Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2014-06-20 23:51:31, péntek
 
  Elnézéseteket kérem, hogy ma nem voltam aktívabb,
meggyet raktam el, s nagyon elfáradtam.

Kedves Mindannyiotoknak




 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Nizzai saláta articsókával és szardellával
  2014-06-20 23:22:41, péntek
 
  Nizzai saláta articsókával és szardellával

Hozzávalók:

4 közepes krumpli
4 tojás
8 szardellafilé
4 marék galambbegy-saláta
4 kemény paradicsom
2 marék Vénusz olajbogyó
10 dkg konzerv articsóka-szív
fél csokor snidling
olívaolaj
borcet

frissen őrölt bors

Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzzük a tojással együtt, mindkettőt leszűrjük, meghámozzuk, a burgonyát karikákra, a tojást cikkekre vágjuk.

A galambbegy-salátát nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, az olajbogyót, a szardellát, a finomra vágott snidlinget, a szardellát és a lecsöpögtetett articsókát, végül a felkarikázott krumplit, meglocsoljuk olívaolajjal, borecettel, megszórjuk sóval, majd összeforgatjuk.

Asalátát tányérokba szedjük, elosztjuk rajtuk a cikkekre vágott keménytojást, és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.





Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Szendvicsfalatok háromféle krémmel
  2014-06-20 23:19:15, péntek
 
  Szendvicsfalatok háromféle krémmel

Hozzávalók:

16 szelet fehér toast kenyér

A sajtkrémhez:
2 evőkanál vaj
6 dkg füstölt sajt

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió

A csirkés krémhez:
15 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
1 kis csokor petrezselyem
1 szál rozmaring
2 szál oregánó

A zöldséges krémhez:
1 szál sárgarépa
1 vékony cikk zellergumó
2 evőkanál vaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A sajtkrémhez a puha vajat a reszelt füstölt sajttal elkeverjük, és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A csirkés krémhez a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a forró olajon serpenyőben 4-5 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük, és éles késsel apróra vagdaljuk. Ezután a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.

A zöldséges krémhez a megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgarépát és zellert sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Ha elkészültek a krémek, 4 szelet kenyeret megkenünk sajtkrémmel, befedjük 1-1 szelet toasttal, erre jön a csirkés krém, megint toast, majd a zöldséges krém, végül kenyérszeletekkel zárjuk. Az oldalukat éles késsel egyenesre levágjuk, és 4-4 egyforma kockára daraboljuk.

A tetejüket krémmel és ízlés szerint, zöldségekkel, zöldfűszerekkel díszíthetjük. Hidegen kínáljuk.





Megjegyzés:

Készíthetünk barnakenyérből, kukoricás kenyérből, májkrémmel, padlizsánkrémmel, hagymakrémmel, paprikakrémmel, halkrémmel...

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Kapros rántott tök
  2014-06-20 23:16:08, péntek
 
  Kapros rántott tök

Hozzávalók:

1 db friss, zsenge tök
1 csomag kapor

liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tököt meghámozom, két végét levágom, egy kanállal a belső, magos részét kikaparom, majd centis szeletekre felvágom, besózom. A kaprot finomra vágom, bedörzsölöm vele a gyengén kinyomkodott tökkarikákat.

Szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozom, forró olajban aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem.

Frissen tetszés szerinti körettel tálalom, ebben a nagy melegben leginkább valamilyen hűsítő friss salátát ajánlok hozzá.

Megjegyzés:

Könnyű, egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Barackos-kakaós rakott palacsinta
  2014-06-20 23:13:26, péntek
 
  Barackos-kakaós rakott palacsinta

Hozzávalók:

3 db tojás
30 dkg cukor
50 dkg liszt
szénsavas ásványvíz
1 üveg barackbefőtt
kakaópor
olaj

Elkészítés:

A tojásokat 15 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk, és ásványvízzel lazítjuk a tésztát.

Bevonatos serpenyőben pici olajon elkezdjük egyenként kisütni a palacsintákat. Az első kisült palacsintát tányérra helyezzük, és a tetejére felszeletelt barackot helyezünk. Ezt megismételjük, ameddig van még barack. Ezután a rétegezést kakaós cukorral folytatjuk. Ehhez 15 dkg cukrot ízlés szerinti mennyiségű kakaóporral elkeverünk. A továbbiakban a kisült palacsintákat ezzel szórjuk meg. Az utolsó palacsinta tetejére nem teszünk semmilyen tölteléket.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Csizoo küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Rántott csirkemell burgonyával
  2014-06-20 23:09:15, péntek
 
  Rántott csirkemell burgonyával

Hozzávalók:

1-1,5 kg burgonya
1 kg csirkemell
ételízesítő
tojás
pici tej
zsemlemorzsa
liszt
Vénusz olaj a sütéshez

Elkészítés:

Ételízesítővel bedörzsölöm a csirkemellszeleteket, majd lisztbe, tojásba (amibe raktam egy kis tejet és sót), végül zsemlemorzsában megforgatom. Forró olívaolajban kisütöm.

Meghámozom a burgonyát, ételízesítővel bedörzsölöm, csíkokat vágok bele, megszórom zsemlemorzsával. Jénaiban - lefedve - vajon párolom, 175 fokon. A végén a tetejét vagy a fóliát leveszem, és hagyom picit pirulni.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csodás meggyleves
  2014-06-20 23:07:09, péntek
 
  Csodás meggyleves

Hozzávalók:

50 dkg érett meggy
2 dl vörösbor
1 dl tejszín (esetleg tej vagy kefir)
1 citrom
10-15 dkg cukor
4 szem szegfűszeg
1 csapott teáskanál burgonyaliszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk. A kicsurgó levével együtt kis fazékba tesszük, majd ráöntünk 5 dl vizet, s ízesítjük a citrom levével, lereszelt héjával, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a sóval. Annyi cukrot szórunk bele, amennyitől nem lesz nagyon édes, s 10 percig kis lángon forraljuk, majd hozzáöntjük a bort, és ismét felforraljuk.

Közben a burgonyalisztet a tejszínnel simára keverjük, és beleöntjük a levesbe, amit folytonosan kevergetve felforraljuk, s még 5 percig főzzük.

Ezután a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtjük. Akár dupla mennyiségben is érdemes megfőzni, mert a nagy melegben rendkívül üdítő.





Megjegyzés:

A receptet Bodor Imréné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1000
  • e Hét: 2745
  • e Hónap: 11011
  • e Év: 127664
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.