Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Piskótázó
  2014-04-25 23:42:15, péntek
 
  Piskótázó

Minden torták alapja, a sütemények királynője. Ha sokan túl is misztifikálják, egyáltalán nem bonyolult, néhány szabályt érdemes betartani. Minden, amit a piskótáról tudni érdemes!

Piskóta a világban

A piskóta a 16. századtól van jelen az európai kulináriában. Az egész világon készítik. Japánban, főleg Nagasakiban utcai árusoknál találkozhatunk vele Castella néven. Az angoloknál Viktória királynő piskótája néven is kedvelt. Közeli rokona a babapiskóta, értelemszerűen belőle készül a piskótatekercs és a gyümölcstorta alapja, meg mindenféle más finomság, például a kókuszkocka, melyet az angolszászok Lamington néven ausztrál specialitásként fogyasztanak, vagy a franciák gyönyörű süteménye, a Charlotte torta.





Piskóta, egyszerűen finom

Mi van benne?

Tojás, liszt, cukor. Sokan sütőport is tesznek bele, de a cukrászok ezt kihagyják. A liszt is nagyon fontos, de a piskóta lelke a tojás. Nem is tudják, milyen szerencsések azok, akik a tyúkólból a tyúkanyók alól veszik ki a még meleg tojásokat. A kevésbé szerencséseseket arra biztatnánk, hogy nézzék meg a boltban a tojás jelölését. A hosszú számsor első száma jelöli az úgynevezett. állattartási módot. (0=ökológia tartás, 1=szabadtartás, 2=alternatív tartás, 3=ketreces tartás.) A szupermarketekben általában kapható kettes nem sokkal drágább, mint a hármas, inkább ilyet vegyünk, de ha a pénztárcánk bírja, válasszuk az öko tojást.





Krémekkel, lekvárral töltve

Hogy készítsük?

Ahány tojás, annyi evőkanál kristálycukor és ugyanennyi evőkanál liszt. Gyengébbek kedvéért: 6 tojáshoz 6 evőkanál cukor és 6 evőkanál liszt. Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A legtöbben így csinálják de felüthetjük a tenyerünkbe, és hagyhatjuk, hogy az ujjaink között kifolyjon a fehérje.

A sárgát habosra keverjük a cukorral. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval. A habot és a cukros sárgát lazán összekeverjük, és hozzászitáljuk a lisztet.

Sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tálba öntve 180 fokon megsütjük. A 8 tojásos piskóta kb. 30 perc alatt lesz kész. A kevesebb tojásból készült piskótáknak 15-20 perc elég. Az alap piskótatésztán kívül van még vizes, vizes sütőporos, vajas piskóta variáció is, sőt sokan kefirrel készítik, és hamis piskótának hívják.

Mit ronthatunk el?

• A tojásfehérjés tál nem teljesen száraz, zsírmentes.
• A fehérje és a sárgája nincs pontosan szétválasztva, sárga darab marad a fehérjében.
• A sütőajtót túl korán nyitjuk ki.
• A tojásfehérjét túl keményre verjük. Ha kőkemény, széttörik, mikor összekeverjük a többi hozzávalóval.

További tippek a sikerhez

• Ha a lisztet szitáljuk, könnyebb lesz a piskóta.
• A sárgát nem elég csak elkeverni a cukorral. Legyen habos.
• Ne cseréljük a kristálycukrot porcukorra.
• Vannak, akik szerint a tökéletes piskóta titka a hideg alapanyag, ők a tojást, a lisztet, a cukrot, de még a keverőtálat is hűtőbe teszik.
• Mielőtt kifordítjuk a sütőtálból, szórjuk be egy kis porcukorral a rácsot vagy a sütőpapírt, így biztosan nem ragad rá.





Tekerve és kakaósan

Kedvencünk, a piskótatekercs

A mi kedvencünk a piskótatekercs. Ennek titka, hogy melegen ki kell borítani a tésztát egy liszttel megszórt konyharuhára, feltekerni, majd ha kihűlt, újra kinyitni, és ekkor megkenni lekvárral vagy tetszőleges töltelékkel.

Jó piskótázást kívánunk!

SB

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
1 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Piskótatekercs, a nagy klasszikus
  2014-04-25 23:36:32, péntek
 
  Piskótatekercs, a nagy klasszikus

Mindenki őriz szép gyerekkori emlékeket a lekváros piskótatekercsről, amely olyan ellenállhatatlanul illatos és finom, hogy egy rúd szinte nem is elég. A tekert piskóták világa azonban ennél sokkal szélesebb, érdemes körülnézni, hogy milyen variációkban létezik még.

