Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Édes-savanyú csirkemell
  2014-06-17 20:43:26, kedd
 
  Hozzávalók:
 50 dkg csirkemell filé
 1 fél szál póréhagyma
 1 szál sárgarépa
 1 db hegyes erős paprika
 1 piros kaliforniai paprika
 1 darabolt ananászkonzerv
 3 ek ketchup
 2 ek fehérbor ecet
 2 ek worchester szósz
 2 ek szójaszósz
 3 ek méz
 1 ek keményítő
 só
 olaj
Elkészítése:
A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.
Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Snidlinges krémsajtos töltött borda
  2014-06-17 20:20:07, kedd
 
  Hozzávalók:
 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
 1 cs snidling
 1 db tömlős krémsajt
 15 dkg sonka
 só
 őrölt fehér bors
 kevés finomliszt
 2-3 tojás
 kevés zsemlemorzsa
 étolaj
Elkészítés:
A snidlinget és a sonkát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Az apróra vágott snidlinget és sonkát elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal.
A töltelékből teszünk a karajszeletek egyik oldalára majd ráhajtjuk a másik felét és a szokásos módon bepanírozzuk.
Bő olajban, közepes hőfokon kisütjük.
Szalmaburgonyát és salátát készítettem mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Tűzdelt malackaraj
  2014-06-17 20:14:49, kedd
 
  Hozzávalók:
 2 kg bőrös, csontos malackaraj
 2 fej fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 1 kanál só
 20 dkg füstölt szalonna
 1 kk. grill fűszer
 1 mk. őrölt bors
 1 mk. egész kömény
 2 kanál zsír
Elkészítés:
A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt, négyzethálósan bevagdossuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk.
A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük, majd fokhagymával és a szalonnával megtűzdeljük.
Hűtőben, egy órát, vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk.
A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és négybe vágott vöröshagymákat és a maradék fokhagymagerezdeket.
Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon, egy órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.
Köretnek, zöldséges rizst készítettem mellé, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá! -J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Töltött kacsa
  2014-06-17 20:07:44, kedd
 
  Hozzávalók:
 1 db kacsa / az enyém 3kg /
 25 dkg kacsa vagy csirkemáj
 20 dkg gomba
 15 dkg húsos füstölt szalonna
 3 db tojás
 2 fej vöröshagyma
 2 db szikkadt zsemle
 2 dl tej
A tepsibe:
 2 fej vöröshagyma
 4-5 gerezd fokhagyma
A fűszerek:
 majoránna
 őrölt fekete bors
 szárnyas fűszerkeverék
 só
 petrezselyem zöld
Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.
Két darab tojást megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet, ha friss apróra vágjuk.
A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.
A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.
Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá! -J
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Töltött kacsa
  2014-06-17 20:02:12, kedd
 
  Hozzávalók:
 1 db kacsa / az enyém 3kg /
 25 dkg kacsa vagy csirkemáj
 20 dkg gomba
 15 dkg húsos füstölt szalonna
 3 db tojás
 2 fej vöröshagyma
 2 db szikkadt zsemle
 2 dl tej
A tepsibe:
 2 fej vöröshagyma
 4-5 gerezd fokhagyma
A fűszerek:
 majoránna
 őrölt fekete bors
 szárnyas fűszerkeverék
 só
 petrezselyem zöld
Elkészítés:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.
Két darab tojást megfőzünk.
A szalonnát, hagymát, májat, gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet, ha friss apróra vágjuk.
A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.
Beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket, kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.
A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.
A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.
Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.
Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát, amíg szép színt kap.
A sütési idő a kacsa méretével változik.
Jó étvágyat kívánok hozzá! -J
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Ropogós malacoldalas
  2014-06-17 16:47:25, kedd
 
  Hozzávalók 6 személyre:
A sült oldalashoz:
 1,5 kg bőrös malacoldalas
 5-6 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só
 egész kömény
 őrölt bors
 fokhagymapor
 2 ek sertés zsír
A káposztához:
 1 kis fej lila káposzta
 1 kis fej fejes káposzta
 1/2 dl étolaj
 2 ek kristálycukor
 őrölt kömény
 só
 őrölt fekete bors
 1 ek ecet / ízlés szerint /
Elkészítése:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Táplálkozásterápia
  2014-06-17 15:40:48, kedd
 
  Betegség esetén nagyon fontos, sőt gyakran döntő jelentőségű az étrend és diéta megfelelő beállítása. Például az inzulinra nem szoruló cukorbetegek kezelése az étrend szabályozásával történik. Diéta esetén is alapvető és fontos szempont az, ami az egészséges ember számára is általános követelményt jelent a táplálkozásban.

