Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Orbánék diadala - csak statisztikai bravúr
  2014-04-25 21:47:32, péntek
 
  Orbánék diadala - csak statisztikai bravúr
Ma | 13:21

Újabb rekordról, fényes kormányzati győzelemről számolt be a Központi Statisztikai Hivatal. Kimutatásaik szerint töretlenül ível felfelé a magyar munkavállalók száma. Azt már nem harsogják, hogy a közmunka miatt.

2014 első negyedévében 4 millió 78 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 261 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - jelentette ma a Központi Statisztikai Hivatal. A munkanélküliek száma egy év alatt 139 ezer fővel, 370 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalékponttal, 8,3 százalékra mérséklődött. Ez a hivatalos győzelmi jelentés, amely teljes mértékben alátámasztja a kormányzati kommunikáció sikerpropagandáját. Sőt, a statisztikusok szerint csupán112 ezer fővel volt több közfoglalkoztatott, mint egy éve ilyenkor, a külföldön dolgozók száma gyakorlatilag nem nőtt.
Infinety network
Azonban, ha boncolgatni kezdjük, miből is áll össze a 260 ezres plusz foglalkoztatottság, erősen árnyalt képet kapunk. A Statisztikai Hivatal adatai szerint csak a teljes munkaidősök száma emelkedett az előző évhez képest, a részmunkaidősöké 4,5 ezer fővel csökkent. Az egyéni vállalkozók száma ugyancsak tovább mérséklődött, ezúttal 7 ezer fővel. A legérdekesebb persze a közfoglalkoztatottak számával való manipuláció. Miközben a KSH önbevallás alapján mért foglalkoztatási számai szerint csupán 112 ezerrel emelkedett az így alkalmazottak száma, addig a hivatalos bejelentéseken alapuló mutatók 170 ezer pluszt jeleznek.

Az eltérés számottevő - azonban a kormányzati intézkedések alapján biztosak lehetünk abban, hogy a második adat áll közelebb a valósághoz. Míg az előző években a téli időszak volt a leggyérebb a közfoglalkoztatásban, addig a kampány miatt novembertől áprilisig 200 ezer főre tornászta fel a kormány a korábban 20-30 ezres létszámot. Igaz, elsöprő részüknek semmilyen munkát nem tudtak biztosítani, ezért 100 ezer ember hónapokon át iskolapadban ült és értelmetlen, megalázó feladatokat hajtott végre.

Szintén érdekes a KSH számítási módszere a külföldön dolgozó magyarokat illetően. A hivatal korábban jelezte: számításaik szerint nagyjából 80 ezren vállalnak munkát Magyarországon kívül, miközben minden külföldi statisztika és banki adat arról szól, hogy a valós szám meghaladja a 400 ezret.

Az adatokból az is kiderül: a közfoglalkoztatás mellett leginkább a feldolgozó ipar és a közszolgálat (vagyis az állami vagy önkormányzati alkalmazottak egyre bővülő körének) létszámbővülése húzza a számokat. Az első adat összevág a kormányzati tervekkel is: miközben Orbán Viktor újraiparosításról beszél, a valóságban a gyenge forintárfolyammal igyekszik a kormány vonzóvá tenni az összeszerelő üzemek számára a magyarországi letelepedést. Így ugyanis bármennyire emelheti a látszólag szociálisan érzékeny hatalom a minimálbért, ha az euróba átszámolva egyre kevesebbet ér. Mindez azonban nem egyezik az európai trendekkel, hiszen a fejlett államok a magas hozzáadott értéket jelentő termékek előállításában járnak az élen, míg például az autóipari összeszerelő üzemek e sor végén kullognak.

Szerző: trencséni

http://propeller.hu/itthon/2914594-orbanek-diadala-csak-statisztikai-bravur#v1083 290
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megerősítették: orosz zavaróberendezés tette harcképtelenné
  2014-04-25 21:43:50, péntek
 
  Megerősítették: orosz zavaróberendezés tette harcképtelenné az Aegis rendszert
2014.04.25 20:23


Egy héttel ezelőtt hoztuk le a US Donald Cook esetének hátterét feldolgozó írásunkat, az információ akkor még alternatív forrásból származott. Sokan kételyüknek adtak hangot a történtekkel kapcsolatban. Forrásaink szerint akkor a Fekete-tengeren közvetlen összeütközött az egyik legmodernebb NATO-technika az orosz hadsereg egy új fejlesztésével, az összecsapás pedig a nyugati technológia teljes vereségével zárult. A US Donald Cook berendezései megszűntek működni, az Aegis rendszer használhatatlan vasdarabbá változott az új elektronikai zavaró rendszerekkel felszerelt Szu-24-es vadászgép rárepülései alatti másfél órában.

Most a hírt megerősítette az orosz állami média. Az Aegis rendszerrel felszerelt rombolót valóban az új orosz Hibini nevet viselő elektronikai blokkolórendszer tette ártalmatlanná, olyan szinten demoralizálva a hajó legénységét, hogy a rombolót azonnal a kikötőbe vezényelték, ahol 27 személy a legénységből azonnal kilépett a sereg állományából.

Az Aegis rendszer levizsgázott, még arra sem volt képes, hogy bemérje az ellenfél repülőgépét. Ezzel a technológiával pedig láthatóan a vén csatalónak tartott Szu-24-eket is felszerelték. Ha ilyen technológiát szerelnek a régebbi gépekre, mit tudnak akkor a legújabb gépek?

Annak idején, a grúziai háborúban a nyugat nem értette, hogyan lehetséges az, hogy a Csecsenföldről átdobott 30 000 orosz katona jószerével öreg, ósdi fegyverekkel felszerelve képes volt 5 nap alatt teljes vereséget mérni a csúcstechnikával felszerelkezett, modern hadviselésre kiképzett 35 000 fős grúz haderőre. A mai napig szégyenkezve tekint a nyugati katonai stratégiai tervező részleg emiatt a csúfos kudarcra. A grúz haderő az első naptól kezdve egyetlen támadó hadmozdulatra sem volt képes, és folyamatosan csak hátrálni kényszerült.

