Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Binjámin Netanjáhu "hivatalos üzenetét" adta át Orbán Viktor
  2014-06-15 21:15:00, vasárnap
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-06-15. 18:21
Binjámin Netanjáhu "hivatalos üzenetét" adta át Orbán Viktornak az izraeli miniszter Budapesten

A Budapesten tartózkodó Uzi Landau izraeli turisztikai miniszter (Likud - Béjténu) a magyar fővárosban tartott beszédében a Ciszjordániában elrabolt három jesivanövendék elrablásával is foglalkozott. Landau szerint Washington a terrort bátorítja azzal, hogy elismeri a Mahmúd Abbász vezette palesztin nemzeti egységkormányt, vagyis - Landau megfogalmazásában - palesztin "terrorkormányt" - közli a Kol Háj és az Árúc 7 izraeli hírportál.

Uzi Landau és Orbán Viktor kézfogója Budapesten (Fotó: Árúc 7)

Uzi Landau személyében ismét egy szélsőséges, rasszista nézeteiről elhíresült, a zsidótelepítés ismert támogatója látogatott el Magyarországra. Az izraeli turisztikai miniszter a kormányzó Likud Béjténu által delegált miniszter, aki előbb Menáchem Begin Hérut, majd Likud pártjának lett oszlopos tagja. A fentebb említett izraeli hírportálok szerint Landau Budapesten a többi között találkozott Orbán Viktor kormányfővel, akinek átadta Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök "hivatalos üzenetét". Arról nem szól a hír, hogy mit tartalmaz a "hivatalos üzenet", ezért csak sejtéseink vannak.
Uzi Landau az izraeli sajtónak Budapesten elmondta: a palesztin nemzeti egységkormánnyal szembeni ellenállását látja igazolva a három jesivanövendék csütörtöki elrablásával. "Ez a terrorcselekmény is rávilágít a Mahmúd Abbász vezette terrorkormány igazi pofájára", jelentette ki Budapesten az izraeli miniszter. Landau egyben fölszólította (sic!) Magyarországot és az Európai Uniót, hogy tartózkodjon a palesztin "terrorkormány" elismerésétől.
Egyébként az izraeli sajtó beszámolója szerint Uzi Landau a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolat újrafelvételének 25-ik évfordulója alkalmából érkezett Budapestre és mondott beszédet. (Ha már itt járt, a Fidesz cionista bizniszszektájának magyargyűlölő szeánszán is tiszteletét tette - a szerk.)
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129218/#ixzz34jkQLqoA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt mondta a Zsidó Világkongresszus elnöke Budapesten
  2014-06-15 20:57:26, vasárnap
 
  Ezt mondta a Zsidó Világkongresszus elnöke Budapesten
2014. június 15. 17:14
Hunhír.info

Meg kell mutatni a világnak, hogy a zsidók és a keresztények együtt megvédik Izraelt, az arab keresztényeket és támogatják egymást - mondta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke a Jeruzsálem-nap rendezvényen, vasárnap Budapesten.

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány és a Hit Gyülekezete által szervezett eseményen Ronald S. Lauder beszédében kiemelte: "a ti harcotok a mi harcunk", ahogyan a keresztények kiállnak Izrael állam és a zsidó nép mellett, úgy ők is kiállnak mellettük. Sosem lehet eltűrni a keresztényeket érő fenyegetéseket, ahogyan az antiszemitizmus sem tolerálható, hiszen e kettő között nincs különbség - hangsúlyozta.

Úgy vélte, a zsidókat a keresztényekkel több dolog köti össze, mint bármely más néppel a Földön, hiszen ugyanazt a Bibliát olvassák és ugyanúgy békében akarnak élni a szomszédjaikkal egy ellenséges világban. Most minden eddiginél fontosabb, hogy kiálljanak egymásért, mert egyre erősödik a diszkrimináció és a gyűlölet szerte a világon - vélekedett.

Ronald S. Lauder a magyarországi holokauszt 70. évfordulójával kapcsolatban elmondta: bár Hitler adta ki a parancsot, a gyilkosságokat magyarok követték el, a nyilasok, ez "az antiszemita banditákból álló szélsőséges csoport". Magyarországon 800 ezer törvénytisztelő zsidó élt a háború előtt, de közülük 600 ezren meghaltak a koncentrációs táborokban - emlékeztetett.

