Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Jó éjszakát!
  2014-04-04 23:59:14, péntek
 
  Szeretettel kívánok Mindenkinek



 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gyógynövény horoszkóp
  2014-04-04 23:58:58, péntek
 
  Gyógynövény horoszkóp

Szüzeknek kontyvirág, skorpióknak zsázsa...

Minden állatövi jegy testének megvan a gyenge pontja, a habitusának megfelelően támadhatják meg betegségek. De ugyanígy mind a 12 jegy szülöttének megvannak azok gyógynövényei, amelyek segítségével elkerülhetik a problémákat, vagy meggyógyulhatnak.



Kos: III. 21 - IV. 20.

Az aktívan élő ember




Menta

Habitus: Bátor hozzáállásod a legnagyobb erősséged. Éppen ez okozza a legtöbb problémát. Legfőbb hajtóerőd a győzelemvágy, és ez igen erős versenyszellemet olt beléd.

Betegségre való hajlam: Gyulladás, sérülés, fejfájás, kimerültség, alvásprobléma, idősebb korban emlékezetzavarok, vesekő.

Gyógynövény: Macskagyökér, borsmenta.

Felhasználási ajánlat: Amikor úgy érzed, teljesen kidőltél, akkor jött el a borsmentatea ideje. 2-3 csészével is ihatsz naponta, s hamarosan érzed majd az élénkítő, pezsdítő hatást. Fejfájás ellen is hatásos. A macskagyökérből készült kapszulát lefekvés előtt 1 órával érdemes bevenned. Kiváló álmatlanság ellen, ráadásul másnap nem érzed az egyes altatók szedése utáni kábaságot.

+1 tipp

Próbáld ki az illatos, apróra vágott mentával szórt birkasültet! Alufóliába csomagolva párold a sütőben, csak az utolsó 30 percben fólia nélkül süsse pirosra!

Bika: IV. 21 - V. 20.

A béke embere




Hárs

Habitus: Higgadt vagy és céltudatos. Véleményed határozott, amihez makacsul ragaszkodsz. Békés vagy, de jobb nem kihozni a sodrodból.

Betegségre való hajlam: Torok, hörgők, mandulák, pajzsmirigy, a táplálkozás betegségei, nyakszirtreuma.

Gyógynövény: Hárs, lándzsás útifű.

Felhasználási javaslat: A lándzsás útifű szirup segít köhögésnél és a tüdő megbetegedéseinél is. A neves gyógynövényszakértő, Maria Treben állítja, vértisztító hatását kihasználandó, minden étkezés előtt ihatunk 1 evőkanálnyit belőle.

A népi gyógyászat ősi alapanyaga, a hársfa minden felső légúti betegségnél legyen kéznél! Ihatod teában, naponta többször is, és érdemes hársfamézzel ízesíteni, hogy fokozzuk a hatást.

+1 tipp

Ha pajzsmirigy-problémáid jelentkeznek, használj jódozott sót az ételek készítésénél, és kipróbálhatod a japánok csemegéjét, az algát vagy algatablettát.



Ikrek: V. 22. -VI. 21.

A gyorsan élő ember




Borsikafű

Habitusa: Kíváncsi vagy, kicsit szétszórt, mindenhez hozzá tudsz szólni. Ki nem állhatod az unalmat, a tanulást soha nem hagyod abba.

Betegségre való hajlam: Légúti betegségek, váll-, karpanaszok, idegi zavarok, beszédproblémák.

Gyógynövényei: Levendula, borsikafű, citromfű.

Felhasználási javaslat: A levendula meg fog nyugtatni: a legkellemesebb gyógymód este elnyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdős vagy -fürdőolajos vízben.

Napi 1 csésze citromfűteától könnyebben visszatér a kedved. Különösen jót tesz, ha hajlamos vagy herpeszre. Köhögés, torokgyulladás esetén gőzölj ezzel a keverékkel: 1-1 ek. szurokfű és kakukkfű, 2 ek. kamillavirág. Ezt leforrázod, fölé hajolsz, és fejed letakarod fürdőlepedővel.

+1 tipp

Savanykás, tejfölös ételekhez mindig tégy borsikafüvet (csombort), mert segíti az emésztést. Ha orvosod nem javasolja a túlzott fűszerezést, akkor is jót tesz bors helyett használva.



Rák: VI. 21. - VII. 22.

Az érzelmek embere




Csalán

Habitus: Ha egy ügy mellett érzelmileg elkötelezed magad, képes vagy makacs kitartással küzdeni céljaidért, nagy meglepetést keltve ezzel környezetedben.

Betegségre való hajlam: Nőgyógyászati vagy urológiai problémák, gyomor, tüdő, nyálkahártyák, vizesedésre való hajlam, szívpanaszok.

Gyógynövényei: Árvacsalán, zsálya.

Felhasználási javaslat: Az illatos zsályatea különösen nőknek ajánlott, mert amellett, hogy serkenti a vérkeringést, enyhíti a menstruáció idején az erős vérveszteséget.

A csalántea vizelethajtó hatása mellett megszünteti a kellemetlen nyákelválasztást, ha náthától szenvedsz. Most tavasszal kezdj 4 hetes kúrába, amelyet ősszel ismételj meg: reggel éhgyomorra, kortyonként igyál meg 1 csésze teát, további 2 csészényit pedig részletekben a nap folyamán. (Csészénként 1 púpozott tk. csalánt leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.)

+1 tipp

Különleges és egészséges levesbetétet kapsz, ha apróra vágott friss csalánt keversz a levestészta masszájába, majd a kis galuskákat sós vízben kifőzöd.




Oroszlán: VII. 23. - VIII. 23.

A bőséges fogyasztás embere




Fagyöngy

Habitusa: Nehezen viseled, ha útirányt kell változtatnod, és gyakran hiúságod miatt benne maradsz abban a helyzetben, amelyről tudod, hogy kudarcra van ítélve.

Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma.

Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.

Felhasználási javaslat: A vérnyomáscsökkentő fagyöngy jót tesz, de a szedésről mindenképpen tudjon az orvosod is! Ihatod kúraszerűen 6 hétig teában. Ekkor 3 héten át napi 3 csészével fogyassz, 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten csak 1 csészével.

Ha a szív- és keringési panaszok vizesedéssel járnak, fűszerezz többet lestyánnal. Az egyedi ízű gyógynövény remek vizelethajtó.

Napi 1-2 csésze kamillatea elfogyasztásával a fájdalomcsillapítók egy részének gyomorkárosító hatását is csökkentheted.

+1 tipp

A fagyöngy ágait ősz vége felé gyűjtsed be, válaszd le a szemeket, kiterítve hagyd megszáradni árnyékos helyen, majd tördeld apró darabokra, végül üvegedénybe rakd el!



Szűz: VIII. 24. - IX. 22.

A testére figyelő ember




Kontyvirág

Habitus: Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezett magánélet, a megnyugtató anyagi helyzet és egy biztonságos állás.

Betegségre való hajlam: Emésztőrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek.

Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.

Felhasználási javaslat: Fürdőd úgy készítsd el, hogy kamillát, levendulát és macskagyökeret összecsomagolsz egy kis gézbe, és ezt tartod a vízcsap alá, amikor teleengeded a kádat. A kontyvirágot mint homeopátiás szert (Arum triphyllum) érdemes használnod, amikor makacs rekedtség jelentkezik.

+1 tipp

Ha a sok stressz miatt nehezen tudsz elaludni, igyál 1 csésze forró tejet, amelybe 1 tk. mézet keversz. (Ha nem szereted a tejet, a méz önmagában is segít az álmatlanság elűzésében.)




