Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Izrael szemei vigyázzák a világ ivóvízkészleteit
  2014-06-26 21:29:16, csütörtök
 
  Izrael szemei vigyázzák a világ ivóvízkészleteit
2014.06.03., 13:26 alternativenergia.hu

Egy izraeli elektro-optikai rendszer tisztán tartja a vizeket a szennyeződésektől; legyen szó városi vizekről, élelmiszeripari vízkészletekről, vagy akár medencék vizéről.

Mi az, ami a nagy nemzetközi multicégekben, mint például a Yoplaitben, a Coca-Colában, a Nestlében, a Bayarben, a General Electricben és a vegyipari óriás BASF-ben közös? Nem más, mint hogy Barcelonával és több amerikai nagyvárossal egyetemben az izraeli vízfigyelő berendezésre, a Blue I-ra (blue eye; "kék szem") bízzák vizeik szemmel tartását.

A több millió dolláros forgalmat lebonyolító izraeli cég valós idejű klórszűrő, tisztasági és egyéb paramétereket figyelembe vevő ellenőrzést biztosít a városi és ipari vizek fölött.

A Coca-Cola nem engedheti meg magának, hogy bármiféle szennyeződés vagy akár nem várt, kellemetlen íz keveredjen a titkos receptbe. A Yoplait világhírű joghurttermékeinek szintén meg kell felelnie a fogyasztók által elvárt szigorú ízbeli és biztonsági előírásoknak.

Stela Diamant, a Blue I technikai főbiztosa elmondása alapján cége "az élelmiszeripar őrzője".

A városi hivatalok egyre növekvő igényükként tekintenek a biztonságra. Míg jelen pillanatban nincs olyan ellenőrző rendszer a piacon, amely ki tudná szagolni a városi vizekben lévő esetleges antraxmérgezést, a Blue I okos rendszere, ha bármi gyanúsat észlel, rögtön jelentést küld, így egészen addig felfüggesztik a működést, amíg a probléma megoldásra nem kerül.

A különösen érzékeny klórszűrő monitort egy szabadalmazott elektro-optikai rendszer védi, ami a legkisebb eltérést is észleli, magyarázza Diamant.

A medencés fiúkat kivonják a forgalomból

A cég nem régiben állapodott meg egy 3 millió dolláros beruházásról az izraeli Effi Capitallal, hogy kiterjessze a legújabb elektro-optikai megoldásait. Bevonják a TurbiPlus elemzőit, ami által a legkisebb mértékű szennyeződésre is felfigyelhetnek a városi és ipari vizekben, ill. a medencék vizében. A PRIZMA, mintegy "automa medencés fiúként" folyamatos ellenőrzése alatt tartja az úszómedencék vizét az öröklakásokban és egyéb magánterületeken. Biztosítja a helyes pH értéket és a klórtartalom megfelelő arányát, továbbá saját okostelefon alkalmazása van a távkommunikációra és -ellenőrzésre.

"A Prizma jelent és ellenőriz" - meséli Diamant - "egy olyan elemző rendszert hoztunk létre, amely semmiféle technikai személyzet segtségét nem igényli, ugyanakkor biztosítja a medence fenntartását az öröklakásokban.

A cég korábban hozzájárult a 2008-as pekingi olimpia sikeréhez a medencék tisztaságának és biztonságosságának garantálásával.

Egy Prizma medencetisztító-berendezés Németországban.

A Blue I-t 2003-ban alapították, most a Shaked Global Group, a Docor International Management és a Tene Investment Funds irányítják. Ez a befektetői csoport az izraeli cég ázsiai piacra lépését is segíti. Az egyik legutóbbi üzletet példál Kína Guangdong tartományával kötötték.

"A naggyá válás küszöbén állunk" - tekinta jövőbe Diamant.

A Coca-Cola esete

Habár mára már az új vízfigyelő cégek okos vízhálózatokhoz, okostelefonokhoz és internetes cloudokhoz kötődnek, a Blue I az elsők között kezdte kiaknázni az ezekben a területekben rejlő lehetőségeket.

"Igazi úttörők vagyunk ebben a hagyományok uralta világban" - mondja Diamant.

Napjainkra már Blue I rendszerek tízezrei működnek világszerte. A legtöbb darabot nagykereskedőkön keresztül értékesítik, beleértve azokat a rendszereket is, amelyek palackozott víz előállítását segítik.