Hangsúlyozta: ma is hallani hasonlóan szélsőséges nézeteket Magyarországon. Kijelentette: a Jobbik szélsőséges párt, amely fennhangon uszít romák, zsidók és "a közös nyugati értékeink" ellen.

A Zsidó Világkongresszus elnöke felidézte: a 70 évvel ezelőtti budapesti borzalmak idején voltak fénysugarak is, például Raoul Wallenberg svéd diplomata és azok az egyszerű, templomba járó emberek, akik kockáztatták saját és családjuk életét a zsidók védelmében. Akkor is létezett jóság és valódi bátorság, és az igazi keresztények ma is különbséget tudnak tenni jó és rossz között - közölte.

Beszédében arra is kitért, hogy Isten odaígérte Izrael földjét Ábrahám leszármazottainak, és Jeruzsálem a zsidó nép örök fővárosa. "A zsidó nép szíve Jeruzsálemben dobog", és sosem lehet többé a zsidó népet és városát elszakítani egymástól - emelte ki.

Ronald S. Lauder azt mondta, Izrael az egyik legéletképesebb demokrácia nemcsak a Közel-Keleten - ahol valójában az egyetlen igazi demokrácia -, hanem az egész világon. Izrael minden vallást védelmez, miközben a körülötte lévő országokban üldözik a más vallásúakat - közölte.

A Zsidó Világkongresszus vezetője végül megköszönte a jelenlévőknek, hogy támogatják Izraelt, és megígérte, hogy ugyanazzal az eltökéltséggel harcol a keresztényellenes terror ellen, amellyel az antiszemitizmus ellen is küzd.

Uzi Landau izraeli turisztikai miniszter az eseményen tartott előadásában hangsúlyozta: a magyarok, európaiak és az izraeliek közötti barátság a közösen vallott értékeken, a Biblia értékein alapul: az emberi jogok tiszteletén, a szabadság, a vallásszabadság és a szólásszabadság védelmén. Ezek az értékek azonban az Izraelt körülvevő országokban hiányoznak, a Közel-Kelet államai egymás után omlanak össze, kormányok buknak meg és az emberi jogok tisztelete is megszűnik - vélekedett. Hozzátette: az iszlamizmus megerősödése tapasztalható, sok arab országban a rend helyét káosz kezdi átvenni, és terrorista erők özönlik el ezeket az államokat.

Az izraeli politikus szerint ebben a helyzetben a kisebbségek, köztük leginkább a Közel-Keleten élő keresztények szenvednek a legtöbbet. Az egyetlen ország a térségben, ahol a keresztények száma növekedett az elmúlt időben, Izrael, mert ez az ország a demokrácia, a szabadság és az egyenlőség szigete a Közel-Keleten - fogalmazott. Mint mondta, Izrael büszke arra, hogy védelmezi a kisebbségek jogait, hogy ebben az országban mindenki szabadon élhet a hite, a lelkiismerete szerint és gyakorolhatja a vallását.

Uzi Landau hangoztatta: a Nyugat számára az egyetlen stabil, kiszámítható partner a térségben Izrael.

A Jeruzsálem nap egy háromnapos, szombaton kezdődött konferencia kiemelt eseménye a Hit Parkban. A konferencia az Izrael Szövetségesei Alapítvány első európai csúcstalálkozója. A washingtoni és brüsszeli székhelyű alapítvány a világ több országgyűlésében támogat Izrael Szövetségesei parlamenti csoportokat, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak az izraeli knesszettel. Az alapítvány célja a zsidó-keresztény kultúrán alapuló parlamenti kapcsolatok segítése, hangsúlyozva Izrael államának stratégiai, gazdasági, kulturális, tudományos és geopolitikai jelentőségét az európai nemzeteknek.

MTI

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76022
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmad-negyedáron vett telket az államtól a II. kerületi pol
  2014-06-15 20:24:02, vasárnap
 
  Harmad-negyedáron vett telket az államtól a II. kerületi polgármester anyja




Harmad-negyedáron vett telket az államtól a II. kerületi polgármester anyja

Kimondhatjuk, hogy gyanúsan megggazdagodott, fiatal politikusok sötét telekvásárlásaiban a Blikk ma az egyik meglepő piacvezető. Láng Zsolt polgármester építkezéséről az Index írt először, ma viszont azzal robbantott a Blikk, hogy a fideszes titán anyja pályáztatás és árverés nélkül, a környékre jellemző négyzetméterár harmadáért-negyedéért vette meg a Lángéval szomszédos kis telket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől.

