Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Kohn minden reggel vesz egy újságot a helyi bódéból,
  2014-04-22 19:44:10, kedd
 
  "Kohn minden reggel vesz egy újságot a helyi bódéból, átfutja a címoldalt és undorodva behajítja a szemétbe. Az újságárus egyszer már nem bírja tovább és megkérdezi. - Mondja, mi az amit keres? - Egy halálhírt várok. - De hiszen a halálozási rovat a 12. oldalon van! -Na hallja, amit én várok az tuti, hogy a címoldalra kerül!"  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Lehullt a lepel a Fidesz határon túli jelöltjeiről (videókka
  2014-04-22 19:34:53, kedd
 
  Lehullt a lepel a Fidesz határon túli jelöltjeiről (videókkal!!)
2014. április 22.

A Fidesz-lista harmadik helyén Tőkés László szerepel, aki valószínűleg már le is mondott arról, hogy kint maradhat Brüsszelben, mert Romániában nem termett volna számára babér. Az erdélyi magyarok általában az RMDSZ jelöltjeire szavaznak (az ottani szocialista pártra), arra felkerülni pedig Tőkésnek semmi esélye nem volt. A lista 7. helyén szerepel egy angol úr, aki nagyon bírja a Fidesz bizalmát: Schöpflin György, aki gyerekként került ki a szüleivel Angliába. Nemrégiben az angol úr kijelentette, hogy Trianon csak néhány újságíró lázálmában fáj. Szerinte a Fidesznek se fáj Trianon. Hát akkor Illyés Gyulát idézzük fel nekik: Magyar az, akinek fáj Trianon!

http://www.sokkaljobb.hu/content/lehullt-a-lepel-a-fidesz-hat%C3%A1ron-t%C3%BAli- jel%C3%B6ltjeir%C5%91l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem az Ön autója fogyaszt sokat - az atlantizmus viszi el a
  2014-04-22 19:30:15, kedd
 
  Nem az Ön autója fogyaszt sokat - az atlantizmus viszi el a tankolás felét
2014.04.22 15:02


Tovább emeli a MOL az üzemanyagárakat, a benzin literjét 420-421, a gázolajét pedig 425-426 forintos áron vehetjük majd a kutakon. Az újabb, 3 forintos emelés kapcsán újra csak meg kell említenünk, hogy Magyarországon a benzin ára az emelés ellenére nem a MOL-nak, hanem az államnak köszönhető. Bár nem magyar állami tulajdonban lévő természeti kincset értékesít a MOL, mégis az állami költségvetésbe kerül a benzin értékeesítéséből származó bevétel fele.

Ennek elsődleges oka, hogy a magyar állam a hazaáruló politikai elitnek köszönhetően nem folytat tömeges munkahelyteremtést. Az éves szinten sok ezer milliárdos adóbevételből, a százmilliárdos brüsszeli forrásokból a kormány nem hoz létre állami nagyvállalatokat, amivel érdemi termelő tevékenységet folytathatna, ehelyett saját gazdasági érdekközösségeibe sikkasztja el az állami pénzeket.

Miközben az állam érdemi termelő tevékenységet nem folytat, közel 50% adót vet ki a vállalatok által értékesített üzemanyagokra, de facto parazitaként élősködik a magyar gazdaság üzemanyag-fogyasztásán. A korábbinál is magasabb, 426 forintos benzinár a következőképpen jön ki: 174,66 forint a termelői ár. Ehhez hozzáadódik 29,82 forint nagykereskedői haszon, 17 forint pedig a kiskereskedőé. Erre az állam rátesz 123,54 forint jövedéki adót és 89,46 forint ÁFA-t. Az általunk kifizetett 426 forintból 213 forintot zsebre vág az állam, amiből aztán képtelen munkahelyeket teremteni.

Ha az állam érdemi termelő tevékenységet folytatna, vagyis magyar munkaerővel magyar terméket állítana elő és annak értékesítése részét képezné az állami költségvetésnek, nem lenne szükség a gazdaságot és minden munkába járó embert megbénító 50%-os adóteherre, aminek köszönhetően dupla árat fizetünk az üzemanyagért.

