Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
A demokrácia diadala 1944-ben: Még marhacsordákat is bombázt
  2014-06-27 22:36:34, péntek
 
  A demokrácia diadala 1944-ben: Még marhacsordákat is bombáztak a "felszabadítók" Magyarországon


Az olajipar a németországi export miatt, a Balkán, Ukrajna és a Harmadik Birodalom közötti elhelyezkedés pedig a közlekedés szempontjából tette jelentőssé hazánkat,

sőt a Dunán szállították a németek számára oly fontos romániai kőolajat is Ploieștiből. Ezek jelentőségét nemcsak a szövetségesek, de a németek is tudták, ez volt az egyik oka a megszállásnak is. A német megszállás előzményeként 1944. március 17-én egy magyar vadászszázad a Dunántúl felett csapott össze a Harmadik Birodalomhoz tartozó Ausztriába igyekvő B-24 Liberatorokkal.

A vidék bombázása során érintett településeket felsorolni sem lehetne, ugyanis Magyarország minden negyedik, az 1945 utáni határokkal számolva minden harmadik települését érte pusztítás a levegőből (igaz ennek 80%-át ,,csak" öt, vagy annál kevesebb alkalommal háborgatták az égi halálosztók).

Nehezen találni tehát olyan várost, melyet ne ért volna bombatámadás 1944-1945-ben. Így alább okozati szempontok szerint csak a jelentősebb kárt szenvedett vidéki településeket tudjuk összevetni.
Légi háború Magyarországon

Bár az 1943-as év viszonylag eseménytelenül telt a magyar légtérben, a MAAF légi felderítése előkészítette a talajt a bombázásokhoz. A német megszállás után szinte azonnal megindultak a légitámadások. Nem állíthatjuk, hogy a megszállás hiányában ez elkerülhető lett volna, ugyanis a szovjetek és a nyugati szövetségesek is tisztában voltak Magyarország stratégiai jelentőségével.

Az olajipar a németországi export miatt, a Balkán, Ukrajna és a Harmadik Birodalom közötti elhelyezkedés pedig a közlekedés szempontjából tette jelentőssé hazánkat, sőt a Dunán szállították a németek számára oly fontos romániai kőolajat is Ploieștiből. Ezek jelentőségét nemcsak a szövetségesek, de a németek is tudták, ez volt az egyik oka a megszállásnak is.

A német megszállás előzményeként 1944. március 17-én egy magyar vadászszázad a Dunántúl felett csapott össze a Harmadik Birodalomhoz tartozó Ausztriába igyekvő B-24 Liberatorokkal. A vidék bombázása során érintett településeket felsorolni sem lehetne, ugyanis Magyarország minden negyedik, az 1945 utáni határokkal számolva minden harmadik települését érte pusztítás a levegőből (igaz ennek 80%-át ,,csak" öt, vagy annál kevesebb alkalommal háborgatták az égi halálosztók).

Nehezen találni tehát olyan várost, melyet ne ért volna bombatámadás 1944-1945-ben. Így alább okozati szempontok szerint csak a jelentősebb kárt szenvedett vidéki településeket tudjuk összevetni.
,,Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj"

A vidék bombázásának nyitányaként a Royal Air Force 1944. április 12-13-án bombázta Győrt és Mohácsot. A szövetségesek több célból küldték hazánk fölé bombázókötelékeiket. Eleinte a vasút és a repülőgépgyártás volt a fő célpont, köztük a szigetszentmiklósi Messerschmidt-gyár. Másrészt a magyar ipari termelést akarták visszavetni, gyengítve a magyar és német katonai utánpótlást. Ezek része volt például a csepeli harckocsigyár vagy a győri vagongyár pusztítása, de könnyűipari létesítmények is a bombázások áldozatául estek például Szegeden vagy Debrecenben.

Nyíregyháza, a vasútállomás bombázása 1944-ben

Csepel - akkor még önálló település - mint az ország legnagyobb nehézipari központja kiemelt célpont volt. A Weiss Manfréd gyárkomplexum mellett a Shellnek, a Vacuumnak, a Rockefeller érdekeltségbe tartozó Standard Oilnak is volt itt olajfinomítója, de a román Steaua is itt tárolta, finomította a havasalföldi kőolaj egy részét. A Dunát eközben repülőkről ledobott aknákkal tették veszélyessé; ezekre több szállítóhajó is ráfutott, amelyeket kilométeres hosszúságú lángoló román kőolajfolt jelzett.

A Pataky Iván által találóan ,,olajhadjárat"-nak nevezett légitámadás-sorozat a tengelyhatalmak (köztük Magyarország) olajipara ellen 1944 májusában vette kezdetét. Az év szeptemberére sikerült a tengelyhatalmak repülőbenzin-termelését 6%-ra csökkenteni, bár hozzá kell tenni, hogy a bombázások mellett ehhez a ploiești olajmezők elvesztése is nagyban hozzájárult. Az olajháború eredményeképpen 1944 nyarára a füstfelhő megszokott látvánnyá vált Csepel fölött.
Nyugati-szovjet együttműködés

A Magyarországot és a térséget támadó gépek dél-olaszországi bázisokról szálltak fel, de a nagy oda-vissza távolság csökkentésére és az ellenséges légtérben eltöltött idő redukálására találták ki amerikai kezdeményezésre az úgynevezett ,,Frantic Joe" hadműveletet. Ennek keretében három, már szovjet kézen lévő ukrajnai repteret Mirgorod, Poltava és Pirjatyin városok mellett a nyugatiak rendelkezésére bocsátottak.

