|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2014-04-17 21:58:16, csütörtök
|
|
|
Diós-mézes csavart kalács
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
csipet só
2 evőkanál cukor
A töltelékhez:
11 dkg cukor
1-2 teáskanál fahéj
15 dkg dió durvára vágva
2 evőkanál méz
3 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
40 dkg lisztből, 1 tojásból, 3 dl tejből, 2 dkg élesztőből, 5 dkg vajból, csipet sóból és 2 evőkanál cukorból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és 3 részre osztjuk. Egy nagy tepsit kikenünk zsiradékkal vagy kibéleljük sütőpapírral. Az első tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Kb. 30 cm átmérőjű lesz, igyekezzünk kerekre nyújtani. Megkenjük vajjal, és megszórjuk az összekevert fahéjas-cukros dió harmadával. Meglocsoljuk mézzel. A második tésztát ráhelyezzük, és ugyanígy folytatjuk, majd a harmadik lap következik ugyanígy, a tetejére is kell dió!
Ha mindhárom tészta egymás tetején van, akkor a széleit körben kicsit összenyomkodjuk. A tészta közepére teszünk egy poharat,
és szépen, mint egy tortánál, a szélét 16 szeletre vágjuk. Ezután mind a 16 szeletet megcsavarjuk négyszer vagy ötször. Mind a 16-ot szép sorban.
Így újra kelesztjük 30-40 percet, majd megsütjük. Szép barnára kell sülnie.
Mikor már majdnem kész van, 2 kanál mézet tejjel megforrósítunk, és bekenjük vele a kalács végeit. Még pár percig hagyjuk sülni, majd kivesszük.
Megjegyzés:
Citrommázzal vagy csokival lehet díszíteni. Olyan, mint egy virág.
A receptet és a fotót Kismacs01 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:51:40, csütörtök
|
|
|
Húsvéti fonott kalács II.
Hozzávalók:
3 dl langyos tej
6 dkg kristálycukor
1 csomag szárított élesztő
6 dkg vaj
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Az átszitált lisztbe belekeverem a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt, hozzáadom a vajat és a tojás sárgáját, jól átdolgozom, majd meleg helyen megkelesztem. A megkelt tésztát három részre osztom, lisztezett deszkán hosszú hengereket formálok belőle, majd összefonom a három hosszú tésztahengert. Kivajazott tepsibe helyezem koszorú alakban, négy helyre tojás alakúra formált alufófia galacsinokat rakok. Meleg helyen 15 percig pihentetem, ezután a felvert tojással megkenem, jégcukorral megszórom. 180 fokon kb. fél óráig sütöm. Amikor kihűlt hímes tojásokat rakok a mélyedésekbe.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Szabados Alida küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:44:33, csütörtök
|
|
|
Mandulás-almás rózsa
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
2 db közepes méretű alma
a tészta szórásához barna cukor
őrölt fahéj ízlés szerint
mandulaszirom
1 db citrom
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, szárazra töröljük, magházukat kiszúróval eltávolítjuk. A héjas almákat nagyon vékony körszeletekre vágjuk, majd felezzük, és citromlével meglocsoljuk. Pároló edényben kevés vízzel pár percig puhítjuk, hogy a tésztával együtt hajlítható legyen, majd hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát felengedés után kinyújtjuk, kiszúrunk cakkos szélű kiszúróval 12 db-ot, ez lesz a kosárka, majd muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A tészta többi részét 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat megszórjuk cukorral és fahéjjal, ráhelyezzük a félkörös almaszeleteket, megszórjuk mandulaszirommal, és rózsaformára feltekerjük. 1-1 rózsa elkészülte után a kosárkaformákba tesszük. Az almás tésztarózsákat megszórjuk
fahéjjas cukorral, ami sütés közben karamellizálódik.
Előmelegített 180-190 °C sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ropogósságát 2-3 napig megtartja, de fagyasztható is.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:41:38, csütörtök
|
|
|
Meggyes-mandulás palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg mandulaliszt
1 tojás
csipetnyi só
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál napraforgó Vénusz olaj
20-25 szem friss vagy fagyasztott meggy aprítva
kb. 0,5 dl szénsavas ásványvíz
A szóráshoz:
fahéjas porcukor
pirított mandulalapocskák
A palacsinta kisütéséhez:
kb. 1 dl napraforgó Vénusz olaj
Elkészítés:
A kétfajta lisztet, a porcukrot és a sót tálba szitáljuk, beleöntjük az egész tojást, hozzáadjuk az olajat, kevés ásványvizet, és a masszát csomómentesre keverjük az ásványvíz fokozatos adagolásával, végül annyi ásványvízzel hígítjuk, amíg a sütéshez kellő sűrűségűvé nem válik. Pihentetjük legalább 30 percig, de 1 óra is lehet.
A meggyet kimagvaljuk, aprítjuk, leöblítjük, hogy a leve ne színezze el a palacsintatésztát, majd lecsöpögtetjük, és papírtörlőn kissé leszárítjuk. Közvetlenül sütés előtt keverjük a palacsintatésztához, majd a szokásos módon palacsintákat sütünk.
