Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Mennyiért őrizzük Orbán Ráhel erkölcsét?
  2014-06-28 18:29:52, szombat
 
  2014.06.28. 08:20 Fabius

Mennyiért őrizzük Orbán Ráhel erkölcsét?


Mit művelt Orbán Ráhel a lánybúcsúján? - lassan nagyobb kérdés lesz ez, mint a devizahiteles mentés részleteinek boncolgatása. Mert ugye valamit művelt apuci pici szeme fénye, ami nem elég keresztényi, nem elég erkölcsös, nem elég hoffmannrózsa, és ez a valami most, a barinők telefonjának ellopása után akár ki is derülhet.

ráhel.jpg

Faternek meg elég most a maga baja, a szopás sztorira legyintget bőszen, hogyaszongya részeg volt az ember, nem tudja mit beszél, és ebben a pillanat a legkevésbé arra vágyik, hogy Ráhel kompromittáló képein csámcsogjon a magyar nyelvű internet meg az RTL híradó. Ez idáig érthető, de a megmozgatott erőforrások azért igényelnének némi magyarázatot.

Vagy esetleg egy hirtelen betolt költségvetési módosítót arról, mennyit lehet költeni az uralkodóház csemetéinek erkölcsőrzésére.

Mert ez így elég vicces. 9 milla soron kívül végzett dns mintára, amíg valódi bűnügyekben erre se ennyi, se ilyen gyorsan nem futja, a tyúklopásként is nehezen értelmezhető telefon lopást kiemelt rendőri egység vizsgálja, mert bizonyára semmi más dolguk nincs éppen. Szóval csak kéne valami egyértelmű és világos költségkeret, amit nem kell magyarázni, nem szükséges indokolni, ami deklaráltan arra van, hogy paravánt képezhessenek belőle a királylányok és királyfi erkölcsi kilengései elé. Esetleg a bevett módi szerint felajánlható lehetne erre is a TAO támogatás, biztos vannak az országban olyan vállalkozások amiknek a főni homlokránc vasalása nem lenne megterhelő feladat. Az is közpénz, nyilván, de legalább nem "olyan" közpénz, erre szokta mondani a Vezér, hogy már szinte magánadomány.

Erről jut eszembe: létrehozhatnának a célra egy alapítványt is.

Ahová aztán tényleg juthatna pénz mondjuk a Nemzeti Együttműködési Alapból. Csizmadia nertárs gondolom nem zárkózna el, ha szívességet tehet az uralkodóháznak. Sőt, ha egy kicsit szemfülesek akkor akár a norvég pénzekért is lobbizhatnak, ha a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének jut belőle, akkor erre a sokkal nemesebb és kiemeltebb célra is biztos löknek valamit. Erre aztán már tényleg nem mondhatná senki, hogy faszombazmeg, már megint a miénket költik a családjuk úri huncutságaira.


http://varanus.blog.hu/2014/06/28/mennyiert_orizzuk_orban_rahel_erkolcset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
""Egy szó mint száz, aljas és undorító a magyar "elit"
  2014-06-28 18:21:23, szombat
 
  ""Egy szó mint száz, aljas és undorító a magyar "elit"


1945 óta, a választó és választott nép sajátos szimbiózisa: ha kicsit megkaparjuk a hivatalos életrajzokat, rögtön kibuknak az elképesztő kapcsolatok, a felvett nevek mögötti valóságos múlt, és az a szemfényvesztés, mellyel az országrontók szabályosan elosztották magukat jobbra és balra, minden pártba és mozgalomba, hogy soha ne lehessen őket tetten érni, leleplezni, megbüntetni, vagy legalább kérdőre vonni."

