Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Rejtélyes állat - tengeri csillag
  2014-05-31 18:00:22, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Szeretem az igazságot, gyűlölöm a hamisságot !
  2014-05-31 10:12:58, szombat
 
 

Szeretted az igazságot, gyűlölted a hamisságot - annakokáért felkent téged az Istened, örömnek olajával a te társaid felett.

A feltétel ez volt! Szeretted az igazságot, gyűlölted a hamisságot! Jézus ezt tette. Tökéletes példát mutatott ebben. Az Atya felkente Őt! Mindenki fölé.

Ha te is ezt teszed, biztos lehetsz abban, hogy az Atya felken téged az örömnek olajával.

Ez az igeszakasz Jézusról szólt, de Isten fiaiként, az ígéret a mienk. A tied és az enyém. Kóráh zsoltárában ezt olvassuk: ,,Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel téged..." (Zsolt 45,8) Szereted! Nem a múltban, hanem a jelenben. Szeretted a múltban, szereted a jelenben és szeretni fogod a jövőben!

Az igazság Jézus Krisztus! Szeretem az igazságot és gyűlölöm a hamisságot! Gyűlölöd!

Nem a múltban, hanem a jelenben. Gyűlölted a múltban, gyűlölöd a jelenben és gyűlölni fogod a jövőben! A hamisság Sátán és az ő munkája! Minden, ami céltévesztés. Elválaszt, elkülönít az igazságtól. Ez a feladatod, ezt kell tenned! Gyűlölnöd kell a hamisságot! A felkenetés titka ez!

Szeresd az igazságot és gyűlöld a hamisságot! Valld meg most a zsoltárossal együtt:

Derekamra kötöm a kardomat, mint egy vitéz! A dicsőséget és az ékességet! Ékességben haladok, diadallal az igazságért, a szelídségért és jogért, rettenetesre tanít a Te jobb kezed. Nyilaim élesek, népek vesznek el, a Király ellenségeinek szívében.

Atyám, a Te trónod örökkévaló, igazságnak pálcája a Te Királyságodnak pálcája. Szeretem az igazságot, gyűlölöm a hamisságot, ezért felken engem Isten, az én Istenem örömnek olajával...

Ámen!

Bejegyezte: Grace of God * Isten kegyelméből
Link



"Igazság által leszel erős, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert nem közelg hozzád.

És ha összegyűlvén összegyűlnek, ez nem én tőlem lesz! Aki ellened összegyűl, elesik általad.

Ímé, én teremtettem a kovácsot, aki a parazsat éleszti és fegyvert készít mestersége szerint: és én teremtém a pusztítót is a vesztésre!

Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az Úr szolgáinak öröksége, és az ő igazságuk, mely tőlem van, így szól az Úr." Ézsaiás 54:14-17
 
 
0 komment , kategória:  Grace of God   
Mit gondolsz, mennyit érsz ?
  2014-05-31 08:45:20, szombat
 
  Az Úr Jézus az "Élő Kő", akit az emberek visszautasítottak. Isten számára azonban nagyon értékes, mert őt választotta ki. Ezért jöjjetek Jézushoz! (1Pt 2:4 EFO)

Mit gondolsz, mi a te értéked? Nem a vagyonban kifejezhető értékről beszélek, hanem önmagad értékéről. Sosem szabad az értéktárgyaidat összekeverni az értékeddel, mint ember. Lehetsz gazdag, lehetsz szegény, de ennek semmi köze nincs a személyes értékességedhez.

Az életben két dolog van, ami értékmeghatározó: Valaminek az értékét megmutatja, mennyit hajlandó valaki kifizetni érte. Az értéket az is befolyásolja, hogy ki birtokolta a múltban azt a bizonyos dolgot.

E két szempont alapján te mennyit érsz? Kérdezd meg magadtól: "Kié vagyok?" és "Mi lett értem kifizetve?"! A Biblia azt írja: "Drága váltságdíjat fizetett értetek Isten " (1Kor. 7:23a EFO)

Istenhez tartozol, és Jézus az életével fizetett érted! A kereszt bizonyítja az értékességedet.

Soha senki sem fizetett nagyobb váltságdíjat, mint Isten tette érted! Értékes és elfogadásra méltó vagy.

Péter egy építkezés párhuzamát használja, hogy megmutassa mennyit érünk. Isten építi ezt az épületet, ami az egyházat, Isten családját jelképezi, és te egy vagy ezek közül az építőkövek közül. "Az Úr Jézus az " Élő Kő ", akit az emberek visszautasítottak. Isten számára azonban nagyon értékes, mert őt választotta ki. Ezért jöjjetek Jézushoz!" (1Pt 2:4 EFO)

Jézus az élő kő. Hibátlan volt, de mégis sokan elutasították. Talán azt gondolod: "Ha nem lennének hibáim, elfogadnának az emberek." Nem! Jézus hibátlan volt, mégsem volt mindenki által elfogadott. De Ő "Isten számára azonban nagyon értékes, mert őt választotta ki".

Isten építi az ő élő egyházát, de azt nem templomokban vagy imaházakban lehet megtalálni. Isten az emberek szívében él, és te vagy a lelki temploma. Péter azt írja, élő kő vagy. Ha Krisztusnak átadod az életedet, építőkővé válsz Isten nagyszerű tervében.


Beszéljetek róla:

Ha megérted a keresztények értékét Isten szemében, mennyiben kellene megváltoznia a bánásmódodnak magaddal és más hívőkkel szemben?
Mit jelent ez neked: Sose keverd össze az értéktárgyaidat az emberi értékeddel.

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 05. 24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 622
  • e Hét: 1324
  • e Hónap: 12377
  • e Év: 73678
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.