Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Sertésborda Budapest módra
  2014-06-21 16:56:06, szombat
 
  Hozzávalók:
 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
 20 dkg csirkemáj
 40 dkg gomba
 20 dkg zöldborsó
 10 dkg füstölt szalonna
 2 fej vöröshagyma
 2 db tv paprika
 2 db paradicsom
 étolaj
 őrölt fekete bors
 1 tk pirospaprika
 só
 ételízesítő
 grill fűszer
Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk. Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sonkás, krémsajtos kiflik
  2014-06-21 16:54:54, szombat
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
 40 dkg finomliszt
 2,5 dkg élesztő
 2 dl tej
 5 dkg vaj
 1 tk só
 1 tk cukor
 2 db tojás sárgája
A töltelékhez:
 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
 1 db tömlős krémsajt /10 dkg/
 só
 őrölt bors
 1 db tojás sárgája
 1 ek finomliszt
A tetejére:
 1 db tojás
 2-3 dkg szezámmag
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, egy kanál liszttel és az egy tojás sárgájával. A tésztát 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A tészta egyik felére teszünk a töltelékből majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk 10-15 percet pihenni majd felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben arany barnára sütjük./20-25 perc/
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Sajttal, kolbásszal töltött kiflik
  2014-06-21 16:54:05, szombat
 
  Hozzávalók 12 személyre:
 50 dkg finomliszt
 3 dl tej
 2,5 dkg élesztő
 1 kk kristálycukor
 1,5 kk só
 2 ek étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
 30 dkg (trappista) sajt
 2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
 1 db tojás
A tetejére:
 1 ek szezámmag
 1 ek lenmag
Elkészítése:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük. A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Vasi rántott sertésborda
  2014-06-21 16:52:50, szombat
 
  Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
5-6 gerezd fokhagyma
4 dl tej
só ízlés szerint
1 csipet őrölt bors
A panírozáshoz:
15 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj

A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb, porhanyósabb lesz.

A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

Köretnek, sült burgonyát készíthetünk mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!-J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sajttal, sonkával töltött borzaska
  2014-06-21 16:50:23, szombat
 
  Hozzávalók:
 4 csirkemell filé
 4 szelet sonka
 4 szelet sajt
 2 dl tej
 só
 étolaj
 őrölt fekete bors
 2 burgonya
 8 ek finomliszt
 1 tojás
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A kiklopfolt hússzeletek egyik oldalára teszünk egy szeletet a sajtból és a sonkából, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A burgonyát megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A tejből és a tojásból, borssal, reszelt burgonyával és 4 ek liszttel, sűrű masszát keverünk.

A húst lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sajtos, sonkás, medvehagymás göngyölt csirkemell
  2014-06-21 16:48:12, szombat
 
  Hozzávalók 4 személyre:
 4 db csirkemell filé
 20 dkg trappista sajt
 4-5 levél medvehagyma
 10 dkg füstölt sonka
 1 cs szeletelt bacon
 só
 őrölt fehér bors
 szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A trappista sajtot lereszeljük, a medvehagymát apróra a sonkát kis kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconba burkolunk. A “göngyölegeket" szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20 percet sütjük után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Párolt zöldséget készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Egészben sült csirke krumpli ágyon
  2014-06-21 16:47:07, szombat
 
  Hozzávalók:
 1 db konyhakész csirke
 1,5 kg burgonya
 só
 1 kk. szárnyas fűszerkeverék
 1 kk. cayenne-i bors
 1kk. őrölt kömény
 1mk. durvára darált bors
 1 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A fűszereket /őrölt kömény, cayenne-i bors, szárnyas fűszerkeverék, és durvára darált bors/ kevés olajjal elkeverjük és alaposan bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal megszórjuk, majd egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirkét.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 80-90 percet sütjük. (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a csirke)
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Tejben sült krumpli
  2014-06-21 16:45:32, szombat
 
  Hozzávalók:
 1,5 kg burgonya
 só
 ételízesítő
 őrölt fehér bors
 20 dkg bacon
 20 dkg reszelt sajt
 5 dl tej
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk.
Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát, megszórjuk a maradék baconnal, a reszelt sajt felével, kevés sóval és ételízesítővel. Rátesszük a maradék burgonyát, kicsit fűszerezzük és sózzuk, majd ráöntjük a tejet, rászórjuk a sajt másik felét.
A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 40-45 percet sütjük. Levesszük a fóliát, majd addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
Töltött karajszeletek „sárkányosan”
  2014-06-21 16:42:43, szombat
 
  Hozzávalók:
 4 szelet karaj csont nélkül
 8 cikk mackó sajt
 2 db hegyes erős paprika
 1 szál paraszt kolbász
 só
A panírozáshoz:
 20 dkg finomliszt
 3 db tojás
 25 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
 5 dl étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk, 2-2 cikk sajtot kicsit ellapítjuk, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.
Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)
A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Csirkés pizza
  2014-06-21 16:36:49, szombat
 
  Hozzávalók:
 50 dkg finomliszt
 3 dkg élesztő
 2 kanál étolaj
 1 dl tej
 1 csipet cukor
 1 kk só
 2,5 dl víz
 1 ü pizza szósz
 3 dl tejföl
 30 dlg csirkemell filé
 2 fej vöröshagyma
 szárnyas fűszerkeverék
 5 cl olíva olaj
 30 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a paradicsomot és a hagymát szeletekre a vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
A csirkemell csíkokat kevés olajon sóval és szárnyas fűszer keverékkel ízesítve megsütjük.
A tésztát három részre osztjuk. Én egy 30 cm-es formába nyújtottam.
A tésztát a kiolajozott formába nyomkodjuk, majd megkenjük a pizza szósszal és kevés tejföllel. Rászórjuk a megsütött csirkemell csíkokat, vöröshagymát, majd rátesszük a paradicsom szeleteket.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére és előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 382
  • e Hét: 3249
  • e Hónap: 9621
  • e Év: 60412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.