Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kövér: idén sem emlékezünk Trianonra az Országházban, mert
  2014-06-04 19:11:25, szerda
 
 

Kövér: idén sem emlékezünk Trianonra az Országházban, mert 4-én nincs ülés - de holokausztozni azelőtt öt nappal is lehet

Újabb kettős mérce: idén sem engedi a Fidesz, hogy az Országgyűlés megemlékezzen Trianonról, mondván: csak ha épp ülésnapra esne június 4-e, akkor lehetne. Bezzeg a holokauszt-megemlékezés esetében ez nem volt probléma: öt nappal az egyik ilyen emléknap előtt plenáris ülésen is megemlékezett erről Kövér László, aki akkor pökhendien elutasította egy hasonló Trianon-megemlékezésre vonatkozó javaslatomat, mondván: nem köteles még csak válaszolnia sem nekem - írja legújabb Fb-bejegyzésében Novák Előd, a Jobbik alelnöke, alább a folytatás.
Zoom
Ezért most direkt a Házbizottságon keresztül kezdeményeztem a megemlékezést, bár így is hiába.
Íme a 2011-es történet:
---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Novák Előd <novak.elod@jobbik.hu>
Dátum: 2011. június 4. 21:48
Tárgy: Házelnöki megemlékezést szeretnék napirend előtt Trianonról
Címzett: kover.laszlo@parlament.hu
Tisztelt Kövér László Házelnök Úr!
Sajnálattal olvasom a napirendi javaslatában, hogy nem kíván megemlékezni Trianonról, míg április 11-én az ún. holokausztról
fontosnak tartott beszédet mondani napirend előtt. Kérem, gondolja újra ezt!
Továbbá szeretném tudni, kinek az utasítására vonták fel a nemzeti lobogót a Kossuth téren a mai napon. Nem tartaná illendőbbnek, ha csak félárbocra eresztik? Ön ünnepnapnak vagy gyásznapnak tartja inkább a mai napot?
Köszönettel:
Novák Előd,
a Jobbik képviselője
Tisztelt Novák Előd Képviselő Úr!
Tájékoztatom, hogy a Házszabály szerint az országgyűlési képviselőket interpellációs illetve kérdezési jog kizárólag a végrehajtó hatalom képviselőivel szemben, azok törvény adta tevékenységi körükre vonatkozóan illeti meg.
A Ház működésére vonatkozó információk átadásának színtere a Házbizottság, melyen az Ön pártja is képviselteti magát. Kérem, problémáival forduljon bizalommal az Ön frakcióvezetőjéhez!
Üdvözlettel: Kövér László
(Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/26/128724/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar "aranykalászos" földtörvény: Máris megtalálták "újgaz
  2014-06-04 19:10:38, szerda
 
 



Magyar "aranykalászos" földtörvény: Máris megtalálták "újgazdáék" a kiskaput?
2014. május 31. - 07:49




Hirtelen erősen megnövekedett az érdeklődés az aranykalászos gazdatanfolyamok iránt, az ok pedig egyszerű: ilyen végzettséggel már földművesnek számít az ember, vagyis az új földforgalmi törvény értelmében vásárolhat földet. A tanfolyam ára 120-300 ezer forint közt mozog, a "nebulók" közt sajtóhírek szerint rengeteg orvos és ügyvéd található.

Földet csak "földműves" vehet - ELVILEG!

Egyre nagyobb érdeklődés övezi az aranykalászos gazdatanfolyamokat az országban. "A korábbi szabályozás szerint termőföldet belföldi természetes személyek vehettek, tehát a magyar állampolgárok alanyi jogon vásárlásra jogosultak voltak, a földforgalmi törvény viszont a továbbiakban csak földműveseknek teszi lehetővé a földvételeket. Földművesnek pedig az minősülhet, akinek mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettsége van, hacsak nem folytat legalább három éve agrártermelést vagy legalább 25 százalékban nem tulajdonosa valamely mezőgazdasági termelőszervezetnek (társas vállalkozásnak)" - olvasható az Agrárszektor cikkében.

