Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A Cár mentőkötelet dob az ukrajnai oroszoknak
  2014-04-21 21:45:45, hétfő
 
  A Cár mentőkötelet dob az ukrajnai oroszoknak
2014. április 21. 16:51
Hunhír.info

Jóváhagyta Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azt a törvénymódosítást, amely megkönnyíti az állampolgárság megszerzését az egykori Szovjetunió területén élő orosz anyanyelvűek számára. A jogszabályt az orosz kormány még a Krím-félsziget Oroszországhoz csatolása előtt, március 11-én terjesztette be a parlamentnek, amely azt - gyorsított menetben - április negyedikén elfogadta.

Szakértők szerint az orosz állampolgárság egyszerűsített megszerzése a Krímben, illetve a Kelet- és Dél-Ukrajnában élő oroszok millióit célozza meg. A törvény olyan külföldön élő orosz anyanyelvű emberekre, - a megfogalmazás szerint "honfitársakra" - vonatkozik, akiknek felmenői, vagy az illető saját maga korábban állandó jelleggel az Oroszországi Föderációban, a Szovjetunióban vagy a cári Oroszországban élt.

Az Orosz Migrációs Szolgálat által ebből a célból alakított bizottság fogja személyes beszélgetés során megállapítani azt, hogy az orosz állampolgárságot kérelmező személy orosz anyanyelvűnek minősül-e. Azok, akik megfelelnek ezen a beszélgetésen, különleges beutazó vízumot kapnak, amelynek alapján azonnal állandó tartózkodási engedélyre tesznek majd szert. Az ilyen egyszerűsített állampolgárság megszerzése nem tarthat majd tovább három hónapnál.

A törvény ugyanakkor előírja, hogy csakis a "külföldi állampolgárságról" való lemondás esetén szerezhetik meg egyszerűsített eljárásban az orosz állampolgárságot az orosz anyanyelvű "honfitársak".

Közben az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov hétfőn kijelentette: Oroszország megakadályoz minden kísérletet a polgárháború kirobbantására Ukrajnában. Az orosz külügyminiszter azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy szemet huny "a kijevi hatalom és annak támaszai, a fegyveresek garázdálkodása felett". Lavrov elítélte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk közelében vasárnap kora reggel történt lövöldözést, amelyben a régió belügyi igazgatóságának adatai szerint három ember halt meg.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74490
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenet Felcsúton! Focistákat tojt a nyúl az új stadionba
  2014-04-21 15:40:14, hétfő
 
 
Döbbenet Felcsúton! Focistákat tojt a nyúl az új stadionba
2014. április 21., hétfő

Húsvéti fészeknek nézte a Pancho Arénát a húsvéti nyúl és teleszarta focistákkal.

felcsuti husvet_1.jpg

Éppen a stadion átadására készült az ünneplő tömeg, amikor a felcsúti arénára hatalmas sötétség szállt, pedig Németh Lászlóné nem is volt a közelben. A TEK helyszínen tartózkodó munkatársainak műholdképek alapján sikerült azonosítaniuk az igen nagy kiterjedésű nyúl alapú létformát, ami eltakarta a napot az ott lévők elől. A "godzilla nyúl" feltehetően téves címre ment és húsvéti fészeknek nézte a Pancho Arénát, ezért következett be a "hirtelen tojási esesmény", ahogy a TEK beszámolójában olvasható.

Az óriási húsvéti nyúl először focistákat tojt az arénába, majd kapukat, szögletzászlókat, végül egy teljes pirotechnikával felszerelt szurkolói ultra csoportot, akik a kitojás után rögtön élőképben mutattak lófaszt a stadion közepén döbbenten álló Orbán Viktornak.

A focisták a körülményekhez, és a rájuk ragadt több kiló nyúlszarhoz képest jól vannak, és esküt tettek, hogy a magyar válogatott mindenképpen ott lesz a következő 40 világbajnokság valamelyikén, amelyek közül az egyik talán labdarúgó világbajnokság lesz.

http://hircsarda.blog.hu/2014/04/21/dobbenet_felcsuton_focistakat_tojt_a_nyul_az_ uj_stadionba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris feltörte a gaz az év elején átadott, Fertő-tó-kerülő k
  2014-04-21 15:39:18, hétfő
 
  Máris feltörte a gaz az év elején átadott, Fertő-tó-kerülő kerékpárutat

Az Index olvasója küldte a lenti képet tegnap a következő kommentárral: "A mellékelt képet a mai napon készítettem Fertőszéplakon, ahol több száz méteren keresztül áttörte az aszfaltot a növényzet, ami így összetört és felpúposodott." Ez azért különösen bosszantó, mert ezt az utat év elején adták át.