Szentmihályi Szabó Péter: Kár volt a szóért.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kényszermunka országa
  2014-06-28 18:09:55, szombat
 
 
Sándor Zsuzsanna írása



2014. június 27.
A kényszermunka országa
,,A népesség 40%-ának a jövedelme nem éri el a létminimumot"

A Széchenyi-díjas szociológusnak 1975-ben politikai okból kellett elhagynia az országot. Később Amerikában telepedett te, a Yale Egyetem szociológiai tanszékét vezette. Ezután Abu Dhabiban megszervezte a társadalomtudományok egyetemi oktatását. A professzor negyven év után nemrég hazaköltözött. A 168 Órának beszélt először arról: miért vágyott vissza hazájába, s mit tart a magyar társadalom legsúlyosabb problémájának. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
Kapcsolódó írásaink



- Néhány napja részt vett az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának konferenciáján, melynek témája a hazai szegénység volt. Elviselhetetlen a létbizonytalanság és a nyomor itthon.

- Egyértelműen a szegénység drasztikus növekedése jelenti a legsúlyosabb problémát Magyarországon. Ezt a hazai és nemzetközi adatok is alátámasztják. A nyolcvanas években háromszázalékos volt itt a mélyszegénység, ezzel viszonylag jó helyzetben voltunk a régióban. Majd 2000-ben már 10 százalékra, 2010-re 14 százalékra nőtt a honi mélyszegénység. Idén 17 százalékot mért a TÁRKI. Drámai az is, hogy a népesség 40 százalékának a jövedelme nem éri el a létminimumot. Nálunk a legfőbb gond, hogy az embereknek nincs megfelelő megélhetést nyújtó munkájuk. Az aktív életkorúaknak legalább a 40 százaléka nem dolgozik: a foglalkoztatás terén az OECD-országok között az utolsók vagyunk. Lengyelország és Szlovákia kivételével a többi posztkommunista országban is rossz a helyzet, de Magyarország ebben is ,,jobban teljesít".

- A kormány viszont büszke arra, hogy munkaalapú társadalmat épít, célja a teljes foglalkoztatottság elérése.

- Ígérni bármit lehet. A foglalkoztatási statisztikába beszámítják azokat is, akik külföldön dolgoznak, vagy akik évente pár órás közmunkát végeznek itthon. Ez inkább kényszermunka-alapú társadalom: aki nem vállalja a kötelező munkát, semmilyen támogatást nem kap. Ráadásul az elvégzendő feladatok többnyire improduktívak és megalázók. Máshol az ilyen közmunkát a törvénytelenséget elkövetők büntetéseként használják. Ugyanakkor tény: súlyos gazdasági helyzetben szükség lehet arra, hogy az állam teremtsen munkahelyeket. Például annak idején, az 1929-33-as világválságban Roosevelt elnök így akadályozta meg, hogy az állásukat elveszített munkások tömegei koldusbotra jussanak: állami infrastruktúra fejlesztésébe kezdtek, utakat, vasutakat építettek, szociális lakásokat - ami aztán a magánszektort is beindította. Természetesen az ottani ,,közmunkásoknak" normál piaci bért fizettek. Egyébként a szegénység kezelésének egyik legérdekesebb elméletét az USA-ban egy konzervatív, jobboldali közgazdász dolgozta ki. Milton Friedman, a magyar származású, híres amerikai közgazdász nevéhez fűződik a ,,negatív jövedelmi adó" koncepciója. Megállapítanak egy bizonyos éves minimális jövedelemszintet - legyen, mondjuk, egymillió forint -, és aki az adóbevalláskor igazolja, hogy nem volt ennyi jövedelme, nemhogy adót nem fizet, de éppenséggel az adóhivataltól kap egy csekket: kiegészítik a jövedelmét.

- Szerintem ha ezt bevezetnék nálunk, úgy kilencmillió magyar rögtön igazolná, hogy nincs évi egymilliója.