Mivel a föld ára 25 millió forint alatt volt - 8,6 millióért jutottak hozzá Lángék - a vagyonkezelő megtehette, hogy nem pályáztat. Igaz, a telek ára csakis azért maradt ilyen alacsony, mert nem pályáztattak, nyílt versenyben simán meghaladhatta volna a 25 milliót. Na, ehhez kell a szerencse.

http://cink.hu/harmad-negyedaron-vett-telket-az-allamtol-a-ii-kerulet-460624932
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Betonba öntött milliárdok
  2014-06-15 20:05:13, vasárnap
 
  Betonba öntött milliárdok

Huszár Ágnes 2014.06.09.04:50



Mellár Tamás, a kitűnő közgazdász professzor, a KSH volt elnöke a 168 óra munkatársával beszélgetve a jelenlegi gazdaságot egy felpumpált békához hasonlította.

A növekedés nem tartható, mondta Mellár professzor, az egész folyamat gazdasági összeomlásba torkollik. Az utalás az ambiciózus békáról szóló Phaedrus mesére vonatkozik, amely megpróbálta magát ökör méretűvé felfújni, de hiába erőlködött, a végén ,,szétpukkadt testtel elterült".

Az előrelátható katasztrófát csak siettetik azok a luxusberuházások, amelyeket Orbán kormányának bemutatásakor jelentett be. A miniszterelnök és hivatala a Várba költözik, a volt Karmelita Kolostorba.

Patinás épület ez, méltóságteljes, ablakaiból pompás kilátás nyílik a Dunára, a budai és a pesti oldalra. Ahogy a neve is mutatja, kolostornak épült, széles folyosókról kis szobák (cellák) nyílnak. Ennek az épületnek az új funkciónak megfelelő átalakítása - tágas termek, tárgyalók kiképzése - rengeteg pénzbe és munkába fog kerülni.

1
Az egykori karmelita kolostor épülete a budai Várban. Legkésőbb 2016. március 15-ig ide költözik a miniszterelnök és hivatala - MTI/Beliczay László

A hivatallal szükségszerűen együtt járó közlekedés pedig alig elviselhető terheket fog róni a főváros egyik kiemelt turisztikai látványosságára, a Várnegyedre. Aki járt már turistaidényben arrafelé, tudja, ezek a terek mindenféle szempontból telítettek. A városnéző turistabuszokat már régóta nem engedik be, a sokszor elviselhetetlenül zsúfolt 16-os kisbusz szállítja azokat, akiknek munkahelye, lakása vagy egyszerűen dolga van a középkoriasan szűk utcák valamelyik épületében. A miniszterelnöki hivatal működése még egyszerű hétköznapokon is állandó gépkocsiforgalommal jár majd. Ünnepségek, diplomáciai események alkalmával ezeknek a sokszorosával kell számolni. Mennyire korlátozza majd ez a turistaforgalmat? Mennyivel csökkenti az idegenforgalomból származó bevételt?

De nem a Karmelita Kolostor átalakítása kormányfői hivatallá lesz az egyetlen változás a Várban. A Budavári Palota felújítása miatt a Nemzeti Galéria Gyűjteményei a közeljövőben leköltöznek a Városliget egy (!) négyzetkilométernyi területén építendő múzeumi negyedbe. Hallani azt is, hogy a Széchenyi Könyvtár sem maradhat az oroszlános udvarban. Az efféle hatalmas gyűjtemények költöztetése irgalmatlanul nehéz és költséges logisztikai feladat. Emlékszem, amikor a Széchenyi Könyvtár könyveit és pótolhatatlan kéziratgyűjteményét átköltöztették a Nemzeti Múzeum szűkös termeiből és raktáraiból jelenlegi helyére. A gyűjtemények elviselhetetlenül hosszú ideig nem voltak hozzáférhetők a kutatók és érdeklődő olvasók, tanárok, egyetemisták számára. Emlékszem arra az örömre is, amikor megláthattuk a nemzeti könyvtár új otthonát, ahol tágas olvasói terek és tudományos előadások, konferenciák lebonyolítására alkalmas előadótermek várták az érdeklődőket. Nemsokára újra ládákba kerülnek a gyűjtemények, hozzáférhetetlenek lesznek sokáig, új otthonuk címe egyelőre ismeretlen.

