Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A közmunka olyan mint a kényszermunka csak a fogvatartás köl
  2014-04-19 22:26:51, szombat
 
  ,,A közmunka olyan mint a kényszermunka csak a fogvatartás költségeit az érintettek fizetik. A közmunkáért kapott összeg kevesebb, mint amit az állam a bebörtönzöttekre költ, éhenhalni sok, megszökni kevés. A közmunkások mosolya nem elégedettség, hanem kényszeredett grimasz a lehetetlen helyzetben. Foglalkoztatás ma Magyarországon, közgazdaságilag értelmezhetetlen."  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós szabályozás: Elbuktuk az akácügyet
  2014-04-19 22:17:59, szombat
 
 
Uniós szabályozás: Elbuktuk az akácügyet

2014. április 17. 20:32 piacesprofit.hu

Elfogadta az Európai Parlament az inváziós fajok kezeléséről szóló jogszabályt, így Magyarországnak is lépéseket kell tennie a hazánkban gátlástalanul terjedő akácfa ellen. Ám a fajta a méhészeten keresztül több ezer család megélhetését biztosítja.

Új EU-pályázati források kkv-knak. Készüljön fel az ősszel induló operatív programok megpályázására! Naprakész, pontos információk Komoróczki István államtitkártól. EU-pályázatok Fóruma április 30-án.


Büntetés jöhet, ha hagyjuk terjedni az akácot - kép: Pixabay

Az inváziós, Európában nem őshonos növények vagy állatok Európába jutásának megakadályozását vagy a már bekerült és elterjedt fajok okozta környezeti vagy gazdasági károk korlátok közé szorítását célozza az a jogszabály, amelyet szerdán szavazott meg a parlament. A jogszabály betiltja az "unió számára veszélyesnek" minősített fajokat, és kötelező egyeztetést ír elő a tagállamok számára e fajok kiirtására. "Az idegenhonos inváziós özönfajok évente 12 milliárd eurónál is több kárt okoznak az unióban, és több tagország már jelentős összegeket költött a probléma kezelésére? - mondta Pavel Poc cseh szocialista képviselő, a téma parlamenti felelőse. Jelentését 606 szavazattal, 36 ellenszavazat és négy tartózkodás mellett fogadták el. A jogszabály kötelezi a tagállamokat, hogy derítsék fel az inváziós, nem őshonos fajok beérkezésének és terjedésének útvonalát, és állítsanak fel felügyeleti rendszert. Az EU külső határain megerősítik az ellenőrzést. A tagállamoknak a kciótervvel kell előállniuk azzal kapcsolatban, hogy hogyan gondolják kezelni a területükön terjedő, nem őshonos fajokat.

Az "unió számára veszélyes?, nem honos fajok

Az "unió számára veszélyes? fajként besorolt állatokat és növényeket nem lehet behozni az unió területére, tilos a szállításuk, kereskedelmük, tartásuk, tenyésztésük és termesztésük, és nem engedhetők szabadon a természetben, fogalmaz a szöveg. A képviselők szabályozták az egy-egy tagországot veszélyeztető fajok kezelését, míg az unió bizonyos régióiban terjedő fajok esetében az érintett tagországoknak a bizottság közreműködésével fokozott regionális együttműködés keretében kell intézkedniük. A tagállamoknak emellett jogsértések esetére megfelelő büntetési tételeket kell meghatározniuk. Ugyanakkor bizottsági engedély birtokában a tagállamok egyes intézmények számára lehetővé tehetik a listán szereplő fajokkal folytatott kereskedelmet. A képviselők elérték, hogy az új szabályok alkalmazása során a tudományos szemponto kat egy szakértőkből álló tanácsadó fórum segítségével vegyék figyelembe. A szabályok be nem tartásából fakadó költségek megtérítésénél a "szennyező fizet? elv érvényesül.

Évi 12 milliárd eurós kár

Az Európai Bizottság szerint a biodiverzitás csökkenésének és egyes fajok kihalásának egyik fő, egyre komolyabb problémává váló okát az inváziós, nem őshonos fajok jelentik. Az ilyen növények és állatok gyakran betegségek hordozói, vagy közvetlenül egészségügyi problémák (például asztma, ekcéma és allergiás megbetegedések) kiváltói. Kárt tesznek az infrastruktúrában és a különböző létesítményekben, akadályozzák az erdőgazdálkodást, és mezőgazdasági károk okozói. Az Európai Bizottság hatásvizsgálata szerint az inváziós, idegenhonos özönfajok évente mintegy 12 milliárd eurónyi kárt okoznak az unióban.

A magyar akác speciális helyzetben van

A fehér akác, amely a magyar méztermelés mintegy felének szolgál alapanyagul, Észak-Amerikából származik, Magyarországon a XVIII. században, Mária Terézia uralkodása idején kezdték telepíteni a homokos területek megkötésére, és ha termesztése nem megfelelően szabályozott, valóban fenyegetést jelenthet az őshonos növényfajokra.

Magyarország viszont egyrészt azzal érvelt, hogy a fehér akáccal való gazdálkodásra Magyarországon szigorú szabályok vonatkoznak, egyes területeken a termesztése támogatott, máshol pedig az irtása. Másrészt a Magyarország számára kiemelten fontos méztermelés szempontjából a fehér akác kulcsfontosságú.