Az étrendnek megfelelő mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, vitamint, zsírokat és kalóriát kell tartalmaznia. Fontos szerepe van a megfelelő időben történő megfelelő mennyiségű táplálék elfogyasztásának. Az étkezések legyenek rendszeresek, a táplálék pedig könnyen emészthető, hogy a beteg szervezet is könnyedén megemészthesse.
Étrend minőségi követelményei a fűszerezésre, só és zsírtartalomra vonatkoznak, míg a mennyiségi kritériumok megadják, hány gramm fehérjét, kalóriát, szénhidrátot tartalmazhat.

Könnyű-vegyes diéta
A gyógyétrendek egyik legelterjedtebb változata. Alapja, hogy nem terheli az emésztőrendszert. A húsokat meg kell tisztítani a nehezen emészthető kötőszövetes, inas részektől, puhára kell főzni, sütni. A könnyű-vegyes diétában az ételek csak kevés zsírt és fűszert tartalmaznak, a szilárd ételeket pedig konyhatechnikai eljárásokkal omlóssá kell alakítani. Száraz hüvelyesek, káposzta, kel és karalábéból készült főzelék nincs az ilyen diétában, ahogy kenyérfélék, élesztett tészták, fűszeres, zsíros húsfélék sincsenek.
Lázas, gyomor- és bélproblémák esetén ajánlott alkalmazni a diétát.

Pépes étrend
Olyankor használatos, amikor a páciens rágóképessége sérül vagy csökken például hiányos fogazat, különböző szájbetegségek esetén, illetve akkor, ha legyengült a beteg annyira, hogy a rágás is nehézkessé válik. Szilárd étel ebben az ételben nem szerepel, minden csak püré formájában, örülve, összeturmixolva. A pépes étrend is tartalmaz leveseket és folyékony táplálékokat, pl. tej.

Súlyos esetben szükség lehet a rágás teljes kiiktatására, ilyenkor folyékony étrendről beszélünk. Ebben az esetben üres levesek, tea, víz, tej, kakaó, gyümölcsből készült italok alkotják az étrendet.
Cukorbeteg diéta
Szigorúan meghatározott a szénhidrát és a fehérje napi mennyisége. Enyhébb betegség esetén elég a cukor kiiktatása az étrendből, helyette édesítőszereket használhat a beteg. Súlyosabb esetben azonban megszabott, hogy az étkezés során hány gramm fehérjét és szénhidrátot fogyaszthat a beteg. Általánosan napi 80 g fehérje és 150 g szénhidrát ajánlott. Ehhez táblázatok segítik már a pácienseket, hogy ki tudják számolni, melyik élelmiszer mennyi fehérjét és szénhidrátot tartalmaz.

Májbeteg diéta
A májbeteg diéta is könnyen emészthető, többnyire nem tartalmaz (vagy csak kis mennyiségben) zsíros ételeket. Vitamindús, szénhidrát gazdag és a legfontosabb, hogy alkoholmentes diéta.
Minden olyan étrend, ami a táplálkozást egyoldalúvá teszi huzamosabb ideig, kerülendő. Az egészséges étrend ugyanis változatos, hiszen az ember alapvetően ,,mindenevő".

Szerző Impulser Magazin
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Halláscsökkenés és fülzúgás
  2014-06-17 15:35:53, kedd
 
  A belsőfül zavarai további problémákat okoznak hallásban és egyensúlyozásban egyaránt. A belsőfül nem gennyes gyulladásos betegségei halláscsökkenés mellett fülzúgást is okoznak. Idegi eredetű halláscsökkenések hátterében lehetnek genetikai tényezők vagy baleset következtében, különböző gyógyszerek miatt is kialakulhat, de sokszor nem tisztázott a pontos oka.