"A felújítást követően, amelyre 450 millió forintot biztosított a kormány, az út felveszi a versenyt az osztrák kerékpárutakkal" - mondta akkor a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója.

Ez alkalomból szeretnénk fideszes olvasóink kedvében járni, akik rendszeresen bírálnak bennünket, mondván: ne csak kritizáljunk, hanem adjunk megoldásokat is.

Javaslatunk: ezeket a pénzes munkákat tisztességes mesterekkel kellene elvégeztetni, nem olyan vállalkozókkal, akiknek egyetlen érdemünk, hogy fideszesek, vagy százalékot fizetnek be a pártkasszába.

168 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szenzációs holokauszt-felfedezés: 700 ezer zsidót deportálta
  2014-04-21 15:15:15, hétfő
 
  Holokamu :: 2012-04-22. 14:21
Szenzációs holokauszt-felfedezés: 700 ezer zsidót deportáltak Hódmezővásárhelyről

A holokausztozóknak számos bajuk mellett van egy nagyon súlyos gondjuk: nem tudnak számolni. Persze ha tudnának, akkor sem állna össze kerek egésszé a holokauszt-sztori. Matematikai képességeik hiányában azonban nevetségessé is teszik magukat.

Az április 16-i holokamu emléknapon a magyarellenes Népszava közölte egy Tóth Andrea nevű, karrierre vágyó, mindamellett nagyon buta újságírónőnek eredetileg a Hír24 Szeged elnevezésű hírportálon megjelent emlékező írását.
A cikk elején Andrea közli, hogy ,,1944-ben ezen a napon kezdődött meg a magyarországi zsidók gettósítása, majd az ezt követő hónapokban négy és félszáz ezer zsidót vittek gyűjtőtáborokba, majd hurcoltak el Auschwitz-Birkenauba." A valóságban 437 ezer zsidót deportáltak, és nem az összes zsidót vitték Auschwitz-Birkenauba, de ilyesfajta apróságokon ne akadjunk fönn. Végtére is, aki a holokausztról ír, annak feltétlenül túloznia kell, és túlságosan tájékozottnak sem érdemes lennie. Mert ha tájékozott, akkor hazudnia kell, ugyanis ha az igazat mondja, úgy kirúgják az állásából, hogy a lába sem éri a földet.
A szerencséjére szerény szellemi képességekkel rendelkező Andrea a továbbiakban arról tájékoztat, hogy ,,ezután a nemzetiszocialista rendszer más csoportokat is megsemmisítésre ítélt, így a romákat, a fogyatékkal élőket, a melegeket és a rendszer politikai ellenségeit". Ha komolyan lehetne venni a cikk állításait, akkor abból az derülne ki, hogy miután a ,,négy és félszázezer" zsidót deportálták - vagyis mondjuk 1944. július 9-től kezdődően - a gonosz nácik elkezdtek más kisebbségeket is ,,megsemmisíteni". De csak július 9. után vetemedtek ilyesmire, előtte nem bántottak egyetlen ,,romát", ,,meleget" és ,,fogyatékost", sőt a ,,rendszer politikai ellenségeit"sem.
Kérném Andreát, vagy a Hír24 és Népszava szerkesztőségét, mutassák be bizonyítékaikat, melyek alapján állítják, hogy 1944. júliusától kezdődően (de akár korábban is) Magyarországról deportált ,,fogyatékosokat" vagy éppen ,,melegeket" ,,semmisítettek meg" a nácik. Ami pedig a romákat illeti, Andrea nyilván nem mélyedt el a részletekben, ugyanis például Karsai László hivatalos holotörténész szerint ötezer körül van a Magyarország területéről a németországi koncentrációs táborokba deportált cigányok száma. Akik közül hozzávetőleg ezren pusztulhattak el a lágerekben. (Legalábbis ezt állította Karsai március végén, egy ózdi cigány iskolában tett látogatása során.) Természetesen ez az ezer fő is a háborús cselekmények, a betegségek, főképpen a koncentrációs táborokban kitört tífuszjárvány áldozata volt, és nem a mitikus ,,gázkamrákban" vesztette életét. De akárhogy nézzük is, ha ezer magyarországi cigány halt meg a német koncentrációs táborokban, akkor nyilvánvalóan nem ,,semmisítettek meg" tömegesen, egy előre eltervezett program alapján cigányokat a munkatáborokban. Andrea, tudsz követni? Hidd el, nem olyan bonyolult mindez, talán még te is fel tudod fogni!
