Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Este is volt fideszes kőhordás a cipőemlékműhöz
  2014-04-16 20:49:22, szerda
 
  2014-04-16. 20:44
Este is volt fideszes kőhordás a cipőemlékműhöz

Néma főhajtással tisztelegtek a "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléke előtt, mécseseket gyújtottak, és elhelyezték az emlékezés köveit szerdán a budapesti Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél.
A "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléknapján rendezett eseményen a néhány száz résztvevő között ott volt Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyi államtitkára, Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért felelős államtitkára.
Szintén részt vett a megemlékezésen Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, Schiffer András, az LMP társelnöke, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és a diplomáciai testület több tagja.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/56/126647/#ixzz2z4oaDfqR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Magyarok voltak a gyilkosok" - a Duna-parti cipőgyűjtemény
  2014-04-16 20:30:17, szerda
 
  2014-04-16. 14:58
"Magyarok voltak a gyilkosok" - a Duna-parti cipőgyűjtemény előtt hajlongtak Áderék

A "holokauszt magyarországi áldozataira" emlékezett a köztársasági elnök a budapesti Cipők a Duna-parton emlékműnél szerdán.
Zoom
Az emléknapon (egyébként minden nap emléknap - a szerk.) az államfő virágot és emlékkövet helyezett el, valamint mécsest gyújtott a pesti rakparton lévő emlékműnél.
Zoom
Zoom
Áder János előtt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere emlékezett a "holokauszt áldozataira" a Duna-parton. Navracsics Tibor azt mondta: a hagyományokhoz híven az idén is megemlékeznek a "holokauszt magyar áldozatairól", ilyenkor mécsest gyújtanak és emlékkövet helyeznek el a tiszteletükre a Duna-parton.
Zoom
Hozzátette: azért Pokorni Zoltánnal érkezett az emlékműhöz, mert a politikus tette azt a javaslatot oktatási miniszterként, hogy a magyarországi holokauszt-emléknap április 16. legyen. Pokorni Zoltán arról beszélt: bár Európában általában az auschwitzi tábor "felszabadításához" kötik a megemlékezést a "holokauszt áldozataira", az áprilisi emléknap a magyar eseményekhez kötődik.
Zoom
"Nem egy távoli európai ország ügyének tekintjük a holokausztot, hanem a magyar történelem részének" - fogalmazott. Hozzátette: "magyarok voltak a gyilkosok, és magyarok voltak az áldozatok is, tehát ez a mi ügyünk".
Zoom
Pokorni Zoltán úgy vélte, "lehet, és nyilván kell is szóba hozni", hogy mindez a német megszállás idején történt, de ez "csak magyarázat, és nem mentség" az akkori magyar kormány és politika számára. Arról is beszélt, hogy rendkívül fontosak az iskolai megemlékezések ezen a napon, és jó lenne, ha "nem egy plusz történelemóra vagy egy muszáj ünnep" lenne ez a diákoknak, hanem valamilyen személyesen átélhető élményben lenne részük.
Zoom
Zoom
