Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
ÚT a CIGÁNYÜGYI NÉPBIZTOSSÁGIG!!!!
  2014-06-03 21:03:07, kedd
 
 
A Soros Alapítványtól az emberi erőforrások miniszteri posztjáig
2014.06.03 14:20


Támogatta Balog Zoltán jelölését az emberi erőforrások miniszterének posztjára a Kulturális Bizottság. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 9 igen és 6 nem szavazat mellett erősítette meg. A leendő emberi erőforrások miniszter szerint még korai lenne nyilatkozni az oktatási rendszer átalakításának hatásairól, - ezzel a kijelentéssel hárította a korábbi tevékenységének káros voltát bíráló vádakat. Balog szerint a kormány a kultúra területén "kiszolgáló" szerepet szán magának. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy kultúra alatt mit ért a kormány.

Balog Zoltán szintén atlantista politikus, 1990-től '93-ig a Soros Alapítvány támogatásával létrehozott Fidesz országgyűlési frakciójánál volt szakértő. 1993-95 között a Bonni Egyetemen tanult (majd oktatott), ami Németország egyik elit egyeteme, és a német nemzetbiztonsági szolgálatok emberi erőforrásának elsődleges forrása. Így Balog Zoltán kapcsán szintén felmerül a kérdés, hogy a mérsékelt atlantista kormány részeként melyik ország érdekét is szolgálja.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/soros-alapitvanytol-az-emberi-eroforrasok-miniszt eri-posztjaig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirúgták az Origó főszerkesztőjét, amiért megírta Lázár kétm
  2014-06-03 20:51:23, kedd
 
  2014-06-03. 15:03
Kirúgták az Origó főszerkesztőjét, amiért megírta Lázár kétmilliós hotelszámlájának történetét, (volt) kollégái tiltakoznak

Kirúgták az Origó főszerkesztőjét, Sáling Gergőt - értesült a 444.hu. A lap szerint már jó ideje komoly nyomás volt Sálingon, a biztosítékot Lázár János 2 milliós utazási számlájáról szóló cikkek verték ki.
Váratlanul felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének. Sáling kedden reggel tervezi bejelenteni a hírt az általa vezetett szerkesztőségben, de a Facebookon már órák óta jár körbe az információ. A főszerkesztő egyelőre nem kommentálta a hírt.
A másik zsidó lap információi szerint nem Sáling teljesítményével volt gond, hanem a kormányzatot érintő cikkek miatt távolítják el. Nem tetszett például, hogy a választások idején az Origó (más lapokkal együtt) szolidaritást vállalt a 444, a Cink, a Hír 24 és a Magyar Narancs mellett, miután ezeket a lapokat nem engedték be a Fidesz választási rendezvényére. A biztosítékot azonban Lázár János kétmilliós hotelszámlájáról szóló cikkek ütötték ki.
(HVG nyomán)
Frissítés: az Origón megjelent közlemény nem tartozik a legőszintébbek közé a műfajban:

Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét.
Sáling Gergő, az Origo.hu főszerkesztője közös megegyezéssel távozik a médiavállalattól, Magyarország piacvezető online portáljának szerkesztőségi irányítását pedig Pálmai L. Ákos veszi át. Sáling Gergő az Origo.hu csapatához 12 éve csatlakozott újságíróként, főszerkesztőként 2013 novembere óta irányította a szerkesztőség munkáját.
Pálmai L. Ákos négy éve dolgozik az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletág irányítójaként. Ez idő alatt stabilizálta, majd bővítette a médiavállalat kábeltelevíziós piaci részesedését, kreatív tartalmi és üzletfejlesztési modelljei hozzájárultak a vállalat eredményességéhez.

2. frissítés: tiltakoznak az origósok, az alábbi közleményt küldték egy Cink nevű lapnak:

Az Origo szerkesztősége nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával, mivel a szerkesztőség életét, a lap irányvonalát befolyásoló döntésnél, illetve az új főszerkesztő kiválasztásánál a szerkesztőség véleményét nem vették figyelembe. A jelenlegi helyzetben az Origo szerkesztősége nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi munkáját továbbra is folytassa.


További részletek: http://kuruc.info/r/2/128702/#ixzz33bULbx5A
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrség-elcigányosításra költik a pénzünket: négyféle segé
  2014-06-03 20:49:42, kedd
 
  Antimagyarizmus :: 2014-06-03. 16:48
Rendőrség-elcigányosításra költik a pénzünket: négyféle segély jár annak a "pályázónak", aki még nem bukott meg


A Pályázatmenedzseren találtuk ezt a jó kis öregező- és gárdistafegyelmező-képző kiírást (apropó, az adófizető magyarság körében vajon nem lenne igény efféle ösztöndíjakra?):
Pályázat oktatási támogatás elnyerésére és rendőri pálya választásának ösztönzésére roma származású, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei középiskolás fiatalok részére
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot írt ki a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2014/2015 tanévre.
Pályázók köre
Pályázatot azok a roma származású fiatalok nyújthatnak be, akik középfokú oktatási intézmények nappali tagozatán első, második vagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgyból nem kötelezettek, a pályázat benyújtásának évében elért, év végi tanulmányi átlageredményük pedig legalább 3,00.
A pályázat részletei
A pályázatot elnyerők számára a támogatást a rendőr-főkapitányságok biztosítják saját költségvetésük terhére, a középfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére az alábbiak szerint:
- számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni vagy kollégiumi szállásköltség, és a menzai ellátás költségeinek teljes körű térítésével, vagy - a szerv választása szerint - étkezési utalvány biztosítása;
- tanévenként - számla alapján, személyenként legfeljebb 25.000 forint értékben - ruházkodási segéllyel;
- tanszersegéllyel (a tankönyvek költségeinek számla alapján történő, teljes mértékű térítésével, az egyéb taneszközök esetében pedig - ugyancsak számla alapján - tanévenként és személyenként legfeljebb 4500 forint értékhatárig);
- az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeni juttatással:

