Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Beszélgetés Jézussal....az Oltáriszentség előtt
  2014-05-07 19:12:37, szerda
 
  Bemegyek a templomba, letérdelek az Oltáriszentség elé, elmondom örömömet, bánatomat, majd egy kicsit imádkozom.
Jézus rám mosolyog, majd így szól:
- Úgy örülök, hogy betértél hozzám! Annyira vártam, hogy valakivel beszélgethessek egy kicsit.
- Mi bánt Téged Istenem?
Jézus ezt válaszolja:
- Úgy örülök, hogy valakit érdekel, mi van Velem. . Egész nap kint Vagyok az Oltáron és várom, hogy valaki bejöjjön Hozzám. Olyan szívesen elbeszélgetnék minden emberrel. Sajnos nagyon kevesen vannak, akik időt szánnak Rám. Sajnos kevés emberrel tudok beszélgetni.....De te most itt vagy, mondd el Nekem mi bánt, vagy minek örülsz a legjobban?
Jézus szavait hallgatván ennyit mondok Neki.
- Jézusom! Te az Isten Fia vagy! Te lelkembe látsz, ezért tudod, mire van szükségem, mi az én örömöm és bánatom. Hiszem, ha akarod, megadod.
Jézus így válaszolt:
- Igazad van
- Ha tudod, miért fontos Neked, hogy elmondjak mindent?
Örülök annak, aki fontosnak tartja, hogy beszélgessünk!
Amikor imádkozol, Velem beszélgetsz.
- Milyen jó, hogy az embernek ilyen jó barátja van!
- Nem haragudnál meg, ha kérnék tőled valamit?
Nagyon fáj nekem az, hogy az emberek elfordulnak Tőlem, semmibe vesznek, káromolnak, eltaszítanak maguktól. Csak akkor létezek számukra, amikor bajban vannak. Nagyon fáj az a sok bűn, amibe folyton sodorják magukat. Főképpen az fáj, amikor a Keresztény Egyház fiai és leányai visszaélnek Velem. Megtagadják Mennyei Atyám egyes Parancsolatait, parázna módon élnek, eljárnak hozzám, mosolyálarcot öltenek, de házamtól távolabb már megtagadnak Engem.
Szükségem van rájuk, hiszen mindenkit üdvözíteni akarok!
Engeszteld érettük szívemet!
- Mit tegyek érettük, Jézusom?
- Mutasd meg életeddel, hogy veled vagyok!
- Hogyan tudom ezt megtenni, Uram?
- Először is szeresd embertársaid!
Légy türelmes másokhoz, tégy jót, mégha nehezedre is esik.
Imádkozz érettük mindennap!
Szeresd családodat, és törekedj az Életszentségre! Ha hibázol ,vagy vétkezel, gyónd meg, bándd meg bűneidet mihamarabb és törekedj, hogy a bűnös alkalmakat elkerüld!
Azt add embertársaidnak, amit te is szeretnél, hogy veled tegyenek!
Ne feledkezz meg a böjtökről, ne feledkezz meg az ünnepekről.!
Mutasd meg saját életeddel, hogy Én veled vagyok!
Imádkozz gyakran másokért és tegyél jót azokkal is, akik téged bántanak! Ha viszont nyomaszt az élet súlya betegségekkel, súlyos gondokkal, légy türelmes és bízd Rám önmagad!
- Nehéz lesz Uram, de megpróbálom.
- Nem mondom, hogy könnyű lesz, de biztos lehetsz abban, hogy soha nem hagylak el!
- Köszönöm Jézusom! Olyan jó, hogy elbeszélgettünk!
- Jöjj máskor is! Ha tudsz, mindennap! Mindig örülök, ha így személyesen is találkozunk!
- Mi van akkor, ha nem tudok bemenni egy templomba?
- Akkor ott imádkozz, ahol éppen vagy! Mindenütt meghallom szavad! Nem hagylak el soha téged!
- Köszönöm, Jézusom! Magasztalja lelkem az Urat! Áldott légy Uram, az Atya, a Fiú, és a Szentlélek Nevében!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Ehető rózsa
  2014-05-07 18:56:22, szerda
 
  Általános szabály az, ha a rózsa illata jó, akkor az íze is, jellemzően inkább a sötét fajtákra. Minél vörösebb a rózsaszirom annál ízletesebb lekvár készíthető belőle. A szirmok finomak, kiválóan ízesíthetjük vele a hideg italokat, gyümölcs ételeket, akár mézzel édesítve is.
Indiában a rózsa ugyanolyan gyakori élelmiszer, mint gyógynövényeinkből készült hazai termékek.

