|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2014-05-03 15:15:07, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó napot!
és
(Türelmeteket kérem, még nem gyógyultam meg egészen -
ma erre futotta az erőmből.) |
|
|
1 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
2014-05-03 15:11:26, szombat
|
|
|
Sajtos-medvehagymás csirkemell baconbe tekerve
Hozzávalók:
10-12 szelet csirkemellfilé
10 dkg reszelt füstölt sajt
10-12 szelet bacon
apróra szelt medvehagyma
só
bors
barnacukor
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk. A szeletekre rakjuk az apróra vágott medvehagymát és a reszelt sajtot, feltekerjük. Szalonnacsíkokba tekerjük a húst, és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük.
Tepsibe fektetjük a hústekercseket, olajjal meglocsoljuk, és egy csipet barnacukrot teszünk minden egyes húsgöngyölegre.
Sütőben sütjük, tetszés szerinti körettel, salátával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-05-03 15:05:51, szombat
|
|
|
Diós női szeszély
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
1 dkg élesztő
4 (közepes) tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
30 dkg liszt
pici só
langyos tej (kb. 2 dl)
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
pici só
Valamint:
kb. 10 dkg sárgabaracklekvár
kb. 5 dkg durvára aprított dió
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, a kevés tejben feloldott élesztőt és a többi hozzávalót. Annyi langyos tejjel keverjük ki, amennyitől könnyen keverhető tésztát kapunk. A tésztát jól kidolgozzuk, zsiradékkal kikent közepes tepsibe simítjuk, majd langyos helyen 30 percig kelesztjük.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kb. 25 percig sütjük.
A sütőből kivesszük, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, megszórjuk a dióval, és további kb. 15 percig sütjük.
Teljes kihűlés után vizes késsel szeleteljük és kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-05-03 15:03:56, szombat
|
|
|
Pepperonata (olasz szegénylecsó)
Hozzávalók:
1 kg sárga és piros húsú paprika vegyesen
2 nagy fej hagyma
40 dkg érett paradicsom
10-12 bazsalikomlevél
1 evőkanál (2 dkg) vaj
1/2 dl olívaolaj
Elkészítés:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomleveleket leöblítjük, felaprózzuk.
A vaj és az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük, megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük.
Melegen és hidegen egyaránt kitűnő.
Megjegyzés:
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 836 kJ/200 kcal
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2014-05-03 15:02:38, szombat
|
|
|
Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel
Hozzávalók:
A kaszinótojáshoz:
10 tojás
8 dkg majonéz
3-4 evőkanál tejföl
2 evőanál mustár
pici citromlé
pici porcukor
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só
őrölt bors
A díszítéshez:
majonéz
piros arany
A franciasalátához:
1 kg franciasaláta keverék (fagyasztott)
2 alma
5-6 csemege uborka
20 dkg majonéz
5 dl tejföl
4 evőkanál mustár
fél citrom leve
1 teáskanál porcukor
2-3 csipet só
A sonkatekercshez:
25 dkg brindza vagy juhtúró
1 csokor snidling
25 dkg szeletelt sonka
Elkészítés:
A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és félbevágjuk, a sárgájukat villával összetörjük, és simára keverjük a többi hozzávalóval, majd visszakanalazzuk a megfőtt fehérjékbe.
A franciasalátához a zöldségeveréket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a hozzávalókból kikevert dresszinggel és a felkockázott almával, uborkával. Egy tálba kanalazzuk a salátát, a széleket fodros salátával díszítjük.
A sonkateercshez a brindzát összetörjük villával, és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a sonkaszeletekre kanalazzuk, feltekerjük őket egyesével.
A franciasalátára rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosarannyal díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-05-03 14:59:34, szombat
|
|
|
Habos csokitorta
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg puha vaj
6 tojás (2 egész, 4 szétválasztott)
10 dkg porcukor
2 evőkanál Cointreau (elhagyható)
1 narancs reszelt héja (hiánya nem volt felfedezhető...)
23 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma
A tetejére:
5 dl tejszín
1 teáskanál vaníliaesszencia(=aroma)
1 evőkanál Cointreau
1/2 teáskanál nem cukrozott kakópor a díszítéshez
Elkészítés:
1.) Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2.) Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral.
3.) Olvasszuk meg gőz fölött vagy mikróban a csokit.
4.) Tegyük hozzá a vajat, és hagyjuk, hogy magától felolvadjon benne.
5.) Verjünk fel 2 egész tojást és a 4 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral, majd óvatosan forgassuk össze a csokival.
6.) Adjuk hozzá a Cointreau-t és a narancshéjat (de ez mind hanyagolható...)
7.) Egy másik tálban verjük félkemény habbá a 4 tojásfehérjét, majd fokozatosan verjük hozzá a 10 dkg cukrot, amíg a hab már megtartja alakját, de még nem túl kemény.
8.) Egy kanálnyi tojáshabbal világosítsuk meg (gyönyörűűűűűűűűű) a csokikeveréket, majd lassan forgassuk bele a többi habot is.
