Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Orbán és Caligula
  2014-05-07 21:19:28, szerda
 
  Orbán és Caligula

Szárnyathy Géza

Gyerekkoromban nagyon bírtam a római kori sztorikat. Nemcsak a patakokban folyó vér miatt, hanem mert annyi válogatott hülye és gyakorló őrült poziban máskor nem volt. Egészen mostanáig. Caligula konzult csinált a lovából, ami hatalmas poén így kétezer év távlatában, de nem ennyire vicces, ha most is van olyan ló, amelyik rászarhat a márványpadlóra.

Nem szeretnék leragadni ott, hogy Viktor szomszédja a világ legtehetségesebb vízvezeték-szerelője, más különben hogy lett volna milliárdos pár év alatt. Nem, ez csak egy tag, aki nyilván szívlapáttal hordta el a neki felkínált közpénzt. Ennél súlyosabb figurák is vannak, nem a lenyúlt zsé mértékét, hanem az agyi állapotot tekintve.

Voltak csak simán szellemi toprongyok. Az súlyosbító körülmény, hogy egy ilyen bohócból, egy bólogatós mentális gyök kettőből köztársasági elnököt csináltak. Ha a miniszterelnök egy kesztyűbábból csinál államfőt, az azt jelzi, hogy nem akar megdolgozni a sikereiért, azok csak úgy legyenek meg. Lehet mondani, hogy fontosabb volt a feladat ellátása, lehet spórolni a határozott államfőn, egyeztetéseken, miszarokon, de az már nem az igazi.

Ahogy a kenyérsütésnél is el lehet hagyni a kelesztést, csak kicsit szar lesz a végeredmény (asszonypajti metaforája, én a flekkensütésen túl nem merészkedem). De nem ez a legsúlyosabb.

És nem is a sztárközgazdász aki elment ámokfutni a médiába. Egy mindenki által becsült és megbecsült fickó, aki valahol a szakmai csúcs közelében megreccsent. Biztosan több ilyen eset van, de az is tuti, hogy egy egészséges társadalomban az ilyen figurákat inkább parkoltatják valahol, amíg meg nem gyógyul vagy el nem megy medvehagymát termeszteni a Mecsekbe. De nem itthon: itt pozíciót kap, meg feladatot, mert tudják, hogy nem százas a fickó és meg fogja csinálni, amit kell. Ha meg nem, akkor rá lehet sütni, hogy idióta, elvégre ezt rebesgetik róla már évek óta. Szócsőként használni egy zakkantat, hagyni, hogy hülyét csináljon magából mindezt csak azért, hogy a saját gazdaságkutatónk és saját közvélemény-kutatónk számára muníciót adjon: kegyetlen és kíméletlen.

De nem lehet mindenkit sajnálni. Az a gyakorló elmebeteg, aki a magyar kultúra őrző-védője lett, aki lenyúlta a Műcsarnokot, aki saját havilapban mondja meg, hogy kell gondolkodni, aki szerint Spiró nem elég jó író, aki vérciki képekkel illusztrálta a (vérciki) alaptörvényt, az nem érdemel kíméletes bánásmódot. Nagyon szomorú, ha egy állam erőszakkal akar beleszólni abba, mi a művészet. Nemcsak azért, mert az állam ehhez kurvára nem ért, vagy mert nem is ez a dolga. Azért is, mert normális körülmények között az állam magasról leszarja, hogy elküldik a picsába. Sőt, jobb helyeken az ilyen picsába küldőseket megdobják némi támogatással is, hogy lám, mi segítünk, hogy elküldhess minket.

De a legsúlyosabb, ha olyan poziba kerül klinikai eset, ahol eddig a leghülyébb is szakember volt. Mert lehet legyinteni a biztosítós Járaira, aki tényleg nem egy nagy lumen, Simor dettó csak más közegből jött, de mégis parszekben mérhető a különbség köztük és a pöttyös seggű között. Egy pórázra kötött génhibás troll, vagy inkább balrog, nem, mégis inkább csak troll, aki kábé úgy szórakozik a rendelkezésére álló eszközökkel, mint a kiskölyök, aki villát dugdos a konnektorba. Kurva nagy mázlija van, hogy a biztosítékot már fél órája lecsapta anya, mert egyszerre sütött, mikrózott, mosott és szárította a haját, különben úgy odasült volna a falhoz, hogy spaklival se lehetne levakarni.

