|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2014-05-28 23:56:13, szerda
|
|
|
Burgonyalabdacs
Hozzávalók:
1 kg krumpli
3 tojás
1 nagy fej hagyma
fél csomag sütőpor
liszt
só
Vénusz olaj
Elkészítés:
A krumplit megpucolom és nyersen lereszelem. (Ha van otthon turmixgép, akkor felkockázva leturmixolom, így gyorsabb és egyszerűbb.) Az edényt kicsit megdöntöm, és az összegyűlt levet leöntöm róla. Közben a hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd a krumplihoz keverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a krumplihoz teszem. Majd jöhet hozzá a liszt, a sütőpor, só és legvégül a felvert tojásfehérje. Annyi lisztet kell hozzátenni, hogy sűrű tésztát kapjunk. Evőkanállal forró olajba szaggatom, és aranybarnára sütöm.
Megjegyzés:
Magában, tejföllel is tökéletes, de én sült hús mellé köretnek csináltam.
A receptet és a fotót Erin küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-05-28 23:54:23, szerda
|
|
|
Vajbabfőzelék
Hozzávalók:
1 kg friss, zsenge zöld bab
1 kisebb fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
só
ételízesítő
2 dl tejföl
teljeskiőrlésű liszt
őrölt pirospaprika
ízlés szerint ecet
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldbabot a kertben leszedem, megpucolom, 2 centis darabokra vágom. Annyi vízben, ami épp ellepi, megpárolom az apróra vágott hagymával és fokhagymával. Sózom, és egy kevés ételízesítővel meghintem. Mikor megpuhult a bab, paprikás-tejfölös habarással besűrítem. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom, ízlés szerint ecettel ízesítem.
Megjegyzés:
Lehet hozzá pörköltet, sült hurkát kínálni, mi csak így magában szeretjük.
A receptet és a fotót Anyapinta küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-05-28 23:52:45, szerda
|
|
|
Kefires-gyümölcsös sütemény
Hozzávalók:
1 kis pohár (175 g) kefir
2 db tojás
1/3 pohár (a kefires) fruktóz
3/4 pohár Vénusz olaj
2 pohár liszt
fél citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
kevés vaj
liszt a tepsi kikenéséhez
ízlés szerint gyümölcsök vegyesen a tetejére
Elkészítés:
Az egész tojásokat a fruktózzal habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat, majd a kefirt, végül a sütőporral kevert lisztet.
A masszát a kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előtte a sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tészta tetejét megszórhatjuk bogyós gyümölccsel (szeder, málna, eper szőlő stb.), vagy apróra vagdalt almával, körtével, szilvával.
A süteményt körülbelül 30 percig sütjük (a fruktóz miatt jobban barnul), tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Elkészülte után hagyjuk kihűlni, majd zeleteljük.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Sándorné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-05-28 23:51:01, szerda
|
|
|
Hagyományos csirkepörkölt
Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb
2 evőkanál zsír
2 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
fél üveg lecsó vagy paradicsom és paprika
só
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk alsó-felső részre, besózzuk.
A hagymákat tisztítás után finomra vágjuk, majd feltesszük a zsírban pirulni.
Mikor aranysárgára pirult, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával.
Ekkor hozzátesszük a lecsót, és a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges utánasózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá csípős paprikát.
Nokedlivel és tejföllel az igazi! :)
Megjegyzés:
Az igazi pörköltet nem szükséges ízesíteni semmilyen fűszerrel, bolti paprikakészítményekkel, ételízesítővel, az igazi karakterét a paradicsom-paprika páros és a jó minőségű fűszerpaprika adja.
A lecsó előzetes lepirítása azért szükséges, mert így egy jó lecsós pörköltalapra tesszük a húst, aminek a főzési ideje nem olyan hosszú, mint a vörös húsoknak. Ezzel a módszerrel készítem a nyúl- illetve harcsapörköltet is.
A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-05-28 23:48:34, szerda
|
|
|
Vajbabfőzelék burgonyával
Hozzávalók:
vaj bab
burgonya
só
őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem (1 mokkáskanál cukor, ami a bab vadságát elveszi).
Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.