Piskótatekercs rengeteg változatban készülhet: módosítható a tészta, alakítható a töltelék, a formája is változtatható, sőt a bevonásával is ezernyi arcot adhatunk a süteményünknek.





Krémmel gazdagon a legfinomabb a piskótatekercs

A tészta változatai

A piskótarolád alapesteben egy klasszikus vizes, soktojásos tészta, amelytől természetesen könnyedén eltérhetünk. Az alapanyagok arányainak módosítása mellett a tészta ízesítése is fontos szempont lehet. Klasszikus változatnak számít a kakaós vagy csokoládés piskóta, de készíthetünk márványos piskótát, sőt különféle maglisztekkel is dúsíthatjuk a búzalisztet, vagy színtisztán maglisztből is süthetjük a roládot.

A piskótatekercs készítésénél a tészta mibenléte mellett a kisült piskóta feltekerése talán a legsarkalatosabb pont. A tészta akkor lesz a legszebb, ha forrón fel tudjuk tekerni. A vékony lekvárréteget magába foglaló tekercs esetében a kisült piskótát gyorsan megkenjük, majd azonnal - nem túl szorosan, de nem is túl lazán - feltekerjük. A masszívabb töltelékkel készített roládokat egy konyharuha segítségével tekerjük fel, így a tészta az alakot felveszi, ellenben a rétegek nem tapadnak össze, s később a roládunkat könnyedén meg tudjuk tölteni.





A piskótatekercs akkor igazán mutatós, ha más színű a tészta és a töltelék

A töltelék változatai

Ha megálmodtuk és megsütöttük a tésztát, akkor már csak a hozzá illő tölteléket kell kitalálni. A különféle lekvárok mellett érdemes kipróbálni a mogyoró- vagy csokoládékrémet, citromkrémet (lemon curd) is, amit nem feltétlen kell a maga töménységében felhasználni, nyugodtan lazíthatjuk egy kis natúr krémsajttal, s máris selymesebb, kevéssé karakteres tölteléket kapunk. A mascarpone mellett a töltelékek sora tovább folytatható: a roládba kerülhet olvasztott csokoládé, puding, illetve bármi, aminek az állaga és íze s piskótához jól társítható.





Lekvárral töltve kimondottan egyszerű, gyors desszert a piskótatekercs

A krém nem csak magában értelmezhető, hanem különféle finomságokkal dúsítható is. Áztatott aszalványok, különféle csonthéjasok, csokoládécseppek is kerülhetnek a krémbe, illetve a szezonnak megfelelő gyümölcsdarabokkal is gazdagíthatóak ezek a töltelékek. Arra ügyeljünk, hogy olyan méretű és állagú anyagokkal dolgozzunk, amelyek nem akadályozzák meg, hogy szeleteléskor gusztusos, szép szeleteket tudjunk vágni a roládból. Ennek okán kerüljük a nagyobb, kemény darabokat, s inkább apróbb, puhább hozzávalókkal dolgozzunk.

Ha savanykásra hangoljuk a piskóta belsejét, ahhoz remekül passzolnak a nyári gyümölcsök, szederrel, áfonyával remekül társítható a citrusos íz, s a narancsos sodóval is biztosan nyerő páros.





Vaníliás vagy citromos krémmel is nagyon finoma piskótatekercs, friss gyümölccsel tálalva

A gyümölcsök közül ideális töltelék a banán, amelyet akár egyben is a rolád közepébe illeszthetünk, illetve a különféle bogyós gyümölcsök, amelyekkel nem csak tölthetjük, hanem a rolád dekorációjában is fontos szerepet játszhatnak. A tavaszi roládok készülhetnek eperrel, aztán a nyári szezonban jöhet a málna, a ribizli vagy épp a szeder.

Ha nem gyümölcsösre hangoljuk a krémet, akkor kerülhet bele darált csonthéjas, mák, olvasztott csokoládé, mogyorókrém, kakaópor, karamell, kávé vagy különféle lekvárok.
A piskótarolád dekorálása

A piskótatekercs dekorálása akár már a sütéskor megkezdődhet. Gyors kezű, türelmes és pontos háziasszonyok számára nyitva áll az út, hogy többszínű tészta kiöntésével már sütés előtt létrehozzák a csíkos, pöttyös, kockás vagy bármilyen más mintát magán viselő piskótalapot, ami készre sütve is megőrzi ezen jellemzőit. Aki inkább az utólagos dekorációban bízik, annak is számos lehetősége van, hogy még kívánatosabbá tegye a süteményét.





