Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A buta, buzi exszínidirektor figyelmébe: Hitler festőművész
  2014-06-21 23:17:44, szombat
 
  2014-06-21. 07:04
A buta, buzi exszínidirektor figyelmébe: Hitler festőművész (is) volt

Mottó: ,,Németországban sem vették komolyan a szobafestőt"
(Alföldi Roberta)

Amióta a Nemzeti Színház igazgatói székéből - egyáltalán szégyen volt, hogy oda kerülhetett - távozott Alföldi, az utóbbi időszakban két politikai jellegű megnyilvánulás kavarta fel körülötte az állóvizet. Szerencsére, ezek már nem olyan horderejűek, mint amelyeket rendezéseivel és kijelentéseivel mint a Nemzeti igazgatója kavart hajdanán. Hiszen elevenen élhet még olvasóink emlékezetében, miféle botrányos performance-ok kapcsolódnak a nevéhez, amelyeket mindennek lehet nevezni, csak művészetnek nem.

Volt ott keresztény- és nemzetgyalázás, buziorgia, miegymás. Závada Pál korábbi, Idegen testünk című regényének Magyar ünnep néven átgyúrt, dramatizált változatát épp Árpád-házi Szent Erzsébet napján, 2010. november 19-én mutatta be. A Magyar ünnep cselekménye jó két héttel Ribbentrop és Ciano Belvedere-beli döntése után, 1940. szeptember 16-án indul, a Magyar Királyi Honvédség kolozsvári bevonulásával. Természetesen nem valamiféle fatális véletlen folytán. Az ,,Úr napjának megszentelését" a Legfelső Hadúr, Horthy személyéhez asszociálták az iróniát csak magyar és keresztény történeti vonatkozású blaszfémikus kiszólásaikban és áthallásaikban preferáló Alföldiék. A mű kusza és szerteágazó cselekménye kevésbé lényeges, hiszen az alkotói páros ,,hőseinek" nagy részét nem valamilyen eszme, nemes cél motiválta cselekvés, hanem - ugyan, mi más is - csak és kizárólag a szexualitás irányítja. Van itt minden, ami Alföldi revüszínházától elvárható: hol férfi a férfival fekszik össze, hol nő a nővel, kap a néző gatyaletolásos szexjelenetet, s transzvesztita aberrációt. A Magyar ünnep valójában nem volt más, mint egy újabb antimagyar provokáció. Mi több: ízléstelen, beteges szexuális tudattartalmak színpadi manifesztációja.
A ,,színdarab" mélypontja, amikor a történelmi Magyarország térképét körülálló bakák önkielégítést mímelnek a haza földabroszára. S különös módon az ún. kortárs, posztmodern magyarországi művészetben az obszcén, akár szexuális jellegű bűncselekményeket ábrázoló vagy azokra utaló jelenetek és motívumok szinte kizárólag mindig valamilyen tradicionális, vallásos vagy magyar nemzeti értékhez kapcsolódnak. Mindenesetre egy érdekes kérdés óhatatlanul ott motoszkál gondolatainkban, amelyet nem hallgathatunk el. Vajon mi történt volna, ha Alföldi Róbert egy színdarabjában zsidó bakák a Közel-Kelet térképe előtt állva azt imitálták volna, hogy meredező férfiúi büszkeségük spermaöntetét Izrael földjére lövellik? E képzelt jelenet ráadásul nem is volna oly megbotránkoztató, miként az első olvasásra feltűnhet, lévén, hogy az az ókori zsidó hagyományból eredeztethető. Onán, Júda fia ugyanis, feleségül véve elhunyt bátyja özvegyét, Támárt, nem élt vele házaséletet, hanem magját a földre ontotta, hogy ő örökölje majd testvére vagyonát. Tényleg, ha Alföldi alternatív teátrumában prezentált volna egy effajta, tabudöntögető színi produkciót, vajon nem rúgták volna ki még aznap este páros lábbal igazgatói székéből? Jó két évvel korábban, miként arra ténylegesen sor került, mire a ,,nemzeti" Fidesz-kormányzat majd három évi regnálása után végre rászánta magát ezen ,,elbocsátó, szép üzenet" megtételére.