A törvényhez kiadott tavaly decemberi végrehajtási rendelet képzettség szerint sorolja fel, hogy ki számít földművesnek - a képzettségek közt pedig szerepel az aranykalászos gazdatanfolyam is, amely a többi más gazdálkodói képzéshez viszonyítja sokkal gyorsabban ad megfelelő végzettséget. Akinek már van valamiféle mezőgazdasági tapasztalata, akár három hónap alatt is aranykalászos gazda lehet, de aki a nulláról indul, az is elvégezheti a képzést fél év alatt. Az ajánlott óraszám 480-500 óra közt mozog, egy tanfolyam ára vizsgával együtt átlagosan 250 ezer forint körül lehet.

"Ráadásul az aranykalászossá gazdák utólag akár az egész tanfolyamköltséget visszakaphatják uniós támogatásokból, ha olyan cégnél tanulnak, amelynek megvan a megfelelő szerződése az uniós kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH)" - olvasható a cikkben.

Kiskapu lehet a képzés

Az Agrárszektor által megkérdezett tanfolyamszervezők egyre több más szakirányú végzettséggel feltűnő jelentkezőről számoltak be. "Nem agrárdiplomás jelentkezők persze korábban is voltak, de ők általában azért kívántak aranykalászos tanfolyamot végezni, mert valamilyen módon gazdálkodni akartak. Most viszont változott a helyzet, mert többen a más irányú végzettségűek közül is pénzügyi befektetőként, a földvásárlási esély újbóli megszerzése miatt szeretnének aranykalászos gazdává válni" - olvasható a cikkben.

A portál szerint ezt a folyamatot a szigorított földforgalmi törvény indította be, aminek egyik kijátszási formája lehet az aranykalászos gazdaképzés elvégzése. Ezzel ugyanis a befektetői csoportok is a földpiac közelében maradhatnak, és újfajta zsebszerződések jöhetnek létre, ahol a megfelelő végzettséggel bíró személyeket bíznak meg olyanok, akik amúgy nem számítanak földművesnek.

A delmagyar.hu cikke szerint vannak olyan képzési központok, akik úgy hirdetik magukat, hogy akár "menet közben" is bekapcsolódhatnak a jelentkezők egy-egy tanfolyamra. A cikkben megszólaltatott agrárszakértő is elismerte, hogy megnövekedett az érdeklődés az aranykalászos gazdaképzés iránt, de szerinte emögött az is állhat, hogy "korábbi őstermelők, akik az elmúlt 3 évről nem tudtak a betétlapjukon folyamatos árbevételt produkálni, szintén beiratkoznak egy ilyen tanfolyamra."Na ez a terelés illetve a kisebbik része a gazdatársadalomnak, a másik igazi nagy gond - a fent említettek mellett - a kialakuló pályázati megélhetési-újgazda...élősködő, aki az önprofiton túl igazi időtálló értéket nem termel Magyarországnak!

Várhegyi Kálmán - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2014/05/31/magyar-aranykalaszos-foldtorveny-maris-megtalaltak- ujgazdaek-kiskaput
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A klientúraépítés egyértelműen káros, de vállalható folyama
  2014-06-04 19:07:07, szerda
 
 

"A klientúraépítés egyértelműen káros, de vállalható folyamat" - mondta Fellegi Tamás a Forbes magazinnak. A Fidesz-kapcsolatai segítségével milliárdossá lett volt fejlesztési miniszter szerint "kétségtelen, hogy az elmúlt két évtized gyakorlatához képest a politika és az üzleti élet kapcsolatának megváltozott a dinamikája".

Ennek kapcsán hirtelen három dolog jut eszünkbe:

1. Mi a "klientúraépítés" szó helyett egy szicíliai eredetű kifejezést használnánk inkább, ami szerintünk jobban kifejezi a lényeget.

2. Bájos, amikor az Orbán-rendszer egyik nagy kedvezményezettje dicséri a rezsim működését.

3. És végül egy klasszikus: "A korrupció az, amiből engem kihagynak."

