Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2014-05-03 15:15:07, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és






(Türelmeteket kérem, még nem gyógyultam meg egészen -
ma erre futotta az erőmből.)
 
 
1 komment , kategória:  Hétvégét  
Sajtos-medvehagymás csirkemell baconbe tekerve
  2014-05-03 15:11:26, szombat
 
  Sajtos-medvehagymás csirkemell baconbe tekerve

Hozzávalók:

10-12 szelet csirkemellfilé
10 dkg reszelt füstölt sajt
10-12 szelet bacon
apróra szelt medvehagyma

bors
barnacukor

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk. A szeletekre rakjuk az apróra vágott medvehagymát és a reszelt sajtot, feltekerjük. Szalonnacsíkokba tekerjük a húst, és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük.

Tepsibe fektetjük a hústekercseket, olajjal meglocsoljuk, és egy csipet barnacukrot teszünk minden egyes húsgöngyölegre.





Sütőben sütjük, tetszés szerinti körettel, salátával tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Diós női szeszély
  2014-05-03 15:05:51, szombat
 
  Diós női szeszély

Hozzávalók:

A tésztához:
10 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
1 dkg élesztő
4 (közepes) tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
30 dkg liszt
pici só
langyos tej (kb. 2 dl)

A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
pici só

Valamint:
kb. 10 dkg sárgabaracklekvár
kb. 5 dkg durvára aprított dió

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáit, a kevés tejben feloldott élesztőt és a többi hozzávalót. Annyi langyos tejjel keverjük ki, amennyitől könnyen keverhető tésztát kapunk. A tésztát jól kidolgozzuk, zsiradékkal kikent közepes tepsibe simítjuk, majd langyos helyen 30 percig kelesztjük.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kb. 25 percig sütjük.

A sütőből kivesszük, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, megszórjuk a dióval, és további kb. 15 percig sütjük.

Teljes kihűlés után vizes késsel szeleteljük és kínáljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pepperonata (olasz szegénylecsó)
  2014-05-03 15:03:56, szombat
 
  Pepperonata (olasz szegénylecsó)

Hozzávalók:

1 kg sárga és piros húsú paprika vegyesen
2 nagy fej hagyma
40 dkg érett paradicsom
10-12 bazsalikomlevél
1 evőkanál (2 dkg) vaj
1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikomleveleket leöblítjük, felaprózzuk.

A vaj és az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük, megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük.

Melegen és hidegen egyaránt kitűnő.

Megjegyzés:

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 836 kJ/200 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel
  2014-05-03 15:02:38, szombat
 
  Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel

Hozzávalók:

A kaszinótojáshoz:
10 tojás
8 dkg majonéz
3-4 evőkanál tejföl
2 evőanál mustár
pici citromlé
pici porcukor
2-3 evőkanál zsemlemorzsa

őrölt bors

A díszítéshez:
majonéz
piros arany

A franciasalátához:
1 kg franciasaláta keverék (fagyasztott)
2 alma
5-6 csemege uborka
20 dkg majonéz
5 dl tejföl
4 evőkanál mustár
fél citrom leve
1 teáskanál porcukor
2-3 csipet só

A sonkatekercshez:
25 dkg brindza vagy juhtúró
1 csokor snidling
25 dkg szeletelt sonka

Elkészítés:

A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és félbevágjuk, a sárgájukat villával összetörjük, és simára keverjük a többi hozzávalóval, majd visszakanalazzuk a megfőtt fehérjékbe.

A franciasalátához a zöldségeveréket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a hozzávalókból kikevert dresszinggel és a felkockázott almával, uborkával. Egy tálba kanalazzuk a salátát, a széleket fodros salátával díszítjük.

A sonkateercshez a brindzát összetörjük villával, és hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a sonkaszeletekre kanalazzuk, feltekerjük őket egyesével.

A franciasalátára rendezzük a kaszínótojásokat és a sonkatekercseket, kígyóuborkával, paradicsommal, újhagymával, majonézzel, pirosarannyal díszítjük.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Habos csokitorta
  2014-05-03 14:59:34, szombat
 
  Habos csokitorta

Hozzávalók:

25 dkg étcsokoládé
12,5 dkg puha vaj
6 tojás (2 egész, 4 szétválasztott)
10 dkg porcukor
2 evőkanál Cointreau (elhagyható)
1 narancs reszelt héja (hiánya nem volt felfedezhető...)
23 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma
A tetejére:
5 dl tejszín
1 teáskanál vaníliaesszencia(=aroma)
1 evőkanál Cointreau
1/2 teáskanál nem cukrozott kakópor a díszítéshez

Elkészítés:

1.) Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2.) Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral.

3.) Olvasszuk meg gőz fölött vagy mikróban a csokit.

4.) Tegyük hozzá a vajat, és hagyjuk, hogy magától felolvadjon benne.

5.) Verjünk fel 2 egész tojást és a 4 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral, majd óvatosan forgassuk össze a csokival.

6.) Adjuk hozzá a Cointreau-t és a narancshéjat (de ez mind hanyagolható...)

7.) Egy másik tálban verjük félkemény habbá a 4 tojásfehérjét, majd fokozatosan verjük hozzá a 10 dkg cukrot, amíg a hab már megtartja alakját, de még nem túl kemény.

8.) Egy kanálnyi tojáshabbal világosítsuk meg (gyönyörűűűűűűűűű) a csokikeveréket, majd lassan forgassuk bele a többi habot is.