Makón emléktáblát állítottak a "gyermek áldozatoknak"
A "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléknapja alkalmából emléktáblát állítottak a "gyermek áldozatoknak és a gyermekmentő tanároknak" szerdán a makói József Attila Gimnáziumban.
Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára felidézte, hogy hetven éve, 1944. április 16-án kezdődött el Magyarországon a vidéki zsidóság gettóba zárása. "Nem szabad hagynunk, hogy az évek múlása elhalványítsa a fájdalmat és veszteséget, amelyet a világnak és Magyarországnak kellett elszenvednie" - hangsúlyozta.
Az államtitkár elmondta, egy olyan generáció tagja, amely a történelemkönyvekből sem ismerhette meg az "igazságot". Felnőtt fejjel kellett szembesülnie azzal, hogy hetven éve "magyarok voltak a holokauszt áldozatai, de magyarok voltak az elkövetők is". Az iskola bejárati aulájában elhelyezett emléktáblán az iskola hat "meggyilkolt" zsidó diákja és Fried Ármin egykori gimnáziumi tanár neve olvasható.
Urbancsok Zsolt makói főlevéltáros, a Dr. Kecskeméti Ármin Egyesület elnöke úgy fogalmazott, a kőtábla méltó helyre került, de igazi helye a makói elemi zsidó iskola épületében lenne. Ma már azonban sem az iskola, sem egykori diákjai nincsenek meg. Az épületet 1965-ben a neológ zsinagógával együtt lerombolták, az iskolában dolgozó öt tanító egyike sem tért vissza a "holokausztból", azt pedig nem lehet tudni, hogy a 256 iskolás közül hányat "pusztítottak el".
A holokauszt makói áldozatainak száma ezerkétszáz körüli, közülük 350-400 gyermek volt - állította a történész.
Bajnai: a magyar államot nem szabad felmenteni a felelősség alól
Az áldozatok előtti főhajtásra és az emlékezésre szólított fel a "holokauszt magyarországi áldozatainak" emléknapján publikált blogbejegyzésében az Együtt-PM vezetője.
Bajnai Gordon úgy fogalmaz: "a holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, mely során több mint félmillió honfitársunkat pusztították el". A német megszállás ténye korántsem menti fel a magyar államot a történelmi felelősség alól, hiszen zsidó honfitársaink összegyűjtése és deportálása a magyar állami szervek hathatós közreműködésével történt - folytatja.
Egyúttal kijelenti: ezt nem szabad elfeledni akkor, amikor a kormány egy olyan emlékművet akar "ránk erőltetni", mely a magyar államot igyekszik felmenteni e felelősség alól.
A volt miniszterelnök arra szólít fel, hogy az emléknapon hajtsanak fejet az áldozatok előtt, emlékezzenek, és ne felejtsék el őket soha. Arra kér, hogy emlékezzenek azokra a "hősökre" is, akik életüket kockáztatták, hogy másokat megmentsenek, rájuk legyünk büszkék - folytatja. Hozzáteszi: de ne feledjék soha a bűnösöket sem, "emlékezzünk, hogy nemzeti tragédiánk soha ne ismétlődhessen meg".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/56/126631/#ixzz2z4jk05r2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktornak keresztelte gyermekét egy Fidesz-imádó cigó,
  2014-04-16 20:29:55, szerda
 