Továbbra is alig több mint 174 forint a termelői ár, amihez a magyar fogyasztó 218-220 forintért kellene hozzájusson. Ebben már benne lenne a kis- és nagykereskedők profitja. Azért fizetjük ennek a dupláját, mert az atlantista kormány a nyugati érdek gátlástalan kiszolgálása mellett döntött, és ideológiai okokból nem hajlandó Magyarországon munkahelyeket teremteni (a nyugatnak az az érdeke, hogy Magyarországon magas legyen a munkanélküliség, így a multik olcsóbban tudjanak munkaerőhöz jutni).

Magyarországnak szakítania kell az atlantizmussal, ami hazánkat egyszerű felvásárló piacnak és olcsó munkaerőforrásnak tekinti. Ehelyett egy magyarérdekű gazdálkodó-államot kell kialakítani, ami hazai munkaerővel, állami nagyvállalatokkal termel profitot és a terméket a külpiacokon értékesíti. Egy magyar gazdálkodó-állam megléte esetén 220 forint lenne a benzin fogyasztói ára, ami a szállítási költségek csökkentésén keresztül a termékek árát (pl. az élelmiszerárakat) is csökkentené. Mindennek egyetlen akadálya van; az a kormányokon átívelő ideológiai elkötelezettség, ami a magyar nép érdekét a nyugati érdeknek alárendeli.

http://www.hidfo.net/2014/04/22/nem-az-autoja-fogyaszt-sokat-az-atlantizmus-viszi -el-tankolas-felet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes közöny az Európai Unióval szemben
  2014-04-22 19:26:01, kedd
 
  Teljes közöny az Európai Unióval szemben
2014.04.22 17:15


Ma délután lejárt a határidő az EP-választásra beadott listák bejelentésére - a pártoknak 20 ezer érvényes ajánlást kellett összegyűjteniük, hogy képviselőket küldhessenek az Európai Parlamentbe. A választáson, mely május 25-én lesz megrendezve, a részvételi arány kérdéses - valószínűleg rekord alacsony lesz a leadott szavazatok száma.

Az Ipsos tizenkét uniós tagállamban végzett felméréséből kiderül, hogy a választókat egyáltalán nem érdekli a pártok programjainak EU-képviseletre vonatkozó része. Az európai választók 42%-a belpolitikai tevékenység alapján választott pártra adja le szavazatát az EP-választásokon is. Eközben a választók mindössze 13%-a ismeri az általa preferált párt európai uniós programját.

Magyarországon ez az adat még szélsőségesebb: a választók 55%-a dönt belpolitikai szempontok alapján az EP-választáson, miközben mindössze 5 százalék ismeri a választott párt európai uniós programját. Vagyis hazánkban - mint perifériaállamban - teljes a közöny az Európai Unióval szemben. Az emberek nem akarnak beleszólni az EU politikájába, mert tíz év EU-tagság ellenére nem érzik úgy, hogy az EU részei lennének. Többek közt ennek köszönhető, hogy miközben a Fidesz a belpolitikában aktív Brüsszel-ellenes retorikát folytat, az emberek mégis megszavazzák az EP-választásokon, mert nincsenek tisztában a párt európai uniós programjával.

Mindez kiválóan mutatja, hogy az embereket nem érdekli és nem is fogja érdekelni az Európai Parlamentben zajló politika, abba beleszólni nem akarnak, mivel az Európai Unióra mint külső hatalomra tekintenek, amivel elsősorban a külpolitikának kell foglalkoznia. A magyar választókat a brüsszeli politika csak annyiban érdekli, hogy az EU mennyiben korlátozza Magyarország függetlenségét. Vagyis a föderalizálási törekvések ellenére a magyarok nem fognak államként tekinteni az Európai Unióra, az EU továbbra is külső, külpolitikai tényező marad.