Jelenleg 25 Coca-Cola üzembe alkalmazzák a Blue I technológiát, Izraeltől egészen Indiáig. A hatalmas üditőital gyártó cég értékeli, hogy a rendszer képes az akárcsak nyomokban fellelhető klórmennyiséget is kimutatni. Diamant felhívja a figyelmet ennek jelentőségére, ugyanis a növények sterilizálásához használnak klórt, aminek utána a szénsavas üdítőitalban nyoma sem maradhat.

Az indiai Coca-Cola palackozó üzem is Blue I-t alkalmaz.

A cég független palackozó telepei 100%-osan meg kell hogy győződjenek afelől, hogy egy csöpp klór sem vegyül a világ kedvenc üdítőitalába, a Blue I pedig épp ezt garantálja a számukra.

A Blue I 25 embert foglalkoztat Izraelben a Rosh Ha'Ayin's Afek Ipari Parkban. A cég eredeti székhelye a Jerzsálem keleti határánál fekvő Ramat Rachel Kibbucban volt, míg az önállósodás útjára lépve el nem szakadt testvérvállalatától, a Mapal Poolstól. Körülbelül egy tucatnyi terméket forgalmaznak.

Izraelen belül az ország nemzeti vízhordója, a Mekorot, és az Izraeli Olajfinomító is a Blue I-jal szerződött.

http://www.alternativenergia.hu/izrael-szemei-vigyazzak-a-vilag-ivovizkeszleteit/ 68042?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami nagyon bűzlik az V. kerületben
  2014-06-26 21:03:16, csütörtök
 
 
Valami nagyon bűzlik az V. kerületben
2014, június 26 - 15:22


Túlságosan sok minden bűzlik az V. kerületben, a sorozatos személycserék pedig magyarázatra szorulnak - nyilatkozta Losonczy Pál a Jobbik fővárosi képviselője.

Losonczy Pál rámutatott, hogy az önkormányzati választások előtt egyre több furcsa dolog történik a Belváros-Lipótváros vezetőségében. Egy évvel ezelőtt leváltották Rónaszéki Lászlót, a kerület jegyzőjét indoklás nélkül, majd Kőhalmi Zsoltot, az V. kerület főkapitányát is.

Majd egy hónapja szintén jött egy hír, miszerint mégsem Puskás András - akinek a Pasa Parkban van egy 120 milliót érő lakása és egy 76 milliós kölcsöne is -, hanem Szentgyörgyvölgyi Péter lesz a polgármesterjelölt, a városüzemeltetési vállalat igazgatója - mondta el Losonczy Pál.

A Pasa Park-beli érdekességekkel kapcsolatban - mint Rogán és Puskás lakásainak folyamatos “tágulása" - a Központi Főügyészség már nyomoz. Indult egy másik nyomozás is, miután egy V. kerületi vállalkozótól sokmilliós kenőpénzt kértek, hogy megnyissa vendéglőjét, ám ő inkább a hatóságokhoz fordult. Egy harmadik nyomozás is folyamatban van: a vád szerint hamis önkormányzati igazolásokkal több tucat embert vertek át, azt ígérték nekik, hogy V. kerületi önkormányzati lakásokat szereznek nekik. Összesen 250 millió forinttal károsították meg ügyfeleiket.

Az egyik vádlott vallomásában kitart amellett, hogy ,,az általa vezetett cég egy közvetítőn keresztül az önkormányzat megbízását teljesítve ígért eladásra ingatlanokat, a pénzből pedig a Fidesz és az V. kerületi polgármester is részesült". Rogán Antal az eljárásban tagadta, hogy az ügyhöz vagy akár a céghez köze lenne.

Puskás András a jelenlegi alpolgármester viszont nem marad a választásokig sem - ismertette Losonczy Pál -, helyette az Eximbank vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki, magyarul felfelé buktatták.

Feltette a kérdést: mire fel ez a kapkodás, talán kellemetlen a Pasa parki ingatlanügy kérdése? Rogán Antal attól fél, elveszti a kerületet a botrányoknak köszönhetően? A Jobbik arra kíváncsi, mi lesz a sorsa a palotáknak és lesz-e eredménye a nyomozásoknak még a választások előtt.

A Jobbik az ügyészséget is meg fogja keresni, pontosan miért, milyen ügyekben folynak a nyomozások, mivel eddig csak részinformációk derültek ki és sok részlet szorul tisztázásra.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/valami_nagyon_buzlik_az_v_keruletben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamucégek százait jegyeztette be Seszták Miklós
  2014-06-26 21:01:33, csütörtök
 
  Kamucégek százait jegyeztette be Seszták Miklós

2014, június 26 - 11:16 Index - alfahir.hu

Seszták Miklós, az új fejlesztési miniszter évekig volt részese olyan vállalkozásoknak, melyek rendre cégtemetőkben végezték. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt.