Az amerikai ellátószemélyzet már 1944. tavaszán megérkezett a három bázisra, ahol saját bombázó- és vadászkötelékeiket várták, hogy Magyarország, Románia vagy a Balkán fölött végrehajtott bevetés után ott tölthessék fel készleteiket és pihenjék ki fáradalmaikat a nyugati pilóták. Éppen ezért nagy kiváltság volt a Vörös Hadseregben a három katonai bázis valamelyikén szolgálni. Elképzelhetjük, hogy mennyire elképedt például egy orosz falucskából idekerült katona a laza amerikai stílus, a nyugati zene, a rágógumi, vagy a bikinis nőket ábrázoló magazinok láttán.

Bombázók tartanak Budapest irányába a Szentendrei-sziget fölött. Háttérben a Dunakanyar

A Frantic hadműveletek később háromszögeléssel működtek. A kötelékek felszálltak Dél-Itáliában, ledobták bombaterhüket Ukrajna felé menet, majd néhány napi pihenés után továbbrepültek Angliába Németországot bombázva, hogy onnan ismét visszatérjenek Dél-Itáliába, miközben a franciaországi német erőket támadták.

A Frantic-I. hadművelet a magyar vidék felett ,,debütált": 1944. június 2-án nagy erejű kötelék hajtott végre szőnyegbombázást Debrecen, Szeged, Szolnok, Miskolc és Kolozsvár ellen. ,,Az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket" - rótta Radnóti 1944 januárjában legismertebb versének írásakor, amikor még senki nem gondolta, hogy bizony a földek sem védettek a bombázóktól. Hírhedt túlkapásos eset is történt ugyanis a Frantic-I. első napján, amikor egy amerikai vadász legénysége Szabadka közelében belelőtt a földeken dolgozókba és egy gulyába is.
,,Föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem"

A vasúthálózat a bombázások egy éve alatt mindvégig célpont volt. A magyar vasút biztosította a németek romániai és ukrajnai közlekedésének oroszlánrészét, ezért lettek kiemelt célpontok a tiszai vasúti átkelőhelyek Szegednél és Szolnoknál, de az egyik legtöbb találatot kapott magyar város, Debrecen a német katonai szerelvények fontos állomasa lévén került tűzvonalba.

Békéscsaba bombázása 1944-ben

Ami a dualizmus robbanásszerű iparfejlődését elősegítette, az most hátránnyá vált, ugyanis a Monarchia korában az ipart igyekeztek minél közelebb építeni a vasútállomásokhoz és fordítva, így lerövidítve a szállítást. Az iparfejlesztés a figyelmeztetések ellenére ezt a vonalat vitte tovább a Horthy-korszakban is; viszont ez lehetővé tette, hogy a bombázók egyszerre pusztítsák a vasutat és az ipart, ráadásul a lakóházakat is több bomba érte így.

Szeptember 15-én például Debrecent emiatt olyan mértékű szőnyegbombázás érte, hogy a városképben is nyomot hagyott, ugyanis a vasútállomás körüli romok helyét már szocialista stílusban építették újjá. Ugyanezen támadás több ipartelepen is tűzvészt okozott olyannyira, hogy a légoltalmi szolgálat megtiltotta járó motorú jármű használatát, amíg a cívisvárosban a tüzet meg nem fékezik.

Az augusztus 23-i román kiugrás után nőtt a német haderő jelenléte az országban, ami egyrészt erősítette Magyarország védelmét (a Romániából kiszorult német légierő Magyarországra települt át), de több okot is adott a bombázásokra. Berettyóújfalut például a mellette lévő, Luftwaffe által használt repülőtér miatt érte nagyerejű bombázás.

A polgári áldozatok száma a háború előrehaladtával nőtt. A ritkán használt, levegőbe ,,rajzolt" színes füstkarikát (amely a bombák ledobásának helyét jelölte ki) sokszor arrébb fújta a szél, ami néhol egy sűrűn lakott övezetet mentett meg, máskor zsúfolt utcákra hulltak a bombák egy pályaudvar helyett. A Tiszántúlon előfordult olyan is, hogy egy Vöröskereszt jelzéssel elátott kórházvonatot bombáztak le, de augusztus 21-én amerikai pilóták Hajdúböszörmény mellett ad hoc módon mészároltak le egy 527 jószágból álló marhacsordát.

Debrecen amerikai bombázása 1944-ben

A front közeledtével a szovjetek is becsatlakoztak a bombázásokba, bár szövetségeseikhez képest kisebb mértékben. A nem zsidó polgári lakosság 1944-1945-ös veszteségeinek többségét így is a front átvonulása okozta. A magyarországi bombázások legpusztítóbb napja 1945. tavaszán jött el. A nyilas országrészben már kevésbé figyeltek a szövetségesek a polgári lakosság kímélésére, így a március 4-i soproni bombázásoknak hozzávetőlegesen 2500 halálos áldozata lett.

A háború történetében ez volt a legnagyobb égből jövő tragédia egy nap alatt, ezzel a főváros után Sopron veszítette a legtöbb embert a Magyarországot ért bombázások során. A Szombathely ellen 1945. március 27-én végrehajtott szovjet bombázás zárta le a magyarországi légi háború történetét.
11 ezer halott vidéken

A nagyvárosokat érő célzott ,,terrorbombázásokból" szerencsére Magyarország kimaradt. A célokat részben így is sikerült elérnie a szövetséges hadvezetésnek. Bár az ipari termelést csak mérsékelni tudták, és a vasúti pályákon beállott fennakadásokat is legfeljebb három nap alatt orvosolták, de ezzel az elvesztegetett idővel is nagyban segítették a Vörös Hadsereg előrenyomulását. A vasutat ért 4,6 milliárd pengős háborús kár 85%-át egyébként is a visszavonuló németek okozták.