A május 25-i EP-választásokon mutatkozó alacsony részvételi arány fogja ezt csak igazán megmutatni. Az emberek közömbösek az EU-val szemben, - éppen itt lenne az ideje, hogy népszavazás formájában meg legyenek kérdezve a választók; tíz évi EU-tagság tapasztalatai alapján akarják-e, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon?


http://www.hidfo.net/2014/04/22/teljes-kozony-az-europai-unioval-szemben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akikről nem lehet beszélni
  2014-04-22 19:12:09, kedd
 
 
Akikről nem lehet beszélni



Van egy olyan embercsoport a földön, akiket megemlíteni sem szabad lapokban,

tévéműsorokban, vagy éppen csak a napi politikában. Ezek az érinthetetlennek tűnő

bajkeverők magukról minden szépet leíratnak, de az igazság részleteit elhallgatják

előlünk. Őket csak sajnálni, vagy dicsérni lehet. Az összes többi ember hallgatni

kényszerül miattuk, mert nekik nem terem babér. Ezek a babértermelők viszont

felvásárolják az összes fogyasztható terméket a föld minden tájáról, és elviszik

azokat. Helyükbe csak az általuk meghatározott silány árúkészlet kerülhet.

Régebben a Selyem út vándorait alkalmazták erre a veszélyes feladatra, majd a

hajózás elterjedésével a tengeri kereskedelem kiszélesedett annyira, hogy az újonnan

felfedezett földrészekre eljutva, azokat is bevették a hálózatukba. Mindenre árcédulát

akasztottak, miközben egyes régiókat az iparosodás központjaivá alakítottak, ahol

a tömeggyártás elkezdődött. 1790 nagy változást jelentett, amikor James Watt

felfedezte a gőzgépet. Csupán 224 év telt el azóta, de földgolyónk arculatát teljesen

megváltoztatták azzal, amikor megalakultak a gyárak. A tömeggyártás elkezdődött.

A hajózás kiterjedésével a kalózkodás is terjedt, ami azokra volt főleg veszedelmes,

aki megpróbált szembemenni a széllel, s saját maga működtette hajóval részt szerezni

a kereskedelem felgyorsulásából. Ezekre a kívülállókra uszították rá a kalózokat

Kína környékében. Korunk modern kalózai önállósodtak mára, de nincs kizárva az

sem, hogy most is egy felsőbb parancsra dolgoznak akkor, amikor fogságba ejtenek

egy-egy olajszállító hajót Afrika partjainál. A nagypolitka láthatatlan szervezői

mindent megpróbálnak annak az érdekében, hogy benne lehessen a kezük a dolgok

irányításában. Nélkülük, játékpénzük nélkül leállna a működés, mivel az átváltási

árakkal együtt, az életszinvonal különbségek is betokosodni látszanak.

A fegyvergyártás fejlődik a legjobban, ezért állandó háborúra van szüksége azoknak,

akik hódító szándékból látogatják meg egyes kontinens lakóit. Ezek a kisebb-nagyobb

háborúk teljesen lepusztítják azoknak az országait, akiknek ősi földjére lépnek ezek

a modern üzletemberek. Felfedezték azt is, hogy az elhasznált urániumból nagyszerű

lőszert, bombát készíthetnek, amit szértszórva a kevesek által lakott területeken, meg

is semmisíthetnek egyúttal, bár a fennmaradó mérgező anyagnak még rengeteg idő

kell a lebomlásához. Olyan országok, mint Palesztína, Irak, Afganisztán, Pakisztán,

Líbia, Szíria lettek áldozatai ennek a végnélküli támadássorozatnak, ahol a gyermekek

többsége már deformálódva jön a napvilágra.

Persze ezek a szörnyűségek kevésbé érdeklik azokat, akik a parancsot eleve kiadják

láthatatlanul, érintethetetlenül. Felbolydult a világ! Milliók kerekedtek fel, elhagyva

otthonaikat, világgá mentek, elmenekültek az élhetetlenné vált hazából. Már nem

számít többé egy letünt kultúra maradványa sem, mert mindent eltapos ez a gépezet.

A mezopotámiai birodalom agyagtáblái eltünnek a szemünk elől, pedig sokezer

évig vártak homokkal betakarva arra, hogy valaki megfejtse e letünt kor titkát.

Múzeumokat rabolnak ki csak azért, hogy egyes népek eredetmondáit átalakítsák a

kor politikai igényei szerint, eltüntetve az útból mindent, ami ennek a letünt kornak

a krónikása lehetne. A történelmet átformálják napi érdekeik szerint azok, akik ezt

megtehetik, mivel kezükbe került a modern történelemértelmezés minden eszköze.

