Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát, békés, szép álmokat!
  2014-04-07 23:33:57, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Túróval töltött zsemle habkoronával
  2014-04-07 22:34:18, hétfő
 
  Túróval töltött zsemle habkoronával

Hozzávalók:

4 db zsemle (kissé szikkadt)
25 dkg túró
porcukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
10 dkg mazsola
reszelt citromhéj
2 dl tej

Elkészítés:

A zsemlék tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét.

A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a 2 tojássárgával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 1 evőkanál kristálycukorral.

A tejet langyosítsuk meg, majd pár pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk nehogy elázzon a tészta. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a tejbe mártott zsemléket, töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, majd helyezzük vissza a levágott zsemleszeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogósaklesznek, tetejükön a habkorona pedig szép aranybarna.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Paleo kókuszgolyó
  2014-04-07 22:31:09, hétfő
 
  Paleo kókuszgolyó

Hozzávalók:

5 dkg mogyoró
5 dkg mazsola
2 dkg kókuszzsír
4 g kakaópor
1 evőkanál tej (szójatej, kókusztej stb.)
fahéj
rum
folyékony édesítőszer
kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy aprítógépben összekeverjük.
A fahéj, a rum és az édesítőszer adagolása ízlés szerinti. :) A masszából golyókat formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük.





A megadott mennyiségből körülbelül 10 darab golyócska lesz!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Haloittbarbi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fokhagymával spékelt nyúlpecsenye
  2014-04-07 22:28:48, hétfő
 
  Fokhagymával spékelt nyúlpecsenye

Hozzávalók:

1 egész házinyúl
1 fej fokhagyma
házi füstölt szalonna

vasfű
zsír a tepsi kenéséhez
fehérbor a locsoláshoz

Elkészítés:

A nyulat feldarabolom, besózom, majd bespékelem fokhagymával jó gazdagon.

Egy tepsit vékonyan kikenek zsírral (lehet margarinnal is), beleteszem a nyulat. Mindegyikre vasfüvet teszek, majd a vékony csíkokra vágott szalonnával beborítom.





Fólia alatt párolom kb. 1 órát, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm.

Köretnek újkrumplit készítettem, amit a nyúl mellett sütöttem meg a tepsiben.





Kovászos uborka vagy tejfölös uborkasaláta remek kiegészítője.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Túrós batyu, ahogy Gizi készíti
  2014-04-07 22:25:06, hétfő
 
  Túrós batyu, ahogy Gizi készíti

Hozzávalók:

20-22 batyuhoz:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
6 dkg vaj
2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:
50 dkg túró
4-5 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
2 db tojás + a lekenéshez

Elkészítés:

A tésztához a porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Kanalazzuk rá a lisztet, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (én egymás után kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy szép, sima tésztát kapjak). Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.

Amikor végzett a gép a dagasztással, tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük a duplájára.


A túrót tegyük egy tálba, majd villával törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a búzadarát, a mazsolát, és szintén keverjük össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, apránként, keverjük a túrós masszához. Az elkészült tölteléket tegyük félre addig, míg a megkelt tésztát kinyújtjuk és felvágjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel kb. 10x10-es négyzetekre. Mindegyik közepére tegyünk 1-1 kanál túrós tölteléket, és a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva formázzuk meg a batyukat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük egymás mellé az elkészült batyukat. Takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra. Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, felvert egész tojással kenjük le a batyukat.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre (ha sütés közben nagyon kezdene pirulni a teteje, akkor sütőpapírral takarjuk le). A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd óvatosan szedjük szét az esetleg összenőtt batyukat.

Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és afotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Házinyúl paprikás
  2014-04-07 22:22:37, hétfő
 
  Házinyúl paprikás

Hozzávalók:

1 db házinyúl
2 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10 dkg házi füstölt szalonna
zsír
őrölt pirospaprika
zöldpaprika
1 paradicsom
házi paprikakrém (ha nincs, jó a Piros Arany)
őrölt színes bors


Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát szép apróra felvágom, majd zsíron és a kockára vágott szalonnán megpárolom. Megszórom egy kevés pirospaprikával, és ráhelyezem a nyulat. Hagyom szépen pörkölődni. Mikor mindkét oldala lepörkölődött, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a paprikakrémet, sót. Fedő alatt készre főzöm. Mielőtt eloltom a gázt alatt, adok hozzá még őrölt pirospaprikát ízlés szerint, és megszórom frissen őrölt színes borssal.





Nokedlivel és friss salátával tálalom.

