Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Kétéves csúcson Putyin népszerűsége, az oroszok helyeslik a
  2014-03-09 20:19:12, vasárnap
 
 




Kétéves csúcson Putyin népszerűsége, az oroszok helyeslik a krími beavatkozást


Immár második hete kétéves csúcson áll Vlagyimir Putyin orosz elnök népszerűségi indexe, s az oroszok többsége szerint aktívan meg kell védeni a Krímben élő oroszok érdekeit - ez derült ki két friss közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit csütörtökön hozták nyilvánosságra.
Valerij Fjodorov, az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ (VCIOM) vezetője elmondta, hogy ugyanazt a kérdést tették fel, mint 2009-ben, azaz védelmezze-e Oroszország a Krímben élő oroszok érdekeit, vagy inkább ne konfrontálódjon az ukrán hatóságokkal.
Öt évvel ezelőtt a megkérdezettek 73 százaléka támogatta az érdekek tevékenyebb védelmét, míg 15 százalék inkább a konfliktus kerülését támogatta. Az új felmérés szerint az emberek 71 százaléka állt ki a krími oroszok védelme, míg 17 százaléka a szembenállás kerülése mellett.
Fjodorov elmondta azt is, hogy növekszik az érdeklődés Ukrajna iránt. Példaként említette, hogy három hete a megkérdezettek 72 százalékának, két hete 74, míg a múlt héten már nyolcvan százalékának voltak az ukrán események a legfontosabbak.
Szólt arról is, hogy az oroszok többsége az Ukrajnában történteket államcsínynek, erőszakos hatalomátvételnek nevezte, és úgy tartja, hogy Ukrajnában anarchia, törvénytelenség, banditizmus uralkodik, és polgárháború van. A megkérdezettek csupán 8 százaléka vélekedett úgy, hogy forradalom volt, míg 3 százaléka szerint amerikai provokáció, nyugati beavatkozás történt.
A VCIOM csütörtökön hozta nyilvánosságra a március 1-jén és 2-án elvégzett, az államfő munkáját értékelő közvélemény-kutatás eredményét is. A felmérés szerint az oroszok 67,8 százaléka helyesli Putyin elnöki tevékenységét, egy héttel korábban pedig 67,7 százalék volt ez az arány. Szociológusok úgy vélekedtek, hogy a magas index a Szocsiban lezajlott téli olimpiával, valamint az Ukrajnában történtekkel magyarázható. Az előző csúcsot - 68,8 százalék - 2012 májusában, közvetlenül az elnöki beiktatás után mérték.
(HVG)

http://kuruc.info/r/4/124743/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Arany Hajnal 55.5 százalékon áll Görögország fővárosában
  2014-03-09 20:18:30, vasárnap
 
  Az Arany Hajnal 55.5 százalékon áll Görögország fővárosában


Nem véletlenül, mert a nagy múltú város afrikai és muzulmán bevándorlók bűntanyájává züllött, cionista támogatással.

Országszerte természetesen nem áll (még) ilyen jól az AH, de több korábbi felmérés szerint is vezető helyen tanyáznak 20-22 százalékkal. Az AH 7 százalékkal került a parlamentbe, ahol 3 év alatt megháromszorozta táborát. Mert, ellentétben a Jobbikkal nem alkudott meg a cionistákkal, nem paktált le az iszlámmal, sem a kormánnyal.

Az Arany Hajnal a Jobbik támogatásának mindössze egyharmadát kapja évente (vagyis csak kapta, mert a rezsim letiltotta), vásárlóerő-értéken még kevesebbet, hiszen Görögország drágább. Mégis, eleve kisebb költségvetésüket, sőt, fizetésük nem kis részét is szinte kizárólag szociális akciókra és polgári önvédelemre költötték.

Iliasz Kasziriadisz, az Arany Hajnal főpolgámester-jelöltje és szóvivője jelenleg 55,5 százalékon áll. A cionista rezsim, miután törvénytelenül bebörtönözte a párt elnökét, Nikosz Mihaloliakoszt és több más képviselőjét, majd törvénytelenül letiltotta a párt állami támogatásának folyósítását, most azon mesterkedik, hogy a választásokról valahogy kizárassa az AH-t. A nép reakciója: egyre népszerűbb az Arany Hajnal.

Néhány tipikus kép Athénből. A muszlim és afrikai bevándorlók először mindenütt a fővárost szállják meg (lásd London, Párizs, Brüsszel, Berlin stb)

Ez nem a gettó. Csupán az athéni közgazdaságtudományi egyetem előtti utcakép

Ez nem a gettó. Csupán az athéni közgazdaságtudományi egyetem előtti utcakép Ez már a az athéni gettók egyike, ahol fehér kereszténynek lenni nem életbiztosításEz már a az athéni gettók egyike, ahol fehér kereszténynek lenni nem életbiztosítás

A néger örömlányok tömegesen hozzák be az AIDS-t Görögországba (is)A néger örömlányok tömegesen hozzák be az AIDS-t Görögországba (is)

(MagyarHajnal.com nyomán)


http://harcunk.info/index.php/jelentesek/269-az-arany-hajnal-55-5-szazalekon-all- athenban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitálal egy volt CBA-s dolgozó - olvasói levél
  2014-03-09 18:21:00, vasárnap
 
  Kitálal egy volt CBA-s dolgozó - olvasói levél
2014-03-09 14:18:29

Szerkesztőségünk ismét egy érdekes és tanulságos levéllel lett gazdagabb. Most megtudhatjuk, hogy miért ne vásároljon a CBA-ban - már ha eddig oda járt volna.




Mivel szerkesztőségünk minden tagja nagy ívben kerüli az említett üzletet, így közvetlen tapasztalatunk nincs, tehát kénytelenek vagyunk a levél írójára hagyatkozni. Állításait sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, a döntést Olvasóinkra bízzuk. Bennünket mindenesetre meggyőzött.



Üdvözlök mindenkit!


Gondoltam, írok egy levelet a CBA-ról. Olyan lesz, mint az a bizonyos ,,Egy hentes levele" cikk. Nem fogom felfedni az igazi nevem több ok miatt. De aki ismer, és ezt elolvassa, biztos rájön ki is vagyok.

A cikk végén nyugodtan lehet ócsárolni, hogy pont a választások elején írtam ezt, meg hogy politizálok, vagy csak nem szeretek egy-két embert és haragszom az egész cégre. De kijelentem, amit most leírok az teljesen igaz - minden egyes szó.

Tehát kezdjük az elején! 2008 nyarán léptem be a híres magyar élelmiszer céghez, ekkor voltam 19 éves. Nagy multi, milliárdos cég, hú, mondom ez biztos karrier és itt nincsen embertelenség, sem olyasmi hogy nem fizetik ki a túlórát. De ez mind a kettő megvolt!

Lehet, nem fogok szépen fogalmazni, és lehet, nagyokat fogok ugrani a történetekben, de azt írom le ami az eszembe jut. 90 ezer forinttal vettek fel. Hát ez eléggé gyér. Azt mondták 3 hónap és felemelik a fizetésemet. Én vártam tisztességgel. A hetedik hónapban azért már odamentem, hogy haló itt dolgozok hét hónapja, de fizetésemelésnek a nyomát sem látom. Na, akkor kaptam ötezer forintot.


Egyébként a pékségben dolgoztam. Első bökkenő az volt, hogy nem annyira vagy bejelentve amennyit kapsz. Hogy lehet ezt megcsinálni egy olyan cégnél, ahol rengetegen dolgoznak? És nem csak ott volt ilyen, ahol én dolgoztam, hanem mindenhol! Minimálbérre voltam bejelentve, pedig már a végén 110 ezer forintot kerestem. A második bökkenő az volt, hogy a pékségekben, sokszor érdekesen variáltak a beosztásokkal. Mikor bementünk reggel, sokszor már teljesen más papírt kell aláírnunk. Sokszor volt az, hogy aláírtam volna, de éppen az volt oda írva hogy nem dolgozok. Hát igen ez sem szép dolog!