A legnagyobb veszélyt nem az jelenti, hogy tök alkalmatlan figurák kerülnek kulcspozícióba - ilyen bármikor előfordul, Ciccolina is volt képviselő Olaszországban, Mattäusból és Pintér Attilából meg szövetségi kapitányt csináltunk. A hülyék és valóban beteg emberek gyűjtése és kulcspozícióba juttatása azért gáz, mert bábszínházat csinál a társadalomból. Az ellenállás, az ellentmondás lehetősége elvi marad, amire lehet majd mutogatni, hogy kérem, ez demokrácia, valójában azonban az idomított barmok soha nem fognak ellentmondani semmiben.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/05/04/orban_caligula
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mielőtt mindenki a kardjába dőlne a fidesz győzelme miatt,
  2014-05-07 20:37:42, szerda
 
 

Mielőtt mindenki a kardjába dőlne a fidesz győzelme miatt, hadd szolgáljak egy más nézőponttal.

A
mostani választások eredménye a kormányt váltani akarók szempontjából a lehető legjobban alakult.
Miért is?

-A fidesz szavazótábora több, mint 600 ezer emberrel csökkent,
-a baloldalé 250-300 ezerrel nőtt.
-Az világos, hogy az eddigi gazdaságpolitikát folytatni nem lehet. Ha a kormányváltók nyerték volna a választást, a rendrakásból semmilyen módon nem jöhettek volna ki jól.

Ugyanaz következett volna be, mint Bokros idejében: Antall elkúrta, Bokros rendberakta, mégis Bokros a rossz fiú.

Most minden, az elmúlt 4 évben feldobott ( és rengeteg) szar Orbán fejére hullik vissza.

Most már nehéz lesz Gyurcsányozni, meg "elmúttnyócévezni"!
Meglévő bajaink mellé most már bejön az Orbánék által többszörös kamatra felvett hitelek (a kötvények) visszafizetési kötelezettsége és Paks . Nyugaton már azt ajánlják, hogy ne ruházzanak
be Magyarországon. Ha nincs gyökeres változás, az ország gazdasága 1-2 éven belül összeomlik.

Az idei költségvetés már most erősen deficites.
A gazdaságot rendbehozni azonban csak megszorításokkal lesz lehetséges, más már nincs.

Nincs már eltapsolható nyugdíjpénztári vagyon. A fidesz vagy a megszorításokat választja, vagy rohanunk a szakadék felé.
A EU-ban nagyon jól látják Orbán tevékenységét, ártani nem fognak, de segíteni sem.

Keleten pedig nem hülyék, bármennyire eteti őket Orbán, hogy pl."mi leszünk Európa motorja", meg hasonló blőd szövegeivel.
Amíg egy lehetséges befektető azt látja, hogy itt egyik napról a másikra durván beavatkoznak a piaci feltételekbe, addig nem fog jönni senki sem, inkább megy.

Most éppen a 2012-ben még 76 milliárd árbevételt hozó Samsung gyár zárt be és több száz dolgozója került az utcára.
A rendrakás fájdalmas lesz, sokkal fájdalmasabb, mint Orbánék előtt, a gazdasági válság után volt.
A fidesz egye meg, amit főzött. Ha nem a mi bőrünkre menne, akár azt írhatnám, hogy "legszebb öröm a káröröm". Mielőtt emiatt még bárki kiátkozna, ideírom: Bárki rak rendet, az a politikai erő
beleroppan, lehet, hogy véglegesen. Hát akkor inkább már a fidesz legyen az!

Aki most ellenzékből nyert volna , arra ráomlott volna az egész, a fidesz által gondosan elkészített katyvasz. Pár hónap múlva megint ellepték volna Pest utcáit a kormányzó erők ellen feltüzelt hőbörgő, gyújtogató bandák. A mostani ellenzéki nyertes biztosan megbukott volna.

Szomorú voltam a választások után, nem értettem, hogyan lehetnek ilyen közömbösek a javaikból kiforgatott, jogaiktól visszamenőlegesen megfosztott, megalázott, elszegényített milliók, akik nem mentek el választani.
De most már úgy látom, hogy itt normális államot, demokráciát építeni csak a fidesz romjain lehet.