Nyelvészek sora próbálja eltakarni előlünk azokat a maradványokat, ami az ősi

nyelv ragozó formáit rejti magában. Ma már kevesen beszélik ezt a régi nyelvet, mi

magyarok vagyunk talán az utólsók, akik még értik a hunok nyelvét, pedig e nyelv

segítségével közelebb kerülhetnénk a múlt feltárásához, bár a nyelvújítók rengeteg

ékességet levágtak nyelvünkből. Ez volt az ára a Magyar Jakobinusok áldatlan

működésének, a múltat végképp eltörölni akarók különös diktatúrájának. Felforgató

csoportokat szervezni sokkal egyszerűbb, mint kiépíteni egy tökéletesen működő

világot, amit még megtehetnénk együttesen.

A rombolás nagyüzemi szinten folyik körülöttünk. Beleszólásunk sem maradt ezekbe

a folyamatokba, mert az érinthetetlenek kis csoportjának érdekei mást kivánnak.

Valaki egyszer azt kérdezte tőlem, hogy miért hagyjuk mi ezt? Nem tudtam válaszolni

neki, mert értelmetlen feleletet adni olyan valaki kérdéseire, aki nem látja a fától

az erdőt, aki betokosodott a reá erőszakolt művilág képeibe, mivel elfogadta a neki

juttatott extra morzsát a közös kenyér felszeletelésekor.

Sokan igyekeznek beállni a sorba, játszanak, izgulnak azon, hogy miként alakulnak

aznap a számok, amiket bukmékerek futtatnak számukra. Ma már csak pénzzel

kereskednek valóságos árúcikkek helyett. Gyárakat, nagyobb üzemeket, nemzetközi

nagyvállalatok részvényeit árulják egymás között. Mi kisemberek kimaradtunk ebből

a furcsa kereskedelmből. A búzát nagyban vásárolják attól a felvásárlótól, aki jogot

követel magának arra, hogy csak rajta keresztül értékesítsék a mások által megtermelt

javakat. A kenyér vagy más gabona egy közösség fennmaradását is jelentheti.

Gyakran egy jóindultból fenntartott segélyszolgálat több kárt okozhat működésével,

mint hasznot, mert az elesettek megsegítése jövedelmező lehet azok kezében, akik

etetik ezeket a pusztulásra itélt csoportokat. Legnagyobb állami pénzek ma segélyek

formájában tünnek el a szemünk elől. Kiket segítenek, támogatnak az általunk

összeadott, izzadtsággal teremtett pénzzel? Ezt soha sem fogjuk megtudni, mert ebben

rejlik vagyonuk gyarapodása, az általuk támogatott intézmények megerősödéséből,

amelyek mind e globális méretű rendszer hatalomátvételén alapulnak.

Egyszer szemembe ötlött az Üdvhadsereg emblémája. Kisértetiesen hasonlított egy

bankárcsalád vörös pajzsára, amiről nevüket is kapták az öreg franfurti ház korábbi

tulajdonosai. Az elesettek, a lerongyolódott tömeg adakozik még ma is a legtöbbet,

amit ez a segélyszolgálat igyekszik megcsapolni, saját érdekében befolyásolni

ellenünk. Az emberek lassan elvesztik azokat az erényeiket, ami emberré emelte

fel őket. Irányított gondolataikkal képtelenek felfogni azt, ami körülöttük történik.

Legnagyobb bajban az egyetemet végzett fiatalok befolyásoltsága okoz, mert azt

gondolják, hogy amit nehéz évek alatt megtanultak és magukévá tettek az mind igaz.

Korunk véleményformáló ideológistái beleragadtak ebbe a posványba. Nem tudnak

szabadulni tőle, mert elfogadták, hogy így működik a világ. Szép lassan elfoglalják

azokat az állásokat, amelyek még dacolnak velük, s akkor egy Új Világ születését

nyomják le a torkunkon véglegesen. De a világ nem így működik, még akkor sem ha

egyes birodalmak égig érő tornyokat építenek maguknak. A józan ész diadalmaskodik

a végén, csak az a kérdés, hogy mikor ébrednek fel fiataljaink az okos telefon adta

végtelenség csábításaiból. De ez már az utókor problémáját jelenti.


