Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Húsvéti foci aréna avatás az Orbán-birodalomban
  2014-04-20 22:29:34, vasárnap
 
  Húsvéti foci aréna avatás az Orbán-birodalomban
köznapló | 95 komment

Húsvét hétfőjén avatják a Pancho Arénát Felcsúton, Orbán Viktor falujában, alig néhány méternyire miniszterelnökünk családi házának bejáratától. Az építmény az összesen 1841 lelket számláló falucskában, cirka 3,8 milliárdból épült fel, 4000 férőhellyel. Lesz is "rongyrázás" a megnyitón rendesen. A megnyitóbeszédet Schmitt Pál mondja (a "velünk vagy te is Palikám, bármi történt is" üzenettel), külön meghívott püspök végzi a felszentelést (Kiss-Rigó László szegedi-csanádi megyéspüspök), és persze jelen lesz Puskás Ferencné, meg egy rakás külföldi is, például Davor Suker (1998 -as gólkirály), Lothar Matthaus (volt szövetségi kapitány), Paulo Sousa (portugál bajnok, és volt Videoton edző), Ánger Mario Villar (a Spanyol Labdarugó-szövetség elnöke), illetve a régi Aranycsapat néhány tagja (Grosics Gyula, Buzánszky Jenő).

A valóban impozáns stadion a Makovecz-tanítvány Dobrosi Tamás tervei alapján, 13 ezer négyzetméteres fa tetőszerkezettel és fűtött talajú pályával készült, így számíthatunk arra, hogy az épület fenntartására és karbantartására jelentős összegeket fizetgethetünk majd adóforintjainkból. (Mint ismeretes a fa tetőszerkezetek 2-5 évente rendszeres utókezelést igényelnek.) A technikai luxus egészen finom megnyilvánulása, hogy a díszpáholy bőrüléseinek támláiba külön monitorok vannak beszerelve a különösen fontos vendégek (pl. Orbán család) még teljesebb körű szórakoztatására. És mindez egy poros kis magyar faluban, melyen 3 percig tart áthajtani.

pancho_kepek.jpg

De persze a hipermodern stadionnál többet is kapott Orbán faluja: új fociakadémia, új kollégium, új hotel, új középiskola, új kisvasút, új faluház, új szálloda, új térfigyelő rendszer, felújított óvoda, felújított orvosi rendelő, felújított vasútállomás épült. Egész kis birodalom egy időközben milliárdossá váló polgármesterrel, aki Európa legjobb gázszerelője lehet, ha néhány év alatt 7 milliárdot tudott összedolgozni (tegyük hozzá: a környékbeli földek és ingatlanok zömének saját kézbe vételével). Biztos nagyon ügyes üzletember.

Az egész ,,sztori" az európai színvonalú falusi stadionnal, a meggazdagított polgármesterrel és a pofátlanul felfejlesztett faluval együtt egy tipikusan magyar történet. Orbán Viktor a lakosság szeme láttára egy komplett királyságot hozott létre elszegényedő és nyomorgó országában. Ennek a birodalomnak a fővárosa Felcsút, központja a Budai vár, - ahová várhatóan simán beköltözik majd elvégre milyen király az, akinek nincsen vára - és szerves része a királyságnak a temérdek tokaji birtok, vidéki uradalom, tengernyi ingatlan és bányavállalkozás is szerte az országban, melyek csodálatos módon mind az Orbán-dinasztia tulajdonába kerültek az elmúlt másfél évtizedben. (Az Orbán javakról Ferenczi Krisztina Narancsbőr című nemrég megjelent könyve ad bővebb felvilágosítást.)