A továbbiakban a cigány csecsemők mérgezett tejjel történő kiirtásáról sok titkot tudó Szita Szabolcs, holo-emlékközpont igazgató ostobaságait idézi Tóth Andrea, majd pedig engedelmesen felmondja a hivatalos, de semmiféle bizonyítékkal alá nem támasztható egyik alapdogmát, mely így szól: ,,alig nyolc hét alatt hurcolták el a négy és félszáz ezer embert az auschwitzi haláltáborba: a munkaszolgálatot teljesítő férfiak kivételével a teljes vidéki zsidóságot. A lágerbe érkezők majd nyolcvan százalékát, zömmel öregeket, nőket és gyermekeket, néhány órán belül meggyilkolták a gázkamrákban." (Az eredeti szövegben vesszőhibák vannak, Andrea utólagos engedelmével a hibákat kijavítottam.) De nem csupán bizonyítékokkal nem támasztható alá a közel négyszázezer magyarországi zsidó két hónap alatt történő kivégzéséről szóló állítás, de ennyi ember elgázosítása és elhamvasztása ilyen rövid idő alatt lehetetlen lett volna a birkenaui krematóriumok égető kemencéiben, és a szükséges koksz és fa sem állt rendelkezésre. De persze Tóth Andikának is jobb, ha nem ismeri a revizionista történészek kutatásait, illetve meg sem próbálja használni a józan eszét. Hogyan tudna karriert befutni a cionisták irányítása alatt álló médiában, ha gondolkodna is?
A hivatalos holopropaganda alapvető útmutatásait engedelmesen követő ostoba újságírónő igyekszik ,,személyessé, átélhetővé és emberivé" formálni a ,,holokauszt borzalmait" azzal, hogy felidézi egy ,,roma túlélő" szavait. Csakhogy nincs szerencséje vele. "Bevagoníroztak mindannyiunkat, háromszáz vásárhelyi cigányt, és elvittek beton bunkert építeni egy hegyoldalba. Fa barakkok voltak, priccsekkel, oda zsúfoltak be vagy százötven embert. Akkor ettünk, ha tudtunk a munka után még főzni, és előttünk volt a Tisza, ott fürdöttünk" - mondja a roma Pikali Mihály, aki nem csupán gázkamrákról nem beszél, de még megsemmisítésről sem, sőt elsősorban arra emlékszik, hogy ,,ettek" és ,,fürödtek" a borzalmak közepette. Szegény Andreánk ezen a ponton bajba került, ezért úgy érezte, elő kell állnia valamilyen hatásos és ütős kijelentéssel, nehogy főnökei a holokauszt ügye iránti langyossággal vádolják meg, és szépen ívelő újságírói karrierje elakadjon. Ezért Andika kivágta a rezet: ,,A vásárhelyi zsinagóga órája egyébként a mai napig azt az órát és percet mutatja, amikor a városból elhurcoltak több mint hétszázezer zsidót."
Szóval ,,több mint hétszázezer zsidót" deportáltak Hódmezővásárhelyről, drága Andrea? Önálló kutatómunka alapján jutottál el erre a rendkívüli felfedezésre, vagy pedig hivatalos holotörténészektől szerezted be az információidat? Mert nem kis dolog ám, amit mondtál: ha ugyanis csak Hódmezővásárhelyről ,,több mint 700 ezer zsidót" deportáltak, akkor egész Magyarország területéről több milliót vittek volna el? De hiszen ez óriási előrelépés, Andika, végtére is akkor az eddig a zsidóknak kifizetett kárpótlási összegek messze nem elégségesek! Még a végén a hálás zsidók a Pulitzer-díjat is neked ítélik, és főszerkesztő is lehetsz valahol!
De Andreánk még több más hétpecsétes titok tudója, ugyanis információi vannak arról, hogy ,,ma Magyarországon még mindig sok feltáratlan tömegsír van, ahol zömmel roma áldozatok fekszenek". ,,A romákat ugyanis gyakran minden dokumentáció nélkül mészárolták le vidéken, lőtték bele útszéli árkokba" - szögezi le titokzatos forrásokból származó információit az ,,újságírónő". Akinek fejecskéjében nyilván meg sem fordul az a gondolat, hogy vajon az elmúlt évtizedek folyamán miért nem tárták fel azokat a bizonyos tömegsírokat? Miként a belénevelt engedelmesség - vagy csak a butasága - következtében nem töpreng el azon sem, hogy vajon ha nincsenek dokumentumok, és nincsenek meg az állítólagos tömegsírok sem, honnan lehet teljes bizonyossággal tudni, hogy ,,romákat mészároltak le", és ,,lőttek bele az útszéli árkokba"?
Természetesen nem lenne teljes egy holokausztról szóló cikk, ha nem esne benne szó arról, hogy miképpen kell a kiagyalt holokausztos hazugságokkal hülyíteni az ifjúságot. Tóth Andrea a Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány elnökének, dr. Orosz Ferencnek a szavait idézi, aki szerint ,,a fiataloknak nagyon alacsony a tudásszintje a vészkorszakról", ezért ,,kifejezetten szükségesnek tartja, hogy minél több ismeretet kapjanak a fiatalok, ami nem csupán az ismeretterjesztés miatt fontos, hanem azért is, mert ezzel csökkenhetnek az előítéletek is".
De Andrea, és ti ott, a Hír24-ben és a Népszavánál ténykedő és ilyen jellegű szánalmasan sekélyes és nevetséges cikkeket megrendelő és elfogadó szerkesztők: nem gondoljátok, hogy ez az ,,ismeretterjesztésnek" nevezett holokausztpropaganda és hazudozás, amit műveltek, éppen az ,,előítéletek" növekedését eredményezi?
Perge Ottó - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/95164#ixzz2zWh3bMB4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország a világ egyik legnagyobb elvonója
  2014-04-21 10:06:11, hétfő
 