De mesélek egy kicsit a pékségről. 5 év alatt körülbelül ötvenszer használtunk nem lejárt sajtot a stanglira meg az egyéb sajtos ételekre. Minden délután az volt az egyik pék dolga, hogy a penészt levágja a sajtról, amit behozott és a három napos címkét felragassza rá, mintha friss lenne. Utána persze be a hűtőbe. Tudom, most ez egy kicsit meglepő, de mi már annyira hozzászoktunk, hogy ez nem is olyan megrázó a számomra. Egyétek csak! Amit a pékségbe dolgozunk fel, a fele le volt járva. Nem csak hébe-hóba! Hanem majdnem mindig. Lejárt élesztő, itt több mázsáról beszélek! Lejárt sajt majdnem mindig! Lejárt szotyimag, köménymag, és lejárt túró. De komolyan, sorolhatnám még. De a túróra visszatérve: mindig le van járva. Nagyon, de nagyon ritka hogy friss túrót teszünk a túrósbatyuba. Ugyanúgy ki kellet szednünk a penészes túró darabokat - főnöki utasításra teszem hozzá. Nagyon sokszor bevizesedett lisztet hoztak hozzánk, hogy használjuk el. Több száz kilogrammról beszélek most. Virslis táskát csak akkor csináltunk, ha volt lejárt virsli. Péklángost is csináltunk. Azt például majdnem mindig én csináltam, mert szószmólős meló és nem szerették. Csakis, ismétlem csakis a lejárt hűtőből hozhattam hozzá alapanyagot! Ha a boltból hoztam volna, akkor levontak volna a hó végi jutalékomból. Lejárt tejföl, lejárt sonka vagy éppen zöldes szalámi, lejárt sajt ugyebár, és csúnya eléggé megrohadt paradicsom, paprika is jutott hozzá. Péklángost is hetente kétszer vagy háromszor kellet csinálnom, mikor felgyülemlettek a lejárt alapanyagok. Ugyebár mindig sokat berendeltek, és hát nem tudom, de el kellet tüntetni. Most vagy a boltvezető év végi pénzéből vonták le a sok megmaradt dolgot vagy egyszerűen féltek Laci bácsitól. Undorító, ami ott ment. Sokszor bezsákoltunk pár kiflit és a zsemlét, hogy reggelre kicsit megpuhuljon és elvigyék a munkások röptébe nyitáskor. Öt év alatt nagyon kevés olyan péksüteményt csináltam vagy láttam, ami nem tartalmazott semmilyen lejárt dolgot.



Hmm de finom az a kifli, amit a gyerekednek viszel haza! Szerintetek hova kerül a sok lejárt tej? Az 50 kiló liszt mellé. A kifli mellé szoktuk a tejet önteni, ahogyan régen is csinálták. Csak hát a miénk kicsit túrós is volt. De azért nem mindig.

Csótányirtásnál 12 órát kellet (volna) várni, mire dolgozhatnánk a munkaasztalon. Ahol ugye gyúrjuk a kenyeret és az egyéb dolgokat. 8:30 kor kezdtek neki és mi már fél tíz fele elkezdtük a munkát. Egérméreg a kemence mögötti ládákban. Azokban a ládákban megszáradt kenyér, kifli, zsemle volt félre rakva, mert azt daráltuk le zsemlemorzsának. Ja, negyede volt zsemle a zsemlemorzsának. De gondolom, nem kell azt leírnom most is, hogy eléggé sok kenyér megvolt penészedve. Mert sokszor nem daráltunk és volt mikor két hétig is ott álltak a ládában. Letépkedtem, amit le tudtam, aztán huss darálni. Gondolj erre kérlek, mikor eszed vasárnap a rántott husit otthon! Hogy került-e bele egérméreg? Lehet! Nem tudom, de ha láttam volna kiszedtem volna. Egyedül a kakaós csiga, amit nyugodtan megehetsz. Talán még a mákos búr kifli. Talán!

Tudom hihetetlen, hogy ennyi minden le van járva, de tényleg igaz! Régóta nem dolgozok ott, így azt sem lehet mondani, hogy hirtelen felindulásból haragosan írom, amit írok. Én léptem ki nem kirúgtak. Ez sem lehet távpont a sok rosszra. Tényleg minden sonkás, sajtos, virslis, tejes, túrós termék lejárt alapanyagokból készül. Ez van! Ezt kell szeretni!



Kicsit elkanyarodok, mert most jutott eszembe egy két dolog a munkamorálról. Annyi a lényeg, hogy meg vagy félemlítve. Ha tetszik, ha nem! Ordibálás, lehülyézés és embertelenség. Elmesélek egy sztorit kezdésnek, ami eléggé megérintett pedig semmi közöm nem volt hozzá. Dolgozott ott egy nagyon szegény fiú, árufeltöltő volt. Alig beszélt, sosem késett, sosem kérdezett. Anyaotthonban lakott az édesanyjával. Nem egyszer adtam neki pólót meg nadrágot, mert nagyon szegények voltak. Három éve már, hogy ott dolgozott és elég sok biztatás után bement fizetésemelést kérni. Aztán a boltvezető annyira pipa lett, hogy rászálltak. Ki akarták idegelni. Sajnos sikerült is. Behívták és azt hazudták neki, hogy nem akarják csúnyán kirúgni, ezért ha ezt a papírt aláírja, akkor a következő munkahelyének a főnöke nem fog semmi rosszat olvasni a visszaadott papírokon. Aláírta. Mehetsz haza. Ennyi volt. Sírt a buszmegállóba. Mit tudott volna tenni? Buta volt sajnos. Nem érti ezeket a munkahelyi törvényeket, sem a szerződéseket. Nagyon sajnáltam őt, így kihasználni valakit pofátlanság. Pedig amit elmondtak nekik a vezetők, annak értelme nem volt. Mert nem lopott. Nem tett semmit.


Arról is akarok írni egy kicsit, hogy a szegény 40-50 éves dolgozókkal hogyan is bánnak. Két hetet kell lenyomniuk egy huzamban. Utána két nap pihenés és megint két hét. Fél hétre már ott vannak és négyig dolgoznak. Hétvégén 7-től 7-ig.Ebben benne van, hogy kitakarítanak. Havi százezer forintért. Na de az azért eléggé embertelen, hogy tudják a boltvezetők azt, hogy öregek, válság van, és nagyon nehézkesen tudnának elhelyezkedni, ha kilépnének. Na de az hogy úgy beszéljenek velük, mint a kutyákkal? Te hülye ku**a, azt ne oda pakold! Te idióta nem ezt mondtam neked! Ezt egy 25 éves boltvezető szájából, családanyáknak. Hallottam, ott voltam. Nem biztos, hogy 25 éves. Lehet 28. De kit érdekel? Még ha 40 éves is a boltvezető, akkor sem mondhat ilyet. Hányan sírva fakadtak ebédszünetben ezekért a dolgokért. Pár vevő tett már feljelentést ezért. Például egy buszvezető ismerősöm, aki betelefonált a CBA központba. Minden nap odajárt, hallott dolgokat. Mert a vevő előtt is így beszélnek sokszor. Hányszor sírtak a nők a kasszában mikor kiszolgálták a vevőt. Sokszor. A boltvezetők az istenek. Megmondták magukról. Vagy éppen az mikor egy cigánylány lopott. Bevitték az irodába, hogy aláírja azt, hogy lopott. Ő pedig azt mondta nem fogja aláírni. Olyan pofont kapott az egyik kamion sofőrtől, akit behívtak, hogy félemlítse meg a lányt, hogy eléggé bevágta a fejét, ami megrepedt. Volt nagy aggodalom elhihetitek. A lány hazafutott és jött a család. Persze Laci bácsi is ott termett másfél millió forinttal. Az ügy lezárva. De megtörtént olyasmi is, hogy a grillbe evett a takarítónő és rá fél órára elájult a sorok közt. Hogy miért? Mert olyan romlott volt az étel. Negyvenezer forintot adtak neki zsebbe, meg hogy menjen haza 5 napra. Persze a szabadsága árán. 5 szabadnapot vontak le tőle. De kapott negyven ezer forintot. Egy olyan embernek, aki havonta 95 ezer forintot keres ez nagy pénz. Persze hogy nem szólt senkinek. Milyen rendesek voltatok főnökök! Le a kalappal! Én egyszer kaptam vérmérgezést ott és egyszer pedig egy-egy hetes hasmenést. Na de én megmondtam, hogy mindenkit feljelentek. Egyből fizetett szabadságot írtak ki mindkét esetre. Hoppá, milyen aranyosak nem? De azért az még rosszabbul esett, hogy aki a grill pultban dolgozott az ismert engem. És mégis kiadta a romlott ételt, úgy hogy tudta, hogy romlott. Félt. Ez van. A grillre rátérek majd még. Érdekes lesz!