Mérleg: IX. 23. - X. 23.

Az egészség embere




Áfonya

Habitus: Szívesen vitatkozol, sőt, gyakran szembeszállsz beszélgetőpartnereiddel. Gyakran felhalmozod a problémákat, hogy ne kelljen szembenézned velük.

Betegségre való hajlam: Vese- és hólyagpanaszok, a test elsavasodása, cukorbetegség, bőrbetegség, a test lesoványodása.

Gyógynövény: Szappanfű, palástfű, aloévera.

Felhasználási javaslat: Az egész szervezeted erősítik az aloévera-készítmények (tea, kapszula, zselés csemege). Az aloévera-krém kiváló a sebek megszüntetésében, pikkelysömör, akné, övsömör ellen.

Görcsoldó hatása miatt időnként érdemes palástfűteát kortyolnod, mert a húgyhólyagpanaszokat enyhíti. Enyhe vizelethajtó a szappanfű teája (ehhez 3 dl forró vízzel leforráz 1 tk. növényt, majd 8-10 perc elteltével leszűri, és fogyaszthatja.)

+1 tipp

A hólyaggyulladás kiváló megelőző növénye a vörös áfonya. Áfonyalé kapható a bioboltokban, és a fagyasztott gyümölcs is ugyanolyan hatással bír.



Skorpió: X. 24. - XI. 22.

A szenvedély embere




Zsázsa

Habitus: Életerős, szívós, egészséges jegy. Ha mégis megbetegszel, akkor az rendszerint pszichés eredetű, ilyenkor életed egy területén képtelen vagy továbblépni.

Betegségre való hajlam: Nemi szervek betegségei, urológiai probléma, vastagbélprobléma, a húgyutak és a végbél betegségei.

Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.

Felhasználási javaslat: A kökörcsinre homeopátiás szerként (Pulsatilla) számíthat,sz hurutos megbetegedések, fülgyulladás, kötőhártya-gyulladás esetén.

A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. Ha unod már a teákat, próbáld ki a kínaiak gyógyhatású csemegéjét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívednek.

+1 tipp: Különleges csemegéje a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával (kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezve)!




Nyilas: XI. 23. - XII. 21.

Az élet habzsolója




Gesztenye

Habitus: Nyugtalan ember vagy, akiknek az állandó optimizmusa hat a környezetére is. Becsületes vagy és remek a humorérzéked.

Betegségre való hajlam: A szervezet anyagcsere-folyamata lelassul, emiatt gyakori a máj és a méregtelenítő szervek betegsége, emellett a csípő és a combok problémája. A reuma is veszélyeztet.

Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika.

Felhasználási javaslat: Emésztésed kiválóan serkenti a szerecsendió. Egy csipetnyit reszelve vagy őrölve gyakran tegyél levesekhez és burgonyás ételekhez!

Visszereid kezeld vadgesztenyekrémmel, és naponta fogyassz 1 tk. gesztenyemézet!

A ginszengtől - ha reggel, éhgyomorra napi 1 ampullával fogyasztasz belőle - az anyagcseréd is jobban működik majd.

+1 tipp

Árnikát mindig tarts otthon homeopátiás szerként. Ha megsérülsz (akár csak a konyhában is elvágod a kezed), rögtön vegyél be öt szem golyócskát (9 CH), és ezt még kétszer aznap! Gyorsabban fognak gyógyulni a sebeid.



Bak: XII. 22. - I. 20.

A hivatás embere




Fekete nadálytő

Habitus: Felelősségteljes, kissé merev jegy. Tiszteled a hagyományt. Hivatásod elsőbbséget élvez mindennel szemben.

Betegségre való hajlam: Csontrendszer, térd, bőr, fogak megbetegedései, valamint reuma, köszvény, kövesedésre való hajlam, érszűkület.

Gyógynövény: Fekete nadálytő, zsurló, pásztortáska.

Felhasználási javaslat: A csontkopásokat, a reumát és a csúzt megelőzheted, ha negyven felé közeledve naponta megiszol 1 csésze zsurlóteát. (Csészénként 1 púpozott tk. zsurlót leforrázol, fél percig állni hagyod, majd leszűröd.)

Fájós térdedre gyógyír a fekete nadálytő felhasználásával készült krém, amelyet mindennapos pakolásként alkalmazhatsz.

A zörgő termésű pásztortáskával vérzést csillapíthatsz, de a zsurlóval együtt szintén hasznos köszvény és reuma ellen.

+ 1 tipp

Most tavasszal még szedhetsz friss pásztortáskát (hamarosan tele van vele a rét). Zsenge leveleit ne félj salátákhoz adagolni ízesítésnek!




Vízöntő: I. 21. - II. 18.

A független ember




Rozmaring

Habitus: Nem szívesen alkalmazkodsz, és bátran szakítasz a megszokott hagyományokkal. Küzd esz az érzelmi kötöttségek ellen, mégis erre vágysz a legjobban.

Betegségre való hajlam: Lábszár, boka, idegrendszer, hipofízis megbetegedései. Ritmuszavarok, balesetek, görcsös betegségek jelentkezhetnek.

Gyógynövény: Rozmaring, angyalgyökér, somkóró.

Felhasználási javaslat: A kínai nők hasznos szere, az angyalgyökér gyomorerősítő, étvágyjavító és görcsoldó. Ha reumától szenvedsz, fürdővizedbe tegyél belőle (10 dkg növényt 1 l vízben negyed óráig főzöl, majd leszűröd, és ezt adod a vízhez). Menstruációs panaszokra is kiváló (napi 5-10 gramm elég belőle), kúraszerűen.

Elnehezült, megdagadt lábadnak jót tesz a somkóró kivonatának felhasználásával készült borogatás (forró vízzel átnedvesíted a növényt, gézbe teszed, és a fájós részre helyezed, míg kellemes). Így fokozod a nyirokkeringést, és visszérgyulladás esetén is hatásos.

+1 tipp

A vérkeringést serkentő rozmaringot ne csak teában igyad, hanem szerezd be frissen, és az ágacskákra húzz grillezni szánt húskockákat (bárány, csirke, pulyka)!



Halak: II. 19. - III. 20.

Otthonszerető




Csipke

Habitus: Romantikus természetű vagy, aki minél több álmát szeretné megvalósítani. Boldogan költesz arra, hogy a kívánt hatást elérd, szekrényed ezért tele van változó életstílusod és hangulatod ruhadarabjaival.

Betegségre való hajlama: Lábfej, a szervezet vízháztartásának, valamint a nyirokutaknak a zavarai. Hajlamosak a fertőzésekre, a megfázásokra.

Gyógynövénye: kankalin, csipkebogyó, kerti borágó.

Felhasználási javaslat: Vízháztartásod egyensúlyba hozhatod a tavaszi kankalinból készült teával, mellyel egy füst alatt a köszvény és a reuma ellen is felveheted a kesztyűt.

Megfázások idején a Halaknak a csipkebogyószirup jön be, hiszen védőréteggel vonja be a torkod, és C-vitaminban gazdag innivaló.

Ha megemelkedett a koleszterinszinted, itt az ideje a borágóolajos kapszula fogyasztásának. Szedd kúraszerűen, majd menj el kontrollvizsgálatra!

+1 tipp

Érdemes igénybe venned egy különleges kezelési módot, a nyirokmasszázst. Egy szakavatott masszőr segít a nyirokutak szabaddá tételében, tested megszabadítja a fölösleges lerakódásoktól, gyorsul az anyagcseréd.