Kevés kis csirkepörköltet főztem, az lett a feltét.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-05-28 23:46:36, szerda
|
|
|
Fokhagymás camembert leves
Hozzávalók:
20 dkg camembert sajt
8 dl zöldségerőleves
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
fehér bors
Elkészítés:
Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. Őrölt fehér borssal fűszerezzük. Felforraljuk és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük. Csészében tálaljuk, rozskenyeret kínálunk hozzá.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-05-28 00:52:32, szerda
|
|
|
Sajtos-tojásos rakott karfiol a la Rieger
Hozzávalók:
3 tojás
5 dkg vaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
1 karfiol
só
Elkészítés:
Rózsáira szedve sós vzben 15 percig főzzük a karfiolt, majd jénaiba téve öntsük le a tojás, vaj, reszelt sajt, tejföl keverékével, s helyezzük sütőbe, Kb. 20 percig sütjük 175 fokon.
Megjegyzés:
Korábban utáltam a karfiolt, de ettől nagyon megimádtam!!
A receptet Rieger Anna küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-05-28 00:51:12, szerda
|
|
|
Epres túrótorta VI.
Hozzávalók:
15 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
50 dkg túró
2,5 dl habtejszín (növényi)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
3 tojás
25 dkg eper
1 csomag zselatin (piros)
csoki
Elkészítés:
A kekszet morzsásra daráljuk, hozzákeverjük a puha vajat, összedolgozzuk. Akkor jó, ha összeáll, ha esetleg száraz, adj hozzá még egy kis vajat. Nyomkodd bele a kiválasztott sütőforma aljába (én 26 cm-eset használtam), és tedd a hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a túróval. Finoman keverd bele a felvert fehérjét, majd az étkezési keményítőt szitáld bele, forgasd össze.
Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és vajazd ki a sütőforma oldalát. Öntsd rá a túrós masszát, és tedd a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vedd vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd tovább 10-15 percig.
Rázd meg egy kicsit, és ha a közepe egy picit remeg, akkor már jó.
Hagyd hűlni, majd a tetejlt rakd ki a felszeletelt eperrel. A piros tortazselét készítsd el a tasakon lévő előírás szerint, öntsd az eperre, majd tedd a tortát hűtőbe, hogy megdermedhessen. Tejszínhabbal díszítve tálald.
Megjegyzés:
Nagyon finom lett!
A receptet és a fotót Hagenthurnmesi küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-05-28 00:47:40, szerda
|
|
|
Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel
Hozzávalók:
1 szép nagy fej karfiol
50 dkg darált marhahús
1 bögre rizs
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
A besamelhez:
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
6 dl tej
Fűszerek:
só
bors
szerecsendió
ételízesítő
fűszerkömény
pirospaprika
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, és sóval, ételízesítővel ízesített vízben félpuhára főzöm. Kifőzöm a bögre rizst. Felaprítom a hagymát, és pici olívaolajon megfonnyasztom. Rádobom a darált húst és átpirítom. Közben hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, pici pirospaprikával színt adok neki, és késhegynyi fűszerköménnyel ízesítem.
A karfiol felét szeletkékre vágom, és a kivajazott tepsi aljára sorakoztatom. A húst összekeverem a rizzsel, ráhalmozom. A tetejére jön a maradék karfiol. Elkészítem a besamel mártást: a tejet felforralom, félreteszem. A vajat felforrósítom, és belekeverem a lisztet, mintha világos rántást készítenék. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntöm. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezem. Ráöntöm a karfiolra, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. (Én légkeveréses sütőben 180-190 fokon szoktam.)
Megjegyzés:
A receptet CikiCuki küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-05-28 00:39:38, szerda
|
|
|
Zöldségleves májgaluskával
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
pár db karfiol- és brokkolirózsa
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleveskocka
só
őrölt bors
50 dkg májgaluska fagyasztott betét
Elkészítés:
A répákat karikákra vágtam. 1/2 liter vízben 1 evőkanál olajjal, a hagymákkal, a leveskockákkal, sóval, borssal fél készre főztem. Pótoltam kellő mennyiségű vízzel (a hagymákat kidobtam a levesből), amikor felforrt, beletettem a karfiolt és a brokkolit is, majd amikor újra forrt, a májgaluska betétet is. Ekkor már 1-2 percet kell főzni, a galuskák duplájára nőnek.
Megjegyzés:
Nagyon finom, gyors leves. 2 napra elég egy kisebb családnak.
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2014. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
548 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1963
- e Hét: 4177
- e Hónap: 18082
- e Év: 147789
|
|
|