Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Mennyibe került az erdélyi Demokrácia Központ-hálózat a magy
  2014-04-09 21:16:35, szerda
 
 
Mennyibe került az erdélyi Demokrácia Központ-hálózat a magyar adófizetőknek?
2014. március 17. hétfő atlatszo.hu

A Transindex és az Átlátszó első fokon pert nyert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ellen: a döntés értelmében a KIM-nek nyilvánosságra kell hoznia, mennyi támogatást adott az EMNT Egyesületnek. Tudni fogjuk, mennyibe került az erdélyi Demokrácia Központ-hálózat.

Mennyi költségvetési támogatást kapott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Egyesület? Ezt kérdeztük meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól tavaly áprilisban. A KIM akkor elutasította adatigénylésünket. Mi jogorvoslatért fordultunk, a Fővárosi Törvényszék pedig nekünk adott igazat. Az ítélet szerint az adatigénylés megtagadásának jogszerűségét az alperes nem tudta igazolni, így az általunk kért információt ki kell adni.

Kreatív erdélyi pártfinanszírozás

Az adatigénylés része annak a projektünknek, mely a Tőkés Lászlóhoz köthető politikai és civil szervezetek finanszírozását hivatott feltárni. Tőkés László az EMNT Egyesület elnöke. Korábban már kiderítettünk, hogy kampányidőszakban, 2012-2013-ban a magyar állam tulajdonában álló nagyvállalatok (Szerencsejáték Zrt., Magyar Fejlesztési Bank Zrt., kisebb mértékben a Magyar Villamos Művek Zrt.) illetve a Bethlen Gábor Alap mintegy 300 millió forinttal (1 millió euró) támogatott egy sor frissen bejegyzett, tevékenységgel alig rendelkező civil szervezetet, melyek az EMNT, illetve az EMNP politikusaihoz voltak köthetőek.

Magyar állami vállalatok százmilliós adományai segítik az erdélyi Fidesz-projektet
A könnyített honosítás bevezetésével, illetve a szavazati jog megadásával a magyarországi politikai mező kiterjedt az ország határain túlra. Az utóbbi két évben Erdélyben megkezdődött a kiépítése azon politikai struktúráknak, melyek révén elképzelhető, hogy a magyarországi politikum az eddigieknél is nagyobb hatásfokkal tudja megszólítani, mozgósítani az erdélyi magyarokat. Közel 1 millió euró támogatást kaptak EMNP- és EMNT-politikusok által frissen bejegyzett civil szervezetek állami tulajdonban lévő magyar cégektől, további közel 2 millió eurót pedig egy az erdélyi magyar nyelvű sajtót finanszírozó, Fidesz-közeli alapítvány a Szerencsejáték Zrt.-től. Tovább a teljes cikkre.


Már akkor is sejteni lehetett, hogy ez csak egy része azon pénzeknek, melyek a Tőkés László körül csoportosuló szervezeteket voltak hivatottak helyzetbe hozni. Minden okunk megvan arra, hogy feltételezzük: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vagyonkezelője, az önálló jogi személyiséggel rendelkező EMNT Egyesületet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nagy összegű támogatásban részesítette az utóbbi években.

Ha másért nem, hát azért, mert Erdélyben az EMNT a KIM, illetve a Külügyminisztérium partnere a könnyített honosítás végrehajtásában. Az EMNT ennek érdekében hozta létre a Demokrácia Központ-hálózatot, mely a magyar állampolgárságot kérelmezők tájékoztatásában és a honosítás igényléséhez szükséges iratcsomó összeállításában segédkezik. Kérdés, hogy a 26 erdélyi településen működő Demokrácia Központ-hálózat mennyi pénzből működik.

Demokrácia Központ vagy pártközpont?

Ez azért is érdekes, mert amikor 2010 novemberében az EMNT aláírta a könnyített honosítás végrehajtásáról szóló szerződést, sokan azzal vádolták a szervezetet, hogy a Demokrácia Központ irodahálózatot gyakorlatilag helyi EMNP-pártközpontokként használják majd. Ez a feltételezés nem teljesen alaptalan: az EMNT és EMNP, illetve a Demokrácia Központok székhelyei és alkalmazottai között számtalan átfedés tapasztalható. Mint azt tavaly áprilisban megírtuk, a Demokrácia Központok biztosítottak megélhetést számos EMNT- és EMNP-politikusnak.

Mi több, az irodahálózat címeit böngészve nyilvánvaló, hogy azok az EMNT területi szervezeteinek irodáiban működnek, vagy fordítva: az EMNT területi szervezeteit "fogadták be" a Demokrácia Központok. Azt csak találgatni lehet, hogy mennyi az irodahálózat működtetésének költsége. Az EMNT vezetői, bár elismerik hogy a hálózatot magyar költségvetési pénzből működtetik, összegeket nem árultak el.

Egyedüli fogódzó egy Evenimentul Zilei-anyag, mely a román állami szervek ellenőrzése során készült, kiszivárgott dokumentumra hivatkozik. Eszerint az EMNT Egyesület bankszámláira a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kereteiben működő Irányító Szervezet 2010-ben és 2011-ben összesen 490 ezer eurót utalt a Demokrácia Központok működtetésére.

Megalapozatlan jogi érveléssel próbálkozott a KIM

Noha nyilvánvaló, hogy a költségvetésből támogatásra fordított összegek és azok célja közérdekű adat, a KIM mégis megtagadta erre vonatkozó adatigénylésünket egy 2007-es törvényre hivatkozva. Indoklásukban a közénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 1. paragrafusának 3. bekezdésére hivatkoznak, miszerint:

"E törvény hatálya nem terjed ki a külön jogszabályok által szabályozott azon támogatások elbírálására, folyósítására és nyilvántartására, amelyeket az államháztartás valamely alrendszeréből határon túli magyar szervezetek vagy személyek számára nyújtanak."

Érvelésünk - mely egyezett a bíróság ítéletével is - szerint azonban a hivatkozott törvény nemhogy szűkítené, de éppenséggel bővíti a nyilvános adatok körét; de azt is kimondja, hogy a törvény hatálya nem terjed ki a határontúli szervezeteknek vagy személyeknek nyújtott támogatásra; ergo arra az Infotv. rendelkezéseit, mint általános szabályt kell alkalmazni.

Az ítélet indoklása szerint "az alperes egy olyan jogszabályra alapítva tagadta meg a határon túli magyar szervezet számára nyújtott támogatásra vonatkozó adatigénylést, mely kifejezetten arról rendelkezik, hogy hatálya nem terjed ki a határon túli magyar szervezetek számára nyújtott támogatásokra", tehát "a hivatkozott jogszabály alapján az adatigénylés megtagadására nincsen lehetőség."