Bukjon csak bele Orbán és sleppje a vállalhatatlan marhaságaiba, azt követően talán tud ismét egy demokratikus, Európához felzárkózó és fejlődő országot építeni a "nyertes".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papír is van róla, nem lesz itt egymillió új munkahely 10 év
  2014-05-07 20:25:36, szerda
 
  Papír is van róla, nem lesz itt egymillió új munkahely 10 év alatt


A 2010-es választásokra készülő Fidesz egyik szimbolikus ígérete volt a tíz év alatt létrejövő egymillió új munkahely.

Az Origo most azt írja, a 2014-es választások után pár héttel a Fidesz-kormány által készített dokumentumból derül ki, jó, ha szűk két kormányzati ciklus alatt az ígért új állások egyharmada összejön.

A kormányváltáskor kis híján 3 millió 750 ezren dolgoztak Magyarországon, ez a szám tavaly 3,748 millió volt, a konvergenciaprogram (60. oldal) pedig felvázolja, hogy évente 1 százalék körüli mértékben hízik a számuk 2017-ig. Így a most induló kormányzati ciklus utolsó teljes évében 4 millió 60 ezer foglalkoztatott lesz a kormányzati jóslat szerint, vagyis hét és fél év alatt durván 300 ezerrel nő a munkahelyek száma - olvasható a lap cikkében.

Megjegyzik, már most is, a választási kampány előtti hónapokban csúcsra járatta a kormány a közmunkaprogramot, és a téli szakaszba 200 ezer állástalant vontak be, innen továbblépni már nehéz.

http://propeller.hu/itthon/2919673-papir-is-van-rola-nem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszűnhet a Nemzeti Taxi, több száz sofőr utcára kerül
  2014-05-07 20:24:22, szerda
 
  Megszűnhet a Nemzeti Taxi, több száz sofőr utcára kerül


Milyen taxit hívnak a Jobbik képviselői? 2-3 kivétellel az MSZP-s Rádiótaxit. Ugyanis ezzel van szerződése a parlamentnek.

Több száz családfenntartó taxis kerül utcára, bedőlnek a cégek is, írja a vg.hu. Több száz taxis nem tudja kigazdálkodni a politikai maffia által rárótt új terheket (átfestés, átmatricázás, URH lecserélése), de ami még durvább, hogy ezután a taxitársaságoknak 50 millió forint kauciót kell letétbe helyezni diszpécserközpontonként! Tetszik érteni. A kisebb cégeknek ez a vég.

És ezt hívja “tisztességes piaci versenynek" a maffiarezsim. Többek közt a pár tucat taxissal dolgozó Nemzeti Taxi is lehúzhatja a rolót. Tippeljen az olvasó, milyen taxit hívnak Vona Gáborék, a Jobbik képviselői? Nos, 4-5 kivétellel az MSZP-s Rádiótaxit. Ugyanis ezzel van szerződése a parlamentnek. Mivel ez a jobbikos képviselőknek is ingyenes, s évek óta inkább ezzel járnak, mint hogy megtámogassák az egyetlen nemzeti radikális kiscéget, amelyik évek óta segíti a nemzeti tudatra ébredést, tarifái pedig barátságosak voltak. Eddig tartott, köszönjük Tarlós, köszönjük Jobbik. Most, természetesen a utasok is drágábban fognak utazni, vagyis csökken a forgalom is, ami további csődökhöz vezet.
Kötelező besárgulni

Kötelező besárgulni

Kevesebb taxitársaság lesz Budapesten, és több száz családfenntartó maradhat munka nélkül szeptembertől az új fővárosi taxirendelet miatt - közölte a Rádió Tele5 Taxi és a Budapest Taxi. Mindenki tudta, hogy erről szól a történet, nem a taxizás szabályozásáról, hanem arról, hogy a pártmaffiák újabb zsíros koncot szerezzenek maguknak. A hiénák megfékezésére az új keret alkalmatlan, a tisztességesek csődbe kergetésére annál inkább.

Tisztességes verseny törvényi úton kizárva

Tisztes verseny helyett már megindult a kisebb cégek felvásárlása vagy tönkremenetele, és hamarosan 1-2 társaság kerülhet monopolhelyzetbe. Természetesen az ár és minőségi verseny új törvény megalkotásával kizárta a fővárost is irányító politikai maffia.

50 milliós kaució!