Kétségtelen, hogy a most 51 éves magyar kormányfő, aki a rendszerváltáskor még csak egy 26 éves kezdő jogász volt (nulla gyakorlattal ellenben óriási ambíciókkal), a szerencse fia, hiszen alig két és fél évtized alatt mindent megszerzett magának, amit ebben az országban emberileg csak lehetséges. Százmilliárdokból álló vagyon, népszerűség, a nép imádata, hatalom, befolyás, hírnév, tejjel-mézzel folyó kánaán, minden az övé. És tegyük hozzá: mindezekért még NEKI hálás a nép! Milliók hálásak neki azért, mert vagyonszerzése közben még arra is időt szakított, hogy határtalan tehetségével országát vezesse. Elvégre kegyeskedett időt fecsérelni ránk, sötétben tévelygőkre, megmentve bennünket a gonosz baloldaltól és érdekeinket veszélyeztető külföldi nagytőkésektől. Ezért megbecsülés, feltétlen tisztelet és odaadás jár neki, no meg egy élethosszig tartó birodalom is, minden földi jóval. És persze nem csak neki. Azoknak is, akiket nagy bölcsességében alkalmasnak ítél a hatalomra és vagyonra. Ugyancsak megérdemlik tehát a milliárdokat, a földbirtokokat, uradalmakat, közföldeket, zsíros üzleteket, jól fizető állásokat, azok, akik kezdetektől a miniszterelnök úr őexcellenciája mellett álltak: így miniszterei, államtitkárai, képviselői, párttársai, bizalmasai, titkárai, haverjai, üzlettársai, támogatói, rokonai, szomszédjai, barátai, alkalmazottai, tisztelői, mecénásai és harcostársai.

Hogy hol vagyunk mi többiek ebben a szép, gazdag királyságban? Sehol. Miénk a nagyok imádata és a nemzeti büszkeség, hogy ők vezetnek bennünket, meg persze a 300 Ft feletti euró, az eladósodás, a 400 Ft feletti benzin, a három műszakban gürizés, a munkakeresés, a minimálbér, a devizahitel-törlesztés, a gyerek taníttatásának reménytelensége, a kórházi nyomor és az emelkedő árak. Erről és nem másról szól a 4 milliárdos felcsúti stadion húsvéti felavatása. És még van, aki azt mondja: a magyar nem szolgalelkű nép.

http://koznaplo.blog.hu/2014/04/19/husveti_foci_arena_avatas_az_orban-birodalomba n


amit Orbán művelt az országgal, az megbocsáthatatlan bűn
én meg ráadásul gyűlölöm is a focit :)
de ahogy látom a magyarok többsége is utálja, nem is megy ki az új stadionokba a kutya se
és ez a legjobb reakció, amíg nem terelik fegyverrel a népet oda, addig mindenkinek távol kellene maradnia a rendszer szentélyeitől: a templomoktól és stadionoktól

az a szörnyű, hogy ezeknek az ára már sose jön vissza
még ha egy normális kormány kerülne is hatalomra egyszer, eltakarodna ez a sok ifjú kommunistából lett öreg despota, akkor is mit lehet ezzel a sok szarral kezdeni? lerombolni? az is emésztené a pénzt, haszna nem lenne? Bevetni krumplival? a cigányok úgyis ellopják

talán tényleg Orbán családjának temetkezési emlékműveit kellene majd berendezni ezekben, meg melléjük temetni a szolgáikat is, mint a fáraók mellé
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elküldte Fiát...
  2014-04-20 22:16:42, vasárnap
 
  Elküldte Fiát...


Egy amerikai zsidó üzletember elküldte fiát Izraelbe egy évre, hogy kicsit magáévá tegye a kultúrát. Amikor a fia hazatért azt mondta: - Apa, nagyon jól éreztem magam Izraelben. Ja, egyébként meg keresztény lettem. - Ó, ne! - mondta az apa. - Mit tettem? - eztán elment legjobb barátjához és elmesélte problémáját. - Ike, - mondta - elküldtem a fiamat Izraelbe, erre ő meg keresztény lett. Mit tegyek? - Érdekes, amit mondasz - felelt Ike, - én is elküldtem a fiamat Izraelbe és ő is keresztényként jött haza. Talán kérdezzük meg a rabbit. Elmondták hát a problémájukat a rabbinak. - Érdekes, amit mondtok - én is elküldtem a fiamat Izraelbe, és ő is keresztény lett. Vajon mi történik a fiainkkal? Ezután imádkoztak Istenhez a fiaikért, és kérték, mutassa meg nekik, mit tegyenek. Amint befejezték az imát, egy zengő hang szólalt meg odafentről: - Érdekes, amit mondtok - mondta a hang - Én is elküldtem a fiamat Izraelbe...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példátlan diadalt aratott a Hazafias Népfront
  2014-04-20 21:24:12, vasárnap
 
  Példátlan diadalt aratott a Hazafias Népfront

2014. április 19., szombat 08:00 | Egyenlítő TV

Ezt a bejegyzést talán meg sem írom, ha Kocsis Máté kommunikációs komisszár győzelmi jelentésébe nem csúszik bele az a furcsa mondat.