Gagarin utca 22., Litki út 18. és Somogyi Rezső utca 1. Ezeken a címeken működtek 2007-2009 táján Kisvárda és - néhány fővárosi helyet kivéve - az ország legnagyobb cégtemetői. A Feketelista.hu akkori összesítése szerint egyedül a Litki út 18. szám alatt 550 cég volt bejelentve, a Gagarin utcában több mint kétszáz, míg a Somogyi Rezsőben legalább tucatnyi céget regisztráltak. 2009-re ezek több mint négyötödét már fel is számolták.

Az Index információi szerint a kisvárdai cégeket mind Seszták Miklós jegyeztette be ügyvédként. A lap olyan bírósági dokumentumokra alapoz, melyekben látható: a politikus 2001 és 2003 között egy kaptafára készült betéti társaságok százait segítette.

Seszták feladata a tömeges cégalapítások során a gyakori Ukrajnába utazás is volt, hogy aláírassa a leendő cégtulajokkal a papírokat, nyelvi téren pedig két ukrajnai magyar nő segítette. 2005-ben az egyikük, Kovács Erzsébet a Népszabadságnak beszélt az ügyről: elmondása szerint MLM-rendszerű kereskedelmi hálózatot segítettek működtetni.

A nő szerint teljesen legális volt az egész, bár nem tudta, pontosan mire használták a cégeket. Sok céget azért számoltak fel, mert elmulasztották leadni a mérlegeket, ám mikor behajtásra került volna a sor, a helyszínen semmit sem találtak. Az államnak is sok kárt okoztak a fantomcégek: az egyik Somogyi Rezső utcai cég felszámolása például 375 ezer forintba került - írja az Index.

A legegyszerűbb magyarázat az lehet a tömeges cégalapításokra, hogy itthoni érdekeltségek külföldieket szerveztek be nehezebb elérhetőségük miatt, hogy aztán ezekkel a cégeken át különféle gazdasági tranzakciókat végezzenek.

Seszták Miklósra tavaly terelődött a sajtó figyelme, miután vagyonnyilatkozatából kiderült: öt lakása van, és több mint 170 milliós megtakarítással rendelkezik. Az Index megkereste Sesztákot a felszámolt cégekkel kapcsolatban, ám a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztálya válaszolt, miszerint nem adhatnak ki semmiféle információt az ügyvédi titkokra hivatkozva, így a kérdések megválaszolatlanok maradtak.

Nem ő az első akinél felmerülnek gyanús fantomcégek: 1995-ben és 1997-ben összesen 16 Fidesz-közeli céget adtak el bizonyos Kaya Ibrahimnak és Josip Totnak, melyek mind súlyos adósságokat halmoztak fel és a tranzakció után el is tűntek a behajtás elől. 2003-ban Weisz József, aki az ügy egyik mellékszereplője volt, elimserte: ő segédkezett a cégek továbbadásában úgy, hogy elküldte a két férfi útlevelét Tasnádi Zsolt vállalkozónak, aki sajtóhírek szerint Orbán Viktor pénzügyi tanácsadója volt.

Kaya Ibrahim Juszt Lászlónak adott interjújában elismerte: korábban vásárolt egy céget Weisztől, de a másik, 1995-ben eladott 13 cég esetében csak meghamisították az aláírását, ráadásul akkor 1995. július 25-én nem is volt az országban. Az ügy azóta is feltáratlan maradt.


http://alfahir.hu/kamucegek_szazait_jegyeztette_be_sesztak_miklos?honnan=Nemzeti_ Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-boszorkány újabb sikere: a csibék nagy részét eladt
  2014-06-26 20:53:08, csütörtök
 
  2014-06-26. 20:50
Az Orbán-boszorkány újabb sikere: a csibék nagy részét eladták, a többinek "valami elharapta a torkát"