Az egyik kolléganőmnek meghalt az apja. Bement másnap hogy szeretne hitelt felvenni, hogy eltudja temetni. Most le kell írnom előre, aki nem tudja, hogy a főnöknek kutya kötelessége aláírni a jövedelmi igazolást. Mi volt Lajos az első szava? NEM!

Se megmondani nem kell, mire akarom felvenni a hitel, sem megkérni nem kell, hogy írja alá! Semmi köze senkinek miért veszi fel az ember. De ő akkor is nemet mondott. Hiába sírt, hogy hát az apja halt meg, akkor sem írta alá. Néha aláírta az embereknek, néha nem. Én is vittem ilyen papírt be aláíratni. Először a boltvezetőhöz mentem oda, hogy bent-e van a nagyfőnök. Mondta, hogy igen valahol a sorok közt. De azt is mondta, hogy nincs ma túl jó napja, ezért ne ma írassam alá. Az én válaszom az volt, hogy pont lesz**om ez nem kedv kérdése. Oda mentem megmondtam, kérem, írja alá, és punktum aláírta. Tudjátok nekem miért? Mert nem alázkodtam meg. Nem mutattam félelmet és nem hagytam senkinek, hogy úgy beszéljen, ordibáljon velem, ahogy akar. És nem mellesleg párszor mondtam úgy hangosan mindenkinek, hogy olvasgatom a munkahelyi törvényeket, így hát tudták velem nem fognak sza***ni. Nem hagytam. De akin látták, hogy szolgalelkű, és gyenge annak megették a lelkét. Eléggé sok csalás folyik ott. Gyermekek utáni támogatásról egyáltalán nem beszélnek. Sőt nem is segítenek benne. Kihangsúlyozták, hogy aki hosszú munkahelyet akar, az itt költse el az étkezési utalványát. Jövedelemigazolást nem igazán fognak neked aláírni. A bérszámfejtésbe egyáltalán nem az van, aminek kellene lennie. Kettős könyvelés folyik, amit magától a könyvelő szájából hallottam. Abszurd ledolgozott munkaórák vannak beleírva, az összegek sem egyenlőek. Szóval semmi. Sem a munkaidő beosztás, sem a pénz, sem a ledolgozott munkaóra. Hogy miért nem teszek akkor feljelentést? Hát mert le vannak fizetve! És a többi ember miért nem tesz? Mert Laci bácsinak nagy hatalma van. És a kisembernek sem pénze sem ideje nincs jelentgetni. Például mikor bejöttek a HACCP ellenőrei a CBA-ba találtak lejárt kolbászt és lejárt tengeri halas konzerveket, meg olíva bogyókat. És elég nagy kosz volt a tejhűtőben. Hárman voltak. Gyors telefon Hangódi úrnak, az pedig gyorsan felhívta Laci bácsit és lefizették az ellenőröket fejenként kettőszázezer forinttal. És azt is tudni kell, hogy bármilyen ellenőr megy ki, előre odaszólnak. De ha nem is szólnak, akkor is tudják, mikor mennek ki. Hiszen a hatalom nagy úr! Nem lehet megfogni a CBA-t semmilyen ellenőrzéssel. Legyen szó élelmiszerről, vagy munkaszerződésről. Annyira okosan csinálják, hogy nem tudnak lebukni.


És pár mondatot szeretnék írni a vevők által írt panaszlevelekre. Amit írtok, legyen az romlott étel, bunkó boltvezető, vagy egyéb gond, az mind-mind a CBA központba érkezik be. Ott elolvassa a drága irodai hölgy, aki szól a kedves H. Lajos úrnak összeszorult popóval, hogy ezt és ezt írták. Ha szólnak. Mert nagyon kevésszer. Az elmegy oda az adott üzletbe és szól a boltvezetőnek, hogy ejnyebejnye. A boltvezető pedig leordítja az adott részlegen dolgozó szegény munkást. Semmit nem értek el vele én azt mondom. Hogy honnan tudom? Mert én írtam egy levelet hajnali négykor a CBA központba. Aznap reggel mentem dolgozni és annyit hallottam a hangos bemondóba, hogy a délelőttös műszak jöjjön fel az öltözőbe. Utána pedig a délutános műszak. Eléggé szép dolgokat írtam elhihetitek. Délután egy óra fele jutott a Lajos úr fülébe ez a levél. És ott elmondta fent, hogy ezt és ezt kapták. Ki volt az? Nem kell félni, nyugodtan mondja meg. Ha nem most akkor privátba menjen majd oda hozzá és megbeszélik. Persze,hogy a két boltvezetőről volt szó. Akik a cirkusz után eléggé hangoztatták, csak tudják meg ki volt az mert akkor az a személy meg lesz sz****va! Szó szerint. Persze mentek oda a besúgóikhoz, hogy derítsd ki, ki volt az. De hát én voltam. Nem jött össze. Semmi, de az égvilágon semmi nem történt. Sőt a rákövetkező hét szörnyű volt mindenkinek. Mindenki k***ög volt, mindenkire haragudtak. Ordibáltak, átkutatták az öltözőket és ment a szigor, ahogyan az csak lehetett. Egy tanuló lány elment WC-re és több mint tíz percig volt bent. Visszanézték kamerán. Azt a tíz percet le kellet dolgoznia. De az nem zavarja a főnököket, hogy este kilencig tart a munkaidő és még utána feltakaríttatják velük az egész üzletet. Meg elpakoltatják velük a ládákat. Azt a 40 percet ki fizeti ki? Senki! Mi pékek, havonta tízezer forint feletti jutalékot kaptunk. Ki mennyit. De volt mikor hatig dolgoztunk fél négy helyett. Volt, mikor este nyolcig. Reggelt hattól este 8-ig! Nem fizették ki a túlórát. mert arra hivatkoztak, hogy benne van a jutalékban. Igen ám, de nem mindig kaptuk meg a jutalékot. Meg hát amennyit túlóráztunk néha az harminc-ezer forintra jött ki hó végén! Kiszámoltuk! Ez nincs benne a 14 ezer forintos jutalékban! Akkor hol az igazság? Egy pékpultos hölgy tíz zsák száraz árut adott el úgy hogy nem szabadott volna. Egy vasárnapot kellet dolgoznia ingyen! Azt mondták neki, ha nem jön be, akkor ki lesz rúgva. És nem vonták le a béréből, hanem ingyen be kellett mennie dolgozni! Azért ez kemény ha, azt nézzük, hogy ez egy multimilliárdos cég!

Még karácsonykor is dolgoztunk. Karácsony napján délután 3-ra értünk haza. Nem volt kifizetve az sem évekig! És most sincs! Munkaruhát alig adtak. Annak is a fele használt volt. Sorolhatnám tényleg. Ha munkaruháról beszélünk, akkor itt is megemlítek valamit. Egyszer bementem egy fehér jobbikos pólóban, mert ugyebár csak fehérbe szabad dolgozni. Azt a pólót már rég kaptam és elhihetitek nem kampányolni mentem be vele. Csak nem volt tiszta munkás pólóm. Bejött a Hangódi úr és azt mondta, ha nem veszem le öt percen belül, akkor nem lesz jutalékom. Hmm, mondom, rendben. de akkor adjanak egy pólót. Érdekes egyből lett egy vadonatúj pólóm.