A csokis piskótatekercs mindig siker

A piskótát dekorálhatjuk a töltésre használt krémmel, meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval, húzhatunk rá karamellcsíkokat, de kaphat a rolád különféle ízesítésű cukormázat vagy épp marcipánburkot is, amelynek a további díszítésére is lehetőségünk nyílik.

Azonban nem csak az egész rudat dekorálhatjuk, hanem a szeletekre vágott süteményt külön-külön is bevonhatjuk, sőt kisebb roládokat is készíthetünk, amelyeknek nem csak a dekorációja, hanem akár a tölteléke is különbözhet. A piskótatekercset nem csak egyben fogyaszthatjuk, hanem alapja lehet más süteményeknek is. Igazi klasszikusnak számít a Charlotte torta, amelyhez elengedhetetlen a szeletekre vágott piskótatekercs.





A Charlotte torta kívül piskótatekercs, belül csupa krém

Szintén klasszikus forma a fatörzs, amely egy francia karácsonyi sütemény. Ennél a süteménynél a roládból lemetszünk egy darabot, és a csokoládés krém segítségével hozzáillesztjük a törzshöz, így egy faág fog megjelenni előttünk a tányéron.

Tálaláskor a piskótatekercs mellé kínálhatunk tejszínhabot, olvasztott csokoládét, sodót, borsodót, gyümölcsöntetet, vagy szimplán friss gyümölcsöt is, sőt nyáron még egy gombócnyi fagylalt is remek kiegészítője lehet a süteményünknek.

Kávés fatörzs:

Hozzávalók:
A piskótához:
14 dkg cukor
6 tojás
4 dkg holland kakaó
1 evőkanál őrölt kávé
10 dkg rétesliszt
1 evőkanál rum
2 evőkanál erős kávé
1 dkg sütőpor

A krémhez:
18 dkg porcukor
2 dkg holland kakaópor
2 evőkanál őrölt kávé
1 teáskanál őrölt szerecsendió
30 dkg vaj

A díszítéshez:
pörkölt kávészemek

Elkészítés: A piskótához a lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport, a kakaóport és az őrölt kávét. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját egy nagyobb tálba teszem, majd hozzáadom a cukrot, és gépi habverővel világos, könnyű krémmé dolgozom. Ezután - folyamatos keverés mellett - a krémhez adom a rumot és az erős kávét, majd miután azt felvette, kisebb adagokban hozzákeverem a lisztet is. Ezt követően felverem a tojásfehérjét, amit óvatosan beleforgatok a tésztába.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, majd a 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10-15 perc alatt készre sütöm. Miután elkészült, a tésztát egy konyharuhára borítom, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerem, majd megvárom, amíg teljesen ki nem hűl.
Amíg a tészta hűl, addig kikeverem a krémet. A puha vajat felhabosítom, majd hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a kávét és a fűszert. A kész krém 2/3 részét a már kihűlt tésztába töltöm, újra visszatekerem, a süteményt tálra teszem, majd a rolád külsejét is bekenem, kávészemekkel dekorálom. A kész fatörzset néhány órára a hűtőbe teszem.

Piskótatekercs:

Hozzávalók:
2 + 6 egész tojás
7 evőkanál cukor
5 evőkanál rétesliszt
csipetnyi só
1 mandarin héja
baracklekvár a töltéshez

Elkészítés: 2 egész tojást felütök, hozzáadok 6 tojássárgát, és a cukorral habosra keverem. Ezután kanalanként hozzáadom a lisztet, és hozzáreszelem a mandarin héját. A fehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába.
Kikent, rétesliszttel kiszórt tepsibe simítom a tésztát, és 200 fokon 15 percet sütöm anélkül, hogy időközben rányitnám az ajtót. A kész tésztát a tepsiben baracklekvárral megkenem, majd forrón feltekerem, és még 5 percet sütöm.
Magában vagy sodóval kínálom.





A legegyszerűbb töltelék némi mascarpone és házi lekvár keveréke: nem lehet elrontani!