Forrás:http://www.angyalszarny.eoldal.hu


 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Indián horoszkóp
  2014-04-04 23:48:24, péntek
 
  Indián horoszkóp





Indián horoszkóp



Az indiánok szerint a fehér emberek a fejükkel gondolkoznak, míg az indiánok a szívükkel. A totemek, vagyis a jegyek meghatározását az állatok természetes viselkedésére alapozták. Olvasd el, mi jellemző rád az ősi tudás szerint.



Sólyom (III. 20. - IV. 19.)

• eleme: tűz

• erénye: dinamizmus, optimizmus

• hibája: meggondolatlanság, tapintatlanság



Kiváló megfigyelőképességgel rendelkezik, szinte azonnal átlátja az adott helyzeteket, élete a gyorsaságától és a dinamizmusától függ. Élete állandó feszültségben telik, hisz mindig kész kell legyen arra, hogy lecsapjon a kínálkozó lehetőségekre. Minden alkalmat kihasznál, nem tesz különbséget kicsi és nagy között, játszmáit nyíltan játssza. Még be sem fejezte az egyik feladatát, már rácsap a következőre. A kötöttségeket rettentő rosszul viseli, lételeme a szabadság, bátorság, és az önálló döntéshozatal. Teljesítménye változó, egyszer fenn, egyszer lenn. Vezetőként is megállja a helyét, hisz tele van életerővel, új ötletekkel, és sosem fárad el.



Hód (IV. 20. - V. 20.)

• eleme: föld

• erénye: állhatatosság, megbízhatóság

• hibája: makacsság, korlátoltság



Körömszakadtáig ragaszkodik a megszokott dolgaihoz, a változás, s az új dolgok - különösen a váratlan események - kizökkentik egyensúlyából. Kerüli a kockázatokat, terveit alaposan átgondolja, majd ha törik, ha szakad, véghez is viszi azokat. Fontos számára a biztonság és a kényelem, szereti, ha a talaj a lába alatt stabil. Kitartása, állóképessége kiváló, amibe belekezd, azt véghez is viszi. Nem szereti a félmunkát. Becsületes és megbízható személy, nem vágyik vezető szerepre. Aki egy Hód jegyű személlyel dolgozik, nemcsak a munkát, hanem magát is rábízhatja.



Szarvas (V. 21. - VI. 20.)

• eleme: levegő

• erénye: sokoldalúság, választékosság

• hibája: felületesség



Energikus, mozgékony jellem, állandóan az új dolgokat, a változás lehetőségét kutatja. Belső ösztön hajtja az új felfedezések felé, minden érdekli, egy dologgal azonban csak igen ritkán tudja magát lekötni, így ismeretei rendszerint felületesek. Érdeklődése hatalmas, könnyen szót ért bárkivel, kiváló társasági ember. Munkájában vagy tanulmányai során csak akkor várható el kitartása, ha nem korlátozzák személyes szabadságát, ötletei megvalósítását. Véleményét gyakran változtatja, kevés a kitartása. Viszont könnyedén feltalálja magát mindenféle helyzetben.



Harkály (VI. 21. - VII. 21.)

• eleme: víz

• erénye: odaadás, érzékenység

• hibája: szeszélyesség



Állandó hangulatváltozások jellemzik, ugyanakkor érzelmi élete igen intenzív. Párkapcsolataiban rendkívül hűséges, odaadó és ragaszkodó, életében a család, a gyermekek töltik be a főszerepet. Az emberekhez való viszonyában a végletek jellemzik: vagy nagyon szeret valakit, vagy nem. De mindig segít a bajba jutottakon, még akkor is, ha nem kedveli, vagy ismeri az illetőt. Sokszor szeszélyes, kiszámíthatatlan. Ragaszkodik környezetéhez, és saját tárgyaihoz. A karrier számára csupán lehetőség, nem cél, vezető szerepre, hatalomra nem vágyik. Munkájában, magánéletében kitartó és hűséges.



Lazac (VII. 22. - VIII. 21.)

• eleme: tűz

• erénye: magabiztosság, melegszívűség

• hibája: büszkeség, arrogancia



Jellemzően magabiztos, bátor, elegáns. Megjelenésére sokat ad, fontos számára, hogy mások mit gondolnak róla. Egész életében fontos szerepet játszik az anyagi biztonság. Nagyvonalú, jószívű, kerüli a vitákat, konfliktusokat. Kiváló vezetői képességeket birtokol, s mindent meg is tesz céljai elérésének érdekében. Hatalmas a szabadságvágy, nem szereti, ha irányítják, korlátozzák. Gyakran előfordul, hogy büszkévé és arrogánssá válik, és fejébe száll a dicsőség. Vándorlásai során hatalmas távokat tesz meg, amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.



Barnamedve (VIII. 22. - IX. 21.)

• eleme: föld

• erénye: kötelességtudat

• hibája: túlzott pedantéria, kritikusság



A természetből is jól ismert barnamedve hatalmas, erős, bátor és védelmező. Nem célja vezető pozícióba kerülni, de, ha szükséges főnökként is megállja helyét, hisz igen jó a szervezőképessége, racionalitása nagyban segíti. Jellembeli tulajdonságának köszönhetően néha szelíd, kedves, simulékony, máskor ennek épp az ellenkezője jellemzi, akkor jobb, ha kerüljük a társaságát. Előfordul, hogy túlzottan kritikussá válik. Élete során, már gyermekkorától mindent gondosan megtervez előre, s nem szereti a váratlan, új dolgokat, igen könnyen el is bizonytalanodik, ha ilyennel találja szembe magát. Felelősségteljes és precíz, megpróbálja elérni, hogy nélkülözhetetlenné váljon környezete számára.



Holló (IX. 22. - X. 22.)

• eleme: levegő

• erénye: diplomatikusság és együttműködő készség

• hibája: hiszékenység, döntésképtelenség



Az amerikai indián kultúrában nagy tisztelet övezi a hollót. Akárcsak a madár, a jegy szülötte is képes bármilyen - akár zord - körülményhez alkalmazkodni. Ha hideg van, vagy épp forróság, ha aszály sújtja a földet, a holló kitartó, és túlél minden nehézséget. Diplomatikus, kerüli a konfliktusokat, sőt egyenesen készséges, ha kell, segíti embertársait. Társaságkedvelő, fél a magánytól, ezért ha tehet,i hozzácsapódik valakihez. Nagyon fontos számára az egyensúly és a harmónia megteremtése, s az is, hogy hasznossá tegye magát. Általában valamely művészeti ágban tehetséges.



Kígyó (X. 23. - XI. 22.)

• eleme: víz

• erénye: elszántság

• hibája: képtelen kompromisszumot kötni



Tekintély és elismerés veszi körül a Kígyókat. Minden esetben, akár nehézségek árán is feltalálja magát. Állandó megújulás jellemzi, érdeklik a materiális tudományok, de a mágia is. Adottságai kiemelkedők: elszánt, akaratát minden esetben érvényesíti, céljait eléri. Sokszor kiszámíthatatlannak tűnik, valójában nem az. Reakciói gyakorta hirtelenek, kiszámíthatatlanok, s komoly vitákban sem fogadja el a kompromisszum lehetőségét. Ha elveszít egy csatát, azt is képes úgy megközelíteni, hogy Ő nyert, csupán nem az eredeti célok elérésével.



Bagoly (XI. 23. - XII. 21.)

