Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Indul az ukrán polgárháború?
  2014-04-14 22:18:20, hétfő
 
  Indul az ukrán polgárháború?
MTI
2014. április 14., hétfő
Tíznél több rendőr megsebesült a Donyeck megyei Horlivkában hétfőn, amikor oroszbarát szakadárok megszállták a rendőrség épületét.

Hírek érkeztek arról is, hogy a megye egy másik településén, Zsdanyivkában mintegy 20 szeparatista ellenállás nélkül elfoglalta a városházát, és kitűzték rá a "donyecki köztársaság" zászlaját.

Helyszíni jelentések szerint Horlivkában a szakadárok az épület belső udvarán lévő bejárat felől hatoltak be. Kitörték a kerítés rácsait, majd betörték az épület ajtaját. A lezárt helyiségek ajtói közül is többet betörtek.
Kattintson és nézegessen ukrán tüntetőket!

A szeparatisták követelték a rendőröktől, hogy tegyék le a fegyvert, és adják meg magukat. Közölték velük, hogy ha nem állnak át a "nép oldalára", agyonlövik őket.

Az UNN független ukrán hírügynökség értesülése szerint a támadásban súlyosan megsebesült Andrij Kriscsenko rendőrfőnök, és tucatnyi munkatársa is különböző fokú sérüléseket szenvedett.

A rendőrök korábban elbarikádozták magukat az emeleten. Kiálltak az erkélyre, s onnan közölték a tüntetőkkel, hogy a "nép mellett vannak", de nem engedik az ukrán nemzeti lobogót levenni az épületről. A behatolók azonban később valamennyi rendőrt kikergették az utcára.

Az utcán összegyűlt, becslések szerint néhány tucatnyi tüntető az épületfoglalás közben Oroszországot és a feloszlatott Berkut rohamrendőrséget éltette. Az épületfoglalóktól azt követelték, hogy kényszerítsék térdre, majd lincseljék meg a rendőröket.

Alekszij Honcsarenko, az odesszai megyei tanács képviselője internetes blogjában közölte, hogy értesülései szerint a horlivkai rendőrök egy része átállt egy állítólagos orosz alezredes parancsnoksága alá, aki saját elmondása szerint Szimferopolból érkezett.

A városban oroszbarát tüntetők egy csoportja autókkal eltorlaszolta a rendőrségi épületnek helyt adó főutcát, aminek következtében dugó alakult ki. A helybeliek közül sokan elégedetlenségüknek adtak hangot, amiért a szakadárok akciója miatt nem tudtak eljutni a munkahelyükre.

A tüntetésen egy - magát a "donyecki köztársaság" képviselőjének nevező - szeparatista orosz újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy céljuk leváltani a város jelenlegi vezetését, és kinevezni saját polgármesterüket, illetve meneszteni a városi rendőrfőnököt.

http://kitekinto.hu/europa/2014/04/14/indul_az_ukran_polgarhaboru/?utm_source=K%C 3%BCl%C3%BCgyi+Gyorsposta&utm_campaign=a3a3c363dc-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_ medium=email&utm_term=0_d557da7f0c-a3a3c363dc-89461601#.U0xCEqI18RI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vartyog a brüsszeli főszuka!
  2014-04-14 21:58:13, hétfő
 
  Vartyog a brüsszeli főszuka!

Posted on 2014/04/14 Szerző: Admin

Az Európai Unió vezető diplomáciai főribanca-a Cathrin Ashton névre hallgató cionista lotyó-bandájának elismerését fejezte ki, hogy a kijevi junta fegyveres erőszakot alkalmaz a “közrend diszkrét helyreállitása" érdekében Kelet-Ukrajnában.



Ugyanakkor komoly aggodalmának adott hangot a brüsszeli szuka amiatt, hogy Szlavjanszkban és a környéken egyre több helyen veszik át a közigazgatást a kijevi pártoltjaikkal szembe forduló oroszok.
(Forrás:http://politikus.ru)
Bal-Rad komm: Ez a rosszéletű riherongy egyáltalán nem aggódott akkor, amikor bérenceik emberek tucatjait gyilkolászták halomra Kijevben. Akkor sem vinnyogott, amikor Ukrajna törvényes kormányát az általuk kitartott bűnbanda megpuccsolta! Mert az “demokratikus" volt!
Európa és az Európai Unió szégyene az, hogy ilyen politikai véglények megnyilatkozhatnak egyáltalán a kontinens bármilyen ügyében!

http://balrad.wordpress.com/2014/04/14/14693/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit keres a CIA Kijevben?
  2014-04-14 21:56:33, hétfő
 
  Mit keres a CIA Kijevben?