Sem anyagilag, sem technikailag nem képes megfelelni a szeptember elsejétől életbe lépő változásoknak a magyar taxistársadalom jelentős része a Rádió Tele5 Taxi és a Budapest Taxi közös közleménye szerint. A törvényi változások miatt, a jelenlegi 10-11 fuvarszervező cégből várhatóan jóval kevesebb fog maradni (1 maximum 3). A vg cikke valamiért nem említi kiemelt helyen azt sem, hogy a Fidesz-MSZP maffia 50 millió forintos kauciót írt elő diszpécserközpontonként, halálos csapást mérve a kisebb magyar cégekre.

Több száz családfenntartó maradhat munka nélkül, ha nem sikerül gyors megoldást találni problémájukra. Sokan ugyanis nem tudják kigazdálkodni azt a 160.000-200.000 forint körüli pluszösszeget, amelyre azért volna szükség, hogy a taxisok átfesthessék, átmatricázhassák autójukat, ahogy azt a jogszabály megkívánja. Az álságosan sopánkodó libsi Rádió Tele5 (e név már egy felvásárlás eredménye) különben a piaci monopolizálás egyik haszonélvezője.
A Rádió Tele5 Taxi és a Budapest Taxi közös közleménye szerint kedvezményes hitelekkel kell segíteni azokat, akik nem tudják önerőből megvalósítani az új rendszerre való átállást. Ilyen hitel kidolgozásán dolgozik a Rádió Tele5 Taxi is - írja a közlemény. Na persze... Nekik éppenhogy érdekük a konkurencia becsukatása.

Sok esetben a társaságok és a hozzájuk tartozó alvállalkozó gépkocsitulajdonosok egyike sem vette még tudomásul, hogy a számos esetben hangos és zavaró URH-kapcsolatot kiváltva a taxisofőr az utas adatait már nem a rádión keresztül, hanem valamilyen informatikai eszközön (tableten vagy okostelefonon) keresztül kell majd továbbítani. Nevetséges, hogy az URH zavaró lenne! Munkaeszköz. Ilyen alapon a teherautók meg zajosak, cseréljék le a motorjaikat mind.

Az ilyen GPS-alapú eszközökre való kapcsolódás a legtöbb autóban még nem megoldott, holott elméletileg szeptember elejétől törvényileg kötelező lesz az ilyen jellegű fuvarközvetítés. Hogy miért? Hogy újabb magyar kisvállalkozókat irtsanak ki. Az új törvényrendelet értelmében, az a taxitársaság, amely ezt nem tudja bemutatni, az nem kap működési engedélyt a jövőben.

Mint ismert, 2011. június 8-án Tarlós István főpolgármester kezdeményezte Budapest főváros közigazgatási területén a személytaxi-szolgáltatás egységes rendjének kialakításáról szóló, akkor már 11 éve érintetlenül hagyott, teljesen elavult rendelet felülvizsgálatát, és új rendelet előkészítését. Normális szabályozás helyett azonban magyar kisvállalkozók tömegének tönkretétele, monopolizálódás az eredmény, illetve a minőségi és árverseny megszüntetése - ahogy az nálunk szokás. Az utasok is többet fognak fizetni, jellemzően a talpon maradt két-három zsidó, libsdi, fideszes cégnek.

A Fővárosi Önkormányzat a taxirendeletet 2011 óta mintegy 40 alkalommal “egyeztette" a különböző taxis érdekképviseleti szervezetekkel. Az előkészítés során feldolgozták a beérkezett utasvéleményeket, majd a többszöri, egyeztetés alapján előkészítették az új taxirendelet-tervezetet, melyet a Fővárosi Közgyűlés 2013. április 9-i ülésén elfogadott.

Az új rendelet értelmében a Budapesten szolgáltatást nyújtó taxiknak egységes arculattal kell rendelkezniük, egységes szolgáltatási díjat kell alkalmazniuk, illetve számos paraméternek 2013. szeptember 1-jét követően fokozatosan meg kell felelniük. Csupa jó ürügy haveri körök helyzetbe hozására, a piaci verseny korlátozására.

Drágább lesz taxisnak is, utasnak is

Eszerint szeptembertől egységesen sárga lesz a taxik színe, a gépjárművek életkora legfeljebb 10 év lehet, kötelező lesz a bankkártya-elfogadás és az egységes formátumú tarifatájékoztatás (ez mind durva pénzekbe kerül a magyar taxisoknak). A viteldíj pedig egységesen 280 Ft lesz kilométerenként, vagyis többet fizetünk!.

