|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2014-06-18 11:53:22, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
15 db vékony palacsinta
1 cs vanilia pudingpor
1 cs csokoládés pudingpor
1 cs puncs pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
1 főzet kávé (4 személyre)
1 db rumaroma
7 evőkanál cukor
fahéj
1 liter tej
cukrozott kakaópor
1 cs cukrozott babapiskóta
Elkészítése:
A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.
Megfőzzük a vanília pudingot: vanília pudingpor, 3 evk cukor, fél liter tej. Langyosan a piskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük. Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.
Megfőzzük a csoki pudingot is: csoki pudingpor, 3 ek cukor, fél liter tej. Langyosan a palacsintákra kenjük. A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csoki puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük. Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!
forrás:receptneked.hu |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2014-06-18 11:50:22, szerda
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg marhahús,
5 dkg zsír,
1 nagyobb fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika, só, köménymag, majoránna,
20 dkg lecsó,
50 dkg burgonya, csipetke levesbetét.
Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: főételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2014. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
97 db bejegyzés |
e év: |
909 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 375
- e Hét: 1249
- e Hónap: 5653
- e Év: 37382
|
|
|