Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
citromos víz jótékony hatása
  2014-04-06 20:52:51, vasárnap
 
  Azt már mindenki tudja, hogy a limonádé egyike a legegészségesebb italoknak. Viszont, ez az elkészítési módja nem a legoptimálisabb. Ahhoz ugyanis, hogy a citrom valamennyi jótékony hatását élvezhesd, egy hónapon át innod kellene, minden reggel, egy csésze langyos vizet (sima ásványvizet, cukormentesen), citromlével vagy zöldcitrommal. Próbáld ki, és érezni fogod a különbséget!

Fotó: filantropikum.com
Fotó: filantropikum.com

Miben is segít neked ez a kúra?

1. A fogyásban - a citromban nagy a pektin-rosttartalom, ami eltompítja az éhséget. Továbbá kutatásokkal alátámasztott tény, hogy a lúgos diéta segít a súlyvesztésben.

2. Az emésztésben - a melegvíz serkenti az emésztést. Ugyanakkor a citrom és a lime tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a toxinanyagok kiürítéséhez az emésztőrendszerből.

3. A vízelhajtásban - a citrom beindítja a veseműködést, ezáltal gyakrabban kell vécére mennünk. A felgyűlt vízmennyiséggel pedig kiürülnek a mérgező anyagok is a szervezetből, így a húgyútjaink is egészségesek maradnak.

4. A pH érték kiegyenlítésében - habár nehezen hihető, a citrom lúgos gyümölcs. Igen, valóban savas, de a szervezetben lúgossá válik, ugyanis az anyagcsere során a citromsav nem okoz savasságot a testben. A citrom kiegyenlíti a szervezetben lévő nedvek pH-értékét, ez pedig az egészséges test kulcsa.

5. A bőrtisztításban - a C-vitamin segít a ráncok tompításában, valamint a bőr felületén lévő foltok eltüntetésében. A citromos víz lebontja a toxinokat a vérben, és megőrzi a bőrt tisztán, egészségesen.

6. Az immunrendszer erősítésében - a citrom gazdag káliumban, kalciumban, foszforban és C-vitaminban. Ez utóbbi kiváló ellenszere a megfázásoknak, a náthának. A kálium vigyáz az idegrendszerre, agyserkentő hatása van, és kordában tartja a magas vérnyomást. A foszfor pedig lebontja a makroelemeket, segíti az agy normális működését, és a kalciummal együtt erősíti a csontokat és a fogakat.

7. A nyirokrendszer hidratálásában - amikor a testben nincs elég folyadék, a szervezet nem tudja ellátni magát helyesen, ez pedig a toxinok felgyülemlését, stresszt, székrekedést, stb. eredményez. Egy csésze citromos víz kiválóan hidratál, és helyes működésre bírja a mellékveséket.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
paleo tortilla
  2014-04-06 20:18:44, vasárnap
 
 





... a tortillához összekeverek 50 g tápióka keményítőt, 75 g szezámmag lisztet, 5 nagy tojást, 1 tk. mindenmentes sütőport, 5 ek. szőlőmagolajat, 1 kk. Himalája sót és kb. 1 dl vizet. A tésztát 5 percig hagyom állni, ha túl sűrű lenne, keverek még bele egy kevés vizet.
Szőlőmagolajjal vékonyan kikent serpenyőben - úgy, ahogy a palacsintát is - vékony tortilla lapokat sütök.

... 300 g totut, 2 érett avokádót, 5-6 gerezd fokhagymát késes robotgépben pürésítek. 8 kemény tojást villával széttörök, hozzákeverem az avokádós krémhez. Kis csokor aprított snidlinggel,
Himalája sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítem. A krémet tortillába töltve kínálom.
- kb. 10 db tortilla lesz
 
 
0 komment , kategória:  paleolit táplálkozás  
dual pár
  2014-04-06 20:10:57, vasárnap
 
 



Duálpár

A ,,duálpár" a New Age kultúra kifejezése arra, hogy mindenkinek létezik egy lélektársa, akivel azonos energiaforrásból származik és metafizikai értelemben egységet alkot. A valóságban ritkán találkozunk lélekpárunkkal. Feltevések szerint a duálpárok a távolból is kiegészíthetik egymást egy magasabb szintű tudati szférában egyesülve. A férfi-nő egység kettéválásának majd újra egymásra találásának története ősidők óta létezik.

Egyes ezoterikusok szerint egyszerre több duálpárunk is lehet, nem feltétlenül testi formában. Egy másik elképzelés arról szól, hogy a két fél két különálló lélek, de annyira hasonlóak, hogy az energiaterük egymáshoz vonzza őket. Bármelyik elmélet is igaz, tapasztalatok bizonyítják, hogy duálpárok valóban léteznek, és valószínű, hogy a földi lét során egymásra találnak.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 565
  • e Hét: 1439
  • e Hónap: 5843
  • e Év: 37572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.