 
Magyarország a világ egyik legnagyobb elvonója
plankog

plankog
gazd
április 16., szerda 8:51
292 514

A munkaadó 1 forintot költ egy munkásra.
Ennek egy része az államhoz, másik része a munkavállalóhoz került.
Melyik rész mekkora?
Ezt vizsgálata meg az OECD.

Idén is publikálta a béreket terhelő állami elvonások alapján készített országrangsort az OECD - vagyis azt, hogy a különböző országokban mekkora részét vonja el az állam annak a pénznek, amit egy munkaadó egy munkavállalóra költ. (Az adó-, és járulékterhelés összegét nevezik adóéknek is.)

Ennyit vesz el az állam a bérekből | Create Infographics

http://infogr.am/ennyit-vesz-el-az-allam-a-berekbol?src=web?src=web

Messze a régió előtt

A fejlett világban Belgium vonja el a bérek legnagyobb részét 55,9 százalékkal, a legkisebbet pedig Chile 7 százalékkal. Magyarország pedig továbbra is a legnagyobb elvonók között van, a negyedik helyen 49 százalékkal, messze megelőzve a régió országait és az OECD 35,9 százalékos átlagát. A legközelebb Csehország 42,4, és Szlovénia 42,3 százalékkal van.

Az OECD ugyanakkor megvizsgált különböző kategóriákat, attól függően, hogy hány gyerek van egy családban, és mekkora a jövedelmük az átlaghoz képest -

Magyarországon minden kategóriában jóval az átlag fölött van az adó-, és járulékterhelés összessége.

Az egyedülálló, az átlagbér 67 százalékát kereső magyaroknál például csak a belga munkásokon van több állami teher.
Szerény javulás

A jelenség természetesen nem új, Magyarország hasonló helyen szokott szerepelni - sőt, a helyzet valamennyit javult is, mert 2000-ben még Magyarország is majdnem a mostani belga szinten állt 54,7 százalékkal. Az előző évhez képest is van egy szerény, 0,49 százalékpontos csökkenés (miközben az OECD-országok nagy részében inkább az adóék növekedése volt jellemző).

