Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A szeretet gyógyít
  2014-05-04 22:15:22, vasárnap
 
 



MAGA A SZERETET GYÓGYÍT!

Ha elkezdesz spirituális síkon élni, rájössz majd, hogy tested és elméd Isten eszközeivé válnak, amivel képes vagy a beteg vagy sérült emberek számára egyfajta tudatosságot kölcsönözni és közvetíteni.

Ilyenkor valójában a betegséggel vagy sérüléssel szembeni megbocsájtás lehetőségét kínálod fel nekik.

A gyógyulás akkor következik be, amikor saját gyógyító erőnkhöz spirituális tökéletességünkbe vetett hittel és feltétel nélküli szeretettel közelítünk.

Nem a gyógyító gyógyít. Ő csupán a feltétel nélküli szeretet és a spirituális tudatosság magasabb energiáinak segítségével megbocsájt a sérülésnek, miközben Isten kezébe helyezi a folyamatot.
Amikor spirituális tökéletességed megerősíted, azzal a világegyetem törvényét hívod életre. Hogyan? Kételyeid és félelmeid feladásával, egód félreállításával és a létezés alapelvének megélésével (mivel a gondolatokból valóság lesz). Gondolataid és mentális világod hozzák létre az illúziót, mely szerint a betegség valóságos.

A spirituális tökéletességről alkotott gondolataid teszik lehetővé a gyógyító erők működését önmagadban és másokban egyaránt.
Itt arról a tudatosságról beszélünk, hogy egy gyógyítónak el kell fogadnia az elme és a test spirituális tökéletességét, illetve a megbocsájtásra váró sérülések spirituális tökéletességét.

EGYSZÓVAL KIFEJEZVE MAGA A SZERETET GYÓGYÍT.

Ne felejtsd el, hogy a szeretet ellentéte a félelem, és hinni a félelemben annyit jelent, mintha hinnénk a betegségben, mint második számú hatalomban.
Emlékezz rá, hogy a ,,tökéletes szeretet minden félelmet elűz", és minden betegség és sérülés a félelembe van beágyazva; félelmünk attól, hogy elkülönülünk az isteni hatalomtól.

Bárki lehet gyógyító, aki megérti, hogy ő csupán egy eszköz - mondhatni csatorna -, amelyen keresztül a tökéletes szeretet eljut a beteghez.
Amikor beteg vagy, lekapcsoltad magad saját gyógyító képességedről, magyarán elvesztetted a kapcsolatot gyógyító forrásoddal.
Gyógyító képességeid életre keltéséhez csupán csatlakoznod kell újra ehhez a Forráshoz.
Gyógyítóként folyamatosan kapcsolatban állsz az egység egészével; soha nem leszel a szeparáltság hiedelmének áldozata - ez a hiedelem szolgáltat alapot a betegségnek.
Amikor egy másik ember betegségét érinted a Szellem energiájával vagy a Forrással, azzal aktiválod a kapcsolatot, és elősegíted a gyógyulás folyamatát.
Ilyen értelemben gyógyító vagy, bár senkit sem magad gyógyítasz valójában. Még a folyamat működési elvét is felesleges megértened.
Amikor másoknak segítesz saját gyógyító Forrásuk felismerésében, nemcsak a gyógyulást segíted elő, de a jövőbeni betegségeiket is segítesz megakadályozni.
Ez nem valami csoda, hanem a dolgok rendje.

Ahogy Aquinói Szent Tamás mondta:
,,A csodák nem azoknak jelek, akik hisznek, hanem azoknak, akik nem hisznek."