- Kétségtelen, ehhez szigorú adózási fegyelem kell. Különben Friedman elképzelését Ronald Reagan próbálta megvalósítani. Végül elutasították azzal: a módszer nem ösztönzi az embereket munkára, ugyanis az alapjövedelmet akkor is megkapják, ha nem dolgoznak. Ugyanakkor jóváhagyták az USA-ban az úgynevezett ,,munkajövedelemből származó adókiegészítést". Ennek is hasonló az elve, itt is meghúznak egy jövedelemhatárt, amelyet közforrásból kiegészítenek, ha valakinek a munkából származó bére nem éri el. Ez a rendszer ösztönző, mivel csak annak jár, aki dolgozik. Fejleszti a gazdaságot is: munkaerőhöz jutnak azok a kisvállalkozások is, amelyek keveset tudnak fizetni az alkalmazottaiknak. E két adózási szisztéma megfontolt kombinálásával jelentősen csökkenthetnénk a szegénységet Magyarországon.

(A teljes interjút elolvashatja a 168 Óra legfrissebb számában.)

http://www.168ora.hu/itthon/szelenyi-ivan-melyszegenyseg-politika-allam-piac-1282 60.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nő az 50 éves születésnapján elkölt egy csomó pénzt ránc
  2014-06-28 18:05:53, szombat
 
  Egy nő az 50 éves születésnapján elkölt egy csomó pénzt ránctalanításra, kozmetikára, frizurára, ruhára és amikor úgy érzi, hogy a lehető legjobbat kihozta magából, nagyon fel van dobva, elindul a városban. Először az újságosnál vásárol, majd fizetéskor megkérdezi:
- Mit gondol, hány éves vagyok?
- 34.
- 50! - mondja, és önelégülten távozik.
A McDonalds-ban is fizetéskor megkérdezi:
- Mit gondol, hány éves vagyok?
- 31.
- Pontosan 50 vagyok!
Szinte a fellegekben jár, amikor a buszmegállóban meglát egy öregurat.
- Mit gondol uram, hány éves vagyok?
- Nézze asszonyom, én már 80 éves is elmúltam, nem túl jó a látásom, de van egy biztos módszerem, amivel pontosan meg tudom határozni a korát. Ha megengedi, hogy benyúljak a melltartója alá, egész pontosan meg tudom mondani a korát.
Erre nem számított a nő, de nagyon furdalta a kíváncsiság, ezért beleegyezett. Félrevonultak a bokrok mögé, az öregúr szép finoman becsúsztatta mindkét kezét, körbejártatta, megemelgette, megtapogatta, a nő már kezdett türelmetlen lenni:
- Na?
- Asszonyom, maga pontosan 50 éves.
A nő nem hitt a fülének.
- Honnan a fenéből tudja ilyen pontosan?
- A McDonalds-ban ott álltam maga mögött a sorban.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Rezsicsökkentés, ahogy még nem halottad
  2014-06-28 18:01:00, szombat
 