Ez a csökkenés azt mutatja, hogy a kormánynak van gazdaságpolitikája, aminek az egyik szelete a személyi jövedelemadó-terhek áthelyezése a fogyasztásra

- segített értelmezni az adatokat Zsiday Viktor alapkezelő. Az adóék csökkenése mögött tehát inkább adóátrendezés van, a terhek egy része átkerült a fogyasztásra. Ahhoz viszont, hogy a teljes terhelést csökkenteni lehessen, az állami kiadásokat kéne visszafogni.

Önmagában nem az adóék a fontos, hanem az hogy egy állam a GDP mekkora részét vonja el minden terhet beszámítva. Nálunk sok százalékponttal nagyobb az állami központosítás, mint a régió más, sikeresebb országaiban

- mondta erről Zsiday Viktor.

Ez pedig a túlterjeszkedett állam tünete.



A családosok jobban járnak

Az OECD megnézte azt is, mennyivel kisebb a családosok adó- és járulékterhelése az egyedülállókhoz képest. Ezen a listán Magyarország viszonylag jól, a hatodik helyen szerepel, 14,9 százalékkal kevesebb teher van a családosokon. A legjobban a luxemburgi családok járnak, náluk a különbség 22,7 százalék.


http://444.hu/2014/04/16/magyarorszag-az-allami-elvonasok-vilagelvonalaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsúton egy biztonsági őr nem ismerte fel Orbán feleségét,
  2014-04-21 10:00:54, hétfő
 
 
Felcsúton egy biztonsági őr nem ismerte fel Orbán feleségét, ezért nem akarta beengedni otthonába


horváthbence
politika
ma 8:17


Nehéz dolog ez, ha az ember férjura egyszer csak úgy dönt, hogy akkor kéne egy stadion a kert végébe. Lévai Anikó mostanában ezt biztos megtanulhatta.

Mint minden magyar újság, a Magyar Narancs is újságírókat küldött a magyar Abu-Dzabiba, és miközben éppen a stadion környékét és Orbán házát fényképezték, távolról meglátták Lévai Anikót is, aki éppen csomagtartóból horda be a dolgokat a házba. A MaNcs szerint Lévai ingerülten köszönt rájuk távolból, majd elhajtott. Az egyik biztonsági őrtől tudták meg az ingerültség okát, az egyik ügyeletes őr állítólag nem ismerte fel Lévait, és nem akarta beengedni a lezárt területre.

,,Aztán mentek is a telefonok"

- tette még hozzá a MaNcs beszámolója szerint. Lévai végül bejutott a felcsúti házba. A ház mellé felhúzott stadiont Húsvét hétfőn avatják fel.
Orbán Viktor háza és a felcsúti stadion (fotó: Botos Tamás)Orbán Viktor háza és a felcsúti stadion (fotó: Botos Tamás)

http://propeller.hu/itthon/2912199-felcsuton-egy-biztonsagi-or-nem#v1080927
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
30 százalékkal több cég szűnt meg az első negyedévben
  2014-04-21 09:40:41, hétfő
 
 
30 százalékkal több cég szűnt meg az első negyedévben



Az idei év első negyedévében 30 százalékkal több, összesen 16 675 cég szűnt meg Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Bisnode üzleti információszolgáltató az MTI-vel kedden. A cégalapításokat is figyelembe véve fél százalékkal csökkent a működő cégek száma.
Felszámolással 4508, végelszámolással 2468, kényszertörléssel pedig 9699 cég szűnt meg a Bisnode adatai szerint, jelenleg több mint 557 ezer céget regisztrálnak Magyarországon.

A nemzetközi cégminősítő elemzése szerint bár idén márciusban rekordszámú, 4500 vállalkozás alakult, a cégalapítási dömping ellenére fél százalékkal csökkent a cégek száma az egy évvel ezelőttihez képest.

Az elemzésből látszik, hogy a legtöbb iparágban csökkent a cégek száma: leginkább a papíriparban, a fafeldolgozás terén és az építőiparban. 2013. április eleje és 2014. április eleje között mindhárom szektorra 3 százalék feletti cégszámcsökkenés volt jellemző.