A bombázások okozta áldozatok és anyagi károk azért is szorulnak margóra Magyarország II. világháborús veszteségeinek számvetésekor, mert azok ,,csak" alig egyhuszadát adták a frontharcok, a deportálások és a szovjet fogolytáborból soha haza nem térők több százezres halálos áldozatainak. A felmérést nehezíti, hogy az ismét elcsatolt területekről nem álltak a statisztikusok rendelkezésére pontos adatok a háború után.

1946-ban a Magyar Statisztikai Szemle kísérelte meg felméri az 1938. januári határai közé visszaszorított állam veszteségeit, mely során arra a megállapításra jutott, hogy a háború utáni Magyarország 3122 településéből 1024-et ért légitámadás, és ha ehhez hozzávesszük Pataky Iván, Rózsa László és Sárhidai Gyula kutatásait (Légi háború Magyarorsztág felett) - akik az 1941-1945-ös Magyarország viszonyításában további 700 településre becsülik ezt a számot -, akkor kiderül, hogy minden negyedik települést ért valamilyen formában légitámadás. Ez összesen 16 ezer ember halálát okozta, amihez hozzászámolva a bombázásban meghalt katonákat és a sebesülésekben elhunytakat, húszezer köré tehetjük az áldozatok számát. Közülük körülbelül 11 ezren vidéki lakosok voltak.

(Múlt Kor nyomán)

http://www.harcunk.info/index.php/archiv/672-a-demokracia-diadala-1945-ben-meg-ma rhacsordakat-is-bombaztak-a-felszabaditok-magyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy gyakorló elmebeteg hobbijára szórjuk ki az ország pénzét
  2014-06-27 22:29:22, péntek
 
  2014. június 27., péntek

주체사상

Nagy kedvem támadt javaslatot tenni a miniszterelnöknek, ha már úgyis állandóan a zsebében van a keze, ne az adófizetők pénzével.
A kedvem azt hozta meg, hogy olvastam, miszerint százmilliárd forintba kerül az országnak neked, nekem, mindannyiunknak a Népstadion átépítése, meg azt, hogy a Videoton kilencmilliárd forint állami támogatást kap stadionja felújításához.
Kapott már erre pénzt a Fradi, a Debrecen, és még jónéhány nagyobb város, úgyhogy az egy főre eső új, vagy felújított stadionok számában már elég jól állunk, mostmár csak azt kellene kiszámolnia valamelyik gazdasági újságírónak, hogy mennyibe fáj ez a magyar állampolgároknak összesen, majd elosztani az így kapott összeget a meccsek látogatóinak számával.

Az alapvicc szerint, ha rosszul megy az üzlet a kuplerájban, akkor nem az ágyakat, hanem a lányokat kell kicserélni, - nem hátrányos a mértéktelen étvágyú madámoktól sem megszabadulni - de hát nálunk még a komoly tanulmányokból sem szoktak tanulni, nemhogy egy ezeréves viccből.
Itt inkább tanulmányokat sem írnak, csak ne kelljen szembenézni a realitásokkal.
Mindenesetre egy olyan országban, mely az adott sportágban 1986 óta nem jut ki a világbajnokságra, kissé vicces - ha nem tragikomikus - stadionokat építeni olyan befogadóképességgel, melyre legfeljebb akkor lehet szükség a jövőben, ha Pinochet eljárását követi a mi kis diktátorocskánk, a pocakos tábornok.

Magam ugyan felháborítónak tartom, hogy egy gyakorló elmebeteg hobbijára szórjuk ki az ország pénzét, miközben gyermekek tízezrei éheznek, de az aktív választópolgárok többségének úgy tűnik, tetszik a dolog.
Vélhetőleg azért, mert az is benne szerepel a felvázolt gyönyörű és rózsaszín jövőképben, hogy futball - nagyhatalom leszünk, labdarúgó Európa és világbajnokságot, sőt olimpiát is rendezünk - majd akkor az a néhány akadékoskodó alaposan összeszégyellheti magát!
A jövő egyébként is rózsás lesz, a magyar név ismét szép lesz, méltó régi nagy fényéhez, amit rákent libsi, komcsi, mi fogjuk azt majd lemosni!

A modell ázsiai, a wiki szerint dzsucse vagy csucshe (koreaiul 주체사상).
Magyar jelentése: önbizalom, autarkikus politikai és vallási eszme.
Ez idáig csak Észak-Korea hivatalos ideológiája és a rajta alapuló államrendszere, a Kim-dinasztia rezsimjének szerves része volt, de, hogy úgy mondjuk - begyűrűzött hozzánk, így aztán stadionokat építünk nyakra-faxra, milliárdokért.
100 000 000 000 forint a Népstadionra, 9 000 000 000 forint most éppen a Videoton stadionjára.
Debrecenben is dőlt a lé a stadionra, a Fradinál is, Felcsúton egy lakosra két ülőhely jut, de azok legalább fűtöttek - hadd ne soroljam tovább, vagyok én egy tényfeltáró újságíró?
Naugye!
És még nincs vége, jön még Hódmezővásárhely, Deutsch Tompika stadionja, Szombathely, Pécs, Diósgyőr - súlyos milliárdokért.