Posted on 2014/04/14 Szerző: Admin

Moszkvában magyarázatot várnak az Egyesült Államoktól azokra a jelentésekre, amelyek szerint John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója rendkívüli látogatást tett Kijevben - mondta az orosz külügyminiszter.

Szergej Lavrov azt is hangoztatta moszkvai tájékoztatóján, hogy sem az orosz katonai hírszerzés (GRU), sem az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökei nem tartózkodnak Ukrajnában. Közölte, hogy Oroszország nem avatkozik be Ukrajna belügyeibe, mert ez ellentétes az érdekeivel. Kérdésre válaszolva kizárta, hogy egyáltalán “találgatásokba bocsátkozzon" arról, minek kellene ahhoz történnie, hogy Oroszország katonailag beavatkozzon Ukrajnában.
Lavrov elismerte, hogy John Kerry, az amerikai diplomácia vezetője és Andrij Descsicja ukrán ügyvivő külügyminiszter is azzal vádolják Moszkvát, hogy a titkosszolgálatok emberei Ukrajnában tevékenykednek. Ukrán kollégájával Lavrov múlt szombaton telefonon beszélt. “Descsicja arról beszélt, hogy valakiket elfogtak, én meg azt mondtam neki szombaton, hogy ha valakit őrizetbe vettek, akkor mutassák meg. Ezt ők valamiért nem teszik meg", de a csütörtökre Genfbe tervezett négyoldalú találkozóra ígérték a bizonyítékok feltárását - közölte Lavrov.
Az Egyesült Államok, Ukrajna, az Európai Unió és Oroszország diplomáciai vezetői az ukrajnai helyzetről tárgyalnának a svájci nagyvárosban.
Valentin Nalivajcsenko, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) vezetője vasárnap azt közölte, hogy elegendő információjuk van arról, miszerint az orosz titkosszolgálatok állnak az ukrajnai belpolitikai helyzet szétzilálása mögött.
A Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség időközben egy, kifejezetten a titkosszolgálatokkal foglalkozó amerikai újságíró nyilatkozatát adta közre. George Mapp, tekintettel az Ukrajna körül zajló “geopolitikai játékokra", teljesen logikusnak nevezte John Brennan CIA-igazgató kijevi látogatását. A hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Viktor Janukovics, a Kijevben február 22-én megbuktatott ukrán államfő az oroszországi Rosztov-na-Donuban vasárnap kijelentette, miszerint a CIA áll az új ukrán kormány ultimátuma mögött. A volt elnök azt mondta, hogy az ukrán erőszakszervezetek azt követően döntöttek a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletről, hogy találkoztak a CIA vezetőjével. A Ria Novosztyi egyik - az ukrán erőszakszervezetekhez közel álló, név nélkül nyilatkozó - forrása úgy tudja, hogy Brennan a múlt szombaton látogatott Kijevbe.
(MTI)
Bal-Rad komm: Mit keres a CIA Kijevben?-kérdi Szergej Lavrov.
-Ejnye külügyminiszter úr! Hát mit keresne? Szomszédolni volt egy kicsit. Vagy Lengyelországból, vagy Szlovákiából, Vagy Banditisztánból, vagy Romámiából ment a CIA góré Kijevbe. Szomszéd országból.
Mert az imént nevezett országokban a tisztes amerikai emberbarát szervezet OTTHON van! Már jó ideje.
És mivelhogy itt-vagy ott OTTHON VAN-hát időnként szomszédolnak egy kicsit. Bár akár úgy is mondhatnánk, hogy egy ideje már Ukrajnában is OTTHON VAN A CIA!

http://balrad.wordpress.com/2014/04/14/mit-keres-a-cia-kijevben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol az ellenzék mostanában?
  2014-04-14 21:46:44, hétfő
 
  2014. április 14., hétfő

Hol az ellenzék mostanában?