WM

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Rizottó a tenger gyümölcseivel
  2014-04-25 23:24:51, péntek
 
  Rizottó a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók:

50 dkg vegyes tengeri herkentyű
2 csokor petrezselyem

bors
kevés Vénusz olaj
3 marék rizs
1 citrom leve

Elkészítés:

A herkentyűket kevés olajon egy serpenyőben megfőzzük/sütjük. Folyadék nem kell alá, mert enged annyi levet, amiben megpuhul. Miután elfőtte a saját levét, akkor kissé megpirítjuk a finomságot, majd kevés sót, borsot és fél citrom levét rácsepegtetjük, valamint hozzátesszük a felaprított petrezselymet.

Amíg ezt a folyamatot végezzük, puhára főzzük a rizst. S mikor már a tenger gyümölcsei is készen van és a rizs is készen van, összekeverjük, majd ismét kevés citrommal locsoljuk meg.





Megjegyzés:

Ez az elkészítési mód nem egy profi rizottókészítés, viszont egy a könnyű és gyors változat.

Nagyon szeretem azt a változatot is, amikor nem rizottó készül, hanem csak szimplán tenger gyümölcsei egy kevés rizzsel tálalva, így én egy adagot ebből is bekészítettem magamnak.

A receptet és a fotót Kvirag82 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Zöldséges gyros
  2014-04-25 23:21:06, péntek
 
  Zöldséges gyros

Hozzávalók:

1-2 saláta cukkíni
1 padlizsán
1-1 sárga és piros paprika
1 fej lilahagyma
1 nagyobb papradicsom
4 db készen vett pita

Elkészítés:

A zöldségeket összevágjuk nagyobb (kb. 2x2 cm) kockákra, és teflon grillező edényben kevés olívaolajon grillezzük együtt a zöldségeket. Megszórjuk zöldég fűszerkeverékkel, és egy kis füst ízű sóval, és rázogatva grillezzük, amíg egy kicsit átsülnek a finom zöldek. Ha kész, félretesszük, és a pitákat átsütjük a grillezőben, hogy egy kicsit mindkét oldyalukon színt kapjanak. Levágjuk a végét, félig töltjük zöldséggel, meglocsoljuk egy kis mustárral és ketchuppal, folytatjuk zöldséggel, majd a végén is ízesítjük mustárral és ketchuppal. Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Istenien finom, nem is hiányzik a hús belőle.

A receptet Piróka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Omlós tepertős pogácsa
  2014-04-25 23:19:34, péntek
 
  Omlós tepertős pogácsa

Hozzávalók:

30 dkg liszt
8 dkg darált tepertő
10 dkg sertészsír
2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl


Elkészítés:

A lisztet, a tepertőt, a zsírt, a sót, a tojás sárgáját összedolgozzuk a tejfölben feloldott élesztővel, ha szükséges, tegyünk bele még annyi tejfölt, hogy a rétestésztánál valamivel puhább legyen a tészta, jól dolgozzuk ki.

2-3 cm vastagra nyújtsuk, tetejét vagdossuk be, szagassuk ki közepes pogácsaszaggatóval.

Pihentessük 1-1,5 órát, kenjük meg a tojással, és jó meleg sütőben süssük meg.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Mézes-mandulás lepény
  2014-04-25 23:14:10, péntek
 
  Mézes-mandulás lepény

Hozzávalók:

4 dl tejföl (az egyik pohárral mérek tovább)
1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
A tetejére:
25 dkg vaj
2 csomag szeletelt mandula
1 pohár cukor
3-4 kanál tejszín vagy tej
3 evőkanál méz

Elkészítés:

A fenti hozzávalókat géppel kikeverem - aránylag folyékony massza lesz belőle. Ezt beleöntöm a tepsibe, amit általában a sütőkhöz adnak. A tésztát előmelegített sütőben 175 fokon nagyjából 20 percig sütöm. Amíg ez sül, addig a tetejére elkészítem a mandulás masszát: a hozzávalókat lassú tűzön felfőzöm. A sütit 20 perc után kiveszem, ráöntöm a mandulás masszát, és további 20-25 percre visszateszem a sütőbe. Ha kész, szögletes lepénydarabokra szeletelem.

Megjegyzés:

Érdemes kipróbálni, valami isteni! A család kedvence!

