Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Alapjaiban rendült meg az Új Világrend: Merkel és Hollande P
  2014-06-22 20:32:19, vasárnap
 
  Alapjaiban rendült meg az Új Világrend: Merkel és Hollande Putyin támogatását kérte
2014. június 22. 18:09
Hunhír.info

Francia Hollande francia államfő és Angela Merkel német kancellár telefonon beszélt vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, s arra kérték, hogy támogassa a tárgyalásokat Ukrajnában - olvasható a francia elnöki hivatal közleményében. Ilyen még nem volt a világtörténelemben. Az európai zsidó páholyok nyíltan szembeszállnak az amerikaival. A kifelé mutatott nagy összhang megbukott az Új Világrendnél.

Három nappal az előző ilyen hármas eszmecsere után Hollande és Merkel "nyugtázták az orosz elnöknek az ukrán elnök (Petro Porosenko) tűzszüneti bejelentése után tett nyilatkozatát", és kérték Putyint "a tárgyalások felújításának támogatására". Ugyancsak utaltak az ukrán-orosz határ ellenőrzésének fontosságára, hogy megakadályozzák fegyveres egységek vagy szállítmányok bejutását.

Moszkva már előzőleg üdvözölte az egyoldalú tűzszünetet.

Az európai zsidó páholyok és gazdasági mamutvállalatok nem fognak csak azért Putyin ellen harcolni, mert az amerikaiak azt akarják. Más az érdeke az európai zsidó milliárdosnak, és más az amerikai kormányt revolverező Zsidó Lobbinak. Még együtt elholokausztoznak kicsit, de a színfalak mögött már zajlik a háború egymás ellen.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76185
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bocskoros külügyminiszter új magyar kollégájától is a jól
  2014-06-22 20:20:51, vasárnap
 
  : 2014-06-22. 13:06
A bocskoros külügyminiszter új magyar kollégájától is a jól megszokott behódolást várja el

Titus Corlatean román külügyminiszter egy televíziós interjúban kijelentette, hogy kész együttműködni új magyar kollégájával, és reményének adott hangot, hogy mielőbb találkozhatnak.
Zoom
Az interjú a Digi24 román hírtelevízió Diplomata útlevél című adásában hangzott el szombat este. Corlatean úgy értékelte: annak ellenére, hogy bizonyos időszakokban feszültek voltak a román-magyar kapcsolatok, általában "korrekt természetű" volt kapcsolata a korábbi, exkommunista, hazaáruló magyar külügyminiszterrel, Martonyi Jánossal. Ugyanez az elvárása az új magyar kollégájával, Navracsics Tiborral szemben is - tette hozzá realistán.
Corlatean elmondta: nagy érdeklődéssel várja a találkozást magyar diplomácia új vezetőjével, és fontosnak tartja, hogy erre mielőbb sort kerítsenek. Hozzátette, hogy először várhatóan az Európai Unió külügyminisztereinek soron következő tanácskozásán fognak találkozni, és egyeztetnek majd, mikor lesz lehetséges egy kétoldalú találkozó.
,,Nagyon sok közös tennivaló akad, és kész vagyok együtt dolgozni az új magyar külügyminiszterrel" - mondta Corlatean. Megjegyezte, hogy ugyan jóval kisebb lélekszámú a magyarországi román kisebbség, mint a romániai magyar, de azért a magyarországi románoknak is európai szabványok szerinti kisebbségvédelemre van szükségük. (Amennyiben az oláh megoldásokat és a Benes-dekrétumokat európai szabványnak tekintjük, mi valóban le vagyunk maradva a korral - a szerk.)
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/3/129494/#ixzz35OSgGcN0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Itt már nincs maradásom…” - Akit még a fa
  2014-06-22 11:18:12, vasárnap
 
 
,,Itt már nincs maradásom..." - Akit még a falujából is elüldöznek a tolvajok



Közzétette: Haraszthy Ágoston 2014. június 20. péntek, 16:00


Engem sikerül elüldözni ebből az elátkozott faluból, már árulom a házat, és ha találok rá vevőt, Szabadkára költözöm a testvérem fiához.
Már nem képtelen vagyok elviselni a megpróbáltatásokat. Nyolcvanöt éves lettem, szélütött vagyok, nem tudom használni a balkezemet, nekem csak két választásom maradt: vagy hamarosan kivisznek a temetőbe az uram meg a fiam mellé, vagy elmenekülök innen, ha még egy kis ideig élni akarok. Engem annyiszor megloptak már, hogy még elbeszélni is hosszú lenne. Már amikor jön az este, teljesen idegbeteg vagyok, úgy rettegek, hogy majd megbolondulok - ilyen panaszáradattal fogadott Dózsa telepi otthonában Pálity Gizella.