Az akácügyben eddig valamennyi jelentősebb tudományos műhely felszólalt, és ahol szakmai állásfoglalás született, ott kivétel nélkül mindenütt kiemelték az akác mint fafaj számos káros tulajdonságát. A WWF Magyarország nem tekinti a nemzeti érdekeinket védő diplomáciai sikernek az inváziós fafajokra - köztük az akácra is - vonatkozó EU-s jogszabályalkotás akadályozását. Felelőtlennek tart továbbá minden olyan kijelentést, amely az akác termesztését szabályozó hazai korlátozások felszámolását sürgeti.

"Aggályosnak tartjuk, hogy a Magyarországot képviselő döntéshozók nemzeti, gazdasági érdekekre hivatkozva akadályozzák egy súlyos természetvédelmi problémakör EU-s szintű megoldását - mondta Gálhidy László, a WWF Magyarország Erdővédelmi Programjának vezetője. - Ebben az esetben egy olyan idegenhonos fafaj felkarolásáról van szó, amelyet az erdőirtások, túllegeltetés és drasztikus vízszabályozások által tönkretett alföldi tájba telepítettünk be, és amely hatalmas területeken további, növekvő ökológiai problémákat okoz nekünk, magyaroknak." (Igaz ugyan, hogy az akácosokat nem is lehetne kiirtani.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti nyúlnak mérgező tojása
  2014-04-19 21:02:14, szombat
 
  Nemzeti nyúlnak mérgező tojása
2014.04.19. 15:23 Edgar Swan

Húsvét, persze.

De nem a vallással összefüggő része. Az más, tiszteletre méltó dolog. Nincs köze a mondandómhoz.

Ahogyan a nyulak ünnepe, annak kereskedelmi (hogy ne mondjam, üzleti) vonala sem azonos a hívők ünnepével.

Van tehát egy különös nyúl, "aki" tyúknak hiszi magát és ezen mivoltában tojást tojik.

Nem ám akármilyet, hanem csecse papírba csomagolt műcsoki tojást.

Bevonómasszából tojja a nyulunk az ő tojását, amely massza ízre olyan, mint a hőre lágyuló bakelit, ráadásul káros az egészségre.

Vizsgáljuk meg ezt a tojattyút, avagy...nyúlmonyt.

Kívül csilli-villi papír, vékony rétegben. Díszes, színes és tökéletesen értéktelen.

Eme díszburkolat alatt találjuk a csokinak látszó nem-csokit, azt sem vastagon.

Belül pedig, a masszaréteg alatt tök sötét semmi van. Konkrétan fekete űr.

Mivel nem mániám gasztroblogot írni, nyilván nem azt fogom elővezetni, hogyan is csináljunk ebből az édesipari förtelembőm rántott libamájat (holott azzal meg tudnám triplázni az olvasók számát, az biztos).

Ezzel szemben úgy vagyok, mint ama viccbéli Móricka...mindenről az jut eszembe.

Persze nem a szex, mert az ebben az országban erősen egyoldalú.

Már amennyiben b...gatnak minket, mi pedig elviseljük.

A tudatzavaros nyusziról nem tud más eszembe jutni, mint a jelen politika helyzet és annak következményei.

Mert hát vagyon nekünk egy nagy, nemzeti nyulunk, aki már-már tyúk. Vagy ha nem is az, ő ezt hiszi magáról.

Persze nem volt ez mindig így. Régen, kisnyúl korában még pontosan tudta, nem más ő sem, mint a többi tapsifüles.

Azt is tudta, amit elpottyant, az nem több és nem más, mint amit a többi nyulacska potyogtat.

Aztán egyszer addig nézegette ama bizonyos bogyót, ameddig kezdte másnak látni.

Hiszen formás kis tojás alakú, barna...lehet, hogy csoki? Talán mégis más ő, mint az alom többi nyuszija?

Lehetséges, hogy ő nem is nyúl? Vagy ha mégis, akkor szupernyúl? Csokitojást tojó, különleges példány?

Ezen a ponton még nem volt menthetetlen a helyzet, ám a körülötte lévő nyulak harsányan kezdték bizonygatni, bizony ám, hogy más ő, mint a többi!

Szebb is, okosabb is és lám csak, nem olyasmit potyogtat, mint egy átlagnyúl!

Hiszen nagyobb is, barnább is és mintha csokoládé illata lenne!

A mi nyulunk, aki mostanra biztosan tudta, hogy ő különleges, erőlködni kezdett.

Szenvedett, nyüszített és akkora bogyót hozott a világra, amitől még a feneke is kificamodott.

A többi nyulak körülötte üvöltve ünnepelték a produktumot. Gyorsan becsomagolták színes papírba és diadalmasan körbehordozták, hogy a többi popsifüles is jól láthassa.

Elmondták, hogy ez egy valóságos csokitojás, mégpedig annyira az, hogy kétsége sem lehet senkinek.

Volt olyan nyuszi, aki elhitte, de több hitetlen volt.

Ezért aztán az egy alomban élő testvérek két csoportra szakadtak.

Voltak a csokitojás-tojó-csodanyúltyúk feltétlen hívei, akik marhára gyűlölték azokat, akik azt állították: nem csoki az, hanem jobb esetben bevonómassza, rosszabb esetben szimpla nyúlszar. Annak viszont elég nagy.

A csodákban hinni nem tudó nyuszik értetlenül bámulták a hívőket és kölcsönösen képtelenek voltak megérteni egymást.

Ezért aztán utálni kezdte egyik csoport a másikat, tökéletesen megfeledkezve arról, egy családba tartoznak, testvérek és mindannyiuknak a nekik jutó közös ketrecben kell élni. Mondhatni, ez az otthonuk.