A módosított fővárosi rendelet, 50 millió törzstőkét, valamint 20 millió forintos vagyoni biztosítékot, GPS-es fuvarszervezést, azonos helyre bejelentett üzemeltetést és diszpécserközpontot is előír a társaságoknak, hogy a kisvállalkozók jelentős részét tönkretegye és 2-3 haveri társaság monopolizálja a piacot..

magyarhajnal.com - vg.hu nyomán

http://magyarhajnal.com/megszunhet-a-nemzeti-taxi-tobb-szaz-fuvaros-utcara-kerul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márpedig Orbán Viktort tisztelni kell!!!
  2014-05-07 19:56:08, szerda
 
 
Márpedig Orbán Viktort tisztelni kell!!!
2014.05.04. 17:57

Plakátokon üzen a nemzet pocakos focihuszára Európának, márpedig azt az országot amelynek államformája stadion, mindenképpen tisztelniük kell. Az lenne persze a legjobb Gábriel arkangyal nemzeti megszemélyesítőjének, ha a világ eleve letolná a nadrágját a félelemtől, és tátva maradt szájjal csodálná szabadságharcát. De mivel ez nekik a saját elméjüktől nem megy, némi emlékeztetőt küld nekik a magyar közterek hirdető felületein. Így ha erre jár valaki turistáskodni a szélesebb világból elviheti a hírt turulmadár országából, reszkessetek józan elmék, cikázik a gyorsnaszád. Meg az ilyen hirdetéssel Simicska is kap némi aprópénzt, ha a napi egymilliárdos közgépesített közpénz nem lenne elég neki.

Mert ez a tákolt Európa nem ért a szép szóból. Hiába osztogatott neki a nagy stadionépítő kokit meg sallert, annak csak olyan fogalmak számítanak érthetően, mint a demokrácia, szabadság, őszinteség, tisztesség. Mindenbe igyekszik beleütni az orrát Európa, lassan már oda vetemedik a gaz labanc lelke, a tőle kapott pénz elköltésébe is bele akar szólni. Márpedig az szigorúan nemzeti ügy. Legyen már mindegy melyik Fideszes haver zsebét tömik ki közpénzzel a tisztességtelen szavazással újra megválasztott kétharmad lovagjai! Ha már az elosztás forráskódját egy ember életén át, de végre megszerezték.

Nagy önbizalommal készül Orbán Viktor megmondani Európa parlamentjében, bizony nála van az olyan tuti megoldás, ha egy országot valaki maga alá akar gyűrni kétharmaddal. Ehhez csak olyan törvényeket kellett hozatnia a magyar országgyűlésben, aminek segítségével a világon egyedül álló módon kiszámolva kétmillió hazai hívét beterelte a szavazófülkébe a másik hat ellenében, akiket meg sikeresen távol tartott onnan, máris újabb négy éve lett a meg nem érdemelt hatalomban. Ehhez még némi közpénzen Tőkés László adott százezer külhoni magyart, amiért most kapott egy helyet, és megélhetést az egykori román forradalmár, és máris megvan az a korlátlan hatalom, amivel újra beleírhat bármit a gránit szilárd alaptörvényébe.

De Orbán Viktor nem csak erről fog beszélni, ha újra megtámadják birodalmát a gaz multik kiszolgálói. Mesélni fog a tündérországi foglalkoztatásról, ahol már megélnek az emberek havi negyvenhétezerből, igaz évente csak kétszázezren, de ez pont elég a növekedési mutatókhoz. Mesélni fog a munka értékéről, és a hallgatók nem is fogják tudni, ez számára egy valódi mese, mert még életében nem dolgozott meg semmiért. Mindent az államtól lopott össze magának. Ez pedig ma már stadionban mérhető. Büszkén fogja elmesélni a családok megsegítését, ha azok alaptörvényben rögzített férj és feleség. Rizsázik majd a rezsi csökkentés mértékéről, és arról, milyen jól jártak azok a családok ahol van úszómedence a házhoz. Kishantos beszántását külön megemlíti, mert meg kell mutatni kik állnak a törvények felett. Ki fog térni hősies küzdelmére az államadósság ellen, ami az országban úgy csökken, hogy közben nő. De legalább Mészáros Lőrinc lehet közben a nemzet gázszerelője, és a leggyorsabban meggazdagodó polgármestere szülőfalujának. Büszkén beszél majd a fogyasztás növekedéséről, hiszen Rogán Antal újabb házat tud vásárolni a családjának kedvenc lakóparkjában. Kiemelheti az ország mennyire takarékos, csak előtte törvényekkel kell megszabadítani a szavazati jogától ha ezt szövetkezetben teszik a tagok, és már vihetik is a haverok a húsos részt. Elmeséli a sajtószabadság magas fokú betartását, hiszen a közszolgálati médiában egyszer nem hangzott el kritika a politikája ellen. Lelkesen magyarázza majd a stadionok nemzeti öntudatra gyakorolt hatását, hiszen ha egyszer majd emelkedik a foci színvonala a hazai meccseken, még ebben a ciklusban el lehet érni az ezres nézőátlagot meccsenként. Úgyhogy van itt miért kikényszeríteni a tiszteletet Orbán Viktor szerint, éspedig előre, ahogy a nagy tettekhez illik.