Jó, jó, tudom, Kocsis mondatai kivétel nélkül furcsák. Most viszont a Fidesz-hivatalnok egy - általuk lerombolt - demokrácia romjain állva, saját népfrontválasztási rendszerük számaira hivatkozva, ünnepli a néphatalom győzelmét. Arról beszél, hogy a választás kétséget kizáróan felhatalmazza - mit felhatalmazza, egyenesen kötelezi - őket arra, hogy folytassák.


Ha még többször kiírják, talán még el is hisszük a jobb teljesítményt...

De az igazi huncutság az a megállapítása, hogy Európában példátlan, hogy egy pártszövetség egymás után kétszer is kétharmados többséget szerezzen.

Ez bizony egy valódi fideszes mondat. Így csak ők képesek demokráciának hazudni a szabadságjogokat sikerrel csonkoló rendszerüket.

Példátlannak éppen nem lehet nevezni a Fidesz stabil kétharmados többségét. A Hazafias Népfront jelöltjei például évtizedekig 90 százalék fölött arattak. A rendszer sajtója, rádiója, tévéje akkoriban is hasonlóan sokszínű és közszolgálati szellemű volt, mintha ma valaki Magyar Nemzettel, Magyar Hírlappal kezdi a napot, belekukkant Obersovszky bátor, ám elvszerű riporteri munkájába a köztévének nevezett izében, Kossuth Rádiót hallgat. Mindezt napközben Hír TV-vel, Echo TV-vel ízesíti, és persze hetente magába szívja a Heti Válasz és a Demokrata iránymutatását is.

Példátlannak tehát csak demokratikus köztársaságokkal és alkotmányos monarchiákkal összevetve minősíthetnénk a hatalomba berendezkedettek kétharmados uralmának tartóssá válását. A fideszes uralomnak az európai példákhoz semmi köze, bár amit művelnek, az sajnos nem példátlan a történelemben.

Amúgy, Kocsis Máté, van még mit erősíteni. 44 százalék egy ilyen rezsimben? Mi ez a lazaság, elvtársak?

A daliás népfrontos agyzúzó időket idézi Semjén Zsolt Hoffmann Rózsát és az oktatás szétverését méltató nyilatkozata is. A kifinomult hallással és jó memóriával rendelkező megfigyelő csettintve élvezi azt a mondatot, hogy Semjén ,,nem állítja, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működése teljesen hiba nélküli, de olyan közigazgatás soha nem lesz, ahol ne lennének adminisztrációs problémák".

Ebben a fordulatban bárki felismerheti a Kádár-világ ,,vannak még hibák, elvtársak, de kijavítjuk" szövegét. Ezt a lózungot pedig (akkoriban is) olyankor ismételgették, amikor a rezsim katasztrofális alapvonásairól és levakarhatatlan hibáiról beszéltek, amelyektől soha nem lehettek képesek szabadulni.

Visszaállították a stupid állami erőszak rendszerét. Még a szövegeikben is.

http://egyenlito.blog.hu/2014/04/19/peldatlan_diadalt_aratott_a_hazafias_nepfront
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reális az esélye Nagy-Britannia szétesésének
  2014-04-20 21:21:14, vasárnap
 
  014-04-20 14:33:00
Reális az esélye Nagy-Britannia szétesésének


Minden eddiginél kisebbre zsugorodott a skót függetlenséget ellenzők előnye a legújabb felmérés szerint.

A Scotland on Sunday - a The Scotsman című skót napilap vasárnapi változata - számára elvégzett közvélemény-kutatás szerint jelenleg a szavazásra jogosult skót választópolgárok negyvenkét százaléka utasítaná el Skócia függetlenné válását. Egy hónappal ezelőtt még negyvenhat százalék volt az uniópártiak aránya. Az elszakadásra harminckilenc százaléknyian szavaznának, vagyis immár alig három százalékpont a skót függetlenséget ellenzők előnye.