A szuper-nyúltyúk diadalmasan hirdette, mennyire különleges példány is ő. Olyasmit tud, amit senki más nem. Annyira tudja, amit tud, hogy arról vitázni sem érdemes, nem is hajlandó senkivel. Már attól, hogy ő azt mondja, igaz minden szava. Aki nem hiszi, kapja be.

A körülötte tömörülő többi nyulak, akik abban a reményben, hogy nekik is jut a dicsőségből (vagy a csokiból) odáig mentek, hogy kijelentették: aki nem hisz a csodanyúltyúk csokitojásában, az nem is nyúl.

Szerencsétlen hitetlen nyulak beszorultak a ketrec sarkába. Bár négyszer annyian voltak, mint a hívő-nyulak, egy pici hely maradt nekik. Nem panaszkodtak, elfogadták a sorsukat. Azt is tudomásul vették, hogy nekik nem jut annyi répa, káposzta. Ők csak egy kis hullott-fonnyadt maradékot kaptak, mert a csokitojásban feltétlenül hívő tapsik megzabálták az élelem javát.

Nézték az ünnepelt tojást, de az az ő szemükben továbbra is értéktelen, csillogó papírba csomagolt, belül tökéletesen üres, gagyi vacak volt.

Mégpedig mérgező vacak, mert a hívő nyulak lelke beteg lett tőle még úgy is, hogy meg sem kóstolták. Elég volt a hit.

A hívő nyulak pedig szorosan körbevették a csodatojást és a szupernyúl-tyúkot, ünnepelték jó hangosan, hogy mindenki jól hallja. A nagy ünneplésben eszükbe sem jutott, hogy a körbevett díszes micsoda a testmelegtől olvadni kezd, amennyiben bevonómassza.

Ha mégsem az, hanem szimpla szar, akkor meg bűzleni kezd.

A helyzet most sem egyértelmű, mert bűzlik is, olvad is. Még akkor is, ha nemzetiszín-szalaggal kötötték körbe. A hívő nyulak nem látják a megroggyant műcsokit(vagy mit), nem érzik a bűzét. Vagy nem akarják sem látni, sem érezni, hiszen akkor be kellene ismerni: tévedtek. Úgy tesznek inkább, mintha minden tökéletesen rendben lenne.

A többi nyuszi meg riadtan pislogva szorong a ketrec sarkában és nem értik az egészet.

http://orditok.blog.hu/2014/04/19/nemzeti_nyulnak_mergezo_tojasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A liberálissá vedlett Kosáry professzor elismerte egykor az
  2014-04-19 20:49:52, szombat
 
  A liberálissá vedlett Kosáry professzor elismerte egykor az antiszemitizmus természetességét
2014. április 17. 13:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá." Az 1919-es 133 napos vörös rémuralomról van szó. De nem akárki írta ám ezt és nem is akármikor. Kosáry Domokos, 1943-ban. Azon történészek egyike, akik jó úton indultak el, de rossz útra tértek.

Mert ő ugyanis múlt századunk kilencvenes éveitől az SZDSZ holdudvarához csatlakozott. Ahhoz, s attól kezdve minden erejét szakmája ápolása helyett az SZDSZ holdudvarának erősítésére használta fel. Ennek jegyében például mindent megtett, hogy egykori professzora, Hóman Bálint rehabilitációját megakadályozza. S ráadásul milyen megokolással! Azzal, hogy ,,németbérenc" politikus volt. Hiába, ekkor már szem számítottak szakmai érvek.

Megkíméljük olvasóinkat aggkori leépülését fémjelző, főleg a 168 Órának adott interjúi, vagy Farkasházy Tivadar szárszói liberális piknikjein elhangzott aranyköpései felidézésétől. Nem kíméljük meg viszont mindazokat, akik vagy nem tudnak, vagy egyenesen nem akarnak tudni arról, hogy a Hóman Bálint és Szekfű Gyula szárnyai alatt felcseperedett Eötvös-kollégista még mennyire másként látta egykor a világot, benne hazánkat.

Ugyanis 1943-ban látott napvilágot Kosárynak egy négyszáztizenegy oldalas kötete Magyarország története címmel, mégpedig a Szinyei Merse Jenő akkori vallás- és közoktatásügyi miniszter megbízásából az Országos Közoktatási Tanács által kiadott Nemzetnevelők Könyvtára sorozatban. Az akkor kereken harminc esztendős ifjú titánt olvasva és közelmúltbeli szerepjátszását ismerve az ember hajlamos nem hinni a szemének.

Ebben a kiegyezés utáni évtizedeket elemezve ezt olvassuk:

,,A régies, maradi liberalizmus szerint a jogegyenlőség megadása után a további fejlődésbe nem szabad beavatkozni, még akkor sem, ha az alsóbb osztályoknak e beavatkozás esetleg tényleges segítséget és védelmet jelent. E felfogás a kapitalizmus rohamos fejlődésének szabad utat engedett, de sorsukra hagyta a mezőgazdasági és ipari munkásokat, érdekükben állami beavatkozásra nem gondolt, kérdéseiket, életüket és szükségleteiket nem ismerte s átengedte őket a század végén kialakuló agrárszocialista és szociáldemokrata szervezkedésnek.