Giza nénit szinte mindenki ismeri a faluban. Ő volt az egykoron méltán híres csantavéri vadászotthon kitűnő szakácsnője és felszolgálója. Amíg csak dolgozott, öregek, fiatalok egyformán szerették. Őt is megtáncoltatta a sors, korán elveszítette egyetlen fiát, Ferikét, akit azóta sem múlik el úgy egy nap, hogy ne siratna meg. És már két évtizede nem is hord más színű ruhát, csak feketét.
Építkezéshez bekészített nagy mennyiségű (2 diófából és 3 akácfából felvágott) deszkát és más faanyagot, 8 tekercs 3 méter hosszú redőnyt, szerszámokat és egyéb használati tárgyakat, több darab esőcsatornát, tűzifát loptak már el tőle a folyton visszajáró tolvajok. Legutóbb pedig a vetett ágyra vetettek szemet az éjszakai hívatlan látogatók.

- Már minden bejárati ajtómra lakatot szereltettem, mégsem tudom ezt a kis szegénységemet megvédeni. Szégyenszemre a fűnyíró gépet be kellett vitetnem az utcai szobába, nehogy egy éjszaka annak is lába keljen, és minden még megmaradt értékesebb holmimat bepakoltam, mert ha ellopják, másikat én már nem tudok venni helyette. Tizenkétezer dinár nyugdíjat kapok, azt kell beosztanom. Ha összegyűjtök egy kis pénzt, úgy szoktam, hogy akkor készítek be pár csomag tartós élelmiszert, hogy ne kelljen hetente a boltba járnom, mert már az is nehezemre esik, néha csak két bottal vagyok képes közlekedni még a lakásban is. A karácsonyi ünnepek előtt hozattam kristálycukrot meg 13 liter étolajat, azt most mind elvitték. Kilenc kiló baromfihús is eltűnt a mélyhűtőmből és 7500 megspórolt dinár, amit a tévéasztal takarója alatt őrizgettem. A két régifajta vetett ágyat teljesen kiürítették, csak egy takarót hagytak rajta. A dunnámat, 2 nagy tollpárnámat, 2 paplanomat és a plüsstakarókat is elvitték. Ezenkívül egy halom ágyneműt meg törölközőt is. A kombinált szekrény egyik rekeszében, egy üvegkancsóban az egyetlen arany nyakláncomat is megtalálták... Reggelre sarkig nyitva volt az udvari ajtó, pedig este gondosan bezártam. Most már belülre is szereltettem fel egy kapcsot, de tudom jól, hogy ez mind hiábavaló. Mondtam a testvérem fiának, hogy nem maradok tovább ebben a házban, mert szinte éjjel-nappal rettegek. Este hiába veszem be a nyugtatót, nem merek elaludni. Sajnos, hogy öregségemre meg kell válnom a saját otthonomtól, és hogy mások gondoskodására szorulok, de itt már nincs tovább maradásom.

Szabó Angéla

A képen: Pálity Gizella és a lakattal őrzött két bejárati ajtaja

http://www.delhir.info/cimlap/kiemelt-hirek/26307-2014-06-20-14-02-46
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutálisan sokan keresnek kevesebbet a létminimumnál
  2014-06-22 11:12:20, vasárnap
 
  Brutálisan sokan keresnek kevesebbet a létminimumnál


Becslések szerint a dolgozó emberek 25 százaléka, nagyjából egymillió ember a létminimum alatt keres. Hiába emelte a kormány a minimálbért, a családi adókedvezmények nélkül számolt nettó minimálbér így is mindössze 66 ezer forint körüli összeg, ami lényegesen elmarad a 87,5 ezres létminimumtól

A napokban került napvilágra a KSH legfrissebb kiadványa a létminimummal kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy 2013-ban a létminimum havi értéke egy egyszemélyes háztartás esetében 87 510 forint volt. A Policy Agenda becslése szerint nagyjából 1 millió ember ennél kevesebbet visz haza havonta. Lássuk, mire elég egy ilyen kereset.