Nos, de térjünk át a közelmúltbeli, immár nem a színházhoz, irodalomhoz, hanem a politikához, történelemhez köthető fejleményekre Alföldi személyét illetően. A Bajnai-féle pártban állítólag felvetődött, hogy ősszel Robertát indítanák budapesti főpolgármester-jelöltként. Nos, egyetlen mondat erejéig, érjük be azzal, hogy a korábban a füvesekkel kokettáló libás Gyurcsány-utód, az Internacionálét nagy zavarban és tátogva ,,előadó" exminiszterelnökről eddig is tudhatta mindenki, hogy nem egy nagy intellektus. Ezek után pedig már csak annyit mondhatunk, hogy akinek a fejéből efféle hibbant gondolatok pattannak ki, az szimpla bolond.
A másik történet, amely kiverte Alföldinél a biztosítékot, az volt, hogy Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetéssorozatában beszélt arról, hogy a buzilobbi ellen kell kemény harcot hirdetni, és szerinte a dramaturgok és a rendezők teljesen téves ,,izmusok" alapján dolgoznak, s a színészképzést elvenné a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől, és új iskolát nyitna, akár a Ludovikán. Az Index újságírójának arra a kérdésére, miszerint mennyire kell komolyan venni Kerényit, Alföldi ezt a választ adta: ,,Németországban sem vették komolyan a szobafestőt". Nos, ezzel a biológiai zsákutcás exszínidirektor elárulta, hogy történelemből is elégtelen, s többek között a Magyar ünnep című ,,színdarabot" - egyéb alkalmatlansága okán is - totális történelmi tudatlansága miatt sem kellett volna rendeznie. Ugyanis a Führernek köze nem volt a szobafestéshez, Hitler festőművész volt, annak sem akármilyen. Csupán az olcsó és primitív angolszász-szövetséges propaganda terjesztette el róla - sok más hazugság mellett - azt a valótlanságot, hogy festményei még műkedvelő dilettánsnak sem nevezhető amatőr alkotásai. Végezetül, hogy ezt megcáfoljuk - miként korábban is tette ezt portálunk néhány alkalommal -, közzéteszünk egy képgalériát Adolf Hitler jelentős esztétikai értékkel bíró műveiből, aki Robertával összevetve nagyságrendekkel jelentősebb művész volt.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info
Frissítés: A szerző utószava
Miként az a Kapcsolódó rovatban is látható, a szerencsétlen Alföldi "produkciójával" a holnapi napon a Nemzeti Operaházat is bemocskolják majd. Előadják Gluck egyik Richard Strauss által átdolgozott művét, az Íphigeneia Tauriszban című operát, amely a rendező első operaházi munkája, így "kimagaslóan nagy érdeklődés övezi".
Nos, Alföldi - bár történelmi jellegű kérdésekben össze-vissza beszél -, a jelek szerint, noha próbálja leplezni, valami elfojtott, tudat alatti csodálatot érezhet a Führer iránt. Hiszen a premier napját találóbban és szimbolikus üzenetét tekintve ki sem választhatták volna jobban, tekintve, hogy épp a világtörténelem legnagyobb szabású szárazföldi-légi katonai akciójának, a Barbarossa-hadművelet megindításának 73. évfordulójára esik. Hitler ugyanis 1941. június 22-én indította meg a Wehrmacht és a Luftwaffe támadását Sztálin Szovjetuniója ellen. Gratulálunk a premier napjának kitűzéséhez!
Természetesen Alföldi Hitler iránt érzett elfojtott csodálata helyett egy másik magyarázat is létezik az időpont kiválasztására: Roberta tényleg ennyire buta és tájékozatlan történelemből egész bagázsával együtt.

További részletek: http://kuruc.info/r/7/129411/#ixzz35JJwsra3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa: "Minden keresztény lelke mélyén ott lakozik egy
  2014-06-21 23:13:41, szombat
 
  2014-06-21. 07:56
Ferenc pápa: "Minden keresztény lelke mélyén ott lakozik egy zsidó"