• eleme: tűz

• erénye: idealizmus, bölcsesség

• hibája: kérkedés, nyugtalanság



A bagoly a bölcsesség, a tudás jelképe. Igazán jól és biztonságban az éj leple alatt érzi magát. A függetlenség, a szabadság iránti vagy létszükséglet, nem szereti a kötöttségeket. Ha ráun valamire, azonnal tovaszáll, és új kihívást keres magának, valamit, ami érdekes, izgalmas. Meglátása szerint mindent tud az életről, egyenesen rajong a vitákért, de nem a veszekedésekért. Végtelenül idealista, mindig küzd valamilyen cél érdekében. Rendszeresen kérkedik, és sosem tud megnyugodni.



Lúd (XII. 22. - I. 19.)

• eleme: föld

• erénye: kitartás

• hibája: szigorúság, bizalmatlanság



Rendkívül kitartó, állandóan mozgásban van, hatalmas távok megtételére képes. Állhatatos, sokoldalú, megfontolt és előrelátó. Energiatartalékait kiválóan osztja be. Mindenféle környezetben jól érzi magát. A hideget nehezen viseli. Soha nem vág bele hirtelen semmibe, terveit alaposan megfontolja, mielőtt elkezdi azok megvalósítását. Reálisan gondolkodik, nem szereti a kockázatvállalást. Néha túlzottan szigorúnak, vagy akár ridegnek is tűnhet, pedig egyszerűen csak megfontolt, és alapos. Olyan hivatásban tud kiteljesedni, ahol a tervezés kap főszerepet. Ha megtalálja a helyét a világban, hatalmas karriert futhat be.



Vidra (I. 20. - II. 18.)

• eleme: levegő

• erénye: találékonyság, humor

• hibája: lázadozás, kötetlenség



Fizikailag és intellektuálisan is rendkívül energikus, mozgékony, néha igen meglepő dolgokra képes. Sokszor előfordul, hogy terveit úgy képes megvalósítani, hogy sokan csak akkor kapnak észbe, amikor a Vidra már rég célba ért. Odavan az új és meglepő dolgokért, kalandokért. Lételeme a változás, ritkán ugyan, de előfordul, hogy megtalálja azt az eszmét, amiért vállalja akár az állandóságot is. Az unalomba belebetegszik, igazi forradalmár, s mindent megtesz azért, hogy környezetét vagy akár a világot jobbá tegye. Ötletekből kifogyhatatlan.



Farkas (II.19. - III. 20.)

• eleme: víz

• erénye: érzékenység

• hibája: lustaság, befolyásolhatóság



A farkas a végleteket képviseli. Vagy félénk, vagy félelmetes. Elszántság és hiszékenység egyszerre van meg benne. E jegy szülötte igen érzékenyen reagál a külső behatásokra, hatodik érzéke kiválóan működik. Fél az érzelmek kimutatásától, úgy véli, ettől igen sebezhetővé válik. Sokszor megmarja társát, vagy családtagjait. Néha szüksége van magányra is, ilyenkor alaposan átgondolhatja terveit. Melegszívű, érzelmes és segítőkész.


-ezoterikus 2006.07.17-

Forrás:http://www.angyalszarny.eoldal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Danics Dóra: "Nehéz volt kibogozni magam"
  2014-04-04 23:43:32, péntek
 
  Szily Nóra interjúja:Danics Dóra: "Nehéz volt kibogozni magam"







"Egy új út..." kezdődik, ahogy a győztes dalában is elhangzott. Még mindig szédül, és alig hiszi el, hogy mindez megtörtént vele. Hogy ő a 2013-as győztes. Sokszor üldögéltünk és beszélgettünk a verseny alatt. Viccelődtünk azon, hogy ha megnyerné, nagyinterjút készítenék vele. Hát eljött a pillanat. Már nem lélekmentorként kérdezem...

Mindjárt összepakolsz, és kiköltözöl.

Összecsomagolom az egész X-Faktort. Mindazt a sok jót, amit a műsortól, az emberektől, a rajongóktól kaptam. És azokat a dolgokat is magammal viszem, amikben változtam, fejlődtem.

Ha azzal a Dórával ülnék, aki annak idején beköltözött, miben lenne más?

Szerintem egy épkézláb mondatot sem tudnék elmondani. Komolyan. Annyira zavarban lennék és izgulnék, hogy nem tudnék beszélni. Az a Dóra még nem nagyon fogta fel, hogy mit keres itt. Majdnem egy hónap kellett, mire elhittem, hogy van helyem ebben a történetben. Az elején barátkozni sem mertem. Azt hiszem, nagyon sokat fejlődött az önbizalmam.

Miért nem volt?

Nem tudom. Pici korom óta nem sok volt.

Játsszunk az idővel! Ugorjunk vissza ahhoz a pici lányhoz. Milyen voltál?

Egyfolytában beszéltem, le sem lehetett lőni. Nagyon határozott kislány voltam. Oviban és még a suli elején is perceken belül én lettem a csoportban a főnök. Nem azért, mert akaratos voltam, hanem mert olyan volt a kisugárzásom.

Szép, szőke kislányt lássak?

Szőke kislány voltam, akit sokszor kisfiúnak hittek. Nagyon vékony szálú volt a hajam, és anyuék mindig levágatták tüsire. Szerintem borzasztóan néztem ki! Mindig arról álmodtam, hogy nagyon hosszú hajam lesz, és egyszer majd kis királylány leszek. Aztán már az iskolában eljutottunk egy Kleopátra-frizkóig.






Még az iskolában is a kör közepén álltál? Keresem azt a pontot, ahol szertefoszlott az önbizalmad.

Vidékre költöztünk és átkerültem egy kéttannyelvű suliba, ahol az első naptól kezdve kiközösítettek. Egy jól összeszokott osztályközösség volt, ami nem fogadott be. Nem volt egyetlen barátom sem. Szerintem ott kezdődött a zuhanórepülés. Volt olyan, hogy szünetekben bezártak a sarokba, az üvegajtó mögé, ellopkodták a cuccaimat, megrugdostak és kinevettek... Nagyon durva volt.

Megaláztak.

Nagyon sokszor. Teljesen lerombolódott az önbizalmam. Ami addig volt, vagy amivel születtem, az ott elveszett. Riska tehénnek hívtak, pedig nem is voltam kövér. Érdekes ezt most felidézni...

Sokat sírtál vagy inkább titkoltad, hogy fáj?

Titkoltam. Bohóckodtam, hülyéskedtem, úgy csináltam, mintha nem érdekelne. Aztán két év múlva eljöttem abból a suliból, átkerültem egy hatosztályos gimnáziumba, ahol szép lassan újra találtam barátokat. De olyan mély nyomokat hagyott bennem mindaz, ami történt, hogy az önbizalmam nem lett több, csak már jobban éreztem magam a bőrömben. Aztán négy év után megint iskolát váltottam, mert kitaláltam, hogy színésznő leszek. Egyik pillanatról a másikra azt éreztem, hogy nekem máshol van a helyem, valami nagyon mást kell csinálnom. Így kerültem a drámatagozatos gimibe.

Az a kamasz lány egyébként jó csaj volt?

Nem, inkább alteros. Zakóban, kockásingben, kordnaciban jártam, punk- és metálzenét hallgattam. Megvolt a serdülő, lázadó korszakom.

Amikor a nőiességet nem hangsúlyoztad.