Gondolom, azt kevesen tudják, hogy Baldauf Lászlónak és Orbán Viktornak van egy közös vágóhídjuk. Hogy kiktől tudom ezt? Akik onnan hozzák a húst az üzletekbe. Mindegyik megmondta, hogy közös vállalkozás. De ha bemennek egyszer az iroda felé egy két fideszes matricát azért lehet látni vagy a hűtőn vagy a konyhák ablakán. Mikor volt az a bizonyos CBA-s nap, mikor Baldauf László és a Lázár testvérek minden CBA-s dolgozót vendégül láttak a Lázár tanyán, mondott egy beszédet Laci bácsi, hogy mindenki dolgozzon keményen, mert ha ő megtudja tenni hetvenévesen, akkor mi is. És persze beszélt egy kicsit a politikáról is. De a beszéd végén odabiggyesztette, hogy szavazzunk Vikire! És akkor lehetünk egy szép nagy CBA-s család. Sokan videóztak biztos megvan valakinek. De Laci bácsi, ha ezt olvassa, akkor üzenem, hogy mi 100-ezer forintért dolgozunk havonta,és busszal járunk reggel, maga pedig évi 500 milliárdért dolgozik, és Porsche Cayenne-ével jár. Nem mindegy!


Na, beszéljünk akkor egy kicsit Laci bácsiról is. Milliárdos, Viktor nagy barátja és kapzsi. Mikor volt az az iszap katasztrófa, akkor építtetett három házat. Micsoda hős. Most annak örült a legjobban, hogy segített három családnak vagy annak mikor megnyerte a dohány trafikok nagy részét? Szerintem akkor aludt jobban mikor az utóbbira gondolt. Vagy mikor rossz napjában jött be az üzletbe és meglátott egy árufeltöltőt, ahogyan a telefonját nyomogatja és közölte vele, hogy ezt otthon is lehet. Ki vagy rúgva, szia! Hát igen megteheti. De ez nem valami nagy bűn szerintem. De persze nem igen lehetett odamenni hozzá hiszem a popónyalója személy szerint Hangódi Lajos és a többi delegáció körülötte lebzselt folyamatosan. De azért én kíváncsi lennék, hogy amiket leírok tud-e róla! Megkérdezném. De ezt a cikket elküldöm neki is! Meg megkérdezem azt, hogy a dolgozóknak miért nem jut semmi év végén a tizenharmadik havitól eltekintve. Mikor reggeltől estig dolgozunk az üzletébe. A főnököket miért viszi Dubai-ba. Igen ott is van háza. Mi miért kapunk olyan ajándékcsomagot, amibe FHM-es ajándéktárgyak vannak meg 200 forintos plüss figurák? Ja, és persze a híres Baldauf szőlőséből származó üveg bor. Mert ennek az ajándékcsomag összege igen keményen meghaladja az ezer forintot!

Na tessék, eszembe jutott valami a tizenharmadik havi juttatásról! Miért kell mindenhol aláírni egy olyan üres A4-es lapot, hogy ha fél éven belül kilépünk, akkor vissza kell fizetnünk a tizenharmadik havit? Ez egyáltalán nem hiteles! Ezzel csak ijesztgetik az embereket. Miért kell egyáltalán? Inkább adjon a dolgozóknak az ebédlőbe 40%-os étel kedvezményt. Ne üres, hasznavehetetlen papírokat írasson velünk. Még jó hogy nem veret meg minket, ha megeszünk egy csokit a lejárt hűtőből. Mert az apja megtette! A nagybátyám egy üzletébe dolgozott, mint hentes. És az ottani egyik kollégája sokszor lopott haza húst. Kicsit megdolgozták az öreg Baldauf emberei. Hát ilyen esetről nem tudok jelen pillanatban a jelenben. De megtörténhet. És arról miért nem beszél Laci bácsi, hogy Szadán 10-15 éve működő kis zöldségeseket és kis hentes üzleteket tönkretette? Arról miért nem beszél, hogy Veresegyházán, ki tudja hány tonna fát pusztított el a most épülő hatalmas üzlete miatt? És arról ki fog beszélni, hogy itt is hány kis üzlet ment tönkre maga miatt, és mennyi fog, ha megépül a hatalmas üzlete? Bár azt tudom, hogy a mostani Veresegyházi CBA üzlet helyett mi lesz. Kiadja üzlethelyiségeknek. Akiket tönkretett, kis vállalkozásokat, azok bérelhetnek magánál havonta 70-80-100 ezer forintért üzletet és 30 méterre az új nem tudom hány ezer négyzetméteres CBA üzlet mellet árulhatják a zöldségeiket, gyümölcseiket. De maga is tudja, hogy előbb utóbb tönkre mennek. Még többen. Azt mondogatja mindig, hogy az a célja, hogy legyőzze a TESCO-t. De milyen áron? Hány embert kis vállalkozást kell ahhoz tönkre tennie, hogy legyőzze? Erre a válasza az lenne, hogy de nézd fiam! Mennyi munkahelyet teremtek! Az én válaszom és a jelenleg ott dolgozók válasza az lenne, hogy igen éhbérért! Szaros 90-100 ezer forintért robotolunk magánál havonta! Ezért nem szabadna verni a mellét! Úgy, hogy egyes országokban egy takarítónő nettó kettőszáznyolcvanezer forintot visz haza! Nem 10 órás munkáért, hanem 8! Egy pék négyszázötvenezer forintot keres nettó.8 órás munkáért! Azért van különbség. Maga egy kapzsi, pénzéhes ember, aki nem segít az embereknek, hanem tönkre teszi őket! Én, mint egy sima polgár azt mondom, hogy szégyellje magát! Előbb utóbb nem lehet lefizetni mindenkit. Előbb utóbb le fog bukni a kettős könyvelés, a lejárt ételek, és az a sok hazugság!


De a Lázár testvérek sem különbek! Az egyik Lázár Újpesten vett egy Match üzletet. Az egyik nő, aki az ottani pékségbe dolgozott 14 évet, hozzánk került. Volt, aki 24 évet nyomott le. Hangódi mindenkit egyesével behívott egy szerződést mutogatva hogy átveszi őt a CBA, de ahhoz alá kell írni ezt a papírt. Hát mivel megijedtek, hogy nem lesz munkahelyük, ezért persze, hogy aláírták. Igen ám, de szemét sunyi módon közölték ezt velük. Jól át lettek verve. Mert senki, de senki nem kapott végkielégítést, pedig a CBA-nak ezt állnia kellet volna. És ezt tudta a Lázár testvér is és Hangódi Lajos is. Semmi nem volt a szerződésben hogy megkapják, vagy egyáltalán jár nekik. Hiába mentek oda, hogy ne haragudjon, de 24 évet dolgoztam itt le és jár a végkielégítés. Ők azt mondták válaszul, ha nem tetszik, akkor ki lehet lépni. Ennyi. Szokásos CBA duma. Csak ennyit tudnak mondani illetve fenyegetőzni. Milliárdosok, de ezt is megspórolták. Ez mi, ha nem pénzéhség? Szánalmasak vagytok, hogy így kihasználjátok a kisembereket!


Még egy dolog Laci bácsi! Miközben maga a második emeletén lévő medencéjében pancsol, akkor gondoljon arra, hogy akik milliárdossá teszik minden évben, azok keményen robotolnak éjszaka és nappal százezer forintért, lelkileg összetörve, megalázva. Azt hangoztatja, hogy ez a legjobb MAGYAR üzletlánc, miközben a magyar embereket negyedannyiért dolgoztatja, mint a külföldi cégekben lévő külföldi embereket! És mint már leírtam szégyellje magát Orbán Viktorral együtt!

