Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Runous Pertti Június
  2014-06-28 21:41:23, szombat
 
  /Buktáné, Zsókától kaptam/

Mondd, tudsz-e játszani
a látványnak a húrján?

Az égnek dús szakállán
akácvirág dinszteli
a fény késelte réseket,
bár szürke zászlaját a szél
még harcosan lengeti,
már arany csíkot mar belé
egy szőke méhsereg,
s mint régi regék
harcosai vállán
a csiszolt fegyverek,
sorakoznak kürtszóra
a júniusi ékszerek.

Nézd! Kiáltanak, ringanak,
rajzanak a kis csodák,
gyémántkrémű lét ereszt
markomba egy
cseresznyevirág.

Érdemes megfigyelni a
szürcsölő, vad patakok
hogy nyögik az okkert,
varangy-ének tör a rétnek,
és csobog a víz - véres;
- mint egy szabadtéri koncert.

Tekintetem lassan,
miként való és az álom
egymást tépve; tűnődik.

S képzeld csak, most látom,
mily hosszasan lepődik
egy fán tanyázó rím, egy
haló katicabogár, ahogy
villámfényű rögtönzéssel,
a látvány tiszta húrjain
csak egy percre megfeszül
(és többé soha már)
egy búza szőke dallam,
egy búza szőke nyár.
 
 
1 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
2014 foci VB. leggyengébb mérkőzése
  2014-06-28 21:26:04, szombat
 
  Szombat este a házigazda brazil és a chilei válogatott összecsapásával megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakasza.
A labdarúgó-világbajnokság első nyolcaddöntőjében Brazília 1-1-et játszott Chilével.
A hosszabbításban nem született gól, a tizenegyeseknél pedig a brazilok voltak a jobbak (3-2), így ők jutottak be a negyeddöntőbe.
Nyolcad döntő - Brazília - Chille 1:1 / 11-esek rúgása 3:2
Brazília gyenge focival, büntetőkkel negyeddöntős
"Láttam a meccset:- esemény nélküli, rengeteg hibával és szabálytalansággal játszottak a csapatok.
Ráadásul a 11-esek rúgása is pontatlan volt. Brazil csapatnál gyenge volt a védelem, sok pontatlan átadás, taktikátlan volt a támadásuk felépítése és a befejezés is az ellenfél kapuját messze elkerülte. Brazília jutott tovább - Maroka"

- Az első gólra végül a 18. percig kellett várni, ekkor Neymar bal oldali szögletét Thiago Silva csúsztatta meg, a hosszún, a kapufánál David Luiz érkezett, és egy chilei védő, Jara segítségével a kapuba kotorta a labdát (1-0)!
.........


- Míg a Barca-csatár szenvedett, Chile kontrázott, és ki is egyenlített az első fél óra végén. A selecao védelmi megingását Alexis Sánchez használta ki, aki Vargas pöccintése után 12 méterre a kaputól lazán elgurított a kifutó Julio César mellett (1-1).
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szoba tiszta cica
  2014-06-28 17:31:06, szombat
 
  ...... .......


Minőségi anyagokból készült, igényes kivitelű, a szokásosnál nagyobb méretű olasz Ferplast cica és kiskutya toalett.
A szagtalan cicatartás nélkülözhetetlen eleme.
Ideális kisebb és közepes testű cicákhoz, vagy akár lakásban szabadon tartott törpenyuszikhoz és görényekhez.
Mérete 56*43,5*37cm.
Három színben.
Tartozéka a két darab aktívszenes szagszűrő betét, egy tálca és a tető ajtóval ellátva.
Könnyen tisztítható, kiönthető, szállítható.

Ha valakit érdekel és venne a kis kedvencének illemhelyet KLIKK ide Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Mobil budi_wc
  2014-06-28 17:25:45, szombat
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Nagyon szomorú hír egy kisfiúról
  2014-06-28 17:14:49, szombat
 
  3 éves gyerek súlyos beteg
.........