Egyáltalán nem. Egyébként is későn érő típus voltam, és még abban a közegben is sokat csúfoltak, hogy deszka vagyok, és hasonlók. Szerintem ez is közrejátszott abban, hogy igazán sosem mertem megmutatni a nőiességemet. Furcsa is most látni egy-két fotót, ami a műsor alatt készült. Ez én vagyok? Te jó isten!

És aztán hova lett a színésznőség?

Volt egy rendezőm a gimnáziumban, akit istenítettem, és az osztály megszavazta, hogy én legyek az asszisztense. Egy évig elképesztő mennyiséget dolgoztam, imádtam és mindent megtettem, amit csak lehet. Aztán eltelt a nyári szünet, visszajöttünk és a rendezőm egyik pillanatról a másikra elfordult tőlem. Nem értettem és sokszor rákérdeztem, hogy mi a bajod velem. Nem válaszolt. Aztán visszahallottam, hogy a hátam mögött azt mondta, tehetségtelen vagyok. Teljesen elbizonytalanodtam. Amit jónak hittem, mégsem elég semmire? Akkor talán nem is akarom... Nagyon érzékeny vagyok, néha túlságosan is.

Nem az a kamasz voltál, aki csak azért is megmutatja a világnak?

Engem visszaránt, ha megaláznak. Összetör és elbújok. A színészettel is ez volt. Anyu (Bach Szilvia humorista, színésznő - a szerk.) készített föl a felvételire. Elkezdtem a verset, és leállítottak - nem tetszett nekik. Majd kérték, hogy énekeljek. Azt megtapsolták. Természetesen nem jutottam tovább az első körön sem. Aztán stúdiósnak is jelentkeztem. Az sem sikerült. Attól kezdve "off". Az agyam ezt a vágyat kikapcsolta. Óriási kudarc volt, nagyon sokáig tartott, mire feldolgoztam és megbékéltem, elfogadtam, hogy ez nekem nem megy. Az a pálya tényleg nem nekem való. Engem az egyetemen annyira szétszedtek volna, hogy soha nem találtam volna magamra.






Aztán elvégezted a kommunikáció szakot.

Amiről ugyan éreztem, hogy nem lesz az én utam, de ott estem szerelembe egy fiúval, aki gitározott, és elkezdtünk együtt énekelgetni. Tudod, "A börtön ablakában..." Tulajdonképpen akkor találkoztam igazán először a zenével. Mindig jó voltam énekből, de hogy ezzel komolyan foglalkozzak, addig sose fordult meg a fejemben. Aztán kitaláltuk, hogy csinálunk karácsonyra egy albumot a szeretteinknek. A kommunikáció szakon megtanultunk rögzíteni, vágni, úgyhogy el is készült!

Megvan még?

Persze. Borzasztó! Annyira borzasztó, de közben meg annyira cuki.

Hány éves voltál akkor, húsz?

Akörül, igen. Alakítottunk egy zenekart. Az egyetem mellett pultosként dolgoztam egy kocsmában, ott kezdtünk el gyakorolni, és dalokat írni. Igazából egyikünk sem tudott profin zenélni, csak szerettük csinálni. Azt hittem, hogy ezt a zenekart befuttatom és világhírű lesz, hogy járni fogjuk az országot, szeretni fognak bennünket, és játsszák majd a rádiók a dalainkat. Naiv, igazi gyermeki szerelemmel, lélekkel próbálkoztam. De nem ment. Mindig becsukták az ajtót előttem. Aztán a zenekar is átalakult... Közben elvégeztem az egyetemet, de nagyon sokáig munkám sem volt. Nem akartam mást csinálni, csak zenélni. A saját csapat mellett elkezdtem olyan rendezvényzenekarokban játszani, amik pénzkereseti forrást jelenthettek, és akkor félig-meddig meg tudtam élni ebből. 7 éven át folyt ez a küzdelem.

Hányféle dolgot csináltál? Voltál pultos...

Szórólapoztam, aztán recepciós voltam egy tánciskolában, jegypénztáros az egyik színháznál... Mi voltam még?

Vágó.

Egyedül azt szerettem. Az a B opció, amit még szeretek csinálni. Egy ezoterikus kis kábeltévénél voltam mindenes és közben vágó, heti hat napot, 16 órában. Még a zenekarozást is feladtam miatta, mert kellett a pénz...

Ismerve valamelyest az anyukád karrierjét, úgy sejtem, megtapasztaltad, milyen a fent és lent.

Nagyon sokszor. Anyunak elég sokáig jól ment a szekér, amikor megnyerte a Humor Fesztivált, de aztán csend lett. Holott úgy gondolom, hogy azzal, amit tud, ha nem ide születik, világsztár lenne. Biztos vagyok benne. Nagyon spirituálisak vagyunk, így nevelkedtem, de persze fájdalmas volt ezeket végigélni. Próbáltam mindig valahogy a segítségére lenni, nem véletlenül dolgoztam ennyifélét. De közben muszáj volt megtartani a hitet abban, hogy egyszer majd jobb lesz! És mindig történtek apró jó dolgok, amik az utolsó utáni pillanatban valahogy kihúztak minket a csávából. Inkább ezekre igyekeztünk figyelni, nem a rosszra.

Láttad a művész lét kiszolgáltatottságát, és mégis belevágtál.

Ha beleszeretsz valamibe, akkor nem tudsz már mit csinálni. Tudhatod, hogy nehéz lesz, de képtelenség visszafordulni.

Ezért indultál el tavaly az X-Faktorban?

Ezért. Soha nem akartam tehetségkutatóba jelentkezni. Az volt az utolsó utáni lehetőség. De gondolj bele, akkor már hat éve küzdöttem hiába. Úgy éreztem, hogy ezt még meg kell próbálni.






A Mentorházból hazaküldtek...

Akkor, ott minden elveszett. Az összes létező talaj kiment a lábam alól. A család, a szerelem, a munka, a karrier... Semmi nem volt. Anyuval sem voltunk jóban akkor, mert ő sem tudott mit kezdeni a depressziómmal. Én meg borzasztóan viselkedtem vele, amiért már számtalanszor bocsánatot kértem. Közben együtt kellett élnünk. Lakás sem volt, ahol lakhattam volna és pénz sem, hogy kivegyek egyet, mert munkám se volt. De ma már tudom, hogy ezt át kellett élnem. Arra tanított meg ez az időszak, hogy fel kell állni. Ha kidobnak az ajtón, akkor vissza kell menni az ablakon. Annyi ajtón, ablakon mentem már vissza - ez volt az utolsó, amin vissza kellett másznom.

Tavaly mindent egy lapra tettél fel. Idén más hozzáállással jöttél?

Igen. Ahogy felálltam a padlóról munkám is lett, amit annyira szerettem, hogy az adott biztonságérzetet. Bármi történik is a válogatókon, tudtam, hogy van hova visszamennem. De eközben meg azt éreztem, hogy nekem többet szánt a jóisten. Ott dübörgött bennem a kérdés, hogyan fogok oda elérni, amit nekem szánt? Miért kell, hogy azt érezzem, én többre vagyok hivatott? Szeretem, amit csinálok, szeretem ezt az egészet és mégis miért vágyom el, miért húz valami megállíthatatlanul?

Már húzott magával a verseny.