A tizenkilenc százaléknyi bizonytalant kiszűrve ötvenkét százalékos az elszakadásra nemet mondók tábora a negyvennyolc százaléknyi függetlenségpárti szavazóval szemben az ICM közvélemény-kutató cég kimutatása szerint. A függetlenné válást pártolók aránya még soha nem volt ennyire magas a függetlenségi referendum bejelentése óta.

Alex Salmond skót miniszterelnök, a Skóciát 2011 óta parlamenti többségben kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője két éve hirdette meg hivatalosan, hogy Skócia 2014-ben népszavazást tart függetlenségéről. A referendumot a skót kormány szeptember 18-ára írta ki. A népszavazáson egyetlen kérdésre kell majd válaszolni, amely úgy szól, hogy Skócia független ország legyen-e.

A közvélemény-kutatások jó ideje jelzik, hogy az uniópártiak egykor jelentős előnye fokozatosan csökken, és ez már a brit kormányon belül is egyre nagyobb aggodalmat kelt.

Alistair Carmichael Skócia-ügyi miniszter a The Observer című vezető baloldali vasárnapi brit lapnak nyilatkozva nemrégiben kijelentette: úgy látja, hogy a skót nacionalisták ,,éhesebbek a győzelemre", és megállíthatatlan lendületre tehetnek szert. Carmichael szerint az uniópárti kampánystáb nem hajlandó észrevenni ezt a veszélyt, és megvan a kockázata annak, hogy mire észreveszik, már túl késő lesz.

,,Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy komoly versenyről van szó, és nem lehetetlen, hogy a nacionalisták megnyerik" azt - tette hozzá.

A népszavazási kampány fő ütközőpontja hónapok óta az, hogy Skócia - a skót kormány tervei és szándékai szerint - megtarthatná-e a fontot függetlenné válása esetén. A brit kormány az utóbbi hetekben több egyértelmű nyilatkozatban kizárta ennek lehetőségét. George Osborne brit pénzügyminiszter nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a brit font ,,nem CD-kollekció, amelyen szakítás után osztozkodni lehet".

A kérdés horderejét illusztrálta, hogy néhány hete a Bank of England belpolitikai kérdésekben egyébként semlegességre kötelezett kormányzója is megszólalt az ügyben, a függetlenség pénzügyi következményeinek óvatos megfontolására intve Skóciát.

A kanadai Mark Carney, aki tavaly nyár óta áll a brit jegybank élén, egy edinburghi üzleti rendezvényen felszólalva hangsúlyozta, hogy ha Skócia függetlenné válik, de meg akarja tartani a fontot, akkor e fontunió fenntarthatóságához és sikerességéhez szükség lenne a frissen elnyert skót szuverenitás bizonyos mértékű feladására.

http://www.atv.hu/kulfold/20140420-realis-az-eselye-nagy-britannia-szetesesenek
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Locsolkodás helyett meccsre mehetnek az emberek a felcsúti R
  2014-04-20 21:11:33, vasárnap
 
  2014-04-20. 20:37
Locsolkodás helyett meccsre mehetnek az emberek a felcsúti Ramszesz falujában

Pontosabban csak mehetnének, ugyanis az 1800 fős lakosság pont nem fér be a majd' 4000 férőhelyes stadionba.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kxDUkZWT6SE

Kapcsolódó:
- Dakota közmondás: a kutya ugat, Felcsút halad - Orbán építheti a piramisait
- Csoda történt: 25 milliárd forintot nyert a felcsúti polgármester cége egy közbeszerzésen
- "Viktor kezdheti építeni a felcsúti piramisokat" - szakértői vélemény a "megújult" baloldal összeborulásáról

További részletek: http://kuruc.info/r/34/126837/#ixzz2zSIDTepr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Orbán nem nyer, forradalom lett volna - vélik a Fideszre
  2014-04-20 21:09:12, vasárnap
 
  2014-04-20. 11:51
Ha Orbán nem nyer, forradalom lett volna - vélik a Fideszre szavazó MSZP-s cigányok

Balosak, mégis a Fideszre szavaztak. Van, aki szerint az MSZP úgy lop, mint ők, a csendőrségtől pedig félnek a Heves megyei cigányok.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ejcj9VmyBTk

További részletek: http://kuruc.info/r/34/126817/#ixzz2zSHemgeF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A III/III-as Bölcskeinek húsvétkor is az antiszemitizmus, a
  2014-04-20 21:05:32, vasárnap
 