Na még egy pár szó erről a fantasztikus cégről. Nem győzöm hangsúlyozni mennyire forgalmas a lejárt tészta, üdítő és hús. Boltvezetők közt csak úgy ég a telefonvonal ki mit tud elpasszolni a boltjában lévő pékség, hentes illetve grill kifőzdéjében. Minden nap szállítják, egyik helyről a másikra, ki mit tud felhasználni. Például a szadai CBA-ban a grill étkezde eléggé sok lejárt alapanyagot dolgoz fel. Ha valaki már járt ott, akkor megfigyelhette, hogy van mellette egy kis játszótér. Na most. ha odamegyünk a játszótér bal sarkához a nagy grill étkezde üvegajtója mellet láthatunk egy kis ajtót. Ha bárki bemegy oda és lekap bármit a polcról, meglátja hogy le van járva. Vannak ott tészták, lisztek, befőttek, csokik minden, ami kell egy háztartásban is. Onnan veszik el a dolgokat. Éppen ami kell nekik. Ugyanez van, ha egy hentes átvisz tíz kiló sonkát. Felkockázzák, beteszik egy fém tálba, rá celofán és arra egy CBA-s címke az aznapi dátummal plusz rá három napot számolva a másik dátummal. Tehát, ha mennek ellenőrizni ,látják, hogy ez mai felkockázott sonka. Hát rosszul látják, mert az egy több napja lejárt sonka. Ugyanezt csináltuk mi is a sajttal. Meg a péksüteményes töltelékekkel. Hiába állt már ott egy hete, tiszta retkesen meg megsavanyodva, egyszerűen kicseréltük a címkét! Kevesen hiszik el, tudom. De bármire megesküszöm, hogy ez így van. Nem beszélve a reggeli alapanyag összeszedésről. Reggel 05.40 körül annyit láthatunk, hogy egy grilles hölgy egy kis bevásárló kocsit tologat. Egyenesen a lejárt hűtő fele megy. Kacsa comb, darált hús, filézett hal. Több hete, nem kevésszer előfordult, hogy több hónapja lejárt húsokat visz el. Hiába mínusz -20 Celsius fokon volt tartva akkor is le van járva. És azt főzik meg. Azt eszed. Ugyan ez van a veresi üzletben és a szadai üzletben is. De ha nem hisz nekem, akkor helyezkedjen el legalább egy napra a pékpultba, mint árukiadó, vagy a csemegepultba! És higgyétek el, az első napon látni fogjátok, hogy az a bizonyos hölgy megy a lejárt hűtőbe. Kövessétek! És azt fogjátok látni, hogy a grillbe visz mindent. Menjetek be, és látni fogjátok, hogy ki is veszi és ki is bontja had' olvadjon. Egy két-hölgy, aki délben az ételt szolgálja ki a CBA-s dolgozót figyelmezteti, ha rossz ételt akar venni. Annyit mond csak, hogy ezt nem szereted. Mivel vevők is sokszor állnak melletted nem mondhatja azt, hogy ezt ne, mert lejárt volt! Csak annyit mond, hogy nem szereted! Így a vevő azt hiszi, hogy csak poénkodunk. Mikor én ételmérgezést kaptam és egy hétig azt sem tudtam merre vagyok, fasírtot ettem krumplifőzelékkel. Sosem felejtem el.


De ha már a húsról is beszélek, akkor írok egy-két sort erről is. Vannak drága marhahúsok, túlzottan berendelt csirke combok, vagy csirkemellek. Mikor éppen nincs kamion vagy a kenyérszállító furgon akkor maguk viszik le Szadáról Veresre a kis sima személyautóval. Se hűtő nincs benne, se letakarva nincsen a csomagtartóba. Negyven fok melegben, ha kap egy pirosat a vontra várva, akkor már ki kellene dobni. De ne legyünk finnyásak! Egyszerűen csak mondjuk azt, hogy héj azért több kiló húst ne vigyél már le sima céges autóval a negyven fok melegbe légy szíves. Nincs igazam? Sokszor láttam. Volt, mikor halfilét vitt be a hentes vezető Szadáról hűvösvölgyi üzletbe. Az sem volt hűtős autó. És mikor a fél disznót be kell kenni fokhagymával az udvaron mikor már akkor szaga volt mikor meghozták? A hűtő és a fokhagyma elveszi a bűzt egy kicsit. Utána, ha visszajön a vevő rá két órára csak annyit mondanak neked, hogy miért hagytad kint? Vagy bent hagyta az autóba uram? Sajnáljuk! Azt is meg kell említenem, mikor egy hölgy babakocsit tolva odajött hozzám és megkérdezte, hogy ezek a virslis táskák frissek-e mert a gyerekének viszi haza. Nem tudtam, de nem is akartam azt mondani, hogy igen semmi baja. Mondtam neki, hogy most inkább ne vigyen ebből. Jutalékmegvonás lett a vége. Mert nem hagytam, hogy a szegény hároméves gyerek azt egye meg, amit már nyálkásan és színesen hoztam be a lejárt hűtőből. Nem tudtam megtenni. De nem bántam meg. Mindent a vevőkért Laci bácsi? Ennyire?


Azt sem akarom a sztoriból kihagyni, hogy Szadán egy értelmi fogyatékos embert dolgoztatnak az udvaron. Ő kezeli a kukákat. Úgy bánnak vele a boltvezetők, mint egy kutyával. Ordibálnak vele, túlóráztatják és a fizetésén nem igazán emelnek csak néha-néha, kettő, három-ezer forintot. Ő válogatja ki a paprikákat, sokszor húst pakol kézmosás nélkül. Bizarr látvány volt néha.


És lenne még egy dolog a sok mellett. Annyira meguntam a benti emberek tudatlanságát hogy egyszer kinyomtattam a munka-törvénykönyvét. Bevittem a közös étkezőbe és néhányan bele-bele olvastak. Mikor megtudta ezt a boltvezető (akinek 8 általánosa van) ordibálva berohant és mindenkit szó szerint elküldött a K-anyjába. És persze széttépette a szemétgyűjtőssel. Kijelentette, hogy ha ennyire törvényezünk, akkor nyugodtan, de reméli, mindenki tudja, hogy itt ő a törvény. Azért ez egy kicsit durva és abszurd énszerintem.

A veresegyházi üzletben mondjuk nem annyira ilyenek a bolt vezetők. De azért ők is kitesznek magukért. Nagy a nyomás rajtuk biztos. De akkor sem szabad ordibálni senkivel. Tényleg sorolhatnám, még mi folyik a magyarországi CBA-s üzletekben, de az sok-sok idő lenne. Ennek sem fogják elhinni a felét sem. Az én véleményem az, hogy jó lenne, ha több magyar termék lenne a boltokban. Mert ez, ami van ez vicces. És az is jó lenne ha Baldauf László kicsit néha tovább maradna és beszélgetne az ott dolgozókkal, hogy mi a véleményük, min és kin kellene változtatni! Mert az a gyors körbejárás az nagyon kevés Laci bácsi! Én nem mondom azt, hogy ezekről a lejárt dolgokról vagy az elhangzott dolgokról, akár csak a feléről tudna. A kettős könyvelésről biztos tud. De a bolti helyzetekről kevésbé. Üzenem Czukor Tamás boltvezetőnek, hogy ne képzeld magad istennek vagy magának a törvénynek. Nem éri meg az a pénz kedves boltvezetők, hogy embertársaitokkal így viselkedjetek. Gondolkodjatok el! És a CBA-s dolgozóknak pedig azt üzenem, hogy ne hagyjátok magatokat! Igenis szóljatok vissza! Igen s védjétek meg magatokat! Semmi más nem maradt nekünk csak a becsületünk. És ha kell igen is jelentsétek fel a céget. De én inkább azt tenném, vagyis kihasználnám az internet adta lehetőségeket és megszerveznék egy CBA-s sztrájkot. Higgyétek el, ha bementek és nem dolgoztok, ha mindannyian teszitek nem fognak kirúgni 100 embert! De beszéljetek annyi emberrel, amennyivel csak tudtok, és álljatok ki magatokért! Nem éri meg ez a százezer forint, hogy tönkre tegyétek magatokat, és hogy így bánjanak veletek! Álljatok ki magatokért végre! Nyertetek már nagyobb csatákat is!