168 Óra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő számok Magyarországról - ennyit ért a rezsicsökk
  2014-06-04 18:48:23, szerda
 
  Megdöbbentő számok Magyarországról - ennyit ért a rezsicsökkentés

propeller.hu, ma, 15:59 16

A lakhatási szegénység 2013-ban tovább mélyült, másfél millióan élnek lakhatási szegénységben, a szakpolitikai intézkedések - rezsicsökkentés, lakásfenntartási támogatás - pedig nem nyújtottak érdemi segítséget - írja a Napi.hu.

A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott szociálpolitikai szempontból célzott programokra, túlnyomó részéből a közép- és felső osztálybelieket támogatták - derül ki a Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénységről szóló elemzéséből, amit a Napi.hu dolgozott fel.

A lakhatási problémák közül továbbra is a megfizethetőség a legnagyobb gond. Az elmúlt évben a lakosság közel fele élt túlzsúfolt lakásban, abból a szempontból az EU sereghajtói közé tartozunk. A szegényebb háztartások több mint 70 százaléka, míg a felső jövedelmi ötödbe tartozóknak csak 28 százaléka él így.

A KSH háztartás-fogyasztási felmérése alapján a háztartások egy főre jutó fogyasztásának 25,6 százalékát tették ki a lakásfenntartási és energiaköltségek, ez 1,5 százalékkal alacsonyabb a rezsicsökkentésnek köszönhetően, mint 2012-ben. Ugyanakkor a rezsicsökkentés nem, vagy csak korlátozottan érte el a legszegényebbeket, akik a közműveket nem veszi igénybe. Kilencszázezer olyan háztartás van az országban, amelyik olyan energiahordozóval fűt, akiket nem ért el a rezsicsökkentés - írja a Napi.hu.

http://propeller.hu/itthon/2936362-megdobbento-szamok-magyarorszagrol-ennyit-ert# v1102363
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már 600 ezer fekete afrikai néger várakozik Észak-Afrikában
  2014-06-04 18:17:48, szerda
 
 
Már 600 ezer fekete afrikai néger várakozik Észak-Afrikában, hogy átzúduljon Európába


"Bevándorlási katasztrófa" fenyegeti az Európai Uniót - figyelmeztet az ENSZ.

A világszervezet szerint a nyári hónapokban olyan sokan próbákoznak majd átszelni a Földközi-tenger veszélyes vizeit, hogy az tragédiához vezethet majd. Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága szerint már Európán kívüli területen, Észak-Afrikában menekülttáborokat kell felállítani a bevándorlók lajstromba vételére. Ezeket a központokat Egyiptomban, Líbiában és Szudánban hoznák létre.

Az úgynevezett "frontállamok" azt állítják, hogy a fenyegető humanitárius katasztrófa ellenére Brüsszel nem segít nekik. Tavaly októberben két hajó is elsüllyedt az olaszországi Lampedusa sziget közelében, és közel 400-an vesztek oda.

Mint a Guardian megjegyzi, most indul az úgynevezett "hajózási szezon", amikor a korábbihoz képest drámai módon megugrik az Észak-Afrikából Európába bejutni próbáló bevándorlók száma. A migránsok gyakran kezdetleges hajókkal indulnak útnak, de sokan közülük a tengeren lelik halálukat.

A fehérellenes megnyilvánulásairól ismert Human Rights Watch "jogvédő szervezet" szerint "kétséges", hogy Líbiában, Egyiptomban vagy Marokkóban "igazságos" és pártatlan módon tudnák feldolgozni a benyújtott menedékkérelmeket, szerintük mindenkit be kéne fogadni, aki jobb életre vágyik. Izrael esetében viszont nem szólalnak meg, pedig a zsidó állam aktívan deportálja a területére érkező fekete afrikaiakat.

Az afrikaiak invázióját nyögő Görögország, az Európai Unió soros elnöke ugyanakkor támogatja, hogy Észak-Afrikában és a Közel-Keleten dolgozzák fel a menedékkérők dokumentumait. A görögök egy olyan tengeri akciócsoport felállítását is követelik, amely a Földközi-tengeren járőrözve visszatartaná a bevándorlókat.