VGB



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lekommunistázta a kérdező Hír24-es újságírót Orbán Viktor
  2014-04-22 17:12:13, kedd
 
  Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy “nemközpénzből" épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági adó, amiből a a felcsúti alapítvány 3 év alatt 7 milliárd forintot kapott, messze a legtöbbet minden más sportszervezetnél.
Erről írtunk már mi is, ahogy az Átlátszó is szépen bemutatta a TAÓ-modelt.
Nyilván mondjuk a pécsi futballklub tulajdonosának kisebb az érdekérvényesítő képessége a TAÓ-pénzek elcsatornázásában, mint a felcsúti alapítványnak, ez látható ha rápillantunk a a 147 ezer lakosú Pécs stadionjára, majd az 1841 lakosú Felcsút vadonatúj stadionjára. De nem is kell “győzködni" a cégeket, a szervilizmus, a nyalás és a félelem attól, hogy esetleg megüthetik a bokájukat olyan hajtóerő, hogy azon csodálkozom, hogy “csak" ennyi TAÓ-pénzt “ajánlottak" fel a cégek.
Önként, természetesen.
Mert szívügyük a foci.
A felcsúti foci.
A tegnapi átadóünnepségen pedig valami rés keletkezhetett az pajzson, mert a Hír24-nek még egyszer sem nyilatkozó Orbánt sikerült mikrofonvégre kapniuk, ahol a Oroszi Babett azt a szemtelen kérdést mert feltenni a Miniszterelnök Úrnak, hogy “milyen érzés, hogy az adófizetők felépítettek egy stadiont a háza mellett?"
Drága Babett, hát értse már meg, hogy NEMKÖZPÉNZ!!!
(vastagbor)

https://www.youtube.com/watch?v=Eb1ROH6XE_U

Lekommunistázta a kérdező Hír24-es újságírót Orbán Viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányokat ilyesmivel nem szabad terhelni...
  2014-04-22 17:08:23, kedd
 
  A cigányokat ilyesmivel nem szabad terhelni...

A rászorulóknak nem kell tb-járulékok fizetni!

Vajon kik fizetik meg a romák helyett?

A Fidesz ezzel kedveskedik az analfabéta, illetve írni alig tudók szavazatáért. A rejtett erőforrások mentesülni fognak a tb-járulék fizetése alól is! Bár eddig se fizettek ők semmiért, csak a markukat tartották és tartják! Miattuk már nem az arat vidéken, aki elvetett. A két héten belüli rendteremtés négy év alatt nem sikerült, ezért Pintér Sándor újabb négy évre lehetőséget kap a romavédelemre. A romáknak nem szokása a vasazást, rezezést, vagy a konyhára legtöbbet hozó öregezést és egyéb károkozást bevallani, ami így nettó jövedelem. Igazi kettős mérce volt az, amikor a hat roma áldozat hozzátartozói 10 millió forint kártérítést kaptak a magyar adóforintokból, de a romák által megölt sok-sok magyar áldozat hozzátartozói nem jogosultak kártérítésre! Valószínűleg azért, mert a magyar áldozatok többsége becsületes adófizető állampolgár volt, és adózó állampolgár a hozzátartozója is. A magyarok sérelmére elkövetett bűncselekmények és gyilkosságok nem igazán érik el a hatalom ingerküszöbét.

Hogy is szól a hivatalos állásfoglalás? ,,A szociálisan rászorultak kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést" - hívja fel az érintettek figyelmét közleményében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

A havi 6810 forintos egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésének elengedését - méltányosságból - sok adózó kérte ugyanis a NAV-tól. Méltányosságot ugyanakkor csak lejárt adótartozás esetén lehet kapni, így előfordulhat, hogy valaki az addig felhalmozott tartozásaira kedvezményt kap, de a következő hónapban már újra tartozása keletkezik. A NAV ezért hívja fel az érintettek figyelmét arra, hogy a szociális törvény alapján is kérhető a járulék megfizetése alóli mentesítés - egy évre. Ezt az kaphatja meg, aki jövedelmi helyzete miatt nem tudja megfizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot. A kérelmet a járási hivatal bírálja el, és azt tartja rászorultnak, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120 százalékát, ami jelenleg 34 200 forint.

