Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Átadta magát Orbán Viktor
  2014-04-04 19:19:10, péntek
 
  Átadta magát Orbán Viktor
2014. április 2., szerda

A miniszterelnök javított, 1.4-es kiadása számtalan új funkcióval rendelkezik. Ezek kifejezetten jól jönnek majd a kampányhajrában.



Ma délután vágta át saját mellkasán a nemzetiszín szalagot a miniszterelnök (a képen az első próbaátadás látható). A fejlesztéseknek köszönhetően Orbán Viktor többek között gyorsabban lesz képes ezután avatni, több pálinkát tud majd meginni és napi két árvíz mellett is képes lesz metrót vezetni. Valamint sikerült a hangját is úgy átkalibrálni, hogy egy Che Guevarával kevert jóllakott Kádár Jánost juttasson mindenki eszébe, aki hallja őt beszélni.

Az emberiség írott történelme során ez volt az első miniszterelnöki önátadás. Rosszakarói szerint erre azért volt szükség, mert Orbán Viktor gyakorlatilag már mindent átadott az országban az elmúlt két hétben.


http://hircsarda.blog.hu/2014/04/02/atadta_magat_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1989
  2014-04-04 19:15:20, péntek
 
  1989
2014.04.04. 16:16



1988. december hetedikén lemond Grósz Károly. A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága rendkívüli pártkongresszust hív össze. A decemberi kongresszus a szovjet gyógykezeléséről hazatért Kádár János beszédével kezdődik. Kádárt egyhangúan helyezik vissza a főtitkári posztra. Másnap a Politikai Bizottság rövid közleményt ad ki az ellenforradalmi elemek elleni harc szükségességéről. Németh Miklós miniszterelnök az osztrák követségre menekül Marjai József lesz az új miniszterelnök. Grósz Károlyt az Elnöki Tanács elnökének választja az Országgyűlés. Az elnök bejelenti, hogy feloszlatják az ellenzéki szervezeteket. Aznap éjjel a munkásőrség egységei letartóztatják az ellenzék szinte valamennyi vezetőjét.

1989. január hetedikén az illegalitásban működő MDF felhívására több százan vonulnak az utcára és elfoglalják a Lánchidat. Az esti órákban bevetik a karhatalmat. Egy tüntető meghal, harmincöten megsebesülnek. A rendkívüli állapot bejelentését követően utcai harcok törnek ki. Marjai Borbély Sándort jelöli belügyminiszternek, a párt pedig kooptálja a Politikai Bizottságba Biszku Bélát és Marosán Györgyöt. A Népszabadság vezércikkben követeli az ellenforradalmi lázadók megbüntetését.

Január huszonharmadikán a Budapesti Katonai Bíróság halálra ítéli azt a két tüntetőt, akit egy munkásőr meggyilkolásával vádoltak. Az amerikai elnök az ítélet végrehajtásának felfüggesztését követeli, Gorbacsov közli, hogy nem kíván beavatkozni a magyar belügyekbe. Budapestre érkezik Nicolae Ceausescu román pártfőtitkár.

Marjai József televíziós nyilatkozatban kötelezi el kormányát a gazdasági reformok folytatása mellett, ugyanakkor világossá teszi az MSZMP hegemóniája megkérdőjelezhetetlen történelmi szükségszerűség. A miniszterelnök szerint a Budapesti Katonai Bíróság ítéletét a PB tudomásul vette. A rendkívüli állapotot felfüggesztik, de újabb csapatokat rendelnek a fővárosba.

1989. február elsején sztrájk kezdődik több budapesti üzemben. A munkásőrség százakat tartóztat le. A rendőrségi fogdában életét veszíti egy huszonkét éves munkás. A Katona József színház előadásán Cserhalmi György színművész a közönséghez fordul és kegyelmet követel a két halálraítélt ellenzékinek.

1989. február harmadikán a Budapesti Katonai Bíróság bejelenti, hogy a két elítélt fellebbezését elutasították és az ítéletet végrehajtották. Todor Zsivkov bolgár pártvezető támogatásáról biztosítja Kádár Jánost. Este tüntetők foglalják a Magyar Televízió épületét.