Mindenesetre épül-szépül szép hazánk, mi nem olyan baromságokra költjük a pénzt, mint hajdan a komcsik, akik minden hétvégére egy libát tettek a fazekakba, könyveket adtak ki, színházakat tartottak fenn, iskolákat, működőképes egészségügyet üzemeltettek és harmadával növelték az ország lakásállományát.
Még egy-két stadionra is futotta - de tekintsük ezt kisiklásnak.

Eltöprengtem - lehet, hogy a Mi Sámánunk a jövőbe lát?
A foci a szegények sportja, bizonyos kitörési lehetőséget ad a fiataloknak, olyasmi, mint a mai világban a gyerekek ketrecharca.
Lehet már csak egy-két év, s a nyomor olyan lesz, hogy a gyerekek tolongani fognak a fociakadémiákon?
Mindenesetre a Puskás-Akadémia rektora, bizonyos Mészáros Lőrinc ezen dolgozik, részsikereket már ért el, a saját gyermekeit már kiemelte a nyomorból.

Aki azt gondolná, hogy én ellensége lennék a labdarúgásnak, az igen nagyot téved.
A focit nézni is, meg játszani is jó, és szavam sem lenne, ha mondjuk ezt a pénzt iskolai vagy a kisfalvak iskoláihoz integrált falusi sportpályákra költötték volna.
Rengeteg lehetőséget adtak volna a nevelésre, a felzárkóztatásra, ha a mini sportkomplexumokban a gyerekek - fiatalok szervezett keretek között sportolhatnának, edzés után megfürödhetnének - sőt, kötelező lenne megfürödni, ehhez kapcsolódva alapvető higiéniai ismeretekre tehetnének szert, a szomszédos sportpályán a lányok kézilabdázhatnának, röplabdázhatnának, horribile dictu akár még teniszezhetnének is, esetleg jutna pénz szerelésre, szertárosra, pályamunkásokra, a pedagógusok sport-pótlékára, bajnokságok utaztatási költségeire.

A vállalkozó a társasági nyereségadójából bizonyos hányadot felkínálhatott sporttámogatásra, a fiatalok sportjára.
Ebből aztán az lett, hogy a vállalkozók pénzére ráírták, hogy a gyermek vagy serdülőcsapatok támogatására megy, de gyakorlatilag ebből épült a Pancho-aréna Felcsúton, mert azt találta támogatásra érdemesnek az OTP meg a Közgép, ki tudja miért.
Bizonyára egy futball-akadémia is hasznos, habár én leginkább a gladiátor-képzőkhöz tudnám hasonlítani - befektetésnek, ahol a késztermék majd elmegy a húsvásáron, nevelési költségnek becézett vételárért, amiből aztán jól megél az az alapítvány, meg a körötte lebzselők, mely a mi pénzünk felhasználásával a saját zsebére neveli az eladható sportolókat.

Amit ma támogatunk, az a profi sport, amit meg elfelejtettünk, az a tömegsport, meg az éhező gyerekek.
Meg a telente a lakásukban megfagyó öregasszonyok, a szegények, a még szegényebbek és a nyomorgók.
A lecsúszó középosztály meg még az ostoba szegény is tapsol ehhez a baromsághoz, mert semmi összefüggést nem lát a herdálás és a nyomor növekedése között.
De sírni, azt rendkívül jól tud, mikor a növekvő bűnözés személyében is megérinti, holott a dolgok összefüggnek - a gyerekeknek szakma kell, a szakmához tanulni kell - nem csak matematikát, hanem a társadalmi beilleszkedés szabályait is - ebben lehetne nagy segítség a sport - és ha kelendő lesz majd a munkaerőpiacon, akkor nem fog egyikük sem éjjelente idegen libaólakban körvadászatot rendezni, mint Lázár Csehországban.

Mit kezdünk majd ezekkel a monstrumokkal melyeknek a fenntartása is tíz és százmilliókba kerül majd évente?
Akasztó, Stadler stadionja intő példa lehetne.
Persze azért mindenki nézze a világbajnokság mérkőzéseit, aztán ábrándozzon, mint a Vezér, aki természetesen részt vesz a döntőn, ott legalább nem fütyülik ki, mert a kutya sem tudja, hogy kicsoda-micsoda.

http://www.pupublogja.hu/2014/06/blog-post.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és Cameron együtt bohóckodnak
  2014-06-27 22:25:06, péntek
 
  Orbán és Cameron együtt bohóckodnak
2014.06.27 18:46


Ma délután szavazzák meg az Európai Bizottság élére Jean-Claude Juncker volt luxemburgi kormányfőt. Orbán Viktor a brit kormányfővel, David Cameronnal együtt látványosan tiltakozik, hogy így "megvédjék a nemzeti érdeket". Mint kiderült, késő éjszakáig Brüsszelben maradnak vitatkozni, hogy Juncker megválasztása így demokratikusabbnak tűnjön. Eközben Orbánnak a hangos brüsszeli utcákkal is gondja akadt.

Juncker megválasztását a nyugati média teljesen elfogadhatónak tartja. Sőt, általános megdöbbenést okozott, hogy két kormányfő nem támogatja a kinevezését.

Hídfő.net | Jean"Jean, mi ez a hangzavar?"

Idén márciusban Észak-Korea is választásokat tartott, amit Kim Dzsong Un helyenként 100%-os támogatottsággal nyert meg. Juncker megválasztásának fényében felmerül a kérdés, hogy a nyugati médiának mi problémája akad az észak-koreai választások hitelességével. Az Európai Bizottság elnökének megválasztása demokratikus? Ezen a választáson egyetlen jelölt van, akit mindenki támogat, és megszavazzák. Igaz, csak a vazallus országok élén álló kormányfők/államfők szavazzák meg, akik kezén a brüsszeli pénzek keresztül folynak - az alattvalók nem szavaznak. Egyedül Orbán és Cameron bohóckodnak még, mert az ő kezükön már nem csak nyugati pénzek folynak keresztül, így megtehetik.