Mindenkinek köszönöm a figyelmet és hogy elolvasta! Most is tartom magamat ahhoz, hogy ez mind igaz. Nem azért írtam ezt, mert politikai befolyást akarok kelteni! Vagy mert annyira haragszom a cégre! Ez az igazság és tudja meg mindenki!



Név és cím a szerkesztőségben

Utoljára frissítve: 2014-03-09 14:18:22

http://www.hirhatar.hu/hir/kitalal-egy-volt-cba-s-dolgozo-olvasoi-level
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A válság felülírja a NATO terveit?
  2014-03-09 18:17:46, vasárnap
 
  A válság felülírja a NATO terveit?
2014.03.09 16:41


Jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, a válságban fetrengő nyugat gazdasági gondjai felülírják a katonai törekvéseit. A NATO ügynökei hatalmas anyagi támogatással felfordították egész Ukrajnát, - de most nem tudnak mit kezdeni a kialakult helyzettel, az irányítás kezd kicsúszni a kezükből. Az ukránok semmit nem tapasztalnak az új forradalomból. Nincs sikerélmény, csupán annyi változott, hogy kezdődnek a súlyos megszorító intézkedések.

Brüsszelben az EU csúcstalálkozón a legnagyobb gazdaságú országok egyeztető megbeszélésén mindenféle szankciót elutasítottak. A levegőben lóg pár olyan megszorítás, amelyen Moszkvában maximum röhögnek; ilyen a vízum szigorítás, vagy pár ember kitiltása. Diplomáciailag természetesen van min lovagolni, de ezek semmit nem jelentenek a valóságban. Emellett pár apróságról szó esett, és ezek tükrében érthető a nyugat meghátrálása. Legfőképpen Németország húzza keresztbe az USA rakétaterjeszkedési terveit.

Bármilyen meglepően hangzik, jelenleg Németország legnagyobb gazdasági partnere Oroszország. A lehallgatási botrány óta amúgy is kihűlt a levegő az európai és az amerikai cionisták között, jelenleg tartják a két lépést egymástól. Nemsokára fogják ők még egymást okolni is, sőt, egymással szembe is fognak kerülni, ahogy tovább mélyül a gazdasági válság és nőnek a gondjaik. Amikor Angliában megszellőztették, hogy nem támogatják a szankciókat, már érezhető volt némi baj. Az az EU felvetés, miszerint minden nemű fegyverszállítást fel kell függeszteni Oroszországba - javasolta Rebekka Harms EU biztos - szinte a vicc határát súrolja. Ez már csak egyet jelent; kifogytak az eszköztárból. Nincs mivel fenyegetőzni. A gazdasági szankciók pedig mit vonnának magukkal? Jöjjön pár meglepő adalék, és akkor láthatjuk, mik a fő bajok, miért is vannak gondban.

Németország jelenlegi járműgyártásának 40 %-a Oroszországba megy. Ez olyan szám, amely valóban meglepő. Oroszország olyan fejlődési stádiumban van, hogy most mindent beszippant, és ez egy 140 milliós piac. Amennyiben ezt le kell állítani - márpedig 5 perc alatt blokkolja az EU bevitelt Putyin, ha éppen úgy akarja -, az egyet jelentene azzal, hogy sok millió munkást már másnap az utcára lehet rakni Németországban és a beszállítói országokban.

Csak a német - orosz kereskedelmi vonalon 200 000 német dolgozik. Az ő munkahelyük is megszűnne percek alatt.

Oroszország az egyetlen hely, ahonnan a nyugat be tudja szerezni a nagyon ritka földfémeket. Kína már évekkel ezelőtt blokkolta az eladást, mondván gyártassa le aki akarja Kínában a technikát. Így állhatott elő az a helyzet, hogy az USA Kínában gyártatja le a legtitkosabb fegyverei elektronikáját. Nincs lehetősége a szükséges földfémeket beszerezni, nincs forrás. Az egyetlen eladó Oroszország, amely így azonnal leállítana mindennemű eladást. A nyugati elektronikai gyártás azonnal összedőlne. Az egyetlen megoldás az lenne, hogy jó pénzért a szemétből guberálnának ki alapanyagot. Az egész nyugat mehetne Kínába kunyerálni, hogy mindent gyártsanak le nekik. Ezzel azonban a nyugati világ elektronika gyártásának egy időre vége lenne.

Oroszország az atomerőművek fejlesztésében, felújításában és építésében szorosan együttműködik Németországgal. Elektronika a Siemenssel, speciális szivattyúk, és vezérléseket innen rendelik meg, ezeket kifejezetten az orosz erőművekhez fejlesztik a németek. Sok milliárdos üzletek ezek is, és sok-sok munkahely.

Az a nyersanyag mennyiség, amit Oroszország egyetlen rendelettel le tud állítani, és kínai irányba fordítani (ennyit tud a jelenlegi hálózaton átirányítani) azt eredményezné, hogy Németország elvesztené a napi olaj igényének 35 %-át, és a gáz 30 %-át. Vagyis legalább 50%-os áremelés történne pillanatok alatt az üzemanyagokban és fűtőanyagokban, amelyek már így is rendkívül drágák. Ezzel a rettenetesen nagy német logisztika ára a duplájára emelkedne, a termékek áraiban olyan infláció következne be, amelyet a nyugati társadalmak már nem viselnének el. Emellett az ukrajnai szállítások leállításával tulajdonképpen Dél- és Kelet-Európa valamennyi olaj és gáz forrását elvesztené.

Lavrov nagyon keményen beszélt John Kerry amerikai külügyminiszterrel nemrég egy telefonbeszélgetésen, melyet az amerikai fél kezdeményezett. Közölte vele, hogy minden Oroszország elleni intézkedés bumerángként fog hatni visszafelé is.

Nekünk azonban egyre inkább kezd az az érzésünk lenni, hogy Ukrajnában a valóságos nehézségek most kezdődnek. A soviniszta felforgatók kezdenek önjáróvá válni, viszont nagy mennyiségű fegyvert zsákmányoltak, és sokkal nagyobb erőt képviselnek, mint a cionista liberális banda. Ők csak beleültek abba, amit a szerencsétlen, csőbe húzott nacionalisták kikapartak nekik. Erő azonban nincs mögöttük. Ez a társaság azonban a kelet és a nyugat előtt is szalonképtelen, és még alá is játszanak ennek, a rendkívül szerencsétlen törvény ötleteikkel. Az oroszok élesen szembekerültek velük, az oroszok elleni atrocitások miatt. Könnyen előállhat az a helyzet, hogy ha az előrehozott választásokon nem szerepel megfelelő szinten a soviniszta oldal, akkor újra felforgatják az országot. Van benne már gyakorlatuk. A nyugat mondhatni ráfaragott velük, és a saját kardjába dőlt. Nagyon könnyen elképzelhető még az is, hogy maga a nyugat fog könyörögni Moszkvának, hogy tegyen rendet Ukrajnában. Moszkva azonban most is rendkívül nagy érzékkel politizál. Nyugodtan viselkedik, katonai lépései teljesen kiszámíthatatlanok, a Krímben tartózkodó 16 000 fegyveresről a mai napig nem tudni, hogy valójában kik is. Sem katonailag, sem gazdaságilag nincs az EU felkészülve egy oroszok elleni fellépésre, bármennyire is szeretnék ezt mutatni. Az USA pedig egy fogatlan oroszlán, nagy sörénnyel, de valódi erő nélkül.

A nyugaton sincs már olyan nagyon nagy egyetértés, a végén a kígyó saját farkába harap, és saját magát falja fel.

Kemény Gábor

http://www.hidfo.net/2014/03/09/valsag-felulirja-nato-terveit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesznek az idősekre telepedő Schmuck kóser, a Jobbik nem
  2014-03-09 18:08:38, vasárnap
 
  A Fidesznek az idősekre telepedő Schmuck kóser, a Jobbik nem az
2014. március 09. 14:20
Hunhír.info

A helyi választási bizottsághoz fordult a XI. kerületben a Jobbik, mert tájékoztatása szerint a közterületi reklámokról döntő cég letiltotta őket.