Eddig 500 ezer fiatal büszke erő hagyta el Magyarországot, mert nem volt számukra a megélhetést biztosító munkahely. Keresetük egy részét hazautalják az itthoni családtagoknak, nehogy éhen haljanak. A választások előtt valahogy jelentek meg a Facebookon, hogy a kint dolgozóknak is meg kell fizetni 6810 Ft/hó tb-járulékot. Itthon nem vesznek igénybe egészségügyi szolgáltatást, ezért érthetetlen ez az eljárás. A jövedelem hazautalásával igen jól jár az állam is, de legfőképpen a bankok. Az érintettek el tudnák mesélni, hogy mennyire vágják meg őket. Állítólag pártunk és kormányunk (mert változatlanul egy a kettő) már azon töri a buksit, hogy meg is adóztatja őket.

Szavazni nem tudnak csak jelentős tortúra árán: mivel itthoni lakcímük van, nem szavazhatnak levélben, mint a határon túli új kettős állampolgáraink. Vagy elmennek a távoli követségre, konzulátusra, vagy hazautaznak. Így biztosítja be magát a Fidesz magát, mert ez az 500 ezer fiatal valószínűleg nem rájuk szavaznak. Oszd meg és uralkodj?

Ha ennyire szereti a hatalom a romákat, akkor miért nem velük tartatja el magát? Megnézhetné a bankszámláját, mikor kerülne rá havi kétmillió... A romák segélyezésébe és a hatalom giga jövedelmének kitermelésébe, a kormányzati korrupcióba, a maffia térnyerésébe lassan belepusztul a magyar társadalom. Elterjedőben van egy szlogen, miszerint Magyarországon lopni már csak nagy tételben érdemes! A gazdasági problémákat jócskán ,,sikerült" megfejelni erkölcsi problémákkal is.

Nincs ma Magyarországon olyan hatalomgyakorló honfitársunk, akire példaképként lehetne tekinteni!

Békéscsaba, 2014. április 22.

Anton

Emlékeztető: ,,A mai kor már nem tűr úriembereket. Nem akar semmit, ami egyéni, semmit, ami különbözik az átlagtól, aminek ritkasági becse van. Kötelező az, ami ordináré. Ordináré emberek persze azelőtt is voltak, de akkor szégyellték és letagadták magukat. Ma azonban divatot, meggyőződést és világnézetet csinálnak önmagukból. Ordinárénak lenni szent jog, sőt kötelesség is." (Herczeg Ferenc)


http://www.sokkaljobb.hu/content/a-r%C3%A1szorul%C3%B3knak-nem-kell-tb-j%C3%A1rul %C3%A9kok-fizetni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így látják külföldön Orbán stadionját
  2014-04-22 14:39:53, kedd
 
  Így látják külföldön Orbán stadionját

Ellentmondásos létesítményként mutatja be az AFP hírügynökség a hétfőn felavatott felcsúti stadiont. Orbán Viktor miniszterelnök is kap egy-két kevésbé barátságos megjegyzést.

A futballőrült (football-mad) magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak nem kell messze mennie, ha luxuskörülmények között meg akar nézni egy meccset, miután új stadiont avattak szülőfalujában hétfőn. A bírálók szerint az aréna felépítése felesleges tékozlás volt - kezdi beszámolóját a húsvéti stadionavatóról az AFP.

Orbán osztályon felüli VIP-boxából nézte végig a nyitóelőadást a felcsúti háza mellett felépült, közel 4000 férőhelyes Pancho Arénában. A Budapesttől 45 kilométerre nyugatra lévő faluban 1750-en laknak. A 2006-ban elhunyt magyar futball-legendáról Puskás "Pancho" Ferencről elnevezett stadion lesz a Puskás Ferenc Akadémia FC állandó pályája. A csapat a magyar első osztályban játszik - tájékoztatja olvasóit a francia hírügynökség tudósítója.

A létesítmény 13 millió eurós beruházási költségét részben az állam, részben olyan vállalatok finanszírozták, amelyek közeli kapcsolatokat ápolnak Orbán pártjával, az országot kormányzó jobboldali Fidesszel. Az 50 éves miniszterelnök 2010-es hatalomra kerülése óta eurómilliókat adományoz a futballkluboknak stadionjaik felújítására vagy újak építésére.