Hadd lássa a nép, hogy "demokrácia van". Igaz, a népet senki nem kérdezte. Ki az a Jean-Claude Juncker, az elnökök elnöke? Ki szavazta meg ebben a fene nagy demokráciában? Alig néhány tucatnyian, az 500 milliós lakosságú Európai Unió élére. Gratulálunk hozzá!


http://www.hidfo.net/2014/06/27/orban-es-cameron-egyutt-bohockodnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyere fel hozzám, van néhány jó lemezem.
  2014-06-27 22:19:49, péntek
 
  Gyere fel hozzám, van néhány jó lemezem.
- És megígéred, hogy csak lemezt hallgatunk?
- Rendben.
- És ha nem tetszenek a lemezeid?
- Az más. Akkor szépen felveszed a ruhád, és hazamész.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Betiltották a heteroszexuális családok felvonulását
  2014-06-27 19:06:43, péntek
 
 
Betiltották a heteroszexuális családok felvonulását


A homokosok vonulhatnak, a család védelmében állók nem tarthatják meg rendezvényüket.

"Ahogy a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény meghatározza, minden tartalmi elemet kifogástalanul megjelöltünk a bejelentésünkben, ettől függetlenül Budapest rendőrfőkapitánya a tavalyi év után idén is a rendezvényünk betiltása mellett döntött.

Hozzátették: a bejelentésükben is írták, hogy a család hagyományos értékeit kívánják népszerűsíteni, szórólapozással szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a család a társadalmi élet őssejtje, egy olyan természetes közösség, melyben a férfi és a nő önmaga ajándékozására hivatott a szeretetben és az élet továbbadásában. Céljuk a család ellen irányuló törekvésekkel szemben egyfajta társadalmi immunitás kibontakoztatása, különös tekintettel a gyermekekre veszélyt jelentő jelenségekkel szemben.

A közösség írásában leszögezte: a rendezvényük napirendje tartalmas beszélgetésekből, szórólapozásból és közös fotózásból áll, ehhez képest a BRFK öt oldalas, korábbi határozatokból összeollózott, jobbára teljesen irreleváns megállapításokat tartalmazó leveléből szereztünk tudomást arról, miszerint a helyszín és az időpont megválasztásából a BRFK álláspontja szerint az következik, hogy a párhuzamosan zajló Szivárvány Misszió Alapítvány felvonulásának megzavarása, ellehetetlenítése a céljuk.

A több pontjában is súlyos előítéletektől terhelt határozatot jogsértőnek, így értelemszerűen elfogadhatatlannak találják, megítélésük szerint Budapest rendőrfőkapitánya ilyenre nem ragadtathatja magát - hívták fel a figyelmet. Közölték: ezenfelül ha a határozatban említett felvonulás célja valóban a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek vélt hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése, akkor némi ellentmondást vélnek felfedezni a megfogalmazott célok és Budapest rendőrfőkapitányának a heteroszexuálisokkal szembeni jelen diszkriminatív döntése között.

A határozat ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be, a remélt kedvező döntés esetén pedig rendezvényünket az eredetileg tervezettek szerint, a törvények maradéktalan betartásával megtartják.

alfahir.hu

http://harcunk.info/index.php/hirek/671-betiltottak-a-heteroszexualis-csaladok-fe lvonulasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köves Slomóék Izraelben folytatták az antimagyar szervezkedé
  2014-06-27 18:27:24, péntek
 
  Antimagyarizmus :: 2014-06-27. 09:59
Köves Slomóék Izraelben folytatták az antimagyar szervezkedést - külön dicséretet kaptak a Kuruc-ellenes fellépésért

"A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) küldöttsége 2014. június 23-24-i izraeli látogatása során magas rangú politikusokkal és a Szochnut vezetőivel tárgyalt, utóbbiakkal hétfőn együttműködési megállapodást is kötöttek. A tárgyalásokon részt vevő Abraham Foxman, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) igazgatója egész Európára nézve példaértékűnek nevezte a TEV megalakulását és munkásságát" - adja hírül honlapján a zsidó gárda alapítványa, alább olvasható a hencegő közlemény folytatása.

Guba Gergely, Köves Slomó, Bőhm András - ilyen pocsék minőségű fényképekkel menőznek Slomóék
A TEV képviseletében érkező Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija és a TEV alapítója, Guba Gergely, a Szim Salom Közösség elnöke, valamint Bőhm András, a TEV kuratóriumi tagjai a Szochnut éves közgyűlésére kaptak meghívást Jeruzsálembe. A magyar (sic!) küldöttség hétfőn a Szochnut 120 kuratóriumi tagja előtt számolt be a TEV céljairól és tevékenységéről, valamint az ülésen szintén résztvevő Cionista Világszövetséggel és a Szochnuttal való eddigi együttműködésről. Az ülésen Köves Slomó ünnepélyesen átadta a két szervezettel kötött együttműködési megállapodás okmányát Natan Saranszkynak, a Szochnut elnökének. Mint ismeretes, a TEV és a Szochnut decemberben nyitott közös irodát Budapesten a magyarországi antiszemita jelenségek és cselekmények monitorozására.

