Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Burgonyalabdacs
  2014-05-28 23:56:13, szerda
 
  Burgonyalabdacs

Hozzávalók:

1 kg krumpli
3 tojás
1 nagy fej hagyma
fél csomag sütőpor
liszt

Vénusz olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucolom és nyersen lereszelem. (Ha van otthon turmixgép, akkor felkockázva leturmixolom, így gyorsabb és egyszerűbb.) Az edényt kicsit megdöntöm, és az összegyűlt levet leöntöm róla. Közben a hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a krumplihoz keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a krumplihoz teszem. Majd jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, só és legvégül a felvert tojásfehérje. Annyi lisztet kell hozzátenni, hogy sűrű tésztát kapjunk. Evőkanállal forró olajba szaggatom, és aranybarnára sütöm.





Megjegyzés:

Magában, tejföllel is tökéletes, de én sült hús mellé köretnek csináltam.

A receptet és a fotót Erin küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vajbabfőzelék
  2014-05-28 23:54:23, szerda
 
  Vajbabfőzelék

Hozzávalók:

1 kg friss, zsenge zöld bab
1 kisebb fej hagyma
5 gerezd fokhagyma

ételízesítő
2 dl tejföl
teljeskiőrlésű liszt
őrölt pirospaprika
ízlés szerint ecet
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldbabot a kertben leszedem, megpucolom, 2 centis darabokra vágom. Annyi vízben, ami épp ellepi, megpárolom az apróra vágott hagymával és fokhagymával. Sózom, és egy kevés ételízesítővel meghintem. Mikor megpuhult a bab, paprikás-tejfölös habarással besűrítem. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom, ízlés szerint ecettel ízesítem.





Megjegyzés:

Lehet hozzá pörköltet, sült hurkát kínálni, mi csak így magában szeretjük.

A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Kefires-gyümölcsös sütemény
  2014-05-28 23:52:45, szerda
 
  Kefires-gyümölcsös sütemény

Hozzávalók:

1 kis pohár (175 g) kefir
2 db tojás
1/3 pohár (a kefires) fruktóz
3/4 pohár Vénusz olaj
2 pohár liszt
fél citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
kevés vaj
liszt a tepsi kikenéséhez
ízlés szerint gyümölcsök vegyesen a tetejére

Elkészítés:

Az egész tojásokat a fruktózzal habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat, majd a kefirt, végül a sütőporral kevert lisztet.

A masszát a kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előtte a sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tészta tetejét megszórhatjuk bogyós gyümölccsel (szeder, málna, eper szőlő stb.), vagy apróra vagdalt almával, körtével, szilvával.

A süteményt körülbelül 30 percig sütjük (a fruktóz miatt jobban barnul), tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Elkészülte után hagyjuk kihűlni, majd zeleteljük.





Megjegyzés:

A receptet Kovács Sándorné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Hagyományos csirkepörkölt
  2014-05-28 23:51:01, szerda
 
  Hagyományos csirkepörkölt

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb
2 evőkanál zsír
2 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
fél üveg lecsó vagy paradicsom és paprika


Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk alsó-felső részre, besózzuk.

A hagymákat tisztítás után finomra vágjuk, majd feltesszük a zsírban pirulni.





Mikor aranysárgára pirult, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával.





Ekkor hozzátesszük a lecsót, és a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.





Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges utánasózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá csípős paprikát.





Nokedlivel és tejföllel az igazi! :)





Megjegyzés:

Az igazi pörköltet nem szükséges ízesíteni semmilyen fűszerrel, bolti paprikakészítményekkel, ételízesítővel, az igazi karakterét a paradicsom-paprika páros és a jó minőségű fűszerpaprika adja.
A lecsó előzetes lepirítása azért szükséges, mert így egy jó lecsós pörköltalapra tesszük a húst, aminek a főzési ideje nem olyan hosszú, mint a vörös húsoknak. Ezzel a módszerrel készítem a nyúl- illetve harcsapörköltet is.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vajbabfőzelék burgonyával
  2014-05-28 23:48:34, szerda
 
  Vajbabfőzelék burgonyával

Hozzávalók:

vaj bab
burgonya

őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem (1 mokkáskanál cukor, ami a bab vadságát elveszi).

Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.