Készíthetünk rózsavajat, meglephetjük vendégeinket, ha egy kisebb méretű üvegtál alját megszórunk vastagon vörös rózsaszirmokkal, majd hozzáadunk friss vajat, tetejére ismét rászórjuk (nem sajnálva a mennyiséget) a szirmokat és egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Vékony csíkokra vágott kenyérszeleteken kínáljuk.

Íme, néhány rózsás tanács
Ételkészítésre a legjobb fajta rózsa a régi vágású bokorrózsa, mert azokat nem kell permetezni.
Étkezési célra soha ne vásároljon rózsát virágüzletből, hiszen nem vegyszermentesek, és a legtöbb virágkötő rózsának nincs illata, így íze sincs.
Ne használjon rózsa kertben rovar ölőt, vagy műtrágyát tartalmazó növényvédő szereket. Sérült rózsát nem kell megenni.

Elméletileg minden rózsa ehető. A legjobb illatú és ízű, a rózsaszín és a sárga rózsa, valamint néhány illatos vörös rózsafajta. Reggel válassza ki a rózsákat, miután a harmat már elpárolgott, de még nem a legmelegebben süt a nap. Ezután a rózsaszirmokat azonnal használja fel, vagy tartsa a hűtőben!

A rózsaszirom egészségügyi előnyei
Az eredeti rózsavizet antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása révén, használhatja különböző bőrbetegségekre, mint például az ekcéma, pikkelysömör, és remekül alkalmazható leégés, bogárcsípés ellen is. A rózsaszirom használható különböző eredetű fájdalmakra, menstruációs zavarokra, szorongás ellen és hasmenés enyhítésére. Nyugtató, gyógyító hatású, hűsít és megszabadít a gyulladástól.

Napjainkban is tenyésztik a gyönyörű virágokat nem kevés figyelmet szentelve az illatára. A rózsák szépségét leginkább szabadban, a kertben és vázában élvezzük, pedig sok ehető virágnak köszönhetően, ételeinknek élénk ízeket kölcsönöznek. Az ehető virágok mégsem annyira elterjedtek, pedig a virág mint élelmiszer a kőkorszakba nyúlik vissza, már a korai ember is evett olyan virágokat, mint például a rózsa.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Ezért fogyasszunk minél több lila zőldséget és gyümölcsöt
  2014-05-07 18:50:23, szerda
 
 
Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend az úgynevezett lila diéta, amely a lila, bíbor és kék színű gyümölcsök, zöldségek fogyasztását javasolja. Ezek az élelmiszerek az antocianin tartalmuknak köszönhetően elősegítik a fogyást, antioxidánsaik pedig védik a sejteket azoktól az oxidatív sérülésektől, melyek a ráncképződés elsődleges kiváltó tényezői.

A bíbor ételek fogyasztása ugyanakkor csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát. A diéta három hétig tart, és lényege, hogy naponta legalább 200 gramm lila ételt fogyasszunk. Ezért együnk bőségesen szedret, áfonyát, lila szőlőt, fügét, bodzát, szilvát (aszalva is), lila káposztát, spárgát, padlizsánt, karalábét, lila krumplit, céklát, lilahagymát, levendulát, lila babot és krumplit.

Reggelire és ebédre lehetőleg sok salátát, nyers vagy párolt zöldséget, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonát, müzlit, sovány tejtermékeket és olyan C-vitamin, valamint pektin tartalmú élelmiszereket fogyasszunk, mint a citrusfélék, az alma, a ribizli, az egres vagy a körte. Ezek biztosítják a diéta alatti energikusságot és a jó közérzetet. Fontos, hogy a diéta alatt nem ehetünk fehér kenyeret, rizst, tejfölt, felvágottat, félkész ételeket, konzervet, szószokat, tartósított élelmiszereket, péksüteményeket, édességeket, olajban sült ételeket, valamint nem ihatunk alkoholt és szénsavas üdítőket sem.