De az ugyebár oly ,,kényes kérdésről" sem hallgatott ekkor:

,,A zsidók felszabadítását a magyar reformmozgalom vezetői őszintén helyeselték, de ezzel párhuzamosan, Széchenyi és Deák is szükségesnek látta a keleti határ lezárását, ami egyébként a régebben bent lakó és asszimilálódó zsidóságnak is érdekében állott volna. Magyarország azonban, mondhatni, túlságosan liberális volt, hogy állami beavatkozással a határt lezárja s ezért az ország gazdasági fellendülése mindig új és új idegen tömegeket vonzott be kelet elmaradt viszonyai közül."

Hihetetlen, de a Farkasházy-piknikek üdítően liberális doyenje ekkor még úgy tűnik, átlátott a szitán:

,,A közvélemény nem látta, hogy az idegen bevándorlás nem vallási kérdés, hanem, ebben az új tömegben, a frissen érkező népfaj kárpát-medencei elhelyezkedésének mikéntjét veti fel."

De lapozzunk csak tovább! Károlyi Mihályt sem kímélte ugyanis:

,,Károlyiék el nem múló történelmi felelőssége az, hogy megfosztották az országot legutolsó védelmi eszközétől, mely legalábbis a magyar lakta területeket megmenthette volna."

Volna, persze. Tudjuk, mást tett. Amint ezt, legalábbis akkor még, Kosáry is tudta. És azt is, amit utódai tettek:

,,Az oroszországi hadifoglyokkal visszaérkezett, kiképzett bolsevista agitátorok, köztük két hírhedtté vált zsidó fiatalember: Kun (Kohn) Béla és Szamuelly Tibor, orosz pénzen nagyarányú földalatti szervezkedést kezdtek."

Hanem a csattanó csak ezután következik:

,,A 45 népbiztosból 32 zsidó volt, éppen a legkegyetlenebbek, de a többi vezető állásban is hasonló volt a zsidók arányszáma, ami természetesen az antiszemitizmust tette igen erőssé és általánossá."

Akkor még tehát természetesnek tekintette ezt. Miként azt is, hogy a neki ideológia mellett egzisztenciát, kenyeret is adó Horthy-korszaknak lerója háláját, hiszen ekkor

,,magyar írók, költők és tudósok igyekeztek az európai eszményekhez és az igazi magyar értékekhez visszatérni, szembenézni a múlt tévedéseivel, a jelen feladataival és a jövővel".

Igen, a liberálissá vedlett Kosáry professzor elismerte tehát az antiszemitizmus természetességét De ezt legjobb volna elfeledni, ugye. Pláne a ,,mindentudás enciklopédiája", a Wikipédia segítségével. Amin Kosáry művei felsorolásából e műve hiányzik. De az persze nem, hogy halála évében, 2007-ben Radnóti Miklós ,,antirasszista díjat" kapott. Bizonyára nem akadt horogra e műve díjkiosztói körében.

http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=74413
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzetközi zsidóság hadat üzent az orosz világnak!
  2014-04-19 20:12:04, szombat
 
  A nemzetközi zsidóság hadat üzent az orosz világnak!

Posted on 2014/04/19 Szerző: Admin


Kolomonszkij-izraeli-ukrán-kettős állampolgárságú zsidóhiéna és oligarcha, aki bankelnök, olajkereskedő, valamint régiókormányzó-"vérdijat" tűzött ki minden elfogott “orosz kém és szabotőr" fejére. A summa 10 000 amerikai dollár. Per fő!

kolomon

Felhivása nyomán megugrott az orosz nemzetiségűek elleni hajtóvadászat.
Kolomonszkij elnöke az Összukrajnai Zsidó Szövetségnek, elnöke az Európai Zsidó Közösségek Tanácsának, és elnöke az Európai Zsidó Uniónak. Igy aztán minden európai és zsidó szervezkedést az orosz világ ellen fordit.
PRAKTIKUSAN: A NEMZETKÖZI ZSIDÓSÁG HADAT ÜZENT AZ OROSZ VILÁGNAK!
Borisz Filatov-Dnyepropetrovszk helyettes gubernátora-máris új “terroristaellenes" módszerekről beszél. Már meg is alakitotta oroszvadász társulatát, a “Dnyerp" névre keresztelt bandáját, amely máris akciókra kész.
Filatov-jó zsidó szokás szerint-máris vételi ajánlattal is előállt Donbassz védői felé. Minden leadott fegyverért hajlanóak fizetni. Egy Kalasnyikovért 1000 dollárt, egy géppuskáért 1500 dollárt, egy gránátvetőért pedig 2000 dollárt hajlandó megadni.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q7dJuVadbZw


(Aztán-gondoljuk mi-az átadót lekapcsolják mint “orosz kémet vagy szabotőrt"-eladják Kolomonszkij hiénának tiz rongyért, + elszednék tőle a leadott fegyver árát is. Kolomonszkij hiénái karmai között már amúgy sem venné hasznát. B-R)
Ráadásul ez a “Dnyepr" névre hallgató banditaalakulat “kiemelt jutalmat" kap Kolomonszkijtól minden, a Donbassztól visszafoglalt épületért. 200 000 amerikai dolcsi ütné az életben maradt “felszabaditók" markát.
(Forrás:http://3rm.info)

https://balrad.wordpress.com/2014/04/19/a-nemzetkozi-zsidosag-hadat-uzent-az-oros z-vilagnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegénységből közmunkába, közmunkából szolgaságba, szolgaság
  2014-04-19 20:09:04, szombat
 
  Szegénységből közmunkába, közmunkából szolgaságba, szolgaságból...