  Antimagyarizmus :: 2014-04-20. 18:52
A III/III-as Bölcskeinek húsvétkor is az antiszemitizmus, a Hegedűs-ügy és az "euroszkeptikus párt" félreszorítása a legfontosabb

Az állampárti besúgó Bölcskei Gusztáv szerint újra kell gondolni az egyházfinanszírozási rendszert, a kétharmad segítségével kell félreszorítani a Jobbikot és ami talán a legfontosabb: akkor is párbeszédet kell folytatni a zsidókkal, ha ők egyáltalán nem vevők a keresztcsont orális izgatására. A reformatus.hu honlapnak adott interjúban Hegedűs Loránt ügyével kapcsolatban azt mondta továbbá: "az antiszemitizmus olyan bűn, amely a keresztyén etikával, tanítással nem egyeztethető össze".

Bölcskei "Bátori" Gusztáv övéi között
A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke Bölcskei Gusztáv azt mondta, az elmúlt négy év kormányzása alatt nyitva maradt az egyházfinanszírozás hosszú távon kiszámítható modelljének kérdése. Nem tartja kiszámíthatónak és megnyugtatónak azt, hogy a személyi jövedelemadó felajánlásokra épül a finanszírozás. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy legyen meg az újragondolásra a határozott szándék, a világos politikai döntés.
A választási eredménnyel kapcsolatban Bölcskei "Bátori" Gusztáv közölte: azt kívánja, az újabb mandátum "arra legyen alkalom", hogy "talán nyugodtabb körülmények között" elvégezzék a finomhangolásokat, amelyek "bizonyos területeken szükségesek ahhoz, hogy az elmúlt ciklusban elfogadott alapvető törvények valóban be is töltsék funkciójukat". Figyelmeztetett: az "erőltetett tempó legyen kicsit nagyvonalúbb és türelmesebb a valódi párbeszédre való nyitottságban".
A zsidók válaszra sem méltatták, mégis fontosnak tartja a "párbeszédet"
A holokauszt-emlékévvel kapcsolatban a püspök közölte: a Keresztyén-Zsidó Tanács ülése után közleményt juttattak el a kormánynak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) és a nemzetközi zsidó-keresztyén tanácsnak, amelyben arra kérték az érintetteket, hogy "az elkendőzést, bűnbakkeresést egyaránt félretéve" üljenek le egymással tárgyalni. Hozzátette: választ sehonnan nem kaptak.
Ennek ellenére az exügynök nagyon fontosnak tartja, hogy a nagy megemlékezések, a közvéleményt foglalkoztató, borzoló ügyek - Szabadság téri emlékmű, Sorsok Háza - mellett legyenek meg a helyi szintű emlékezések és emlékeztetések, "mert ezt a feladatot helyettünk nem fogja elvégezni senki".
Az ügynök szerint az antiszemitizmus bűn