A lila színű zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásai a rezveratrol nevű antioxidánsnak és az antocianidnak köszönhetők, ezek védik a sejteket az oxidatív sérülésektől, melyek a ráncképződés kiváltói. Kutatások bizonyítják, hogy a lila zöldségek és gyümölcsök rugalmasan tartják a bőrt, mivel hozzájárulnak a szövetek egészségének megőrzéséhez. A bíbor színű növények gyorsítják az anyagcserét, méregtelenítenek, csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát, erősítik a memóriát és az immunrendszert, de gátolják a fogszuvasodást és a hajhullást, de még a narancsbőrrel is felveszik a harcot.

Akik a háromhetes diéta mellett hosszú távon is be szeretnék építeni étrendjébe a lila növényeket, azoknak ajánlott, hogy hetente legalább három alkalommal fogyasszanak belőlük nyers vagy párolt formában.

Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pikkelysömör
  2014-05-07 18:47:48, szerda
 
  A pikkelysömör egy makacs, nem fertőző bőrbetegség, ami a bőrt, körmöket, ízületeket, ritkán a nyálkahártyákat is érinti. Krónikus, kiújulásra hajlamos betegség, kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti tényezők is szerepet játszanak. Jelenleg véglegesen nem gyógyítható, de többnyire csökkenthetők a tünetek. Gyakori megjelenési helye a végtagok, különösen a könyök és a térd környéke a fejbőr és a keresztcsont. A betegség bármely életkorban előfordulhat.

Kialakulásának oka
A betegség bármiféle ok miatt hirtelen is kialakulhat, majd ugyanolyan hirtelen el is tűnhet. A hámképződéssel járó krónikus gyulladásra való hajlam bizonyos külső vagy belső tényezők hatására jelenik meg. Az érintett területen a bőr megvastagszik. Általában egy vagy több apró plakk formájában jelenik meg először a fejbőrön, a könyökön, a térdeken, a háton vagy a farpofákon. Jellemző a bőrfelszínen megjelenő vörös színű, fehéren hámló, több centiméter nagyságú plakk kialakulása.

A pikkelysömör megjelenése
Sokszor a pikkelysömör megjelenése hívja fel a figyelmet valamilyen addig észrevétlen, ismeretlen betegségre, sőt igen gyakran egyes gyógyszerek is előidézhetik. A tüneteket tovább ronthatja a recept nélkül kapható ún. nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek használata, az alkoholfogyasztás, a stressz és különösen a lelki tényezők. A vaskos plakkok vagy a tenyéren, a talpon, a nemi szervek hajlatánál gyakran viszketnek vagy fájnak.

A tünetek enyhítése
A terápiás lehetőségek hosszabb vagy rövidebb tünetmentes időszakot biztosítanak. A kezelés első lépésében a pikkelyek lehámlasztása szükséges, ezután a gyulladásos folyamatok gátlása. A plakkokra alkalmazhatók a szteroid tartalmú kenőcsök, oldatok, amik egyaránt csökkentik a gyulladást, bizonyos esetben pedig fényterápia és gyógyszerek alkalmazása jön szóba.

A fénykezelés mind az UVA, mind az UVB spektrumú fénnyel kiválóan alkalmazható. Kiegészítő kezelésként balneoterápia, klíma és étrendváltozás javasolható. Jó hatásúak az A-vitamin szintetikus származékai, amelyek a szarusodás folyamatát normalizálják. Az un. biológiai terápia lényege a fehérvérsejtek, immunsejtek és a hámsejtek kölcsönhatásának gátlása.

Pikkelysömör tünetei
A pikkelysömör tünetei lehetnek fehér elváltozások, vaskos pikkelyes felrakódások, amelyek szövődménymentes esetben nem fekélyesednek ki, nem fertőződnek felül. Hirtelen jelentkezhet testszerte kölesnyi nagyságú, élénkvörös, kiemelkedő csomócskák formájában is. Más esetekben az egész test felszínén térképszerű gócok jelennek meg, a bőr nagy részét felrakódások borítják, amik esetenként viszkethetnek.

Pikkelysömör kezelése
A pikkelysömört még nem lehet teljes mértékben gyógyítani, csak tünetmentessé tenni. Fontos az étkezési szokás megváltoztatása, a vörös húsok kerülése, mert lebontásukkor sok húgysav keletkezik, ami ennél a betegségnél eleve magasabb mértékű, ezáltal ízületi panaszokat okozhat. D-vitamin bevitele mellett jó hatást érünk el omega 3 zsírsavakkal, szója- lecitinnel. Fontos az energiabevitel mérséklése, a vegetáriánus étrend. A gluténmentes diéta az, amellyel bizonyítottan csökkenteni lehet a psoriasis kialakulását.