Ugyanakkor a Puskás Akadémia FC meccseire hétről hétre csupán néhány száz szurkoló kíváncsi, ami érvet az azoknak, akik szerint az új stadion felesleges. Főként akkor, amikor a magyar gazdaság azzal küszködik, hogy kilábaljon a 2012-es recesszióból. A Pancho Aréna a korrupció és a nagyzás emlékműve - fogalmazott az AFP-nek nyilatkozva Szarvas Koppány Bendegúz, a DK politikusa, aki másokkal együtt a stadionon kívül demonstrált.

A nyitóünnepség előtt Orbán - akit április elején újraválasztottak miniszterelnöknek - leleplezte Puskás bronzszobrát. Remélem, hogy a fiatalok erőt merítenek Puskás példájából, ami azt bizonyítja, hogy egy külvárosi fiúból ünnepelt világsztár lehet - idézte a kormányfő mondandóját az AFP tudósítója.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy_latjak_kulfoldon_orban_stadionjat.5802 98.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fiúk a jegybankban rabolnak
  2014-04-22 14:36:56, kedd
 
 

2014.04.20.
A fiúk a jegybankban rabolnak
Hakapeszi Miki

Tök hülyék vagyunk, hogy ez eddig nem jutott eszünkbe. Hogyan is lehet a nép pénzét úgy elkölteni mindenféle faszságra, hogy senki se ugathasson bele? Olyan intézményen kell átfolyatni a zsét, mely annyira független, hogy mi irányítjuk, de senki se ellenőrizheti. Bónusz, hogy ha nincs pénze, nyomtathat magának. Baszki, zseniális: a Magyar Nemzeti Bank.

A második bekezdésben gyorsan túllépünk azon az apróságon, hogy mennyire kicsi visszhangja lett annak, amit az index leleplezett. Elenzéki politikusok visítoztak, a jegybank cáfolt, meg visszaperelt, de még a blogoszférát sem mozgatta be az ügy. Pedig csak erre kéne visszautalni: emberek, mi is volt itt két éve? Simorékat azzal basztatták, hogy pazarlóan működtetik a jegybankot, ezek után van pofájuk a fiúknak százmilliárdos tételben az MNB-n keresztül kifolyatni a gempát.

A rezsim azzal okozza a legnagyobb kárt, hogy droidokká silányítja az épelméjűeket is. Lassan nem tudnak annyit és olyan pofátlan módszerekkel lopni, hogy megüsse az ingerküszöböt. Ha holnap zsákban hordják el a spanok a devizatartalékot, az se érdekel majd senkit se.

Ebből következőleg kár azon sápítozni, hogy ha a választás előtt kiderül a jegybankrablás, akkor lehet, hogy nincs meg a kétharmad, mert néhány körzet átfordulhatott volna Budapesten. A rendszer lényege mit se változott volna, csak egy bolhapinányival nehezebb lett volna üzemeltetni. Ez a választási eredmény nem a Fidesz győzelme, hanem az ellenzék és a nagyarcú balos értelmiség picsa nagy buktája, amire szépen rámegy a gyerekeink jövője is. Már csak egy dolgot lenne jó tudni: hogy működtetik ezt a rendszert?

Ez a Matolcsy nevű iqbajnok például most irányítja a történéseket, vagy csak sodródik az eseményekkel? Ráhagyják, hogy trollkodjon a kamatcsökkentéssel, de a kincstár kulcsa másnál van? A legvalószínűbb sajna az, hogy a rezsim működtetői tudják, mire alkalmas, ezért hagyják, hogy dorbézoljon a saját kis álomvilágában annak fejében, hogy néhány komoly ügybe nem ugat bele, azt a főnöke intézi. Akik a szálakat mozgatják, előre kitervelten tettek egy olyan arcot az MNB-be, aki önnön nagyságától elalélva fel sem fogja, hogy mi történik körülötte. Amíg a kiscsávó a farkát méricskéli és három kocka duplóval molyol, a nagyobbak rég elhordták a teljes villányvasutat és az összes értékes dömpert a kisszobájából.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/04/20/a_fiuk_a_jegybankban_rabolnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stadiont avattak Felcsúton? Megírom!
  2014-04-22 14:36:05, kedd
 
