Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Serpenyős sült paradicsom
  2014-06-26 16:41:53, csütörtök
 
  Serpenyős sült paradicsom

Hozzávalók:

7-8 szép nagy, érett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselymzöld

bors
olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomok alját és tetejét kicsit levágom, hogy megálljanak az edényben, és a tetejük is egyenes legyen. A serpenyőben elhelyezem a paradicsomokat, szépen, szorosan egymás mellé, besózom, megborsozom a tetejüket, majd közepesnél kicsit nagyobb lángon lefedetlenül sütöm úgy 15-20 percig - attól függ, mekkorák a paradicsomok. Mikor levet ereszt, akkor már jó is.

Ha elkészült, apróra vágott friss petrezselymet és fokhagymát szórok a tetejére. majd meglocsolom egy kevés olívaolajjal.





A köret része lehet, rizs vagy valamilyen sült tésztaféle (pl. quiche vagy leveles tészta) mellé.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!

Nagyon egyszerű étel, ne várjunk rafinált ízhatást. Csak igazi finom paradicsomból készítsük, mert ez nem más, mint a friss, napérlelte, édes paradicsom dicsérete.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Rókagombás nyúlpaprikás tojásos nokedlivel
  2014-06-26 16:39:10, csütörtök
 
  Rókagombás nyúlpaprikás tojásos nokedlivel

Hozzávalók:

1 kg nyúlhús
30 dkg rókagomba
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
3 dkg libazsír
5 dkg kolozsvári szalonna
1 csokor kapor
1 tejföl
1 kanál keményítő
2 dkg friss gyömbér

bors
paprika

A nokedlihez:
30 dkg liszt
3 tojás
3 dl víz


Elkészítés:





A felaprított szalonnát kiolvasztom a libazsíron, megdinsztelem rajta a felaprított hagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paradicsomot és paprikát - pörköltalapot készítek. A nyulat feldarabolva ráteszem erre a pörköltalapra, főzöm 30 percig, majd hozzáadom a gombát, a finomra vágott gyömbért és kaprot. Sűrítem szükség esetén keményítővel, majd belekeverem a tejfölt, készre főzöm.





A nokedlihez 1 tojást elhabarok vízben, hozzákeverem a liszthez, kissé sózom, majd lobogó vízbe szaggatom nokedliszaggatóval. Ha kész, leszűröm, leöblítem, majd 2 elhabart tojást ráöntve készre sütöm a tojásos nokedlit. Lehet tálalni csinosan.





Megjegyzés:

Egyik kedvenc nyúlreceptem, érdemes kipróbálni.

A receptet és a fotót Pepe55 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Házi gyümölcsjoghurt
  2014-06-26 16:32:33, csütörtök
 
  Házi gyümölcsjoghurt

Hozzávalók:

50 dkg bármilyen gyümölcs
4 dl natúr joghurt
6 evőkanál méz

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi őket, feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk - ha bogyós gyümölcsből készítjük, ritka szövésű szitán áttörhetjük, így a magok nem maradnak benne. A joghurtot a mézzel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsvelőt is.

Megjegyzés:

A receptet Adri küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tojásos nokedli friss fejessalátával
  2014-06-26 16:28:40, csütörtök
 
  Tojásos nokedli friss fejessalátával

Hozzávalók:

50 dkg liszt (esetemben fele fehér tönkölyliszt volt)
2+8 tojás
víz (amennyit a tészta felvesz, kb. 5 dl)
csipet só
7-8 dkg vaj vagy olaj
A salátához:
1 fejessaláta
3 dl víz
1 evőkanál 10 %-os ecet
3 kávéskanál cukor
1 csapott mokkáskanál só

Elkészítés:

A lisztbe beleütjük a 2 tojást, csipet sót, a hideg vizet hozzáadagolva összekeverjük a nokedlitésztát. (Nem kell nagyon kidolgozni, csak éppen összeálljon és szaggatható legyen.)

5-6 literes fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval több részletben a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, és zsiradékra öntjük egy nagyobb tapadásmentes teflonserpenyőbe. (Nem szoktam leöblíteni a tésztát, azért főzöm aránylag sok vízben.) A kifőtt nokedlit a serpenyőben felhevítjük, majd a kevés sóval felvert többi tojást egyenletesen ráöntjük, és lefedve, közepes hőfokon óvatosan átkeverve készre sütjük. (Ne sokáig süssük, mert a forró tésztától a nyers tojásöntet hamar megfelelő állagú lesz a nokedlin.)

Kora tavasszal a még nagyon gyenge salátát 4 felé vágjuk, bő vízben jól átmossuk, a víztől lerázva a salátalében megforgatva tálaljuk.
(Amikor már szabadföldi a saláta, leveleire szedve mosom, az esetleges földmaradványok miatt.)





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejfölös zöldbableves füstölt csülökkel
  2014-06-26 16:24:43, csütörtök
 
  Tejfölös zöldbableves füstölt csülökkel

Hozzávalók:

1 kg zöldbab
1-1,5 kg füstölt hús (csülök, oldalas, tarja)
3 db közepes nagyságú sárgarépa
2 db közepes nagyságú petrezselyem
1 db közepes nagyságú vöröshagyma
1-2 db babérlevél
3-4 nagy gerezd fokhagyma
5-6 db közepes nagyságú burgonya
fél dl étolaj
2 nagyobb evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
4,5 dl tejföl
ételízesítő
2 evőkanál 10 %-os ecet


Elkészítés:

A füstölt húst felhasználás előtt 2-3 órára beáztatjuk.
A zöldbabot megpucoljuk, 2-3 cm hosszúságúra aprítjuk. A csülköt feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, és kb. 1-1,5 óra hosszat főzzük. Adunk hozzá egy evőkanálnyi ételízesítőt.

Ezután beletesszük a hagymát, a zöldbabot. Kb. 20 perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és petrezselymet. Megpucoljuk a krumplit, összekockázzuk, majd a levesbe tesszük. Addig főzzük, míg minden hozzávaló puha lesz.

A füstölt húst kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd ezt is felkockázzuk.

Az olajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és világos rántást készítünk.
Kikapcsoljuk alatta az égőt, és ekkor belenyomjuk a fokhagymanyomóval a fokhagymát. Pár pillanatig hagyjuk, hogy kicsit megsüljön, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, majd beletesszük a tejfölt. Felengedjük előbb kevés meleg vízzel, majd a levesből merítünk még hozzá, és ezzel is alaposan összekavarjuk, majd a hozzáadjuk a leveshez.

Ízesítjük az ecettel. Az ecet mennyisége nyilván függ attól is, hogy mennyire híg vagy sűrű a levesünk. Mi nem szeretjük azt sem, ha túl sűrű, de ha ritka, az sem az igazi. Két-három percig együtt főzzük még, hogy ne legyen liszt íze a levesnek. Beletesszük az összekockázott húst is.

Kóstoljuk, ha szükséges, még pótoljuk a sót, de a füstölt hús miatt nagyon csínján bánjunk vele, mert még később is ázik ki só a húsból.





Megjegyzés:

Ez a levesmennyiség két napra elegendő. Kevesebbet nem érdemes készíteni, mert elég időigényes. Ezután már csak egy finom kalácsot ajánlanék csokis töltelékkel, és meg van oldva az ebédünk.

Langyosan az igazi. Ebben a melegben, az enyhén savanykás íz nagyon kellemes.

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 423 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.