Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Csalódott mese
  2014-06-29 19:10:13, vasárnap
 
  Az alábbi írás kitalált történet. Bármilyen hasonlóság valós személyekkel, vagy eseményekkel, csak a véletlen műve.
Csalódott mese
Egyszer volt, hol nem volt... Ez most nem a megfelelő kezdés, mert a történetek, amik így szoktak indulni, a legtöbb esetben boldog véget érnek...
Ez pedig egy csalódott mese...
Történt egyszer, hogy az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, meglátta a segítséget kérő felhívást.
Élményeket, és anyagi támogatást kértek a 3 éves gyógyíthatatlannak mondott gyermeknek, akinek az orvosok 3 hónapot jósolnak.
Példátlan összefogással megmozdult nagyon sok ember, hogy a gyermek utolsó 3 hónapját élményekkel tarkítsák.
Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, abból kiindulva, hogy hasonló esetben járt már sikerrel, mentett már meg gyermek életet, megkereste a szülőket, és térítésmentesen felajánlotta segítségét... egy feltétele volt csak... hogy a háttérben maradhasson...
Tette a dolgát naponta több, mint 1 órában, két teljes hétig... míg egyszer csak a fülébe jutott, hogy az eddig anyagi problémákkal küzdő család Disneyland-be utazik ,,élményeket biztosítani".
Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, egy nagyon fontos felismeréssel lett gazdagabb... Saját maga az, aki a legjobban akarja a gyermek gyógyulását...
- Miért van az, hogy nincs érezhető javulás, amikor ilyen mérhetetlen összefogással segítenek az emberek, és én is mindent megteszek a gyermek gyógyulásáért? - kérdezte Égi Segítőjét.
- Ez azért van - kapta válaszul szinte azonnal - mert az ismeretlenül is segítő emberek, és szülők is az utolsó 3 hónap megszépítése miatt cselekednek, nem pedig a gyógyulás érdekében. A nagy szeretet, amit közvetítenek a gyermek felé - már amennyit az élményekből 3 évesen fel tud dolgozni - arra szolgál, hogy az egyre romló állapotot különleges eseményekkel, találkozásokkal tarkítsák. Hogy elmondhassák, ők mindent megtettek a gyermekért, az utolsó pillanatokban is. Ekkora ,,ellenszélben" pedig nem tudod megfordítani a folyamatot még te sem...
- Miért nem ismerik fel a szülők, hogy egyszerűen ,,csak" a szeretetüket kellene adni a gyermeknek, nem pedig tv-ben, újságban megjelenni?
- Ami történni fog, az már nem a te felelősséged. Ha bekövetkezik, amit annyian várnak, akkor annak a terhét nem neked kell cipelned. Ha az élményeket választja valaki az élet helyett, akkor az ellen nem tehetsz semmit... Ismered a törvényt: ,,Mindenkit nem lehet megmenteni!" Tanulj belőle, és haladj tovább az utadon... itt már nincs rád szükség. - mondta zárásként az Égi Segítője.
Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, szomorúan vette tudomásul, hogy Égi Segítőjének megint igaza van. Csalódottan jelezte a szülőknek, hogy az ő feladata itt véget ért. A továbbiakat Istenre bízta...
Andrástól ki szeretettel gyógyít
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Vérnyomáscsökkentő zöldségek: szívbarát patika a kertben
  2014-06-29 11:13:42, vasárnap
 
  A LEGJOBB VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ ZÖLDSÉGEK

Melyek azok a zöldségfélék, amelyek csökkentik a vérnyomást?
Ezt a kérdést a vérnyomásproblémákkal küzdők közül sokan felteszik, mielőtt alávetnék magukat a gyógyszeres kúrának (természetesen senkinek sem ajánljuk, hogy cikkünk nyomán elbliccelje az orvosi vizsgálatokat).