Novák Előd országgyűlési képviselő, a párt alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy korábban a Jobbikot megkereste a Pajzs Kft. egy közterületi reklámajánlattal, amivel ő maga is élni kívánt. Később azonban azt a választ kapta, hogy az újbudai közterületeken a Publimont Kft. jóváhagyása nélkül nem lehet reklámcélú megjelenést kitenni közterületre, a cég felső vezetése pedig nem járult hozzá a Jobbik megjelenéséhez.

Az ellenzéki politikus közölte: a Publimont Kft. ügyvezetője az a Vámos Attila, akinek neve más Simicska Lajoshoz köthető cégekben is feltűnik; felesége, Király Nóra pedig befutó helyen van a Fidesz országgyűlési választási listáján.

A Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak és az esélyegyenlőséget súlyosan sértőnek nevezte, hogy egy, a Fidesz érdekeltségébe tartozó cég birtokolja a közterületi plakátok jelentős részét. Szavai szerint nemcsak arról van szó, hogy a Fidesznek és a kormánypropagandának helyet biztosítanak, hanem "a politikai riválisaik között is szelektálnak". Álláspontja szerint Schmuck Andor vagy Szili Katalin pártját felépítésre érdemesnek tartják, miközben a Jobbikot el akarják lehetetleníteni.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=73283
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letiltotta a Jobbikot Újbudán a közterületi reklámokról dönt
  2014-03-09 18:04:23, vasárnap
 
  2014-03-09. 14:00
Letiltotta a Jobbikot Újbudán a közterületi reklámokról döntő fideszes cég

A helyi választási bizottsághoz fordult a XI. kerületben a Jobbik, mert tájékoztatása szerint a közterületi reklámokról döntő cég letiltotta őket.
Novák Előd országgyűlési képviselő, a párt alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy korábban a Jobbikot megkereste a Pajzs Kft. egy közterületi reklámajánlattal, amivel ő maga is élni kívánt. Később azonban azt a választ kapta, hogy az újbudai közterületeken a Publimont Kft. jóváhagyása nélkül nem lehet reklámcélú megjelenést kitenni közterületre, a cég felső vezetése pedig nem járult hozzá a Jobbik megjelenéséhez.

Az ellenzéki politikus közölte: a Publimont Kft. ügyvezetője az a Vámos Attila, akinek neve más Simicska Lajoshoz köthető cégekben is feltűnik; felesége, Király Nóra pedig befutó helyen van a Fidesz országgyűlési választási listáján.
A Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak és az esélyegyenlőséget súlyosan sértőnek nevezte, hogy egy, a Fidesz érdekeltségébe tartozó cég birtokolja a közterületi plakátok jelentős részét. Szavai szerint nemcsak arról van szó, hogy a Fidesznek és a kormánypropagandának helyet biztosítanak, hanem "a politikai riválisaik között is szelektálnak". Álláspontja szerint Schmuck Andor vagy Szili Katalin pártját felépítésre érdemesnek tartják, miközben a Jobbikot el akarják lehetetleníteni.
Mint mondta, a Jobbik kormányra kerülése esetén felszámolná azt a gyakorlatot, hogy pártok - akár közvetve - uralhassák a reklámpiacot, és ezzel a választási kampányt is befolyásolhassák.
Novák Előd a helyi választási bizottsághoz fordult panasszal, amelyet hétfő délután tárgyal a testület. Az alelnök bírálta azt is, hogy a kerületi lapban pénzért sem lehet választási hirdetést közzétenni, és csak a Fidesz kap benne helyet.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/124872/#ixzz2vUCBxcRi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb megalázó vereséget szenvedett Orbán szülőfalujának NB1
  2014-03-09 17:55:26, vasárnap
 
  Újabb megalázó vereséget szenvedett Orbán szülőfalujának NB1-be erőltetett csapata.

Most a Honvéd verte meg őket, ahol korábban Puskás Ferenc is játszott. A fideszes csapat azonban mintha ezt is szívesen kitörölné a történelemből...
"A meccs előtt a Honvéd-tábor egy óriási transzparenst készített, amin szerepelt Puskás Ferenc neve, de a felcsúti vezetők leszedették a biztonságiakkal a vendégszurkolók drapériáját, mondván, az az ő csapatuk neve."
Ezt a meccset még Székesfehérváron játszották, de nemsokára elkészül a Vezér felcsúti háza melletti 3,8 milliárdos stadion.


http://www.origo.hu/sport/focivilag/20140308-levetettek-a-honved-szurkolok-drapij at-a-felcsuti-vezetok.html Via: Fideszfigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát
  2014-03-09 17:52:27, vasárnap
 
  Az USA ellopta Ukrajna aranytartalékát

Posted on 2014/03/09 Szerző: Admin



Március 6-ről 7-ére virradó éjszaka leple alatt, - egyszerűen ellopták az amerikaiak, Ukrajna utolsó aranytartalékát.

Az alábbi eseményekről a kijevi repülőtér dolgozói tájékoztatták az “Iskra News.info" szerkesztőségét:

“Kijevben, a “Boriszpol" repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, - egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, - melyek rendszáma hiányzott.

A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. - Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, - súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.

Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, - s rögtön fel is szállt.

A kijevi repülőtér dolgozói, - akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet", - azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének - melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!"

Később a szerkesztőséget arról tájékoztatta egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; Ukrajna “új vezetői" az ország teljes aranytartalékát, - az Egyesült Államokba szállíttatták."

Finoman persze így is lehet nevezni azt a szemérmetlen lopást, mellyel az USA eltulajdonította az ukrán nemzeti vagyon utolsó tartalékát. - A magukat “új kormánynak" nevezett latrok segítségével, - kik biztosan megkapják ezért júdáspénzüket.

De nem biztos, hogy ezt a 30 ezüstöt élvezni is tudják majd, - mert ha ha beköszönt az éhínség, melyet a maradék arany egy időre mérsékelhetett volna, - saját népük fogja őket ízekre tépni.

Bal-Rad - Szabad Riport

Forrás: Iskra News.info

http://iskra-news.info/news/segodnja_nochju_iz_borispolja_v_ssha_strartoval_samol jot_s_zolotym_zapasom_ukrainy/2014-03-07-9122

http://szabadriport.wordpress.com/2014/03/09/az-usa-ellopta-ukrajna-aranytartalek at/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína hathatósan támogatja Oroszországot – Amerikával s
  2014-03-09 17:50:19, vasárnap
 
  Kína hathatósan támogatja Oroszországot - Amerikával szemben
Posted on 2014/03/03 Szerző: Admin

Kína hathatósan támogatja Oroszországot- Amerikával szemben
Kína igényt tart az Amerikának nyújtott hitelei azonnali visszafizetésére - aranyban, - ha az USA nem fejezi be a nyomásgyakorlást Oroszországra...

Az amerikai kormányzat utalt rá, hogy befagyasztja az Amerikában található orosz pénzeszközöket, számlákat, - ha Oroszország nem teljesíti kérésüket, s nem fejezi be a katonai műveleteket a Krím félszigeten, - s egyáltalán, - ha nem engedelmeskedik a Nyugat elvárásainak a botrányos ukrán kérdésben.
*Ám ezt természetesen az oroszok nem fogják megtenni, s nem hagyják cserben saját honfitársaikat, kik többségben vannak a Krím-félszigeten, - s nem vonulnak ki a valójában orosz Krímből, melyet Szovjet Ukrajna 54-ben csak ajándékba kapott tőlük. (Pontosabban Hruscsovtól). - Ám, mikor a Szovjetunió felbomlott, a félszigetnek vissza kellett volna kerülnie Oroszországhoz, - de az akkori ukrán vezetés, (kik már akkor is a nyugati geopolitikai érdekeknek megfelelően cselekedtek), ehhez nem járult hozzá. - 92-ben pedig, az akkori orosz elnök Jelcin, szintén ezen érdekek mentén alakította politikáját, s nem forszírozta a Krím jogos orosz tulajdonba való visszakerülését. - a szerk.*

Tehát, akárhogy szeretnék is az amerikaiak pénzügyi eszközökkel zsarolni Oroszországot és Putyint, - könnyen a visszájára sülhet el a dolog, - mert mint kiderült; voltaképpen Amerikának nincsen saját pénze. - És nagy valószínűséggel, - egyszerűen csak el akarta lopni az oroszok Amerikában különféle számlákon tartott pénzeszközeit, - azzal az indokkal, hogy segíteni akar Ukrajnának.
Ez Federal Reserve birtokában lévő arany - voltaképp mind a kínaiaké

Ez Federal Reserve birtokában lévő arany - voltaképp mind a kínaiaké

A Kínai sárkánynak pedig nagyon nem tetszik, ahogyan az egyik legfőbb szövetségesével, Oroszországgal bánik az Amerikai Egyesült Államok kormányzata, - s ezért, ha befagyasztják az Amerikában található orosz pénzeszközöket, számlákat, - ebben az esetben a Kínai Népköztársaság felkéri az amerikaiakat, hogy egy összegben fizessék vissza részére azokat a hiteleket, amelyeket eddig a kínaiak folyósítottak számukra! - Mégpedig aranyban, - ahogyan a kínaiaktól is kapták eredetileg.