- Tavaly tavasszal még minden rendben volt a kisfiúval, rosszullétei nyár elején jelentkeztek először. Júliusban szembesültek a kisfiú szülei a szörnyű valósággal. A gyerek fejéből daganatot kellett eltávolítani. Az operáció után egy darabig még úgy tűnt, szépen gyógyul a gyerek, néhány nappal ezelőtt azonban lesújtó hírt közöltek az orvosok a családdal. Dominik kisagyában több daganat is képződött, amelyek gyakorlatilag műthetetlenek.
A szülők most minden erejükkel azon vannak, hogy Dominik hátra lévő idejét a lehető legtöbb élménnyel töltsék ki. Szerencsére sokan összefogtak a kisfiúért.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Megtalálhatták az ürülékszigetet a Balatonon
  2014-06-28 17:07:16, szombat
 
  A Balaton közepén fotóztak egy hatalmas szennyszigetet, amit valószínűleg egy nagyobb hajó ürített ki - írja az Origo. Vélhetően ilyen okozta a fertőzést a korábbi úszóversenyen.
- A Tihanyi Yacht Club és a szántódi rév között, bent a víz közepén száz négyzetméternél nagyobb szennyszőnyeg lebegett pünkösd hétfőjén - derül ki abból levélből, illetve azokból a felvételekből, amelyeket az Origó olvasója küldött el a lapnak.
- A kép készítője szerint a szennyeződést egy hajóból engedhették ki. Az olvasó elmondta, hogy a hajók kémiai vécéinek vízbe ürített tartalmával máskor is találkoztak már, ám ekkora felületen még sosem. Aznap szélcsendes idő volt, tehát nem valószínű, hogy több hajó szennyét összehordta volna a szél, ez valószínűleg egy darab nagy hajótól származhatott. Ebben a vegyszeres szennyvízben ráadásul rengeteg döglött halat is láttak lebegni.
- Az Origónak név nélkül nyilatkozó más vitorlázók is megerősítették, hogy időnként látják a vízen annak a nyomait, amikor egy felelőtlen vitorlástársuk a szennyvizet a Balatonba üríti. Ez a jogszabály szerint természetesen tilos: rendelet írja elő, hogy a Balatonon csak olyan hajó közlekedhet, amelynek zárt szennyvízrendszere van. Ez az újabb hajókon beépített tárolótartállyal rendelkező vécét jelent, a régebbi, vécétartály nélkülieken pedig kötelező a fesztiválokról ismerős mobil kémiai WC.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Szűz Mária szeplőtelen szíve
  2014-06-28 09:17:05, szombat
 
  Aban az időben, amikor Jézus bement Kafarnaumba, egy (pogány) százados járult eléje, és így szólt: ,,Uram, szolgám bénán fekszik otthon, és szörnyen kínlódik." Jézus így felelt: ,,Megyek és meggyógyítom őt." A százados ezt válaszolta: ,,Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szóval mondd, és meggyógyul az én szolgám. Jómagam, bár alárendelt ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: Menj! - elmegy; a másiknak: Jöjj ide! - akkor hozzám jön; és szolgámnak: Tedd ezt! - és megteszi."
Amikor Jézus ezt hallotta, elcsodálkozott, és így szólt kísérőihez: ,,Bizony, mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért azt mondom nektek: Sokan jönnek majd napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában, a választott nép fiait pedig kivetik a külső sötétségre. Ott sírnak majd, és fájdalmukban csikorgatják fogukat." A századosnak pedig azt mondta Jézus: ,,Menj, és legyen úgy, amint hitted." És meggyógyult a szolga még abban az órában.
Ezután Jézus Péter házába ment. Látta, hogy annak anyósa lázas betegen fekszik. Megérintette kezét, mire a láz elhagyta őt. Fel is kelt, és szolgált neki. Amikor beesteledett, sok, ördögtől-megszállott embert vittek Jézushoz. Szavával kiűzte a gonosz lelkeket, és minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjék Izajás próféta jövendölése: ,,Gyengeségeinket magára vette, és betegségeinket ő hordozta
Mt 8,5-17
...... ........... ............


Imádság
indenható Istenünk! Hálatelt szívvel imádunk, magasztalunk és dicsőítünk Téged! Mutasd meg nekünk szeretetedet! Urunk Jézus, igaz közbenjárónk az Atyánál! Te jól ismersz minket és ismered szükségleteinket. Engedd csak azt kérnünk, ami javunkra szolgál, s ami lelkünk üdvösségéhez szükséges.
...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Jézus szentséges szíve
  2014-06-28 09:10:42, szombat
 
  Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni. Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.
Mt 11,25-30
...... ........... .....


...... ........... ..............


Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te a mi emberi közreműködésünkkel akarsz csodákat tenni napjainkban, hogy jelenléted és segítséged megtapasztalható legyen minden ember számára. Adj nekünk igazi bölcsességet, hogy felismerjük azt az utat, amelyet te mutatsz nekünk, s amelyen te vezetsz minket az üdvösség felé!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.