Posted on 2014/04/19 Szerző: Admin

,,Félelem vagy hála - ez a két érzés jellemezte a közmunkásokat a parlamenti választás napján." - mondja Komjáthi Imre, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke. Mint a furcsa pszichológiai jelenség, a Stockholm-szindróma esetében, amikor a túszok és fogvatartóik között sajátos érzelmi kötelék jön létre, és a félelem helyett szimpátiát és empátiát éreznek a túszok azok iránt, akiket józan ésszel legalábbis megvetnének. Ilyen kiszolgáltatott élethelyzetben a szabad választásokon való részvétel nem jelenti a szabad választást is - talán ez magyarázza, hogy Magyarország legszegényebb településén a Fideszt 95% támogatta.

Az ombudsman nagy terjedelmű jelentésében (AJB-3025/2012. jelentés, 66 oldal) a közmunkával kapcsolatos általános megállapításként a következő megállapítást tette 2012 decemberében:
,,...a közfoglalkoztatási jogviszony egy olyan specifikus, hatósági, közhatalmi elemekkel bővített [...]jogviszony, amely során a közfoglalkoztatott a szokottnál kiszolgáltatottabb helyzetben van. Egyszerre jelenik meg a munkáltatói, illetve a hatósági önkényes jogalkalmazás lehetősége, [...] a közfoglalkoztatás ma intézményesen összekapcsolódik az - eleve eltérő alkotmányos funkciójú - szociális ellátórendszerrel: a felkínált közfoglalkoztatás visszautasítása, illetve a jogviszony megszűntetése további, az egyén élete, megélhetése szempontjából súlyos jogkövetkezményekkel, így a szociális transzferek megvonásával járhat."
Arról, hogy ki lehet közfoglalkoztatott, végső soron a polgármester dönt átláthatatlan és ezért önkényes rendben. (Természetesen nem általánosítunk: nyilvánvalóan vannak tisztességes önkormányzatok és polgármesterek, akik igazságosan próbálnak meg eljárni.) Márpedig a közmunka tétje nagy: aki nem vesz részt közmunkában, az nem jogosult szociális támogatásra sem. A túszul ejtettség tipikus állapota ez: vagy dolgozik valaki a létminimumot meg sem közelítő összegért gönkényes jogi feltételek mellett, vagy az egész éven szociális támogatás nélkül maradhat. Mindezt egy olyan államban, amelynek Alaptörvénybe foglalt ,,Nemzeti hitvallása" szerint vallják az elesettek megsegítését. És amelynek új alkotmányos kódexéből sikerült kifelejteni az ,,egyenlő munkáért egyenlő bér" elvét - amit a korábbiból csak át kellett volna másolni.
A választások során tanúsított magatartás ezért ugyanúgy tökéletesen irracionális lesz, ahogy józan ésszel felfogathatatlan a fogvatartóikat megkedvelők érzelmi viszonyulása. A közmunkások félnek, hogy még rosszabbul bánnak velük, hálásak, ha ez mégsem következik be. Akkor meg különösen, ha időben érkezik az alamizsna- mondjuk éppen a választások előtt két nappal. És elmennek szavazni. Így talán érthető, hogy Magyarország legszegényebb településén, ahol csak a közmunka ad megélhetést, miért 95%-.os a Fidesz támogatottsága.
Mára többszázezer ember egyetlen megélhetése a közmunka és a szociális segély maradt. Hogy ki részesül ezekből, az jórészt a kormánypárti polgármesterek és a kormánypárt által igazgatott hivatalok döntésétől függ. Hogy kit rúgnak ki közmunkából, az is. Jogorvoslat nincs, mert ha panaszkodsz, akkor a családod többi tagja is a te sorsodra juthat. Sőt, ha nem a Fideszre szavazol, akkor - azt mondják neked, és tán nem is alaptalanul -, jön majd a Jobbik. És akkor sokkal rosszabb lesz neked meg a gyerekednek, főleg, ha cigány vagy.
De persze nem csak szavazáskor működik hűbérúri rendszerként a közmunka. Ismerjük a házát közmunkásokkal “szabadidőben" építettő polgármester, vagy a földjére a közmunkásokat munkaidőben kirendelő polgármester történetét is. És a kampányban is folyamatosan hallhattuk a sztorikat a baloldali ellenzék elleni tüntetésekre kirendelt közmunkásokról.
Téves felvetés az, hogy Magyarországon mindenhol szabadság van azért, mert benne van a törvényekben, hogy bárki szabadon választhat, nyilváníthat véleményt. Ezeket a jogokat sok esetben felülírják az anyagi függőségből következő feudális földesúri függőségek. Az állam pénzét használva taszítják szolgaságba az embereket a kiskirályok Borsodtól, Baranyáig.
Menj el hát szavazni, és dönts szabadon. Annyi szabadságod még megmaradt, mint egy túsznak. Pedig demokráciában még szolga sem lehetnél. Az a miniszter lenne, de a latint már nem beszélik.
(magyari)
Bal-Rad komm: A döbrögista horda egy alaposan átgondolt, és folyamatosan finomodó módszer szerint fogja közmunkára a NEKI tetsző vagy éppen nem tetsző alanyok tizezreit!
Csakhát a dolog túl drága-és fölöttébb haszontalan. A közmunkára forditható pénz egyszerűen kampánypénz!
Kérdés persze, hogy a közmunkára-rabszolgaságba-kényszeritett MAGYAROK ÖNTUDATA mikor mikor tér vissza?
Igen! MIKOR TÉR VISSZA!
Mert ha valakinek 25 évvel ezelőtt azt mondják, hogy közmunkán fog robotolni-csak némi eleségre elegendő alamizsnapénzért-büszkén felröhögött volna!
MA MÁR NEM RÖHÖG! FOGAIT CSIKORGATVA ROBOTOL A RENDSZERVÁLTÓK KÉNYE-KEDVE SZERINT! FÉLELEMMEL TELI SZIVVEL!