A dolog pikantériája csak az, hogy a amerikaiaknak nincs annyi aranyuk sem, amennyi az adósságukat a kínaiak felé fedezné. A hivatalos aranytartalékuk, a tartozás töredékét sem éri el.

Ugyanakkor a Nyugat törvénytelen és aljas módszerein egyre inkább felbőszülő Kína kész arra is, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában megvétózzon minden olyan döntést, mely Oroszország ellen irányul.

Előzőleg Kína Törökországra is komoly nyomást gyakorolt abban a kérdésben, hogy Törökország ne engedje át a Boszporuszi-szoroson, az Égei-tenger felől a Fekete-tengerre igyekvő NATO hadihajókat.

Megjegyzendő, hogy ez nem az első alkalom volt, melyben Kína és Oroszország szorosan együttműködött a világpolitikai és a stratégiai kérdésekben; A szíriai konfliktusban Oroszország és Kína együttesen blokkolta, vétózta meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát, mely felhatalmazta volna a “Nemzetközi haderőt" (valójában túlnyomórészt az USA haditengerészetét és légierejét, - a szerk.), - hogy közvetlenül is beavatkozhassanak Szíriában.

És, ha az amerikai kormányzat komoly pénzügyi segítséget kíván nyújtani a puccsal uralomra jutott, önmagát kinevezett “ukrán kormánynak", - mely összeg min. 1 milliárd dollárról indul, - nos ebbe a kínaiaknak is lesz némi beleszólásuk, mert könnyen elképzelhető, hogy az is a kínaiaké, - s így a törvénytelen ukrán hatalom segélyezését is a kínaiaktól kapott pénzből valósítanák meg.
*Kínának amúgy is komoly gondjai vannak az ukrán gazdasági élet főszereplőivel, akik természetesen Janukovics szűk körén kívül, a helyükön maradtak. Ezek nemrég csúnyán átverték a kínaiakat nem egy kérdésben, például az élelmiszeriparban is. - A szíriai lázadóknak szállították többek közt, a kínaiak által már kifizetett gabonát, - Kína helyett - a szerk.*

Ezért most Kína, 3 milliárd dollár kártérítést követel Ukrajnától. - Nem csoda tehát, hogy semmiféle formában nem kíván hozzájárulni a velejéig korrupt ukrán gazdasági szereplők további felszínen tartásához.

Ugyanakkor az Orosz Külügyminisztérium is hivatalos elvi nyilatkozatot adott ki: “Kína támogatja Oroszországot."

Orosz KÜM

“Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter telefonbeszélgetésük során kiemelték, hogy álláspontjuk közel van az ukrajnai helyzetet illetően. Ezt hétfőn az orosz Külügyminisztérium közölte.

A két külügyminiszter eszmecserét folytatott az ukrajnai helyzetről. Oroszország és Kína álláspontja széleskörűen egybeesik az országban és a körötte kialakult helyzetet illetően" - olvasható a főhatóság honlapján.

Rámutatnak: a két miniszter megállapodott, hogy folytatják a szoros kontaktust az adott kérdésben."

Szabad Riport / Garboczy János


http://szabadriport.wordpress.com/2014/03/03/kina-hathatosan-tamogatja-oroszorsza got-amerikaval-szemben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szokványos dolog" - mondják vasutas szakemberek az eszte
  2014-03-09 17:17:46, vasárnap
 
  Nem szokványos dolog" - mondják vasutas szakemberek az esztergomi vonalra


Korábbi vasutas írásunkra nagyon sok kommentet kaptunk. Ezért ma délután a CIVILHETES szerkesztőségének két munkatársa kiment a helyszínre, amelyet fényképekkel dokumentálunk.

Ezt az utat bár ne tettük volna meg, mert a csalódás és a sokkolódás közötti állapotban úgy csapódtunk mint a harang nyelve déli harangszókor.

Az első, amit megláttunk az a lassító jel volt, 80 km/órás szabályozás van, nemrég itt még Völner 120 km/h-val robogott (szerencséje volt).

A 35-ös kilométernél megláttuk a korlátozás okát, a bal sín megsüllyedt az áteresz előtt és után.

A síneken az látszik, hogy az egyiken egy nyom van, a másikon pedig kettő. Megkérdeztünk egy vasúti szakembert, hogy ez mit jelent. Az volt a válasza, hogy "ez nem szokványos jelenség"!

A vízelvezető árkok a semmibe vezetnek, a kifolyók magasabban vannak mint a befolyók, a szomszédos területre folyik ki a víz, az átfolyók kezdenek feltelni.

A vasúti töltés tömörítettsége meglepően laza. Ezt az egészet jelzi a vonatok belső biztonsági berendezése, de az utasok még semmit sem éreznek belőle.

Beszélgettünk emberekkel, akik elmondták, amit mi látunk, az semmi. "Látnák a Piliscsév utáni szakaszt, amelyet 14,8 méteres szélességre építették. Ez a szélesség 3,5 sínpályának biztosítana helyet, iszonyatos pénzbe került." Arra a kérdésünkre, hogy mi volt az oka ennek a szélesítésnek, azt mondta a szakember, hogy "akik idejöttek vasutat építeni, előtte autópályát építettek és fogalmuk sem volt arról, hogyan kell(ene) ezt csinálni. 30 éve a szakmában vagyok, de ilyen trehány vasútkorszerűsítést még nem láttam."

A kábeleket 4 alkalommal más-más cég fektette, ezért csak hozzávetőleges térkép készült és bármilyen kábelhibát speciális műszerekkel kell keresni, majd pedig lapáttal.

A kábelek fölött nincs sárga műanyag szalag, hanem kenderzsinór van, ami elrohad.

A vasút biztosító berendezések szabálytalanul vannak bekötve, amit fotóink dokumentálnak, öregek, trehányul lefestve.

A környezeti kár, amit 500 méter pályaszakaszon észleltünk, feltehetően milliós nagyságrendű. Talpbetonok tömegesen elásva, a maradék szanaszét hányva.

Olyan az egész, mintha valaki szándékosan kárt akart volna okozni. Völner jogásznak minimum független német vagy svájci szakértőket kellene fogadni az állami kifizetések teljesítése előtt. Mivel ő a FŐNÖK akaratát hajtja végre ez kizárt.

Éppen ezért az adófizetők kapnak egy nagy fricskát, meg egy Völner-irányította FIDESZ-szemetet, a magyaroknak így is jó lesz!



http://civilhetes.hu/Nem-szokvanyos-dolog-mondjak-vasutas-szakemberek-az-esztergo mi-vonalra



KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Baj van az esztergomi vasúttal?
2014-03-07 14:02:48
Tegnap vasutasoktól hallottuk, hogy baj van a vasúttal. Állítólag Leányvár és Dorog között megsüllyedt a sín, csak politikai okokból nem hozzák nyilvánosságra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 299
  • e Hét: 1957
  • e Hónap: 18750
  • e Év: 151667
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.