A KSH kiadványából az is kiderül, hogy a háztartások kiadásainak átlagosan 33 százalékát tették az élelmiszerrel kapcsolatos vásárlások. Ez egy létminimumon élő egyfős háztartás esetében valamivel kevesebb, mint 29 ezer forint, 31 napos hónappal számolva nagyjából napi 930 forint. Összehasonlításképpen: egy kilogramm sertéscomb 1350 forintba kerül, 1 kilogramm fehér kenyér 282 forint, 1 liter pasztőrözött tej átlagos ára 234 forint.

Egy átlagos háztartás körülbelül 29 százalékot fordított lakásfenntartásra 2013-ban (nagyjából 25 000 forint) és ennek az összegnek 57 százalék ment a háztartási energia vásárlására (kerekítve: 14 200 forint). Az összkiadás 15 százalékra rúgott a közlekedés, hírközlés költségei (13 100 forint). Nagyjából literenkénti 400 forintos üzemanyag árak mellett ez a 13 ezer forint meglehetősen vékony, de a tömegközlekedés sem sokkal olcsóbb, például egy havi BKV bérlet 9500 forint.


http://propeller.hu/itthon/2944490-brutalisan-sokan-keresnek-kevesebbet-letminimu mnal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meg is van a CÖF-besúgók első fogása
  2014-06-22 10:45:45, vasárnap
 
  Meg is van a CÖF-besúgók első fogása

propeller.hu, június 20., péntek, 11:11


Három napja írtuk, hogy a Fidesz civiljei "gyors reagálású hadtestet" hoztak létre, hogy szemmel tartsák a szélsőséges médiát és jelentsék tartótisztjeiknek, ha valahol veszélyben érzik az Igazságot. Nem is kellett sokat várni az első találatra, igaz kicsit elkalandoztak.

"A média figyelésével foglalkozó támogatóink jelezték, hogy a DigiTV 24 órás pornó műsort sugároz, amely különösen a nyári időszakban erkölcsi károkat okoz a gyermekek körében, mert a fő csatornák nézésekor ez az adás véletlenszerűen megtalálható" - írták mai közleményükben a szemfüles médiamegfigyelők.

Habár a felnőtt csatornákat minden szolgáltatónál lehetőség van lekódolni a gyermekek elől, a CÖF valószínűleg nem bízik a magyar szülők képességeiben, mert a szervezet arra kéri a Digi-t, hogy "az etika és közerkölcs szempontjából kifogásolható folyamatos pornófilm vetítéseket legalább 06-22 óráig szüntesse be, figyelemmel arra, hogy nem minden szülő tudja beállítani a pornócsatornát kiszűrő programot."

"A Civil Összefogás Fórum előre is köszöni a pozitív intézkedést" - zárul a jelentés, ami után már csak egy kérdés marad: három napon keresztül maszturbáltak a civilek, vagy miért kellett erre ennyit várni?


http://propeller.hu/itthon/2944899-meg-is-van-cof-besugok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A börtönben is terrorizál mindenkit a rendőr feleségét is me
  2014-06-22 10:36:48, vasárnap
 
  A börtönben is terrorizál mindenkit a rendőr feleségét is megerőszakoló beilleszkedő
2014. június 22. 10:11

Agresszív, és a börtönben is verekszik az a fiatalember, akit azzal vádolnak, hogy két nőt, köztük egy magas beosztású rendőr feleségét erőszakolta meg tavaly - tudta meg a Blikk. És nincs, aki rendre utasítsa, mert jönnek a liberális jogvédők, és ismét a magyarországi cigányüldözésről ajvékol a cionista világsajtó.

N. Sándort (24) bilincsbe verve vitték tegnap a Budapest Környéki Törvényszékre, mert egy szakértői vélemény szerint a férfi akár az életét is kiolthatta volna első áldozatának. A tárgyalás azonban elmaradt, N. Sándor ugyanis az utolsó pillanatban ügyvédet váltott, aki nem tudott felkészülni.