Köves Slomó átadja az együttműködési megállapodás okmányát Natan Saranszkynak
Másnap a TEV küldöttsége a Kneszet Diaszpóraügyi bizottságának tagjaival találkozott, akik az ,,Antiszemitizmus a világban" címmel rendezett meghallgatáson fogadták a tagországok képviselőit, akik beszámoltak a hazájukban tapasztalható tendenciákról. Ezen az ülésen jelen volt Abraham Foxman, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) elnöke, valamint Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetője is. A TEV küldöttsége bemutatta a magyarországi zsidó közösség helyzetét elemző tanulmányát és beszámolt az itt tapasztalható antiszemita jelenségekről: ismertetésre került a TEV jogsegélyekkel, jogalkotás előkészítéssel és alkalmazással kapcsolatos kérdésekben tett erőfeszítései is. Kiemelték a kuruc.info hírportál és az egyéb gyűlöletkeltő internetes médiumok ellen kifejtett tevékenységüket. Tájékoztatást adtak a Közszolgálati Egyetemen indított kurzusról, bemutatták az antiszemita attitűdökről készített tudományos igényű közvélemény-kutatás, valamint a hozzá kapcsolódó havi monitoring jelentések összevont eredményeit.
A bizottsági ülésen felszólalt Abraham Foxman ADL-igazgató is, aki az ADL nemrégiben közétett átfogó, nemzetközi antiszemitizmus-kutatását ismertette. Beszédében külön kiemelte Magyarországot, ahol szerinte aggasztó az antiszemitizmus mértéke, pozitív fejleményként említette azonban a TEV munkáját, és azt a széleskörű zsidó összefogást, ami a TEV megalakulását lehetővé tette.
A bizottsági meghallgatás után a küldöttek a Kneszet képviselőivel folytattak személyes megbeszéléseket.
(Forrás: Tev.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129698/#ixzz35rEk0VZy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bokros: Köze nincs az orosz hitelnek a paksi bővítéshez
  2014-06-27 18:25:52, péntek
 
 

Bokros: Köze nincs az orosz hitelnek a paksi bővítéshez

Hír24

2014. június 27. 11:59

567
157


A tízmilliárd eurós hitel arra kell, hogy a kormány ki tudja fizetni azokat a veszteségeket, amelyeket a populista intézkedésekkel halmozott fel - mondta a volt pénzügyminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este.

Bokros Lajos csütörtök este volt vendég Kálmán Olga műsorában. A beszélgetésben először a Kúria devizahiteleseket érintő jogegységi határozatáról volt szó.
Légvárat épít, aki azt hiszi, a kormány mindent megold

A közgazdász úgy látja, az egyoldalú kamatemelés kérdésében nagyon rosszul politizál a kormány. A Kúria jogegységi határozata nem azt mondta ki, hogy ez egy rendszeres és tipikus, pláne szándékos tévedése lett volna a bankoknak. Az árfolyamrés tekintetében volt egyértelmű a jogegységi határozat, ott kell a veszteséget a bankoknak viselni. De arra nem tud törvényt hozni a kormány, hogy minden egyes hitelfelvevőnél egyedileg megállapítsa, hogy őt nem tájékoztatta megfelelően a bankja az egyoldalú kamatmódosításokról - mondta.

Légvárakat kergetnek azok, akik azt hiszik, hogy a kormány helyettük eljár majd a bankokkal szemben. Az adósnak kell ugyanis majd bizonyítania, hogy vele szemben tisztességtelenül járt el a bank.

Bokros hangsúlyozta: nem szabad elfelejteni, hogy az önkormányzati választások előtt vagyunk, ezért érdeke a kormánynak olyan hangulatot teremteni, hogy ,,itt majd egy csodafegyver el fog sülni, és mindenki jól fog járni". Márpedig egyetlen tollvonással nem lehet forinthitellé változtatni a devizahiteleket - mondta a szakember. A kormány illúziókeltő igéretekkel operál, ami nagyon komoly presztízsveszteséget fog neki okozni.
"Semmi köze Pakshoz a tízmilliárd eurónak"

Amikor a paksi bővítésről és az arra felvett hitelről kérdezte Kálmán Olga, Bokros így fogalmazott:

,,Mondok valami meglepőt. Szerintem ennek a tízmilliárd eurós hitelfelvételnek semmi köze a paksi atomerőműhöz. Ezt nem azért veszik föl. Az egy külön kérdés, hogy lesz-e belőle atomerőmű vagy sem."

Hozzátette: szerinte semmi értelme atomerőművet építeni, mert 20 év múlva nem tudjuk, hogy milyen energia lesz a legolcsóbb, a leghatékonyabb és a legkevésbé szennyező. Könnyen lehet, hogy a fejlődés addigra rég túllép az atomenergián.

Valamiből azonban ki kell fizetni azokat a veszteségeket, amelyeket a kormány más populista intézkedéseivel termel. A közgazdász szerint összefüggés van a devizahitelezés és a tízmilliárd eurós hitelügylet között. Bokros szerint ez a kölcsön alkalmas lehet arra, hogy tartani lehessen a 3 százalékos hiánycélt, vagy arra, hogy a devizahitelesek megsegítésének az árát ki lehessen fizetni.

Arra a felvetésre, hogy ezt a pénzt nem mi kapjuk meg, hanem a Roszatom az orosz banktól, Bokros azt mondta: Oroszországban az állam rátelepszik az állami vállalatokra, ott az állami vállalatok a politika alávetettjei, így lényegében végrehajtják a kormány és Putyin elnök politikáját.