Több mint 3 százalékkal nőtt a cégalapítások száma a közigazgatás, az élelmiszergyártás és a vegyipar területén.

Megyei bontásban Csongrád, Pest, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyén kívül mindenhol kevesebb cég működik. A legnagyobb mértékű visszaesés Komárom-Esztergom (-4,43 százalék) és Baranya (-1,89 százalék) megyében történt.

Az elemzés szerint az átlagos fizetési határidő Magyarországon évek óta 29-30 nap körül mozgott, de 2014 első negyedévében már átlag 25 nap volt jellemző. Az átlagos fizetési késedelem tekintetében mérsékelt növekedés jellemezte 2014 első negyedévét 2013 első három hónapjához képest. Ma átlagosan 18 napot késnek számláik kiegyenlítésével a cégek, míg egy évvel korábban ez az érték 17 nap volt.

Megyénként Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megye cégei fizetik átlagosan a legnagyobb késéssel számláikat, esetükben a 32 napot is meghaladta az átlagos fizetési határidő.

A kutatásból az is kiderült: eddig a legnagyobb bedőlési arány az építőipart fenyegette a magyar gazdaságban, de 2014 első negyedévében a felszámolások és csődök cégszámhoz viszonyított arányának tekintetében a szektort már megelőzte a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás. A Bisnode adatai szerint száz vendégfogadással és vendéglátással foglalkozó cégből közel öt egy éven belül fizetésképtelenségi eljárás alá kerül. A kényszertörlési eljárásokkal együtt a vendéglátócégek 14 százalékát érinti ilyen eljárás.

http://www.168ora.hu/buxa/30-szazalekkal-tobb-ceg-szunt-meg-elso-negyedevben-1258 44.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggasztó méreteket ölt a magyarok kivándorlása
  2014-04-21 08:55:43, hétfő
 
  Aggasztó méreteket ölt a magyarok kivándorlása
2014. április 09. - 07:37


https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10155573_695628950475334_ 8686972903386523413_n.jpg


Az elérhető adatok szerint az elmúlt négy évben ugrásszerűen növekedett a külföldre költöző és ott munkát vállaló magyar állampolgárok száma.
Ez nem csupán a hazai népességfogyáshoz járul hozzá, de számos területen krónikus szakemberhiányhoz vezet, ami viszont a gazdaság fejlődésére is hosszútávú hatással lehet.

A médiában a fiatal orvosok és az egészségügyi szakdolgozók tömeges elvándorlásának veszélyeiről szólnak főként a hírek, jóval kevesebb szó esik arról, hogy az utóbbi két évben más területeken is a korábbiakhoz képest példátlan mértékben megugrott a külföldön megélhetést kereső honfitársaink száma. Ez vélhetően az információ-hiánnyal is magyarázható: elképesztő, de nálunk egyszerűen nincs megbízható statisztika arról, hányan hagyják el az országot és mennyien jönnek vissza. A hivatalos adatok csupán néhány százas /!/ mozgást rögzítenek, miközben a valós számok ennél több nagyságrenddel nagyobbak, a terjedő szóbeszéd pedig egyenesen drámai méretű elvándorlást emleget.