Mint ismeretes, naposcsibéket osztott az Ózd melletti Farkaslyukon Hegedűs Zsuzsa május 22-én, négy nappal az EP-választás előtt. Az eseményről az MTI is beszámolt, és a távirati iroda tudósítása szerint a miniszterelnöki főtanácsadó és alapítványa, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány (itt a kuratóriumi elnök Hegedűs) Borsodnádasdon, Borsodbótán és Ózd Farkaslyuk városrészében osztott ki összesen 496 "rászoruló" családnak együttesen több mint 17 ezer csibét. "A családok az állatok neveléséhez 40 kilogramm tápot is átvehettek" - állt a tudósításban.
Zoom
Csibemegváltás: ennél a halál is jobb...
Az osztás után egy hónappal most a Magyar Narancs visszament az egyik helyszínre, Farkaslyukra, hogy megnézze: mit kezdenek a "rászoruló családok" az adománnyal. Azt írják, az összkép elég vegyes lett.
Osztás után 3-4 ezerért adták el, később kétszer annyit kértek érte
"Már az osztás perceiben megjelentek a haszonlesők , akik 3-4 ezer forintot kínáltak az adományért. Néhányan már akkor túladtak a csibéken és a tápon, de voltak, akik később gondolták meg magukat. Ők a Facebookon hirdették az eladást 6-7 ezer forintért" - nyilatkozta a tudósítónak Harkály Csaba, a farkaslyuki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.
Ezt mi egyébként már az osztást követően bemutattuk:
Zoom
Zoom
A faluban különben 150 család kapott 40-40 darab naposcsibét. Harkály hozzátette: emiatt felháborodott, és azokról a családokról listát írt, amelyet "majd eljuttat illetékes helyre". Mintegy 25-30 név került a papírra. Harkály hozzátette: bízik benne, hogy a támogatással visszaélők a jövőben nem részesülhetnek ilyenfajta segélyből. Egyébként kritikával illette az osztás körülményeit, mert a "szegény kis állatok megszenvedték a nagy hőséget", így az általa hazavitt 40 csibéből nyolc egy napon belül elpusztult. Később a többi is, így mára összesen 8 darab maradt meg. Hangsúlyozta: ő mindig tartott állatokat, tehát senki ne mondja rá, hogy nem ért hozzá, így azt is tudja, hogy nem a megfelelő tápot adták az állatokhoz. Véleménye szerint indítótápra lett volna szükség, amit ő az életben maradt csirkéknek megvásárolt, és reméli, hogy azok már megmaradnak.
Az óvoda mellett lakó Harkály Csaba (ő nem azonos a kisebbségi önkormányzat elnökével) a szerencsésebbek közé tartozik, mivel neki harminc csirkéje megmaradt, és van is rá esélyük, hogy megnőnek. Az átvétel napján Harkály Csaba azonnal zárt ólat készített, nehogy a görény vagy más ragadozó megölje őket. Falubelije, József ezzel elkésett: a csütörtöki osztás után két nappal harminc csibének harapta el a nyakát "valami". Állítólag.
Farkaslyuk szocialista polgármestere, Gábor Dezső szerint a legtöbb esetben jó helyre került az adomány, így azt máskor is igényelni fogják. Ugyanakkor sajnálja, hogy néhányan abban is csak a pénzszerzést látták. A közeli Járdánháza és Csernely községek vezetői éppen a visszaélések miatt mondtak le erről a lehetőségről. Az ingyen kapott ajándékot ugyanis sokan nem becsülték meg, inkább értékesítették az alapítványi támogatást, ami miatt a községben élők felháborodtak.
Hegedűs szerint 90 százalékos a siker
Hetvenháromezer naposcsibét, ötezer-hétszáz naposkacsát és száztíz malacot osztott szét ebben az évben a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány a rászoruló családok között. Egy három évvel ezelőtti konferencián Hegedűs Zsuzsa a következőt mondta a programról: "Annyit kaptam a fejemre emiatt, pedig a polgármesterek visszajelzéseiből tudom, hogy a program kilencvenszázalékos sikert hozott."
(M. Narancs nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129685/#ixzz35lyrFI7B
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mocskos Konrád relativizálta a bolsevizmus bűneit
  2014-06-26 20:22:11, csütörtök
 
  A mocskos Konrád relativizálta a bolsevizmus bűneit
2014. június 26. 15:17
Hunhír.info

Ha valaki kétségbe meri vonni a zsidó holokauszt áldozatainak létszámát, egyből meghurcolják, ellehetetlenítik. Bezzeg, ha a bolsevizmus áldozatairól van szó, nem számít pár tízmillió, természetesen letagadva. Az egyik magyarországi vezető ultraliberális kettős mércés, a zsidó Konrád nyugodtan, minden retorzió nélkül hazudhatja a világ szemébe, hogy a nácik több embert öltek meg, mint a bolsevikok.