KILÁTÁSTALANUL!

KILÁTÁSTALANUL?

https://balrad.wordpress.com/2014/04/19/szegenysegbol-kozmunkaba-kozmunkabol-szol gasagba-szolgasagbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögista Helytartónő, “Tv-rendező”, és hülye!
  2014-04-19 20:08:23, szombat
 
  Döbrögista Helytartónő, “Tv-rendező", és hülye!

Posted on 2014/04/19 Szerző: Admin

A német nyelvű arte tévé munkatársai azért érkeztek Magyarországra, hogy a szociális problémákról és a szélsőségesek megerősödéséről forgassanak riportot. Ittlétük alatt elmentek Salgótarjánba is, ahol a város fideszes polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda kalauzolta őket. Forgatás közben egy közmunkás-csoportba botlottak, akik pozitívan nyilatkoztak a tévések kérdéseire a közmunkarendszerről.
Az elkészült videón azonban az is hallgató, hogy a polgármester egy másik nővel arról beszélget a háttérben, hogy ezek a közmunkások nem is igazi közmunkások - írja a Népszava.
A felvételen a következő mondatok hangzanak el:
- Nem filmeznének ennyit, ha nem tetszene nekik.
- Hát dehogynem, majd vág össze valamit.
- Csak ők nem erre kíváncsiak, hanem az igazi közfoglalkoztatottakra, igen.
- És akkor a végén kiderül, hogy nincs köztük.
A tévések tolmácsuk segítségével jöttek rá, hogy nem közmunkásokkal beszéltek, így lésőbb kerestek egy másik közmunkás-csoportot is, ők jóval elkeseredettebbek voltak.
Az Origónak viszont korábban sikerült elérnie Székynét, és megkérdeznie a Youtube-ra április 10-én feltöltött riportról. Válaszában a polgármester azt írta, hogy Salgótarjánban a Foglalkoztatási Nonprofit Kft. végzi a közfoglalkoztatást, és náluk a korábbi közfoglalkoztatottak közül 2012. végétől 25 fő szakmunkás már állandó alkalmazásban van. “A filmezés helyszínén közülük is dolgoztak. A viakolorozás utolsó fázisa zajlott, amelyhez szakmunkára is szükség volt. A két megnyilatkozó a Foglalkoztatási Kft. által felvett, korábban közfoglalkoztatottként dolgozó ember, körülöttük közmunkások segédkeznek" - írta Székyné.
Az alábbi videón 16:25-től hallható az idézett rész.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XMqMr7u8Enk

(origo)

Bal-Rad komm: Ez a banditisztáni közfoglalkoztatási szisztéma kezd elhiresülni a világban. Mint a banditisztáni gazdasági csoda esszenciája.
A német tévések is kiváncsiak lettek rá, és JELLEMZŐEN MIHASZNA MUNKÁRA BUKKANTAK! Térburkolási munkálatokra, amik ugyebár komoly, értéktermtő kategóriát képviselnek, nagy nyereséget garantálva. (Amint az kiderült, már foglalkoztató brancsot is szerveztek Salgótarjánban a közmunkák megszervezésére, lebonyolitására, irányitására!)
De hát a város döbrögista First Ladyje a Helytartóság Úrnője-megorrintva a stáb látogatását, saját forgatókönyvet és stábot csinált a forgatásra. Legyen minden szép, jó, elégedettséget sugárzó! Hiszen Banditisztánról van szó!
Arra nem gondolt a süket tyúk, hogy nem mindenki olyan hülye mint ő! Ez az utóbbi jött be!
De azért kimagyarázza! Jó, hithű döbrögista módjára!
De valójában meg is érdemeljük őket!
Döbrögitől a legnyomorúságosabb apró falucska helytartójáig! Mind megérdemeljük!

https://balrad.wordpress.com/2014/04/19/dobrogista-helytartono-tv-rendezo-es-huly e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány fiatalember importálta az amerikai négerek "üss ki e
  2014-04-19 19:58:57, szombat
 
  Cigány fiatalember importálta az amerikai négerek "üss ki egy fehér járókelőt" játékát Erdélybe


Szombaton öt ember esett áldozatául az Egyesült Államokból importált "knock-out game" típusú játéknak Kolozsváron - számolt be az egyik román lap.

Egy 16 éves bokszoló, Alexandru Macingo szombaton előbb a Párizs utcában ütött le három embert, majd néhány utcával odébb további két áldozatot szemelt ki magának, akiknek azonban sikerült elmenekülniük. Mint ismeretes, az Amerikában szinte kizárólag niggerek által (és persze fehérek ellen) űzött "játék" lényege, hogy a bántalmazó egyetlen ütéssel, eszméletlen állapotban juttassa földre az áldozatát.

Macingo két barátjának és egy 15 éves lánynak mutatta be a módszert, közös italozás után. Az első áldozathoz odalépett, egyetlen ökölcsapással földre teperte, majd két egyetemistát szólított meg. Az egyik az állkapcsára kapott ökölcsapástól összeesett, és beverte a fejét a járdaszegélybe. A másik egyetemista az arcába kapott ütést. Mindhárom áldozat kórházban van, kettejüknek 45-50 napos gyógyulási időszakra van szüksége, egyiküknek 20-25 napos kezelésre.