 
Stadiont avattak Felcsúton? Megírom!
2014.04.22. 11:30 - sixx

5936436_31035ed76a116cc4f31320ec2fb63aca_o.jpg

Ha valahol átadnak egy létesítményt, bármilyet, legyen az gyár, fonó vagy stadion, annak avatóünnepség kell. Szeretett igazgatónk, miazmás, ahogy azt az Egészséges erotikában mondta Rajhona Ádám, de hogy ezt miért kell a tévében közvetíteni, azt egészen pontosan nem tudom. Gondolom, hagyományteremtő húzásról van szó, hiszen május 1-jén a debreceni létesítményt is átadják, majálissal, Lou Bega-koncerttel körítve, csak aztán ott nehogy májusfának öltözött gyerekek futballozzanak a gyöpön. (Nyugi, a Tankcsapda nem esett ki a debreceni pikszisből, csak éppen külföldön turnéznak a nagy esemény idején.)

Azt nem most fogjuk megvitatni, hogy mi értelme van egy 1800 fős faluban négyezres stadiont építeni, és milyen szomorú látvány lesz majd hétvégénként, amikor 200 ember lézeng benne, és kiabálja, hogy hajrá Felcsút, mert ez legyen az üzemeltető baja (meg a mienk, mert a mi pénzüket is költik rá, de ezt most tényleg hagyjuk). Egy apróság: a debreceni stadion üzemeltetésére hiába írtak ki pályázatot, a végén a város és a debreceni egyetem közös cége fog gondoskodni róla.

5936476_8be5db28a562a00e86e25a66676e61d8_o.jpg

De a felcsúti stadionban, oppardon Pancho Arénában rendezett ünnepséget a tévé is közvetítette, hát akkor beszéljünk róla. És nemcsak a Sport1, hanem a Duna World is, mert miért ne, ha a kertje végébe' Makovecz Imrével stadiont terveztető miniszterelnök úgy akarta volna, az avatóünnepséget a köztévé is egyenesben adja, egy telefonba került volna. A rendkívül kínos, a tévé előtt ülve észak-koreai és korai szovjet tömegrendezvények hangulatát felidéző közvetítés pont olyan volt, amilyenre számítottunk. Faragó Richárd mellé beültették azt a Szőlösi Györgyöt, aki a Puskás Akadémia sajtófőnöke, és aki az egyórás műsort olyan mély nyelvcsapásokkal vezényelte le, amilyet megrendeltek tőle. Csak egy példa: amikor a FIFA alelnöke mondta a beszédét, és Faragó összefoglalta, kiket üdvözölt, Szőlösi villámgyorsan hozzátette, hogy “és a miniszterelnök urat is". Nehogy a végén a szőnyeg szélére állítsák.

5936518_377852a04d8c0f14ca263bc6387749c1_o.jpg

A megnyitóban voltak gyerekek, meg futballozó bábok, rém hamisan éneklő Vastag Csaba, a Queen egyik legnagyobb slágerét megpocsékoló Tabáni István, és sok-sok beszéd, amiben benyaltak mindenkinek, akinek kellett. A műsor legnagyobb része persze Puskás-révületben telt, akinek nagyjából annyi köze volt Felcsúthoz, mint nekem, de hát ez egy ilyen világ, lehet einstandolni bárkit, ha lehet,a DVSC-nek a Liverpool legendás edzőjét, Bill Shanklyt javasolnám, ha meglépik, ismét vennék bérletet, esküszöm. A kamera megállás nélkül pásztázta a nézőteret, és megmutatta az összes potentátot, aki a megnyitón részt vett - és persze magát Orbán Viktort is, aki viszont arra is képtelen volt, hogy Puskás Ferenc és Makovecz Imre özvegyei közé beüljön, inkább a magyar futball alól az egyik sámlit kirúgó Lothar Matthäus mellett üldögélt.

Fotók: Barakonyi Szabolcs

http://comment.blog.hu/2014/04/22/stadiont_avattak_felcsuton_megirom?utm_source=c imlap&utm_medium=link&utm_content=2014_04_22&utm_campaign=index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.