2014-06-12 15:22:22, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
6-6 darab piros és zöld paprika
10 sárgarépa
4 petrezselyem
2 nagy fej hagyma
1-1 zeller és karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
4-5 zellerlevél
0,5 kg só (jódmentes)
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra, kisebb, darálható darabokra vágjuk.
A megtisztított zöldség kb. 3 kg volt. Húsdarálon ledaráljuk, a sóval összekeverjük, üvegekbe szedjük, lekötözzük, s mehet a kamrába.
A só tartósítja, semmi más nem kell bele. Mindenféle levesekbe, húsra, rizshez és tarhonyához, szóval szinte mindenhez használom. Már a 2. üveget is majdnem kiürítettem. Jövőre sokkal többet fogok készíteni. Szerintem a zöldségek aránya tetszőleges is lehet, mindenképpen csak jó lehet, hisz friss zöldségeket tartalmaz. Használata során a sózással vigyázni kell, hisz elég sok sót tartalmaz!
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|