Ellenzéki támogatottság anno 2012

Fotó: EISimay
Kim Lane Scheppele régi kedvenc céltáblája a jobboldali fórumozóknak és általában is, a kormánypárthoz közeli orgánumoknak. Alighanem azért, mert baromi nehéz lehet tényszerű érvekre, és számszaki adatokra érzelemből támadni. Pedig a hölgy a legutóbbi, a választást górcső alá emelő, elemzésében sem tett mást. Megállapítva, hogy törvényes, de különben rohadt gáz választási eredmény született.

Magyarul a Galamus ismerteti az írást, és itt is megtalálható az az adat, ami alapján egy képviselői helyhez alsó hangon kétszer annyi szavazatott kellett összeszednie az ellenzéknek, mint a Fidesznek. Ami felveti a törvénnyel legalizált választási csalást éppen úgy, mint Kocsis Máté szavahihetőségének kétségességét. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ugyanis minden szavazat ugyanannyit ért. De nem! S az említett, a The New York Times blog-rovatában 13.-án közzétett elemzés ezért válhat esetleg kínossá a Fidesznek. Számszerűsíti azt, amit nem szeretnének. Nyilvánvalóvá téve a bolsevik, illetve diktatórikus párhuzamokat. Ugyanakkor a helyzet a választási rendszerből fakad, és elvben bármelyik győztes pártra igaz lehetett volna. Amin azért érdemes egy kicsit eltöprengeni, mert a propagandagépezet internetes troll-kommandója pontosan ezt szajkózza. Azt, hogy a győztest kompenzáló rendszer bármelyik győztesre igazzá tette volna az extra előnyök besöprését. Elvben!

Annak eldöntése, hogy ki mit mondott volna, ha nem a Fidesz nyer, nyilvánvalóan lehet hit kérése, mivel a történelmi kategóriák nem igazán működnek a ,,mi lett volna ha" paraméterével. Ugyanakkor az EBESZ-nek a választásokkal kapcsolatos, és korábban megfogalmazott fenntartásai bárki által elolvashatóak. Ami azért lényeges, mert rávilágít a szavazások előkészítésének erősen manipulált voltára. Például a média világában, illetve általában a hirdetési piacon. De gondolhatunk arra is, hogy álcivil szervezeteken keresztül a kormányzati és pártpropagandát gyakorlatilag összemosták. Aligha véletlenül hajazva a rendszerváltás előtti korszakra. Függetlenül attól, hogy egy szervezetet a május 1.-ei felvonulást előkészítő Hazafias Népfrontnak, vagy Békemenetet szervező CÖF-nek hívnak. A tartalmi hasonlóság, a hatalom oldaláról, és a hatalom demonstrálására szervezett, a hatalmat támogató megmozdulás ténye aligha vitatható. Ugyanakkor ez a fajta hatalmi önfényezés csak annak jelenthetett újdonságot, aki nem emlékszik az elhíresült ,,kétmillás" Fidesz-gyűlésre a Kossuth téren. Márpedig a ,,pénz nem számít" jeligével megszervezett hatalmi gyűléseknek és az ellenzéki kommunikáció ellehetetlenítésének akkor is lett volna hatása, ha minden más kormányzati hatást kiveszünk a rendszerből. Holott minderre ráerősített a Parlament létszámának csökkentése, az egyfordulós választás, és a választókerületek átrajzolása.


Egyébként mindezeket a választási ismérveket alighanem már unalomig elismételgették. Sokan és sokfele. Ez azonban mit sem változtat azon, hogy a Fidesz gyakorlatilag lezsírozta magának a választásokat, és biztos lehetett a saját győzelmében. Legfeljebb a mértékét illetően lehettek kétségek. De, a Kim Lane Scheppele által ugyancsak emlegetett győztes-kompenzációs rendszernek köszönhetően, alighanem ebben a tekintetben is biztosra mehetett az Orbán Viktor. Ahogy a mögötte álló hatalmi kör úgyszintén. Van azonban egy sokkal súlyosabb probléma ott a sorok mögött elbújva. S korántsem az, hogy az Európai Unió, vagy a marslakók miért nem avatkoznak bele a kialakult folyamatokba. Az utóbbiak, mint tudjuk, amúgy is csak kormánypártivá megvedlett zenészekkel tartanak kapcsolatot.