  2014-04-16. 14:11
Orbán Viktornak keresztelte gyermekét egy Fidesz-imádó cigó, majd szépen intézetbe adta a "miniszterelnök urat"

Az Orbán Viktor iránt érzett tisztelettől ve­zé­relve a kormányfőről nevezte el legkisebb gyermekét a párt egyik aktivistája, Balogh László. Balogh Orbán Viktorka ötéves, az óvodában ,,miniszterelnök úrnak" szólították az óvónők.
Még a választások előtt Orbán Viktor debreceni kampányrendezvényén forgatott az Index. A riportban (itt látható) aktivistákat is megkérdezett: ebből derült ki, hogy egyikük Orbán Viktornak nevezte el gyermekét.
Balogh László a Debrecenhez közeli ­Bagaméren lakik. Napszámos, amikor a Bors felhívta, éppen fát pakolt, meg, ahogy ő mondta, más földi munkákat végzett. Tizenhat éve a Fidesz aktivistája, de már 24 éve a miniszterelnök feltétlen híve. Hitét még az sem rengette meg, hogy házassága is ráment a politizálásra, három fia pedig állami gondozásba került.

- Csak a Fidesz! - mondta köszönés helyett Balogh László, amikor bátyja átadta a telefonját, alább olvasható a beszélgetés folytatása.
- Mi ragadta meg Orbán Viktorban? - kérdezték a 44 éves aktivistát.
- A talpraesettsége. Még nem találkoztam vele személyesen, de így is átjött nekem, hogy ért a politikához. És ahogy elbánt a rezsivel! Olyan nekünk, mint egy király. Persze tudom, ma nincs királyság.
- Önnek mennyivel lett kisebb a számlája?
- Nekem? Semennyivel. A gáz eleve kiesett, mert fával fűtök. De másokkal, sok emberrel jót tett.
- Froclizták a kisfiát a neve miatt?
Az Orbán Viktorkát? Dehogy. Az oviban ,,miniszterelnöknek" meg ,,elnök úrnak" szólították az óvónők. Persze csak a fideszesek. Csak hát közben szétmentem az asszonnyal...
- A politika miatt?
Igen, amiatt. Nagygyűlésekre jártam meg a Békemenetre. Elmentek a hétvégék. Egyszerűen nem bírta. Akkor kerültek állami gondozásba a fiúk. De mindhármukat, a Lacit, az Ádámot meg a Viktort is húsvétra hazahozom.
- Ha születik még gyermeke, őt is politikusról nevezné el?
- Fideszesen kívül másról? Azt sohasem.
- És fideszesről?
- Azon majd elgondolkodom.
- A polgármestertől tudom, Önt mindenki csak a becenevén említi.
- Bugyinak hívnak. De nem a politika miatt.
- Elmondja, miért?
- Hosszú lenne. Úgyhogy inkább nem.
(Bors nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/126630/#ixzz2z4j0qamY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennie kell a közpénzeket elherdáló Vitézynek!
  2014-04-16 20:18:27, szerda
 
  Mennie kell a közpénzeket elherdáló Vitézynek!
2014, április 16 - 12:10


Elfogadhatatlan, hogy miközben a főváros vezetésének máig nem sikerült úrrá lennie a tömegközlekedés tarthatatlan színvonalán és kilátástalan anyagi helyzetén, Tarlós István ölbe tett kézzel tűri Vitézy Dávidnak az adófizetők forintjait is felőrlő ámokfutásait. Vitézy Dávid végképp vállalhatatlanná vált azáltal, hogy éppen a közpénzek takarékos, gazdaságos és okszerű felhasználását szolgáló versenyt igyekezett korlátozni a trolibuszbeszerzés során, melynek becsült értéke közel húszmilliárd forint volt - írta közleményében Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője.

Hozzátette: hosszú hónapok óta szinte valamennyi közgyűlésen szorgalmaztuk az alkalmatlan vezérigazgató azonnali menesztését, azonban a városvezetés mindvégig kitartott a miniszterelnökkel is köztudottan rokoni kapcsolatban álló vállalatvezető mellett.

A Fővárosi Közgyűlés soron következő ülésén a Jobbik ismét javaslatot tesz Vitézy Dávid azonnali felmentésére, hiszen mára már mindenki számára nyilvánvaló, hogy tarthatatlan tevékenységével a fővárosi autós közlekedés ellehetetlenítése mellett a tömegközlekedés botrányos állapotát is tovább rombolja.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/mennie_kell_a_kozpenzeket_elherdalo_vitezynek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
490 milliós telek az útszóró sónak
  2014-04-16 20:14:48, szerda
 
  490 milliós telek az útszóró sónak
2014, április 16 - 16:04



490 millió forintért vásárolt útszóró sónak egy lakott, közös osztatlan tulajdonban álló ingatlant a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., amin évi hatmillió forintért bérel sósátrat az eső ellen. A cég szerint jó üzletet kötöttek. A közterület-fenntartókat képviselő ügyvédi iroda az eladó cégnek is dolgozott, vezetője a Fidesz jövőbeni reménysége - írja az Index.

Az FKF-nél először 2011-ben merült fel, hogy telephelyet vásárolnának az útszóró sónak. Minderre azért volt szükség, mert Dél-Budát csak nagy kerülővel tudták sózni, ami jelentős többletköltséget jelentett.