Egyre jobban belemerültem a történetbe, de közben nagyon óvatos voltam. Úgy gondoltam, hogyha nem kellek, legalább legyenek annyira kegyesek, hogy már a táborból kidobnak, és ne a Mentorházból kelljen megint kiesnem. Továbbjutottam. Ott volt az egyik legnehezebb éjszakám. Alig aludtam. Iszonyatos volt. Kértem a jóistentől egy jelet. Ültem a fűben egyedül, és rám szállt egy fehér pillangó. Akkor úgy éreztem, hogy sikerülhet. Aztán Péter közölte velem, hogy magával visz az élő show-ba. És képzeld el, amikor a top3-ba bejutottam, akkor az egyik barátnőm levett az ujjáról egy gyűrűt és odaadta nekem. Egy fehér pillangós gyűrűt! Rajtam volt a döntőben Márti dala alatt. Nagyon érdekes, mert három gyűrű segített. Az első, amit Stone-tól kaptam, az volt rajtam, amikor az első dalt énekeltem, a második volt a pillangós, és amit a terapeutámtól kaptam még a műsor előtt, azt viseltem a Győztes Dala alatt. Nagyon komoly. Ez annyira szép!






Az, bizony! Közben elgondolkoztam azon, hogy Geszti azt mondta, a tudatosság ketrecéből kell kijönnöd. A többi mentor is többször megjegyezte, hogy meg kellene nyílnod. Mi ez a ketrec?

Önvédelem. Egy jól működő páncélocska. Nem tudom, hogy miből áll. Annyiszor eldöntöttem, hogy kinyitom, aztán nem mindig sikerült. Nem tudom még pontosan, min múlik.

Vajon most könnyebben fog nyílni? Mindattól, amiket átéltél, és hogy nyertél?

Hát... Nagyon boldog vagyok, de közben meg is vagyok ijedve. Pont azért, mert eljött, amire mindig is vágytam: azt csinálhatom, amit szeretnék! Lesz egy albumom, úristen! De mi legyen rajta? Nem tudom még, hogyan nyúljak hozzá, mi az első lépés? De azt is érzem, hogy úgyis vezetni fog engem a jóisten... Eddig másoknak akartam mindenáron megfelelni. Ebbe bele is kuszálódtam a verseny alatt. Nehéz volt kibogozni magam. Most már magamnak szeretnék. Tavaly úgy éreztem, hogy mindent elveszítettem. Most pedig újra megvan minden. A család, a zene, az esély, a remény... Előbb-utóbb pedig a szerelem is eljön. Érzem. Jaj, Nóra, én olyan szerencsés és boldog vagyok!

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok


 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Nótár Mary: "Vár ránk egy nagy beszélgetés"
  2014-04-04 23:22:40, péntek
 
  Szily Nóra interjúja: Nótár Mary: "Vár ránk egy nagy beszélgetés"







Hétről hétre leesik az állam. De ez már a Sztárban sztárnál is hasonlóan történt. Korábban nem ismertem őt, de gondolom, ezzel sokan vagyunk így. A pöttöm lány óriási hanggal Fekete Laci oldalán a Nagy Duettben.

Pár éve is fellépésről fellépésre rohangáltál, de szinte egyik pillanatról a másikra váltál országosan ismertté és elismertté. Hitted, akartad, hogy ez bekövetkezzen?

Mindig reménykedő, álmodozó voltam, aki nem ismer lehetetlent. Szerintem kellő munkával és kitartással mindent el lehet érni. Mindig is vágytam erre, és amikor az előző szériákat néztem, ott volt bennem, hogy úristen, mi lenne, ha egyszer én is ott szerepelhetnék. De nehéz volt kilépnem a mulatós kategóriából. A Sztárban sztár már rengeteget segített abban, hogy elismerjenek, de még mindig sokan lebecsülik azt a műfajt, ahonnan jöttem.






Ha kimondod, hogy "mulatós" - szerinted mit jelent?

Azt, hogy olyanok is próbálkoznak ebben a műfajban, akik amatőrnek számítanak. Azt hiszik, hogy - mivel van rá igény - ezzel könnyebben lehet pénzt keresni. Magyarország szeret mulatni. A zöme ezért csinálja, miközben nem tud énekelni. Azt mondom, hogy akinek nincs benne a vérében, az hagyja békén ezt a műfajt.

Zavar ez a "mulatós skatulya"?

Csak abból a szempontból, hogy tudom, sokan lenézik és gagyinak tartják. Pedig vannak nagyon jó előadók is.

Kisgyerekkorod óta fantasztikusan énekelsz, ezt most már mindenki tapasztalja is hétről hétre. Miért választottad a mulatós műfajt? Sokáig csak azt a kabátot hordtad!

Igazából az a kabát most is rajtam van, bár most már annyiféle stílust énekelek, hogy azt sem tudom, melyik a sajátom. Mondjuk azt, hogy ma már a világzenét képviselem! A családunkban mindenki cigánymuzsikus. Igaz, én tánczenét tanultam a legelején, és csak belecsöppentem a mulatós muzsikába. Bangó Margitnak volt nagy slágere a "Piros lett a pipacs" és 12 éves koromban azzal indultam el egy Borsod megyei tehetségkutató versenyen. A felkészítő tanárom ötlete volt.

...és nyertél.

Igen. Elkezdtek hívogatni falunapokra, és cigánynótákat kértek. Zongorista vagyok és magamat kísértem. Cigánylányok táncoltak a színpadon, volt koreográfia, minden, aztán elkezdtem saját dalokat is komponálni... Így indult.

Azt mondtad, álmodozó vagy. Akkortájt mi mocorgott a fejedben?

Akkor is arról ábrándoztam, hogy minél több embernek meg tudjam mutatni, mi van bennem. Hogy ezt lehet így is csinálni. És azért maradok meg az eredeti műfajomnál is, mert szeretném bebizonyítani, hogy igen is lehet a mulatóst színvonalasan képviselni és művelni.

Egyértelmű volt a családban, hogy énekes lesz a leányzó?

Amikor 13-14 évesen elkezdtem saját zenéket írni, rájöttek, hogy ez már több, mint hobbi. De azt tartották szem előtt, hogy mindenképp legyen egy szakmám. A zenélést nem tartották annyira hivatásnak, mert tudták, milyen nehéz ezen az úton járni. Ezért tanultam szülésznőnek, bár nem lettem az.

Taktaharkány, Miskolc - milyennek lássam azt a világot, amiben cseperedtél?

Taktaharkányban laktam 22 éves koromig. Ez a falucska Miskolctól 22-23 kilométerre található. Nagyon szívesen járok most is haza, ott van a nagymamám és sok rokonom - csak most nincs időm. Hálás lehetek a jóistennek, mert teljesen normális, átlagos családba születtem. Nem mondhatom, hogy hű, de fényűzően éltünk, de azt se, hogy a nyomorból érkeztem. A szüleim, nagyszüleim mindig dolgosak voltak, és engem is erre ösztönöztek mindig. Ezt a példát láttam. Dolgozni és csinálni kell!






Talán fura a kérdés, de mikor jöttél rá, hogy roma vagy? Már mosolyogsz!

Úgy nőttem fel, hogy állandóan cigányzenét hallgattam. De igazán az általános iskola felső tagozatában szembesültem azzal, hogy van roma és nem roma. Kisgyerekként ezt nem tudtam felfogni. Mondok egy példát. Az unokahúgom nemrég mondta az anyukájának, hogy "csúfolt a cigánygyerek az óvodában!" Mire a néném: "Ne mondd azt, hogy cigánygyerek, te is az vagy!" "Én nem vagyok cigány" - válaszolta a kicsi. Tehát ő nem is tudta magáról, hogy cigány! Kiskorban ezt az ember még nem fogja fel. És ez így természetes. Hála istennek engem nem értek olyan atrocitások, hogy nagyon fájó legyen. De nyilván néha érzem, főleg Borsodban, ahol ez eléggé kiélezett. De én a szerencsésebb kategóriába tartozom. A koncertjeimen is találkoztam már szélsőséges párthoz tartozó emberekkel... Meghallgatták a zenémet és odajöttek gratulálni az eddigi eredményeimhez.