Az agresszívfiatalról egy percre sem vették le a bilincseket, a legszigorúbb biztonsági fokozatban őrzik, hiszen a rácsok mögött sem nyugodott meg. A bulvárlap információi szerint volt, hogy azért kapott fegyelmit, mert összeverekedett cellatársával, és volt, hogy azért, mert önmagában akart kárt tenni. Értesülésük szerint lenyelt valamit, nagy valószínűséggel pengét.


N. Sándort fiatal kora ellenére számtalanszor lecsukták már, ő maga sem tudja pontosan, hányszor. Tizennégy évesen kapta első elzárását, és 2012. szeptember 21-én szabadult legutóbbi, hat évig tartó hosszú börtönbüntetéséből. A lap tudomása szerint, akkor többrendbeli rablás és lopás miatt ítélték el. A "fiatalember" az alkoholt sem vetette meg: úgy tudjuk, vénásan adta be magának a tömény szeszt, hogy gyorsabban hasson, azonban amikor elkapták, épp ,,tiszta volt".

A Blikk korábbi híradása szerint, az ösztönlény tavaly március 4-én Dunakeszin leszólított egy vonathoz siető nőt, majd megfenyegette, és megpróbálta megerőszakolni. Áldozata ellenállt, ekkor N. egy csavarhúzóval többször combon szúrta, sőt meg is harapta az áldozatát. A lány életét csak a szerencse mentette meg, a döfés pár centivel kerülte el a combartériát. A férfi elvette áldozatának táskáját, majd elmenekült. Másnap túszul ejtett egy a kerékpárúton futó nőt Sződön. Úgy tudjuk, áldozatát késsel sakkban tartva a Dunához hurcolta, majd itt megerőszakolta, és órák múlva engedte csak szabadon.

Hunhír.info - Blikk


További részletek: http://kuruc.info/r/35/129485/#ixzz35LxdPppO


NA AZ ILYET KÉNE VÉLETLEN ÁRAMÜTÉSNEK ÉRNI, HOGY ELSZENESEDJEN, MEG A JOGVÉDŐIT!!!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin elrendelte a harckészültséget, a medve most tényleg f
  2014-06-22 10:29:28, vasárnap
 
  Putyin elrendelte a harckészültséget, a medve most tényleg felébred téli álmából
2014. június 21. 11:00
Hunhír.info

Vlagyimir Putyin harci készültséget rendelt el az orosz hadsereg közép-oroszországi egységeinél - jelentette be az orosz védelmi miniszter az AFP közlése szerint. Eleget szórakoztak már az atlantisták a medvével, csapatösszevonásokat hajtottak végre az orosz határnál, és amerikai katonákkal, idegen zsoldosokkal szórták tele Európát. A végtelenségig nem lehet eljátszani a demokrácia, a szabadság, a liberalizmus exportőrének a szerepét, mert a világ már nem teljesen hülye.

Valamit lépnie kellett az orosz elnöknek is, hiszen az atlantisták egyértelmű háborús előkészületek sorozatát hajtották végre az elmúlt hetekben Európában és a térségben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76152
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi folyik Gyömrőn?
  2014-06-22 10:04:38, vasárnap
 
  Mi folyik Gyömrőn?

A helyi polgármester szexfotói után és azoktól nem teljesen függetlenül újabb események miatt kerülhet Gyömrő a figyelem középpontjába. Pénteken este ugyanis felgyújtották a polgármester lemondását kezdeményező önkormányzati képviselő házát, valamint kiplakátolták a városban az ott lakó és az üggyel foglalkozó Hír TV-s újságírók helyi lakcímeit.

Fehér por és banán
Gyenes Levente helyi polgármesterről két hete jelentek meg fényképek a Blikkben, amelyeken ruhátlanul szerepel meztelen nők társaságában. Az egyiken fehér port szippant fel az éjjeliszekrényről, a másikon egy hölgy szeméremdombjáról. Látható egy ágyhoz kötözött, bekötött szemű nő is, és megörökítették azt a pillanatot, amikor a polgármester egyikükhöz egy banánnal közelít.