Egy olyan gond, ami a választások minden manipuláltságát mellékes kérdéssé teszi egy kicsit. Olyan gond, ami az ellenzéknek a választások előtt megtapasztalt tehetetlenségével is rokonítható. Nem a médiaviszonyok okozta aszimmetriával, és a valóban megtapaszalható kormány felé lejtő viszonyokkal. Hanem azzal, ami miatt egy aktív bojkott is kivihetetlen lett volna. Nevezetesen a mozgósító-képesség lassú, de biztos eróziójával. Ami mindennél nyilvánvalóbban jelezte a valós ellenzéki vezető, valamint egy általa képviselhető pozitivista program hiányát. S ami visszaüt manapság. Akkor, amikor a német bevonulási emlékmű kordonbontási akciójánál nem tízezrek állnak egyfajta ,,sztrájkőrséget". Nem elbontogatva naponta a tulajdonképpen semmiben semmi szerepet nem játszó kordont, hanem fizikailag meggátolva a szoborzat felállítását. S visszaüt akkor is, amikor a kétharmaddal jogszerűvé tett manipulációkra a ,,vesztes" százezrek meg sem próbálnak válaszolni.

Továbbra sem épületek felgyújtását hiányolva. De szinte biztosan abban, hogy a csak erőből és taslikból értő Vezér nem egy hétre menne szabadságra egy százezres tömeg láttán. Könnyen lehet, hogy igencsak elhúzódó akkumulátortöltés lenne az eredménye. Amíg azonban a Fideszre nem szavazó többség birkamód nézi kisebbségből hazudott képviselői többséget, addig teljesen mindegy, hogy a The New York Times blog-rovatában ki miről értekezik. S ameddig az ellenzék hangadóit láthatólag kielégíti az, ha odakintről megerősítik azt, amit idebentről sokkal jobban lehetne látniuk. Majd efeletti elégedettségükben továbbra sem tesznek gyakorlatilag semmit.

Andrew_s

http://endresy.blogspot.de/2014/04/hol-az-ellenzek-mostanaban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkérdőjelezhető a magyar választási eredmény
  2014-04-14 21:44:41, hétfő
 
  Megkérdőjelezhető a magyar választási eredmény
propeller.hu, ma, 12:52 41


A magyarországi választási kampány törvénybe foglalt inkorrektsége komoly kétségeket ébreszt az eredmény érvényességével kapcsolatban - olvasható a The New York Times cikkében.

A pártja jóval több szavazatot kapott, mint a szavazás bármely más indulója. Kétharmados többsége azonban illegitim: Orbánt egyértelműen nem támogatja a magyarok kétharmada, a választási eredmény a közelében sincs ennek. Valójában a szavazók többsége nem a Fideszre, hanem más pártra vagy pártszövetségre adta le a voksát - írja a Napi.hu a lap cikkének összefoglalójában.

A kétharmados győzelem végső soron megtévesztő és csaló jogi megoldások eredményeként jött létre. Ennek megfelelően tehát legális, de megtévesztő és csaló - ismétli meg a cikk szerzője, Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora.

Orbán választási rendszere óriási különbséget tesz a pártok között abból a szempontból, hány szavazatra van szükségük egy parlamenti hely elnyeréséhez - ismétli meg Scheppele a bírálók kifogását, ám ki is számítja, hogy a mostani választás esetén ez mit eredményezett. Ha összeadjuk az egyéni választókerületi és a listás szavazatokat, majd szétosztjuk ezt azok között a képviselői helyek között, amelyeket a parlamentbe jutott pártok megszereztek, akkor azt láthatjuk, hogy a szavazatok nem egyenértékűek.

Visszaszámolva az egy képviselő helyre eső szavazatokat azt az eredményt kapjuk, hogy egy Fidesz-szavazat egyenlő 2,1 kormányváltókra leadott, 2,6 Jobbikra leadott, illetve 3,1 LMP-re leadott szavazattal - olvasható a Napi.hu cikkében.


http://propeller.hu/itthon/2908811-megkerdojelezheto-magyar-valasztasi-eredmeny-t he#v1077780
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szántani kezdett a kétharmados eke
  2014-04-14 21:42:06, hétfő
 