Éppen ezért "a bíróság a 2010 május 29. (az EMNT Egyesület bejegyzésének időpontja - szerk. megj.) és 2013 április 24. közötti időszak vonatkozásában elrendelte éves bontásban a felperesi adatigénylésben szereplő adatok kiadását, amelyből a felperes megtudhatja, hogy az alperes közpénzből mennyi támogatást nyújtott az EMNT Egyesületnek".

Számítunk arra, hogy a nem jogerős ítéletet a KIM megfellebbezi.

Sipos Zoltán (Transindex)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogánból ezért nem lesz soha Simon Gábor
  2014-04-09 21:12:39, szerda
 
  Rogánból ezért nem lesz soha Simon Gábor
Szárnyathy Géza

Kiindulásként abban nagyjából egyet érthetünk, hogy Simon Gábor és Rogán Antal ügyködése nagyjából ugyanaz a kategória, konkrétan büntetőjogi. Simon a nagy számlanyitó, a tisztázatlan pénzek őrzője, s ez a halom pénz vagy az övé vagy sem. Ha az övé, akkor ugye hunnét van, ha nem az övé, akkor mégis kié, és miért van nála, és amúgy is hunnét van? Estébé, a sztori ismert, a tagnak mindenképp valamilyen zárkában a helye már a miheztartás végett is, legalább egy lopó-csaló politikust most már illene lesittelni, hogy most ez momentán Simon, az az ő magán pechje.

Rogán sem jobb ám sokkal az egykori szoci tótumfaktumnál. A hülyegyerekből mindenessé és giga megmondóemberré nőtt kis fickó amellett, hogy rém idegesítő, még tele is van nehezen vagy egyáltalán nem megmagyarázható mutyival. A Blikkes gyerek a téren csak egy dolog, elvégre csak támogatni kell a művészetet. Ő is elfelejtette a vagyonnyilatkozatában, hogy hány lakása van és az mekkora - azt ugye nem veszi be senki, hogy ennyire figyelmetlen? Figyelmetlenség az, amikor elfelejted befizetni a parkolási bírságot - már ha nem arról van szó, hogy simán baszol rá - vagy nem csinálod meg időben a bevallásodat. De az, hogy a fejlécen az szerepel: Országgyűlés, a címben pedig vagyonnyilatkozat, a felsorolásban pedig tulajdonában álló ingatlan, az csak elég információ. Igen, baszki, azt kérdezzük, hány kéród van neked és becses nejednek. Ja, elfelejtette, hogy az az övé. Majd a bontóperben felejtsd el, faszikám.

Szorgos ellenzékiek gyorsan kiszámolták, hogy ha Rogánék fűrészporon éltek volna hatvan évig, akkor se tudták volna megvenni a két luxuslakást. De megmagyarázza, hogy kölcsönből, baszki, állatorvos az anyósom. Jó hát nyilván én vagyok a hülye, hogy nem nézek ki százmilliókat két nyugdíjasból, de azért ez mégsem túl valószínű. De nem csak arról van szó, hogy papíron nem volt miből lakást venni. Rogán személyesen felügyelete mellett döntött tavaly a gazdasági bizottság arról, hogy iszonyatosan gyanús, offshore hátterű cégek koordinálják a letelepedési államkötvények eladását - volt olyan közvetítőcég, amelyet három héttel a kiválasztás előtt alapítottak. Oké, az alatt a három hét alatt semmi törvénytelent nem csináltak, de talán ez még kevés az üdvösséghez.

Rogán mellett jó lakni, hiszen a szomszédja az ötödik kerületben kilenc trafikot is meg tudott szerezni, s ebből három önkormányzati tulajdonú bérleményben működik. Ezek a trafikosok. De jól jártak a lipótvárosi tanyasiak is, az ötödik kerületi pályázatok kapták a legtöbb pénzt, négyen több mint 200 milliót. Igen, azóta tudjuk, hogy mindez a piacok fejlesztésére szolgált, ahol tanyasi tojást árulnak majd ezerrel, de talán ezt a nemes célt mégsem egy olyan forrásból kellett volna finanszírozni, ami kurvára nem a Hold utcai piac kifestésére van kitalálva.

Vár-e sitt Rogánra? Nem. És soha nem is lesz olyan közutálatnak örvendő, bűnözőnek kikiáltott figura, mint Simon. De mi ennek az oka? Részben a mindig független mti, amelyik nem közölt le egyetlen rogános hírt sem, amely az ingatlanügyeit érintette. Nemcsak azt hallgatta el a hírügynökség, hogy nem írt be ezt-azt a vagyonnyilatkozatban a kiöregedett Petőfi, hanem azt sem, hogy a pecókra nem nagyon volt forrás, még akkor sem, ha pránát ettek asszonykával éveken át. De ez csak egy ok, amiért Rogánból sosem lesz Simon. A többi mutyiba is simán bele kellett volna buknia, mégsem történt semmi.

Ha összevetjük a két faszit, az látszik, hogy Simon egy valamelyest ismert, de tulajdonság nélküli figura volt a közvélemény számára. Valami szoci, közepesen jelentős pozícióban. De hogy amúgy kicsoda-micsoda, azt legfeljebb azok tudták, akik rá vagy ellene szavaztak négyévente. Ebből a gyurmaszerű, se íze se bűze állapotból nagyon könnyű szarházivá avanzsálni, hiszen nincs összehasonlítási alap, és egy szoci, akinek nincs legalább hat kiskorú gyereke, már eleve potenciális rohadék.

Ezzel szemben Tóni profin felépítette magát: polgármester, frakcióvezető, bizottsági elnök, amely bizottság egyébként túlzott jelentőséget is kapott. Mindenben megszólal, legyen szó Alkotmánybíróságról, devizahitelről vagy tököm tudja miről. És mindemellett szétcukiskodja a bulvármédiát a jelentéktelen külsejű, de legalább fiatal feleségével, a kis porontyokkal és természetesen saját kutyusokkal. Haknizott a tévében, szerepelt sorozatban, saját kiadványban sztárolta önmagát és mindenhol megjelent, ahol mint polgármester növelhette a népszerűségét. És hát ki hiszi el erről a tüneményes apa-férj-polgármester-szakpolitikusról, hogy bármi rosszat tehet?

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/04/02/roganbol_ezert_nem_lesz_soha_simon_gabo r
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-birodalom 10 legtipikusabb alattvalója
  2014-04-09 21:05:16, szerda
 
  Az Orbán-birodalom 10 legtipikusabb alattvalója


Végre eltelt ez a nyomasztó négy év, vesztettünk sok illúziót és csalódtunk nagyokat. A cikluszárás apropóján összegyűjtöttük azokat a figurákat, akiknek zsírosbödön körüli sündörgése kitűnően jellemzi a rezsim működését. Hihetetlen, hogy holnap az fog kiderülni: továbbra is ezek az arcok kellenek a ruppótlan bégető többségnek.