A spanyol La Vanguardia című lap június 13-án interjút közölt Ferenc pápával. A katolikus egyházfő nyilatkozatában ismételten a zsidóknak kedveskedett: a holokauszt-tagadást “őrültségnek" minősítette (feltehetően halvány fogalma sincsen a holokauszt-revizionizmusról), ezen kívül pedig közölte azt is, hogy “minden keresztény lelke mélyén ott lakozik egy zsidó".
“Úgy hiszem, hogy a vallásközi dialógus során meg kell vizsgálni a kereszténység zsidó gyökereit, és a judaizmusból sarjadzó kereszténységet. Megértem, hogy mindez kihívás, és kemény dió, de igenis lehetséges testvérként élni egymás mellett" - nyilatkozta továbbá a pápa. A szentatya azt is elárulta, hogy “naponta elimádkozza Dávid zsoltárait". “Az imám zsidó, majd magamhoz veszem az Úrvacsorát, ami keresztény" - engedett bepillantást lelkének különös mélységeibe a jelenlegi katolikus egyházfő.
Mondhatnánk persze, Ferenc pápa csupán II. János Pál nyomdokain halad tovább. A nemrég szentté avatott lengyel származású katolikus egyházfő 1986-ban ellátogatott a római zsinagógába, és ebből az alkalomból a zsidókat a keresztények “idősebb testvéreinek" nevezte. Az egykor hatalmas, történelemformáló és kultúrateremtő katolicizmus sodródása a judaizmus irányába megállíthatatlannak látszik.
A pápa megragadta az alkalmat, hogy a holokauszt-vallás előtt is hódoljon. Mint mondta, a holokauszt tagadása “őrültség". Ugyanakkor nyilatkozatában védelmébe vette XII. Pius pápát, aki a zsidók támadásainak kereszttüzében áll, mivel állításuk szerint nem tett meg minden tőle telhetőt az úgynevezett holokauszt megakadályozása érdekében. A pápa az interjúban elárulta, hogy rövidesen dönteni fog arról, elindítsák-e XII. Pius szentté avatási eljárását.
Lassan olybá tűnik, mintha a katolicizmus megítélésének legfőbb szempontja lenne, milyen mértékben vette ki részét az egyház az “üldözött zsidók mentésében". A szentatya szerint azonban Rómában és más olasz városokban, sőt a pápa nyári rezidenciáján, Castel Gandolfóban igenis bújtatott zsidókat a katolikus egyház. Ugyanakkor Ferenc pápa közölte azt is, hogy azt ugyan nem állítja, hogy XII. Pius nem követett el hibákat, de mint mondta, ,,szerepét az akkori időszak összefüggéseiben kell nézni".
Ferenc pápa felhívta a figyelmet a szövetséges hatalmak tehetetlenségére is az ún. holokauszt ügyében. “Tudja Ön - tette fel a kérdést a pápa a riporternek -, hogy a szövetségesek pontosan ismerték a nácik által a zsidók deportálására használt vasúti hálózatot? Voltak fényképeik is arról. De nem bombázták a vasútvonalakat. Vajon miért nem? Nagyon jó lenne, ha egy kicsit többet beszélnénk minderről" - mondta a pápa.
Az interjúban Ferenc pápa szólt arról is, hogy nem aggódik különösebben a biztonsága miatt. “Igaz, bármi megtörténhet, de nézzünk szembe a tényekkel: az én koromban már nemigen van az embernek vesztenivalója" - mondta a 77 esztendős pápa arra a kérdésre válaszolva, hogy miért nem kíván golyóbiztos autóban utazni.
A riporter arról is érdeklődött a szentatyánál, mit gondol, hogyan fogják a történelemben megítélni pápai tevékenységét. A válasz a következőképpen hangzott: “Nem gondolkodom ezen. De azt szeretném, ha rám emlékezve azt mondanák, egy rendes fickó volt, megtette, amit tudott, és nem volt rossz. Már ezzel is boldog lennék".
Perge Ottó - Washington Post - ncronline.org - world.einnews.com nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/4/129448/#ixzz35JJZVcPK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elkövetők több mint 90 százaléka cigány, meghurcolnak bár
  2014-06-21 23:09:38, szombat
 
  Cigánybűnözés :: 2014-06-20. 19:32
Az elkövetők több mint 90 százaléka cigány, meghurcolnak bárkit, aki a valóságról beszélni mer - olvasónk története

Olvasónk levele:
A nemlétező cigánybűnözés áldozatai lettünk
Fényes nappal, XX. kerület, 51-es villamos. Egy nő - a párom - és 11 éves gyermekünk utazik gyanútlanul, semmi rosszra nem gondolva. Örülnek a szép időnek, jó kedvük van. Persze ha tudnák, hogy a város egyik leginkább cigányfertőzött kerületéről van szó, és azt is tudták volna, hogy a velük szemben üldögélő két selejtes mocsok miről duruzsol, akkor nem lettek volna ennyire nyugodtak. Hamarosan szembesültek is a nemlétező cigánybűnözés valóságosságával, amikor a két féreg az egyik megállóban felpattant, leszakították a párom nyakából a két arany nyakláncot és eliszkoltak. Színtiszta rasszizmusból tették magukat áldozattá. Az utazóközönség gyáva nemtörődömséggel nézett ki az ablakokon a semmibe. Biztos azért rimánkodtak, nehogy ők is belekeveredjenek, nehogy őket is bántódás érje. Ilyen a magyar összefogás és tettrekészség a valóságban. A hozzászólások virtuális világán túl.