  Rezsicsökkentés, ahogy még nem halottad

A Fidesz a kezében lévő sajtó segítségével sikeres propagandát hajtott végre a rezsicsökkentés ügyében. Kormányzásuk második fele másról sem szól, mint a rezsicsökkentésről. Összességében 20 %-os csökkentést hajtottak végre a választásokig, amiben két dolog is enyhén szólva furcsa. Egy: kormányzásuk első két évében 10-12 %-kal emelkedtek a rezsidíjak, melyek utána 20 %-kal csökkentek, ráadásul mindezt úgy, hogy közben a világpiacon is erőteljesen csökkentek az energiaárak, tehát a rezsicsökkentés amúgy is bekövetkezett volna, mint ahogy a többi országban is bekövetkezett. A másik furcsaság, hogy miközben a színpadon, a szavazók előtt Orbán látszólag nagy csatát vív az energia szolgáltatókkal és a bankokkal, a színfalak mögött mindig megegyezik velük. A gázszolgáltató cégeket például többszörösen kifizették az okozott esetleges veszteségekért a gáztározók megvásárlásánál. Ott ugyanis a becsült piaci árnak legalább a dupláját fizettük az E-ON-nak. Vagyis kb. nyolcvan milliárd plusz forintot raktunk - a vételáron felül - az adófizetők pénzéből a zsebükbe. Ezzel kb. 5 év rezsicsökkentési veszteségét előre kifizettük nekik! Milyen pénzből? Hát a mi megemelt adóinkból.
Az e.on-nak a mi bölcs kormányunk 80-100 milliárddal többet fizetett a piaci árnál a gáztározókért. Magyarán tőlünk beszedik a megemelt adót. Abból a közpénzből kifizetik az e.on-nak 5 évre előre a rezsicsökkentés költségét. És még azt is várják, hogy megköszönjük nekik. És igazuk van. A magyar nép hálásan fogadta, hogy míg 10 forint kivettek a zsebéből a megszorításokkal 2 forintot visszaadtak a rezsicsökkentéssel. De hát mit várjunk a tandíj után? Ja, és a Fidesznek igaza van, ha erre vevők a választók, akkor ezt kell csinálni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz és az MSZP nagykoalícióban szabotált, csak a Jobbik
  2014-06-28 17:45:31, szombat
 
  2014-06-28. 09:23
A Fidesz és az MSZP nagykoalícióban szabotált, csak a Jobbik képviseltette magát teljes létszámmal a rendkívüli közgyűlésen

2014. június 27-én este 7 órára a fővárosban az MSZP és egy független képviselő rendkívüli közgyűlés összehívását indítványozta, melynek egyik témája az új önkormányzati törvény megvitatása volt. Kötelességükkel ellentétben a Fidesz egyetlen képviselője sem, a baloldali ellenzéki politikusoknak is csak fele jelent meg, így csak a Jobbik-frakció képviseltette magát teljes létszámmal. A rendkívüli közgyűlés így határozatképtelen lett - áll a Jobbik fővárosi frakciójának közleményében.
Ez az eset rávilágít, hogy a Fidesz és az MSZP valójában nem Budapest és az itt élők érdekeit képviseli, hanem csak színpadi bohózatnak tekintik a fővárosi közgyűlést. Szánalmas és felháborító, hogy a felesküdött képviselők többsége csak önös és pártérdekeiket tartják szem előtt. A Jobbik határozottan tiltakozik az önkormányzati törvény diktatórikus megváltoztatása ellen, hiszen ezzel a ténylegesen dolgozni és tenni akaró képviselőket zárják ki a közgyűlés munkájából.
A radikális párt szerint ma is bebizonyosodott, hogy kizárólag a Jobbik fővárosi képviselői veszik komolyan a munkájukat és képviselik a budapesti választók érdekeit minden körülmények között.
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/129739/#ixzz35wuiiEnH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A háború újabb szakasza: Mindenkit büntetnek az oroszok, aki
  2014-06-28 17:45:05, szombat
 
  A háború újabb szakasza: Mindenkit büntetnek az oroszok, akik visszaküldik az ,,ukrán" gázt
2014. június 28. 16:09
Hunhír.info

A Gazprom figyelemmel kíséri a földgáz fordított irányú szállítását Ukrajnának, és korlátozásokat vezethet be azon európai cégek esetében, amelyek ebben részt vesznek. Ukrajna szerdán tett javaslatot az Európai Uniónak, hogy kezdjék meg a fordított gázszállítást Szlovákián keresztül, évi 30 milliárd köbméteres mennyiségben - írta a Vedomosztyi című orosz napilap online változata. Kijevben arra számítanak, hogy szeptember elsején megkezdhetik a szállítást

Alekszej Miller, az orosz állami energetikai cég vezérigazgatója közölte: fizikai fordított irányú szállítás nem létezik. Ha mégis az derülne ki az európai országokban lévő mérőállomások adataiból, hogy a Gazprom uniós partnerei visszafordítják a keletről nyugatra menő földgázt, és azt Ukrajnába juttatják el, akkor lehetséges, hogy korlátozásokat vezet be a társaság az ezzel foglalkozó európai cégekkel szemben - emelte ki.