A halláscsökkenés foka lehet enyhe, közepes vagy kifejezett, és lehet egy- vagy kétoldali. Valamennyi hangmagasságra kiterjedhet. Lehet átmeneti, de leggyakrabban sajnos tartós. Megelőzése azonban kiemelt kérdés, védeni kell a fület a zajterheléstől, hangos gépektől munkahelyen, közvetlen környezetünkben, akusztikai traumától (egyszeri erős hang, pl. robbanás).
Időskori halláscsökkenés

Nem számít betegségnek az ötven éven felül jelentkező, eleinte a magas hangokkal kezdődő időskori nagyothallás. Mindenkinél máshogy alakul ki a hallószerv természetes kopásának következményeképp. Természetesen van olyan eset is, amikor idősebb korban is alig észrevehető a halláscsökkenés, de általában a magas hangokat rosszabbul hallják meg egy bizonyos életkorban.

Hallóideg daganata
Hallásromlással jár a hallóideg daganatos megbetegedése is. Sebészeti úton eltávolítható a daganat ugyan, de gyakran a hallóidegek (és arcidegek) áldozatul esnek a műtét során.

Fülzúgás
A fülzúgásnak számtalan oka lehet, legtöbbször az ún. szubjektív fülzúgásról beszélhetünk, amelyet csak a beteg hall. Ennek oka lehet a központi idegrendszer zavara, a hallójárat, belsőfül, középfül vagy a hallóideg különböző bántalma. Fülzúgáskor a beteg sistergést, fütyülést, csengést, búgást, suhogást, morgást, zakatolásszerű hangot hall. A szubjektív fülzúgás gyakran halláscsökkenéssel is társul.

Objektív fülzúgásról akkor beszélünk, ha nem csak a beteg, hanem az orvos is hallja a fülzúgást. Ezt a zajt az izom ritmusos összehúzódása vagy az érben levő turbulens véráramlás okozza.

Fülzúgás vizsgálata
A diagnózis fül-orr gégészeti vizsgálat során állítható fel. Az orvos megvizsgálja a fej-nyak részt, a hallójáratot, a dobhártyát, megnézi, van-e fertőzés a fülben vagy sem. Bizonyos esetekben további vizsgálatok is szükségesek, hallásvizsgálat vagy képalkotó vizsgálatok, mint pl. CT vagy MRI vizsgálat.

Fülzúgás kezelése
A fülzúgás kezelése néhány esetben egyszerűen a fülzsír eltávolításával, fertőzések esetén antibiotikumos kezeléssel lehetséges. Az időskori fülzúgásra megoldás lehet a hallókészülék is, a hallásra káros gyógyszereket pedig lehetőleg mellőzzük. A legfontosabb az életmódváltás, a dohányzás elhagyása, csökkentsük a kávéfogyasztást és elengedhetetlen a nyaki torna, amely javítja a nyaki erek keringését. Különböző alternatív kezelések is hatásosak lehetnek, mint például a pulzáló mágnesterápia, amelynek célja a vérkeringés, a mikrokeringés serkentése.

SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Júniusi finomságunk a meggy
  2014-06-17 15:32:53, kedd
 
  Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyú íze elijeszti a vírusokat, valamint vértisztító hatása van.

Miért egészséges a meggy?

Gyógyhatása:

A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében.

Hormon elégtelenség:

Hormonelégtelenség az öregedés első jele, amikor a test természetes hormontermelése csökken. A hiányt szintetikus hormonokkal, gyógyszerekkel igyekeznek pótolni. A szintetikus gyógyszereknek mellékhatása azonban sok nőnél problémát okoz. Csuklófájás, hajhullás, súlygyarapodás, emésztési problémák, memória zavar, trombózis, depresszió, stb. Ezért ha csak lehet természetes úton próbálunk hozzájutni a esztrogenhez, amelyeket a növények termelnek. Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát férfiaknál, nőknél egyaránt.

Emésztést serkentő:

A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akik emésztésével nincs minden rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására. A nagymennyiségű B vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.

Székrekedésre:

A meggy elsősorban a gyomor munkáját gyorsítja meg s azzal hat az egész emésztő rendszer mozgásának felgyorsulására. A legátalkodottabb székrekedést is megszünteti a meggy, mert hat a gyomorsavra, valamint tisztítja a beleket, puha rostja pedig segít a massza eltávolításában.