Korábban volt a régióban telephely, ám az 2010-ben a BKK-hoz került. A jelenlegi vásárlás előtt 10-15 ingatlant vizsgáltak meg. Az Index információi szerint két szálon indult el a telephelykeresés:

Hajnal Zsolt műszaki vezérigazgató emberei körülbelül 10 ingatlant találtak, de Papp Szilárd ingatlanreferens, a projekt vezetője szerint ezek túl drágák és kis területűek voltak. Papp végül egy négyes listáról javasolta a végül megvásárolt Budafoki út 72. alatti telket, ami akkor a Truck Hungary tulajdonában volt.

Papp Szilárd a cégnél Szepessy Tamás stratégiai vezérigazgató alá tartozott. Szepessy a III. kerületi Fideszből érkezett Tarlós István főpolgármesterségének első évében először a Főkerthez, majd az FKF-hez.

Szepessynek közös érdekeltsége volt Tuzson Bencével, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjével egy gazdasági társaságban. Eközben az FKF-nek a Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda ad közbeszerzési tanácsot például sóbeszerzésben.

Ez az ügyvédi iroda ráadásul az FKF-nek is adott tanácsot, történetesen a fent említett, FKF által kiválasztott telek tulajdonosának, a Truck Hungarynak volt jogi képviselője egy perben, amelyben a Budafoki 72. társasház bérlői sokallották a Truck Hungary által megállapított bérleti díjat.

Összefoglalva: adva van egy sóbeszerzés miatt telekvásárlás az FKF-nél, az ügyintéző ingatlanreferens főnökének (Szepessy Tamás) közös cége van az FKF-nek sóbeszerzésben tanácsokat adó ügyvédi iroda fejével (Tuzson Bence), amely ügyvédi iroda egyben dolgozott a telket eladó Truck Hungary Kft.-nek is.

A vásárlás nem volt egyszerű ügylet, a telken ugyanis lakott lakóingatlan volt, aminek a lakásait ki kellett váltani, majd lebontani az épületet, amire mellesleg a CIB Bank jelzáloga is be volt jegyezve. Emellett a megvásárolt ingatlan jelenleg is osztatlan közös tulajdonban van az FCSM Zrt.-vel.

Az FKF összesen 490 millió forintot költött a telekre, ami még mindig nem alkalmas só tárolására, nem épült fel ugyanis még rajta a 250 millió forintba kerülő tárolóépület. Ezért az 5812 négyzetméteres ingatlanra 2013 telére az FKF hatmillió forintért bérelt 1000 négyzetméteres sósátrat.

Az Index lefuttatott egy keresést az ingatlan.com ingatlankereső oldalon nagy dél-budai telkekre. A rendszer három olcsóbb ingatlant is talált, ebből kettő kétszer akkora területű, mint a Budafoki út.

Mint a portál megtudta, a Biczi és Tuzson Ügyvédi irodával 2011. április 4-én kötött szerződést az FKF tulajdonosa, a BVK Holding Zrt. Az elszámolás óradíj alapján történik. A "K999 Ömlesztett útszóró só beszerzése" tárgyú tender részvételi felhívását például a Biczi és Tuzson Ügyvédi Irodával egyeztette az FKF. A Truck Hungária Kft.-t egy 2009-es perben képviselte a Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda. Természetesen lehet, hogy a fenti kapcsolatok nem fonódnak össze, de az iroda neve így is sok helyen tűnik fel.

Az Origo szerint Tuzson jelentősége a Fideszen belül a 2002-ben alakult ügyvédi irodájára vezethető vissza, amelynek szolgáltatásait az elmúlt években több fideszes önkormányzat is igénybe vette. ,,A háttérben sokat dolgozott az elmúlt években" - mondta a lapnak ügyvédi tevékenységéről egy kormánytisztviselő.