  2014.04.14. 09:03
Szántani kezdett a kétharmados eke


Megvan a választás, vele együtt a kétharmad is, szombaton máris akcióba lendültek II. Orbán jelképévé váló földoligarchák, és kiszántották a kishantosi vetést a picsába. Gondolom világossá kellett tenni a gazdák számára, III. Orbán ugyanott folytatja ahol a második abbahagyta. Jogbiztonság? Ugyan már, a folyamatban lévő bírósági ügyekben nem szükséges megvárni az ítéletet, sokkal fontosabb erődemonstráló módon tudatni: kussolsz paraszt!

kishantos.jpg

Sokan mondják Kishantossal új szintre lépett a földoligarcha rendszer, pedig csak a fosztogatva osztogató birodalom teljesedik ki igazán. Felhatalmazás van, a zemberek így döntöttek Bitay államtitkár szerint, akinek arca méretéhez nem személyi, hanem helyrajzi számra van szüksége. Szerinte az egész tudatos provokáció, a bérlőknek elhúzni a francba van joga, nem vetni meg földet művelni annak ellenére, hogy jogerős ítélet nem helyezte még birtokon kívülre őket. Bíróság, jogszerűség? Lófaszt, mama, ha nem szaporázzák a földügyi döntéseket a Kúriát is kiszántjuk és bevetjük sóval! Micsoda dolog nem hagyni a maffiacsaládokat békibe' lenyúlni amit nekik dobott a gép?

A kishantosiaknak üzenem, ezt elkúrtátok gyerekek de rendesen. Nem voltatok elég tájékozottak se elég dörzsöltek, nem tudtátok mi a stájsz, hogy is kell az ilyet csinálni Oligarchalandon. Fasza pályázatot írni, 21 év munkájával megszerzett minősítést őrizgetni? Túrót. Úgy kell ezt csinálni ahogy a Tiszatáj alapítvány-közalapítvány-Kft:

Fogsz egy nem túl képzett, nem túl okos de szimbolikus politikust a megfelelő oldalról és először kuratóriumi védnökké teszed, hadd kajabáljon a földelvétel ellen.

Második lépésben tedd érdekelt tulajdonossá a földbérletet elnyerő Pro Tiszatáj Kft.-ben, de tuti ami fix a helyi fideszes csinovnyiknak is kanyarítsál egy szegletet, hogy befogja a pofáját és ne akarjon keresztbe tenni.

Mikor ezzel megvagy máris örö'é'bódottsá van nem kiszántás meg szürkemarha gulya szétkergetés a négy égtáj felé. Így ti is beleillettetek volna a földoligarchizmus csudálatos világába, most meg örülhettek, hogy legalább a legendás piros traktor nem dúlt Kishantoson.

http://varanus.blog.hu/2014/04/14/szantani_kezdett_a_ketharmados_eke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mol igazgatósági tagság lesz a hazaárulásban megfáradt külüg
  2014-04-14 21:35:16, hétfő
 
  Politikusbűnözés :: 2014-04-14. 21:30
Mol igazgatósági tagság lesz a hazaárulásban megfáradt külügyminiszter jutalma

Martonyi János távozó külügyminisztert a Mol igazgatóságának tagjává javasolja választani a társaság egyik, meg nem nevezett részvényese. A Mol igazgatósága támogatja a javaslatot, amely bekerült az április 24-i közgyűlés határozati javaslatai közé.
A Mol hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte, hogy a szavazatok több mint 1 százalékával rendelkező intézményi befektető részvényes új tagot javasol az igazgatóságba.

- Te, János! Szerinted elhiszik, hogy véletlenül kapod meg pont most az igazgatósági széket?

Az új határozati javaslat szerint Martonyi Jánost 2014. július 1-jétől 2019. április 29-ig tartó időtartamra javasolják az igazgatóság tagjává választani.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/126555/#ixzz2ytJ4bEj6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Különösebben nem dübörög az "elszámoltatás" a Kerki-mutyi üg
  2014-04-14 21:29:42, hétfő
 
  2014-04-14. 15:37
Különösebben nem dübörög az "elszámoltatás" a Kerki-mutyi ügyében sem