Különböző formákra hajtva, fahéjas porcukorral, pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Pikánsabbá tehetjük, ha a palacsintát kevés mandulalikőrrel /Amaretto/ meglocsoljuk, de kínálkatjuk pl. fagylalttal, olvasztott csokival leöntve is.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:38:25, csütörtök
|
|
|
Burgonyás lángos sósan és édesen
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg burgonya
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál margarin vagy 0,5 dl olaj
1 db tojás
só
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál almaecet
olaj a sütéshez
Valamint:
tejföl
medvehagyma
gyümölcs
csokoládészósz
Elkészítés:
Feloldjuk az élesztőt 3 evőkanál tejfölben. A burgonyát almaecetes, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd áttörjük. Hozzáadjuk a margarint, a tojást, az élesztős tejfölt, sózzuk, ízesítjük a szerecsendióval. Kisebb mennyiségben adagoljuk a lisztet, mert félkemény tésztát kell kapnunk, amit jól kidolgozunk lágy tésztává. Meleg helyen, ruhával letakarva kelesztjük legalább a kétszeresére.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságura nyújtjuk, fánkszaggatóval
kiszaggatjuk, kissé elnyújtjuk, kb. kétujjnyi felhevített olajban mindkét oldalán aranysárgára sütjük, majd az olajat lecsepegtetjük.
A leeső tésztát ismét cipóra formáljuk, melyből gombócokat formálunk és kisütjük.
Medvehagymás tejföllel kínáljuk. Jól illik pl. spenóthoz, sóskamártáshoz.
A gombóckákat gyümölccsel töltve, csokimártással, pálcikára tűzve mártogatóval partifalatként is kínálhatjuk.
Megjegyzés:
A liszt mennyisége függ a burgonyától és a folyékony anyagok felvevőképességétől.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:35:21, csütörtök
|
|
|
Gombával töltött paprika
Hozzávalók:
4-5 tv paprika
30 dkg gomba (vagy 1 konzerv gomba)
1 zsemle
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 dl tej (amennyit a zsemle felvesz)
kevés olaj
só
fehérbors
szerecsendió
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, a magházat kivágjuk, a paprikákat félretesszük egy konyharuhára száradni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Ha friss gombából készítjük a tölteléket, akkor a gombákat alaposan megmossuk vagy megpucoljuk, a tönköket kivesszük. A gombafejeket felszeleteljük, a tönköket apróra vágva szintén felhasználhatjuk. Ezt hozzáadjuk a hagymához és megpároljuk. Ha konzervből készítjük, akkor leöntjük a konzerv levét, és hozzáadjuk a hagymához. Ebben az esetben elég csak kicsit összemelegíteni őket. A konzerv gombát felhasználás előtt szeretem átmosni kicsit, hogy enyhítsem a *konzerv ízt*.
Amikor ez elkészült, a zsemlét kevés tejbe áztatjuk rövid ideig, alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a gombához. Az egészet jól összekeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat, amelyeket egy vékonyan kiolajozott/vajazott tepsibe helyezzük, ha marad töltelék, azt szintén a tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütébe toljuk, és kb. 20-30 perc alatt megsütjük 180 fokon. (Amíg a paprikák szépen megsülnek.)
Megjegyzés:
A töltelék variálható: egyéb zöldségekkel, reszelt sajttal, sajtkrémmel, apróra kockázott bacon-nel, stb..
A receptet és a fotót Aesztiti küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:32:50, csütörtök
|
|
|
Gombás-krumplis tészta tejföllel
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta
60 dkg burgonya
1 doboz gomba
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
pirosarany
majoranna
1 nagy pohár tejföl
bors
só
Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, törd össze. A vöröshagymát kevés olajon pirítsd halványsárgára, majd add hozzá a gombát és a majorannát, szórd meg pirospaprikával, és keverd bele a burgonyát, sózd, borsozd is. A tésztát főzd meg és keverd össze a forró hagymás-gombás krumplival. Végül locsold meg a tejföllel.
Megjegyzés:
A receptet Péke küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:31:17, csütörtök
|
|
|
Krumplis tészta
Hozzávalók:
1 csomag kockatészta
4 közepes krumpli
2 közepes fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
6 evőkanál Vénusz olaj
só
őrölt feketebors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük (a levét ne öntsük ki, leveshez jó még!). Közben kifőzzük a tésztát. A hagymát kockára vágjuk, az olajon világosra pirítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és hozzátesszük az összetört krumplit. Alaposan összekeverjük, megborsozzuk, ha nagyon száraznak tűnik, öntünk még hozzá olajat, majd a leszűrt tésztával alaposan összekeverjük. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom.
Megjegyzés:
A receptet Ribizli, a fotót Puszizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-17 21:29:25, csütörtök
|
|
|
Fokhagymaleves gazdagon
Hozzávalók:
fél zellergumó
1 szál sárgarépa
fél szál póréhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
kevés "Vénusz sütőmargarin
csipetnyi egész köménymag
1 csapott evőkanál liszt
2 szem szegfűbors
petrezselyemzöld
őrölt gyömbér
só
Elkészítés:
A felforrósított margarinban kipattogtatjuk a köménymagot, majd beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és a felkarikázott póréhagymát.
Ha félig megpárolódott, belereszeljük a megtisztított sárgarépát és a zellert. Ezután meghintjük a liszttel, s 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Ekkor beletesszük az összezúzott fokhagymákat, majd sóval, szegfűborssal és gyömbérrel ízesítjük. Fedő alatt készre főzzük.
Összevágott petrezselyemzölddel megszórva adjuk asztalra.
Megjegyzés:
A receptet Horváthné Szabó Rita küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 21
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
395 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 355
- e Hét: 7156
- e Hónap: 12194
- e Év: 141901
|
|
|