Egyszerű az ok; talán nem voltak minden információ birtokában, milyen eszközöket is használtak az oroszok a háború során. Íme egy kis ízelítő a nyugatnak, mire is számítsanak. Az orosz állami média beszámol róla, milyen hatékonysággal működik az az Aegis rendszer, amivel az Egyesült Államok NATO-szövetségeseit akarja "megvédeni".

Az amerikai flotta büszkesége - egy darab ócskavas lett, mikor találkozott az első orosz vadászgéppel

"Április 10-én a Donald Cook a Tomahawk szárnyas rakétákkal együtt behatolt a Fekete-tenger semleges vizeire. Oroszország erre egy Szu-24-es repülőgépet küldött az amerikai torpedóromboló hajó körberepülésére. Az orosz repülőgép fegyvertelen volt, azonban szakértők állítása szerint rendelkezett legújabb orosz rádióelektronikus harci rendszerrel. Az Aegis már távolról észlelte a Szu-24-es közeledését, harci riadót fújt. Amerikai radarok a célponttal való közeledés irányvonalát mérték be. És egyszerre csak a képernyők kialudtak, az Aegis megszűnt üzemelni. Közben a Szu-24-es a torpedóromboló fedélzete felett vonult el, megfordult és rakétatámadást imitált. Aztán megfordult és megismételte ezt a manővert. És ezt megtette 12-szer.

Vagyis amikor üzemelt a Szu-24-es fedélzeti rádióelektronikus elnyomási rendszere, a modern Aegis rendszer üzemképtelenné vált.

Külföldi médiák írják, hogy az incidenst követően a Donald Cook sürgősen betért egy romániai kikötőbe. A hajó személyzetének 27 tagja benyújtotta lemondási kérelmét. Állítják, hogy mind a 27 személy azt írta, hogy nem kívánja életét kockáztatni. Ezt közvetve megerősíti a Pentagon nyilatkozata is. Ebben olvasható, hogy az akció demoralizálta az amerikai hajó csapatát.

A rendszer, amellyel az orosz Szu-24-es sokkolta az amerikai Donald Cook-ot, a Hibini nevet viseli. A Hibini egyébként egy hegygerinc a sarkvidéki Kola-félszigeten. A Hibini az ellenfél rádióelektronikus elnyomásának legújabb rendszere, amellyel ellátnak majd minden ígéretes orosz repülőgépet."

Íme egy gyakorlati példa arra, hogy a NATO nem csak harcképtelen az orosz haditechnikával szemben, de az Egyesült Államok nyugati "szövetségeseit" sem képes megvédeni. Információink szerint a közelmúltban Szíriából Oroszországba szállítottak minden Szu-24-es vadászgépet. Lehetséges, hogy ezeket a gépeket már a legmodernebb zavaróeszközökkel szerelik fel, ami a NATO teljes vereségéhez vezetne a Közel-Keleten vívott háborúkban. Nem kérdés, hogy az új technológiához ilyen úton hozzájuthat a Szíria védelmében harcoló Hezbollah, Irán pedig már birtokában van az új technológiának. A NATO teljes katonai vereségének lehetünk szemtanúi.


http://www.hidfo.net/2014/04/25/megerositettek-orosz-zavaroberendezes-tette-harck eptelenne-az-aegis-rendszert
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A törvényszék definiálta a cigányság fogalmát - kiborultak a
  2014-04-25 21:40:54, péntek
 
  A törvényszék definiálta a cigányság fogalmát - kiborultak a liberálisok
2014.04.25 10:50


Felháborodva értesült róla a liberális média, hogy a Gyulai Törvényszék nem oszlatta fel a Szebb Jövőért Egyesületet, és egyben azt is kinyilvánította, hogy a feljelentés tárgyát képező tevékenység nem tekinthető általános jelleggel félelemkeltőnek.

A Gyulai Törvényszék az ügy kapcsán egyben a cigányság definícióját is közölte, amin a liberálisok még jobban felháborodtak, mint magán az ítéleten.

,,A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői" - áll a törvényszék ítéletében.

Ezzel a Gyulai Törvényszék úgy definiálta a cigányságot, ahogy a többségi lakosság látja. Ebből a szempontból ez az ügy mérföldkőnek számít a magyar jogalkalmazásban, ami mindeddig a kisebbségek és befolyásos magánszemélyek érdekeit a többségi társadalmat érő atrocitások fölé helyezte.

Van, ahol nem elég megdolgozni érte és megvenni, haza is kell juttatni biztonságban. Normális országban ez nem igényelne fizikai védelmet.

A felperes által rasszista viselkedésként leírt tevékenységről az ítélet indoklása kimondta, hogy "Egy ilyen megnyilvánulás ugyanakkor a törvényszék álláspontja szerint jellegénél fogva bár szorongást kelthet a helybeliekben, azonban maga a menetelés, nyilvános felvonulás jogát a gyülekezési jog garantálja." Amit úgy kell értenünk, hogy a rendezett sorokban tett "séta" egyedül a fent említett életvitelt folytató antiszociális elemek számára lehet félelemkeltő. Mivel a Szebb Jövőért Egyesület olyan helyszíneken tett "sétát", ahol az antiszociális elemek nagy számban jelen vannak, ezért a "félelemkeltés" relatívnak tekinthető, abszolút jelleggel nem lehet róla ítéletet mondani. Egy többségi magyar lakosságú területen senkiben nem keltene félelmet a rendezett sorokban menetelő egyenruhások felvonulása, főként, ha azok a közrend fenntartásáért folytatják tevékenységüket. Az egyesület tevékenysége kizárólag azok számára okozhat félelmet, akiknek élete törvényszegések sorozatából áll, vagyis a közrend maga fenyegető számukra.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy a magyar jogalkalmazásban is várható az a fordulat, amit az orosz jog forradalmasítása indított el a kelet-európai államokban. Mikor megállapítást nyert, hogy Moszkva forradalmasíthatja a jogalkalmazást, pontosan erre gondoltunk. Teret fognak nyerni olyan jogértelmezések, melyek - bár kényszerből, de - a többségi társadalom érdekét a társadalomellenes csoportok érdekei fölé helyezik. "Egy fecske nem csinál nyarat" - de csak idő kérdése, és jön majd a többi is.