"Az átfogó bevándorlási politika kidolgozása a görög elnökség egyik fő célkitűzése és hozzánk hasonlóan a bennünket követő olasz elnökség egyik prioritása is" - mondta Evangelosz Venizelosz görög miniszterelnök-helyettes.

Az európai határőrizeti hivatal, a Frontex adatai szerint az idén 42 ezer ember próbált meg a tengeren áthajózva Olaszországba jutni. Az ENSZ adatai szerint tavaly ez 3300 embernek sikerült.

A múlt héten 1000 agresszív néger bevándorló próbált betörni az észak-afrikai spanyol területre, Melillába, a francia rendőrség pedig buldózerekkel számolta fel Calais kikötőjében az Angliába vágyó bevándorlók 3 sátortáborát.

A görög polgári hajózási minisztérium szerint tavaly 15 ezer illegális bevándorló próbált bejutni a tengeren át Görögországba, ami miatt mozgósítani kellett a 7000 fős parti őrség egyharmadát. A hajóval útnak indulók egyharmadát ki "kell" menteni, sőt néha az embercsempészek ösztönzik a gumicsónakban utazókat, hogy süllyesszék el a csónakot, amint meglátják a görög parti őrség hajóit.

Az olasz bevándorlásügy szerint Észak-Afrikában jelenleg már 600 ezer főre tehető azoknak a szub-szaharai négereknek a száma, akik a "jobb élet reményében" előbb vagy utóbb megpróbálnak átjutni az Európai kontinensre.

(InfoRádió nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/607-600-ezer-fekete-afrikai-neger-varakozik-e szak-afrikaban-hogy-atzuduljon-europaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alázzák a magyart, de élvezi
  2014-06-04 17:54:42, szerda
 
  Alázzák a magyart, de élvezi
Hakapeszi Miki

Alig pár hét telt el a narancsuralom második félidejéből, de már most látszik, hogy a jól bevált fideszes forgatókönyv szerint, csak minden eddiginél durvábban zajlanak az események: pofátlanság, hatalommánia és tenyérbemászó arrogancia a köbön, a nép reakciója meg egyenlő a nullával. Úgy látszik, az értelmes kisebbség beletörődött a megváltoztathatatlanba: nem hogy lázadni nincs értelme, de már pofázni se nagyon.

Miről is döntött első ülésnapjain az új parlament? Először is, a szarházi nép nem szavazott biztos kétharmadot, megoldották a problémát egy igencsak álságos törvénymódosítással.. Aztán: miután a választási eredményekből újra kiderült, hogy Budapesten átlag feletti az IQ-ellátottság, s bizony neccesnek ígérkezik az önkori választás, gyorsan megváltoztatták elcsalták a rendszert, hogy szinte biztos hatalmon maradjanak.

A reklámadóval nyíltan letámadták a legnagyobb hazai médiaszolgáltatót, melynek legnagyobb bűne vélhetően az, hogy noha nem is politizál, túl nagy a bevétele és még nem silányult kormányszócsővé. A KEHI civil szervezetekre uszítása már szinte bagatell, Lázár János pedig egyszerűen kirakta a farkát az asztalra, amikor igazi pökhendi bunkó stílusban válaszolt az őt joggal basztató újságírónak, idézzük:

Mindenképpen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának legalább a mai napon egy kis élvezetet szerezni, ezért a megnevezett utak során felhasznált két millió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom.

Egy ekkora tapló jobb helyeken pár nap után eltűnik a süllyesztőben, nálunk az újságíró főnöke, az Origo főszerkesztője bukott meg, állítólag politikai nyomásra, az éles kormánykritikák miatt. Megy ez a fiúknak, most már a túl kritikusnak titulált nagy hírportál is tudja, hol a helye. Mégis mit képzelt a Telekom: együttműködési szerződést ír alá a kormánnyal, majd hagyja a tulajdonában levő netes lapot, hogy fikázza a rendszert? Ideje volt kedves német barátaink figyelmét felhívni arra, hogy bizonyos esetekben van még tér a telekomadó és a közműadó emelése előtt.