Várhatóan 2014 őszén kezdi meg a tárgyalást a Budapest Környéki Törvényszék Sz. Árpád és társai ügyében - közölte az MTI-vel Koszta János bírósági szóvivő hétfőn.
A moszkvai kereskedelmi kirendeltség értékesítésével összefüggő ügyről a szóvivő azt közölte: a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt Sz. Árpád és társai ellen indult büntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség által kezdeményezett, az Egyesült Királyság Központi Igazságügyi Hatóságához és az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészségéhez címzett jogsegélykérelmek a törvényszékre megérkeztek. A bíróság - a felfüggesztést követően - folytatja a büntetőeljárást.
A Budapest Környéki Törvényszék tavaly május 30-án függesztette fel az eljárást, mert megítélése szerint olyan érdemi bizonyítékok beszerzésére volt még szükség, amelyek nélkül érdemben nem bírálható el az ügy.
Tavaly májusban a főügyészség a moszkvai képviselet áron aluli értékesítése miatt Székely Árpád volt moszkvai magyar nagykövetet különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolta meg. Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját, valamint az MNV Zrt. két volt vezető beosztású és egy beosztott munkatársát társtettesként elkövetett bűnpártolás vétségével, továbbá valamennyiüket folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével is megvádolta az ügyészség.
Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője idén februárban a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy megérkeztek a válaszok a jogsegélykérelemre az ügyben, így folytatódhat az eljárás a törvényszéken. Közlése szerint a beszerzett információk igazolják a gyanút, hogy az ügylet során 100 millió dolláros rés mutatkozik. (Ennyivel többért - 3,5 milliárd rubelért - vásárolta meg az orosz állam az ingatlant, mint amennyiért - 21,3 millió dollár - a magyar fél azt eladta.)
Székely Árpád, Fekszi Márta, Tátrai Miklós és Császy Zsolt nyílt levelükben visszautasították a főügyész állításait. A levélben egyebek mellett azt írták: az orosz ügyészség levele alapján az orosz kormány által az orosz cégnek kifizetett orosz közpénz került offshore számlákra, aminek "Magyarországhoz a világon semmi köze nincs". Közölték azt is, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt feljelentést tesznek.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/126542/#ixzz2ytHfm700
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasónk levele: hepatitiszes cigányokkal dolgoztatják a köz
  2014-04-14 21:26:32, hétfő
 
  2014-04-14. 20:41
Olvasónk levele: hepatitiszes cigányokkal dolgoztatják a közmunkára kényszerített magyarokat - védőoltás nem indokolt

Tisztelt Szerkesztőség!
Szeretném megosztani önökkel a történetemet. Jelenleg munkanélküli vagyok, Inárcson (Pest megye) lakom 2014 februárja óta.
Mivel nem sikerült elhelyezkednem, jelentkeztem az önkormányzatnál családtámogatási segélyre (nagy összeg, 22 800 forint). Megítélték, megkaptam, és egyúttal 2 hónap közmunkára hívtak be. Mivel a segélyt csak úgy kapom meg, ha elvállalom, hát mentem.
El is kezdtem becsülettel. Voltunk többen is magyarok - ahogy a kisebbség hívott bennünket. Körülbelül egy hete vagyok táppénzen betegség miatt.
Vasárnap (április 6-án) eljutott hozzám egy pletyka, miszerint az egyik cigány közmunkás fertőző májgyulladásban szenved (miatta egy ember rosszul is lett, egy pedig kórházba került) és fennáll a fertőzés veszélye, és többen kaptak oltást. Még aznap este felhívtam a közmunkások vezetőjét. Szerettem volna megtudni, mi igaz ebből. Nagy nehezen, hosszú hezitálás után elmondta: igen, igaz, de nem tudja, mindenki kap-e oltást, és mi lesz pontosan.
Ígéretet kaptam rá, hogy másnap délelőtt felhív és tájékoztat, ez nem történt meg, így én mentem el a háziorvosomhoz és kérdeztem, mit tud erről. Amíg vártam az orvosnál, persze az ott várakozó betegek között is ez volt a téma, hogy mi történt, mivel érkeztek többen is, hogy megkapják az oltást. A háziorvosom is alátámasztotta és próbált megnyugtatni, miszerint úgy véli, biztos abban, hogy nem kaphattam el.
Az orvos elmondta, azok, akik ezzel az emberrel egy udvarban laknak, kaptak oltást (kb. 50 fő). A többiek azért nem, mert az ÁNTSZ nem tartja indokoltnak.
Persze kértem, adjon beutalót vérvételre, hogy megnyugodjak, tényleg nincs semmi bajom, mert van két kisgyerek is a családban.
Teljesen fel vagyok háborodva. Ha a polgármester tudja - márpedig, ha valakinek, neki tudnia kell -, hogy a helyi cigányok milyen körülmények között élnek, miért engedik őket normál emberekkel dolgozni, vagy miért nem csináltatnak rajtuk teljes kivizsgálást, mikor ilyen munkára behívják őket. Illetve ha ilyen dolog a tudomására jut, akkor miért nem tájékoztat mindenkit, miért pletykákból kell megtudnia az embernek.
Jelenleg várom az eredményt a vizsgálatról, de mindenképp szerettem volna ezt megosztani önökkel. Kaptam időpontot a polgármesterhez, mert mindenképp szeretném elmondani a szemébe is a véleményem.
Üdvözlettel:
R. K.