Arra pedig, hogy a ,,gulágrelativizálásnak" itthon is van keletje, Konrád György nemrégi interjúja a példa - idézi fel a történelemhamisító egyik gaztettét a Heti Válasz. A Németországban ünnepelt író az ATV-ben március 1-jén a műsorvezetőnek ,,a kommunizmus sokkal több embert pusztított el, mint a nácizmus" kijelentésére azt mondta: ,,Nem így van. Ha a könyvelést megcsinálják, akkor többet öltek meg a nácik, mint az oroszok." És ez a hazug, történelemhamisító disznó továbbra is a cionista világpáholyok és csahosaik ünnepelt sztárja.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76286
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németek elsöprő többsége elutasítja a térség atlantista me
  2014-06-26 20:21:14, csütörtök
 
  A németek elsöprő többsége elutasítja a térség atlantista megszállását
2014. június 26. 16:04
Hunhír.info

A németek 75 százaléka ellenzi, hogy a globálatlantisták állandó katonai bázisokat hozzanak létre Lengyelországban és a balti államokban. A Forsa közvélemény-kutató intézet szerint csupán 17 százalékuk támogatja a NATO keleti katonai terjeszkedését..

Avolt szovjet blokk országai közül Lengyelország, Észtország, Litvánia és Lettország is aggodalmát fejezte ki a lehetséges orosz katonai "fenyegetés" miatt, és további biztonsági garanciákat kért a NATO-partnerektől.

Közben a NATO megháromszorozta száma harci repülőgépei számát a balti térségben.

Azonban a két kelet-európai műállam - Szlovákia és Csehország - nem egyezett bele, hogy bázisok létesüljenek az általuk bitorolt területeken. Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy egy milliárd dollárt fordítanak a katonai jelenlétét bővítésére Kelet-Európában.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76288
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb fideszes segítség a rászorulóknak: áfamentesek lehetne
  2014-06-26 17:02:13, csütörtök
 
  2014-06-26. 15:07
Újabb fideszes segítség a rászorulóknak: áfamentesek lehetnek "Andy" Vajna kaszinói

Mentesülhet az áfafizetés alól a szerencsejáték-"szolgáltatás" nyújtása, az állam által koncesszióban átadott szerencsejáték közvetítése és szervezése.
A Fidesz-kormány legutóbb a szerencsejáték-piacot osztotta újra: a kaszinókoncessziók kiosztásakor "Andy" Vajna és a debreceni futballcsapatot is vezető Szima Gábor járt jól. Alighanem a pofátlanság netovábbja, hogy a kormány most áfamentessé tenné a szerencsejáték-szolgáltatást Magyarországon.
Ezt egy módosító javaslat tenné lehetővé, melynek benyújtásáról az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága döntött csütörtöki ülésén kormánypárti többséggel. Az indítványt a bizottság a pénzügyi tárgyú törvények módosításához terjeszti be. A napirendi pont tárgyalását rövid időre el kellett halasztani, mivel a szocialista Tukacs István magyarázatot firtató kérdésére sem a kormány jelenlévő képviselője nem tudott válaszolni, sem a testület tagjai - írta az MTI.
A kérdésre később tértek vissza, amikor Orbán Gábor, a nemzetgazdasági tárca államtitkára azt mondta, nem a tárcája terjesztette be a módosítást, így az indoklást is annak előterjesztőjétől kell várni.
Az ülést vezető Balla György (Fidesz) az Európa Tanács egy határozatára hivatkozott, amelyet elmondása szerint egy bírósági döntés is megerősít. Ezek ugyan nem a szerencsejátékkal, hanem a frekvenciák aukción történő értékesítésével kapcsolatosak, de kimondják: azok nem minősülnek gazdasági tevékenységnek, ezért nem áfakötelesek. Ugyanez a helyzet a szerencsejáték-szolgáltatással is Balla szerint.
Tukacs István az ülés után azt mondta, a kormányoldal egy más típusú bírósági döntéssel próbál alátámasztani gazdasági döntést, ami szerinte egy érdekkörnek kíván teret nyitni. Bírálta azt is, hogy a kormány nem nyilvánított véleményt.
A változtatásokat kormánypárti többséggel fogadta el a bizottság.
(HVG - MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129676/#ixzz35l2loFEq
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MUTYILANd
  2014-06-26 17:01:47, csütörtök
 
 

Iskolagyümölcs-mutyi: gyanús ügyek a nyertes körül

Oroszi Babett

Oroszi Babett
iskolagyümölcsmutyilukács róbert
2014. június 26. 16:41


Hoppon maradtak a korábbi beszállítók, immár Fejér megye mind a 80 iskolájába ugyanaz a vállalkozás szállítja a gyümölcsöt. Úgy tudjuk, a Matész-Fruct Kft. stratégiai igazgatójához köthető korábbi társaság milliókkal tartozik, egy új céggel ennek dacára tarolhattak. Korábban 10-12 szállító vitte a gyümölcsöt a megyei iskolákba, akik most mintegy százmilliós piacot veszítettek el.