Február negyedikén a munkásőrség és a rendőrség alakulatai ostrom alá veszik a tévészékházat. Az ABC televízió operatőre az amerikai nagykövetség tetejéről filmre veszi három elfogott székházfoglaló statáriális kivégzését. A világsajtó a budapesti mészárlás képeit mutatja. Kádár János interjút ad a BBC-nek. Ellenforradalmár csőcselékről beszél és jogszerűnek tartja a kivégzéseket. Újabb letartóztatások Budapesten.

1989. február végén több budapesti egyetemen is sztrájkbizottság alakul. Marjai a rendkívüli állapot ismételt bevezetésével fenyegetőzik.

A kormány 1989. március tizenötödikére teljes tüntetési tilalmat rendel el. Ennek ellenére több helyszínen is gyülekezni kezd a tömeg. A rendőrség az utasításra vár. A legfontosabb utakat páncélosok zárják el. Délben már tüntetők ezrei vannak az utcán és a Deák téren illetve a Nemzeti Múzeum előtt is beszédeket mondanak.

Kádár János személyesen ad parancsot a tüntetések szétverésére. Délután háromkor egy rendőrségi autóból tüzet nyitnak a demonstrálókra. Sok a halott. Váratlanul harckocsik jelennek meg a Nemzeti Múzeum előtt, és távozásra szólitják fel a rendőröket. A Magyar Televízió és a Magyar Rádió felfüggeszti adását. A Szabad Európa Rádió szerint Kádár János lemondott.

Este kilenckor a Kossuth Rádió közli, hogy megalakult a Nemzeti Megmentés Tanácsa. Hajnal István vezérőrnagy a budakeszi páncélosdandár parancsnoka, a Nemzeti Megmentés Tanácsa vezetője, közleményt olvas be a televízióban. Kádár János öngyilkosságot követett el, a Politikai Bizottság tagjait letartóztatták. Bush elnök telefonon biztosítja Hajnal tábornokot a támogatásáról.

Gorbacsov váratlanul elismeri az új magyar vezetést és utasítja a szovjet csapatokat, hogy semmilyen akcióban se vegyenek részt. Bukarestben és Prágában is zavargások törnek ki, Ceausescu-t elfogják és kivégzik.

1989. április hetedikén Hajnal Istvánt az ország ideiglenes kormányzójának választják. Többpártrendszert vezetnek be és a következő tavaszra általános és szabad választásokat írnak ki. A választásokat az MDF nyeri az SZDSZ előtt. Hajnal Istvánt köztársasági elnöknek jelölik, de elutasítja a jelölést, bejelenti, hogy egy amerikai katonai akadémia professzora lesz.

...... ........... ........

2014. április hatodikán a FIDESZ újra kétharmados többséget szerez. Az ellenzék csalást emleget. Tölgyessy Péter szerint az ország megállíthatatlanul sodródik a demokrácia teljes felszámolása felé. Hajnal István nyugalmazott professzor virginiai házában nézi a CNN hírtelevíziót. Nem veszi fel a telefont. Már évek óta nem veszi fel.


http://orulunkvincent.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről nincs hír: az ENSZ Emberjogi Tanácsa 46:1 arányban ít
  2014-04-04 19:11:30, péntek
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-04-04. 13:51
Amiről nincs hír: az ENSZ Emberjogi Tanácsa 46:1 arányban ítélte el a zsidók palesztinok elleni bűntetteit

A cionista média természetesen nem verte nagydobra a hírt: március 28-án az ENSZ genfi székhelyű Emberi Jogi Tanácsa négy alkalommal is szavazott a palesztin nép jogairól. Az Egyesült Államok teljes mértékben elszigetelődött, ugyanis 46 állam képviselőjének voksaival szemben Washington egyedül állt ki az izraeli terrorállam nemzetközi jogsértései mellett.

