Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Izületeink egészsége
  2014-05-06 19:37:04, kedd
 
  A degeneratív kopásos ízületi megbetegedések az 55 év feletti lakosság több, mint 80 százalékánál jelen van

. A kor előre haladtával beindul egy kopásos folyamat, amely az ízfelszínek pusztulásához vezet. A folyamat kialakulásában fontos szerepet játszik az életkor függő elváltozás, különböző mechanikus tényezők, apró sérülések, örökletes tényezők és nem utolsó sorban a túlsúly okozta fokozott ízületi terhelés.

Leggyakrabban érintettek az úgynevezett teherviselő ízületek, mint a térd, csípő és a gerinc. A kor előrehaladta mellett a fent említett tényezők befolyásolhatják az ízületek egészségét, de helyes életmóddal és a megfelelő táplálkozással csökkenthetők a panaszok vagy elkerülhető a súlyos porckopás kialakulása.

Ismerje meg mit ajánl Önnek a Sisel ízületei védelmében és egészségük megőrzéséhez, helyreállításához.

Christian Rombach - Ízületeink egészsége
A webkonferencia linkje: www.webinar.tremesco.de
A webkonferencia angol-magyar nyelven követhető és Sisel Partnerek, Érdeklődők számára egyaránt elérhető.

Chrsitian Rombach több mint 20 éve dolgozik együtt Tom Mowerrel.
Tom Mower korábbi cégének a Neways-nek legsikeresebb európai vezetője és a Sisel International legelső európai disztribútora. Tapasztalt és sikeres networker, és azon kevesek közé tartozik, akik a cég készítményeiről is alapos, részletes tudással rendelkezik.

2014-ben Christian Rombach minden hétfőn 20:00 órakor jelentkezik, hogy tudását megossza a magyar Partnerekkel és Érdeklődőkkel.


Simon Tünde - GlobAlShare
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szép napot
  2014-05-06 18:19:28, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép háttér és egy hölgy
  2014-05-06 17:41:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Orchidea kiállítás
  2014-05-06 17:14:22, kedd
 
  Az orchideákról általában Délkelet-Ázsia, vagy Dél-Amerika párás-forró őserdői jutnak eszünkbe. Afrika csak nagyon ritkán.Pedig itt is élnek orchideák szép számmal, és egyik szebb, mint a másik. Afrika különlegességei a viasz-szerű fehér virágú Angraecumok, a kicsi, törékeny, illatos Aerangisek, a talajlakó Disák, és még számos szépség az orchideák családjából.

A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán Afrika orchideáit mutatja be a látogatóknak, természetesen rengeteg egyéb, más földrajzi területekről származó társaikkal egyetemben.

A témának különös aktualitást ad, hogy ez év őszén a dél-afrikai Johannesburg ad otthont az Orchidea Világkiállításnak és Kongresszusnak.

Az afrikai orchideák közül az egyikhez különös történet fűződik. Egy gyönyörű Angraecum fajról van szó, amely Közép-Afrikában és Madagaszkár szigetén őshonos. A helyiek ezt a fajt Afrika Csillagának nevezik, utalva a virág csillag alakjára és ezüstös fehér színére. A természettudós Darwin nagy lelkesedéssel tanulmányozta az orchideákat, azok felépítését, és szaporodási technikáit. Felfedezte, hogy ennek az Angraecum fajnak 20 cm hosszú a ,,sarkantyúja" ami a virágport rejti. Feltételezte, hogy létezik olyan rovar, amely rendelkezik 20 cm hosszú szájszervvel, amellyel eléri a virágpor rejtekét. Kortársai nem adtak hitelt a szavainak, légből kapott túlzásnak tartották. Néhány évvel Darwin halála után, a 20. század első éveiben biológusok rátaláltak arra az afrikai rovarra, amely valóban rendelkezik egy 20 cm-re kinyújtható nyelvvel, amellyel el tudja érni a ,,sarkantyú" legmélyét.