Forrás: tudnodkell
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A gyógyító HOLD
  2014-05-04 21:20:09, vasárnap
 
 



A természetben minden mozgásban van, semmi sem állandó. Igaz ez az emberi életre is, hiszen percről percre változik minden. Ebben a folyamatos változásban kell megtalálnunk az egyensúlyt ahhoz, hogy harmonikus testi-lelki életet élhessünk. Ha megtanulunk egy kicsit elcsöndesedni és odafigyelni a természet rezgéseire, akkor könnyebben megvalósíthatjuk az óhajtott egyensúlyt. Nemcsak az év- és napszakok változásait figyelhetjük meg, hanem azt is, hogy a Hold melyik arcát mutatja nekünk, és az milyen hatással van ránk. A holdciklus emberre gyakorolt hatását ősidők óta ismerjük, de az ár-apály jelensége, vagy akár a nők havi tisztulása is követi a holdfázisokat. Lássuk, miként lehet segítségünkre a hétköznapokban, az egészségünk megőrzésében a Hold eme mágikus hatása!

Újhold idején egy fekete korong képében tárul fel előttünk a Hold, ezt holt Holdnak is nevezzük. Ilyenkor nagyon erős a szervezet méregtelenítési képessége, így ajánlott ezen a napon belefogni a böjtbe, vagy bármi olyan tevékenységbe, amit már régóta tervezünk megtenni. Újhold idején könnyebb leszokni a rossz szokásokról, mert a természet ereje támogat minden új kezdeményezést. Ha el akarunk hagyni valamilyen rossz szokást, érdemes szembenézni azzal a kérdéssel is, hogy vajon miért is volt eddig szükségünk rá! Kevesen tudják, de az újhold legalább olyan erős hatással van a szervezetünkre, mint a telihold, bár kevésbé érzékelhetjük.

Az újholdat követő 14 nap a növő Hold ideje, ekkor a Hold D betűt formáz az égen, és közelít a teliholdhoz. A növő Hold védelemre, pihenésre késztet, így ne haragudjunk magunkra, ha ezt az igényt felfedezzük magunkban, inkább próbáljunk meg alkalmazkodni a természet ritmusához! Ez az időszak alkalmas a test és a szervek, szervrendszerek általános erősítésére; ez a regeneráció, a felvétel, a beszerzés ideje, így a hiánybetegségek könnyebben gyógyíthatók ekkor, mert a bevitt tápanyagok könnyebben beépülnek, felszívódnak. Mivel a szervezet raktároz, visszatart, emiatt a vizesedés is jellemző lehet a növő Hold időszakában. A növő Hold ad, tervez, befogad, felépít, belélegez, energiát tárol, erőt gyűjt.

Telihold napján a Hold teljes pompájában mosolyog ránk, tiszta égbolt esetén csodás teljes korongban gyönyörködhetünk. Ilyenkor az emberek többsége ingerlékenyebb, érzékenyebb, több türelemre van szükségünk önmagunkkal és másokkal szemben is. Az újholdhoz hasonlóan a telihold környéki napokon felerősödik a szervezet vizesedési hajlama, s ilyenkor ugyancsak célszerű böjtöt kezdeni. Az univerzum támogató energiái segítik, hogy a szervezetünk könnyebben megszabaduljon a terhelő méreganyagoktól, és könnyebben kitartóbban végezhetjük a tisztulást. A teliholdat megelőző és követő 3 napban, illetve telihold napján tilos bármiféle operáció végzése, mert erősebb a vérzés, a sebek nehezebben gyógyulnak. Természetesen kivételt képeznek ez alól az életmentő beavatkozások! Ha tehetjük, ebben a néhány napban kerüljük a védőoltások beadatását is, mert roppant módon terhelik a szervezetet, nehezebben élhetjük meg a beavatkozást!

Teliholdat követően a Hold ismét csökkenni kezd, 14 napig a fogyó Hold időszakát éljük. A C betűt formázó Hold kimos, kiizzad, kilélegez, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra hív. Minden, ami elengedés, legyen szó akár testi, akár lelki elengedésről, könnyebben megvalósítható. Ilyenkor több energiát érzünk magunkban, könnyebb a munkavégzés is. Ha lehetőségünk van rá, akkor fogyó Hold idejére érdemes időzíteni az operációkat, mert szinte biztos a beavatkozás sikere, illetve a gyógyulás is gyorsabban, könnyebben történik.