Hegedűs Loránt
Hegedűs Loránt református lelkész ügyéről Bölcskei Gusztáv az interjúban azt mondta, a református egyház álláspontja világos: az antiszemitizmus olyan bűn, amely a keresztyén etikával, tanítással nem egyeztethető össze.
Hegedűs Loránt márciusban fegyelmi büntetésként, első fokon írásbeli figyelmeztetést kapott a Hazatérés templomában a Horthy-szobor november 3-ai avatásán történtek miatt a Budapest-Északi Református Egyházmegye bíróságától. A bíróság a lelkészi törvény azon pontja miatt marasztalta el a lelkipásztort, amelyik tiltja a közösség megosztását, a gyűlöletkeltést, valamint azt, hogy a lelkipásztor olyat tegyen, ami a tiszta erkölcsbe ütközik.
Az euroszkeptikus pártot félre kell szorítani
Megjegyeztem a miniszterelnöknek a választás éjszakáján tett kijelentését, amivel nagyon világosan leszögezte, hogy tudomásul kell venni, Magyarországnak az Európai Unióban van a helye - válaszolta újságírói kérdésre a besúgó. És ez nem csak arra szolgál - tért rá a lényegre -, hogy "félreszorítsunk egy euroszkeptikus pártot". Ugyanakkor miért lenne az égbekiáltó bűn, ha valaki azt mondja, képviselni kell a sajátos értékeinket és érdekeinket - adta a lovat Orbán kétszínű szabadságharcos propagandája alá.
Zoom
Bölcskei beszervezési kartonja
Horthy-emléktáblát csak a Mazsihisz engedélyével lehet avatni
Érdemes ezen a ponton a Hegedűs-ügyben is többször felemlegetett 2012-es debreceni Horthy-tábla avatást feleleveníteni. Okozott Önnek fejfájást a táblaavatás felhánytorgatása? - utalt a reformatus.hu újságírója arra, hogy 2012-ben Bölcskeiék is Horthy-táblát avattak, viszont ifj. Hegedűs Lorántot meghurcolták hasonló cselekedete miatt.
Van az a klasszikus mondás, miszerint ha ketten mondják ugyanazt, az nem ugyanaz - kezdte válaszát a III/III-as. "Ezt a mi esetünkre úgy fordítanám le, hogy ha ketten teszik - nem is - ugyanazt, az nem ugyanaz. A Debreceni Református Kollégiumban állt egykor egy tábla, ami rögzítette a tényt, hogy ide járt iskolába a kormányzó. Ez az emléktábla eltűnt, majd a kollégium renoválási munkálatai során előkerült egy raktárból. Felmerült, hogy mit tegyünk vele. Nem vertem nagydobra, de akkor egyeztettem többek között a Mazsihisz elnökségével is arról, hogy okoz-e számukra ez a tábla-visszahelyezés bármilyen problémát. A válasz az volt, hogy ez az égvilágon semmi gondot nem jelent, mert csupán egy tény rögzítéséről van szó."
Quod licet Iovi, non licet bovi - tehette volna még hozzá a református vezető.
(Kuruc.info - MTI - reformatus.hu nyomán)

Kapcsolódó:


- III/III-as ügynök volt Bölcskei Gusztáv püspök - N1-híradó
- Ki a református egyház szégyene: ifj. Hegedűs, vagy a III/III-nak éveken át "hazafias alapon" jelentő Bölcskei?
- Egy képmutató farizeus, egy züllött ávéhás és egy buta bíró esete a tisztességes magyar reformátusokkal - még egyszer a Bölcskei-ügyről

További részletek: http://kuruc.info/r/26/126832/#ixzz2zSGm1Dm6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
125 éve született a Führer - tisztelőinek videoösszeállítása
  2014-04-20 21:04:06, vasárnap
 
  2014-04-20. 15:54
125 éve született a Führer - tisztelőinek videoösszeállítása az elhallgatott évfordulóra

A harmadik birodalom vezérének tudatosan eltorzított képére cáfol rá tisztelőinek videoösszeállítása, mely születésének 125. évfordulójára készült.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6cYqtbfaDjM

További részletek: http://kuruc.info/r/34/126826/#ixzz2zSGMbqvN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszkva segítségét kérték Kelet-Ukrajnából
  2014-04-20 21:00:37, vasárnap
 
  Moszkva segítségét kérték Kelet-Ukrajnából
2014. április 20. 13:59
Hunhír.info

Moszkva beavatkozását kérte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk önvédelmi csapatának vezetője, miután kora reggel halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt a település közelében - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség vasárnap.

Vjacseszlav Ponomarjov, a Donyeck megyei település úgynevezett népi polgármestere és önvédelmi csapatának (népi milíciájának) vezetője rendkívüli sajtótájékoztatón közölte: Oroszország vezetéséhez fordult azzal a kéréssel, hogy vonultasson be békefenntartó erőt a kelet-ukrajnai régióba.

A szlovjanszki önkéntesek vezetője a Ria Novosztyinak azt mondta, hogy a várost az ukrán szélsőségesen nacionalista Jobboldali Szektor "ostromolja".

A Rosszija 24 állami hírtelevízió szerint a Donyeck megyei belügyi igazgatóság megerősítette, hogy három ember meghalt és hárman megsebesültek kora reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszk település közelében, egy ellenőrzőpontnál kitört lövöldözésben. Moszkva szerint a Jobboldali Szektor fegyveresei támadták meg az ellenőrzőpontot.