A dörzsölt hazug politikus

Tipikus példája Rogán Antal. Munkásságát sok posztban dokumentáltuk, zsenialitását az adja, hogy mindig tudja, mit akar hallani a nép, szemrebbenés nélkül képes hazudni, e mellett mások szarját is nagy kedvvel lapátolja a kerítésen túlra. Közben felépítette saját kultuszát. Külön gusztustalan bulvárlapot jelentet meg közpénzen csak azért, hogy magát fényezze, a cél érdekében felhasználja becses nejét és tiltakozni még nem tudó kölkeit is. Nincs is olyan mocsokság, amibe belebukna. Versenyben volt: Lázár János

A segg pártkatona

Tipikus példája Tállai András. Kilóg a kapa a szájából, de államtitkárnak megteszi. Értelmes mondat évek óta nem hagyta el fogai ketrecét, de néhány óra magolás után szóról szóra és vigyorogva löki a kiadott pártdumát. Önálló gondolatainak éves szummája a nullához konvergál, de Kövesden ő az úr. Picsába küldi az éhségmenetet,de jó elvtársként 400 milliót kap közpénzből, hogy szaros focicsapatának stadiont építsen, majd újra ennyit, mert még nem lett kész a lelátó. Stadion nélküli negyedbites kategóriában versenytársa Selmeczi Gabriella, stadionos helyi kiskirályként pedig Mészáros Lőrinc

A művész

Tipikus példa: Ákos. Lehet nem szeretni a mély értelmű popzenét - ez persze oximoron, de mindegy -, lehet mondani, hogy a szövege okoskodó és modoros, a zene meg akkor volt értékelhető, amikor még az egészet a Depeche Mode-tól nyúlták, ennek ellenére tény, hogy Kovács Ákos a honi könnyűzene egyik meghatározó alakja. És ha mellette mondjuk Korda György mammammázik mint másik meghatározó figura, akkor előbbi sokkal inkább képviseli a minőséget. Igen, az kicsit bántó, hogy kenetteljes arccal csinál zsák pénzért szignálokat és egyértelmű fideszes kötődése okán több tízmillió forintos megbízásokat kap, miközben eljátssza a társadalomkritikust, de nem ennek köszönheti sem a karrierjét sem a vagyonát, és ez nem akármi.

Az úgynevezett művész

Naná, hogy Kerényi Imre. A rendező, aki minden jó ízlésű művész és műkedvelő szemében csak egy mócsing. Ha maradt volna a világot jelentő deszkánál, nem lett volna semmi baj, biztos lett volna, aki szereti, Viktorék meg adtak volna neki egy színházat valahol, azt jóccakát. De a művészet nagy döntnökének ez nem volt elég. Ő több akart lenni, olyan, aki festményeket rendel az alaptörvény illusztrációjához. Akit a kulturális értékek őrzéséért és a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásáért felelős miniszterelnöki megbízottnak hívnak, az persze már alapból nem vehető komolyan, és ez ki is csúcsosodott a Magyar Krónika ötletével. A kinyíló pitypang és egyéb baromság mindenkinek iszonyatosan ciki volt, a Kerényi által szerzőként felhozott művészek mellett Navracsics Tibornak, de még a tévedhetetlen Orbán Viktornak is. Ha nem lenne ekkora hatalma, jóízű lenne a röhögés, így inkább szenvedős. Kistestvére Fekete György, a meg nem értett építész, akinek Spiró György nem elég jó író.

A Sith lovag

Lajos rejtőzködő, háttérből birodalmat építő figura. Ha neki kell valami, akkor azt megszerzi, nem számít, hogy ezért Csányi vagy Demján kaliberű arcokkal kell-e összetűzni. Közgép Lajos visz minden zsíros közbeszerzést, csak nála lehet hirdetni, neki viszont nem kell fizetnie semmit. Van rádiója, tévéje (jaj, az nincs, bocsánat, a korábbi menedzsment szórakozásból vett magának egyet), mi kell még?

A nyalonc főszerkesztő

Tipikus példája: Borókai Gábor. Profi, de többnyire irritáló politikai újságírókkal vette körbe magát, s az irgalmatlan mennyiségű állami hirdetés jóvoltából várhatóan még sokáig tolhatják a Fidesz szekerét. A leplezetlenül viktorista Nemzettel szemben a Heti Válasz eljátssza, mintha időnként kritikus lenne, de ez mese habbal, a cél az értelmiség agymosása. Borókai ráadásul fájdalmasan nem tud írni, mégse bírja ki, hogy ne csináljon magából hétről hétre bohócot a silány minőségű, általában az ellenzéket gyalázó, az alapvető összefüggéseket is félremagyarázó jegyzetekkel.

A teljesen megzakkant ex-szakember

Tipikus példa Barcza György. Egyedvisszafejlődése igen látványos: az egyik legismertebb és legnépszerűbb banki elemzőből küzdötte le magát addig, hogy megállás nélkül a rezsimet éltesse és noha fingja nincs az újságíráshoz, főszerkesztőként tönkrebassza korábbi kedvenc lapunkat, a Napi Gazdaságot. Rejtély, hogy valaki, aki egykor éles elmével látta át a makrogazdasági és pénzpiaci összefüggéseket, hogyan süllyedhet odáig, hogy századvéges bábként egy börtöntöltelék könyvével próbálja kinyírni a másik politikai oldalt.Talán többre számított: mi is simán elhittük, hogy van esélye komoly pozira, de még a jegybankba is megbízhatóbb debilek kellettek. Tehetséges követője, egyelőre enyhébb tünetekkel: Orbán Gábor, aki profi kötvényportfólió-menedzserből lett keményvonalas államtitkár Misinél. Versenyben áll vele Hoffmann Rózsa is, aki az oktatásban szinte mindent szétbarmolt, amit lehetett, ami azért nagyon meglepő, mert pár éve még ismert és elismert iskolaigazgató és egyetemi tanár volt.

Igazi debil gigapoziban

Sokan kerültek és kerülnek érdemtelenül magas poziba, de Matolcsy viszi a prímet, az biztos. Miniszternek is gázos volt, a feritéllel, piros pöttyös seggekkel és ahogyan alapvető összefüggéseket magyarázott el úgy, mintha a Higgs bozont találta volna meg. És amikor már azt hiszed, nincs tovább, akkor van, a jegybank. Ahol járt, mindent szétkúrt, a minisztériumból ugyanúgy spricceltek el az épeszűek, mint az MNB-ből. Egyetlen esélyünk, ha a piac már beárazta a kreténséget. Hozzá hasonló, de több szempontból eltérő Doubravszky György. A nagy semmihez nem értő, aki majdnem magasra jutott, de hála istennek visszaállt a világ rendje és kitoszták a jegybankból végre a devizahitelesek meg nem mentőjét.