Putyinnak az volt az érdeke, hogy odaláncolja Magyarországot az orosz érdekcsoportokhoz. Ez pedig pénzbe kerül, aminek sok évig fizetjük majd a kamatait - vélekedett Bokros Lajos.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/06/27/bokros-koze-nincs-az-orosz-hitelnek-a-paks i-boviteshez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csupán másodpercek jutottak egy pályázat elbírálására
  2014-06-27 11:16:21, péntek
 
  Csupán másodpercek jutottak egy pályázat elbírálására
2014, június 27 - 10:02


Ilyen rövid idő alatt lehetetlen volt felelős döntéseket hozni a trafikpályázatokról. Egy-egy pályázat elbírálására kevesebb, mint egy perc jutott, legalábbis akkor, ha helytálló az, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) állít - írja a blikk.hu.

Az NFM ugyanis azt közölte: a 12 tagból álló bírálóbizottság nem főállásban, hanem munkaidőn kívül, szabadidejében végezte a bírálatokat, a kiírás szerint erre pedig - hétvégékkel együtt - harminc nap állt rendelkezésre. Ez pedig azt jelenti, hogy ha például minden hétköznap a ledolgozott munkaidejükön kívül még 5 órát maradtak a pályázati anyagok mellett, továbbá feltételezzük, hogy hétvégéiken is napi 10-10 órát rászántak a munkára, úgy összesen 190 munkaórát dolgozhattak az ügyön. Ebből pedig az következik, hogy a fentiek szerint 15 ezer ügyirat egyenkénti áttekintésére és felelős elbírálására a bírálati időszak harminc napja alatt egyenként kevesebb mint egy perc juthatott.

Miután az NFM egy elvesztett per után kénytelen volt közzétenni a trafikpályázatokat elbíráló személyek névsorát a Blikk megkereste a testület tagjait, arra voltak elsősorban kíváncsiak, hogy helyesek-e a számításaik, de egyetlen egy bizottsági tag sem nyilatkozott az ügyben. Arra sem kaptak választ, hogy miként tudták ilyen túlterheltség mellett elvégezni fizetett munkájukat, továbbá vettek-e­ ki szabadságot a bírálat idejére, de nem válaszoltak erre sem. Az NFM csupán annyit közölt, hogy a a tagok külön díjazás nélkül látták el a munkát, jelentős túlórák árán, a hétvégéiket is feláldozva végezték el feladataikat.

Az ügy további érdekessége, hogy a fejlesztési tárca 25 milliót kér fénymásolás címen az esetleges ,,trafikmutyi" adatainak kiadásáért a pert nyert Molnár Csabától, a Demokratikus Koalíció képviselőjétől, mivel állítják: nincs meg nekik elektronikusan megfelelő formában. Állítják továbbá: rengeteg időbe telik a személyes adatok kitakarása a papírokról, így azt sem tudják, hogy mikorra végeznek a feladattal. Pedig ha bármilyen elektronikus formában mégis rendelkezésre áll az irathalmaz, úgy nem túl nagy probléma az adatok eltüntetése. - Egy informatikus egyetemista két nap alatt csinál egy olyan programot, amely kitakarja a nevet és egyéb személyes adatokat a beküldött formanyomtatványokon - mondta el a Blikknek egy nevét elhallgatni kívánó szoftverfejlesztő szakértő.



blikk.hu nyomán - alfahir.hu

http://alfahir.hu/csupan_masodpercek_jutottak_egy_palyazat_elbiralasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erősen mérgező vegyszert szórtak ki országosan! - Az EU-ban
  2014-06-27 10:09:05, péntek
 
  Erősen mérgező vegyszert szórtak ki országosan! - Az EU-ban tiltott, gyilkos vegyszer használatára adott engedélyt a NÉBIH


Hozzáadva: 2014-06-26 23:03:33
Az LMP is megdöbbenve értesült arról, hogy a Csányi Sándor tulajdonában lévő Boly Zrt. és a súlyosan mérgező vegyszer, a Redentin gyártójának a Reanal Zrt. kérésére a NÉBIH rábólintott a gyilkos szer használatára. A rendkívül veszélyes vegyszert már ki is szórták a megyékben. Elképesztő és felháborító, hogy ennyire egyszerű lemérgezni az ország élőlényeit, csak megkérjük a Nemzeti Élelmiszer Biztonsági Hivatalt hogy mérgezzük meg egész Magyarországot és már mehet is a téma! Ha Csányi Sándor kéri, akkor minden bizonnyal!

Cikk: Kovács Adrienn Nikoletta
Forrás: www.greenpeace.org

A Redentin emberre is mérgező, véralvadást okozó vegyszer. Az Európai Unióban évek óta betiltották a használatát. A Greenpeace június 17-én adta ki sajtóközleményben, hogy Magyarországon mégis kiszórták a rendkívül veszélyes anyagot. A rágcsálóirtó rendkívül kegyetlen módon és lassan öl. A megmérgezett állat testéből csak lassan ürül ki, hetek múlva bomlik le, ezért kutyák, macskák, madarak is igen nagy veszélyben vannak. Nem is beszélve védett fajokról.

Pénzért bárki és bármi el van takarítva az útból. Nem számít környezet, állat, ember. Elgondolkodtató az is, vajon ez a gyilkos szer milyen hatással van mondjuk a búzára? És utána az emberre, aki megeszi az ebből őrölt lisztet. Borzasztó, hogy néhány eszement őrült az egész Földbolygót tönkre teszi, csak mert pénze van.

A Nemzeti Élelmiszer Biztonsági Hivatal láthatjuk, mennyire hiteles, hiszen ez esetben is fittyet hányt a veszélyekre, betiltott súlyos vegyszert szórt Magyarország területeire, védett fajokat is veszélyeztetve. Ezek szerint elég, ha Csányi Sándor leteszi az asztalra, amit kell, mert hát ne gondoljuk, hogy a két szép szeméért mérgezik le az országot.

