Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Anyák napjára
  2014-05-03 18:55:37, szombat
 
  Akiket nem köszöntenek

Vannak édesanyák, kik nem kapnak virágot,
sem hálálkodó, kedves szavakat,
csak könnyeket, fojtókat, néma gyászosakat,
melyek lelküket marcangolják az éj leple alatt,
mert vannak édesanyák, kiket elfeledtek,
és megtagadták tőlük az összetartozást,
eltépve azt az erős selyemszálat,
mit magához láncolt néhány szívdobbanás.

Az a gyermek, kinek lelkéből elfutott a hála,
ne késlekedjen, szaladjon utána,
mert jön egy nap, mikor már minden lépésnyom
könnyként vérzik át a csillagfalakon.

Kun Magdolna
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anyák napjára
  2014-05-03 18:54:52, szombat
 
  Angyali történet az anyai szeretetről

Egy legenda szerint az Úr angyala egy gyönyörű napon elindult a mennyből e régi világ irányába. Itt végigment a mezőkön és városokon, és napnyugtakor megigazgatva aranyszárnyának tollait, ezt mondta: ,,Most már vissza kell térnem a világosság világába, vajon mit vigyek magammal itteni látogatásom emlékéül? Ó, mily gyönyörűek és illatosak a virágok! Leszakítom azokat és csokorba fogom."
Elhaladva egy falusi otthon mellett, a nyitott ajtón át meglátott egy csecsemőt, aki édesanyja arcára mosolygott, s az angyal így szólt:
,,E kisbaba mosolya szebb, mint a kezemben levő rózsák, ezt is magammal viszem."
Aztán föltekintett a bölcső mellett álló édesanyára, aki szeretetét árasztotta kicsinyére mint kiapadhatatlan forrást, és megcsókolta gyermekét.
,,Ó - mondta az angyal -, ennek az édesanyának a szeretete a legértékesebb, amit láttam az egész világon. Ezt is magammal viszem."
E három kinccsel a kezében visszarepült a gyöngykapuk felé, és mielőtt belépett volna, elhatározta, hogy megvizsgálja emlékeit.
Legnagyobb meglepetésére a virágok már elszáradtak, és nem látszottak szépnek. A kisbaba mosolya is elváltozott, de az édesanyai szeretet megőrizte teljes frissességét, szépségét és illatozását.
Eldobta az elszáradt rózsákat, az elváltozott mosolyt, és a kapukon áthaladva köszöntötték a menny seregei, amelyek összegyülekeztek, hogy megtekintsék, mit vitt magával.
Így szólt: ,,Ezt az egyetlen kincset találtam a földön, amely megőrizte illatát és szépségét a menny felé vezető úton. Az egész világon a legdrágább kincs az édesanya szeretete."
Ismeretlen szerző
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Keserű csokis őszibarack lekvár
  2014-05-03 18:28:29, szombat
 
 
Hozzávalók:
5 kg tisztított, hámozott őszibarack
3 citrom leve
kilónként 30 dkg kristálycukor
kilónként 10 dkg jó fajta keserű csoki
Elkészítés:
Nálam nagyon bevált, hogy tisztítás után lefagyasztom a gyümölcsöt/a nagy melegben nem szerettem volna lekvározni, de ha nem lesz meleg, a jövőben is így készítem/, kiolvasztom és leszűröm. A levet felhasználom, kiváló frissítő van belőle. Tehát leszűrés után a gyümölcsöt a kifacsart citrom levével felteszem főni, nagyon gyorsan sűrűsödik, mert a lének nem kell elfőnie. Amikor már nagyon "pöfög" rúd mixerrel pépesítem/ha valaki a darabosat szereti nem kell /, beletördelem a csokit és beleöntöm a cukrot, kb. fél órát állandó kevergetés mellett még főzöm,üvegekbe merem, gyorsan lezárom, fejre állítom az üvegeket kb. 5 percre és száraz dunsztba teszem, ha kihűltek néhány nap alatt, végleges helyükre rakom.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Csirkés-zöldséges cannelloni :
  2014-05-03 15:35:14, szombat
 
 
Egyszerű és laktató.
A cannelloni egy 8-10 cm hosszú, kb. 2 cm átmérőjű, cső alakú tészta, remek alapanyag, gyorsan és egyszerűen látványos fogást készíthetsz vele.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg brokkoli
20 db cannelloni tészta
20 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl.
15 dkg bacon
15 dkg cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
1 vöröshagyma
1 marék friss bazsalikom
1 evőkanálnyi oregánó
1 mokkáskanálnyi fehér bors

olaj
Elkészítés :
A húst tisztítsd meg alaposan, sózd be, majd kockázd fel, és tedd egy kicsit félre. A hagymát is kockázd fel, majd a bacont is. Ha mindez megvolt, végy elő egy serpenyőt, és egy kis olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, add hozzá a bacont is, majd amikor már kellőképp fonnyadt a hagyma, mehet melléjük a hús is. Amikor már szépen kifehéredett, kockázd hozzá a cukkinit és minél kisebb részekre szedve a brokkolit is. A tésztát főzd meg a dobozon leírtaknak megfelelően.
Ha már a zöldségek is szépen átfőttek, keverd az egészhez a tejszínt, törd bele a fokhagymát, add hozzá a bazsalikomot és az oregánót, valamint szórd meg a fehér borssal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy alkalmas tűzálló edényt végy elő, töltsd a tejszínes ragut a kész tésztába - ezzel el kell szórakozni, de megéri a fáradságot -, majd tedd a készeket a tálba. Ha mindenki helyet foglalt, a sajtot keverd össze a tejföllel, és ezt egyengesd el az egész tetején. Told be a sütőbe, és ha már szépen megpirult, kész is vagy.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Spenótos pesto
  2014-05-03 15:34:07, szombat
 
 
Valójában spenótos petrezselyem. Kihagyhatatlan!

Hozzávalók :
Fél kg spenót enyhén sós vízben megfőzve, lecsöpögtetve
2 csomag petrezselyem apróra vágva
só, fehérbors, fokhagyma ízlés szerint
kb. 1,5 dl olívaolaj
Elkészítés :
A hozzávalók egyszerre mehetnek a turmixgépbe, előbb 1 dl olajjal, majd érzés szerint adagolva hozzá a többit amennyiben szükséges.
Amit azonnal megesztek, az mehet a hűtőbe, a többi a mélyhűtőbe. Mivel a petrezselyem nincs megfőzve, ezért nem ,,steril", dunsztolással nem tudod tartósítani!
A spenótos-petrezselymes pestó salátára, sült húsra, de akár főtt tésztára is remek a klasszikus pesto helyett.

 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
számos gyógyhatása van a szalonnának is!
  2014-05-03 14:10:00, szombat
 
 
Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és
E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.

Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.


A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

Forrás: filantropikum.com


KÖZZÉTETTE - TUDNODKELL
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 174 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 671
  • e Hét: 1841
  • e Hónap: 3736
  • e Év: 54527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.