Moszkva szerint provokáció történt

Az orosz külügyminisztérium provokációnak tartja a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban történt lövöldözést és vasárnapi közleményében felszólította Kijevet a genfi négyoldalú megállapodás betartására. Az állásfoglalás szerint Moszkvát felháborította "a felbérelt fegyveresek provokációja", amely "arról tanúskodik, hogy a kijevi hatalom nem akarja megfékezni és lefegyverezni a nacionalistákat és a szélsőségeseket".

Az orosz külügyminisztérium szerint a szélsőségesen radikális ukrán Jobboldali Szektor fegyveresei sértették meg a húsvéti fegyverszünetet. Utalt arra, hogy Szlovjanszk lakói lefoglalták a támadók gépjárműveit, amelyekben fegyvereket, a térségről készült légi felvételeket és a Jobboldali Szektor jelképeit találtak.

Különböző sajtóértesülések szerint három oroszbarát aktivista és egy rájuk támadó fegyveres vesztette életét kora reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszk település közelében, egy ellenőrzőpontnál kitört lövöldözésben. A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió legutóbbi jelentése szerint három helyi lakos meghalt, egy ember súlyosan megsebesült. A tévé szerint a támadáskor az ellenőrzőpontnál csak fegyvertelen civilek tartózkodtak, akik az odaérkező gépjárműveket vizsgálták át és csak később érkeztek oda a "fegyveres önkéntesek", akik két támadót megöltek.

Az orosz külügyminisztérium meglepőnek nevezte, hogy a tragédia a genfi négyoldalú tárgyalások eredményeként április 17-én aláírt megállapodást követően történt. A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy az egyezség "minden erőszakos cselekménytől, félelemkeltéstől és provokációtól való tartózkodásra" szólította fel az érintetteket.

Moszkva azt követeli, hogy Ukrajna "maradéktalanul tartsa be az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország és Ukrajna között a délkelet-ukrajnai válság kiterjedésének megakadályozását célzó csütörtöki genfi megállapodásban vállalt kötelezettségeit".

Hunhír.info - MTI

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74471
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsinagógát is közpénzen vett az állam a zsidóknak
  2014-04-20 20:58:42, vasárnap
 
  Zsinagógát is közpénzen vett az állam a zsidóknak
2014. április 20. 18:00
Hunhír.info

Az állam az év elején ismeretlen összegért, csendben visszavásárolta a kőszegi zsinagógát a tulajdonosától. Muszáj volt megtennie, mert ott őrjöngött Kőszegen a zsidó nagykövet, hogy ez már egy újabb holokausztot jelent, hogy magántulajdonban van a város legértékesebb telkén lévő épület. Az ezeréves keresztény templomok meg összedőlnek, mert arra nincsen elég közpénz. Zsinagógára arra mindig telik, pedig állítólag a gaz nácik meg nyilasok az összes kőszegi zsidót kiirtották.

Arra, hogy az állam mennyiért vette meg a kulcsi (Fejér megyei) illetőségű Molnár Gyula tulajdonában lévő kőszegi zsinagógát és kifizette-e a romos állapotban lévő épületet terhelő jelzálogot, a hivatalos válasz így szólt: ,,A vásárlás egy független értékbecslő által meghatározott értéken történt. Terheletlen, tiszta tulajdonú épület került megvásárlásra."

Az állam által átvállalt 30 millió forintnyi jelzálog mellett a zsinagógáért 30 milliót adtak, tehát összesen mintegy 60 millió forint lehetett a bekerülési ár. A jelenleg külföldön dolgozó kulcsi vállalkozó így sem járt rosszul, hiszen 1998-ban - rokoni kölcsönből - 25 millió forintért vette meg az egyre romló állagú épületet. De nem volt rossz üzlet annak idején az első magántulajdonosnak sem a zsinagóga megvétele: Krug Gusztáv volt kőszegi önkormányzati képviselő, idejében elcsípve az értékesítésről szóló fülest, 1996-ban 4 millió 332 ezer 500 forintot (3,86 millió, plusz áfa) fizetett, hogy két év múlva - miután sikertelenül próbálkozott egy ,,ír kocsma" megnyitásával a zsinagóga melléképületeiben -, a vásárlás feltételeként szabott felújítási munkákat nem teljesítve, ötszörös hasznot tudjon szerezni az eladásból.

Hunhír.info - nol.hu nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74477
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.