Az álcivil hívő

Már az önmagában észveszejtő kreténség, hogy valaki egy igen nagy támogatottságú kormány mellett szervez folyamatosan demonstrációkat, de persze miért ne, ha van több tízezer birka, aki bedől az olyan lózungoknak, hogy Magyarországot külső támadás fenyegeti, meg hogy ha nem mutatunk erőt, a pénzhatalom titokzatos urai eltávolítják Viktort a hatalomból. A birkamenetet szervező Civil Összefogás Fórumot és több más hasonló nyalonc szervezetet természetesen közpénzből támogatják, de az Csizmadia Lászlót nyilván nem zavarja, sőt, természetesnek veszi. Nála nem kérdés, hogy elkorcsosult agyával őszintén hisz a rezsimben és meg van győződve arról, hogy cselekedeteivel hazája érdekét szolgálja. Sose jön rá, hogy őt is mennyire átbaszták a palánkon, Lajos és Árpi két pofa sör között nagyokat kuncognak ezen a típuson.

Bukott régi oligarchák

A vén hülyék, akik azt hiszik, csak mert övék a fél ország, már az így is marad. Hát a szart. Ekkora pofára esést ritkán látni. Nem azért, mert a mindenki által utált bunkó végre elnyeri jutalmát, hanem mert a legendásan mindig mindenkivel jó kapcsolatot ápoló vének szaladtak neki a falnak. Demján hatalmasat szopott azzal, hogy a takarékok fölé teszi a kormány anyaként a Takarékbankot, amelyhez neki kurvára nem lesz semmi köze. Csányit pedig a bankadó, tranzakciós illeték és egyéb OTP-fingató cucc mellett Lázár János is idegesíti, leoligarcházza, és még a húsbizniszének is konkurenciát teremt. Mindketten pislogtak, mint hal a szatyorban, hogy velük ezt meg lehetett csinálni. Hát meg, hapsikáim.

Végül a kakukktojás, a plusz 1, aki ad némi reményt: Ángyán, a tisztességes

Biztosan minden bagázsban vannak jobb és kevésbé jobb figurák, de jellemzően nem azért ugranak ki egyesek a lekváros bödönből, mert a benn lét erkölcsileg tarthatatlan. Nyilván ehhez már nagyon büdös bödön kell. A Fidesz ebben jobban teljesített: a volt államtitkárt sikerült a földtörvény mutyival még a párt környékéről is eltakarítani. Pedig komolyan vette a fideszességet, hiszen a hozzá dörgölőző szocikat is visszazavarta a hátsó sorba. Mindig kár, ha ilyen tagok eltűnnek a politikából, de valószínűleg ő személy szerint sokkal jobban járt ezzel.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/04/05/az_orban-birodalom_10_legtipikusabb_ala ttvaloja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1975. november 10.: A cionizmust a „rasszizmus egyik
  2014-04-09 20:59:19, szerda
 
  1975. november 10.: A cionizmust a ,,rasszizmus egyik formájával" azonosítja az ENSZ


Négy évtized telt el azóta, hogy az ENSZ Közgyűlése 1975. november 10-én a cionizmust a ,,rasszizmus és faji megkülönböztetés" egyik formájával azonosította, egyértelműen elítélve Izrael alapító ideológiáját.

Ez csak azoknak meglepő, akik nem ismerik a szentföldi haramiaállam valódi történelmi és elméleti alapjait. A XIX. században a nacionalista eszmék gyökeret vertek a közép-európai zsidó közösségekben is, amelyek a többségi környezetbe való beolvadást identitásvesztésnek érezték, ezért a cionizmus saját területet akart találni a zsidóság számára.

Különböző zsidó mozgalmak szerveződtek, a vallásos cionista irányzatot azonban az évszázad végére felváltotta a politikai cionizmus. Fő képviselője, Herzl Tivadar agnosztikusnak vallotta magát, és A zsidó állam című híres művében ezt írja: ,,Számomra a zsidó kérdés nem társadalmi és nem is vallási, hanem nemzeti kérdés."

Kezdetben nem különösebben érdeklődik a Szentföld iránt, és zsidó állama létrehozásához Ciprusra vagy Argentínára, Mozambikra vagy Kongóra, Ugandára vagy Tripolitániára gondolt. Miután azonban rájött, hogy Palesztina egy ,,ellenállhatatlan erejű toborzókiáltás", kijelenti: ,,A mi felejthetetlen történelmi hazánk Palesztina." Tervéhez igyekszik megnyerni Nagy-Britannia támogatását, és Cecil Rhodes brit gyarmatosítónak köntörfalazás nélkül bevallja, hogy ,,programom egy gyarmati program".

Herzlnek köszönhetően a politikai, nacionalista és gyarmatosító cionizmus győzelmet arat az 1897-es bázeli kongresszuson, miközben az amerikai rabbik montreáli konferenciája a következő határozatot hozza: ,,Egyáltalán nem helyeseljük a zsidó állam létrehozását célzó kezdeményezést..., (...) a judaizmus célja nem politikai és nem is nemzeti, hanem spirituális."

Időközben a német újromantikus ihletésű, radikális völkisch ideológia teret nyer a zsidó ifjúság körében. 1898-ban az Ahad Ha'am néven publikáló Asher Ginsberg ,,Nietzscheizmus és judaizmus" című cikkében leleplezi ,,a zsidó fiatalok egy részét hatalmába kerítő nietzscheizmust", és elítéli a ,,hatalomakarás" és az ,,übermensch" ideálját. A német romantika azonban továbbra is nagy hatást fog gyakorolni a zsidó ifjúságra és értelmiségre. Így 1911-ben Martin Buber haszid filozófus is védelmébe veszi a Blut und Boden (vér és föld) német koncepciója által befolyásolt völkisch cionizmus gondolatát.

1919-ben Viktor Arlosoroff Berlinben közzéteszi völkisch-szocialista pártjának manifesztumát, amelyben ,,létharcra" hívja a zsidóságot ,,a felvilágosodás asszimiláló mozgalmának örökségét" valló pártok ellen, amely mozgalmat szerinte ,,egy fajok nélküli emberiség iránti obskúrus törekvés" lelkesíti.

1922-ben a cionista vezetők kapcsolatba lépnek a fasizmus megalapítójával, Benito Mussolinivel, a Palesztinát megszállva tartó Nagy-Britanniával szembeni ellenségességre építve. A Duce 1927-ben fogadja Nahum Goldmant, a Cionista Világszervezet elnökét. 1933 és 1941 között a németországi cionisták is a kompromisszum, sőt a kollaboráció politikáját gyakorolják a hitlerista Németországgal, hiszen a cionizmus és a nemzetiszocializmus egyaránt szemben áll a liberális-univerzalista ideológiával.