Index - alfahir.hu

http://alfahir.hu/490_millios_telek_az_utszoro_sonak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden idők legnagyobb Döbrögi-popónyalója-komm. nélkül
  2014-04-16 20:09:49, szerda
 
  Minden idők legnagyobb Döbrögi-popónyalója-komm. nélkül

Obersovszky főbe lőtte magát, Bencsik András bogozza a kötelet, Illés Zoltán megtébolyodott. Rákosi Mátyásnak írtak ilyeneket, amit a Közszolgálat főszerkesztőnője. Ilyet azért 2010 óta se nagyon láttál!
Kétségtelen, hogy nem az önálló, karakteres véleményalkotás klasszikus terepe egy Közszolgálat című, egy minisztérium által kiadott magazin publicisztika rovata, aminek az online felülete a kormany.hu-n belül található. De az, amit H. Petró Ilidkó főszerkesztő művelt, az túlmegy minden határon.
A cikk, amiről beszélek, egy publicisztikába oltott klasszikus beköszöntő, aminek az első fele megteremti az adott lapszám olvasásához ideális hangulatot, a második fele pedig elsorolja, konkrétan mi minden olvasható ebben a kiadásban. Annyira erős a szöveg, hogy én versformára tördeltem az elejét. Nézd meg, aztán olvasd el eredetiben, prózának tördelve, főleg azért, mert ez a teljes szövegnek csak kábé a harmada és a másik felében is szenzációs fordulatok vannak.

H. Petró Ildikó: Sajnos

Sajnos nem ismerem személyesen.
Persze szeretném, de hát ki ne szeretné.
Idei március 15-i beszéde után ismét melegség töltötte el a lelkemet,
mint minden beszéde végén,
és nem feltétlenül az elmondottak miatt,
hiszen azok egyértelműek, hanem azért, ahogyan minden egyes alkalommal
szemöldökét felhúzva,
fejét kissé zavartan lehajtva,
papírjait rendezgetve
igyekszik leplezni meghatottságát.
Merthogy meghatódik...
Most, a választások után, amikor soraimat olvassák,
,,egységbe forrott erőinknek" köszönhetően már büszkén mondhatom, hogy
kicsiny, de egyre erősebb hazám miniszterelnöke
változatlanul a nagyon is emberi
Orbán Viktor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrofális állapotban van az ukrán haderő
  2014-04-16 20:06:54, szerda
 
  Katasztrofális állapotban van az ukrán haderő
2014, április 16 - 20:00


Sokakban felmerül a kérdés, hogy Ukrajna miért nem védi meg magát Oroszországgal szemben, hiszen egy 40 milliós országról van szó, mely nagy és erős hadsereggel rendelkezik és elég erős ahhoz, hogy odakoppintson, ha szükséges. A válasz egyszerű, az egymást váltó korruptabbnál korruptabb kijevi rezsimek regnálásának köszönhetően olyan szinten rongyolódott le a hadseregük, hogy az már magát sem képes megvédeni, nemhogy az országot.

Ukrajna 1991-ben a Szovjetunió összeomlásakor mintegy 700 ezer katonával rendelkezett. Mivel az ország távlati tervei között szerepelt a NATO-hoz való csatlakozás, így amerikai támogatással megkezdték a hadseregük modernizálást. Ez európai modellt követték, így egy kicsi, de ütőképes hadsereg kiépítéséhez láttak hozzá. A modernizáció nagyjából a haderő létszámának drasztikus csökkentésében merült ki. Ukrajna az elmúlt bő húsz évben semmilyen jelentősebb katonai harceszköz beszerzést nem hajtott végre. A repülőgépeik és tankjaik jelentős része a szovjet időkből származik és az elmúlt évtizedekben teljesen elavulttá váltak.