Ukrajna szerdán tett javaslatot az Európai Uniónak, hogy kezdjék meg a fordított gázszállítást Szlovákián keresztül, évi 30 milliárd köbméteres mennyiségben - írta a Vedomosztyi című orosz napilap online változata. Kijevben arra számítanak, hogy szeptember elsején megkezdhetik a szállítás

A Gazprom vezérigazgatója azt is elmondta, hogy megkezdték az európai államokban lévő földgáztárolók feltöltését, 5 milliárd köbmétert terveznek elhelyezni. Úgy vélte, nagy a valószínűsége annak, hogy a tél folyamán Ukrajna a területén átmenő vezetékből gázt fog kivenni. Hozzátette, hogy a föld alatti tárolók feltöltése "nem mentesít teljes mértékben az ukrajnai tranzittal kapcsolatos kockázatoktól".

Alekszej Miller kijelentette: a Gazprom és az Európai Bizottság érdekei egybeesnek, mindketten arra törekszenek, hogy diverzifikálják a gázszállítási útvonalakat, garantálják a stabil gázszállítást és Európa energiaellátási biztonságát. Megjegyezte: az észak-európai uniós országok energiabiztonsága erősebb, köszönhetően az alternatív szállítási útvonalaknak - az Északi Áramlat és a Jamal-Európa gázvezetéknek -, míg a dél-európai országoké sokkal sérülékenyebb.

A Gazprom vezérigazgatója a nemzetközi egyezményekről szóló 1969-es bécsi konvencióra hivatkozva kijelentette, hogy a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséről kötött államközi egyezményeket és a beruházásról szóló szerződést nem lehet egyoldalúan megváltoztatni, vagy semmisnek nyilvánítani. A kétoldalú megállapodásokat a nemzetközi jog védi.

Alekszej Miller arra reagált, hogy Günther Oettinger, az EU energiaügyi biztosa német Handelsblatt című lapnak írt legutóbbi cikkében ismét felhívta a Déli Áramlat gázvezeték megvalósításában résztvevő országokat, hogy addig ne kezdjenek hozzá az építéshez, amíg nem harmonizálják az uniós joggal az Oroszországgal megkötött kétoldalú kormányközi egyezményeket.

Az Ukrajna elkerülésével Bulgárián, Szerbián keresztül az orosz gázt Magyarországra is eljuttató Déli Áramlat gázvezeték megvalósítási menetrendjét semmi sem akadályozza - szögezte le Miller, utalva arra, hogy Bulgáriában és Szerbiában is felfüggesztették a gázvezeték átmenő szakaszának építését. Azt is közölte, hogy Olaszországba is el fog jutni a Déli Áramlaton keresztül az orosz gáz, mégpedig 2017 végén, de az első szállítások 2015 végére várhatóak Bulgáriában.

Tavaly Moszkva nemtetszését váltotta ki, hogy Ukrajna Lengyelországon és Magyarországon keresztül az EU-ból is földgázt kezdett vásárolni, mert az olcsóbb számára, mint az orosz import. Szeptembertől Szlovákia felől is megindul a gázszállítás, amelynek keretében a német RWE vállalattól érkezik a földgáz nyugatról Ukrajnába.

mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76348
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két vénasszony ül a moziban
  2014-06-28 16:03:04, szombat
 
  Két vénasszony ül a moziban. Egyszercsak megszakadt a vetítés és felkapcsolják a villanyt. Az egyik vénasszony felháborodva megszólal:

- Jesszusom, itt dugnak!

Mire a másik méltatlankodva:

- És pont engem...!?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Évi 300 millióval került többe az új kormány
  2014-06-28 16:02:23, szombat
 
  Évi 300 millióval került többe az új kormány
2014-06-27 19:32:13

Budapest — Úgy tűnik, hiába ígérte Orbán Viktor 2010-ben, hogy olcsóbb lesz a kormányzás.