Kedden megírtuk, háborognak a Fejér megyei termelők, a megye egészében ugyanis egyetlen céggel kötöttek az intézmények szerződést, ez pedig nem más, mint a győri székhelyű Matész-Fruct Kft. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ lapunknak elküldött válaszából kiderül, a termelők, beszállítók nem túloztak: a programba 80 állami iskola jelentkezett, és mind a 80 intézmény a Matész-Fruct Kft.-vel volt kénytelen szerződni.

"Előzetes igényfelmérés kapcsán az intézmények döntése alapján Fejér megyében 80 intézmény jelezte szándékát az iskolagyümölcs-programban való részvételre. A 2014/2015. tanévi iskolagyümölcs-programban való részvételre 80 intézményre kötött megállapodást a tankerület megyei szinten a Matész-Fruct Kft.-vel. A pályázó szállítók közül négy pályázat ért el maximális pontszámot. A jogszabálynak megfelelően az azonos pontszámot elért pályázók közül azt kellett választani, aki időben az első volt, ezért a megyében a Matész-Fruct Kft. nyert" - áll a KLIK levelében.

A cég úgy nyerhetett, hogy Fazekas Sándor az utolsó pillanatban módosított a rendeleten, amelybe több újdonság is bekerült. Például, hogy azonos pontszám esetén azzal kell szerződést kötnie a KLIK-nek, aki először megkeresi az adott iskolát. Ám mint megtudtuk, nemcsak ez a módosítás jött kapóra a Matész-Fruct Kft.-nek.

Az új pontozási rendszer szerint az elérhető 64 pontból 32-őt a különböző marketingtevékenységekkel lehetett megkapni. Eddig ez nem volt kötelező elem.Pontosabban eddig mindössze egy, úgynevezett kísérő intézkedésben kellett közreműködni.

"Azért az nevetséges, hogy az nulla pontot ér, ha valaki három évig szállított problémamentesen, egy jó marketinggel pedig meg lehet szerezni a teljes pontszám felét" - panaszolta az egyik beszállító, aki szerint az is érdekes, hogy az iskoláknak semmilyen beleszólása nem volt abba, hogy kivel akarnak szerződni.

"Hiába adtuk be mi is a dokumentumokat, hiába akartak minket, a Matész-Fruct Kft.-vel kellett megállaponiuk, mert ők küldték be először az anyagukat. A pontozási rendszerbe se tették be azt a szempontot, hogy az iskolák kivel akarnak szerződni, a marketingtevékenység fontosabbnak bizonyult" - tette hozzá az egyik egykori beszállító.

Úgy tudjuk, a szakmai szervezetek is tehetetlenek voltak az ügyben, ugyanis a rendelettervezetet pont úgy küldték ki nekik véleményezésre, hogy mire bele tudtak volna nyúlni, addigra már megjelent.

"Számukra szerencsétlenül jött ki minden időpont, a Matész-Fruct Kft.-nek meg szerencsésen. Vannak ilyen véletlenek" - ironizált az egyik érintett.

Furcsának találják a beszállítók Lukács Róbert szerepét is a történetben. Ő a Matész-Fruct Kft. stratégiai igazgatója, volt felesége, Lampert Gyöngyi pedig az ügyvezetői posztot tölti be a kft.-ben.

Lukács Róbert egykori érdekeltsége, a Pannonker-Tész Zrt. korábban szintén részt vett az iskolagyümölcs-programban, de ez a cég már nem szállít. A társaság 2011 végén - éppen az új cég, a Matész-Fruct Kft. megalakulásával egy időben - gyakorlatilag eltűnt, jelenleg felszámolási eljárás van folyamatban ellene. A beszállítók azt mondják, a Pannonker-Tész Zrt. nem távozott tisztán: volt olyan termelő, akit nem fizettek ki, és akinek a cég a mai napig tartozik.

Kerestük Lukács Róbertet, hogy volt érdekeltségéről és tartozásairól kérdezzük. Válaszait egyelőre várjuk, amint megérkezik, közöljük. Volt felesége, Lampert Gyöngyi lapunknak azt mondta: Lukács Róbert a Matész-Fruct Kft.-ben nem tölt be ügyvezetői tisztséget, nem közéleti személyiség, így az iskolagyümölcs-program kapcsán személyes dolgai relevanciával nem bírnak.


http://www.hir24.hu/belfold/2014/06/26/iskolagyumolcs-mutyi-egy-ceg-vitt-mindent- fejer-megyeben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iraki kormány már hivatalosan is megerősítette: Szíriai v
  2014-06-26 16:58:44, csütörtök
 
  Az iraki kormány már hivatalosan is megerősítette: Szíriai vadászgépek semmisítettek meg több ISIL bázist Irakban!