9.) Öntsük a keveréket a tortaformába, és süssük kb. 35-40 percig, amíg a tészta feljön, a teteje megrepedezik, és a közepe már nem remeg. (Nekem 180 fokon hirtelen feketedni kezdett a teteje. 140 fokra vettem a hőmérsékletet, így a sütési idő is megnőtt fél órával. De megérte, csudaszép lett!!!)

10.) Rácsra állítva hagyjuk a tortát a formában kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha hűlés közben összeesik (az a lényeg). Tálalás előtt helyezzük a formát tortaállványra vagy tányérra, és óvatosan fejtsük le a karimáját. Ne aggódjunk, ha kissé egyenetlen és repedezett a széle: minél jobban hasonlít egy vulkáni kráterhez, annál jobb, belseje elég szilárd lesz, de mégsem túl kemény.

Az eredeti recept szerint a beesett közepébe lehet tölteni a vaníliával és Cointreau-val ízesített tejszínhabot, vagy vaníliapudingot, egyéb finomságot, fantáziára bízva!

Jó étvágyat!

Megjegyzés:

Csokiimádók figyelmébe!

A receptet Normacska küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mézes-currys oldalas
  2014-05-03 14:58:07, szombat
 
  Mézes-currys oldalas

Hozzávalók:

2 kg oldalas
1 dl akácméz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál curry
1 teáskanál cayenne bors


Elkészítés:

Az oldalast kb. 6 centiméteres darabokra vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben 10-15 percig főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

Eközben összekeverjük a mézet, a citromlevet, a curryt és a cayenne borsot. Ezzel a keverékkel bekenjük a húsdarabokat, majd feltesszük sülni a grillrácsra.

Sütés közben folyamatosan kenegetjük a currys mézzel, és szép pirosra sütjük.





Bármilyen köret illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Tibor küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karfiolleves sherryvel és sült karfiolrózsákkal
  2014-05-03 14:56:21, szombat
 
  Karfiolleves sherryvel és sült karfiolrózsákkal

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol
1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
2 evőkanál "Vénusz sütőmargarin
3,5 csésze csirkehúsleves alap (kockából is jó)
fél csésze édes sherry
1/8 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 csésze tej

bors
1 evőkanál bor- vagy almaecet
1 kávéskanál citromhéj

Elkészítés:

A karfiolfejről leszedünk egy csészére valót az apróbb rózsákból. A többit nagyobb darabokra vágjuk és félrerakjuk. Egy teflontepsi aljába sót teszünk, rászórjuk a csészényi karfiolt. Előmelegített sütőben 120 fokon 1 óra alatt barnára, szárazra sütjük, majd kivesszük őket a tepsiből.

Közepes lángon 10 percig pirítjuk a margarinon a hagymát, majd beletesszük a félretett karfiolt, és 5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a levesalapot, a sherry-t, a szerecsendiót, és kis lángon 20 percig forraljuk. Pépesítjük a karfiollevest. Hozzáöntjük a tejet, és kis lángon, gyakori keverés mellett 10 percig gyöngyöztetjük.

Tálaljuk, majd pár csepp bor- vagy almaecettel ízesítjük, és rászórjuk a megsütött karfiolrózsácskákat és a citromhéjat.

Megjegyzés:

A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Francia toast
  2014-05-03 14:55:01, szombat
 
  Francia toast

Hozzávalók:

12 szelet toast kenyér
6 szelet gépsonka
6 szelet lapka sajt
4 tojás
2 dl tej
Vénusz olaj


Elkészítés:

A toast szeleteket tejbe mártom, 2 kenyér közé 1-1 szelet sonkát, sajtot helyezek, összefordítom.

A tojásokat felverem, sózom, és ebbe mártom a szendvicseket. Bő, forró olajban kisütöm.

Megjegyzés:

Kellemes reggeli, de váratlan vendégek kínálására is nagyszerű!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Sajtgolyók magvas köntösben
  2014-05-03 14:51:51, szombat
 
  Sajtgolyók magvas köntösben

Hozzávalók:

25 dkg kéksajt (márványsajt)
10 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg darált dió
5 dkg fekete szezámmag
1 fürt kékszőlő
1 dl szürkebarát
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt rózsabors

Elkészítés:

A sajtot nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lágy vajat, őrölt rózsaborssal fűszerezzük, összedolgozzuk. Kis időre hűtőbe helyezzük a sajtmasszát, hogy könnyebben tudjuk majd formázni.

Amíg a sajt a hűtőben pihen, előkészítjük a sajtgolyók ízesítésül szolgáló hozzávalókat. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk, a szezámmagot, a darált diót és a finomra tört mandulát együtt lepirítjuk.

A megdermedt sajtból golyókat formálunk, és meghempergetjük először a pirított magvakban, majd az aprított petrezselyemzöldben. A sajtgolyókat szépen tálra rendezzük. Amíg az öntetet készítjük, visszatesszük a hűtőbe.

A kékszőlőt negyedbe vágjuk, és az olvasztott vajhoz adjuk. Pár csepp szürkebaráttal meglocsoljuk, beforraljuk.

Pirítóssal kínáljuk, mellé helyezzük a sajtgolyókat, és mellécsorgatjuk a mártást.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 548 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1145
  • e Hét: 5659
  • e Hónap: 10697
  • e Év: 140404
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.