2014-04-19 13:08:09, szombat
|
|
|
hozzávalók
A pogácsához
300 g liszt (finom)
250 g vaj (puha)
6 ek víz
1 ek ecet
1 tk só
8 dkg trappista sajt (vagy Edami sajt)
A tetejére
1 db tojás
só ízlés szerint (nagy szemű)
1 teáskanál tökmag
1 teáskanál lenmag
1 teáskanál szezámmag
elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, alufóliába csomagoljuk, éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük, hagyjuk kicsit kiengedni. Vékonyra nyújtjuk.
Feles pohárral kiszaggatjuk a nyuszkók fejét, gyűszűvel a pofikát. A füleit kézben formázzuk.
Villával felvert tojással "összeragasztjuk" a darabkákat.
Lekenjük a nyuszikat, majd fogainak 2 db nagy szemű sót, szemének félbevágott tökmagokat, orrának egy szem lenmagot teszünk. Végül a pofikákba 3-3 szezámmagot nyomunk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket. 180°C-ra előmelegített sütőben világos-aranybarnára sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: húsvét |
|
|
|