Lehet úgy fogalmazni, hogy a magyar érdeket képviselő szervezetek érték el, kényszerítették ki ezt a változást, ami azonban megfelelő külpolitikai közeg nélkül soha nem bontakozhatott volna ki. Mostanra a hatalom kénytelen figyelembe venni, hogy a többségi lakosság rendet, biztonságot akar. Az a hatalom, ami ennek a követelménynek nem felel meg, közutálattal lesz övezve - és melyik politikus akarna egy újabb választási vereséget?

http://www.hidfo.net/2014/04/25/torvenyszek-deifinialta-ciganysag-fogalmat-kiboru ltak-liberalisok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi háborús retorikát folytat
  2014-04-25 21:39:36, péntek
 
  Martonyi háborús retorikát folytat
2014.04.23 14:46


Pár odavetett szó, egy-egy sokféleképpen értelmezhető mondat, - de mindig így kezdődik. Martonyi a magyar vezetésben a szabadkőművesség első számú képviselője. Lassan csak volt, mert nemsokára menni fog a posztjáról. Majd lesz helyette másik. Martonyi utóbbi időben adott riportjaiban élesen bírálta Putyint és Moszkva politikáját. Szavai páholyának szándékait tükrözik, de ez történelmi folyamatokba illesztve már a fenyegetés határát súrolja. Egyrészről hosszú távú gazdasági fenyegetőzéssel próbálkozik, másrészről már érzékelteti, hogy Oroszország visszaél a helyzetével. A történelem ismétli önmagát, - annak idején a nyugat ugyanígy kezdte meg Németország fenyegetését. Azt is tudjuk, mi lett a történtek vége; Németországot provokációkkal belekényszerítették egy világháborúba.

Martonyi kifejti, hogy Magyarországnak (de ezzel együtt Európának is) a stabilitáshoz szüksége van az orosz gázra. Voltak már felvetések arra, hogy a nyersanyagokat a világ nyilvánítsa közkincsekké, és abból egyformán részesüljenek az országok. Éppen időben veti ezt fel a nyugat, miután már felélt minden nyersanyagforrást a saját területein. Bármit hajlandóak kitalálni, hogy nyersanyagokhoz jussanak, - és bármibe hajlandóak lennének belemenni, akár egy világháborúba is beleprovokálnák Oroszországot, hogy megszerezhessék nyersanyagait. Martonyi mondókája már pontosan ebbe a témakörbe illeszkedik. Előkészíti a közvélemény számára, miért is kell Oroszországgal háborúzni. "Moszkva agresszívan terjeszkedik Európa felé", ráadásul "veszélyezteti a békés, demokratikus országok stabilitását". Martonyi szerint ez elég jogalap arra, hogy csendes, vagy tevőleges háborút folytasson a nyugat Moszkvával szemben. Mi magyarok nem, mi nem akarunk, mi kimaradunk mindenből persze, csak és kizárólag az EU és a NATO kötelezettségeinknek teszünk eleget, de ezt Moszkvának el kell nézni - gondolja Martonyi.

A nyugat technikai fölénye nem egyértelmű, emberanyaga pedig teljességgel alkalmatlan egy komoly háborúra. Martonyi és cionista bandája pont úgy jár, mint ahogy Hitler a háború végén, amikor a terepasztalon nem létező alakulatokat tologattak. A világ úgy hiszi, a nyugat elegendő erővel rendelkezik egy nagy háború megvívásához. A meglepetések csak akkor kezdődnének, amikor megindulnának a harcok, - de ez lenne a cionista hatalmasok utolsó meglepetése. Birodalmuk kártyavárként dőlne össze. Marad a fogatlan vén oroszlán fenyegetőzése, - jó messziről, ahonnan még nagy és erős oroszlánnak néz ki. Ennek ellenére kiszámíthatatlanok, mert nekik nem gond, ha fehér fiatalokkal irtatják egymást önös cionista érdekekért. Ha vesztenek, akkor is nyertek, - mert millió számra hullana a fehér ember. A kérdés már csak egy; ők túlélnék-e a csalódott és fellázadt fehér ember haragját.

Kemény Gábor

http://www.hidfo.net/2014/04/23/martonyi-haborus-retorikat-folytat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chikán: gyenge és romlik a magyar gazdaság versenyképessége
  2014-04-25 21:32:43, péntek
 
  Chikán: gyenge és romlik a magyar gazdaság versenyképessége
MTI
2014. április 25. 20:18


Magyarország versenyképessége gyenge, és romlik - jelentette ki Chikán Attila professzor pénteken Debrecenben.


Az okok gyökerei mélyre nyúlnak, nem köthetők egyetlen kormányzathoz, s csak hosszú távon enyhíthetőek - tette hozzá a versenyképességi intézet igazgatója, volt gazdasági miniszter a Hajdú-bihari Napló TOP-100 klubjában, a Versenyképességi szempontból miért beteg a magyar gazdaság? címmel tartott eladásában.

Chikán Attila emlékeztetett rá, hogy Magyarország 148 országot tekintve 2001-ben versenyképességi szempontból a 29. helyen volt, ma a 63. helyen vagyunk, s szinte folyamatos a leszakadásunk.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/chikan_gyenge_es_romlik_a_magyar_gazdasag_versen ykepessege.198289.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vissza az Aranybullához, amely talán soha nem volt időszerűs
  2014-04-25 20:13:07, péntek
 
 


Vissza az Aranybullához, amely talán soha nem volt időszerűséggel hirdeti a nemzeti ellenállás és ellentmondás jogát!
2014. április 24. 12:35
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Banális, mégsem elégszer hangsúlyozandó igazság, hogy egy társadalom csak akkor működőképes, ha annak valamennyi rétege békében igyekszik egymás mellett élni, vagyis ha egyik sem akar a többiek felett basáskodni. De valahogy már a múltban sem mindenki gondolkodott ekként. Ezért, hogy hétszázkilencven két éve, 1222. április 24-én II. András királyunk az Aranybullában meghagyta, kik azok, akiknek térnyerését korlátozni kell. Vissza az Aranybullához, amely talán soha nem volt időszerűséggel hirdeti a nemzeti ellenállás és ellentmondás jogát!
Mert bizony az Aranybulla a ius resistendi et contradiscendi, a nemzeti ellenállás és ellentmondás jogára épül, vagyis a mindenkori uralkodónak a keresztény tanításban megfogalmazott Tízparancsolatból ismert természettörvény (lex naturalis) szerint való kormányzása betartatása, elvégre az igazságosság a nemzetek alapja (iustitia est regnorum fundamentum), amely nélkül nincsen közjó (sensus communis).