Az ENSZ Emberjogi Tanácsának ülésén négy kérdésről szavaztak március 28-án: a palesztinok önrendelkezési jogáról, a Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben létesített illegális izraeli telepekről, a megszállt területeken uralkodó emberjogi állapotokról, valamint a Gázai övezet helyzetéről. Az izraeli parancsoknak engedelmeskedő Egyesült Államok képviselője volt az egyedüli, amely nem volt hajlandó megszavazni a palesztinok jogait elismerő és Izraeli magatartását elítélő határozatokat.
Az egyik elfogadott dokumentum felszólítja a világszervezet tagállamait, hogy ,,ne hozzanak olyan intézkedéseket, melyek révén akár közvetett, akár közvetlen módon segítséget nyújtanak a megszállt területeken (beleértve Kelet-Jeruzsálemet) lévő izraeli települések kiterjesztéséhez, illetve az elválasztó fal további építéséhez". A határozat egyúttal arra ösztönzi az ENSZ tagállamait, hogy a területükön működő, illetve befolyásuk alatt álló cégeket igyekezzenek eltántorítani attól, hogy ,,ténykedésükkel hozzájáruljanak a palesztinok alapvető emberi jogainak a megsértéséhez", ugyanakkor szorítsák rá a vállalatokat az ,,érvényben lévő nemzetközi jogi normáknak megfelelő" magatartásra. A dokumentum ezzel határozott lépést tett az izraeli terrorállam bűncselekményeihez segédkezet nyújtó vállalatok törvényen kívül helyezése irányába.
Az USA annak ellenére sem szavazta meg a határozatot, hogy annak hangnemét - éppen az amerikai ellenkezésre tekintettel - az utolsó pillanatokban finomították.
Az ADL nagy hatalmú vezetője, Abe Foxman szerint ,,a határozatból az élesen Izrael-ellenes bojkottmozgalom álláspontja olvasható ki", ezen kívül pedig az ismert cionista fenyegetéssel élve közölte: a ,,dokumentum súlyos akadályt jelent a folyamatban lévő béketárgyalások során". (Mintha a legsúlyosabb akadályt nem éppen az izraeli terjeszkedés és a palesztinok elleni jogsértések sokasága jelentené!)
Zoom
Az elfogadott határozatok megbélyegzik Izraelt a palesztinok ellen elkövetett bűncselekmények miatt, így többek között azért, mert ,,palesztinok ezrei, köztük nők és gyermekek, valamint a palesztin törvényhozó testület megválasztott tagjai vannak izraeli börtönökben, embertelen körülmények között, megfosztva a megfelelő tisztálkodás, az orvosi ellátás és a családtagjaikkal történő találkozás lehetőségétől". A határozat ,,mély aggodalmának" ad hangot a ,,palesztin foglyok bántalmazásáról szóló hírek miatt is".
Perge Ottó - The Electronic Intifada nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/4/126093/#ixzz2xwFdQyNk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az adható legnagyobb büntetést kapta a TV2 a Jobbik kirekesz
  2014-04-04 19:05:19, péntek
 
  Az adható legnagyobb büntetést kapta a TV2 a Jobbik kirekesztése miatt
2014. április 04. 17:01
Hunhír.info

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kiszabható maximális, 5 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a TV2-t a Jobbik kampányeseményeinek elhallgatása miatt. A testület pénteki ülésén a jogsértés megállapításáról és bírság kiszabásáról egyhangúlag döntött, a konkrét összegről pedig 16:3 arányú többséggel.

Az NVB-hez egy magánszemély fordult kifogással, és több konkrét műsorszámot is felsorolt, melyekben az ellenzéki pártok között a Jobbikot egyáltalán nem jelenítették meg.

A beadványtevő szerint a TV2 "rendre elhallgatja a jobbikos eseményeket és a Jobbikot, miközben szalagcímeivel, illetve felkonferálásukkal azt a látszatot keltik, hogy objektív és egységes tájékoztatást ad."

Borbély Andrea, az NVB Jobbik-delegáltja az ülésen arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos médiaszolgáltató a március 24 és április 3-a közötti időszakban a Jobbik semmilyen formában nem jelentette meg, szerinte ez a párt "tudatos és tendenciózus elhallgatását" mutatja.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74049
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MTA: Rogán ingatlanbirodalma lassabban tágul, mint a világeg
  2014-04-04 18:47:05, péntek
 
  MTA: Rogán ingatlanbirodalma lassabban tágul, mint a világegyetem

És éppen ezért összefüggésében nézve nem beszélhetünk gyarapodásról.