Orbán azt is bejelentette, hogy a következő években néhány minisztérium vidékre költözik. A Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra, a Földművelésügyi Debrecenbe, a Miniszterelnökség vidékfejlesztési részlege pedig még az idén Kecskemétre. Értjük a szimbolikus üzenetet: ne a pesti aszfaltról, hanem a hortobágyi puszta közeléből intézzék a magyar föld ügyeit, a nemzetvédelemnek pedig jobb helye lesz a hajdani koronázó városban, mint a pesti Lipótvárosban.

Nem elvileg kifogásoljuk a minisztériumok vidékre helyezését, van ilyesmire példa külföldön is. Csak annyit kérdezünk szerényen: éppen most jött el ennek az ideje? Ennyire gazdagok, ennyire erősek vagyunk? Csakugyan óriási épülettömbökre kell forint- és eurómilliárdokat költeni, amikor az egészségügy és oktatás intézményei megalázó, filléres gondokkal küzdenek? És mi lesz azokkal az épületekkel, ahol jelenleg székelnek a minisztériumok? Ki veszi át például a Honvédelmi Minisztérium Honvéd utcai hatalmas épülettömbjét?

Az intézmények vidékre helyezésével persze nemcsak a hivatali épületek költöznek, hanem a bennük dolgozók is. Új, minőségi lakás kell a miniszternek, az államtitkároknak és az osztályvezetőknek. Aligha fogják saját pénzükből megoldani vidéki lakhatásukat.

Itt is felmerül a közlekedés kérdése. Míg jelenleg pár percnyi távolságra fekszenek egymástól a minisztériumok, ez a jövőben több órányira nőhet. Aligha fogják skype-on tartani a kormányüléseket. A valószínű az, hogy tízmilliós autók szállítják a fővárosból vidéki székhelyükre és vissza a fontos embereket, újabb terhelést róva az épített és a természetes környezetre.

Az Orbán kormány pontosan azt szándékozik tenni, amitől neves közgazdászok óvnak mindenkit. A hazai gazdaság gyenge fellendülése által létrejött és az Uniótól kapott pénzeket ,,betonba öntik", épületbe, emlékműbe, szimbolikus terekbe és tárgyakba. Lesznek persze, akik jól járnak a beruházásokkal. A kivitelező cégek egészen biztosan, amelyek közül aligha fog hiányozni a Közgép és a kormányzati pályázatokon eddig is sikerrel szereplő más vállalatok. Azt is tudjuk, ki jár rosszul a fékevesztett költekezéssel. Mi mindannyian, körön kívül levők, akik hiába várjuk a hazai gazdaság fellendülését, a fizetések, szociális juttatások és nyugdíjak stabil hátterének egyedüli zálogát.

A miniszterelnök és az államfő büszkén mutathatja külföldi vendégeinek a lakosztályából nyíló kivételes panorámát. Abból a magasságból nem látszanak a lepusztult lakótelepek, a gazzal benőtt gyárudvarok, a bezárt iskolaépületek: a magyar valóság hiteles képei.

Milyen tanulságot vont le Phaedrus a bőrébe nem férő béka történetéből? ,,A gyenge elpusztul, amikor utánozni akarja az erőst." De amíg a vers negatív hőse maga szenvedi el nevetséges elbizakodottságának büntetését, itt egy egész közösség szenvedi meg egy személyi döntés pusztító következményeit.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/386886_betonba_ontott_milliardok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lézer Jani külföldi útjáról a huszadik nulla magyarázkodik a
  2014-06-15 12:43:19, vasárnap
 
  Lézer Jani külföldi útjáról a huszadik nulla magyarázkodik az atv-n.
- Az ország érdekében utazott. - szögezi le.
- Akkor miért fizette vissza? - kérdezi KO.
- Mert a bíróság úgy döntött, - hangzik a válasz.
TESSÉK????????
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok v
  2014-06-15 12:38:36, vasárnap
 
  A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok van, hanem szakadék!
2014. június 14.

Az egykulcsos adót pártunk és kormányunk alkotmányos védelem alá helyezte. Gyerekszámtól függően ennek köszönhetően a hatalom és népes holdudvara alig fizet adót. Emiatt 450 milliárd forint adóbevétel esik ki, amit a világ legmagasabb áfájával szednek be. Elég arcátlanul tegnap Orbán Viktor arról beszélt a közszolgálati rádióban, hogy az egyenlő közteherviseléshez ragaszkodik, ezért is kellenek a különadók a multikra, bankokra, és ezért kell a reklámadó. Arról nem beszélt, hogy miután ők ezt megtették, a megterheltek azonnal ránk terhelik a fizetni valót!!