Macingo és barátai nem érték be ennyivel, néhány utcával odébb újabb áldozatokat szemeltek ki. A bokszoló felszólította a 15 éves lányt, hogy pofozzon fel az utcán beszélgető két kamasz fiút. Ezt a lány meg is tette, a fiúk azonban nem reagáltak az agresszióra. Akkor közbelépett Macingo, ám a fiatalok elfutottak, egyikük menekülés közben elvesztette telefonját. A telefont hétfőn zálogházba adta le a buta cigány, de mivel az áldozat már megtette feljelentését a rendőrségen, a készülék nyomra vezetett - így sikerült elkapni a tetteseket.

A 16 éves bokszolóról edzője elmondta a helyi sajtónak, hogy ő a hazai ökölvívás "legújabb Mike Tysonja". A tréner az esetről a rendőrségen azt nyilatkozta, tanítványa "vagánykodásból" randalírozott. A kihallgatás során az is kiderült, nem az első ilyen eset, hogy Macingo vérben fekve hagy embereket az utcán, "játékból". Február 28-án ugyanis egy férfi ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután egy ütéssel földre teperték, és arccsontja, állkapcsa eltört.

Bár Macingót és társait a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezné, a Kolozsvári Törvényszék ügyésze, Marius Pantea Calin a szabadlábon való vizsgálódást rendelte el, mivel az agresszorok "kiskorúak, és nem minősülnek közveszélyesnek" (!).

A Russia Today összeállítása a színes bőrűek által játszott mókáról:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QXAJLcjyirM

https://www.facebook.com/www.harcunk.info/posts/761770853855918?notif_t=notify_me
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a kasszakáosz csúcspontja
  2014-04-19 19:43:05, szombat
 
 
Jön a kasszakáosz csúcspontja
Sarkadi Zsolt2014. 04. 18. 13:03


Már több mint egy teljes éve kísérti a magyar kereskedőket Matolcsy György álma, a kasszacsere. Bár a folyamatos határidő-módosítással és engedélyezési botrányokkal tarkított folyamat most már tényleg a végéhez közeledik, még lehetnek gondok az állami támogatás felhasználásával. Az állam ugyanis a jelenlegi jogszabályok szerint csak annak ad 50 ezer forintos segítséget a váltáshoz, akinek április 30-ig bekötik a kasszáját, de továbbra sincs elég pénztárgép a forgalmazóknál.

,,Itt állunk teljesen tanácstalanul. A harmadik gépet rendeltük meg, minden határidőt betartva, és most mégis úgy tűnik, elesünk az állami támogatástól" - írta egy felháborodott kereskedő az online pénztárgépcseréről az Origónak. Ő és több ezer társa azért mérges, mert április 30-án lejár a pénztárgépekre biztosított 50 ezer forintos állami támogatás határideje, és akinek eddig nincs online kasszája, az elesik az állami segítségtől. Bár a kormány már többször kitolta ezt a határidőt, most nincs jele annak, hogy újabb haladékot adnának a kereskedőknek.
hirdetés
Pedig nem velük van a baj,

hiszen többségük minden jogszabályt és határidőt betartva rendelt online pénztárgépet. A gond az, hogy egyszerűen nincs annyi kassza Magyarországon, amennyivel április végéig be lehetne fejezni az átállást, arról nem is beszélve, hogy a nyár közeledtével kinyitó idényjellegű vállalkozások is most jelentkeznek a megrendelői oldalon.

Tóth Tamás, az online kasszák piacán jelenleg vezető ECR Trade ügyvezetője megkeresésünkre azt mondta, hogy a késés oka elsősorban az, hogy a legtöbb forgalmazó megrendelésre gyártat. ,,Tőlünk februárig 28 ezer kasszát rendeltek, ezeket rendben leszállítottuk. Arra viszont nem számítottunk, hogy az Alt Cash és a Japan Cash engedélyeinek visszavonásával újra több tízezer vevő jelentkezik a piacon." Tóth Tamás beszámolója szerint az ECR Trade-hez február óta 13 ezer új megrendelés érkezett, ezeket viszont nagyon nehéz időben teljesíteni.

,,A legnagyobb probléma a nyomtatóval van. Az olyan megbízható márkák gyárai, mint az Epson vagy a Citizen általában 1 évre előre be vannak táblázva. Ilyen helyekre szinte lehetetlen benyomni többezres rendeléseket ilyen sürgőséggel" - mondta az ügyvezető. Az ECR ezért levélben fordult új megrendelőihez, és jelezte, hogy várhatóan nem fogja tudni április 30-áig leszállítani a megrendelt kasszákat, viszont átvállalják az állami támogatást, ha a megrendelők az előlegen túl a kassza teljes árát kifizetik. ,,Így tudunk korrektek maradni" - zárta Tóth.
De miért kell gép nélkül kifizetni a teljes árat?

