Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Céklás rizottó
  2014-04-09 23:43:52, szerda
 
  Céklás rizottó

Hozzávalók:

1 kg cékla
25 dkg arborio rizs
1 fej hagyma
2-3 dl húsleves alaplé
2 dl vörösbor
20 dkg mozzarella sajt

1 csokor petrezselyemzöld
3-4 evőkanál darált dió

Elkészítés:

A céklát megmossuk és feltesszük főni. Ha megfőtt, megpucoljuk, és apró kockára vágjuk.

Közben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a rizottó rizst (az arborio a legjobb, de lehet másfélékkel is próbálkozni). Kicsit a rizst megpiritjuk, míg valamennyire áttetszővé válik, de nem ég meg. Ekkor akár 2 részletben hozzáadjuk a bort, közben kevergetjük folyamatosan. Ha a bort megitta, jöhet a húsleves alaplé, ez is több lépésben, először egy keveset, majd ha azt megitta, akkor megint, és megint, amíg el nem fogy az alaplé. A rizst addig öntözzük, amíg meg nem puhul. Erre a célra a továbbiakban lehet vizet használni, vagy akár a mozzarella sajt áztató levét.

Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a felkockázott céklát és a mozzarella sajtot, majd meghintjük petrezselyemzölddel. Pár percig főzzük.

Darált dióval és további petrezselyemmel tálaljuk.





Megjegyzés:

Mozzarella sajt helyett lehet tofuval vagy kecskesajttal is készíteni. A vörösbor helyettesíthető fehérborral, illetve akár el is hagyható. Vöröshagyma helyett lehet zöldhagymát is használni.

A receptet és a fotót Petrarovo küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Házi csokoládépuding
  2014-04-09 23:40:40, szerda
 
  Hozzávalók:

2 személynek:
2,5 dl tej
2 evőkanál kókuszreszelék
5 dkg csokoládé
1 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál kakaópor
2 evőkanál étkezési keményítő
a tálaláshoz mogyoró vagy mandula

Elkészítés:

Lábasban felforrósítjuk a tejet és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A csokoládét finomra aprítjuk, és a forró kókuszos tejhez adjuk. Elkeverjük, amíg teljesen felolvad. Hozzáadjuk a nyírfacukrot és a kakaóport.

A maradék 0,5 dl tejben elkeverjük csomómentesre az étkezési keményítőt, és a forró csokoládés kókusztejhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg puding állagúra sűrűsödik.

Tálkákba öntjük, a tetejére durvára vágott mandulát vagy mogyorót tehetünk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Blahus küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csirkés rizottó
  2014-04-09 23:37:19, szerda
 
  Csirkés rizottó

Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
45 dkg rizs
1,5 dl fehérbor
1,75 l csirkeleves

őrölt bors
csipetnyi sáfrány
3 dkg vaj
6 dkg parmezán
5 dkg füstölt sonka

Elkészítés:

A kockákra vágott csirkehúst a forró olajon fehéredésig sütjük, majd a meghámozott, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát rádobjuk, és megfuttatjuk. A rizst beleöntjük, néhány percig pirítjuk. A borral felengedjük, majd a levest is apránként belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, a sáfránnyal fűszerezzük. A parmezán felét lereszeljük, és a vajjal együtt belekeverjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és a rizsbe forgatjuk. A maradék parmezánnal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés:

A csirkelevest kockából is készíthetjük.

A receptet Kosztelnik Lászlóné küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vegyes zöldségkrémleves
  2014-04-09 23:33:46, szerda
 
  Vegyes zöldségkrémleves

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 kicsumázott zöldpaprika
50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé, burgonya, karfiol)
2-3 leveskocka
3 evőkanál Vénusz olaj
2 babérlevél
bors
őrölt paprika
petrezselyemzöld
pirított zsemlekocka

Elkészítés:

A hagymákat és a zöldségeket megpucoljuk, a leveszöldségeket kockára vágjuk. A paradicsomról lehúzzuk a bőrét.

A zöldségeket a hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal kevés vízen és étolajon megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk az őrölt paprikát, a leveskockát és a babérlevelet. Összekeverjük, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A végén borsozzuk, ha szükséges, utánsózzuk.

A levest összeturmixoljuk, még egyszer összeforraljuk. Tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, s pirított zsemlekockát tálalunk mellé.





Megjegyzés:

A receptet Forró Szilvia küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 395 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2287
  • e Hét: 6801
  • e Hónap: 11839
  • e Év: 141546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.