3,00-3,50 tanulmányi átlag esetén nettó 2000 Forint/hónap;
3,51-4,00 tanulmányi átlag esetén nettó 3000 Forint/hónap;
4,01-4,50 tanulmányi átlag esetén nettó 4000 Forint/hónap;
4,51-5,00 tanulmányi átlag esetén nettó 5000 Forint/hónap összegben;

A pályázat benyújtása
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Személyügyi Alosztály
4400, Nyíregyháza, Bujtos u. 2.
A borítékra írják rá: Középiskolás pályázat!
Határidő: 2014. július 31.
További információ
A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás a 06-42/524-600/30-27-es telefonszámon Tisza Katalin közalkalmazottól kérhető.
Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128732/#ixzz33bTrsvg3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hende: "Ukrajna demokratikus, független, területileg sérthet
  2014-06-03 20:49:12, kedd
 
  2014-06-03. 20:11
Hende: "Ukrajna demokratikus, független, területileg sérthetetlen állami léte olyan közös értékünk, amiből nem fogunk engedni"

A NATO-tagállamok az Ukrajnán belüli polgárháborús helyzet békés, politikai eszközökkel történő megoldására, a konfliktus tárgyalásos rendezésére törekednek - hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter magyar újságíróknak adott keddi brüsszeli nyilatkozatában.
Hende Csaba elmondta, hogy a NATO-országok védelmi miniszteri tanácskozásának első napján a résztvevők szolidaritásukról biztosították az eszmecserén résztvevő Mihajlo Koval ukrán ideiglenes védelmi minisztert. "Kifejezésre juttattuk, hogy Ukrajna demokratikus, független, területileg sérthetetlen állami léte olyan közös értékünk, amiből nem fogunk engedni" - tette hozzá. Magyarország - közölte a honvédelmi miniszter - két területen nyújt katonai jellegű támogatást Ukrajnának: egyrészt folytatja a harcokban megsebesült ukrán katonák magyarországi rehabilitációját, gyógykezelését, másfelől felajánlotta ukrán tisztek számára budapesti angol katonai nyelvtanfolyamon való részvétel lehetőségét.
Hende Csaba beszámolt arról, hogy a NATO-miniszterek tanácskozásán - amely részben az atlanti szövetség szeptemberi walesi csúcstalálkozójára való felkészülés jegyében zajlik - elfogadtak egy 16 pontból álló listát, azokat a területeket kijelölve, ahol hiányosak a szövetségesek védelmi képességei, ezért fokozni kell az erőfeszítéseket. A miniszter kitért arra, hogy ehhez növelni kell a védelmi költségvetést, véget kell vetni a korábbi évek azon káros gyakorlatának, hogy a NATO-országok nagy része évről évre fokozatosan lefaragta a védelmi kiadásokat. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország már 2012-ben elhatározta: 2016-ig szinten tartja, attól kezdve pedig évente a GDP 0,1 százalékával növeli a honvédelmi kiadásokat. Mint megjegyezte, a kormány ezt a vállalását eddig minden évben túlteljesítette, amikor különböző célokra pótlólagos forrásokat biztosított.
Hende Csaba elmondta, hogy a kedden kezdődött NATO-tanácskozás előtt megtartották Brüsszelben a Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és "Szlovákiát" összefogó visegrádi négyek (V4) egy éves magyar elnökségét lezáró védelmi miniszteri értekezletet. Az ülésen foglalkoztak a hónap végén a V4-es kormányfők által elfogadandó Budapesti Deklaráció védelempolitikai összefüggéseivel, valamint tárgyaltak a 2016. január elsején fellállítandó V4-es harccsoport ügyéről.
"Örömmel jelentettem be - közölte a miniszter -, hogy a magyar kormány úgy döntött, közel 3 milliárd forintos külön forrást biztosít a költségvetésen felül arra, hogy ennek a harccsoportnak a közvetlen légi támogatása biztosítható legyen". Ez azt a képességet jelenti, hogy a földi előretolt repülésirányítók által megjelölt célokra lézervezérlésű bombákat tudnak majd irányítani, vagyis megteremtik a Gripen repülőgépek levegő-föld csapásmérő képességét. Ezzel Magyarország Lengyelország mögött a második legnagyobb hozzájárulóvá válik a V4-es harccsoportban - jegyezte meg Hende Csaba. Mint hozzátette, a négyek megerősítették azon szándékukat is, hogy Ukrajnát az általa rendelkezésre bocsátható képességekkel bevonják a V4-es harccsoport tevékenységébe.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128738/#ixzz33bSnbqav
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.