Természetesen a villamosvezető sem volt hajlandó segíteni, ilyenkor nincs a jeggyel járó utasbiztosítás, és semmi, ami hasonló helyzetben megilletné a kedves utast a balkáni járaton. Unott egykedvűséggel közli, hogy ő nem tud segíteni, megy tovább a villamos, a sértettek legyenek szívesek leszállni és oldják meg privát a problémájukat. Ez a járat nincs bekamerázva. Miért lenne, az megmutatná a cigányfertőzöttség ijesztő mértékét és igazolná a nácik felvetéseit a cigánybűnözés valóságosságáról. A rendőrség negyed órán belül kiérkezett a helyszínre, de persze csak látszatintézkedésre futotta. Jegyzőkönyv felvétele, kis keringés a környéken, beutazás a Haller utcai kapitányságra, ami belülről úgy néz ki, mint egy évszázadok óta nem gondozott múzeum, hangulata pedig leginkább egy hullaházéhoz hasonlítható. Két órás várakozás, a beérkező sértetteket ráérős tempóban szólítgatják, csupa megoldhatatlan eset, az autósok vegzálása és kifosztása sokkal izgalmasabb feladat.
A nyomozó közli, hogy a nyakláncokra keresztet vethetünk, és egyáltalán nem biztos, hogy az elkövetőket valaha elfogják. Hiába a részletes személyleírás, a belterjes cigányközösségben mindenki ugyanúgy néz ki nagy vonalakban. Ez bármelyik purdéra ráillik, a csökevényes mocskok nagyban hasonlítanak egymásra. Szóval esélytelen, hogy a történet legalább valamiféle igazságszolgáltatással végződjön. Tény: a rabló cigányok most aztán jól bevacsorázhatnak, hízhatnak, böföghetnek a rabolt értékekből. A családi ékszerek árából, azokéból, amikhez emlékek kötődnek, és sokkal inkább volt fontos az eszmei értékük, a hozzájuk kapcsolható érzelmek.
Itt tartunk most. A nem rasszista cigány elkövetők tömeges számban tépkedik le a magyar nőkről az arany nyakláncokat - közli a rendőrtiszt. - Naponta több tucat ilyen eset fordul elő, és ez a rablások enyhébb formája. A rendfenntartás lehetetlen, 100 ezer forintért egyre kevesebb ember áll rendőrnek, a kerület lefedése járőrözéssel legalább annyira utópia, mint az, hogy Magyarországon egyszer meg fogják fizetni az egyszerű, de becsületes dolgozó embert. Bizalmasan közli, hogy az elkövetések túlnyomó többsége - 90% feletti arányokról beszélünk - a cigánybűnözés részét képezi, tehát ha nem lennének ezek a véglények, akkor Magyarország egy kimondottan biztonságos hely lenne. Viszont hivatalosan nem eshet szó semmi ilyesmiről. A jogvédők, ombudsmanok könyörtelenül meghurcolnak bárkit, aki a valóságról, a körülöttünk most is zajló eseményekről beszélni mer, így aztán mindenki kussol, mert a havi százezer is több mint a semmi, ugyebár. Plusz a jogosítványokba rejtett tízezresek, illetve a helyi cigánybűnöző górétól kapott könyöradományok. Magyarországon csak a cigányok lehetnek joggal rasszisták, akik csak magyar nők nyakából tépkedik a nyakláncokat, és persze csak akkor ennyire ,,bátrak", ha a nő mellett nincs ott egy jól megtermett magyar férfi, akinek a zord tekintetétől is összehugyozza magát mindegyik selejtes féreg. Csak védtelen nőkkel, kiszolgáltatott gyerekekkel és csak többedmagukkal nagy emberek ezek. Emberek... Ugyan!
Zoom
Világszerte ismerik már a parazitákat