Étrendünk számos módon befolyásolja az egészségünket. Ha egészségesen és változatosan táplálkozunk, jobb a közérzetünk, láthatóan jobban is nézünk ki és javul az általános egészségi állapotunk.

Ezt valószínűleg már mindenki tudta. De vajon azt hányan tudták, hogy a zöldségek is képesek eredményesen szabályozni a vérnyomást? A magasvérnyomás sajnos napjainkra népbetegséggé vált, ugyanakkor a rendszeres zöldségfogyasztás az egyik hathatós módja lehet a természetes úton való vérnyomáscsökkentésnek.

Jó hír, hogy a legtöbb ilyen egészséges zöldség a kertben is megterem.

LEVÉLZÖLDSÉGEK

Ide tartoznak például a következők: spenót, sóska, káposzta, fejes káposzta, kelkáposzta, fejes saláta, jégsaláta, rukkola, brokkoli. Valamennyi tápanyagokban gazdag, magas az A-vitamin, valamint a vastartalmuk. A cukor megemeli a vércukorszintet, ezzel szemben ezekben a zöldségfélékben nagyon kevés a cukor, így abszolút szívbarát növények. Természetes nitrátokat tartalmaznak, amelyek segítik a vérerek működését, csökkentik a szív terhelését, továbbá csökkentik a vérnyomást.

A levélzöldségek az esetek döntő többségében jó választásnak bizonyulnak a kiskerti termesztésre. Viszonylag könnyen termeszthetők, ízletes főételek, köretek készíthetők belőlük, de salátákba, szendvicsekbe is tehetjük.

A palánták nevelését már kora tavasszal elkezdhetjük, amikor a kert talaja már megművelhető, előkészíthető a kiültetésükhöz. Megfelelő éghajlati viszonyok mellett egy évben őszig kétszer is ültethetünk belőlük. Egyes levélzöldségek edényekben is jól fejlődnek.

ÉDESBURGONYA

Az édesburgonya élelmi rostban gazdag, antioxidánsokat, különböző vitaminokat tartalmaz. A benne található magnézium segít csökkenteni a vérnyomást. Korán ültessük, mivel hosszú időre van szüksége, mire termést hoz. A növény a meleg időjárást kedveli, így a kert meleg, napos szegletébe ültessük.

BORSÓ

A zöldborsó szintén tele van rosttal és szívbarát vitaminokkal. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a sárgaborsóban található fehérje segíthet csökkenteni a vérnyomást, valamint csökkenti a vese megterhelését. A borsó könnyen termeszthető, és viszonylag hamar termést hoz. Ügyeljünk arra, hogy a borsót korán vessük, mivel tavasszal fejlődik a legjobban, de nyári másodvetésre is alkalmas.

CÉKLA

cekla

A cékla rendkívül tápláló és nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, mangánt és káliumot. Az időjárásra nem kényes, de a hűvösebb éghajlatot jobban kedveli. Ha a termését learatjuk, az egész növényt elfogyaszthatjuk, nem csak a gyökerét, hanem a zöld részeit is. Különösen jó választás a kiskerti termesztésre, mivel kedvező hatással van a szívműködésre.

FOKHAGYMA

Az apróra vágott vagy összezúzott fokhagymában egy allicin nevű vegyület szabadul fel, ami említésre méltó mellékhatások nélkül csökkenti a magasvérnyomást.

ZELLERMAG

A hagyományos orvoslás a zellermagot évszázadok óta alkalmazza megfázás és influenza kezelésére, valamint vizelethajtóként.

TÖKFÉLÉK

Ha igazán egészséges, szívbarát zöldséget keresünk, a tök ideális választás. Tele van béta-karotinnal és rosttal. Káliumtartalma segít csökkenteni a vérnyomást. Sokoldalú növény, számos különböző típusa (spárgatök, laskatök, cukkini, patisszon, sütőtök, stb.) ismert. Bármelyiket is válasszuk, mindenképpen biztosítsunk számára kellően nagy területet a kertben, ugyanis növekedéséhez sok helyre van szüksége. Az egészséges kerti talaj és a hosszú növekedési idény szintén feltétele a termés beérésének.