1933. június 21-én a Németországi Cionista Szövetség támogató memorandumot intéz az NSDAP-hoz: ,,A faji elvet proklamáló új állam megalapítása óta közösségünk alkalmazkodni szeretne ezekhez az új struktúrákhoz. (...) Mi is a vegyes házasságok ellen vagyunk, és meg akarjuk őrizni a zsidóság tisztaságát." Ahogyan a nemzetiszocialisták számára, úgy a cionisták számára is legfőbb veszélynek a beolvadás számít, mert a német társadalomba teljes jogú állampolgárként integrált zsidók fenyegetést jelentenek mind a zsidó, mind az árja faj számára.

A fajtisztaság követelménye a Betar cionista ifjúsági mozgalmat megalapító Zeev Zsabotyinszkij írásaiban is felfedezhető: ,,Az ember nem tud egy olyan néppel azonosulni, amelynek a vére különbözik az övétől. (...) Asszimiláció nem lehetséges. Nem fogjuk engedélyezni az olyan dolgokat, mint a vegyes házasság, mert nemzeti integritásunk megőrzése csak a fajtisztaság fenntartásával lehetséges, és ehhez rendelkezni fogunk azzal a területtel, amelyen népünk létrehozza a fajtiszta lakosságot." Szavai magyarázatot adnak arra, hogy miért a Betar volt az egyedüli szervezet, amelynek a tagjai egyenruhában masírozhattak Berlin utcáin Hitler hatalomra kerülése után.

1935-ben a nürnbergi törvények megtiltják a zsidók és németek közötti nemi kapcsolatot és házasságot. A jogszabályokat jórészt megszövegező Julius Streicher elismeri, hogy a zsidó vallási törvényeket vette mintául. Válaszul egy újságcikkre, amely a zsidókat idegen kisebbségként említi, a Jüdische Rundschau német cionista lap így reagál: ,,Németország kielégíti a Zsidó Világkongresszus kéréseit, amikor kijelenti, hogy a Németországban élő zsidók egy nemzeti kisebbség." Valójában a cionisták úgy vélték, hogy a zsidóság egy különálló faji entitást (Volksgemeinschaft) alkot, és nem része a német nemzetnek. Egyébként éppen ezért támogatták egyes hitlerista vezetők is a cionista tervet.

Reinhardt Heydrich, akkor az SS biztonsági főnöke 1935-ben az SS hivatalos lapjában, a Das Schwarze Korpsban írja: ,,A zsidókat két kategóriára kell osztanunk: a cionistákra és a beolvadás híveire. A cionisták egy tisztán faji koncepciót képviselnek, és a Palesztinába való kivándorlással segítik felépíteni a saját zsidó államukat." Alfred Rosenberg, a III. Birodalom főteoretikusa kijelenti: ,,A cionizmust erőteljesen támogatni kell, hogy a német zsidók évi kontingense Palesztinába távozzon." Ez a kollaborációs politika 1941-ben fog tetőzni, amikor a cionista Stern terrorcsoport katonai szövetséget ajánl Németországnak. Az Abraham Stern és a későbbi izraeli miniszterelnök, Jichák Samir által aláírt és az ankarai német követnek eljuttatott dokumentumban ez olvasható: ,,Felfogás tekintetében azonosulunk önökkel. Miért ne működnénk együtt?"

Végül a cionistáknak 1948-ban sikerült megalapítaniuk egy zsidó államot Palesztinában. Rasszista, teokratikus, militarista és expanzionista államként Izrael azóta is a cionista ideológia tökéletes megtestesítője, a cionizmust elítélő ENSZ-határozatot viszont az USA nyomására 1991. december 16-án visszavonták.

Gazdag István


http://harcunk.info/index.php/elemzesek/478-4-evtized-telt-el-azota-hogy-az-ensz- kozgyulese-1975-november-10-en-a-cionizmust-a-rasszizmus-es-faji-megkulonboztetes -egyik-formajaval-azonositotta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: Ezért engedte győzni Orbánt a háttérhatalom
  2014-04-09 20:53:41, szerda
 
 

Bogár László: Ezért engedte győzni Orbánt a háttérhatalom

2014. április 08. 16:06
Hunhír.info
A ,,birodalom" mint globális SZDSZ, egyszerűen belátta, hogy a ,,lokális SZDSZ" - ami most Összefogás logó alatt semmisült meg éppen - kényelmesen kifosztható állapotban tartaná az országot, de az ennek nyomán kibontakozó permanens polgárháború miatt aligha szerezhetné meg a zsákmányt. Ezért járult hozzá most sajátjai bukásához, és Orbán Viktor évtizedes uralmához.

Ahogy az várható volt, a Fidesz magabiztos győzelmet aratott a 2014. évi parlamenti választásokon. És egyre valószínűbb, hogy elnyerte azt a főhatalmat is, ami akár további 15-20 évre szóló uralomgyakorlást jelenthet. Mivel minden túlzás nélkül állítható, hogy történelmi jelentőségű eseménynek lehetünk tanúi, érdemes kicsit megvizsgálni az események mélyebb rétegeit is.