Ma, amikor a globális erők célja az ember és a természet végsőkig történő megrablása, sőt elpusztítása, különösen is ? tekintettel energetikai-logisztikai erőforrásainkra ? itt, a Kárpát-medencében, létfontosságú számunkra, hogy ennek való természetes ellenállásunk helyes módjainak megtalálása érdekében tanuljunk történelmünk azon korszakából, melyben még éltek eleink (még ha olykor kevésbé következetesen is) a nemzeti ellenállás és ellenmondás jogával. Ez pedig a hierarchikusan és organikusan felépült társadalom, a jogok és kötelességek egységére hagyományozódott középkor, amelyben a törvénynek még volt szelleme, mely mindenkire vonatkozott, megvetve a bűnpártolást, strómanságot.

Igen, ilyen kor volt az, amelyben az Aranybulla megszületett. Ugyebár az a ?sötét? középkor! Ugyanis akik középkori törvényeinket tanulmányozzák, megdöbbenve ismerhetik fel egyrészt a közjó elleni vétségek elkövetői zömének egyazon származását, másrészt a velük szembeni törvénykezés enyheségét vagy szigorát. Ami az utóbbit illeti, ezen egyáltalán nem csodálkozhatunk, ugyanis az elkövetők nem a Bibliára, hanem a Talmudra esküdve szedtek gyakran kétszázötven százalékos uzsorakamatot vagy tettek hamis tanúvallomásokat, abból kiindulva, amit belőle megtanultak, így például azt, hogy ?ha egy nem zsidó egy zsidót megüt, halált érdemel, mert ez éppen olyan bűn, mintha ezt az isteni Fölséggel tenné?, hiszen ?a világ csak az izraeliták végett teremtetett: ők a gyümölcs, a többi nép csak üres csésze, következésképpen mondhatjuk, hogy az izraelitákon kívül nincs más nép, azok csak üres csészék?, továbbá, hogy ?a világ népei nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak: a nem zsidók udvara baromistállónak tekintendő, lakásaik nem lakások?, valamint ?az embernek (zsidónak) szabad a nem zsidók vásáraira elmenni és barmot, rabszolgát venni, mert így megmenti azokat az ember az ő kezükből. Felebarátodat nem szabad megrabolnod, de ez nem vonatkozik gojra [nem zsidóra ? Ifj. T. L.], aki neked nem felebarátod: egy gojt szabad megcsalnod és tőle uzsorát venned?.

Ezért, hogy egyházi és világi hatóságok egyaránt elrendelték Talmudjaik megsemmisítését ? mint például a domonkos Nicolaus Donin tanácsára IX. Gergely pápa, így a franciák csak 1240-ben huszonnégy szekérre valót égettek el belőle ?, hiszen a benne foglaltak nemcsak gettóbeli szokásaikat határozták meg kaszárnyaszigorral, hanem külvilággal való társadalmi érintkezésük formáit is, különös tekintettel a pénzkereskedelemre, éspedig olyannyira, hogy ? amint Valeriu Marcu írja (Die Vertreibung der Juden aus Spanien (A zsidók kiűzése Spanyolországból), 1934) ? ?belőle a nemes fémek pontos ismertét is meg lehet tanulni, benne van a hitelek neme, a kölcsönszerződések pontos ismerete is. Minden ?igaz? zsidó, akár gazdag, akár szegény, reális gazdasági ismeretekkel rendelkezett, köteles volt a Talmudot olvasni, tanulni, így annál jobb közgazda lett.?.

E ?jobb közgazdák? pénzpolitikájával szembeni első ellenállás lovagkirályunk, Szent László uralkodására (1077-1095) nyúlik vissza. Az 1092-ben tartott Szabolcsi Zsinaton egyenesen eltiltotta a keresztények és zsidók házasságát, a keresztények ? különösen a 40 év aluli nők ? cselédként tartását, Törvénykönyvében pedig a keresztények bárminemű szolgaságban tartását:

?Ha zsidó keresztény asszonyt vesz társul magához, vagy valamely keresztény személyt szolgaságban tart az ő házánál, vegyék el tőle és adják vissza annak szabadságát, aki pedig eladta, attól az árát vegyék el és legyen az a püspökök jövedelme?. (Decr. I.10.)

Igyekezett rászorítani őket továbbá a keresztény ünnepnapok megtartására:

?Ha valaki vasárnap vagy más nagyobb ünnepen talál zsidót munkában, hogy a kereszténység meg ne botránkozzék, azt a szerszámot, amellyel a zsidó dolgozott, veszítse el.? (Decr. I. 26.)

A visszaélések sokasága miatt Könyves Kálmán uralma alatt (1095-1114) Törvénykönyvében megtiltotta a velük való házasságkötést (II. Decr. I. 48.), és Szent Lászlóhoz hasonlóan rendelkezett a keresztények zsidók körében való alkalmazásáról:

?Senki a zsidók közül keresztény cselédet venni vagy eladni, avagy magánál szolgaságban tartani ne merjen. Amelyiknél pedig jelenleg van olyan, ha a megengedett idő alatt túl nem ad rajta, veszítse el.? (I. Decr. I. 74.)

?Keresztény cselédet, legyen bármilyen nemzetiségű, venni vagy eladni, avagy magánál szolgaságban tartani senki a zsidók közül ne merjen ezentúl, és ha valaki ezen végzést áthágja, szenvedje kárát a nála megtalált keresztény cseléd elvesztésével.? (II. Decr. 1.)