9.) Öntsük a keveréket a tortaformába, és süssük kb. 35-40 percig, amíg a tészta feljön, a teteje megrepedezik, és a közepe már nem remeg. (Nekem 180 fokon hirtelen feketedni kezdett a teteje. 140 fokra vettem a hőmérsékletet, így a sütési idő is megnőtt fél órával. De megérte, csudaszép lett!!!)
10.) Rácsra állítva hagyjuk a tortát a formában kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha hűlés közben összeesik (az a lényeg). Tálalás előtt helyezzük a formát tortaállványra vagy tányérra, és óvatosan fejtsük le a karimáját. Ne aggódjunk, ha kissé egyenetlen és repedezett a széle: minél jobban hasonlít egy vulkáni kráterhez, annál jobb, belseje elég szilárd lesz, de mégsem túl kemény.
Az eredeti recept szerint a beesett közepébe lehet tölteni a vaníliával és Cointreau-val ízesített tejszínhabot, vagy vaníliapudingot, egyéb finomságot, fantáziára bízva!
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Csokiimádók figyelmébe!
A receptet Normacska küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-05-03 14:58:07, szombat
|
|
|
Mézes-currys oldalas
Hozzávalók:
2 kg oldalas
1 dl akácméz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál curry
1 teáskanál cayenne bors
só
Elkészítés:
Az oldalast kb. 6 centiméteres darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben 10-15 percig főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Eközben összekeverjük a mézet, a citromlevet, a curryt és a cayenne borsot. Ezzel a keverékkel bekenjük a húsdarabokat, majd feltesszük sülni a grillrácsra.
Sütés közben folyamatosan kenegetjük a currys mézzel, és szép pirosra sütjük.
Bármilyen köret illik hozzá.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Tibor küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-05-03 14:56:21, szombat
|
|
|
Karfiolleves sherryvel és sült karfiolrózsákkal
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
2 evőkanál "Vénusz sütőmargarin
3,5 csésze csirkehúsleves alap (kockából is jó)
fél csésze édes sherry
1/8 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 csésze tej
só
bors
1 evőkanál bor- vagy almaecet
1 kávéskanál citromhéj
Elkészítés:
A karfiolfejről leszedünk egy csészére valót az apróbb rózsákból. A többit nagyobb darabokra vágjuk és félrerakjuk. Egy teflontepsi aljába sót teszünk, rászórjuk a csészényi karfiolt. Előmelegített sütőben 120 fokon 1 óra alatt barnára, szárazra sütjük, majd kivesszük őket a tepsiből.
Közepes lángon 10 percig pirítjuk a margarinon a hagymát, majd beletesszük a félretett karfiolt, és 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a levesalapot, a sherry-t, a szerecsendiót, és kis lángon 20 percig forraljuk. Pépesítjük a karfiollevest. Hozzáöntjük a tejet, és kis lángon, gyakori keverés mellett 10 percig gyöngyöztetjük.
Tálaljuk, majd pár csepp bor- vagy almaecettel ízesítjük, és rászórjuk a megsütött karfiolrózsácskákat és a citromhéjat.
Megjegyzés:
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-05-03 14:55:01, szombat
|
|
|
Francia toast
Hozzávalók:
12 szelet toast kenyér
6 szelet gépsonka
6 szelet lapka sajt
4 tojás
2 dl tej
Vénusz olaj
só
Elkészítés:
A toast szeleteket tejbe mártom, 2 kenyér közé 1-1 szelet sonkát, sajtot helyezek, összefordítom.
A tojásokat felverem, sózom, és ebbe mártom a szendvicseket. Bő, forró olajban kisütöm.
Megjegyzés:
Kellemes reggeli, de váratlan vendégek kínálására is nagyszerű!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-05-03 14:51:51, szombat
|
|
|
Sajtgolyók magvas köntösben
Hozzávalók:
25 dkg kéksajt (márványsajt)
10 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg darált dió
5 dkg fekete szezámmag
1 fürt kékszőlő
1 dl szürkebarát
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt rózsabors
Elkészítés:
A sajtot nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lágy vajat, őrölt rózsaborssal fűszerezzük, összedolgozzuk. Kis időre hűtőbe helyezzük a sajtmasszát, hogy könnyebben tudjuk majd formázni.
Amíg a sajt a hűtőben pihen, előkészítjük a sajtgolyók ízesítésül szolgáló hozzávalókat. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk, a szezámmagot, a darált diót és a finomra tört mandulát együtt lepirítjuk.
A megdermedt sajtból golyókat formálunk, és meghempergetjük először a pirított magvakban, majd az aprított petrezselyemzöldben. A sajtgolyókat szépen tálra rendezzük. Amíg az öntetet készítjük, visszatesszük a hűtőbe.
A kékszőlőt negyedbe vágjuk, és az olvasztott vajhoz adjuk. Pár csepp szürkebaráttal meglocsoljuk, beforraljuk.
Pirítóssal kínáljuk, mellé helyezzük a sajtgolyókat, és mellécsorgatjuk a mártást.
Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2014. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
548 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1145
- e Hét: 5659
- e Hónap: 10697
- e Év: 140404
|
|
|