Megjegyzés:

A paprikást a nyúl első combjaiból és a gerinc részéből szoktam készíteni, persze a többi része is finom bele.

A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel
  2014-04-07 22:19:19, hétfő
 
  Kelkáposztafőzelék kakukkfüves csicsókalepénnyel

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta, 60 dkg csicsóka, 2 tojás, só, fokhagyma, őrölt kömény, kakukkfű, Vénusz olaj

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk és kevés vízben megfőzzük, sóval ízesítjük, fokhagymával és köménymaggal fűszerezzük. A káposzta felét összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük és a maradék káposztához öntjük. A főzésnél ügyeljünk arra, hogy valóban kevés vízben, fedő alatt főzzük, mert így nem kell lisztet használni a sűrítéshez, elég a pürésített káposzta. A csicsókát megtisztítjuk, lereszeljük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és összekeverjük. Ha túl híg lenne, kevés liszttel sűríthetjük. A bekevert csicsókamasszát kevés forró olajban pirosra sütjük, és a kelkáposztával tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Házi túró rudi
  2014-04-07 22:18:04, hétfő
 
  Házi túró rudi

Hozzávalók:

5 dkg vaj
25 dkg túró
5 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve

Elkészítés:

A túrót a porcukorral, a vajjal, a citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük 1-2 óráig.

Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, is rudakat formázunk belőle, a hűtőszekrény üveglapjára tesszük megformázva.





Ezt tovább dermesztjük, végül olvasztott csokival bevonjuk.





Megjegyzés:

Ebből az adagból nem lesz sok, de így biztos, hogy gluténmentes is.

Ha valaki szereti gyümölcsösen, akkor készítheti úgy is.

A receptet és a fotót Blahus küldte. Köszönjük!

Forrás:Minmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott kel pulykahússal
  2014-04-07 22:15:04, hétfő
 
  Rakott kel pulykahússal

Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta
50 dkg darált pulykacomb
kb. 3 csésze rizs
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
kevés Vénusz olaj

bors
majoranna ízlés szerint
ételízesítő
5 dl tejföl
2 dkg vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A káposztaleveleket forró ételízesítős vízben előfőzöm. A hagymát apróra vágom, olajon megpirítom, hozzáadom a darált húst, a fokhagymát, sót, feketeborsot, majd mikor majdnem kész a hús, a majorannát is. Közben a rizst ételízesítős vízben majdnem készre főzöm.

Egy hőálló tálat vékonyan kikenek vajjal, és egy pici zsemlemorzsával megszórom. Belehelyezek egy sor kelkáposztát, ráteszem a húst, arra a rizst, majd következik a tejföl. Ezt addig rétegezem (kb. 3-4 sor szokott lenni), míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposzta kerüljön, tejföllel meglocsolva. Sütőben pirulásig sütöm.

Megjegyzés:

A tejföllel nem szoktam spórolni, van, hogy több is belekerül.

A receptet Anyapinta küldte. Köszönjük!

Forrás:MIndmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gazdag zöldségleves
  2014-04-07 22:13:07, hétfő
 
  Gazdag zöldségleves

Hozzávalók:

10 dkg száraz fehér bab
2 liter szűrt zöldségleves (leveskockából is készülhet)
kb. 40 dkg kelkáposzta
1 póréhagyma
1 csomó leveszöldség
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj

1-1 mokkáskanál szárított rozmaring és bazsalikom
1 púpozott evőkanál rizs vagy valamilyen gabona(búza, hajdina stb. reformélelmiszer-üzletekben kapható)
10 dkg parajlevél
4-5 dkg reszelt sajt (legjobb a parmezán)

Elkészítés:

A babot néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fele zöldséglevesben, lefedve közepes lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. (Áztatás nélkül is készíthetjük, de akkor legalább fél órával később puhul meg). Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, a kelt nagyobb kockákra vágjuk, míg a pórét és a leveszöldséget egy centi vastagon fölszeleteljük. A fokhagymát összezúzzuk. Az így előkészített zöldségeket az olívaolajon 3-4 percig pirítjuk-pároljuk, majd a maradék levest és a babot ráöntjük. Megsózzuk, a rozmaringgal meg a bazsalikommal fűszerezzük, a rizst beledobjuk, és kb. 35 perc alatt megfőzzük. Az utolsó 5 percre a parajlevelet is beledobjuk. A sajttal meghintve tálaljuk.





Elkészítési ideje: 2 óra

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2082
  • e Hét: 6596
  • e Hónap: 11634
  • e Év: 141341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.