Talán abból a Mark Twain-idézetből indulhatnánk ki, hogy ,,ha a választásokon bármi igazán eldőlne, biztosan nem engednék meg nekünk", hogy válasszunk. Amióta léteznek a modern értelemben vett politikai rendszerek, vagyis nagyjából a 19. század közepe óta, lényegében ugyanazok a mintázatok érvényesülnek, amelyeket a világot ténylegesen irányító ,,szuperhatalom" konstruktőrei kijelöltek számunkra. Vagyis vannak liberális pártok, amelyek a globális tőketulajdonosok közvetlen képviseletét látják el. Aztán vannak ,,szociális" (,,szocialista") pártok, amelyek (legalábbis látszólag) a munkaerő-tulajdonosok politikai érdekeit jelenítik meg. És végül vannak a konzervatív pártok, amelyek eredetileg a történelmi nemesi osztályokat képviselték, de kezdettől fogva egész más volt a valós funkciójuk. Ennek az egész hamis történelmi konstrukciónak az volt a feladata, hogy elfedje a lényeget. Ez a lényeg pedig nem más, mint az, hogy a politika világát a globális tőke, vagyis az őt közvetlenül kiszolgáló ,,lokális SZDSZ-ek" uralják, a másik két pártcsaládot csupán a színjáték hitelesebbé tétele érdekében állították színpadra. Ám az egész gépezet zavartalan működtetése érdekében azért a szocialista és a konzervatív pártokban is a liberális erő, vagyis a ,,belső SZDSZ" játszotta a meghatározó szerepet. Így volt ez a magyar rendszerváltás esetében is, ahol a bölcs magyar választó kis híján a legerősebb politikai párttá tette a globális birodalmi stratégiát közvetlenül kiszolgáló SZDSZ-t. Ez azért mulatságos, mert ezzel az erővel és ezen a logikai alapon akár KGB-s tábornokokat is küldhetett volna a szabadon választott budapesti parlamentbe. A közkeletű vicc úgy reagált erre, hogy persze minden párt birodalmi kollaboráns, csak egy kivétel van, az SZDSZ, mert az nem kollaboráns, hanem maga a laboráns. Az első ciklusban ugyan az SZDSZ látszólag ellenzékben volt, de a kormánykoalíció valamennyi pártjában meghatározó szerepet játszott, ténylegesen irányította a végrehajtó hatalmat. Az általa szervezett, taxisblokád nevű puccsal pedig azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a köztársasági elnök és a média egyidejű kézben tartásával bármely kormányt bármikor képes megbuktatni, vagy a ,,helyes" útra téríteni. Az ezt követő kormányban a már formálisan is a végrehajtó hatalom részeként működő SZDSZ kisebbik kormánypártként is abszolút diktatúrát gyakorolt. A mostani választáson végképp megsemmisülő MSZP pedig valójában már akkor elkezdte hosszú és keserves agóniáját, amikor készségesen kiszolgáltatta magát a parazitaként működő SZDSZ-nek. Amikor a globális hatalom Horn Gyula eltávolíthatósága érdekében megbuktatta a kormánykoalíciót 1998-ban, Göncz Árpád köztársasági elnök mint a globális helytartó, egy interjújában félreérthetetlen üzenetet küldött az akkor is győztes Orbán Viktornak: ,,Bárki kerül is kormányra, annak mozgástere, választási ígéreteitől függetlenül, igen korlátozott. A gazdaság 75 százalékát már nemzetközi vállalatok adják, és az a kormányfő, aki ehhez bármilyen formában hozzá akar nyúlni, három hónapnál tovább nem maradhat a posztján." Bár Orbán Viktor kitartott, és heroikus erőfeszítésekkel végigcsinálta a ciklust, de a globális hatalom 2002-ben és 2006-ban is lehetetlenné tette, hogy újabb nemzeti kormányokat alakítson. Helyette inkább a Medgyessy, majd Gyurcsány által véglegesen és végzetesen ,,SZDSZ-esített" MSZP segítségével vitte végbe az ország totális kifosztását. A mélyben azonban már 2006-tól elkezdődött egy mindmáig feltáratlan és megfejthetetlenül talányos folyamat, ami az örök rejtélyt jelentő őszödi beszéddel vette kezdetét. Ettől kezdve ugyanis a szociálliberális oldal részéről egyetlen olyan megnyilatkozás, illetve lépés sem történik, amelynek nyomán ne mérne ez az oldal megsemmisítő csapást önmagára. Az önmegsemmisítés talán legmegrendítőbb csúcspontja Gyurcsány lemondása volt, amikor a demokrácia nagyobb dicsőségére lényegében ki is mondta, hogy a ,,globális főkonstruktőr" határozott óhaja alapján távozik. A Fidesz addig elképzelhetetlen 2010-es győzelme tehát két pilléren nyugszik. Egyfelől a magyar társadalom elsöprő többsége jelezte, hogy globális kifosztottsága legvégső fiziológiai korlátaihoz érkezett, és a Fideszben látja az egyetlen esélyt a lepusztulási lejtőről való visszafordulásra. Másrészről viszont abban, hogy a globális hatalom stratégiájának megváltoztatásába kezdett. Ennek lényege talán úgy foglalható össze, hogy ugyan Orbán Viktor nemzetstratégiája kellemetlenül csökkentheti a Magyarországról kiszívható erőforrások mennyiségét, de van egy semmi mással nem helyettesíthető előnye is Orbán Viktor hosszú távú kormányzásának, és ez a soha nem látott szintű rend és stabilitás. A ,,birodalom" mint globális SZDSZ, egyszerűen belátta, hogy a ,,lokális SZDSZ" - ami most Összefogás logó alatt semmisült meg éppen - kényelmesen kifosztható állapotban tartaná az országot, de az ennek nyomán kibontakozó permanens polgárháború miatt aligha szerezhetné meg a zsákmányt. Ezért járult hozzá most sajátjai bukásához, és Orbán Viktor évtizedes uralmához. A folyamatos jövő tehát elkezdődött.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74172
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Adolf Hitlert Nobel-békedíjra terjesztették fel
  2014-04-09 20:49:23, szerda
 
  Amikor Adolf Hitlert Nobel-békedíjra terjesztették fel


Amikor a Nobel-békedíj friss nyerteseit ünnepli a világ, emlékezzünk meg egy percre a Nobel-békedíj egyik nagy veszteséről is.

,,Bizonyára tudják" - nyilatkozta 1995-ben Gustav Hendrikssen, az uppsalai egyetem nyugalmazott professzora -, ,,hogy közvetlenül az 1938-as müncheni konferencia után Gertrude Stein [amerikai zsidó írónő], aki csodálatos vendéglátó és megszállott író volt, felhívást intézett egy sor értelmiségihez, akik közösen aláírt beadványban szólították fel a Nobel békedíj-bizottságot, hogy ítélje oda Hitlernek a Nobel-békedíjat.

A bizottság udvariasan, de határozottan visszautasította ezt, az okok között említve a náci rezsim bánásmódját a zsidókkal szemben. Ha azt kérdezik, honnan tudok erről - nos, én is e bizottság tagja voltam."

Az igazságot azonban nem lehet véka alá rejteni. A következő évben E. G. C. Brandt svéd parlamenti képviselő nyújtotta be a Nobel békedíj-bizottságnak Hitler nevezését. A bizottság nyomására azonban kénytelen volt visszavonni javaslatát.

Pedig a Nobel-békedíj kritériumait - ,,aki a legtöbbet teszi a nemzetek közötti egyetértésért, a fegyverben álló hadseregek leszereléséért vagy csökkentéséért, és békekonferenciák előmozdításáért" - Hitler hiánytalanul teljesítette az általa 1938. szeptember 30-án előmozdított müncheni békekonferenciával, amely a résztvevő nemzetek közös egyetértésével hozzájárult a Szudéta-vidék Németországhoz csatolásához, s jóváhagyta Ausztria és elősegítette Csehszlovákia német megszállását, ilyenformán hadseregük leszerelését.

,,A történészek majd elismerik egy napon, hogy soha még egyetlen ember békés javaslatai sem találkoztak nagyobb gyűlölettel, mint az enyémek. Amikor Németország a világ példájává vált a társadalmi problémák és gazdasági nehézségek békés megoldásában, a bolsevikoknak és kapitalistáknak, a népek elnyomóinak és kizsákmányolóinak gyűlölete ellene fordult."