Ezen a blogon mi már rég nem írjuk le azt a szóösszetételt, hogy nincs lejjebb - most se fogjuk. Tény, hogy a rezsim még mindig egyre visszataszítóbb, miközben a reakciók egyre tompábbak. Az ország leszakad, a korrupció egyre inkább centralizált és intézményesített, az emberek pedig szinte még élvezik is, hogy a fiúk az arcukba brunyálnak. Majd utólag megfejtik az okostojások, hogy miként sikerült ennyire átbaszni a palánkon sokmillió embert, valahogy nem dob fel, hogy láttunk már sokkal durvábbat is a történelemben. Lakonikusan most is csak annyit állapíthatunk meg: messze még a rémálom vége és kurva sokáig törlesztik majd gyerekeink a Viktorék által rájuk hagyott számlát.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/06/03/alazzak_a_magyart_de_elvezi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugati pofárazuhanás Sziriában!
  2014-06-04 17:44:20, szerda
 
  Nyugati pofárazuhanás Sziriában!

Posted on 2014/06/03 Szerző: Admin
Szíriai választópolgárok ezrei várakoznak a választási irodák előtt a kormányerők által ellenőrzött, biztonságosnak minősített övezetetekben, hogy leadják voksukat az ország következő elnökére, aki kétségkívül ismét Bassár el-Asszad lesz.
Damaszkuszban különleges biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a város körül ellenőrzőpontok gyűrűit állították fel, a hadsereg átkutatja az autókat, és személyazonosságuk igazolására szólítja fel a járókelőket.


A főváros központi részén található, Dama Rose nevű szállodában felállított szavazófülkében többen nem voltak hajlandók bevonulni a függöny mögé, hanem nyilvánosan karikázták be a harmadik hétéves mandátumára készülő Asszad elnök nevét. Ugyanott gombostűk voltak kirakva a választók számára, hogy ha akarnak, hűségük és hazaszeretetük jeleként az ujjukat megszúrva a vérükkel szavazhassanak.
Egy 18 éves fiatalember közölte: ő a vérével szavazott, hogy &#8220;kifejezhesse hazája és vezetője iránti szeretetét". Egy másik szavazó elmondta, azért jött vissza Egyiptomból négy nappal ezelőtt, hogy Asszadra szavazhasson. &#8220;Ő a legalkalmasabb az ország irányítására, erős vezetőre van szükségünk ezekben a nehéz időkben" - tette hozzá.

szir
Kuvaitból legalább három repülőgéppel érkeztek szavazók, a gépeket egy ismeretlen szíriai üzletember bérelte. Az első reggel szállt le kétszáz emberrel a fedélzetén, a megkérdezettek elmondták, hogy elmennek szavazni, utána pedig azonnal repülnek vissza Kuvaitba.
A harcok az elnökválasztás ellenére is tovább folytatódtak az ellenzéki erők uralta országrészekben. A kormányerők által több mint két éve ostromolt, közép-szíriai Rasztánban egy aktivista elmondta, hogy az összes helyi lakos Asszad távozását akarja. &#8220;Itt nincsenek választások, pedig ez egy szabad terület" - mondta a férfi.
Bassár el-Asszad és felesége, Aszma eközben leadta szavazatát Damaszkusz északnyugati, előkelő Malki negyedében - tudatta a közszolgálati televízió. Az államfő Facebook-oldalára feltöltött fényképeken látható, amint a kék öltözetet viselő, mosolygó elnök és fekete szoknyában, testhezálló fehér kiskabátban és tűsarkú cipőben lévő felesége bedobja a szavazatát az urnába.
A választáson Asszaddal szemben csupán két meglehetősen ismeretlen jelölt indul, Máher el Haddzsár és Haszan Abdalláh en-Núri, akik a megfigyelők szerint csak az államfő újraválasztását legitimálják részvételükkel.
A voksolást a nyugati országok már előre &#8220;bohózatnak" és &#8220;a demokrácia paródiájának" nevezték, mivel meglátásuk szerint eleve biztosítva van Bassár el-Aszad újabb győzelme.
(Forrás: MTI)
Bal-Rad komm: A Nyugat...? Minden csak bohózat!-amit nem ők szerveznek!
Most nyüszitenek, meg sopánkodnak. Bizunk benne, hogy nemsokára üvölteni fognak kinjukban!

