|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014-06-21 16:56:06, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
20 dkg csirkemáj
40 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
2 db paradicsom
étolaj
őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
só
ételízesítő
grill fűszer
Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:54:54, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg vaj
1 tk só
1 tk cukor
2 db tojás sárgája
A töltelékhez:
20 dkg sonka vagy füstölt tarja
1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
só
őrölt bors
1 db tojás sárgája
1 ek finomliszt
A tetejére:
1 db tojás
2-3 dkg szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:54:05, szombat
|
|
|
Hozzávalók 12 személyre:
50 dkg finomliszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk kristálycukor
1,5 kk só
2 ek étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
30 dkg (trappista) sajt
2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
1 ek szezámmag
1 ek lenmag
Elkészítése:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük. A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:52:50, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
5-6 gerezd fokhagyma
4 dl tej
só ízlés szerint
1 csipet őrölt bors
A panírozáshoz:
15 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.
A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.
Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!-J
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:50:23, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 csirkemell filé
4 szelet sonka
4 szelet sajt
2 dl tej
só
étolaj
őrölt fekete bors
2 burgonya
8 ek finomliszt
1 tojás
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A kiklopfolt hússzeletek egyik oldalára teszünk egy szeletet a sajtból és a sonkából, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A tejből és a tojásból, borssal, reszelt burgonyával és 4 ek liszttel, sűrű masszát keverünk.
A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:48:12, szombat
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemell filé
20 dkg trappista sajt
4-5 levél medvehagyma
10 dkg füstölt sonka
1 cs szeletelt bacon
só
őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük, a medvehagymát apróra a sonkát kis kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconba burkolunk. A “göngyölegeket" szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:47:07, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke
1,5 kg burgonya
só
1 kk. szárnyas fűszerkeverék
1 kk. cayenne-i bors
1kk. őrölt kömény
1mk. durvára darált bors
1 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A fűszereket /őrölt kömény, cayenne-i bors, szárnyas fűszerkeverék, és durvára darált bors/ kevés olajjal elkeverjük és alaposan bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal megszórjuk, majd egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirkét.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 80-90 percet sütjük. (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a csirke)
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:45:32, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
só
ételízesítő
őrölt fehér bors
20 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
5 dl tej
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk.
Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát, megszórjuk a maradék baconnal, a reszelt sajt felével, kevés sóval és ételízesítővel. Rátesszük a maradék burgonyát, kicsit fűszerezzük és sózzuk, majd ráöntjük a tejet, rászórjuk a sajt másik felét.
A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 40-45 percet sütjük. Levesszük a fóliát, majd addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:42:43, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
8 cikk mackó sajt
2 db hegyes erős paprika
1 szál paraszt kolbász
só
A panírozáshoz:
20 dkg finomliszt
3 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
5 dl étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2014-06-21 16:36:49, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 kanál étolaj
1 dl tej
1 csipet cukor
1 kk só
2,5 dl víz
1 ü pizza szósz
3 dl tejföl
30 dlg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék
5 cl olíva olaj
30 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a paradicsomot és a hagymát szeletekre a vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
A csirkemell csíkokat kevés olajon sóval és szárnyas fűszer keverékkel ízesítve megsütjük.
A tésztát három részre osztjuk. Én egy 30 cm-es formába nyújtottam.
A tésztát a kiolajozott formába nyomkodjuk, majd megkenjük a pizza szósszal és kevés tejföllel. Rászórjuk a megsütött csirkemell csíkokat, vöröshagymát, majd rátesszük a paradicsom szeleteket.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére és előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
188 db bejegyzés |
e év: |
1742 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 382
- e Hét: 3249
- e Hónap: 9621
- e Év: 60412
|
|
|