Teljes körű, korrekt információk gyűjtése gyakorlatilag megoldhatatlan feladat, mivel hazai források híján a célországok elérhető bevándorlási és munkavállalási nyilvántartásaira kell szorítkoznunk, és azok sem feltétlenül megbízhatóak. Arra viszont elegendőek, hogy a trendeket lássuk és a szakértők az adathiányos területekre is elfogadható becsléseket készíthessenek. Ha ezeket végigtekintjük, a problémák ellenére nagyjából világos képet kaphatunk az elmúlt évek emigrációs folyamatairól. A fentiek alapján kirajzolódó helyzet sajnos nem a legkedvezőbb: az országot tartósan elhagyók száma az elmúlt két évben drasztikusan megnőtt. Az első számú célország Németország, az ott újonnan letelepedő magyarok száma egy év alatt másfélszeresére. A németekéhez hasonlóan alapos statisztikát vezetnek az osztrákok is, főként a munkavállalásról. A kép is lényegében ugyanolyan: a kint dolgozó honfitársaink száma ugrásszerűen nő. Ennek oka részben a nem túl régi munkaerő-piaci nyitás, ezzel együtt a magyarok száma nagyobb mértékben emelkedett, mint az összes többi térségbeli országból érkezetteké összesen! A régóta nyitott piacú országokban szintén hasonlóak a trendek: Nagy-Britanniában sok ezer magyar jelentkezik folyamatosan munkára. A trendeket elemezve szembeötlő, hogy a 2010-et megelőző években nem volt jelentős növekedés, inkább hullámzás a kivándorlási kedvben, azóta azonban mindenhol kiugró a változás. A jelek a jövőre nézve is borúsak: a TÁRKI felmérése szerint a lakosság ötöde szeretné elhagyni hazánkat, ilyenre korábban nem volt példa. Különösen aggasztó, hogy a fiatalok körében a kutatás szerint 50 százalékos ez az arány, az ő esetükben vélhetően a jobb nyelvtudás is motiváció. Az idén szakértők szerint hatalmas mértékben nőtt a külföldön tanulni kívánók száma is: a hazai felsőoktatási intézményekbe 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek, közülük nagyon sokan az itteni keretszám csökkentés és a magas tandíjak miatt inkább máshova felvételiznek. Aki pedig külföldön tanul, nagyobb eséllyel fog eleve kint munkát keresni.

A kivándorlási kedv hirtelen növekedésének okairól érdemes lenne átfogó szakértői elemzést készíteni a lehető legszélesebb adatmerítéssel. Erre egy cikkben nem vállalkozhatunk, de a rendelkezésre álló anyagok alapján a fő motivációk nyilvánvalóak. A magyarok hagyományosan nem mobilisak, ebben nemzeti sajátosságaink, nyelvünk stb. játszanak szerepet. A külföldi munkavállalás, a kitelepülés az uniós csatlakozás, a határok megszűnése ellenére nem öltött komoly méreteket, és főként egyes szakterületeken volt csak jellemző. Az elmúlt két évben a trend megváltozásában a hazai válság, a közhangulat romlása, a munkanélküliség emelkedése, a bizonytalanság és perspektívátlanság játszik kulcsszerepet. Jellemzővé vált, főleg a fiatalok körében, hogy aki teheti, külföldön, elsősorban Nyugat-Európában vállal munkát a biztosabb megélhetésért, a jobb fizetésért és a karrier-lehetőségért. (...és nem kalandvágyból megy egy, mint ahogyan azt likudviktor mondta... - írja az Elmenekültünk Magyarországról blogja.) A Fidesz-kormány ténykedése nagyban hozzájárul ehhez a folyamathoz. Az elhibázott gazdaságpolitika következményei, a megszorítások, távolodásunk a fejlett országoktól aligha javítja a perspektívákat. Tömegessé vált a kiszolgáltatottság és kilátástalanság érzése, amelyen a liberális és filoszemita kormányzat nemzeti köntösbe burkolt szólamai sem tudnak segíteni. A sikerpropagandával éles ellentétben állnak nem csupán a makrogazdasági adatok, de az országot elhagyók megugró száma is. Hiú ábránd, hogy majd a szomszédos országokból bevándorlók ellensúlyozzák a népességcsökkenést, ahogy azt Orbán Viktor korábban vizionálta. A tények azt mutatják, hogy nem vagyunk vonzó célország: míg a kivándorlás megugrott, a nálunk letelepedni szándékozók száma 2008 óta lényegében alig változott. De ugyan miért is jönne hozzánk egy erdélyi vagy felvidéki magyar, amikor odahaza már jobbak a megélhetési esélyei, mint nálunk?

Hírfigyelő Szolgálat - jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/04/09/aggaszto-mereteket-olt-magyarok-kivandorlasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mai generáció kifejezése a reménytelenség
  2014-04-21 08:37:36, hétfő
 
  A mai generáció kifejezése a reménytelenség. A mi generációnk a háború után volt fiatal, amikor az egész világ romokban hevert, mi pedig abban éltünk, hogy föl kell és föl lehet építeni. És ez reményt adott. A mai gyerekek a készbe jönnek, és az az érzésük, hogy azonnal mindent meg kell kapniuk. (...) Mi annak idején úgy éreztük, hogy valamit valamiért. Ha valamit akarok, akkor tennem is kell érte. Ma ez az érzés egyre inkább fakul. Akarom és kész.