Ilyen előzmények után ez nem hangzik valami erkölcsösnek. Mert nálunk a cirka 700 ezer minimálbéres, akiknek nagy része értéket állít elő (fizikai munkát végez) a 16 százalékos egykulcsos adó miatt mindössze nettó havi 66 ezer forinthoz jut. A közmunka nem munkahely! Közmunkásból is van vagy 200 ezer, és bizony több mint 600 ezren már kiszorultak a hazából, külföldön dolgoznak. A külföldön dolgozókat is, a közmunkásokat is úgy kezeli a statisztikai hivatal, mintha itt lennének munkaviszonyban. A külföldön dolgozók választójogának gyakorlását szinte teljesen ellehetetlenítették: nem szavazhatnak levélben!!

41 darab államtitkár áll hétfőtől ,,munkába". Kontrát Károly újra Pintér Sándor magyar hangja lesz a parlamentben. Mi a jó büdös francot fog ennyi fehér galléros csinálni, és ennyi temérdek pénzért? A parlamenti képviselők létszáma felére csökkent, a költség viszont a luxus költekezés miatt megduplázódik.

A hatalomnak és holdudvarának a jövedelme egymillió körül van, a társadalom átlagjövedelme vajon mennyire közelíti ezt meg? Miért nincs arra intézkedés, hogy legalább annyi jövedelme legyen az átlag magyarnak, hogy EMBER módjára megtudjon élni? Mindezek ellenére a csalafinta választójogi törvénnyel megint meglett a kétharmad, amit lehetne a társadalom javára is fordítani!
Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy olyan fideszes törvényt vagy kormányrendeletet, amely a magyar társadalom javát szolgálja!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szeretem azt a világot, ahol Kósa Lajos...
  2014-06-15 12:14:38, vasárnap
 
 
Nem szeretem azt a világot, ahol Kósa Lajos...
2014.06.11. 09:14

Igazság szerint arról akartam írni, hogy egy olyan országban, ahol a sajtószabadságról Berki Krisztiánok herevasalásának kontextusában beszélnek és indokolnak 40%-os extra adókat, ott nagyjából mindegy hogy a befolyt összeget a beteg gyermekek rehabilitációjára, vagy a minőségi újságírás feltételeinek megteremtésére hivatkozva osztja szét hűséges alattvalói között a kormány. Csakhogy találtam egy legalább ennyire szóra érdemes, szimbolikus, de nem jelentőség nélküli intermezzot kis magyar közéletünk szürke hétköznapjaiból. Amely Kósa Lalánk eszét dicséri és kihagyhatatlan: nem szeretem azt a világot, ahol férfi és nő egyforma.

Nem esik jól, de kénytelen vagyok elismerni: emberünk eltalálta szarva közt a tőgyét. Én sem szeretek ilyen világban élni. És gyanítom, hogy bármit is próbál sugallni ez a megállapítás azon túl amit sugall, így van ezzel honfitársaim releváns többsége is. A nem mindegy a kérdés, amely nyomán ez a provinciális bölcsesség elhagyta Mr. Kósa száját. Hogy vajon miként lehetséges az, hogy a június 6-án megalakult Orbán-kormánynak nincs egyetlen női minisztere sem. Mivel harrachpéterül még mindig nem sikerült megtanulnom, kénytelen vagyok Kósa frenetikus beszólásán megrökönyödni. A miniszterség nálunk alapvetően férfiak által űzött meló, és mivel Kósa meg a Fidesz szerint a nő ne legyen már egyforma a férfival, jó messzire elhajtották a fehérnépeket a kormány rúdjától. Mert a Fidesz logikája szerint a nő attól lesz férfi, hogy miniszteri bársonyszék kerül a feneke alá.

Nem mintha föl tudnék sorolni fideszék háza tájáról legalább néhány nőt, aki egyforma lehetne Kósával, biztosan bőven van ilyen, de nem az én dolgom alkalmassági teszteknek alávetni ezeket a hölgyeket, akik - linkelt videó tanúsága szerint - vagy teljes mértékben helyénvalónak találják, hogy ez így van jól, vagy futva menekülnek a kérdés elől.

