Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
izületi kopás
  2014-06-18 22:35:30, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
csodapalacsinta
  2014-06-18 11:53:22, szerda
 
 



Hozzávalók:
15 db vékony palacsinta
1 cs vanilia pudingpor
1 cs csokoládés pudingpor
1 cs puncs pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
1 főzet kávé (4 személyre)
1 db rumaroma
7 evőkanál cukor
fahéj
1 liter tej
cukrozott kakaópor
1 cs cukrozott babapiskóta

Elkészítése:
A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.
Megfőzzük a vanília pudingot: vanília pudingpor, 3 evk cukor, fél liter tej. Langyosan a piskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük. Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.
Megfőzzük a csoki pudingot is: csoki pudingpor, 3 ek cukor, fél liter tej. Langyosan a palacsintákra kenjük. A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csoki puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük. Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!
forrás:receptneked.hu
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
bográcsgulyás
  2014-06-18 11:50:22, szerda
 
 



Hozzávalók

80 dkg marhahús,
5 dkg zsír,
1 nagyobb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika, só, köménymag, majoránna,
20 dkg lecsó,
50 dkg burgonya, csipetke levesbetét.

Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  főételek  
bohókás
  2014-06-18 08:52:39, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  bohókás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 1249
  • e Hónap: 5653
  • e Év: 37382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.