Schäffer Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köves Slomó: Csanád azért nem adta vissza mandátumát, nehogy
  2014-04-21 08:37:08, hétfő
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-04-13. 12:20
Köves Slomó: Csanád azért nem adta vissza mandátumát, nehogy egy antiszemita üljön a székébe Brüsszelben

Köves Slomó, a jelenlegi Fidesz-kormány által kedvezményezett, Magyarországon törpeszektának számító Chabad irányzat rabbija a jelek szerint többet foglalkozik a hazai pártokkal, a magyarokkal, mint a vallási élettel. Nem először nyilatkozik a Jobbikról, a Kuruc.infóról, s fejti ki magvas politikai és történelmi nézeteit. A magyarokat előszeretettel jelentgető rabbit mostanában a Jobbik jó választási eredménye aggasztja, de közben végre azt is megtudjuk tőle, hogy Szegedi Csanád miért nem adta vissza mandátumát a Jobbiknak.

Köves Slomó rabbi is nagyon aggódik a Jobbik választási sikere miatt
Köves Slomó, a "hószed rebbe" körül mindig történik valami érdekes, felemelő: hol arról panaszkodik a Chabad.info nevű izraeli portálnak, hogy a magyar antiszemitáktól való félelmében saját maga és családtagjai védelmére magas, villanyárammal telített drótkerítést kénytelen lakóháza köré vonni. Máskor, a Szegedi Csanádról szóló izraeli dokumentumfilmben, Budapest utcáin a mellette elvonuló jobbikos hazafiak Árpád-sávos lobogójára mutatva, a szentföldi nézőknek rögtönzött történelemórát tartva elmondja: "Ez a piros-fehér-piros zászló ott, a magyar nácik zászlója volt 1944-ben"... Legutóbb pedig, az egy héttel ezelőtti országgyűlési képviselőválasztás eredményét értékelte szektája Chabad Online nevű hírportáljának adott nyilatkozatában. Akárcsak Kelemen Hunor romániai miniszterelnök-helyettes, Köves Slomó rabbi is nagyon aggódik a Jobbik 20,5 százalékos választási sikere miatt: "Magyarországon a zsidók aggódnak és félnek, s mi ennek az állapotnak igyekszünk elejét venni", mondja.
A héber portálnak a Jobbik választási eredményét kommentálva Köves rabbi ezt mondta még: "Ez egyáltalán nem jó, ennek a pártnak már a négy évvel ezelőtti választásokon is jelentős támogatottsága volt, akkor 16 százalékot ért el, így aztán ez (a párt népszerűsége - H. J.) nem új dolog. Ez a párt ellenzékben van, ám a magyar társadalomban az uszítás és a rasszizmus vezető erejét képezi", állítja a rabbi, miközben arról "megfeledkezik", hogy nem a jobbikosok mondják el reggelente az áldást: "Áldott vagy Te, Örökkévaló Istenünk, a világ királya, hogy nem teremtettél engem gojnak"... De az ilyen magasztos idézeteket még oldalakon keresztül lehetne sorolni.
Köves Slomó legutóbbi nyilatkozatának azonban legfontosabb része, a kicsit megkésve tudomásunkra hozott információ arról szól, hogy Szegedi Csanád végül is miért szegte meg a Szent Koronára tett esküjét, s annak megfelelően miért nem adta vissza Európai parlamenti mandátumát azoknak, akiktől kapta, a magyar embereknek. Kérdésre válaszolva a rabbi előbb elmondja, hogy "Szegedi Csanád a jelenlegi szerepében (magyarán: mandátumbitorlóként - H. J.) nagyon is igyekszik segíteni a zsidóknak."

A mandátumbitorló haverjaival
S hogy valójában mi az oka annak, hogy esküjét megszegve Szegedi miért nem adta vissza a Jobbiknak az EP-mandátumot, arra Köves rabbi adja meg a megnyugtató és logikus választ: "Csanád sokat tépelődött azon, hogy folytassa-e az Európai parlamenti küldetését a Jobbik színeiben. Ám miután tanácskozott velünk, végül úgy döntött, hogy képviselő marad, nehogy egy antiszemita üljön a székébe az Európai Parlamentben", adta meg a magyarázatot Köves rabbi.
Hering J. - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/39/126498/#ixzz2zV43C3mJ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.