Lemondatás és guminő
A fotók megjelenését követően a Gyömrői Társaskör, valamint a helyi Fidesz és a KDNP felszólította Gyenes Leventét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből. Az üggyel a Hír TV is foglalkozott, amelynek két munkatársa is Gyömrőn lakik. A Célpont két héttel ezelőtti, a város központjában forgatott riportjában megszólaltatták Gyenes Leventét; a riportot egy guminővel illusztrálták.

Gyenes mindent tagad és marad a helyén
A polgármester a kezdetektől tagadta, hogy valaha is kábítószert fogyasztott volna. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a képek róla készültek, de szerinte manipulálták azokat. Viszont az igazát semmivel nem tudja igazolni, mert a fényképekből csak egy példány készült, amelyek az öt éve ellopott laptopján voltak. ,,Nincs más választásom, tűröm, hogy most jó néhányan a pucér fenekembe töröljék a piszkos cipőjüket" - fogalmazott korábban Gyenes Levente, akit a helyi képviselő-testület bizalmi szavazáson meg is erősített a posztján. Az ülésre Gáspár Krisztián, a Gyömrői Társaskör elnöke egyébként nem ment el.

Gyujtogatás a lemondást kezdeményező képviselőnél
Pénteken este ismeretlenek felgyújtották Gáspár Krisztián gyömrői házának teraszán a kerti bútorokat. A képviselő felesége és négy gyereke volt itthon, a legidősebb fiú a kerti slaggal eloltotta a tüzet, így komolyabb kár nem keletkezett. Gáspár a Hír TV-nek úgy nyilatkozott: a kaput nyitva hagyta, a redőnyök pedig le voltak engedve, így bárki bemehetett az udvarra. Mint mondta: haragosai csak a közéleti szerepvállalása alapján lehetnek, és már korábban is megfenyegették. A Velvet úgy tudja, hogy két Molotov-koktélt dobtak Gáspár házára.

A polgármester cinikus, és visszautasítja a vádakat
Gyenes Levente szombaton reggel Facebook-bejegyzésében úgy reagált: ,,Szerencse, hogy a leengedett redőnyök ellenére látták a bentiek a lángokat, így a kerti slag segítségével azt gyorsan el tudta oltani a képviselő kamaszkorú fia." A polgármester elítéli, méltatlannak és aljasnak tartja ezt a cselekményt, bárki követte is el. Ugyanakkor visszautasítja azokat a feltételezéseket, amelyekkel akár a most ,,megtámadott" képviselő, akár egyes sajtóorgánumok hozzá vagy környezetéhez próbálják kötni ezt a támadást.

A Célpont riportja sem maradt reakció nélkül
Ismeretlenek péntekre a városközpontban több helyen is plakátokat helyeztek el a két helyi Hír TV-s alkalmazott nevével, fényképével és lakcímével egy ,,WANTED" felirat alatt. A plakát szerint a két férfi a ,,város ellenségei", akik felelősek a város polgármestere és a városvezetés elleni előre kitervelt lejárató hadjárat irányításában. A plakát arra szólít fel, hogy aki látja őket, az ,,hozza tudomásukra a véleményét".

Kicsoda Gyenes Levente?
Gyenes Levente 2002 óta a Gyömrő 2000 Kör színeiben indulva tölti be a polgármesteri posztot. A Magyar Biztonsági Nagyvállalkozások Szövetségének elnöke, és a Protokoll Világszövetség európai alelnöke, valamint a Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetségének nagykeresztlovagja és humanitárius ügyekért felelős miniszterhelyettese is. Korábban az Escort Védelmi Szolgálat ügyvezetője volt.

Emellett a Kecskeméti Törvényszéken jelenleg is zajló, úgynevezett számlagyár ügy hetedrendű vádlottja. A 32 vádlott közül Gyenest és hat társát bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolja az ügyészség. A vád szerint 2006 és 2009 között működött a számlagyár, amely az útburkolástól a különböző szerelési munkálatokon keresztül a gazdasági tanácsadásig szinte minden tevékenységről tudott fiktív számlát kiadni. A vádiratban felsorolt cégek a könyvelésükbe kiadásként beállították a számlákat, és a számlákon szereplő összegek meghatározott százalékát fizették ki a rendszer irányítójának, egy kecskeméti férfinak. A vádhatóság szerint Gyenes Levente hetedrendű vádlott a számlák megrendelőkhöz továbbításáért jutalékot számított fel, valamint saját vagyonvédelmi cégének a könyvelésében is felhasznált fiktív számlákat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes trükk lehet a Tarlós–Lázár-csörte
  2014-06-22 08:44:38, vasárnap
 