Ez példa lehet arra, hogy átlépjük a saját korlátainkat.

Igen, hogy elfogadjuk egymást mint embert, hogy felfedezzük benne a jót - ez nagyon fontos. Nagyon fontos lenne.

A roma hagyományok mennyire vannak jelen az életedben? Rábukkantam, hogy azt mondtad - nincs utcán csókolózás, nincs mély dekoltázs... Néhány finom határt megfogalmaztál már.

Inkább tisztelem a hagyományokat, mint követem. A szüleim is modern felfogással, gondolkodással élnek és én is inkább magam miatt, az erkölcsösség miatt élek így. Nekem nem fér bele az emberi morálba, hogy csókolózunk az utcán. Olyan kínos lenne! De tényleg.

Szigorúan neveltek?

Egyáltalán nem. Jó, végül is nem engedtek túl hosszú láncra, de nem volt semmi megtiltva. Tudtam én magamtól is, hogy mit szabad és mit nem. Ha azt mondták, 8-ra legyek otthon, akkor tudtam, hogy maximum 9-re haza kell érnem. Tisztában voltam a határokkal.

Már középiskolásként elkezdtél dolgozni, pénzt keresni. Viszonylag hamar felnőttél!

Hát, hamar, igen, de közben meg még most is a gyerekkoromat élem! Én nagyon bohókás vagyok a hétköznapokban. Persze komoly is tudok lenni. De például azért is szeretem Fekete Laci mentalitását, mert vele sokat tudok nevetni. Vele a negatív kritikát sem úgy fogom fel, hogy lelkileg megviseljen és összeomoljak. Ez egyrészt buli, másrészt örülök, hogy a mai világban ilyen lehetőséget kaptam.

Hogy bír egy ilyen pici nő egy ekkora pasit vinni a hátán?

Hát nehéz lenne, ha én vinném a hátamon Lacit! De ő nagyon könnyen kezelhető. Legalábbis én hamar szót értek vele. Nagyon aranyos, 160 kiló szív az az ember! Örülök, hogy ő a párom.

Rutinos vagy a színpadon, de az utóbbi két show egészen új szerepeket várt el tőled.

Itt tanultam meg, mi az a lámpaláz! A Sztárban sztár első 2-3 hetében. Életemben nem voltam izgulós típus, így akkor döbbentem rá, hogy úristen, izzad a tenyerem, feszült vagyok. Mi ez? Harmincezer ember előtt is léptem már fel, de soha nem éltem át ilyet. Ez új volt! Mint ahogy az is, milyen kőkemény munka angol szövegeket megtanulni. Német tagozatos voltam, és egy kukkot sem tudtam angolul. Rengeteget éjszakáztam.

Te olyan vagy, aki nem adja fel.

Nem bizony! Volt, hogy egy hét alatt 12 órát aludtam. Este nyolctól éjfélig tanultam a szöveget, aztán lezuhanyoztam, hogy felfrissüljek, és utána megint tanultam hajnal négyig. Aludtam két-három órát, és már indult a nap.






Apró nőszemély nagy teherbírással. Egyébként a külsőddel elégedett voltál mindig? Sose zavart, hogy pöttöm vagy?

Hát, egy picit a lábam zavar, különösen magas sarkúban... De egyébként nem. Anyukám is ekkora. A két húgom se sokkal magasabb. Szerintem jól áll nekem, aranyos vagyok ezzel az 156 centimmel!

Szerintem is! Mennyire vagy tudatos, Mary?

Amennyire csak lehet. Tisztában vagyok a dolgokkal, de tényleg az az elvem, hogy nem szabad semmit sem véresen komolyan venni.

Magadat sem? Sosem szédített meg a népszerűség?

Szerintem nem vagyok az a típus. A hétköznapjaimban inkább visszahúzódó vagyok. Sőt, ha elmegyek vásárolni, akkor teszek is arról, hogy ne ismerjenek fel. Felveszek egy jó kis sapit, vagy valami laza cuccot. Nem törekszem arra, hogy mindenki engem figyeljen. Nyilván ha olyan helyre megyek, akkor megadom a módját, de egyébként teljesen átlagosan jövök-megyek. Nekem az a természetes, hogy színpadon vagyok. De a célom mindig az volt, hogy énekelhessek. Nem a sztárság. Örülök, hogy jól érzik magukat az emberek, meg annak, hogy ha írunk egy zenét, akkor azt talán majd tíz év múlva is énekelni fogják. Tök jó, ha valami maradandót tudunk csinálni.

A hangsúly tehát nem az ismertségen van. A magánéletedet is igyekszel óvni. Próbáltam összerakni mindazt, ami tudható: olvastam, hogy a párod, Sanyi, nyíregyházi fodrász...

...milyen jól informált vagy!

Kuncogsz, de hát készültem! Szóval arra is rábukkantam, hogy épp hullámvölgyben van a kapcsolatotok...

Mindenképpen vár ránk egy nagy beszélgetés, de végül is kibékültünk. Bár igazából nem is vesztünk össze. Annyi történt, hogy most túlságosan elfoglalt vagyok! Te is tudod, ez mivel jár. Nekem újszerű, hogy az egész napom be van táblázva. Fotózás, próba, énekóra, fellépés... Nem marad időm semmire. És ez már közel négy hónapja így van. Volt a Sztárban sztár, aztán egy hónap szünet tele haknival, most pedig itt a Nagy Duett. Haza sem tudok utazni és hozzá sem. Az egyetlen probléma, hogy keveset találkozunk. Telefonon élünk. Kértem, hogy tartson ki, már nem tart sokáig, de én szeretnék a döntőbe jutni, és szükségem van a támogatására. Ő ezt megértette, csak pont egy olyan telefonbeszélgetést vettek észre, amikor potyogtak a könnyeim. Épp nem ment a próba sem, fáradt is voltam. De mi ketten ezt már átbeszéltük.

A népszerűség tán több kísértéssel is jár...

Engem nem érdekel a kísértés. Észre sem veszem. Már közel négy éve együtt vagyunk és nekem ő a harmadik párkapcsolatom az életemben. Hát, figyelj - szeretem a párom, oszt ennyi. Nekem nincs szükségem kalandokra. Ahhoz is kellett fél év, mire egy pár lettünk. Nem egyik napról a másikra történt.

Nehezen nyílsz meg?

Igen. Ugyanazok most is a barátaim, akik gyerekkoromban voltak. Rengeteg ismerősöm van, de igazán közeli, lelki bizalmasom talán három van összesen. Ők azért is fontosak, mert tükröt tartanak nekem. Ismernek gyerekkorom óta. Jeleznék, ha nem jó irányba mennék.

Biztosan abban is van változás, hogy mit engedhetsz meg magadnak. Mennyire fontosak az anyagiak? Milyen házat, kocsit, nyaralást, utazást szeretnél...