Távol áll tőlem a női kvótához való ragaszkodás, és nem gondolom, hogy minden ötödik nőnek miniszteri szék járna hivatalból. A Kósa-féle érvelés primitívsége viszont újra kidomborítja a női egyenjogúságért vak komondorokkal küzdő, a patriarchális szemlélet fojtogató bűzétől rohadó kormánypárt világnézetét. Üzenném Kósának, hogy áldott szerencséje a világnak, hogy a férfi és a nő soha nem lesz egyforma, és addig minden bizonnyal okunk van örülni. Freudi elszólása azonban "nem csak, hogy küzdünk a női egyenjogúság ellen" nem lehet a véletlen műve. És bár érteni vélem, amit mondani akar, attól, hogy a legtöbb nő bíró, miért ne akarhatna egy férfi műúszó lenni? Ez a zavaros, izzadtságszagú magyarázkodás, a nő legyen nő, a férfi legyen férfi típusú suttyó mellébeszélés újfent a Fidesz gyengébbik nemmel szembeni, következetes lenéző szemléletét állítja reflektorfénybe, amely egy európai országra nézve több mint szégyen és gyalázat.

Én sem szeretnék egy olyan világban élni, ahol a nő férfiként, a férfi nőként él. Szerencsére ez a veszély nem fenyeget, Kósának sem kell emiatt agonizálnia. Viszont nem bánnám, ha egy olyan világban élhetnék, ahol a férfiak és nők közötti egyenjogúság a világ legtermészetesebb dolga lenne: megbecsültségben, karrierlehetőségekben, az emberhez méltó élet esélyeiben. Ahol ilyen és hasonló megnyilatkozások nem hagyhatják el felelős politikusok száját. És legfőképpen nem szeretnék egy olyan világban élni, amelyben ilyen álszent, primitív emberek döntenek sorsokról.


http://hacsaknem.blog.hu/2014/06/11/nem_szeretem_azt_a_vilagot_ahol_kosa_lajos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor kikényszerített igazságai
  2014-06-15 12:09:05, vasárnap
 
 
Orbán Viktor kikényszerített igazságai

2014.06.13. 17:38

Ha nem tudnám, hogy a reklámadó gyalázata pár hónap múlva ugyanúgy a kollektív memóriakiesés szemétdombjára kerül, miként korábban az alaptörvény példátlanul önkényes foltozgatása, a dohánypiac arcpirító feldarabolása, vagy a legkiszolgáltatottabb társadalmi réteg vegzálása, akkor is szóvá tenném: a reklámadó, nem kényszer és nem igazság. Most, hogy Orbán Viktor hivatalosan is megerősítette, szerinte ez az adó azt jelzi, hogy van igazság, eggyel több okom van kinyilvánítani mit gondolok azokról a kényszerű igazságokról, amelyeket a Fidesz kormányzásának köszönhetően sokadik éve, nap mint nap lenyomnak a torkunkon.

Az RTL Klubbal ellentétben, én nem várok csodákat Áder Jánostól. Bármennyire is cinikus, hogy a költségvetés szempontjából minimális reklámadó csaknem felét az RTL Klubnak kell megfizetni, miközben részesedésük a teljes reklámpiacból nagyjából 15 százalékos. Bármennyire is cinikus, hogy az RTL Magyarország már ma is nagyobb összeggel árul hozzá a közteherviseléshez, mint a reklámadóból várt állami bevétel. Ennek ellenére, az egyetlen orbáni igazság szellemében ,,be fogunk szedni 9-10 milliárd forintot egy olyan szektortól, amely nagy méretű, és nagyon nagy profittal dolgozik". És igen, be fogják szedni. Sokadik éve ezt teszik: onnan szedik be, ahol még van. Ezt hívják unortodox gazdaságpolitikának.

Mert ma Magyarországon állítólagos piacgazdasági körülmények között, az egészséges piaci verseny szellemében Orbán egymaga igazságot tehet. Eldöntheti, hogy kik azok, akik szerinte nagyon nagy profittal rendelkeznek, és önkényesen megadóztathatja őket. A kikényszerített, felcímkézett igazságok nevében. Mindenféle magyarázat nélkül. A kereskedelmi tévék népbutítására és a méltányos közteherviselés elvére hivatkozva ilyen módon lehet legitimálni a nemzeti együttműködés rendszerében folyó szakszerű, profi népbutítást. Pedig a nem létező ellenségekkel folytatott igazságos harcok butító populizmusának két pofára zabálása helyett, nem volna oly megerőltető belegondolni: a fentiek alapján vajon ki és mi jön ez után, ki és mi lesz a következő?