Szív:

A szív működésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönhető. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.

Véredény probléma:

A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása a rugalmasság elvesztése jelenti. Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, valamint annál kevesebb kapilláris erecskénk működőképes. Ha az ereket megtisztítjuk és ebben a meggy nagy segítségünkre lehet, hiszen savtartalmával, ami lúgos hatást vált ki a vérben, a kapilláris ereket is újra megnyithatja.

Vér körforgása:

Ha kúraszerűen fogyasztjuk a meggyet, a vértisztító munkájával a vér körforgására is hat. Ritkítja a vért és mind több kapilláris erecske előtt nyílik meg ismét az út.

Veseműködőst serkentő:

A vese az, amelynek vékony finom erecskéi először dugulnak el. Amint megtisztul a vér, valamint hígabbá válik, a vese működése is megélénkülhet és így válik lehetővé, hogy a szervezetben felhalmozódott víz eltűnik a vizelettel.

Ödéma:

Közismert az, hogy a meggy kitűnő vízhajtó. Nemcsak a gyümölcse, de a gyümölcs szára is, amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

Köszvény:

A köszvény könnyítése és gyógyítása akkor következik be, amikor a kálium hatására megtisztul a vér és a lerakodások kezdenek eltűnni. Így a csuklókból is kioldódik a lerakodott húgysavkő és egyéb anyag, hogy eltűnjön a fájdalom addig, amíg ismét meg nem történik a lerakodás.

Alacsony vérnyomás:

Ha nincs meg az elegendő ásvány a szervezetben, annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás. Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedő koleszterin szintünk. A meggyben van elegendő vas és egyéb ásvány, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt.

Szájbetegségek, laza fogak:

Ezek a betegségek a C vitamin hiányára utalnak. Ez nem jelenti azt, hogy valaki nem fogyaszt elegendő C vitamint, azért lazulnak ki a fogai, inkább arra utal, hogy a kellő tápanyag nem szívódik úgy fel, ahogyan kellene. A meggyben a vitaminok és ásványok elosztása, valamint a nagyfokú savtartalma elősegíti, hogy a C vitamin felszívódjon és a száj betegségeit meggyógyítsa.

Légzőszervi panaszok:

A légzési problémák megoldásában is sikeresen működik közre a meggy, mert sok A vitamint tartalmaz. Az A vitamin nemcsak a légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immun-rendszer munkáját is. A légzési panaszokban is segít a meggy, amelyeket a túlfogyasztás okozhat. A tele gyomorban a bomlás következtében gázok keletkeznek, és nyomják a rekeszizmot, amely a tüdőre illetve a szívre gyakorol nyomást. A megy lé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb bekövetkezik a megkönnyebbülés.

Meghűlés:

A meggy lé az egyik legjobb szer a meghűléses betegség leküzdésében. Gyógyszer nélkül ki kehet lábalni a betegségből, ami nem kis dolog, különösen a terhes nők számára. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, és egyáltalán képtelenek megélni abban a környezetben. Lassúbb a gyógyulás, ha édesítjük a meggylét, mert akkor a vírusoknak kedvezünk, de akkor sem reménytelen. Az A és a C vitamin természetes környezetében fordul elő a meggyben, ami a betegség elleni közdelemben jár el, és az immun rendszerünk működését segíti elő.

A legjobb antioxidans:

A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint biofklavon. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabadgyököknek, de ha beveszünk egy kiskanál búzacsira olajat, még jobban megerősítjük testünk védelmi csapatát.

Elkészítési mód:

A meggy fogyasztása leghatásosabb, ha fáról történik. Ez a gyümölcs ugyanis nem utánérő. Ha leszedjük a fáról hamarosan romlásnak indul. A meggy lé a legkitűnőbb ital, amit valaha is fogyaszthatunk. Megadja az alap ízt más gyümölcsnek is. A legjobb, ha magában fogyasztjuk, ha betegséget akarunk gyógyítani vele. Naponta három-négy pohárral elegendő. Elkészíthetjük vágógéppel, amit úgy kapunk, hogy a kimagozott gyümölcsöt pépesítjük, s azt gézen leszűrjük, vagy anélkül fogyasztjuk. A meggyet nem jó vízzel keverni, elvész az eredeti íze.