Szabályozta ingatlantulajdonhoz való viszonyukat is: ?A zsidók közül az, akinek mezei gazdasága van, pogány cselédekkel lássa el azt. Ha módjuk van, lehet mezei jószáguk, de csak püspöki székhelyen.? (I. Decr. I. 75.)

A kölcsönszerződések tisztasága érdekében előírta a kötelező írásos tanúzást (II. Decr.1-3.), miszerint ?ha keresztény zsidónak vagy zsidó kereszténynek kölcsönt akar adni, zálogot vegyen a kölcsönvevőtől, mindkét fél részéről tanúk jelenlétében?, végül meghagyta (II. Decr. 13.), hogy ?ha valaki ünnepnapon [vasárnap vagy egyéb egyházi ünnepen ? Ifj. T. L.] árul, adja meg az árát négyszeresen?.

Rendelkezései ? amint Somogyi Ferenc írja (Zsidójogunk fejlődésének áttekintése, 1938) ? ?a kor szellemének megfelelően az Európa-szerte megnyilvánuló zsidóüldözések idejében korántsem voltak szigorúak: a zsidók izolálása ebben a korban csak természetes. Kereskedelmük azonban, mely rabszolga-kereskedésük és kölcsönügyleteik révén gazdaságilag mind nagyobb és nagyobb jelentőséget biztosít nekik, további korlátozásokat von maga után. A zsidóság beözönlése és fokozatos térhódítása azonban így is tovább tart.? Ennek oka ? amint Takáts Albert leszögezi (A zsidókérdés ezeréves jogalkotásunkban, 1942) ? a ?helyrehozhatatlan mulasztás? volt, az, hogy ?ezeknek a törvényeknek végrehajtására nem fordítottak elég nagy gondot?, ezért ?a zsidóság hamar megtalálta a módját annak, hogy miképpen játssza ki ezeket, így nemcsak a kívánt hatás maradt el, hanem ellenkezőleg, a zsidóság pénzkölcsönzések útján beférkőzött a főurak bizalmába és pár évtized alatt nem egy zsidónak az udvarhoz is megvoltak az összeköttetései.?

Szent László és Könyves Kálmán büntető rendelkezéseit azonban nem kísérte eléggé a betartatás szigora, így pénzkölcsönzéseikkel megpróbálkoztak utódaik bizalmába férkőzni, majd tanácsadóikként kifosztani a kincstárat és az állami bevételeket megkaparintani, mindezzel kiváltva a tömegek ellenszenvét, sőt egyre határozottabb ellenállását.

Így érkezünk el II. András uralkodásához, az Aranybulla megszületéséhez. Királysága alatt (1205-1235) a zsidó vámszedők szabadon szedhettek uzsorakamatot: a király örökösen pénzkölcsönzéseikre szorult, ráadásul a haszonbérleti jogokat rájuk ruházta, zsidó kamaraispánjainak pedig keresztény szolgák tartását is megengedte. Mindezek miatt országszerte nőttön-nőtt az elkeseredés, olyannyira, hogy a nemesség sürgetésére a király 1222-ben az Aranybullában elsősorban pénzhamisításaik miatt megszorító törvényt hirdetett ki:

Pénzváltó kamaraispánok, sókamarások és városok országunkon belüli nemesek legyenek, izmaeliták és zsidók ne lehessenek. (Art. 24, 1. §)

Thallóczy Lajos jogtörténész írja (A kamara haszna, története, kapcsolatban a magyar adó- és pénzügy fejlődéséve1, 1879): ?A rendszeres adózás behozatala óta a nép szemében nem igen volt gyűlöletesebb egyén a pénzbeváltónál vagy adószedőnél. Árpádház-béli, sőt az Anjou-királyok idejében is széltében hangzik a panasz a beváltók, a dicatorok zsarolása ellen: majd ott kergetik szét őket, majd emitt ölnek meg egyet. A zsidógyűlöletnek is ez az egyik oka: a legnagyobb csalók ? nem elfogultságból, hanem adataink nyomán beszélünk ? ők voltak.?

A legnagyobb tragédiát azonban az idézett cikkely végrehajtatlansága jelentette, az, hogy ? amint Thallóczy megjegyzi ? ?az ellenük hozott törvényes intézkedéseknek nem volt foganatjuk: még 1250-ben is egy zsidó, Henel András áll a pénzügyek élén, mint Summus Camerarius. Kereskedelmi összeköttetéseikről s befolyásukról a pénzverés körül Jehuda Cohen XI. századbeli rabbinak jognyilatkozványai tanúskodnak.? Ezért Róbert (1226 és 1239 között) esztergomi érsek a 24. cikkely végrehajtatlansága miatt ?interdictum?-mal (istentiszteleti cselekmények tilalmával) sújtotta IX. Gergely pápa felhatalmazásával 1232-ben országunkat, amint ennek részleteiről Makkai Sándor Táltoskirály című regénye drámai erővel ír.

Erre válaszul II. András 1233-ban a beregi erdőben esküt tett arra, hogy a közhivatalokban többé nem tűri meg őket és megkülönböztető ruhajelzés ? arasznyi sárga folt ? viselését rendeli el számukra.

Mindezekről azonban tankönyveink és közmédiumaink mit sem tudnak. Mert festhetik bármennyire is ?sötét?-nek a középkort, tény, akkor még azért bizony rádöbbentek az annak világát alakítók, hogy egy társadalom csak akkor működőképes, ha annak valamennyi rétege békében igyekszik egymás mellett élni, vagyis ha egyik sem akar a többiek felett basáskodni. Vissza tehát a hétszázkilencven két éve, 1222. április 24. II. András királyunk által kiadott Aranybullához, amely talán soha nem volt időszerűséggel hirdeti a nemzeti ellenállás és ellentmondás jogát!


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74562
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakadás szélén Ukrajna
  2014-04-25 20:09:13, péntek
 
  Szakadás szélén Ukrajna
2014, április 25 - 07:22


A Foreign Affairs vezető amerikai külpolitikai folyóirat elemzője szerint a Nyugat jelenlegi Ukrajna-politikája kudarcra van ítélve: egy regionálisan megosztott országot irányító Európa- és NATO-párti kormány az instabilitásra, nem pedig az európai integrációra recept.