Dr. Bashar Al-Assad szíriai elnök továbbra is szokása szerint csendben cselekszik, és miközben a világ vezetői nagy sóhajok és csodálakazások közepette fenyegetőznek a létrejövő terror (ISIL) állam ellen Irakban, a szíriai arab hadsereg volt az első nem iraki erő, mely megtámadta a létrejött terrorista bázisokat iraki földön. és bár a szíriai hatóságok még semmi hivatlos jelentést nem tettek ezzel kapcsolatosan, és lehet nem is fognak. az iraki kormány szóvívői kijelentették hogy a szíriai hadsereg terrorista bázisokra csapott le két nappal ezelőtt Irakban komoly károkat okozva a terroirsák soraiban.

A csapások során az Amerikai Egyesült Államok külügyi szóvívói egyből nyilatkoztak hogy ( kérem senki se nevessen ): Szíriának nincsen joga beavatkozni katonailag semmi más országban! és az Amerikai kormány ( továbbra se mosolyogjon se nevessen senki sem hangosan ) mindent megtesz a terrorizmus elleni háborúban. ( ezért nem akarnak megérkezni az amerikai hadiflották már több mint egy hete, meg ezért nem mozdult egy amerikai katona sem a régióban annak ellenére hogy mai napig csak Katarban, Izraelben, meg Törökországban több százezer amerikai katona tartózkodik. )!

Természetesen a későbbiekben a csatlós médiumok mint pl: a szaúdi, a katari, meg különböző euróoai ( lásd az indexet ) azt terjesztették hogy a szíriai Assad diktátor hadserege iraki piacokat és civilek által lakta településeket támadott meg Irakban ami megint egy hatalmas emberiség elleni bűn, amiért persze Szíriát megkell újra büntetni, mert nem elég szerintük hogy az Assad rezsim a saját ártatlan népét lövi minden ok nélkül, de most már olyan gonosz ez a rezsim hogy az ártatlan szomszédokat is lövi mint az izraeli támaszpontokat meg az Iraki Al-Kaidát!.

lassan már szabad lesz moslyogni, meg nevetni is hangosan.. és aki nagyot nevet az az aki a legvégén nevet.

Isten éltesse a szíriai arab hadsereget.

Szíriai Hírek 2014,06,26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maffiózók, kurvapecérek, ringyók, cigánybűnözők és egyéb köz
  2014-06-26 16:44:21, csütörtök
 
  2014-06-26. 15:26
Maffiózók, kurvapecérek, ringyók, cigánybűnözők és egyéb köztörvényesek - a mai "magyar" lumpenelit

Azzal minden normális magyar ember tisztában van, hogy hazánkban az 1980-as évektől - még a korábbi, ortodox bolsevista rendszerhez képest is - nagyon rossz irányba fordultak a történések a közélet minden szegmensében. Voltaképpen már ekkor megkezdődött a birodalomváltás - közkeletű elnevezéssel - rendszerváltoztatás folyamata, amelynek szimbolikus dátumává az 1990-es év lett, amikor összeült az első ,,szabadon választott" országgyűlés, dugig tömve exkomcsikkal, ügynökökkel, besúgókkal és más léhűtő senkiháziakkal. Már ekkor sejthető volt, ami mára a napnál is világosabb: egy szűk, bennfentes kör, a kiválasztottak klikkje, volt hálózati emberek, megbízható bolsevikok, az ő korábbi udvari ellenzékük és ezek neveltjei, az utánpótlás csapat kezébe került, illetve ott maradt a kormányrúd, akik szervilis módon végrehajtják az atlantista-cionista globális háttérhatalom mindenkori parancsait.
A cégért átfestették, de a kocsma ugyanaz maradt. Egyszóval: Magyarország gyarmat, jelen pillanatban nem tudja nemzeti érdekeit érvényesíteni, hiszen az államhatalom intézményei, azok vezetői egytől egyig afféle marionettfigurákként működnek, amelyeket egy külső kéz mozgat, és irányítja lépteit.