"Tudományos bizonyítékot találtunk arra nézvést, hogy a rágalmakkal ellentétben szó sincs vagyongyarapodásról Rogán Antal esetében", közölte sajtótájékoztatóján Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

A fideszes frakcióvezető vélelmezett ingatlannövekedése kapcsán megmozdult a tudományos világ is: az MTA Térszerkezet Növekedési Tanszék (TNT) kutatói néhány nap alatt kimutatták, hogy Rogán ingatlanainak naponkénti növekedése (tudományos szóhasználattal: tágulása) 0,789456 köbnanometer * HUF/CHF arányban elmaradnak a világegyetem tágulási együtthatójától, így tehát az ingatlanok valójában relatíve folyamatosan zsugorodnak.

"Az ügy politikai vetületeivel a tudomány természetesen nem foglalkozik", tette hozzá Pálinkás József.


http://avakkomondor.blog.hu/2014/04/04/mta_rogan_birodalma_sokkal_lassabban_tagul _mint_a_vilagegyetem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Április 6. - döntünk, vagy döntenek helyettünk
  2014-04-04 18:40:18, péntek
 
 



Április 6. - döntünk, vagy döntenek helyettünk

Lassan a végéhez közeledik a kampány, és elérkezik április 6-a, ami nagyon sokféle embert nagyon sokféle lelkiállapotban és nagyon sokféle gondolatokkal talál majd a csonka hazában.
Itt találja azokat - belőlük van a legkevesebb -, akik hónapok vagy akár évek óta várnak erre a pillanatra. Tudják, kire akarnak szavazni, és holtbiztosak döntésük helyességében. Ők ugyanolyan károsak tudnak lenni, mint amilyen hasznosak - annak függvényében, hogy a hazaszeretet, a jól felismert nemzeti érdek irányítja a szívüket s a kezüket, vagy pedig megtévesztett, a kokárdás vagy internacionáléba csomagolt liberalizmusnak bedőlő naiv emberekről van szó, vagy esetleg elvetemült magyargyűlölőkről, akik ugyancsak lelkesen mennek el szavazni, nehogy a választási eredmény belerondítson országhódító terveikbe.
Van aztán egy másik csoport is, amelyik várja április 6-át, de egyáltalán nem azért, mint a fentiek, hogy az ország sorsát valamilyen irányba alakítsák - ők csak jól lakni akarnak, hazavinni egy-két Hegedűs Zsuzsa-féle malacot és kacsát, s persze azt is szem előtt tartják, mely politikai erő az, melynek esze ágában sincs rendre és munkára kényszeríteni őket.
Mint írtuk, ők nem akarnak az ország sorsáról dönteni, számarányukból és irányíthatóságukból kifolyólag mégis ők szokták eldönteni, merre menjen az ország - mert hagyja ezt az a harmadik nagy csoport, mely a szavazati jogukat nem gyakorlókból áll.
Bizonytalanoknak is szokták hívni őket, ez a megnevezés azonban ebben a szövegkörnyezetben nem pontos, hiszen nemcsak a bizonytalanokat számolhatjuk ide, hanem mindazokat, akik ugyan tudnának dönteni, de ilyen vagy olyan megfontolásból, tapasztalatból, elő- vagy utóítéletből mégsem élnek azzal a lehetőséggel, hogy ezt megtegyék. Ők mozdíthatnák a döntő irányba a mérleg nyelvét, mégsem teszik, inkább átadják a lehetőséget az előző csoportnak, a gyakran a nevüket leírni sem tudó ösztönlényeknek, pontosabban nem is nekik, hanem az őket mozgató politikusbűnözői maffiahálózatnak, mely az úgynevezett demokrácia egyedüli haszonélvezője, ugyanis ily módon tudja hatalmon tartani magát, s így tud megmenekülni a számonkéréstől.