Nem igazán nevezhető stratégiának az, hogy a Nyugat csak Ukrajna EU-társulási szerződését és NATO-integrációját erőlteti, ahelyett, hogy rábírná a kijevi kormányt, ne csak erőszakkal igyekezzen megoldani legitimációs problémáit. "Ez a politika még csak nem is hazárdjáték, szinte bizonyosan kudarcra van ítélve" - állapította meg Keith Darden, a washingtoni Amerikai Egyetem professzora.

Az elemző úgy látja, ha Brüsszel anélkül köt társulási szerződést Ukrajnával, hogy Kijev hosszú távon rendezné a belső feszültségeket, borítékolni lehet a nyugati közeledés kudarcát. Mint fogalmaz, Ukrajnának ez a Nyugat felé tolása szétszakíthatja az országot.

Keith Darden rámutat: az ukrán válsággal foglalkozó írások nagy része Moszkva és a Nyugat közötti geopolitikai kötélhúzásnak tekinti az eseményeket. Az elemzők többsége Ukrajnát a nagyhatalmi vetélkedés színpadának tekinti. Ő azonban úgy látja, veszélyes félreértelmezése lenne a jelenlegi konfliktusnak, ha figyelmen kívül hagynák Ukrajna regionális megosztottságát. Az ukrán válság kialakulásában Oroszország és a Nyugat vetélkedése szerinte inkább csak katalizátor, semmint a probléma gyökere.

s

Kelet- és Dél-Ukrajnában nem értenek egyet a Majdan tüntetőivel

A kutató úgy látja, hogy az a heves oroszellenes ukrán nacionalizmus, amely Európa felé löki a mostani ukrán kormányt, korlátozza Kijev képességét Ukrajna irányítására. Hozzáteszi, a kormány egy népfelkeléssel került hatalomra, nem pedig választással, és külpolitikája nagyon idegen Ukrajnában. Ez a kormány elszakadt a hagyományos hatalmi és a jelenlegi gazdasági központoktól, "csoda, hogy Ukrajna még egyben van".

A Foreign Affairs elemzője aláhúzza, hogy az ukrajnai válság magját egy régi és mélyen fekvő regionális ellentét képezi, amelyet életre keltett az EU-társulási folyamat, a tiltakozási hullám, az erőszakos események sorozata és a forradalom.

"Amennyiben Ukrajna nem oldja meg a régiók kérdését, és nem hoz létre egy nagyobb legitimitású, decentralizált kormányt, Ukrajnát sem a Kelet, sem a Nyugat nem fogja megnyerni, szétszakad" - írta a Foreign Affairs elemzője.

A kutató kijelenti, hogy az ukrán válság egy belső ukrán probléma, amelyre csak ukrajnai megoldás születhet. "Lehet, hogy Kijev nem lesz képes rendezni a több évszázados szembenállást, de meg kell teremtenie az intézményeket ennek kezelésére" - írta.

A nyugati orientációjú négy megye - amely 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchia része volt - több mint egy évszázada melegágya az oroszellenes és Európa-barát érzelmeknek. A Habsburgok - az orosz terjeszkedéstől és a lengyel nacionalizmustól egyaránt tartva - bátorították a szenvedélyes nacionalizmust. "Megtanították" a helyi parasztoknak, akik azelőtt ruszinoknak nevezték magukat, hogy ők egy nagy, a Kárpátoktól a Don-folyóig terjedő ukrán nemzet tagjai, akiket a történelem folyamán az oroszok és a lengyelek is elnyomtak. S hogy kik e parasztok szövetségesei ebben a nemzeti felszabadítási harcban? Természetesen Európa, konkrétan a Habsburgok vezette Bécs.

Ezekben a nyugati tartományokban kifejezetten tartósnak bizonyult az ukrán nacionalizmus. Amikor a Szovjetunió átvette a hatalmat a terület felett, kérlelhetetlenül ellenséges lakossággal találta szembe magát, akik még az 1950-es évek elején is fegyveres harcot folytattak a szovjet rendszer ellen. A nyugat-ukrajnai megyékben szavaztak a legtöbben 1991 márciusában a Szovjetuniótól való elszakadás mellett. S bár csupán Ukrajna lakosságának 12 százaléka él ezen a területen, befolyásuk ennél sokkal erősebb politikai nézeteik hevessége és a diaszpórabeli támogatottságuk miatt, valamint mert hajlandóak az utcára vonulni.

Ezzel szemben szöges ellentétet képviselnek a keleti és déli régiók, avagy a korábban "Új Oroszországnak" nevezett térség. Ezt a területet Moszkva a tatár kánságtól és az oszmán török birodalomtól szakította el a 18. században, és a gyéren lakott régiót emigránsokkal töltötte fel az orosz birodalomból és külföldről. Az oda költözőknek - akiket megtanítottak oroszul - döntően orosz identitásuk alakult ki, és a területen az ukrán identitás nem ütközött az orosz azonosságtudattal. Az egykor Új Oroszországnak nevezett térségben élő "ukrán nemzetiségű" lakosság többségében oroszul beszél és oroszbarát.

Nem meglepő, hogy amikor a lakosságot egy friss közvélemény-kutatásban arról kérdezték, csatlakozzon-e az ország a NATO-hoz, a nyugat-ukrajnai területek lakosságának 64 százaléka támogatta a gondolatot, miközben a déli területeken csupán 11 százalékos, keleten 14 százalékos támogatottságot mutattak ki.

Amikor Viktor Janukovics elnököt és kormányát februárban leváltották, a hatalom radikális módon tolódott el a keleti régiók felől a nyugati tartományok irányába. Februárban csupán a kelet-ukrajnai lakosság 20 százaléka és a déli területek 8 százaléka szimpatizált a kijevi Majdanon tüntetőkkel, így érthető módon nem nézik jó szemmel Arszenyij Jacenyuk ideiglenes államfő és a jelenlegi nyugatbarát vezetés tevékenységét. Jacenyuk kormányában a vezető tisztviselők mintegy hatvan százaléka az egykori Habsburg-tartományokból - harmaduk Lvivből - jött. Csak két kormánytag, a belügy- és a szociális politikai miniszter származik a déli és keleti országrészből. A Janukovics-kormányban ezzel szemben a miniszteri szintű vezetők mintegy 75 százaléka a déli és keleti régiókból került fel Kijevbe.