A receptet Gabóca38 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Borjúpaprikás, ahogy Ernő készíti
  2014-04-25 23:12:13, péntek
 
  Borjúpaprikás, ahogy Ernő készíti

Hozzávalók:

1 kg borjúcomb
4 fej vöröshagyma
5 nagyobb gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
1 dl Vénusz olaj
1 dl vörösbor
2 db babérlevél
10-12 szem borókabogyó
2 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A fokhagymát nem kell lereszelni vagy áttörni, mert szétfő az ételben. A borjúhúst felkockázzuk, majd egy edénybe téve ráöntjük az olaj, a hagyma és fokhagyma felét, a fűszereket (a pirospaprikát is), bort, alaposan összekeverjük, és lefedve egy éjszakára a hűtőszekrényben állni hagyjuk.
Másnap a maradék olajon megpirítjuk a vöröshagymát, az utolsó pillanatban hozzáadjuk a fokhagymát is, s ha már szép színe van, ráöntjük az előző este bepácolt hús. Néhány percig tovább pirítjuk, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a tejfölt beletesszükn és alaposan átforraljuk vele.

Galuskával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Taci küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal
  2014-04-25 23:11:01, péntek
 
  Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal

Hozzávalók:

25 dkg mag nélküli aszalt szilva
2 dl jóképű szilvórium
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 dl vörösbor
2 dl főzőtejszín
1 db citrom
1 db narancs
1 evőkanál liszt

őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
mentalevél
2 db zsemle

Elkészítés:

Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A maradékot eltesszük reggelre, ébresztőnek.

Az aszalt szilvát feldaraboljuk, felmelegített vajon párolni kezdjük, ízesítjük reszelt narancs- és citromhéjjal, fűszerezzük őrölt szegfűszeggel és egy kevés fahéjjal. A megfűszerezett szilvát felöntjük vízzel, és felforraljuk, a lobogó levesbe cukrot és egy kevés sót szórunk.

A sűrítéshez lisztből és a levesből kimert léből habarást készítünk, amit a levesbe tesszük. Kiforraljuk, és merülő turmixszal összeturmixszoljuk. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt, ezzel még sűrűsödik, és szép színt kap. Pikánssá tesszük kevés frissen facsart citrom- és narancslével, valamint a vörösborral.

A zsemléket közben felkockázzuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, tepsibe tesszük, és a sütőben kissé átpirítjuk.

Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a fahéjas zsemlekockákat, mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzés:

Frissen, melegen fogyasztva télen kellemesen felmelegít, én azonban kihűlve, hűtőből kivéve hidegen is szívesen elkortyolgatom, akkor már zsemlekocka nélkül. Jó étvágyat, Nord!

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Burgonyás-kolbászos omlett
  2014-04-25 23:09:23, péntek
 
  Burgonyás-kolbászos omlett

Hozzávalók:

2 személynek:
3 kisebb (de nem túl apró) újkrumpli
1 közepes méretű paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
4 tojás
10 dkg száraz kolbász

bors
Vénusz olaj

Elkészítés:

A krumplit hámozás nélkül jól megmossuk, nagyjából fél cm-es szeletekre karikázzuk. Majd egy serpenyőben nagyon kevés olajon ropogósra sütjük. (Mintha sült krumplit sütnénk.)

Míg a krumpli sül, felkarikázzuk a kolbászt, a hagymát félbevágva karikázzuk, és a paradicsomot is felvágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk kicsit erősebben, mint egy átlagos rántottánál, hiszen ebben a burgonyát is figyelembe kell venni. Viszont a ló túl oldalára sem szabad esni, mivel a kolbász is sós valamennyire, és ha elvetjük a sulykot, akkor ehetetlenül sós végeredményt kapunk.

Amikor a krumplikarikák ropogósra sültek, kiszedjük a serpenyőből, és a felesleges olajat leöntjük róla. Feleslegesen azt értem, hogy ne tocsogjon a krumpli az olajban. :) Ezután ugyanebbe a serpenyőbe belerakjuk a felkockázott kolbászt, egy kicsit megsütjük - kiengedi a saját zsírját, amiben megsüthetjük az omlettünket.

Nagyjából 5 perces sütés után rátesszük a kolbászra a krumplit, a hagymát és a paradicsomot. Óvatosan keverünk rajta egyet, majd ráöntjük a felvert tojást. Takarékra vesszük a gázt, és szépen, lassan készre sütjük. Tetejére fedőt rakhatunk, így mindenhol egyenletesen fog sülni. Olykor-olykor megrázzuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le az alja.





Megjegyzés:

Természetesen nem csak újkrumpliból készíthető.

A receptet és a fotót Kvirag82 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tavasz rügyet fakaszt
  2014-04-25 23:05:00, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3537
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 147149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.