Alig van harcképes repülőjük

Az ukrán légierő jelenleg mintegy 200 harci géppel rendelkezik. Az papíron jelentős erőt képvisel. Csakhogy gépeik többsége nincs bevethető állapotban. A légierő gerincét alkotó MÍG-29-esek többségét már kivonták az aktív szolgálatból. A még használható MÍG-29-eseket 2012-ben elkezdték ugyan modernizálni.

A kevés modernizált MIG-29-esek egyike

A program azonban pénzhiány miatt csak nagyon lassan haladt, így legfeljebb egy tucat repülőt sikerült korszerűsíteni és felújítani. Ugyanez igaz az ukrán Szu-27-esekre is. Érdemes megemlíteni, hogy Oroszország légiereje mintegy 1400 harci gépből áll. Az oroszok azonban az utóbbi években nem sajnálják a pénzt, ha a hadseregről van szó. Gépeiket folyamatosan modernizálják, és ezzel párhuzamosan olyan típusokat is hadrendbe állítottak, mint a négyplusz generációsnak számító Szu-30SM.

Orosz Szu-30SM

Az ukrán harckocsik többsége roncstemetőkben áll

Az ukrán hadsereg legerősebb részének a szárazföldi erők tekinthetőek.Több ezer harckocsival rendelkeznek, azonban ezek nagy része negyven-ötven éves szovjet időkből származ teljesen elavult T-64-es.

T-64-esek rozsdásodnak egy harkovi gyár udvarán

Akad itt T-72-es is bőségesen

Évek óta rozsdásodnak

A legtöbb tankban motor sincs

További ezerre tehető a T-55-ösök, a T-72-esek és a T-80-asok száma ezek többsége azonban a T-64-esekkel együtt működésképtelen állapotban egy Harkovi gyár udvarán rozsdásodik. A korszerűnek mondható T-84 harckocsiból mindössze egy tucattal rendelkeznek, ez gyakorlatilag teljesen elhanyagolható mennyiség. Ezzel szemben Oroszország mintegy 20 ezer harckocsival rendelkezik. Ezek közül majdnem ezer a legmodernebb T-90-es típus.

A fenti példák jól tükrözik, hogy milyen mennyiségi, és minőségi különbség van az ukrán és az orosz haderő között. Ukrajna jelen esetben nem sokat tehet Oroszországgal szemben. Egy hagyományos háborúban Moszkva néhány nap alatt győzelmet aratna és akár egész Ukrajnát elfoglalhatná. Ukrajna szempontjából pedig a legrosszabbkor jött az Oroszországgal való konfliktus. Haderejüket már leépítették, de még nem történt meg a szükséges modernizáció és a NATO-ra sem számíthatnak.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/katasztrofalis_allapotban_van_az_ukran_hadero
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet, hogy Etiópiához képest szerencsések!!!!!!
  2014-04-16 20:05:28, szerda
 
  Orbán: Szerencsések a fiatalok, hogy ilyen országban élhetnek
propeller.hu, ma, 12:04


A szakmunkástanulók idei versenyén, a Szakma Sztár Fesztivál záróünnepségén részt vett Orbán Viktor is. A miniszterelnök szerint sikeres a duális szakképzés. Szerinte a jövő útja biztonságban van, és ez igazán jó hír.

A kormányfő úgy fogalmazott: a kabinet helyes utat választott a duális szakképzési rendszerrel, de "az igazán jó hír, hogy ez az út, ez a politika, a jövő útja biztonságban van (...), legalább négy évig ezen az úton mehetünk tovább". Magyarország - amely nem fél saját kezébe venni a sorsát, és van bátorsága küzdeni az érdekeiért - nagy jövő előtt áll - jelentette ki.



Orbán Viktor hangsúlyozta, a szakképzési rendszer adja az alapját a munkára épülő gazdaságpolitikának. Ezért megállapodást készülnek kötni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK), hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban több tízmilliárd forintot fordítsanak a szakképzési rendszer fejlesztésére - közölte.