A Foreign Affairs szakértője szerint az új kormány képviselte szélsőséges regionális egyensúlytalanság adott teret az orosz beavatkozásnak a Krímben, és azonnal meg kell oldani, ha Ukrajna egyben akar maradni.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/szakadas_szelen_ukrajna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó naptár
  2014-04-25 20:08:19, péntek
 
  2014-04-25. 12:06
Zsidó naptár

Honnan lehet tudni az új időszámítás szerint, hogy eltelt egy év?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OCgwK9RpQyM

További részletek: http://kuruc.info/r/34/127020/#ixzz2zvH1PIIQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz ismét a szocionistáknak adta a nemzetbiztonsági biz
  2014-04-25 20:02:50, péntek
 
  2014-04-25. 17:41
A Fidesz ismét a szocionistáknak adta a nemzetbiztonsági bizottságot

Megegyeztek a pártok pénteken az új parlamenti bizottsági struktúráról: ennek értelmében tizenöt testület alakul majd, amelyből ötöt vezethet az ellenzék.
A nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját, amelyre az MSZP és a Jobbik is jelezte igényét, a szocialisták kapták - jelentette be a fideszes Rogán Antal.

A Jobbik is két testületet vezethet majd, a kulturális, valamint a vállalkozásfejlesztési bizottságot. Utóbbi eredetileg nem szerepelt a Fidesz által javasolt 14 testület között, végül azonban ezt is felvették az állandó bizottságok közé - tájékoztatott a kormánypárt képviselője, hozzátéve, hogy ez a testület lesz illetékes munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben is.
A fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke lesz. A többi bizottsági elnöki posztra a kormánypártok delegálnak képviselőt - közölte Rogán.
Mesterházynak nem tetszik Sneider
A pénteki egyeztetésen vita alakult ki arról, hogy lehetőség legyen-e a kormányalakítás előtti üléseken napirend előtti és utáni felszólalásokra, ezt a Jobbik és az LMP szerette volna, az MSZP és a Fidesz nem. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ezzel kapcsolatban a hvg.hu kérdésére azt mondta: 24 éves hagyomány, hogy a kormány megalakulása előtt nincs lehetőség ilyen felszólalásokra, a Jobbik és az LMP ezt a hagyományt akarta megtörni.
Személyi kérdésekről hivatalosan nem esett szó, ezt május 5-én délután, közvetlenül a május 6-i alakuló ülés előtt beszélik meg a pártok, ekkor dől el az is, hogy közös javaslatként terjesztik-e be az összes nevet, vagy pedig külön-külön.
Egy személyi kérdésben azonban biztosan nézetkülönbség lesz: a Jobbik Sneider Tamást javasolja az Országgyűlés alelnökének, amire Mesterházy Attila azt mondta, hogy a jelölése "nem méltó az Országgyűlés tekintélyéhez".
(MTI - HVG nyomán)
Frissítés: Jobbik: megszólalt a pufajkás és a D-209-es pártja
Szégyen, hogy az az MSZP, amely egy pufajkást és a D-209-es fedőnevű kommunista ügynököt miniszterelnöki bársonyszékbe ültette, és amely a kommunista állampárt haszonélvezőit továbbra is soraiban tudja, műhisztériát gerjeszt a Jobbik által javasolt parlamenti alelnök személye ellen. A leszerepelt maffiabaloldal politikusai inkább annak örüljenek, hogy a fideszes el nem számoltatás következtében nem börtönpriccshez, hanem parlamenti székhez jutottak - írja közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
A nemzeti párt egyenesen gyomorforgatónak tartja azt is, hogy miközben Sneider Tamásnak a szociális bizottság elnökeként végzett négyéves korrekt, részrehajlás nélküli ülésvezetést a háttérben még az MSZP politikusai is megköszönik, addig az Országgyűlés üléseit rendszeresen egyoldalúan vezető szintén MSZP-s Ujhelyi István gyalázkodó közleményeket jegyez.
2. frissítés: Vona: a Fidesz azoknak adta a nemzetbiztonsági bizottságot, akiket maffiabaloldalnak nevezett

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GMO-bOj2aRc

3. frissítés: A Simon-ügy után a Fidesz az MSZP-t támogatta - az N1TV összeállítása
A maffiabaloldal partner lett. A Fidesz az MSZP-t támogatta a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjának megszerzésében.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rAOCzDXJY74


További részletek: http://kuruc.info/r/2/127024/#ixzz2zvFQfs9i
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kishantosi birtokperek: a bíróság első fokon elutasította a
  2014-04-25 20:00:54, péntek
 
  2014-04-25. 17:57
Kishantosi birtokperek: a bíróság első fokon elutasította a narancsbárók két keresetét