Tehát adott egy szituáció, a rendőrség tehetetlen, a térfigyelő kamerák elhelyezkedését pontosan ismerik a büdös mocskos cigányok, így úgy menekültek a prédával, hogy azok látóterét éppen elkerülték. Felszívódtak az alantas, állatias életet jelentő dzsumbujban, a lakóikkal együtt égetni való Kén utcai gettó mocsokrengetegében. És még tovább... A helyszínre kiérkező két rendőr ugyan lelkiismeretesen bejárta a területet, de persze üres kézzel tértek vissza. Ebből is látszik, hogy ezeket ilyen hiányos eszközökkel, ezzel a politikával lehetetlen kordában tartani. Ezt a génhibás csordát csakis kemény erőszakkal lehetne megregulázni. Kardlapokkal, ütésekkel, munkatáborokkal. Más nyelven nem értenek - hiszen még magyarul sem képesek rendesen megtanulni ezek a szerencsétlen fogyatékosok, akik egyébként a maguk mélységesen primitív módján ,,rafináltaknak" hiszik magukat. Rafináltak... Egymás között biztosan felnéznek a 60 IQ-s ,,rafináltra", akinek öt szóval bőségesebb a szókincse, így már ismer vagy 80 kifejezést (de leírni, elolvasni persze képtelen ezeket, a helyes artikulálásuk sem megy) és hülyének tudja nézni az ostobákat. Az ő mércéjük szerint ez a rafinált, meg az, aki át tud verni egy kisiskolást, vagy a helyi kocsmában a delíriumban levő idült alkoholistát. Ez az ő értékrendjük, eleve a rafináltság, mint mások átveréséhez alkalmas tulajdonság pozitív megítélésre kerülhet a törzsön belül. Ez már bőven jellemzi ezt a társaságot, ezt a félresikerült fajt, ami valójában nem ember, csupán egy emberi formát felvett, és az emberi viselkedést csak nagyjából utánozni képes parazita.
Szóval rablás áldozatai lettünk. A sértettek: egy fiatal, törékeny magyar nő és a 11 éves kislánya. Az elkövetők: két huszonéves tetves, munkakerülő cigány. A rendőrség tehetetlen. A társadalom elfordítja a fejét, bámul ki az ablakon, ahogy esténként a tévéképernyőre mered, zabálván a kereskedelmi szennycsatornák lélekromboló vizuális fertőjét, és közben örül, mint az a zebra, amelyiknek a társát elkapták az oroszlánok. Nem én lettem áldozat, hál' Istennek. Persze hogy nem. Mert a magyarok többsége már fel sem meri venni az értékeit, helyette inkább bizsut hord, meg olyan mobiltelefonokat, amiknek matricája egy betört képernyőt imitál. Nehogy kirabolják a cigányok, akik ezek szerint azt csinálnak, amit csak akarnak.
És még valami: a rendőrtiszt elmondta, hogy a rabolt aranyat általában a IX. kerületi BÁV-kirendeltségekben szokták lepasszolni, mivel ezeken a helyeken a zálogba adás esetén nincs szükség személyi igazolványra. Eszményi terep tolvajok, rablók számára. Mintha nekik találta volna ki a BÁV. Ez az orgazda - a rendőrtiszt ezt a kifejezést használta -, amelyik bevételei elsöprő részét a lopott aranyakból biztosítja.
Ilyen ez az ország, ilyen a mi kisebbségünk, a rendőrségünk, és persze ilyenek vagyunk mi. Simán megérdemeljük. Akkor nem érdemelnénk meg, ha végre hajlandóak lennénk érdemben tenni mindez ellen. De nem. Féltjük a nyomorúságos egzisztenciánkat. Úgyhogy ne csodálkozz, ha legközelebb te következel! Sorra fogsz kerülni. Így, vagy úgy. Személyes, vagy társadalmi szinten, de előbb-utóbb áldozattá fogsz válni. És tudod mit: meg fogod érdemelni.
(Olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/20/129434/#ixzz35JIXFhRo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egyetemekről
  2014-06-21 22:28:01, szombat
 