PARADICSOM

A likopin egy erős antioxidáns, amelyet a paradicsom nagy koncentrációban tartalmaz. Ez az antioxidáns képes megakadályozni a koleszterin lerakódását az artériák falában, ezzel szabályozva a vérnyomást. A paradicsom továbbá nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, káliumot és rostot. Q10-koenzimtartalma segít a szív- és érrendszer egészséges működésének fenntartásában.

A paradicsom könnyen termeszthető a kertben. A paradicsompalántákat tavasszal ültessük ki, amikor a fagyveszély már elmúlt. Általában szükség van a növekvő növény kikarózására. Ha kevés hely áll a rendelkezésünkre, akkor alacsonyabb növekedésű balkonparadicsomot válasszunk.

Használjuk hát ki a kertet egy egészségesebb étrend és életmód kialakításához mind a magunk, mind a családunk számára. A felsorolt zöldségek mindegyike remek választás a vérnyomáscsökkentéshez és szívünk egészségének megőrzéséhez.

TOVÁBBI HASZNOS ÍRÁSOK OLVASHATÓAK IDE KATTINTVA A HOBBIKERT.HU WEBOLDALON
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A legtáplálóbb zöldségek
  2014-06-29 11:11:57, vasárnap
 
 
Szinte hetente újabb zöldségfélét emlegetnek a szuper-élelmiszerek között, ami megnehezíti a választást az egészségtudatosan táplálkozók számára. Mitől lesz a zöldségből szuperzöldség?

Egy új, a Preventing Chronic Disease című szaklapban megjelent amerikai tanulmány közzétette azt a tízes listát, amely az úgynevezett ,,zöldség-erőműveket", azaz tápanyagokban leggazdagabb szuper-zöldségeket sorolja fel.

A William Paterson Egyetem szakemberei 41 tápanyagban gazdag zöldség és gyümölcs közül választották ki a 10 szuperhőst. Az értékelés során százas, az élelmiszerek tápanyagtartalmát tükröző pontrendszert alkalmaztak, viszont minden más szempontot, például az antioxidánsban vagy fitokemikáliákban gazdag összetételt figyelmen kívül hagyták, mivel ezeket a kutatásban nem értékelték alapvető fontosságú tápanyagként.

Abban az esetben viszont, ha az adott zöldség vagy gyümölcs 17 különféle, a krónikus betegségek megelőzésében fontosnak tartott tápanyag - kálium, rost, fehérje, kalcium, vas, cink, folsav, tiamin, riboflavin, niacin, valamint az A-, B6-, B12-, C-, D-, E- és K-vitamin - vonatkozásában legalább a napi ajánlott mennyiség 10 százalékát tartalmazza, máris belépőt kapott a szuperklubba.

A pontszámoknál korrekciót alkalmaztak annak érdekében, hogy az egy tápanyagból nagy mennyiséget tartalmazó zöldségek és gyümölcsök ne jussanak indokolatlan előnyhöz.

Az élen a vízitorma végzett kerek 100 ponttal, amit a kínai kel (91,99 pont), a mángold (89,27), a céklalevél (87,08) és a spenót (86,43) követett. Őket követi a cikória, a saláta levél, a petrezselyem, a római saláta, az amerikai kelkáposzta és a paszternák zöldje.

Az eredmények sokak számára meglepőek lehetnek, hiszen más, szintén szuper-élelmiszerként emlegetett zöldségfélék, mint a brokkoli, a kelbimbó vagy a hipszterek által favorizált fodros kel még a legjobb 20 közé sem jutott be, de ez nem jelenti azt, hogy fogyasztásukat hanyagolnunk kellene, mivel ezen kutatás korlátai miatt szorulhattak háttérbe.