Már előre lehet tudni, a Fidesz képviselői Európa parlamentjében is olyan gátlástalanul, és cinikusan fognak viselkedni, ahogy azt az itthoniban teszik. Egy ilyen üzenet lényege végül is mindent elárul. Előre nem lehet tiszteletet követelni, azt bizony ki kell érdemelni, még pedig olyan tettekkel, ami a többségnek kedvezően hat, önzetlen, becsületes, tisztességes. De a Fidesz ezeket az elveket nem ismeri. Számukra a lényegi politizálás azon alapszik, keveseknek sokat adni a máséból, sokaktól meg egy keveset elvenni, és azt zsebre tenni. De azért azt nem felejtik el az ilyen politika megvalósítása közben, a keveseknek adott többlet az azoknak jár, a sokaktól elvett kevésért meg a polgár maga a hibás, meg a baloldali liberálisok, és Európa.

Orbán Viktor közben meg győztesen vigyorog majd. Kiépülhet stadion ország, gyarapszik a haverok vagyona, az ország gazdasága meg a párt kezébe kerül, annak termeli a hasznot. Ehhez nem is kellett magát megerőltetni, csak profi módon kifejleszteni az emberek érzelmére ható politizálás tudományát, hazudozni, és megtéveszteni. Ismernie kellett még az ország történelmét, ahol az emberek megszokták, nem szólhatnak bele a politikába, az szerintük rajtuk nem múlik. Ennek hitnek a fenntartásával, meg a saját hívek listázásával megszerezték a korlátlan uralmat az ország felett. Ez a cinikus megtévesztés nem érdemel tiszteletet, de ha egyszer sok ember fog értelemmel politizálni, meg fogják kapni a nekik járó tiszteletet. A történelem szemétdombján. És különben is, a világ tiszteli a magyarokat. Csak Orbán Viktort nem.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/05/04/marpedig_orban_viktort_tisztelni_kell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentés tett az Orbán Ráhel-esküvő pincére
  2014-05-07 19:55:22, szerda
 
 
Feljelentés tett az Orbán Ráhel-esküvő pincére

Index
2014. 05. 07. 18:18

Az ügyészséghez fordult az a pincér, aki Orbán Ráhel lakodalmán dolgozott. A Tiborcz István családjának tükröspusztai birtokán tartott mulatság közben ugyanis eltűnt egy mobil vagy ellopták azt. A felszolgáló állítása szerint ezután őt és mind a hatvan ott dolgozó embert beidézte a rendőrség. Bár egy legfeljebb pár százezer forintos telefonról lehetett szó (hacsak nem arannyal vagy drágakövekkel díszített különleges darab), a rendőrség pénzt és fáradságot nem kímélve minden dolgozótól DNS-mintát vett.


Csókási szerdán a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával. Csókási szerint az esetnek több érdekessége is van. Az esküvő szeptemberben volt, de csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozóiroda. Nem érti azt sem, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya nyomoz.