Kevés kis csirkepörköltet főztem, az lett a feltét.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Fokhagymás camembert leves
  2014-05-28 23:46:36, szerda
 
  Fokhagymás camembert leves

Hozzávalók:

20 dkg camembert sajt
8 dl zöldségerőleves
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
fehér bors

Elkészítés:

Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. Őrölt fehér borssal fűszerezzük. Felforraljuk és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük. Csészében tálaljuk, rozskenyeret kínálunk hozzá.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Sajtos-tojásos rakott karfiol a la Rieger
  2014-05-28 00:52:32, szerda
 
  Sajtos-tojásos rakott karfiol a la Rieger

Hozzávalók:

3 tojás
5 dkg vaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 karfiol


Elkészítés:

Rózsáira szedve sós vzben 15 percig főzzük a karfiolt, majd jénaiba téve öntsük le a tojás, vaj, reszelt sajt, tejföl keverékével, s helyezzük sütőbe, Kb. 20 percig sütjük 175 fokon.

Megjegyzés:

Korábban utáltam a karfiolt, de ettől nagyon megimádtam!!

A receptet Rieger Anna küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Epres túrótorta VI.
  2014-05-28 00:51:12, szerda
 
  Epres túrótorta VI.

Hozzávalók:

15 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
50 dkg túró
2,5 dl habtejszín (növényi)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
3 tojás
25 dkg eper
1 csomag zselatin (piros)
csoki

Elkészítés:

A kekszet morzsásra daráljuk, hozzákeverjük a puha vajat, összedolgozzuk. Akkor jó, ha összeáll, ha esetleg száraz, adj hozzá még egy kis vajat. Nyomkodd bele a kiválasztott sütőforma aljába (én 26 cm-eset használtam), és tedd a hűtőbe.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval. Finoman keverd bele a felvert fehérjét, majd az étkezési keményítőt szitáld bele, forgasd össze.

Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és vajazd ki a sütőforma oldalát. Öntsd rá a túrós masszát, és tedd a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vedd vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd tovább 10-15 percig.
Rázd meg egy kicsit, és ha a közepe egy picit remeg, akkor már jó.

Hagyd hűlni, majd a tetejlt rakd ki a felszeletelt eperrel. A piros tortazselét készítsd el a tasakon lévő előírás szerint, öntsd az eperre, majd tedd a tortát hűtőbe, hogy megdermedhessen. Tejszínhabbal díszítve tálald.





Megjegyzés:

Nagyon finom lett!

A receptet és a fotót Hagenthurnmesi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel
  2014-05-28 00:47:40, szerda
 
  Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel

Hozzávalók:

1 szép nagy fej karfiol
50 dkg darált marhahús
1 bögre rizs
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
A besamelhez:
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
6 dl tej
Fűszerek:

bors
szerecsendió
ételízesítő
fűszerkömény
pirospaprika

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem, és sóval, ételízesítővel ízesített vízben félpuhára főzöm. Kifőzöm a bögre rizst. Felaprítom a hagymát, és pici olívaolajon megfonnyasztom. Rádobom a darált húst és átpirítom. Közben hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, pici pirospaprikával színt adok neki, és késhegynyi fűszerköménnyel ízesítem.

A karfiol felét szeletkékre vágom, és a kivajazott tepsi aljára sorakoztatom. A húst összekeverem a rizzsel, ráhalmozom. A tetejére jön a maradék karfiol. Elkészítem a besamel mártást: a tejet felforralom, félreteszem. A vajat felforrósítom, és belekeverem a lisztet, mintha világos rántást készítenék. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntöm. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezem. Ráöntöm a karfiolra, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. (Én légkeveréses sütőben 180-190 fokon szoktam.)

Megjegyzés:

A receptet CikiCuki küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldségleves májgaluskával
  2014-05-28 00:39:38, szerda
 
  Zöldségleves májgaluskával

Hozzávalók:

2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
pár db karfiol- és brokkolirózsa
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleveskocka

őrölt bors
50 dkg májgaluska fagyasztott betét

Elkészítés:

A répákat karikákra vágtam. 1/2 liter vízben 1 evőkanál olajjal, a hagymákkal, a leveskockákkal, sóval, borssal fél készre főztem. Pótoltam kellő mennyiségű vízzel (a hagymákat kidobtam a levesből), amikor felforrt, beletettem a karfiolt és a brokkolit is, majd amikor újra forrt, a májgaluska betétet is. Ekkor már 1-2 percet kell főzni, a galuskák duplájára nőnek.





Megjegyzés:

Nagyon finom, gyors leves. 2 napra elég egy kisebb családnak.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1963
  • e Hét: 4177
  • e Hónap: 18082
  • e Év: 147789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.