Megköszönte egyúttal az MKIK-nak, hogy az elmúlt években a kormány "elvszerű és elkötelezett" segítője volt a munkaalapú gazdaság megteremtésében, a kétkezi munka becsületének helyreállításában és a szakképzési rendszer megújításában.

Beszédében célként fogalmazta meg, hogy a szakiskolák ne a munkanélküliek, hanem a munkából élők számát gyarapítsák, a tanulók olyan mesterségeket tanuljanak, amelyekkel az iskola elvégzése után valóban elhelyezkedhetnek szakmájukban.

Ahhoz, hogy Magyarország legyen Európa egyik termelési központja - folytatta Orbán Viktor -, magasan képzett szakembergárdára van szükség: "a magyar szakemberek ma az ország legfontosabb versenyelőnyét jelentik".

A miniszterelnök a diákoknak azt mondta: aki már tizenévesen egy szakma sztárja, az jó úton halad, hogy sikeres ember is legyen.

Hozzátette, reméli, hogy Magyarország hamarosan egy nemzetközi szakmai versenynek is otthont adhat majd. Az ehhez szükséges támogatást a kormány biztosítja - közölte.

A Hungexpón rendezett VII. Szakma Sztár Fesztivált, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét az MKIK szervezte.


Uram, Atyám! Ezt a szerencsét! Munkahelyre még csak kilátás sincs, minél fogva a családalapítás lehetetlen - hát ez valóban szerencse!

Hogy le nem sült a képéről a bőr!

http://propeller.hu/itthon/2910007-orban-szerencsesek-fiatalok-hogy-ilyen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet, hogy Puccsrajnába beletörik a bölcsek orra: Sorra áll
  2014-04-16 19:51:14, szerda
 
  Lehet, hogy Puccsrajnába beletörik a bölcsek orra: Sorra állnak át az oroszbarát hazafikhoz az ukrán csapatok
2014. április 16. 16:33
Hunhír.info

Derékba tört az ukrán hadsereg előrenyomulása Kelet-Ukrajnában, miután jelentések szerint több elit egység is átállt a helyi oroszbarát hazafiakhoz. Külföldi hírügynökségi jelentések szerint legalább két városban - Szlovjanszkban és Kramatorszkban - is orosz zászlókat lengető katonákat láttak ukrán tankokon, harckocsikon és páncélozott szállítójárműveiken.

Az orosz zászlók alatt közlekedő ukrán járművek egyik őrzője a Reuters helyi tudósítójának úgy nyilatkozott: a 25. ukrán ejtőernyős században szolgált Dnyipropetrovszkban, ahonnan az összes ukrán katona átállt. Hangsúlyozta: egyikőjük sem fog lőni a saját népére. Elmondta azt is, hogy négy napig nem ettek semmit és végül a helyiek adtak nekik ennivalót.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74395
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mai napra szentelt holokoszt diktátum helyett arról kellen
  2014-04-16 19:43:34, szerda
 
  A mai napra szentelt holokoszt diktátum helyett arról kellene megemlékeznie a dicsőséges, hasító, forradalmi, mindenkori (hátizsákos, stadionos ésatöbbi) '2/3-nak, hogy 1947. április 12.-én kezdődött a magyarok genodíciuma a gyalázatos Benes-dekrétumokkal,- amelyet a nagyszerű "órópajunijó",- Horn után szabadon (akiről épp termet neveztek el ott, az elszámoltatás jegyében) - a mai napig a szőnyeg alá söpör,- keblére ölelve a kitalált utódállamot.
A Benes-dekrétumok joghatálya a cseh és a szlovák törvénykezésben a mai napig él!
Magyarokat űztek el szülőföldjükről és elvették mindenüket!
A felvidéki magyarságot koncentrációs táborokba zárták, rabszolgamunkára kényszerítették!
Negyedmillió halálos áldozat a németekkel együtt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 7234
  • e Hónap: 18345
  • e Év: 171841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.