Összefoglalva a meggy vitamin- és ásványi anyag összetétele hasonló a cseresznyééhez, azonban majdnem tízszer annyi A-vitamint és jóval több szerves savat tartalmaz, B-vitamin gazdagsága is említésre méltó.
Elősegíti az emésztést, a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.
Serkentőleg hat idegeink működésére. Ásványi anyagai közül kiemelendő vas-, kalcium-, kálium- és magnéziumtartalma.
Szerves savai segítenek az erek tisztításában, serkentik a veseműködést, az anyagcserét, és elősegítik a vitaminok felszívódását, de kitűnő vízhajtó is.
A-vitamin tartalmánál fogva megtisztítja légzőszerveink nyálkahártyáját, erősíti szervezetünk természetes védekező rendszerét. A- és C-vitamin, valamint antocián- és bioflavontartalma kiváló antioxidánssá teszi a meggyet.

Tudtad?
A meggyszárból fogyasztó hatású teát készítenek, amelynek a szívműködésre, a szívizmokra és a vérnyomásra gyakorolt jótékony hatását egy magyar tudós fedezte fel.

A michigani kutatók a Bostonban megrendezett 2013-as Kísérletes Biológia konferencián arról számoltak be, hogy a meggy azon kívül, hogy a vényköteles gyógyszerekhez hasonló szív-érrendszeri előnyökkel jár, a stroke kockázatát is csökkenti, még akkor is, ha ezekkel a gyógyszerekkel együtt fogyasztják.

Forrás: tudnodkell.info, csaladinet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
A legerősebb természetes öregedéésgátlók
  2014-06-17 15:28:31, kedd
 
 
Vannak bizonyos antioxidáns “tele erő és vitalitás élelmiszerek", amelyek lendületet adnak, védik és erősítik szervezetünket, hogy életünk hosszabb és egészségesebb legyen.

Itt van 8 élelmiszer, amely igen erőteljes öregedés gátló tulajdonságokkal bír. Jól hatnak az egészségünkre és megjelenésünkre, ugyanakkor meg is hosszabbitják életünket. Naponta fogyasztani kellene ezekből a gyümölcsökből és zöldségekből annak érdekében, hogy remekül érezzük magunkat.A keresztesvirágúak és más nagy zöld leveles zöldségek

A természetes egészséggel foglalkozó táplálkozási szakértők istenitik a nagy zöld leveles zöldségeket - és jó okkal. Ezek a lenyűgöző, tápanyaggal teli zöldségek folsavat, kalciumot és sok más tápanyagot tartalmaznak, amelyek támogatják a csontok egészségét, védenek a kognitív hanyatlás ellen és segítenek megelőzni a korral járó szem problémákat is. Ennél is fontosabb az, hogy erős rákellenes hatással is rendelkeznek.

A keresztes virágú zöldségekben gazdag étrend, mint például a sok brokkoli evés, segít csökkenteni a memória hanyatlás kockázatát. A keresztes levelü zöldségek, mint a kelkáposzta, mángold, zöld levelesek mint a spenót és a sóska, mindenféle étel, sültek, saláták, raguk, főzelékek és levesek finom kiegészitői lehetnek.

Sárgabarack

Ez a kis gyümölcs törékenynek látszik, de a csomagolás erős öregedés gátló puncsot tartalmaz. A világos narancssárga külső a karotinoidokból származik, amelyek erőteljes antioxidánsok. Segítenek megelőzni a szívbetegségeket, csökkentik a rossz koleszterin szintjét, és védenek a rák ellen. Testünk átalakítja a béta-karotint A vitaminná, amely hozzájárul a szem, bőr, a haj, fogíny és a mirigyek egészségéhez.

Sok-sok éves kutatás bebizonyította, hogy a sárgabarack rendelkezik a legnagyobb mennyiségü és a legkülönbözőbb karotinoidokkal bármely más étel közül. Kiválóan regenerálja a testnedveket, szomjúságoltó és méregtelenítő.