További részletek: http://kuruc.info/r/20/126557/#ixzz2ytGtUujq
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Zsidók, az ország nem a tiétek” - skandálták a tüntet
  2014-04-14 21:18:56, hétfő
 
  "Zsidók, az ország nem a tiétek" - skandálták a tüntetők
2014. április 14. 17:51
Hunhír.info

No, nem a legvadabb antiszemita országban, a tomboló fasizmus mintaállamában, az antiszemita Magyarországon, hanem az européer toleranciaországban, Franciaországban. ,,Zsidók, Franciaország nem a tiétek!" - skandálták kormányellenes tüntetők, miközben a Marseillaise-t, a francia himnuszt énekelték- számol be a "furcsa jelenségről" a Heti válasz.

Vérfagyasztó videó borzolja a kedélyeket francia földön: még január végén készült, azóta kering a világhálón, de a franciák azóta is képtelenek napirendre térni fölötte. ,,Zsidók, Franciaország nem a tiétek!" - skandálták kormányellenes tüntetők, miközben a Marseillaise-t, a francia himnuszt énekelték- számol be a furcsa jelenségről a Heti válasz.

Az Európai Unió Alapvető Jogok Ügynöksége szerint a francia zsidók negyven százaléka félelemben él, nem akarja nyilvánosan is zsidóként azonosítani magát, s ötvenhat százalékuk számára pedig ismerős a szöveg: ,,a zsidóknak túl sok hatalmuk van". Ez az adat a 2013-as esztendő történései és felmérései nyomán készült, ám idénre - bár még viszonylag az elején járunk az esztendőnek - a helyzet tovább romlott. Egyre gyakoribb a fordított náci köszöntés, amelyet Franciaország híres antiszemita humorista-komikusa, Dieudonné talált ki és népszerűsített, majd globális média-szenzáció is lett belőle, miután az egyik francia focista, Nicolas Anelka leutánozta.

A The Washington Post pár héttel ezelőtt arról adott hírt, hogy növekszik a francia nyelvű zsidó közösségek lélekszáma Izraelben. ,,Miközben az elmúlt tíz esztendőben apadt a bevándorlás Izraelbe, Franciaország az egyetlen, amelynek zsidó polgárai egyre nagyobb számban érkeznek" - fogalmazott a washingtoni napilap. S hozzátette: tavaly háromezer-kétszázhetven francia telepedett le Izrael Államban, s ez - 2012-höz képest - 63 százalékos növekedés. A zsidó-ellenes előítéletek erősödésével folyamatosan csökken a zsidó közösségek száma és lélekszáma Franciaországban - írja az amerikai Tablet magazin.

,,Valaha egymilliónyi francia volt az utcán, hogy tüntessen az antiszemitizmus ellen. Most hárommilliónyian vannak a Facebook-on vagy a Twitteren azok, akik támogatják Dieudonnét" - ezt már a Huffington Postnak nyilatkozta David Tibi, 44 éves párizsi fogorvos, aki mindent bezár, és távozik Franciaországból. Júniustól már Tel-Aviv egyik elővárosában lakik a családjával.

Hunhír.info - Heti válasz nyomán

Jó lenne, ha végre a toleráns világmédia leszállna Magyarországról, amely éppen úgy a zsidók mentvára, mint a második világháború alatt volt. Aztán lehet kordont bontogatni meg őrjöngeni - annak a pár tucat eszement gyűlölködőnek.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74349
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.