Adolf Hitler, 1936

,,Nincs boldogabb nép a németnél, és Hitler az egyik legnagyobb ember. Az öregek bíznak benne, a fiatalok bálványozzák. Csodálatraméltó nemzeti hős, aki megmentette országát."

David Lloyd George, az első világháború és a versailles-i békeszerződés angol miniszterelnöke, Daily Express, 1936. szeptember 17.

A Nobel-díj bizottsága oly sok érdemtelennek ítélte már oda a díjat fennállásának száztíz éve alatt, hogy igazán nincs mit csodálkoznunk rajta, ha ezúttal sem ismerték fel az igazi érdemet. Hálátlannak mutatkozott az utókor is, amely mindezidáig nem követelte a történelmi tévedés kiigazítását. Egyetlen nép bizonyult csupán hálásnak, amely mindmáig elismeri, nagyra értékeli és visszasírja a Führer békevágyát: az ukrán.

Az ukrán általános iskolai történelemórák hivatalos kiegészítő tankönyve, a Mikola Galicsanyec szerkesztette Az ukrán nemzet (Tarnopol, 2005) így vezeti be az Ukrajna szovjetek alóli német felszabadításáról és az OUN, a Sztepan Bandera vezette Ukrán Nacionalisták Szervezete nemzetépítő tevékenységének kezdeteiről szóló fejezetet:

,,Hitler a lengyel háborúra készülve igyekezett elmélyíteni a lengyel-ukrán ellentétet, és az Ukrán SzSzK lakóinak szimpátiáját is megnyerni. 1939. április 1-én kinyilvánította, hogy fáj a szíve a nemes vérű ukrán nép és a kaukázusi népek szenvedéseinek láttán, s hogy elérkezett az idő az önálló ukrán állam megalakítására. Lengyelország bukása után a német hatalom igen magas pozíciókat bízott ukránokra, különösen az OUN tagjaira. A szlovákiai [felvidéki - szerk.] Pöstyénben szállodát nyitottak a lengyel börtönökből szabadult OUN-tagok talpraállítására..."

Hitler szimpátiájában nincs is semmi rendkívüli. Hiszen ugyanez a tankönyv azt is megírja a Krisztus előtti évezredek ukrán történelméről szólva, hogy az ukránok - ellentétben a kevert fajú oroszokkal - mindig is árják voltak. De erről majd többet máskor, amikor ugyanezen könyv alapján részletesen is bemutatjuk a Krisztus előtti háromezer év rendkívül érdekfeszítő, de Ukrajnán, sőt talán e tankönyvön kívül alig-alig ismert ukrán történelmét.

(Szent Korona Rádió nyomán)

http://harcunk.info/index.php/archiv/472-amikor-adolf-hitlert-nobel-bekedijra-ter jesztettek-fel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát má a Mókásőr Eltársak sem tartanak ki mindhalálig???
  2014-04-09 20:40:16, szerda
 
  Hát má a Mókásőr Eltársak sem tartanak ki mindhalálig???



Lemond Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója

http://www.atv.hu/belfold/20140409-zoltai-gusztav-lemond



Lemond Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, tudta meg az atv.hu. Heisler Andás szerint Zoltait megviselte a megszállási emlékmű körüli vita.

Lemond Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója. Az atv.hu értesülését megerősítette két, a Mazsihisz-hez közelálló, de egymástól független forrásunk.

Az atv.hu megkeresésére Heisler András, a Mazsihisz elnöke azt mondta, este fél nyolckor az ATV Egyenes Beszéd vendége lesz, és ott mindenki választ kaphat a Zoltai lemondásával kapcsolatos kérdésekre.

A Mazsihisz elnöke az Egyenes Beszédben megerősítette az atv.hu értesüléseit. Elmondta: a szervezet vezetősége szerdán szűk körű tárgyalást folytatott, aminek a végén Zoltai úgy távozott, hogy szóban és írásban is lemondott.

Beszámolója szerint Zoltai Gusztávot holokauszt-túlélőként megviselte a Szabadság térre tervezett megszállási emlékmű körüli hercehurca, ilyen körülmények között nem akar részt venni a magyar közéletben.

atv.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nagy Nemzet-meg stadionépitési Lázban csak lakás nem épült
  2014-04-09 20:32:27, szerda
 
  A Nagy Nemzet-meg stadionépitési Lázban csak lakás nem épült Banditisztánban

Posted on 2014/04/07 Szerző: Admin
Elgondolkodtató, hogy tavaly kevesebb lakás épült, mint a világháborúk és a nagy gazdasági világválság idején. Szerencsére Varga Mihály szerint a lakásépítések fellendülésére lehet számítani, miután ,,a kormány intézkedéseinek köszönhetően a lakosságnál több jövedelem marad", és az állami támogatások is növekednek.
A nemzetgazdasági miniszter a múlt heti Construma szakkiállításon azt is elmondta, hogy noha az elmúlt években a lakásépítések jelentősen visszaestek, mennyiségi hiány nincs az országban, de a minőség javításához új lakások kellenek. Hogy van-e mennyiségi lakáshiány, azt meg lehet kérdezni a többszázezer külföldön munkát kereső fiataltól is, de ne kukacoskodjunk. Érjük be azzal, hogy a miniszter is elismeri, a lakásállomány minőségével nincs minden rendben.
Az építőipar szerint hazánkban körülbelül négymillió lakás van, és ha azt akarnánk, hogy száz év alatt kicserélődjön az állomány, évi 40 ezer új lakást kellene építeni. Ezzel szemben tavaly csupán 7300 épült, ennek alapján a mai lakásállománynak sokszáz évig kellene fennmaradnia.
A Construmán Varga Mihály azt is bejelentette, hogy a munkaadók ötévente 5 millió forinttal adómentesen támogathatják alkalmazottaik lakáshiteleinek törlesztését. Ez tényleg jó hír, kérdéses azonban, hogy a jövőben hány munkavállaló kap ilyen formában juttatást a munkáltatójától. Márpedig az építőipar lélegzetvisszafojtva várja, hogy legyen végre kereslet, és ismét meginduljanak a lakásépítések. Mert az iparág szerencsésebb képviselői az Európai Uniós támogatásokból épülő nagyberuházásokból élnek, az ezekből kimaradottaknak azonban nem zöld a fű.
Arról nem is beszélve, hogy sok ingatlanfejlesztő vállalkozás nyakán maradt a négy-öt éve elkezdett, esetleg csak félig elkészült lakópark vagy sorház. Az ilyen vállalkozások persze becsődöltek, magukkal rántva alvállalkozóikat is, a kísértet-építmények pedig azóta is gazdát keresnek.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Varga Mikhál úr is kezd a főnöke (Döbrögi) szellemi szinvonalához lezülleni, hiszen nem kissebb állatságot mondott, minthogy: “...a kormány intézkedéseinek köszönhetően a lakosságnál több jövedelem marad"
-Csak nem a “rezsicsökkentés hallatlan eredményeire" célzott? (Bár Simicska, Mészáros és a Klán vezető tagjai szépen spórolhatnak, amiből tán' kitelhet egy “szerényebb hajlékra" egy cilkus alatt,-de hát azt MEG KELL ÉRNIÜK!)
“...noha az elmúlt években a lakásépítések jelentősen visszaestek, mennyiségi hiány nincs az országban, de a minőség javításához új lakások kellenek..."
-Kész szerencséje Banditisztán ilyen-olyan szinű fosztogató hordáinak-bocs. kormányainak-hogy abban a “büdös komonizmusban"-a Kádár-rendszerben-épült elég szépen lakás!

