|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014-04-07 22:34:18, hétfő
|
|
|
Túróval töltött zsemle habkoronával
Hozzávalók:
4 db zsemle (kissé szikkadt)
25 dkg túró
porcukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
10 dkg mazsola
reszelt citromhéj
2 dl tej
Elkészítés:
A zsemlék tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét.
A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a 2 tojássárgával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 1 evőkanál kristálycukorral.
A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a tejbe mártott zsemléket, töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemleszeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósaklesznek, tetejükön a habkorona pedig szép aranybarna.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:31:09, hétfő
|
|
|
Paleo kókuszgolyó
Hozzávalók:
5 dkg mogyoró
5 dkg mazsola
2 dkg kókuszzsír
4 g kakaópor
1 evőkanál tej (szójatej, kókusztej stb.)
fahéj
rum
folyékony édesítőszer
kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy aprítógépben összekeverjük.
A fahéj, a rum és az édesítőszer adagolása ízlés szerinti. :) A masszából golyókat formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük.
A megadott mennyiségből körülbelül 10 darab golyócska lesz!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Haloittbarbi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:28:48, hétfő
|
|
|
Fokhagymával spékelt nyúlpecsenye
Hozzávalók:
1 egész házinyúl
1 fej fokhagyma
házi füstölt szalonna
só
vasfű
zsír a tepsi kenéséhez
fehérbor a locsoláshoz
Elkészítés:
A nyulat feldarabolom, besózom, majd bespékelem fokhagymával jó gazdagon.
Egy tepsit vékonyan kikenek zsírral (lehet margarinnal is), beleteszem a nyulat. Mindegyikre vasfüvet teszek, majd a vékony csíkokra vágott szalonnával beborítom.
Fólia alatt párolom kb. 1 órát, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm.
Köretnek újkrumplit készítettem, amit a nyúl mellett sütöttem meg a tepsiben.
Kovászos uborka vagy tejfölös uborkasaláta remek kiegészítője.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:25:06, hétfő
|
|
|
Túrós batyu, ahogy Gizi készíti
Hozzávalók:
20-22 batyuhoz:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
6 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
50 dkg túró
4-5 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2 db tojás + a lekenéshez
Elkészítés:
A tésztához a porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Kanalazzuk rá a lisztet, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (én egymás után kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy szép, sima tésztát kapjak). Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.
Amikor végzett a gép a dagasztással, tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
A túrót tegyük egy tálba, majd villával törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a búzadarát, a mazsolát, és szintén keverjük össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, apránként, keverjük a túrós masszához. Az elkészült tölteléket tegyük félre addig, míg a megkelt tésztát kinyújtjuk és felvágjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel kb. 10x10-es négyzetekre. Mindegyik közepére tegyünk 1-1 kanál túrós tölteléket, és a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva formázzuk meg a batyukat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük egymás mellé az elkészült batyukat. Takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra. Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, felvert egész tojással kenjük le a batyukat.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre (ha sütés közben nagyon kezdene pirulni a teteje, akkor sütőpapírral takarjuk le). A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd óvatosan szedjük szét az esetleg összenőtt batyukat.
Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és afotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:22:37, hétfő
|
|
|
Házinyúl paprikás
Hozzávalók:
1 db házinyúl
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10 dkg házi füstölt szalonna
zsír
őrölt pirospaprika
zöldpaprika
1 paradicsom
házi paprikakrém (ha nincs, jó a Piros Arany)
őrölt színes bors
só
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát szép apróra felvágom, majd zsíron és a kockára vágott szalonnán megpárolom. Megszórom egy kevés pirospaprikával, és ráhelyezem a nyulat. Hagyom szépen pörkölődni. Mikor mindkét oldala lepörkölődött, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a paprikakrémet, sót. Fedő alatt készre főzöm. Mielőtt eloltom a gázt alatt, adok hozzá még őrölt pirospaprikát ízlés szerint, és megszórom frissen őrölt színes borssal.
Nokedlivel és friss salátával tálalom.
Megjegyzés:
A paprikást a nyúl első combjaiból és a gerinc részéből szoktam készíteni, persze a többi része is finom bele.
A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:19:19, hétfő
|
|
|
Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta, 60 dkg csicsóka, 2 tojás, só, fokhagyma, őrölt kömény, kakukkfű, Vénusz olaj
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Ha túl híg lenne, kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:18:04, hétfő
|
|
|
Házi túró rudi
Hozzávalók:
5 dkg vaj
25 dkg túró
5 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
Elkészítés:
A túrót a porcukorral, a vajjal, a citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük 1-2 óráig.
Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, is rudakat formázunk belőle, a hűtőszekrény üveglapjára tesszük megformázva.
Ezt tovább dermesztjük, végül olvasztott csokival bevonjuk.
Megjegyzés:
Ebből az adagból nem lesz sok, de így biztos, hogy gluténmentes is.
Ha valaki szereti gyümölcsösen, akkor készítheti úgy is.
A receptet és a fotót Blahus küldte. Köszönjük!
Forrás:Minmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:15:04, hétfő
|
|
|
Rakott kel pulykahússal
Hozzávalók:
1 nagy fej kelkáposzta
50 dkg darált pulykacomb
kb. 3 csésze rizs
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kevés Vénusz olaj
só
bors
majoranna ízlés szerint
ételízesítő
5 dl tejföl
2 dkg vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A káposztaleveleket forró ételízesítős vízben előfőzöm. A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst, a fokhagymát, sót, feketeborsot, majd mikor majdnem kész a hús, a majorannát is. Közben a rizst ételízesítős vízben majdnem készre főzöm.
Egy hőálló tálat vékonyan kikenek vajjal, és egy pici zsemlemorzsával megszórom. Belehelyezek egy sor kelkáposztát, ráteszem a húst, arra a rizst, majd következik a tejföl. Ezt addig rétegezem (kb. 3-4 sor szokott lenni), míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposzta kerüljön, tejföllel meglocsolva. Sütőben pirulásig sütöm.
Megjegyzés:
A tejföllel nem szoktam spórolni, van, hogy több is belekerül.
A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!
Forrás:MIndmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-04-07 22:13:07, hétfő
|
|
|
Gazdag zöldségleves
Hozzávalók:
10 dkg száraz fehér bab
2 liter szűrt zöldségleves (leveskockából is készülhet)
kb. 40 dkg kelkáposzta
1 póréhagyma
1 csomó leveszöldség
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
só
1-1 mokkáskanál szárított rozmaring és bazsalikom
1 púpozott evőkanál rizs vagy valamilyen gabona(búza, hajdina stb. reformélelmiszer-üzletekben kapható)
10 dkg parajlevél
4-5 dkg reszelt sajt (legjobb a parmezán)
Elkészítés:
A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. (Áztatás nélkül is készíthetjük, de akkor legalább fél órával később puhul meg). Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, a kelt nagyobb kockákra vágjuk, míg a pórét és a leveszöldséget egy centi vastagon fölszeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk. Az így előkészített zöldségeket az olívaolajon 3-4 percig pirítjuk-pároljuk, majd a maradék levest és a babot ráöntjük. Megsózzuk, a rozmaringgal meg a bazsalikommal fűszerezzük, a rizst beledobjuk, és kb. 35 perc alatt megfőzzük. Az utolsó 5 percre a parajlevelet is beledobjuk. A sajttal meghintve tálaljuk.
Elkészítési ideje: 2 óra
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
395 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 2082
- e Hét: 6596
- e Hónap: 11634
- e Év: 141341
|
|
|