A holdállást követhetjük, ha egyszerűen feltekintünk az égre, de holdnaptárakat is segítségül hívhatunk. A holdritmusok mindig segítenek nekünk, ha elfogadjuk és tiszteletben tartjuk, hogy a saját ütemében, lassan történik. Nem tudjuk sürgetni. Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor feltárul előttünk a Hold mágiája. Ennek megtapasztalásával, gyakorlásával könnyebben megtalálhatjuk a saját ritmusunkat, testi-lelki harmóniánkat.
Forrás:tudnod kell ( naturahírekre hivatkozva)
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A tojáshéj hasznosítása
  2014-05-04 20:31:08, vasárnap
 
  NE DOBJA KI A TOJÁSHÉJAT!
A tojás magas fehérjetartalma kedvező élettani hatást gyakorol az emberi szervezetre.
A tojássárgája ugyan koleszterint is tartalmaz, de a legújabb kutatások szerint ez kevésbé járul hozzá a szervezet koleszterinszintjének növeléséhez, mint ahogy azt gondolták.

Használja ki a tojást, száz százalékban!
A tojásnak ugyanis nem csak a fehérje és a sárgája jó, hanem a tojás ,,csomagolása" is számos módon hasznosítható.

Összegyűjtöttünk néhány felhasználási módot, hogy ezentúl ne a szemétbe dobja a tojáshéjat.

- A kertben a tojáshéjat nem mérgező, természetes növényvédő szerként használhatjuk.
Törjük porrá néhány tojás héját, és szórjuk a virágok és a növények köré. Ez elűzi a (meztelen)csigákat és hernyókat a palántáktól, és a környezetet sem károsítja, mint a mérgező növényvédő szerek

- A tojáshéj a komposzt egyik fontos szerves anyag forrása. Gyorsan lebomlik és kálciummal valamint egyéb értékes ásványi anyaggal látja el a komposzttal trágyázott talajt.

- Törjük félbe egy egész tojás héját, és használjuk palánták nevelésére. A fél tojáshéjat töltsük meg földdel, és ültessük el benne a magokat. Így feleslegessé válnak a palántázáshoz szükséges edények. Ha a földdel teli tojáshéjakat visszatesszük a tojástartóba és az ablakpárkányra helyezzük azt, nagyszerű körülményeket teremtünk a palánták fejlődéséhez, mielőtt még kiültetnénk őket a kertbe.




- Az őrölt tojáshéj mintha arra lenne kitalálva, hogy edények, serpenyők és termoszok nehezen eltüntethető szennyeződéseit levakarja vele! Szappanos vízzel keverve könnyen eltüntetheti a makacs foltokat.

- Kutyatápnak szárítsa 30 percig 250 fokon a tojáshéjakat, majd egy zárható műanyag zacskóban sodrófa segítségével zúzza finom porrá. A port szórja kutyája eledelébe, gazdag kalciumtartalmának köszönhetően segít az állat csontjainak, fogazatának erősítésében.

- Amennyiben darált tojáshéjat tesz a kávéfőző filterébe, jobb aromájú kávét kortyolhat reggelente! A tojáshéj elveszi a kávé keserű ízét, így intenzívebbé válik annak valódi aromája.

- Bőrápolásnál is hasznos lehet.
Áztasson néhány napig almaecetben tojáshéjat - pár nap múlva kettőzött erővel szállhat szembe a bőrirritációkkal, viszkető kiütésekkel.
Mozsárban zúzza össze egy tojás héját, és adjon hozzá habbá vert tojásfehérjét. Ez a keverék tökéletes arc- és bőrápoló, bőrradír.
Forrás: tudnodkell
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Aranyos kutyusok gif
  2014-05-04 16:41:49, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Színes virágkavalkád
  2014-05-04 16:27:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Primulák
  2014-05-04 16:26:15, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Zöld rózsa
  2014-05-04 16:25:30, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Yucca Filamentosa
  2014-05-04 16:24:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Vizi fuksziák
  2014-05-04 16:21:49, vasárnap
 
 


Nagyobb a kép :Link
 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Szép virágok
  2014-05-04 16:19:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 349 db bejegyzés
e év: 5813 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2692
  • e Hét: 9048
  • e Hónap: 22797
  • e Év: 227498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.