Persze hamarosan tenni fognak ők arról, hogy a bankok azok egy jó részét is elprédálhassák! (Az lesz a RENDSZER VÉGÉNEK A KEZDETE!)

http://balrad.wordpress.com/2014/04/07/a-nagy-nemzet-meg-stadionepitesi-lazban-cs ak-lakas-nem-epult-banditisztanban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kifizetődő dolog az udvari agyarászkodás!
  2014-04-09 20:30:45, szerda
 
  Kifizetődő dolog az udvari agyarászkodás!

Posted on 2014/04/08 Szerző: Admin

Dr. Bátorfi Béla szerencsenapja 2013. december 18-a volt. Aznap a miniszterelnök közvetlen irányítása alá tartozó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség három különböző érdekeltségének ítélt meg százmillió forintokat. De előtte is, utána is kaptak bőven pénzt Bátorfi vállalkozásai: az Átlátszó számításai szerint 2,6 milliárdot 2012 közepe óta.
2,2 milliárd forint állami és EU-támogatás jutott az elmúlt másfél évben a miniszterelnök fogorvosa, dr. Bátorfi Béla nevéhez köthető cégekek - írta az Átlátszó.hu.
A pénzeket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen (NFÜ) keresztül fizették ki Bátorfi érdekeltségeinek, és a pályázatok többségéről az után döntöttek, hogy Orbán Viktor Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkáron keresztül közvetlen irányítása alá vonta az NFÜ-t.
A választás előtti héten a kormányzati tartalékból is részesült a fogorvos egyik cége: a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő-, Kutató- és Tudástranszfer Központ Kft. 400 millió forintot kapott “a központ működéséhez kapcsolódó megalapozó kutatásokra". A cég három tulajdonosa közül az egyik Bátorfi Béla, a másik Szűcs Lajos.
Ők ketten többször is pályáztak az NFÜ-n keresztül kiosztott támogatásokra, és 2012 közepe óta összesen 2,2 milliárd forint állami és uniós támogatást nyertek el - írta az Átlátszó.
Az első támogatást, 5 millió forintot 2012. júniusban kapta a Bátorfi és Társa Fogászati Kft. “innovációs eredmények hasznosítására".
2013. márciusban közel 1,3 milliárd forintot ítélt meg az NFÜ a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő-, Kutató- és Tudástranszfer Központ Kft.-nek önmaga és a Nemzetközi Allergiaközpont létrehozására. Ez a projekt idén nyár végén le is zárulhat.
2013. novemberben Bátorfi egy másik érdekeltségének, a Malév Air Tours Kft.-nek kedveztek 56 millió forinttal, amelyet “komplex fejlesztésre" költhetnek el. Ekkor már Orbán Viktor közvetlen irányítása alá tartozott a kifizető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
2013. december 17-én a Bátorfi-Szűcs-féle OTI Zrt. is kapott 173 millió forint támogatást ugyanezen az operatív programon belül.
2013. december 18-án az OTI Zrt. újabb 249 millió forinthoz jutott, de más operatív programból és más címen.
Szintén december 18-án a Malév Air Tourst is megtámogatták 137 millió forinttal, hogy utaztatás-ügyviteli portált hozhasson létre.
Szintén december 18-án ítéltek meg 248 millió forintot a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft.-nek.
Az Átlátszó számítása szerint a Bátorfi- és Szűcs-érdekeltségeknek 2012 közepe óta megítélt NFÜ-s pénzek végösszege 2,2 milliárd forint. A kormányzati tartalékból kiosztott pénzzel együtt pedig 2,6 milliárd forintra jön ki az összeg.
(HVG)

Bal-Rad komm: 2,6 milliárdocskából azért már tényleg telhetett egy aprócska udvari agyarászi ajándékra! Döbrögi Ráhel fogára egy gyémántocskára. Beültetési procedúrával együtt! Hálából!

http://balrad.wordpress.com/2014/04/08/kifizetodo-dolog-az-udvari-agyaraszkodas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
700 milliárdos hiány három hónap alatt: Az éves terv 70 száz
  2014-04-09 20:28:56, szerda
 
  700 milliárdos hiány három hónap alatt: Az éves terv 70 százalékán

Posted on 2014/04/08 Szerző: Admin

Az év első három hónapjában 701,2 milliárd forintos hiánnyal zárt a büdzsé, így az egész évre tervezett hiány több mint 70 százaléka teljesült az első negyedév végére.
Márciusban közel 220 milliárd forinttal növekedett a költségvetési deficit, ami beleillik az előző évek trendjébe. A hiány azonban egyre gyorsabban közelíti az egész évre tervezett célt. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint az első negyedéves egyenleg megfelelt a várakozásaiknak.
A kiadások és a bevételek időben eltérnek, és emiatt a hiány nagysága nem időarányos - magyarázza a tárca. ,,Az év elején a kiadások - a korábbi éveknél nagyobb mértékben - meghaladják a bevételeket" - írta az NGM.
Több pénzt kaptak a helyi önkormányzatok, de a költségvetés helyzetét az is rontotta, hogy idén márciusban 68,2 milliárd forintot kifizettek a városvezetéseknek az adósságkonszolidáció keretében.
(vgo)
Bal-Rad komm: Emá' döfi! Magyarország (Banditisztán) tényleg jobban teljesit! De meg van magyarázva! Majd...a végén! Majd meglátjátok, hogy...!
Arra viszont nagyon kiváncsiak vagyunk, hogy mi lesz az állandóan látható, szemkápráztató szlogen?
“Magyarország MÉGjobban teljesit!"? Vagy csak “MAJD MEGLÁTJÁTOK!"?


http://balrad.wordpress.com/2014/04/08/700-milliardos-hiany-harom-honap-alatt-az- eves-terv-70-szazalekan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.