Háromból két esetben elutasította az új haszonbérlők keresetét a Székesfehérvári Járásbíróság a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ellen kezdeményezett birtokvédelmi perben - adta hírül az MTI.
A Székesfehérvári Járásbíróság három, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ellen kezdeményezett birtokvédelmi perben kezdte meg a tárgyalást pénteken, ezek közül kettőnél elsőfokú ítéletet hozott, elutasította az új haszonbérlők keresetét - közölte a Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya.
Közleményük szerint mindhárom per tárgya kizárólag a 2013. novemberi birtokháborítás volt. A bíróság elutasította a kereseteket, mert jogi álláspontjuk szerint a becsatolt okiratok igazolták: az új haszonbérlőknek tudomásuk volt arról, hogy a korábbi haszonbérlő nonprofit kft. nem adta vissza a perbeli földterületeket az államnak.
A bizonyítási eljárás során az is igazolást nyert, hogy a kft. semmi olyan konkrét akadályozó cselekményt nem tanúsított, amely birtokháborításnak lenne minősíthető. Ennek hiányában pedig a 2013. novemberi birtokvédelmi igény sem lehet alapos.
Jelezték, hogy az ítélet egyik ügyben sem jogerős, írásbeli kézbesítésüket követően nyílik módja a peres feleknek esetleges fellebbezéseik előterjesztésére.
A pénteken tárgyalt harmadik ügyben a megidézett tanú távolmaradása miatt nem fejezték be a bizonyítási eljárást, a tárgyalást július 14-re halasztották. A Székesfehérvári Járásbíróság előtt folyamatban lévő további peres ügyekben az első tárgyalás időpontja május 28. és május 29. lesz.
A Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztálya a hivatalos honlapján szerdán közzétett közleményében jelezte, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ellen kezdeményezett birtokvédelmi eljárásokban a Székesfehérvár Megyei Jogú Város jegyzője - mint kijelölt hatóság - által meghozott határozatokkal szemben összesen nyolc keresetlevél érkezett a Székesfehérvári Járásbíróságra, valamint birtokvédelem érdekében maga a társaság is kezdeményezett peres eljárást.
A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a magyar és a német kormány megállapodása alapján jött létre 15 évvel ezelőtt a legszigorúbb minősítésű biovetőmag előállítására és biogazdaság üzemeltetésére. A gazdaság 452 hektár állami földterületen termelt, amelynek bérleti joga 2013 októberében lejárt. A földterület hasznosítására a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) meghirdette a területeket, a pályázatra a központ is jelentkezett, de nem nyert.
November 4-én a kishantosi földek két hivatalos átadás-átvételi procedúrája közül csak az egyik történhetett meg, mert az addigi bérlők, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Kft. tulajdonosai megtagadták az állami földek hivatalos átadását a Nemzeti Földalapkezelő képviselőinek. Az NFA azonban átadta az érintett földterületeket az új bérlőknek.
Április 12-én az állami földpályázaton nyertes új bérlők elkezdték beszántani a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kft. ősszel és tavasszal elvetett növényeit, a cég vezetői szerint több mint 140 millió forint értékű bionövény-állományt semmisítettek meg, ezért feljelentést tettek a rendőrségen.
Korábban írtuk: Ma kezdődnek a kishantosi birtokperek
Három tárgyalással kezdődnek meg pénteken a kishantosi birtokperek, amelyeket birtokvédelem miatt az új bérlők és a korábbi bérlő is elindított.
A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ellen kezdeményezett birtokvédelmi eljárásokban a székesfehérvári jegyző határozataival szemben összesen nyolc keresetlevél érkezett a Székesfehérvári Járásbíróságra, valamint birtokvédelem érdekében maga a társaság is kezdeményezett peres eljárást.
A járásbíróság három ügyben pénteken kezdi meg a tárgyalást. A további ügyekben az első tárgyalások jövő hétfőn és kedden lesznek.
A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a magyar és a német kormány megállapodása alapján jött létre 15 évvel ezelőtt a legszigorúbb minősítésű biovetőmag előállítására és biogazdaság üzemeltetésére. A gazdaság 452 hektár állami földterületen termelt, amelynek bérleti joga 2013 októberében lejárt. A földterület hasznosítására a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) meghirdette a területeket, a pályázatra a központ is jelentkezett, de nem nyert.
November 4-én a kishantosi földek két hivatalos átadás-átvételi procedúrája közül csak az egyik történhetett meg, mert az addigi bérlők, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Kft. tulajdonosai megtagadták az állami földek hivatalos átadását a Nemzeti Földalapkezelő képviselőinek. Az NFA azonban átadta az érintett földterületeket az új bérlőknek.
Ács Sándorné, a kft. egyik ügyvezetője akkor azt mondta: 1998-ban azzal a feltétellel vették át a 452 hektár állami földet az addigi bérlőtől, hogy a mezei leltár alapján elszámoltak velük, és kifizettek körülbelül 15 millió forintot. Ragaszkodnak ugyanilyen eljáráshoz az átadáskor is. Hozzátette: a területeket átállították bioművelésűre, amely hektáronként egymillió forinttal növelte meg a földek értékét.
Április 12-én az állami földpályázaton nyertes új bérlők elkezdték beszántani a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kft. ősszel és tavasszal elvetett növényeit, a cég vezetői szerint több mint 140 millió forint értékű bionövény-állományt semmisítettek meg, ezért feljelentést tettek a rendőrségen.
Bitay Márton a Vidékfejlesztési Minisztérium állami földprogramért felelős államtitkára akkor azt nyilatkozta: a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek nincs köze ahhoz, hogy Kishantoson a helyi gazdák megkezdték a szántást, de a gazdák jogszerűen használják az elnyert földterületet. Hozzátette: Kishantos kárt okozott az államnak azzal, hogy nem engedte beszántani a területet.
A kishantosi növények beszántása ellen tiltakozott az MSZP, az Együtt-PM, az LMP, a DK és a Jobbik is.
(MTI)
Frissítés: A Jobbik a gigabirtokosok mellett a külföldiektől is megvédené a termőföldet - közlemény
A Jobbik képviselői csatlakoztak az LMP kezdeményezéséhez az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívása érdekében. A Jobbik által kifejezetten károsnak tartott, törvénytelenül elfogadott új földtörvény sürgősen módosításra szorul. Egyetértünk azzal a céllal, hogy a korlátlan méretű nagybirtokok túlsúlyának bebetonozása helyett a kis és közepes birtokok, valamint családi gazdaságok megerősítésére van szükség.
A Jobbik azonban nem elégszik meg csupán a hazai földbárók és oligarchák elleni fellépéssel, a termőföldet magyar tulajdonban is kell tartani. Ezért a nemzeti párt a május elsején lejáró földmoratórium miatt az LMP által benyújtott javaslatot kiegészítve arra is garanciális indítványt tesz, hogy a külföldiek (az EU-tagállamok állampolgárait is beleértve) egyetlen négyzetméter földterületet se szerezhessenek a jövőben Magyarországon.
Magyar Zoltán,
a Jobbik országgyűlési képviselője

További részletek: http://kuruc.info/r/2/127011/#ixzz2zvFBn5OC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.