Ez azonban nem nyugtatja meg a kereskedőket, akik a lassan már egy éve tartó huzavona után csak a kasszájukat szeretnék megkapni. ,,Befizettem az előleget időben, nem fogom kifizetni a teljes vételárat, amíg nem látok már végre egy rohadt online pénztárgépet a pultomon! Megáll az ember esze már azon, ami itt folyik!" - fakadt ki egy VII. kerületi antikvárium tulajdonosa. Eredetileg ő is az Alt Cashnél rendelt, így miután a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal kivonta a forgalomból a Samsung kasszákat, kénytelen volt új forgalmazót keresni. ,,Korrekt helyről akarok rendelni, és ragaszkodom ahhoz, hogy az előlegnél többet nem fizetek, amíg a kasszát nem látom. De most már majdnem mindegyik forgalmazó a teljes vételárat kérné."
Olyan kasszát akarnak rásózni, amilyet nem is rendelt

A kereskedő, aki levelet írt az Origónak, a Laurel Kft. üzenetét is továbbította. A Laurel ebben arról tájékoztatja a megrendelőit, hogy a NAV weboldalán az online pénztárgépek megrendelésére létrehozott eBEV nevű felületen leadott rendeléseket nem tekintik valódi megrendeléseknek, azokat még egy e-maillel is meg kell erősíteni. A továbbított levélben a Laurel megpróbálja a megrendelőre hárítani a felelősséget, ezt írják:

,,Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az Önnek az Ön által a NAV honlapján regisztrált - ekként hivatalos kommunikációra alkalmasnak tekinthető - e-mail címére korábban küldött tájékoztatásunkra és felhívásunkra Öntől semmilyen visszajelzést nem kaptunk. Felhívjuk figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok alapján Önt együttműködési kötelezettség terheli, amely kötelezettség nem teljesítésével összefüggésben bekövetkező mindennemű következményért kizárólag Ön felelős."
hirdetés

A Laurelnél is tisztában vannak vele, hogy az április 30-ai határidőre nem tudnának pénztárgépet leszállítani, ezért szerződést kötöttek az LA Pénztárgép Kft.-vel, és az LA CashCube Light nevű kasszáit is kínálják a megrendelőiknek. A Laurel ügyfélszolgálatán az Origónak elismerték, hogy lényegében ez az egyetlen kiskasszamodell, amelyet április 30-ára le tudnak szállítani, de ezt is csak akkor, ha a megrendelő kifizeti a teljes vételárat. A kereskedőket viszont idegesíti, hogy olyan gépet kínálnak nekik, amire ők nem adtak le rendelést. ,,Milyen jogszabályok alapján akarja a Laurel a kereskedőkre kényszeríteni a CashCube-ot, mikor nem azt rendelték meg?" - teszi fel a kérdést levélírónk.
Megrendelésre vagy készletről

Bár ahogy korábban megírtuk, az LA Pénztárgép Kft. neve újra és újra felbukkan, amikor az Alt Cash korábbi megrendeléseinek felszívásáról van szó, most valószínűleg nem egy szervezett akció hozta helyzetbe a kft.-t. Tóth Tamás elmondta, hogy az LA Pénztárgép és néhány másik, a kasszacsere indulásakor alapított cég a régi forgalmazókkal ellentétben nem megrendelésre dolgozik, hanem először felhalmozzák a kasszákat, és később azokra próbálnak minden erejükkel vevőt szerezni. Tóth szerint az ilyen cégeknek - már csak ismeretlenségükből fakadóan is - kevés megrendelésük van, fiatalságuk miatt pedig több technikai problémával is szembe kell nézniük.

Mindenesetre a határidő közelsége a készletről dolgozó cégeknek kedvez. Bennük kevésbé bíznak a kereskedők, így alapesetben nem biztos, hogy tőlük rendelnének, de többeknek elegendő indok, ha úgy látják, hogy csak így kaphatják meg a beígért állami támogatást. A helyzetet viszonylag könnyen megoldhatná a kormány, ha újra kitolná az átállásra szabott határidőt. A magyar költségvetésre ez nem jelentene nagy terhet, az 50 ezer forintos állami támogatást ugyanis jórészt uniós forrásokból fizetik, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) valószínűleg inkább azt mérlegeli, hogy mekkora presztízsveszteséget jelentene még egy határidő-módosítás a kasszacsere egészére. Az NGM-ben az Origo megkeresésére azt mondták, nem dolgoznak újabb határidő-módosítás előkészítésén.

http://www.origo.hu/gazdasag/20140417-bukjak-az-allami-tamogatast-azok-a-keresked ok-akiknek-aprilis-30-ig-nincs-online-kasszajuk.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Némethné tárcája költött legtöbbet új autóra
  2014-04-19 19:41:33, szombat
 
  Némethné tárcája költött legtöbbet új autóra

propeller.hu, ma, 04:12 5 hozzászólás
Némethné tárcája költött legtöbbet új autóra

163 milliárd ment el 4 év alatt a minisztériumoknál, vagyis a 2010-ben meghirdetett eszközbeszerzési stop a jelek szerint elmaradt - olvasható a Blikkben.

A lap azt írja, az összeg több, mint egyharmadát, 61,5 milliárd forintot a Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak sikerült elköltenie. A Minisztériumok a 163 milliárd legnagyobb részét informatikai eszközökre költötték. A kifizetett összegek mintegy 40 százalékát, vagyis 64 milliárdot. De bőven jutott tanácsadásra és utazásra is. Tekintélyes 37 milliárdot fordítottak a minisztériumok gépkocsi vásárlásra is. A tanácsadás, valamint az utazások futottak be a harmadik helyre a listán a maguk 26-26 milliárdjával.

A Németh Lászlóné által vezetett tárca informatikai beszerzései 18 milliárdba kerültek, 17 milliárdot sikerült elkölteni tanácsadás címszó alatt, miközben a minisztérium járműbeszerzése is 15 milliárd körül volt.

http://propeller.hu/szorakozas/2911552-nemethne-tarcaja-koltott-legtobbet-uj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.