|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014-06-26 16:41:53, csütörtök
|
|
|
Serpenyős sült paradicsom
Hozzávalók:
7-8 szép nagy, érett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselymzöld
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomok alját és tetejét kicsit levágom, hogy megálljanak az edényben, és a tetejük is egyenes legyen. A serpenyőben elhelyezem a paradicsomokat, szépen, szorosan egymás mellé, besózom, megborsozom a tetejüket, majd közepesnél kicsit nagyobb lángon lefedetlenül sütöm úgy 15-20 percig - attól függ, mekkorák a paradicsomok. Mikor levet ereszt, akkor már jó is.
Ha elkészült, apróra vágott friss petrezselymet és fokhagymát szórok a tetejére. majd meglocsolom egy kevés olívaolajjal.
A köret része lehet, rizs vagy valamilyen sült tésztaféle (pl. quiche vagy leveles tészta) mellé.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük!
Nagyon egyszerű étel, ne várjunk rafinált ízhatást. Csak igazi finom paradicsomból készítsük, mert ez nem más, mint a friss, napérlelte, édes paradicsom dicsérete.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-06-26 16:39:10, csütörtök
|
|
|
Rókagombás nyúlpaprikás tojásos nokedlivel
Hozzávalók:
1 kg nyúlhús
30 dkg rókagomba
1 hagyma
1 paprika
1 paradicsom
3 dkg libazsír
5 dkg kolozsvári szalonna
1 csokor kapor
1 tejföl
1 kanál keményítő
2 dkg friss gyömbér
só
bors
paprika
A nokedlihez:
30 dkg liszt
3 tojás
3 dl víz
só
Elkészítés:
A felaprított szalonnát kiolvasztom a libazsíron, megdinsztelem rajta a felaprított hagymát. A tűzről lehúzva meghintem pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paradicsomot és paprikát - pörköltalapot készítek. A nyulat feldarabolva ráteszem erre a pörköltalapra, főzöm 30 percig, majd hozzáadom a gombát, a finomra vágott gyömbért és kaprot. Sűrítem szükség esetén keményítővel, majd belekeverem a tejfölt, készre főzöm.
A nokedlihez 1 tojást elhabarok vízben, hozzákeverem a liszthez, kissé sózom, majd lobogó vízbe szaggatom nokedliszaggatóval. Ha kész, leszűröm, leöblítem, majd 2 elhabart tojást ráöntve készre sütöm a tojásos nokedlit. Lehet tálalni csinosan.
Megjegyzés:
Egyik kedvenc nyúlreceptem, érdemes kipróbálni.
A receptet és a fotót Pepe55 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-06-26 16:32:33, csütörtök
|
|
|
Házi gyümölcsjoghurt
Hozzávalók:
50 dkg bármilyen gyümölcs
4 dl natúr joghurt
6 evőkanál méz
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi őket, feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk - ha bogyós gyümölcsből készítjük, ritka szövésű szitán áttörhetjük, így a magok nem maradnak benne. A joghurtot a mézzel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsvelőt is.
Megjegyzés:
A receptet Adri küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2014-06-26 16:28:40, csütörtök
|
|
|
Tojásos nokedli friss fejessalátával
Hozzávalók:
50 dkg liszt (esetemben fele fehér tönkölyliszt volt)
2+8 tojás
víz (amennyit a tészta felvesz, kb. 5 dl)
csipet só
7-8 dkg vaj vagy olaj
A salátához:
1 fejessaláta
3 dl víz
1 evőkanál 10 %-os ecet
3 kávéskanál cukor
1 csapott mokkáskanál só
Elkészítés:
A lisztbe beleütjük a 2 tojást, csipet sót, a hideg vizet hozzáadagolva összekeverjük a nokedlitésztát. (Nem kell nagyon kidolgozni, csak éppen összeálljon és szaggatható legyen.)
5-6 literes fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval több részletben a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, és zsiradékra öntjük egy nagyobb tapadásmentes teflonserpenyőbe. (Nem szoktam leöblíteni a tésztát, azért főzöm aránylag sok vízben.) A kifőtt nokedlit a serpenyőben felhevítjük, majd a kevés sóval felvert többi tojást egyenletesen ráöntjük, és lefedve, közepes hőfokon óvatosan átkeverve készre sütjük. (Ne sokáig süssük, mert a forró tésztától a nyers tojásöntet hamar megfelelő állagú lesz a nokedlin.)
Kora tavasszal a még nagyon gyenge salátát 4 felé vágjuk, bő vízben jól átmossuk, a víztől lerázva a salátalében megforgatva tálaljuk.
(Amikor már szabadföldi a saláta, leveleire szedve mosom, az esetleges földmaradványok miatt.)
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-06-26 16:24:43, csütörtök
|
|
|
Tejfölös zöldbableves füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 kg zöldbab
1-1,5 kg füstölt hús (csülök, oldalas, tarja)
3 db közepes nagyságú sárgarépa
2 db közepes nagyságú petrezselyem
1 db közepes nagyságú vöröshagyma
1-2 db babérlevél
3-4 nagy gerezd fokhagyma
5-6 db közepes nagyságú burgonya
fél dl étolaj
2 nagyobb evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
4,5 dl tejföl
ételízesítő
2 evőkanál 10 %-os ecet
só
Elkészítés:
A füstölt húst felhasználás előtt 2-3 órára beáztatjuk.
A zöldbabot megpucoljuk, 2-3 cm hosszúságúra aprítjuk. A csülköt feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, és kb. 1-1,5 óra hosszat főzzük. Adunk hozzá egy evőkanálnyi ételízesítőt.
Ezután beletesszük a hagymát, a zöldbabot. Kb. 20 perc múlva hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és petrezselymet. Megpucoljuk a krumplit, összekockázzuk, majd a levesbe tesszük. Addig főzzük, míg minden hozzávaló puha lesz.
A füstölt húst kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd ezt is felkockázzuk.
Az olajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és világos rántást készítünk.
Kikapcsoljuk alatta az égőt, és ekkor belenyomjuk a fokhagymanyomóval a fokhagymát. Pár pillanatig hagyjuk, hogy kicsit megsüljön, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, majd beletesszük a tejfölt. Felengedjük előbb kevés meleg vízzel, majd a levesből merítünk még hozzá, és ezzel is alaposan összekavarjuk, majd a hozzáadjuk a leveshez.
Ízesítjük az ecettel. Az ecet mennyisége nyilván függ attól is, hogy mennyire híg vagy sűrű a levesünk. Mi nem szeretjük azt sem, ha túl sűrű, de ha ritka, az sem az igazi. Két-három percig együtt főzzük még, hogy ne legyen liszt íze a levesnek. Beletesszük az összekockázott húst is.
Kóstoljuk, ha szükséges, még pótoljuk a sót, de a füstölt hús miatt nagyon csínján bánjunk vele, mert még később is ázik ki só a húsból.
Megjegyzés:
Ez a levesmennyiség két napra elegendő. Kevesebbet nem érdemes készíteni, mert elég időigényes. Ezután már csak egy finom kalácsot ajánlanék csokis töltelékkel, és meg van oldva az ebédünk.
Langyosan az igazi. Ebben a melegben, az enyhén savanykás íz nagyon kellemes.
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2014. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
423 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 3703
- e Hét: 8284
- e Hónap: 22189
- e Év: 151896
|
|
|