Ha a társasági adót, nyereségadót fizető média vállalkozásokra ilyen módon lehet plusz terheket róni, akkor nem logikus, hogy bárkivel megtörténhet ugyanez? Persze nem a kültéri reklámhordozókban utazó, gyakorlatilag az egész piacot letaroló, sok kis cégecskében nyerészkedő Simicska-félékre gondolok, akik teljes védettséget élveznek a reklámadóval szemben. Sőt, nem is a milliárdos osztalékokból tengődő Mészáros Lőrincekre, vagy Orbán Győző Bálintokra, az állami liciteken mindenkit eltaposó Közgépet taszítókra, az ő profitjuk valamiért nem szúrt szemet az igazságosztók háza táján. De gondolok mindenki másra, aki történetesen rossz szekeret tol, még akkor is, ha profitja után tisztességesen adózik.

Azt hiszem, a legfélelmetesebb ebben a történetben is ez a semmihez nem hasonlítható, ellentmondást nem tűrő, igazságnak titulált önkényeskedés. Amely önkényeskedéssel egy baj van: teljesen kiszámíthatatlanná teszi a gazdaságot. Azt a gazdaságot, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor - aki érdemi kérdésekre adott érdemi válaszok helyett saját gondolataival szeret előhozakodni - azt nyilatkozta pár önálló gondolattal lejjebb: "4-6 százalékos gazdasági növekedés kell, ami nem lehetetlen."

Valóban: nem lehetetlen. De nem is valószínű. A kikényszerített igazságok már csak ilyenek. Attól, hogy egy büdös nagy valótlanságra ráragasztjuk az igazság címkét, még nem válik automatikusan azzá. Attól, hogy a szomszédom szerintem túl sokat keres hozzám képest, az ő szerintem "fölös" bevétele egyáltalán nem illet meg engem. Vágja, miniszterelnök úr?

http://hacsaknem.blog.hu/2014/06/13/orban_viktor_kikenyszeritett_igazsagai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliók mennek el Orbán államtitkáraira
  2014-06-15 12:08:21, vasárnap
 
  2014.06.13. 18:12
Százmilliók mennek el Orbán államtitkáraira

Orbán Viktor 41 államtitkárt nevezett most ki, korábban 44 fővel dolgozott. Bajnai szakértői kormányában 25 államtitkár volt. Éves szinten százmilliókkal kerültek többe Orbán emberei, mint Bajnaié..

Az Orbán-kormány 2010-ben a spórolást hangoztatva alakította át a kormányzati struktúrát, 13-ról 8-ra csökkentve a minisztériumok számát. ,,1990 óta sosem volt ilyen kevés minisztérium és miniszter, mint most" - büszkélkedett 2010-ben a miniszterelnök. Akkori helyettese, Navracsics Tibor pedig úgy fogalmazott: "a karcsúbb kormányzati struktúra az első lépés a bizalom visszaszerzése felé".

Nem sokkal később azonban kiderült: szó sincs sem karcsúbb kormányzati struktúráról, sem spórolásról. Bár miniszterből valóban kevesebb volt, de az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma már jócskán meghaladta a Bajnai-kormányra jellemző létszámot. Bajnai 15 miniszterrel dolgozott, munkáját ezenkívül 25 államtitkár és 54 szakállamtitkár segítette. Ez összesen 94 fő. Ehhez lépest az Orbán-kormányban 2013-ban 125 ember volt ezen a szinten: 9 miniszter, 44 államtitkár, és 72 helyettes államtitkár.

Az államtitkárok fizetése 997 ezer forint, a helyettes államtitkároké 750-900 ezer forint volt. A bér mellé pedig jár még személyes gépkocsihasználat, ideiglenes külföldi kiküldetés esetén költségtérítés és napidíj, vagy repülőutakon Európán belüli utazásnál turista repülőjegy.

Így nézett ki a dolog 2013-ban:

Bajnai havi 88,5 milliót költött embereire, ez volt 2010 februárjában, és azóta nem került ilyen kevésbe az apparátus. Orbán ugyanis ennél jóval többet, havonta mintegy 120 millió forintot költött. Ez egyébként évi 378 millió forint különbség, egy ciklus alatt pedig - a dolgozók számának változását is beleszámítva - 1-1,5 milliárd forint. Ehhez azonban hozzá kell tenni: Bajnai csak egy évig volt kormányon, nem tudni, hogy a második, harmadik, negyedik évében hány embert vett volna még fel pluszban.