Az OTP-vezér egyre befolyásosabb. Amit ő akar, az úgy lesz. Talán már nem Pintér Sándor a magyarok Istene?

A jelen esetben levegőben is kiszórt Redentin nevezetű rágcsálóirtó szert a pockok állítólagos elszaporodása miatt szórták ki országosan. Csakhogy a szer évek óta betiltott az Európai Unióban. Simon Gergely, a Greenpeace vegyi anyag szakértője ekképpen nyilatkozott:

"A Redentin nevű rágcsálóirtó szer hatóanyaga többnapos szenvedés után pusztítja el a megmérgezett emlősállatokat, valamint madarakat és halakat. Az emberre is mérgező, véralvadásgátló hatású anyag az európai szinten tiltott, de hazai derogációt kapott légi kijuttatása esetén elkerülhetetlen, hogy más élőlények, így például védett ragadozó madarak, mezei nyulak, őzek is áldozatul essenek. A csak hetek alatt lebomló anyag benne marad a szenvedő és elpusztult állatokban, melyek így ragadozók - akár kutyák, macskák - és dögevő állatok mérgezését is okozhatják."

Az ügyben dr. Horváth Márton, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fajvédelmi csoportvezetője is felszólalt:

"A Redentin felhasználása természetvédelmi és vadvédelmi szempontból is aggályos. Egyrészt a mérget nem csak a megcélzott mezei pockok, hanem más védett vagy vadászható fajok is felvehetik, amelynek különösen nagy a kockázata, ha felszíni vízterekbe kerül a szer. Így például 2002-ben 200 pajzsos cankó és egy daru esett Redentinmérgezés áldozatául. Másodlagosan a mérgezett pockok elfogyasztásával védett ragadozók is mérgezést szenvedhetnek, ahogy ez történt 2006-ban egy rétisassal. Emellett rendkívül jelentős lehet a mezei nyulak és hörcsögök pusztulása is, ami például az ezeket fogyasztó világszerte veszélyeztetett parlagi sasok Békés megyei állományában komoly problémát jelenthet a fiókák felnevelésében. Ezek a veszélyek a sokszorosára nőnek a szer most engedélyezett légi kijuttatatásával."


http://www.hirarena.com/erosen-mergezo-vegyszert-szortak-ki-orszagosan-az-eu-ban- tiltott--gyilkos-vegyszer-hasznalatara-adott-engedelyt-a-nebih_399
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
József Attila gondolatai Adolf Hitler hatalomra jutásáról 19
  2014-06-27 09:36:47, péntek
 
  József Attila gondolatai Adolf Hitler hatalomra jutásáról 1933-ban
2014. június 26. - 21:30




A nemzeti szocializmus lobogója alá sorakozó német dolgozók történelmi harca új irányt szab minden ország munkásmozgalmának.

A nemzetközi szociáldemokrácia, amely éppen csak nemzetköziségével nem volt képes a munkájukból élő modern tömegek érdekeinek védelmére, történelmi hivatását a dolgozók szakmai szervezkedésének megindításával befejezte. A nemzetköziség eszméje, amely a kapitalizmus aranykorában, a nemzetközi méretű szabadverseny idején, sokak szemében alkalmasnak mutatkozott az ipari bérmunkások csatasorba állítására, megbukott a valóságos élet mindennapi gyakorlatában.

Megbuktatta a nemzeti érdek, amely éppen a dolgozó tömegek érvényesülésében találta meg legbuzgóbb erőforrásait. Megbuktatta a névlegesen nemzetközi munkásság valóságosan nemzetközi versenye. Ebben a nemzetközi versenyben előbb-utóbb minden ország munkásai rákényszerülnek, hogy egységes nemzeti szervezetekben keressék érdekeik védelmét, jóllehet a múltból átcsent törékeny eszmék babona-hite ideig-óráig még ellenáll a valóságos életből merített nemzeti öntudat kialakulásának.

A haladásnak, a boldogabb jövő felé tartó emberiségnek kikerülhetetlen állomása ez. Miben jelölhető meg az emberiség haladása? Az ember eszközökkel termelő lény, életét munkával újítja meg; munkája örökös küzdelem a létére törő ellenséges természet ellen. E harcban az emberi faj egyre nagyobb megszervezett egységekbe tömörül. A fokról fokra nagyobb szervezett egységek alkotásában rejlik az emberiség haladása. A mi életünkben soron a valóságos nemzeti egységek kialakulása következik, a népek érdekeinek összeforrása elhatárolt nemzeti létük öntudatával.

Az egész emberi faj megszervezése, amelyről a nemzetközi szocialisták álmodoznak, nem képzelhető el anélkül, hogy előzőleg a nemzetekre tagolt emberi faj meg ne alkossa a maga benső nemzeti egységeit, amelyek az eddig látszólag nemzeti, de valójában kapitalista állami szervezeteket, e puszta jogi kereteket, ellátják a nemzeti egységre ébredő dolgozó népek korszerű tartalmával. A magyar munkásosztály, ha érdekeinek védelmében erre a történelem-adta útra lép, a kizsákmányolás ellen irányuló küzdelmeiben bízvást számíthat a dolgozó magyar értelmiség legjobbjainak bensőséges fegyverbarátságára.

(József Attila: A nemzeti szocializmus, 1933.)



Forrás: Harcunk.info

http://www.jovonk.info/2014/06/26/jozsef-attila-gondolatai-adolf-hitler-hatalomra -jutasarol-1933-ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.