Lázár János kancellária miniszter lehet a rekorder,
8 államittkárt és 27 helyettest foglalkoztat

Számításaink szerint csaknem 300 millióval többe kerülnek évente vezetőink összesen, mint tavaly és közel egy milliárddal többe, mint Bajnai Gordon kormánya alatt voltak 2009-ben. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban kinevezte helyettes államtitkárait, szám szerint 27-et, miközben az előző ciklusban beérte tizeneggyel.

Abban az esetben, ha a többi tárcánál változatlan marad az államtitkárok és helyetteseik száma, már akkor is 132-ről 155-re nő az állami vezetői létszám.

Az új Orbán-kormány a következőképpen áll fel: 11 miniszter, 54 államtitkár és közel 90 helyettes államtitkár. Vagyis héttel több lesz az államtitkárok száma és a Blikk kalkulációja szerint közel tizenöttel több helyettes fogja egyengetni az ország ügyeit.

Az igazi nyertesek a nyilvánosság előtt kevésbé ismert helyettes államtitkárok. Nekik bár 750 ezres a fizetésük, ám elődeikhez hasonlóan ugyanúgy kaphatnak harmincszázalékos emelést, ez maximálisan 150 ezres plusz lehet. Az előző kormányban nem mellesleg szinte mindannyian meg is kapták. Természetesen a hivatali kocsi is jár nekik. Egy állami vezető átlagosan 5 ezer kilométert tesz meg a szolgálati autójával, amelynek benzinköltsége így hozzávetőlegesen 170 ezer forint lehet. A vidéki helyettes államtitkároknak ezenkívül jár hivatali lakás is, vagy pedig albérleti támogatás közel havi 200 ezer forint erejéig. Ám még ez utóbbi nélkül is egy fejes átlagosan évi 11 millióba kerülhet, vagyis a 15 pluszpozíció minimum 160 millióval növeli a büdzsét.

Egy államtitkár alkalmazása sem mondható olcsónak. A Blikk korábban kiszámolta, hogy összességében 20 millió forintba is kerülhet egy államtitkár évente. Vagyis a hét pluszstátusz legalább 140 millió forint kiadásnövekedést jelent évente. Az új vezetőkre fordított kiadásokat összegezve hozzávetőleg 300 millióval többe fog kerülni évenként az új Orbán-kabinet működése.

Kérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy mi az oka, hogy láthatóan jelentősen tovább nő az előző ciklus elejéhez képest a vezetők száma, ám lapzártánkig nem érkezett válasz tőlük.

A szakértő szerint legalább két oka is van az állami vezetők folyamatos szaporodásának. - Egyrészt az állam szerepe folyamatosan nő, újabb és újabb területeket vonnak ellenőrzésük alá. Másrészt a Fidesz a jó kádereit igyekszik elhelyezni, ugyanis senkit sem hagynak az út szélén az övéi közül - vélekedett Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője.

Blikk-összeállíáts

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/evi-300-millioval-kerult-tobbe-az-uj-kormany-2 262939
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lánybúcsú képeit keresik a rendőrök 14-06-27
  2014-06-28 12:21:15, szombat
 
  A lánybúcsú képeit keresik a rendőrök 14-06-27

Orbán Ráhel barátnőinek telefonjait lophatták el a miniszterelnök lányának esküvőjéről, így értesült a Hír24. A hírportál szerint a mobilokon olyan felvételek lehetettek, amelyek Orbán Ráhel lánybúcsúján készültek.

https://www.youtube.com/watch?v=-XFue-7rAbE

Miközben a kórházakban az ápolónők fizetésére, gyógyszerekre sincs pénz, addig az adófizetők pénzét bőven költik DNS-vizsgálatokra! Na, ezért nem szabad egy forintot se ide adózni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.