  Az egyetemekről

2014.06.20. 12:01



A német modellre esküszik az új felsőoktatási államtitkár -írják a lapok. Balog miniszter is bejelentette a magyar felsőoktatásban is szükség van a duális képzésre.

Németországban valóban létezik a duális képzési modell, elsősorban Baden-Württemberg tartományban. Berufsakadamie-nek hívják ezeket az intézményeket, pl. itt lehet róla olvasni, ezekről van szó.

A német felsőoktatásban ezek az intézmények nem az egyetemekhez, hanem a főiskolákhoz (University of Applied Sciences) vannak közel. A német felsőoktatás töredékéről van szó, távol a német felsőoktatási elittől (értsd, nem a legjobb ötven német egyetem egyikéről).

Igen, ezek az intézmények leginkább a kecskeméti főiskolához állnak közel.

Palkovics akadémikus, a jövendő államtitkár megjegyezte, hogy mind az alul- mind a felülteljesítő felsőoktatást el kell kerülni.

Miután a német felsőoktatás alsó részéhez tartozó intézményeket emelte ki modellként, van azért abban valami félelmetes, hogy a felülteljesítés elkerüléséről beszél. Tavaly ősszel még arról volt szó, hogy a világ legjobb kétszáz intézményébe kell kerülni a magyar egyetemeknek.

A német autóipar jelenléte indokolhatja a DHBW rendszer átvételét, de semmi ok nincs arra, hogy ez lényegesen nagyobb szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban, mint a németben. Körülbelül kétmillió diák van Németországban, és egészen biztos, hogy ötvenezernél kevesebben vesznek részt a duális képzésben, a konkrét DHBW rendszerben kb. húszezer hallgató van.

Pár éve a FIDESZ-ideológus Lánczi András még az universitas eszméjéről írt, most pedig a német autóipari modell átvételéről szól a felsőoktatás (v.ö "nem leszünk gyarmat"), talán nem csak én érzem a helyzet ironikusságát. (érdemes megnézni azt, amit Lánczi ír fentebb linkelt "Új szél" cimű írásában, a komplett antitézisét írja meg annak, amiről Balog és Palkovics beszél)

Térjünk vissza a felülteljesítéshez. Magyarországon ma mindent felül kell teljesíteni. Ez az ország a legszegényebb, legfejletlenebb három OECD tagállam egyike, az egy főre jutó nemzeti jövedelem jóval alacsonyabb, mint a reménytelen helyzetben lévő Görögországban (ahol az ország legjobb egyetemeit hónapokra zárták be). Ez az ország fenntart egy az osztrák szintet idéző akadémiai intézethálózatot, az egyetemi elitstruktúránk nem elhanyagolható része is nyugati színvonalú. Ezek az intézmények jelentik az utolsó védvonalat a teljes lesüllyedéssel és marginalizálódással szemben. Itt nem lehet minta a DHBW-rendszer. Létezhet, érdemes bevezetni, de nem lehet minta.

Nem, nem vagyok felsőoktatási szakember és nincsenek igazán elképzeléseim a magyar felsőoktatási rendszer átalakításáról. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy Palkovics László ne lenne kiváló szakember, nyilván ő a messze legjobban képzett tagja az Orbán-kormányzatnak. Azt gondolom, hogy a felsőoktatásról való közbeszédet ki kell emelni az aktuálpolitikai mocsokból, mert itt tényleg nem babra megy a játék.Nem a tandíjról van szó, nem a kancellária rendszerről, hanem arról, hogy a mi lesz a magyar felsőoktatás szerepe Magyarországon. Nem a magyar autóiparban, hanem Magyarországon.


http://orulunkvincent.blog.hu/2014/06/20/az_egyetemekrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szárszón idén is összejött a szocion alom
  2014-06-21 21:55:29, szombat
 
  Szárszón idén is összejött a szocion alom
2014. június 21. 16:56
Hunhír.info

A szegénységről, a kisebbségi jogokról, az önkormányzatiságról és a kultúra helyzetéről szóltak a többi között a XIII. Szárszói találkozó előadói szombaton Balatonszárszón.

A mintegy kétszáz ember, köztük számos baloldali, liberális politikus, művész, értelmiségi részvételével megrendezett eseményen, amelynek Farkasházy Tivadar humorista volt a házigazdája, a hozzászólók főként szakpolitikai témákkal foglalkoztak.

A találkozón részt vett többek között Botka László, az MSZP választmányának elnöke, Hiller István, Kovács László és Lendvai Ildikó volt szocialista pártelnökök, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke és Herényi Károly, az MDF egykori frakcióvezetője.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76164
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.