A bogyós gyümölcsök

A tudósok megállapították, hogy a bogyós gyümölcsök tartalmazzák a legtöbb antioxidánst, többet mint bármilyen más gyümölcs. A kelkáposzta és a spenót az egyedüli olyan zöldségek amelyek antioxidáns tartalma eléri a friss bogyós gyümölcsökét. A friss bogyók fitokemikáliákkal is tele vannak, mint például az antocianin, amelyet összefüggésbe hoznak bizonyos daganatok alacsonyabb előfordulási esélyével, kevesebb húgyúti gyulladással, jobb memória funkcióval és egészséges öregedéssel.

A bogyók kiváló forrásai a quercetinnek. E flavonoid rákellenes és antioxidáns, szívbetegségek ellen is véd. A bogyók gyulladásgátló tulajdonságai lassítják az öregkori memória vesztést. A kutatók arról számolnak be, hogy az áfonya segít lassítani a kognitív romlást, ami egyébként az Alzheimer-kórral együtt jár.

Az olaszok híresek hosszú élettartamukról és arról, hogy milyen méltóságteljesen öregszenek. Az olívaolaj nagy részét képezi a mediterrán diétának. Tele van nagyon egészséges omega-3 zsírsavakkal. Ezek a zsírok nem csak abban segítenek, hogy mindig soványak maradjunk, hanem szívbarátok is, csökkentik a gyulladási folyamatokat, csökkentik a koleszterinszintet és javítják a bőr vérkeringését, valamint az emésztést. Mindezek a tényezők egészségesebb testhez és hosszabb élethez vezetnek.

Vad alaszkai lazac

A hatalmas antioxidáns mennyiséggel amit a lazac elfogyasztása eredményez, a bőr ragyogóbb lesz mint valaha. A vad lazac rózsaszín árnyalata étrendjéből származik, a tápanyagban gazdag krill elfogyasztásából ered. Egy egészséges adag jótékony astaxanthin van mindegyik falatban, amely jelentős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Egy másik antioxidáns a lazacban az ásványi szelén védi az egészséges sejteket a szabad gyökök elleni küzdelemben. Segíti a pajzsmirigy működését is, amely szabályozza az ember súlyát és általános közérzetét.

Paradicsom

A paradicsom evése segíthet megvédeni a bőrt, német kutatók szerint. Az önkéntesek naponta egy kis pohár paradicsompürét ittak extra szűz olívaolajjal összekeverve 10 hétig. A mindennapos normál UV fénynek kitéve, a paradicsomot fogyasztó csoportban 40 százalékkal kevesebb volt a leégés, mint a csupán olívaolajat fogyasztó kontrollcsoportban. A mágikus összetevő a paradicsomban a likopin, amely védi a bőrt az oxidációtól. Ez az oka annak, hogy az eredmények kevesebb leégést és ráncosodást mutattak. A paradicsom egy kis egészséges olívaolajjal való megbolonditása segít a likopin metabolizálásában.

Nyers mandula

A mandula tele van nehezen beszerezhető E-vitaminnal. Egy kis maroknyi belőle fedezi a napi E vitamin szükséglet felét. Érdemes tiszta, feldolgozatlan formában fogyasztani.

Amikor a kutatók a különböző vitaminok és ásványi anyagokat hatásait vizsgálták 65 év feletti emberek mozgáskoordinációjára, reakciósebességére és egyensúlytartásukra tekintettel, az egyetlen vitamin ami különbséget tett az az E-vitamin koncentrációja volt a szervezetükben. A leggyengébb önkéntesek fizikai teljesítménye a legalacsonyabb E vitamin szinttel volt összefüggésbe hozható. Az agilisabb résztvevők szervezetében ebből a vitaminból megfelelő mennyiség állt rendelkezésre. Ez az a vitamin amely semlegesíti a szabadgyököket izmainkban és az idegrendszerünkben.

Avokádó

A legjobb minőségű omega-3 zsírsavakat tartalmazza. Az avokádó egyike a leginkább lúgosító élelmiszereknek. Az avokádónak igen magas az E-vitamin tartalma, amely elengedhetetlen a ragyogó bőrhöz, csillogó hajhoz és a ráncok távoltartásához. Egye nyers salátaként vagy friss citromot csavarva rá, sózva, borsozva izlés szerint.

Forrás: naturahirek.com


 
 
0 komment , kategória:  Isten patikája.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 5837
  • e Hónap: 12209
  • e Év: 63000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.