Állítása szerint csak a dolgozókat “kényszerítette" a nyomozóhatóság a DNS-mintaadásra. A vendégeket nem vizsgálták át utólag. Csókási szerint érthetetlen az is, miért kellett egyáltalán a roppant drága eljárást bevetni egy kisebb értékű telefon eltűnése miatt, miközben a DNS-vizsgálatokra szakosodott labor több ezres elmaradásban van ennél sokkal súlyosabb bűnügyekben is. Kíváncsi lenne arra is, mennyibe került 60 ember DNS-vizsgálata és az egész nyomozati eljárás.
fotó 1
Fotó: Vanik Zoltán

Az ügyben korábban mi is feltettük kérdéseinket a rendőrségnek. Április 3-án azt a választ kaptuk, hogy a válasz megérkezéséig legyünk türelemmel.

Most ismét elküldtük ugyenezeket a kérdéseket a rendőrségnek. Most is azonnal jött a (valószínűleg automatikus) válasz: legyünk türelemmel.

http://index.hu/belfold/2014/05/07/feljelentes_tett_az_orban-eskuvo_pincere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA EZEK UTÁN MIT VÁRHATUNk
  2014-05-07 19:30:22, szerda
 
 

Meggyőződésem, hogy április 6-án a választók világos üzenetet fogalmaztak meg az új Országgyűlés számára.

Üzenetet, miszerint lezártnak tekintik a múlt terméketlen politikai vitáit.

Nem érdemes vitát folytatni arról, hogy Magyarország köztársaság-e, hiszen Alaptörvénye ezt egyértelműen kimondja.

Nem érdemes terméketlen vitákat folytatni arról, hogy új Alaptörvényünk kiállja-e a jogállamiság próbáját, hiszen a választók egy demokratikus választáson egyértelműen állást foglaltak erről.

Áder János 2014. május 6.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soha ilyen rossz áprilist nem zárt még a költségvetés
  2014-05-07 19:28:49, szerda
 
  Soha ilyen rossz áprilist nem zárt még a költségvetés
2014. május 7. szerda 16:13:59

Információ
A cikkek nyomtatása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges. Amennyiben Ön már regisztrált, lépjen be a szolgáltatás eléréséhez!
nyomtatáse-mail küldésAjánlom facebook-ontweet on twitterCikk betűméretének csökkentése



Bődületes hiányt termelt áprilisban az államháztartás központi alrendszere, ezzel az éves hiánycél 96 százalékát már kitermelték.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint április végére 951,1 milliárd forint hiány halmozódott fel, ami azt jelenti, hogy az éves 986,4 milliárd forintos hiánycél 96 százalékát már kitermelte a költségvetés.

Azt ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a bevételek és kiadások éven belüli alakulása eltérő és ingadozó lehet, vagyis - ahogy a grafikonjainkon is látható - az év hátralévő részében még ez az aktuális hiány bőven tud hova javulni.

Az NGM tájékoztatása szerint egyébként az egyenleg eltérő alakulását olyan egyedi tényezők eredményezték, melyek a központi alrendszer egész évre vonatkozó pénzforgalmi hiányára nincsenek hatással, vagyis nem veszélyeztetik a kitűzött hiánycél teljesülését.
Ha dolgozna... (X)

Ugyan már kumulált adatokat közöl a tárca, könnyű kiszámolni, hogy áprilisban 250 milliárd forintos mínusszal zárt a büdzsé, aminél rosszabb negyedik hónapra az elmúlt 10 évben még egyszer sem volt példa.

Ezen belül a központi költségvetés 1031,5 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 44,8 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 35,6 milliárd forintos szufficittel zártak. A 2013 első négy hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 528,6 milliárd forint volt - írja a tárca.

A hiánynövekedés okai:

A Magyar Államkincstár a május elejei szünnapok miatt már április végén átutalta a családtámogatásokhoz és a bérek kifizetéséhez szükséges fedezete. Mindez megnövelte az áprilisi kiadásokat, ugyanakkor a májusit csökkenti.
2013 szeptemberétől megvalósuló pedagógus-béremelés hatásai idén magasabbak a kiadások.
2013. április 1-jétől költségvetési szervként működő volt nonprofit egészségügyi gazdasági társaságok kiadásai.
Jelentős mértékben meghaladták a tavalyi azonos időszaki kiadásokat a helyi önkormányzatok támogatásai is.
Rontotta a központi alrendszer egyenlegét a tavalyi év azonos időszakához képest a helyi önkormányzatok adósságkonszolidációja keretében idén április végéig kifizetett 68,6 milliárd forint törlesztési célú támogatás.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/Soha_ilyen_rossz_aprilist_nem_zart_meg_a_koltsegvetes.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gaudi-Nagy Tamás: Pásztor István megérdemelte, hogy leköpték
  2014-05-07 11:00:18, szerda
 
  Gaudi-Nagy Tamás: Pásztor István megérdemelte, hogy leköpték

Gaudi-Nagy Tamás szerint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke hazaáruló, és megérdemelte, hogy leköpték.

Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni - mondta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Jobbik országgyűlési frakciójának volt tagja az M1 Ma reggel című műsorában szerdán annak kapcsán, hogy az általa felhergelt emberek kedden Budapesten a Kossuth Lajos téren szidalmazták és leköpdösték a VMSZ elnökét.

Gaudi-Nagy Tamás úgy vélekedett, hogy Pásztor István hazaáruló, mert összeállt a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető szerb radikálisokkal, azokkal, akik kiüldözték a délvidékről a magyarok döntő többségét. Pásztor azért is a délvidéki magyarság árulója, mert nem követeli a területi autonómiát - tette hozzá.

Ezért ez a legkevesebb amit kaphatott Pásztor István és minden hazaáruló meg fogja kapni a jussát - fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás.


Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmilliós pluszpénz az állami fejes honatyáknak
  2014-05-07 10:45:02, szerda
 
  Félmilliós pluszpénz az állami fejes honatyáknak
2014-05-06 04:45:00

Budapest — Ilyen a parlamenti rezsicsökkentés? Ha a ma alakuló Országgyűlés elfogadja a Fidesz legelső törvénymódosító indítványát, a kormányzati tisztséget is betöltő képviselők továbbra is két fizetést vehetnek fel. Holott a kormánypártok korábban épp azt hangoztatták: a dupla fizetések elkerülése érdekében szigorítanak az összeférhetetlenségi szabályokon.

Rogán Antal, a Fidesz-frakció újonnan megválasztott vezetője azt javasolta ugyanis tegnap: - Ha a parlamenti képviselők kormányzati tisztséget is betöltenek - legyen szó miniszteri, kormányfői vagy államtitkári állásról - felvehessék az érte járó fizetést. Ez pedig azt jelentené, hogy például a miniszteri szinten már milliós járandóság mellé májustól a 747 ezerre nőtt képviselői alapdíj is járna. Az állami vezetők dupla juttatása egyébként eddig is élt, csakhogy korábban alacsonyabb, 231 ezer forintos képviselői alapdíj illette meg a tisztségviselő politikusokat.


Egyelőre nincs más szállodákkal szerződés
Megduplázta a Fidesz Gyurcsány parlamenttől kapott fizetését
Magyar számlán is rejtegetett Simon 75 milliót
Így a többlet több mint félmillió forint fejenként. Jelentős változás ez a 2012-ben elfogadott országgyűlési törvényhez képest, amely megszüntette 2014-től az álláshalmozást, mégpedig meglehetősen radikálisan: amellett, hogy a parlamenti képviselők többek közt nem tölthetnek be önkormányzati képviselői, polgármesteri vagy megyei közgyűlési tisztséget, le kell monda­niuk egyéb jövedelemszerző munkájukról is - ezt annak idején azzal indokolták a kormánypártiak, hogy a parlamentben mással nem foglalkozó honatyákra van szükség.

Mindez azt jelenti, hogy ha egy parlamenti képviselő miniszterként dolgozott, 1,1 milliós bruttó fizetése mellé 231 ezer forintot vehetett fel képviselőként, most pedig félmillióval többet, 1,85 milliót kaphatnak majd. A miniszterelnöki fizetés pedig meghaladja majd a kétmilliós plafont: az 1,5 milliós havi jövedelem mellé további bruttó 747 ezer forintos plusz társul, ez együttesen 2,25 millió forintot jelent.

- Az összeférhetetlenség szigorítása mindenképp indokolt volt, de nem spórolási okokból, hanem mert a képviselői és a polgármesteri feladatok nem elláthatók hatékonyan egyszerre - mondta el a Blikknek László Róbert politikai szakértő, aki hozzátette, ahogy várhatóan a kisebb létszámú parlament sem eredményez érdemi megtakarítást, úgy az összeférhetetlenség szigorításától sem nagyon várható ilyesmi.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/felmillios-pluszpenz-az-allami-fejes-honatyakn ak-2250961
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4535
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.