Afrika orchideái - csakúgy, mint a világ egyéb részein élők - a súlyosan veszélyeztetett növények közé tartoznak. Ezek közül különösen védelemre szoruló a Disák nemzetsége. A Disák a földi orchideák közé tartoznak, krumpliszerű gumójuk a föld alatt található, és ehető. A Disák számára ez a tény jelenti a legnagyobb veszélyt. Afrika éhség-övezeteiben mázsaszámra takarítják be a Disa gumókat, és adják el jó pénzért, mivel a Disa-gumókból készült ételek előkelő helyen szerepelnek a vegetárianus éttermek étlapjain. A helyi és nemzetközi természetvédő egyesületek hatalmas erőfeszítéseket tesznek a gumók tömeges betakarításnak megakadályozásáért, és a Disa nemzetség megmentéséért.

Nem véletlen, hogy az őszi Orchidea Világkiállításnak és Kongresszusnak az orchideák élőhelyének védelme az egyik a kiemelt témája.

Legyen egy szép napja, látogasson el a tavaszi Orchidea- és Bromélia Kiállításra a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumba (Vajdahunyadvár), május 9. és 11. között!

A kiállításon a hazai gyűjtők féltett kedvencein túl számos külföldi kertészet növényeit is láthatják; és természetesen lehetőség van különleges, és szebbnél szebb orchideák megvásárlására is.

A belépőjegyek ára egy későbbi időpontban az Oázis Kertészet szaküzleteiben levásárolhatóak.

www.orchideatarsasag.hu
www.orchideakiallitas.hu










 
 
0 komment , kategória:  képek  
Kaktusz-kiállítás
  2014-05-06 16:30:40, kedd
 
  Az ELTE Füvészkert együttműködésével, idén tavasszal is megrendezi a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) rendszeres füvészkerti kaktuszkiállítását május 16-18. között.A nagy hagyományú, évente megrendezésre kerülő tavaszi Kaktuszkiállítás és Vásár e szúrós, de csodálatos tövisekkel, és színes virágokkal gyönyörködtető növények kedvelőinek, gyűjtőinek talán az egyik legfontosabb eseménye, legrangosabb szakmai találkozóhelye. A kiállításon az érdeklődők megtekinthetik az MKOE tagjainak legszebb, legritkább, legérdekesebb növényeiből készült kiállítást, testközelből megismerkedhetnek a kaktuszok és más pozsgás növényekkel. A májusi kiállítás időpontja egybeesik a legtöbb kaktusz-faj virágzásának idejével is, így a szép, napos időben csodálatos nyíló kaktuszvirág-rengeteggel várják a szervezők a kedves látogatókat.

A kiállítás egyben vásár is, ahol minden kaktuszokat kedvelő látogató kedvére válogathat az árusok portékáiból, gyarapíthatja gyűjteményét. A vásáron a legjelentősebb hazai kaktuszkertészek és magángyűjtők képviseltetik magukat, így igazi ritkaságokból is válogathatnak az érdeklődők, de aki pusztán csak könnyen nevelhető, gazdagon virágzó, kihívásoknak ellen álló növényeket keres, az is könnyen találhat számára ideális növényeket.
A kiállítás idején az MKOE szakmai programokkal is várja a látogatókat: érdekes előadásokkal, szakmai bemutatókkal, szakértői tanácsadással segítik minden, e különleges, szárazságot tűrő, vizet raktározó növényeket kedvelő, vagy éppen csak megkedvelő látogatót.

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.
Időpont: 2014.május 16-17-18.
Nyitva tartás: 9.00-17.00-ig
Jegyárak: Felnőtt jegy: 850 Ft/fő Diák vagy nyugdíjas: 400 Ft/fő
Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig) 2.000 Ft








 
 
0 komment , kategória:  képek  
Vargáné Izsó Ildykó levele és képei
  2014-05-06 15:58:11, kedd
 
 






Köszöntelek sok szeretettel és kívánok nagyon szép napokat
Neked és Családod tagjainak egyaránt!
Sokszor puszillak, ölellek: Ildykó
 
 
0 komment , kategória:  képek  
Csodás napot
  2014-05-06 15:26:52, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 7638 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 426
  • e Hét: 8240
  • e Hónap: 14623
  • e Év: 136496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.