Sanyi is azért dolgozik és én is, hogy megteremtsük azt a jövőt, amibe majd a gyerekeink érkezhetnek. Nekünk sem volt olyan nehéz dolgunk, hiszen szépen, rendezetten járattak bennünket a szüleink iskolába, mindent megkaptunk. Mi is csak ezt szeretnénk. Dolgozunk, jól élünk, jól elvagyunk. Kérdezik, hogy vágyom-e nemzetközi karrierre. Nem, arra nem vágyom. Hogy itthon sikerrel tudok zenélni, nekem bőségesen elég. Több, mint amiről álmodtam. Mindig csak arra vágytam, hogy szeressenek az emberek. Jó lenne addig csinálni, amíg a jóisten engedi, és amíg én szeretném. Csak ennyit kérnék. Ez nekem a boldogság.

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Heti útravaló Müller Pétertől - 119. rész
  2014-04-04 23:12:13, péntek
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 119. rész

Levél az olvasónak: Teremtő - Létrehozó, férfi és nő

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

"Kedves Péter, mi a különbség Teremtő és Létrehozó között? Nagy izgalommal merültem el a Férfiélet, női sors című könyvedben, de itt megakadtam."






A kettőt nem igen lehet elválasztani, de azért olvasd el ezt: A Gondolat ereje teremt - a mérnök és a munkás létrehozza. A férfi ondósejtje teremt, az asszony a méhében kilenc hónapig érleli, s végül létrehozza. Így is mondhatnám: megvalósítja. Gyereket létesít magában - néhány sejtből, gondolatból létrehoz egy bőgő és kedves Pistikét. Nem a férfi "csinál" gyereket, mert arra képtelen, hanem együtt csinálják.

Nem minden "teremtés" jön létre. Ezt ugye tudod? Valami nem ölt testet. Láthatatlanul már elindult és valahol már lehetőségként él - de a láthatóban nem valósul meg. Nő nélkül nem is fog soha. Nem minden szikrából lesz láng és tábortűz.






Hányszor van ilyen! A teremtés és a létrehozás a kreatív folyamat két fázisa. Férfias az egyik, és női a másik. Egyik a másik nélkül nem működik. Hiába van teremtő Atya - Mária nélkül nincs Jézus. És soha nem is lenne. Nemcsak azért, mert nem lenne, aki megszüli, hanem az sem lenne, amit Mária a saját lelkéből, véréből, sejtjeiből, őseinek génjeiből, vágyaiból és reményeiből hozzáadott. Jézus arca és talán emberi természete is Máriára hasonlított - pedig az Atyja volt a teremtő.

Minden, ami van, férfi-nő, pozitív és negatív, jin és jang közös műve. A Teljességben mindkettő beletartozik. És egyik sem magasabb rendű, mint a másik. Ez a lényeg. Apa és Anya csakis ketten együtt hasonlítanak az egy Istenhez. Külön nem.

Üdvözöl, szeretettel, M. Péter

Forrás:Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Tavasz - Virágos fa
  2014-04-04 23:04:54, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Sós kenyértorta
  2014-04-04 22:59:27, péntek
 
  Sós kenyértorta

Hozzávalók:

1 kg-os kenyér szeletelve
30 dkg sonka
30 dkg téliszalámi
30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
50 dkg vajkrém (ízesített vagy natúr - ízlés szerint)
3 főtt tojás
1 dl tartármártás
10 dkg vaj
2-3 db paradicsom
uborka
lilahagyma
koktélparadicsom

Elkészítés:

Egy lapos tálcát bevonunk fóliával. A 3 főtt tojást villával szétnyomkodjuk és kikeverjük a tatármártással, pici sóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A paradicsomokat vékonyra felkarikázzuk.

A tálcára lerakunk egy sor kenyeret, lehetőleg minél szorosabban egymás mellé. Megkenjük az első réteg vajkrémmel, rárakunk egy sor sonkás szalámit. Erre tesszük a következő réteg kenyeret, amire rákenjük a tojásos krémet, ezt megrakjuk a felkarikázott paradicsommal, majd megint egy réteg kenyér következik. Újra vajkrém, erre kerül egy réteg téliszalámi, majd beborítjuk a kenyérrel. Az egészet körben és felül is bevonjuk a maradék vajkrémmel. Ezt követően a lapokra szelt sajttal szépen befedjük a tortát úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz a lapok. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletes legyen, ezután díszítjük.





A díszítés már természetesen mindenkinek fantáziája szerint, ahogy a töltés is variálható, lehet pástétommal, több zöldséggel, savanyú uborkával is feldobni.





Megjegyzés:

Nálunk hatalmas sikert aratott, mivel a szendvicset mindenki szereti, ez pedig tulajdonképpen egy giga-szendvics. :-)

A receptet és a fotót Mcsilla0515 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sonkás-sajtkrémes piskótarolád
  2014-04-04 22:55:35, péntek
 
  Sonkás-sajtkrémes piskótarolád

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:
3 tojás
4 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál só
3 evőkanál tej
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
A töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
10 dkg szeletelt sonka
1 evőkanál tejföl
2 teáskanál reszelt vöröshagyma

őrölt fehérbors
A bevonáshoz:
10 dkg krémsajt
10 dkg mascarpone


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehérborssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük, majd apránként óvatosan fakanállal hozzákeverjük a keményre vert habot.

Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelünk sütőpapírral, ráönteni a masszát, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, majd szorosan feltekerjük. Teljesen kihűtjük, de közben többször ki-be tekerjük, hogy ne repedjen meg, és a formája is megmaradjon.

A töltelékhez a vajat a tejföllel kicsit kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát, ízlés szerint sót és őrölt borsot. Ezután jó alaposan összekeverjük.

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtöltjük a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerjük.

A bevonókrémhez jó habosra keverjük a mascarponét és a krémsajtot ízlés szerinti mennyiségű sóval. Tálcára helyezzük a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonjuk a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek és könnyen szeletelhető legyen.





Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sajttorta sonkával és túrókrémmel
  2014-04-04 22:51:37, péntek
 
  Sajttorta sonkával és túrókrémmel

Hozzávalók:

50-60 dkg (5 db, kb. 4 mm-es szelet) sajt kör alakúra szeletelve
40 dkg túró
25 dkg gépsonka vagy csemege sonka
fokhagyma
kömény

petrezselyem
zöldhagyma
csemege uborka
koktélparadicsom
kaliforniai paprika
alma
retekcsíra
póréhagyma

Elkészítés:

Elkészítjük a túrókrémeket. Egyik felét beízesítjük 1 gerezd fokhagymával, csipet köménnyel, sóval, 1 teáskanál pirospaprikával, amennyiben szükséges, kevés tejföllel lazítjuk.

A másik felét ízesítjük aprított zöldhagymával, finomra vágott petrezselyemmel, finomra vágott csemege uborkával és sóval, ezt is lazíthatjuk tejföllel.

Leteszünk 1 sajtszeletet, ráteszünk egy réteg sonkát, ami megkenünk túrókrémmel, ráteszünk egy réteg vékonyra szelt kaliforniai paprikát.
Ezután jön a következő réteg a másik ízű túrókrémmel, és ezt karikára szelt póréval rakjuk meg. Így rétegezzük tovább. A legtetejére csak krémet kenjünk.

Az ötödik lapot 12 db egyforma cikkre vágunk. 12 db koktélparadicsomot elhelyezünk arányosan a tortánk szélén, és a sajtcikkeket közéjük helyezzük. További zöldségekkel fantáziadúsan kidíszítjük.

Ha maradt túrókrém és sonka, csinosan töltsük be sonkaszeletbe a krémet, és tegyük a torta köré.





Megjegyzés:

Lehet tetszés szerinti krémmel, felvágottal, zöldséggel készíteni. Csak a fantázián múlik.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 6991
  • e Hónap: 12029
  • e Év: 141736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.