Havi bérek (forint) Create Infographics

A 2014-es választásokon már szóba sem került a spórolás, épp ellenkezőleg: az Orbán-kormány az eddig megismert információk alapján a második ciklusban sem változtat az arányokon, hiszen államtitkárból például 41 lesz. A helyettes államtitkárok számáról egyelőre nincs információ.

Miniszterek, államtitkárok Bajnai és Orbán idején Create Infographics

http://m.hir24.hu/hirek/belfold/Szazmilliok-mennek-el-Orban-allamtitkaraira
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bunkók sokmilliárdos harca a Fideszben
  2014-06-15 12:00:39, vasárnap
 
  2014.06.15.
Bunkók sokmilliárdos harca a Fideszben
Hakapeszi Miki

Azt se nagyon gondoltuk volna még pár hónapja, hogy egyszer Tarlós főpolgi tűnik majd egy vitában kultúrembernek. De most ott tartunk, hogy szombati közleményében szinte sírva könyörög, hogy vegyék már komolyan a hármas metró bajait, ne vonják már el az uniós forrásokat a metró halaszthatatlan felújításától. Pistukám, ugye mennyire más a politikai túloldalon állókkal tahóskodni, meg nulla érvvel leoltani mindenkit, mint amikor a saját pártod nagyfaszú legényei morzsolják a golyóidat?

Mi is történik? Miután az ellenzék lehúzta magát a klotyón, a Fidesz belharcaira érdemes figyelni. A politikai hatalom birtokosai látványosan próbálják meg kissé háttérbe szorítani a gazdasági háttérembereket, a marakodás szokás szerint azon van, hogy ki kezelje az uniós pénzcsapot. E harc egyik látványos győztesének tűnik Lázár János, aki lassan olyan dolgokat enged meg magának, amit pár éve magáról a fővezérről sem gondoltunk volna, ráadásul közben suttyóbb, mint Tállai András és Győzike együtt véve. A legfrissebb ügy, hogy lazán magához vonta a budapesti közlekedésfejlesztési projekteket, majd le is állította őket kamu indokkal.

Csak találgatni lehet, hogy kimondottan Tarlóssal akar kikúrni, vagy az uniós pénzek átcsoportosításával választókat próbálnak nyerni vidéken - Pestnek már mindegy, azt nyerik, elcsalták maguknak. Vagy mindkettő: mindenképp gyengíteni akarják a főváros hatásköreit, a központosítás része az is, hogy a főváros semmiért se ugathasson, főleg ne zsarolhassa a kormányt.

Nem lehet tehát tudni a hátteret, csak az biztos: az egész egy hatalmi játszma, semmi köze nincs ahhoz, hogy hol van nagyobb szükség egy beruházásra, fejlesztésre. Mert nem kétséges, hogy fel kell újítani a hármas metrót és a többi tervezett pesti közlekedésfejlesztési beruházás is fontos és értelmes projektnek tűnik. Persze a Lázárfalva és Szeged közötti villamos se baromság és az is rendben van,hogy alapvetően a vidékre kell koncentrálni, mondjuk véletlenül se a főváros kizárásával.

A gáz az, hogy nálunk mindig is politikai lobbiérdekek alapján mentek a fejlesztések, minden kormány a saját kedvenc embereit, városait részesítette előnyben. De ez egy bizonyos szintig nehezen kiküszöbölhető, amíg váltógazdaság van. A Fidesz viszont hihetetlen hatékonysággal baszta át a népet a palánkon, s jutott lényegében teljhatalomhoz. Megtehetnék, hogy a szakmai érveket is figyelembe véve valóban ott fejlesszenek, ahol arra a legnagyobb szükség van. Megtehetnék, hogy az általuk folyamatosan ócsárolt unió (nyúlás után megmaradó) pénzét a úgy költik el, hogy azzal a lehető legtöbb ember jól járjon. De nem, e helyett megy a fitymacsattogtatás, a narancsos erős pisták egymást szopatják és mindig a másik kárára akarnak diszponálni a pénzek felett.

Nem kérdés, hogy Tarlóssal is majd megegyeznek az utolsó utáni pillanatban, mondjuk véletlenül az önkori választás előtt bejelentik, hogy megmentik a hármas metrót. De ettől még ez a belső harc visszataszító és felveti azt a kérdést is: miért nem tesz rendet a nagyfőnök? Lehet, hogy Viktor hatalma nem is akkora, mint ahogy azt szinte mindenki gondolja?

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/06/15/bunkok_harca_lazar_leveri_tarlost
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 2753
  • e Hónap: 19546
  • e Év: 152463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.