Fényterápia pikkelysömör ellen
Az orvoslásban mára már közismert tény, hogy a polarizált fényterápia a gyógyszer alapú gyógyítás kényelmes és fájdalom nélküli alternatívája, ami életünk minden szakaszában hasznos és jótékony hatású. Működésének alaptézise, hogy a fény pozitív hatást fejt ki a szervezetben a sejtek szintjén. Így rendkívül hatékonyan gyorsítja a nyílt sebek, sérülések gyógyulását, minden olyan ponton, ahol a gyors sejtképződésre van szükség.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Az ízületek kopásos betegsége
  2014-05-07 07:14:27, szerda
 
  Az ízületi kopás és meszesedés összefüggést mutat a túlsúly és a mozgásszegény életmód terjedésével.

Kialakulása
Az ízületi kopás leggyakrabban 45-50 éves korban kezdődik, legtöbbször a térdet, kezet, csípőt, s a gerincet érinti. A gyermek- és fiatalkori, valamint bármilyen korábbi életkorban bekövetkezett sport- és közlekedési balesetekből eredő törések is gyakran vezetnekízületi kopáshoz. Az ízületeket nem csak a megerőltető sportok terhelhetik meg, kopásuk hosszú, lassú folyamat.

A fájdalom elsősorban az erős terhelésnek kitett helyeken jelentkezik, mint például a térd és a csípő. Ha az ízületek kopása egyszer megkezdődik, kezeletlenül maga az állapot csak súlyosbodik és a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.Az életkor előrehaladtával a porcsejtek is kevesebb szerves állományt termelnek, a porcszövet jelentős mennyiségű vizet veszít, ami maga után vonja a rugalmasság elvesztését. A porc sérülékenyebbé válik, a folyamat felgyorsulásáért pedig a genetika is felelős.

A térd kopása és a csípő fájdalma
Az artrózis lényegében az ízületek végeit borító porcok károsodása. A porc először elvékonyodik, majd felszíne berepedezik, végül a teljes porcállomány összetöredezik, végül felszívódik, ezáltal az ízületi végek csontjai közvetlenül érintkeznek egymással, ami csontkárosodáshoz és fájdalomhoz vezetnek. A gyulladásos csípőízületi betegségek vagy bakteriális fertőzés okozta gennyes ízületi gyulladás szintén a csípőízületi arthrosishoz vezet.

Tünetek
Felnőttkorban jelentkező combfej elhalását nagy valószínűséggel vérellátási zavar okozza. Az anyagcsere betegségek, mint például a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy betegségei szintén kopás előidézői. A csípőízület kopásának tünetei közé tartozik a csípőízület fájdalma és az ebből következő sántítás. Kezdetben inkább elinduláskor jelentkeznek a tünetek, mely mozgásra bejáratódik, enyhül. Később már terhelésre is fokozódnak és állandósulnak a fájdalmak. A fájdalom jelentkezhet a csípőben, a lágyékhajlatban, de felléphet a keresztcsont tájékán és lesugározhat akár a térdbe is.

Mozgásszervi megbetegedések
A jellegzetes tünetek mellett a porckopást elsődlegesen a röntgenfelvétel mutatja meg. Többek között láthatóvá válik az ízületi rés beszűkülése, a porc alatti csontok fokozott meszesedése, cysták kialakulása, majd a csont szélén a meszes csőrök megjelenése. Nagyon fontos szerepe van a megelőzésnek. Az általános testsúly optimális szinten tartása, rendszeres testmozgás, amely többek között javítja az ízület vérellátását. Gyógyszeres kezelési lehetőségek, valamint fizio- és balneoterápia állnak rendelkezésre panaszok enyhítése céljából. Amennyiben ezek a hagyományos módszerek nem vezetnek eredményre, akkor lehet szükség műtéti beavatkozásra.


Kiegészítő terápia
A pulzáló mágnesterápia kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek kiegészítő kezelésében, illetve fájdalomcsillapításban. Különösen hasznos, amikor a beteg már nem képes fizikai aktivitásra, hiszen a terápia sejtszinten hat a szervezetre. Segítségével serkenthető a vérkeringés és a mikrokeringés, megszüntetheti a gyulladást és a fájdalmat.
I-M
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 174 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 669
  • e Hét: 2885
  • e Hónap: 4780
  • e Év: 55571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.