  Fideszes trükk lehet a Tarlós-Lázár-csörte

2014. június 19., csütörtök, 06:56 • Utolsó frissítés: 2014. június 19., csütörtök, 08:48
Szerző: hvg.hu



Koránt sincs akkora ellentét Tarlós István és Lázár János között, ahogyan az tűnik, egyszerűen kreáltak egy ügyet, amelyet a főpolgármester hősiesen megold majd az önkormányzati választások előtt - mondta a Figyelőnek egy városházi forrás.

Érdekes magyarázatot talált a Tarlós-Lázár-konfliktusra egy, a csütörtökön megjelent Figyelőben idézett, névtelenséget kérő városházi forrás.

A helyzet ugye az, hogy az Index múlt heti cikke szerint Lázár János, a fejlesztési pénzekért is felelős, Miniszterelnökséget vezető miniszter nem adna pénzt a budapesti közlekedésfejlesztésre, emiatt egy sor tervezett projekt füstbe menne, így a 3-as metró felújítása is. Azóta Tarlós azt mondta, biztos abban, hogy meglesznek a források, és Lázár is finomított, azt mondta, hogy a kormány garanciát vállalt a metrófelújításra és azt támogatja.

A Figyelő forrása szerint szándékosan kreált álkonfliktusról van szó, amelynek a célja, hogy Tarlós Istvánból hőst faragjanak. A dramaturgia szerint Tarlós majd őszig - vélhetően az önkormányzati választásokig - jól visszaszerzi a pénzt, amit Lázár el akar venni a budapestiektől. Mert ugyan már az államnál vannak az iskolák, a kórházak, elviszik a Főgázt, a Főtávot, és valószínűleg a hulladékkezelő ágazatokat is, de a hős Tarlós megoldja a 3-as metró finanszírozását, amelyről már három megállapodás született a kormánnyal, de most születne egy negyedik is - vélekedik a gazdasági hetilap városházi forrása.

http://hvg.hu/itthon/20140619_Csak_trukk_lenne_a_TarlosLazar_csorte
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bundapest, a tenderparti Éden.
  2014-06-22 08:41:51, vasárnap
 
 
Á, csak úgy mondom, ha az ellenzék engem kérne fel budapesti főpolgármester-jelöltnek, én szívesen vállalom.
Fával fűtök jórészt, és ahogy elnéztem, Pesten akad még tarolnivaló rendesen. Meg kellene egy híd a Dunán hosszában is, hogy arra átterelve a rakparti forgalmat a partot végig tele lehessen építeni a havereim apartmanjaival és jachtkikötőivel.
És végre megvalósíthatnám rendhagyó álmomat, a végtelen villamost: hosszabb lenne, mint a Combinó, még Dubajban sem lenne nagyobb! Ebből elég lenne egyet venni, de az elérne a Moszkva Kálmán tértől egészen Újbudáig és vissza. Ezáltal rengeteget lehetne spórolni, mert a villamos meg sem mozdulna; felszállna az utas pl. a Blahán lévő ajtajánál, előremenne, teszem azt, a Margitszigetig, ott leszállna, megvenné a margitszigeti belépőjegyet, megpödörné a bajuszát, megigazítaná a kakastollat a fövegét, és felcsípne valami kimenős masamódot vagy pirospozsgás, vidékről jött cselédlányt, aki ott sétáltatja a Nagysága dakszliját vagy mopszliját. Együtt csodálhatnák aztán a vitéz nagybányai Horthy Gábriel lovastengerészeti vízilovasszobrát, ott a sziget közepén: a fejében víztorony, a gyomrában étterem, a seggében Nemzeti Dohánybolt.
Ja, és ígérem, hogy részrehajlás nélkül lennék korrupt. Ez fontos, azt hiszem; a korrupció csak akkor tisztességes, ha nyílt, egyértelmű, és nem ismer korlátokat. Át is keresztelném a várost: az lenne a neve, hogy Bundapest, a tenderparti Éden.

Készítette: Péter Konok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.