Az egészséges gyümölcsök szent gráljaként tisztelt bogyósok is csak elvétve nem jutottak fel a listára: bár antioxidánsban és fitokemikáliában gazdagok, ez utóbbiak vonatkozásában nem állt a kutatók rendelkezésére a napi ajánlott bevitelre vonatkozó adat, a vizsgált tápanyagokból viszont nem tartalmaztak eleget az elitbe kerüléshez. Az egyetlen, amely a listára került a szeder. Jellemző egyébként, hogy a sárga, narancs és piros színű zöldségek-gyümölcsök (paradicsom, eper, répa, sütőtök, édesburgonya, grapefruit, citrom) a lista vége felé helyezkednek el.

A kutatók célja a listával elsősorban az, hogy kapaszkodót adjanak az egészséges táplálkozás híveinek a tápanyagban leginkább gazdag élelmiszerek kiválasztásához.

Forrás: origo.hu, tudnodkell.info

 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Nagyi konyhatrükje
  2014-06-29 11:08:14, vasárnap
 
  NAGYANYÁINK GAZDAG KONYHATRÜKKJEI

Nem is gondolnánk, hogy nagyanyáink régi, tradicionális konyhatechnológiája milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően.
Melyek ezek, és miért érdemes használni őket? Pozitív hozadékuk például, hogy csökken az ételek toxintartalma, mindeközben nő a tápanyagtartalmuk, vagy éppen a szervezetünknek segítenek jobban hasznosítani a táplálékokat azzal, hogy könnyebben emészthetőbbé válnak a feldolgozással.

Erjesztés/fermentálás: ez lehet ecetsavas, tejsavas vagy alkoholos. Az erjesztő mikrobák előre megdolgozzák az ételt, ezért könnyebben emészthetővé válik. Mindamellett új tápanyagok is keletkezhetnek benne (például a B-vitamin tartalma nő), illetve az erjesztés során olyan hasznos baktériumok jelennek meg, amelyek támogatják szerveztünk működését.

Áztatás: az áztatás javítja az emészthetőséget. A gabonafélék áztatása csökkenti a bennük rejlő fitinsavak mennyiségét, így az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, vas, cink) felszívódása hatékonyabb lesz, és közben vitamintartalmuk is nő (B-vitamin).

Nixtamalizáció: az eljárás lényege (pl. Dél-Amerikában alkalmazzák), hogy a kukoricát mészben vagy fahamuban (kalcium-hidroxid) áztatják. A folyamat hatására a kukoricát könnyebben emészti meg, a niacint, proteint, valamint a kalciumot pedig hatékonyabban használja fel a szervezet, illetve csökken a fitinsav mennyisége és a káros mikotoxinsav tartalom is.

Porrá zúzás: sokszor a magok külső héja akadályozza a tápanyagok megfelelő felszívódását, ezért döngöléssel (pl. mozsár) leválasztják a magok, gabonák héját. A tápanyag-felszívódást gátló terményrész leválasztása után sokkal jobban tudjuk hasznosítani a bennük lévő tápanyagokat.

Szárítás: eltávolítja a nedvességet, lassítja a baktériumok szaporodását.

Sókezelés: a sóval történő pácolás a sejtektől vizet von el, megöli a mikroorganizmusokat, így tartósít. Emellett hasznos tápanyagok, pl. természetes ízfokozók, glutamátok képződnek, amitől az étel íze sokkal erőteljesebb lesz.

Füstölés: a füstölés során kiszárad a hús, és olyan vegyületek jelennek meg benne, amelyek a hús felszínén antioxidánsként viselkednek, tartósítva ezzel a terméket.

Hasonló írás: VEGYSZERMENTES TARTÓSÍTÁS - ÖREGANYÁINK FORTÉLYAI

Forrás: tudatosvasarlo.hu
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 288
  • e Hét: 1274
  • e Hónap: 12661
  • e Év: 50409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.