Ezek a bizonytalanok tehát nem csak az igazi bizonytalanok, hanem például azok, akik több mint két évtizedes tapasztalat után azt mondják, minden politikus és minden párt egyforma, de esélyt sem adnak annak, aki nem volt ennek a múltnak a része, s így nem is bizonyíthatott; azok, akik a rossz rendszer éltetésének tartják, ha szavazatunkkal is fenntartjuk azt, nem gondolva arra, hogy az ő távolmaradásuktól függetlenül a rendszer tovább él és virul, csak éppen a lehető legrosszabb elemek szabják meg az irányát, s az sem jut eszükbe, hogy a múlt század első felének és közepének nagy nemzeti mozgalmai szintén próbálkoztak a választás útján történő hatalomra jutással, pedig akkor sokkal militánsabb volt a helyzet és a közhangulat, mint nálunk most - s hogy jelenleg másképp nem megy, az 2006-ban vagy az azt következő megmozdulásokon sajnos végképp bebizonyosodott, arra pedig inkább nem is térünk ki, mennyire célravezetők a húszfős alkotmányozó nemzetgyűlések vagy az, hogy három apostoli király vagy kormányzó is kikiáltotta már magát e szegény kis hazában. Ebbe a csoportba tartoznak továbbá azok a nemzeti radikálisok, akik annyira önjárók, hogy ha egy valamiben nem értenek egyet egy az elveiktől alig valamiben eltérő mozgalommal, már nem szavaznak rá, mert így szerintük vagy megalkuvók, vagy túl kemények, vagy túl másmilyenek, mint amilyen ő lenne, ha a helyükben lenne, és ugyanide tartoznak azok a sértődöttek is, akik nem a nemzeti érdeket, csupán a rossz élményüket, esetleg félresiklott tervüket látják maguk előtt éjjel-nappal, egy szintre kerülve így a saját érdekeiken kívül semmi mást nem látó liberálisokkal, vagy a virsliért és sörért szavazókkal. Aztán itt vannak az úgynevezett fotelforradalmárok, akik minden cikkünk alá beírják a napi kemény szöveget, aztán egy részük vagy lusta, amikor menni kellene, vagy csak legyint, hogy úgysincs értelme, hiszen a zsidók már átvették a hatalmat az élet minden szintjén, győzni már nem lehet.
Sorolhatnánk még hosszan az ürügyet keresőket, akik nem hajlandók rászánni egy fél órát, hogy a maguk részéről megtegyék ezen a napon, amit lehet, aztán mégis ők a leghangosabban elégedetlenkedők, a hazát és közállapotainkat leghangosabban siratók. Akik úgy fognak járni talán, mint a december 5-én ,,rá nem érők", akik aztán Erdélybe mentek, ahol megkérdezték tőlük, mit tettek ők azon a napon, lerótták-e a nemzet iránti kötelességüket, legalább megpróbálták-e győzelemre vinni az ügyet azzal az egyszerű eszközzel, amit felkínált nekik a sors. (A kérdést úgy tették fel, "maguk nemesek-e, vagy igenesek?")
Hasonló sorsfordító időket élünk ma is, s ha talán túlzás is azt mondani, egy nemzet sorsa dől el április 6-án, annyi biztos, hogy ha az előttünk álló években nem következik be gyökeres fordulat, akkor egy idő után már hiába ébrednénk fel, mert már nem fogjuk tudni a kezünkbe venni a sorsunkat. Egyszerűen azért, mert hamarosan már a csonka hazában is kisebbségbe kerülhetünk, a maradék magyart pedig a jelenleginél is halálosabb ,,szellemi" szintre fogja süllyeszteni a nemzetellenes agymosás - de még az eszüknél lévő testvéreinkkel sem fogunk tudni mihez kezdeni (ha egyáltalán ráérnénk két kötelező holokauszt-megemlékezés közt), ha az ország már a maradék szuverenitását is elveszítette, földünk másoknak terem, a vizünk idegen kézben lesz, meg rabszolgaként amúgy is ezerszer nehezebb szabadságharcot vívni, mint még viszonylag szabad emberként.
Zoom
Nyilván nem 2014. április 6-ától, de erre tartunk...
Most talán még megálljt parancsolhatunk annak az iránynak, mely ide vezet, hiszen, bár senki sem lehet soha semmivel elégedett, ez az a választás, mely során nem csak választási lehetőségünk van, hanem esély is az érdemi változásra. Az már nem rajtunk múlik, mihez kezd majd e felhatalmazással az, akinek a bizalmunkat adtuk, de az igen, hogy ezt a nevetségesen kis ,,áldozatot" meghozzuk egy szebb jövőért.
Mi elmegyünk szavazni. Erre kérjük olvasóinkat is.
Kuruc.info


http://kuruc.info/r/57/126029/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.