A világ urainak, a gyarmatosítóknak természetesen élvhajhász, hedonista, züllött és korrupt kollaboránsokra van szükségük, nos, éppen ezért ezt a bíborba-bársonyba bugyolált műveletlen és bunkó újgazdag-alvilági söpredéket kapta a magyar társadalom a nyakába a hőn áhított ,,rendszerváltoztatással". Hírportálunk leplezte le a mai Fidesz-kormány egyik legvisszataszítóbban undorító és arrogáns alakjának, Lázár Jánosnak egy médiacelebbel, bizonyos Demcsák Zsuzsával való viszonyát, s ennek folyományaképpen a meglehetősen szerény értelmi képességekkel megáldott, érdeklődését csupán a nemi aktushoz asszociálható témákkal felkelthető nőnek kapcsolódó, botrányos ügyeit. S az egész történetben, mint cseppben az egész tenger, benne van a teljes mai magyarországi lumpenelit genezise, bűnözése, élvhajhászása, romlottsága. Ráadásul a sztoriban az a közbotrány, hogy ez a mai politikusi-alvilági-médiabeli vezérfalka a saját hedonizmusát, alkoholizmusát, kurválkodását és egyéb élvhajhászását közpénzekből finanszírozza. Ezért fizeti a csóró magyar a megfizethetetlenül magas adókat, sarcokat és járulékokat, hogy ez a senkiházi kompánia a maga hedonista életvitelét mindebből finanszírozni tudja.
S itt még az sem lehet mentség, vagy enyhítő körülmény, hogy esetlegesen ez az alvilági csoport úgymond a magánvagyonából költ élvezetekre. Tudniillik megérne egy misét, miként IV. Henrik francia királynak Párizs, hogy miként is lettek itt mesés magánvagyonok az állami és köztulajdon széthordásával, lenyúlásával. Arról már nem is szólva, hogy - egy kínai bölcset, Konfuciust idézve - egy közösség vezetőinek életvitele, viselkedési normái mindenkor például kell hogy szolgáljanak az alacsonyabb társadalmi rétegek számára. Nos, szolgálnak. Ömlik a közéletből, a ,,kulturális szférából", a médiából a híg fekália, a ganéj és a mocsok. Emlékezzünk, hogy advent idején egy pornós kurvát akartak gyerekek elé engedni, hogy énekeljen e tiszta lelkeknek ez a celeb. Az egyik netes keresőprogramban rákattintva az illetőre, kidobta néhány bevetési akciófilmjét is. Nos, hát a pornóban mint szexuális-vizuális műnemben is vannak műfajok a lágytól a láncos-korbácsos, De Sade-ot idéző szado-mazo brutálig. Ha ez a nő a végső stádiumba nem is jut el e felvételeken, a forgatás befejeztével holtbiztosan a baleseti sebészetre viszik sürgősségi ellátásra. Ezek betegek, no meg kell a kis zsozsó is a forgatás végeztével. Egy ilyen fehérjehalmaz a mi gyerekeinknek ne énekeljen semmit! Különösen karácsony előtt. És itt a pont.
Tekintettel arra, hogy a magyarországi politikai kaszt, amely szimbiózisban vegetál és rothad-bűzlik az alvilággal, más életformát nem is folytathat, felvetődik a kérdés: miért tartjuk egyáltalán e parazita férgeket? Mi a haszna a nemzetnek belőlük? Mit tesznek választóikért és az ország üdvére? Nyilvánvalóan semmit, hacsak azt nem, hogy a tisztességes, 50-100 ezer forint havi keresetért keményen és idegtépően megdolgozó magyar emberek képébe vágják: mindenki annyit ér, amennyije van. Miként ezt kinyilatkoztatta a Londonban közpénzen kurvázó Lázár mindenható miniszter. Persze pontosítsunk, helyesen ilyen formán kellett volna fogalmaznia: mindenki annyit ér, amennyit összelopott. Mert ez a lesújtó, naturalisztikus valóság ma Magyarországon. A hagyományos társadalmi rend és tradíció, a normalitás isteni rendjének lerombolásával a társadalmi piramist is a feje tetejére állították: a szar úszik felül, az arany süllyedt alá a mélybe.
A 20. század egyik legnagyobb elméje, Julius Evola a sötétség, az eltévelyedés és elfajzás korának bekövetkeztét ezen fő okkal magyarázza: ,,A sötét és barbár szemita hullám - saját magának és a világnak ellensége, amely minden hierarchia őrjöngő szétrombolásával, a gyengék, a kitagadottak, az eredettelenek és hagyománytalanok magasztalásával, a minden erő, rátermettség, bölcsesség és arisztokrácia elleni gyűlöletével, kirekesztő és térítő fanatizmusával valójában megmérgezte Róma nagyságát..."
S az út innen egyenesen vezetett a mai, a nyugati civilizáció végóráit jelentő nihilhez, abnormalitáshoz, lezülléshez és a démoniság hatalmának akadálytalan érvényesüléséhez.
Kereszteslovag
(Kép: Varánusz blog)

További részletek: http://kuruc.info/r/7/129674/#ixzz35ky7ufxD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.