Gratulálunk Asszad elnöknek a győzelméhez!


http://balrad.wordpress.com/2014/06/03/nyugati-pofarazuhanas-sziriaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Libsihörgés Pesten
  2014-06-04 17:43:31, szerda
 
  Libsihörgés Pesten

Posted on 2014/06/04 Szerző: Admin

Lézer Jani kirúgatta az Origo internetes portál főszerkesztőjét.


Ez volt a hétfő leg vérfagyasztóbb hire libsijeinknek. Elemi erővel tört ki a tiltakozás a pesti belvárosban. A döbrögista horda gyalázatos támadása a magyar sajtószabadság ellen! (Azon senki el nem gondolkodott, hogy Lézer Alkirály ha ki tudta rúgatni origos Sálingot, az csakis azért történhetett, mert jogokat gyakorolt az Origo fölött. Gazdai jogokat netán?)




És hát az elemi felháborodást azonnali cselekvés követte. Rögvest szerveztek is tegnapra egy viharos tüntetést Pesten. Mert hát micsoda dolog az, hogy csak úgy...? Mert ez a Sáling irt néhány &#8220;sáros dologról"?
Szóval megszervezték tegnapra a pesti ribilliót libsijeink, és meg is tartották. A Maszop maradványai őszinte szimpátiájukról biztositották mind az Origot-amelynek időközben lett új főszerkesztője-meg a tiltakozó akciót. Jól kikiabálták magukat, aztán hazamentek. Persze szidták a demonstráción Döbrögit meg Lézert rendesen.

libsi2
Mindenesetre a hétre rendelt penitenciát a pesti libsik teljesitették. A demokrácia és a sajtószabadság szent nevében.
Számukra ugyanis ezek a legszentebb dolgok!

libsi3
Mit foglalkoznak ők tönkremenetellel, elszegényedéssel, kilátástalansággal, nyomorral, kilakoltatásokkal, országszétlopással? (Még a Maszop is megharagudna rájuk a végén!)
A demokrácia számukra a szent dolog! Meg a sajtószabadság! Meg az, hogy egyre inkább elszivja előlük a döbrögista horda a sajtólevegőt. Ahol eddig vigan böföghették saját hazugságaikat sajátjaik nagyszerűségéről, Döbrögiék fasiszta voltának bizonygatásáról, és a kommunisták meg a Kádár-rendszer kártételeiről.
Lézer Jani kirúggatta Sáling alkalmazottat! A primás nem azt húzta-amiért a vendég (Gazda) fizetett! Aztán a Jani azt mondta: NEM KELLESZ!
De a demonstrálók erre nem is gondoltak!
PEDIG KIRÚGNI CSAK AZT LEHET, AKI FÖLÖTT HATALMUNK VAN!
Próbálná meg Lézer Jani a Bal-Rad valamelyik adminját leváltatni!
Megtehetné, ha mondjuk havonta vagy húsz-harminc millióval apanázsolná a Bal-Rad-ot!
De mivelhogy SEMMI KÖZE A HATALOMNAK a Bal-Rad-hoz, nem is tud kirúgatni-leváltatni senkit közülünk!
ÉS MERT A HATALOMNAK SEMMI KÖZE A BAL-RAD-HOZ!-"élvezzük" a sajtószabadságot.
A tegnapi pesti libsidemonstráció résztvevőinek ilyesmin kellene eltűnődniük!
DE HÁT A SAJTÓ FÜGGETLENSÉGÉRŐL A SZERVEZŐK NEM BESZÉLTEK!
Etekintetben pedig bölcsek voltak! Az Origo pedig dolgozik tovább.
Oszt' jónapot!

http://balrad.wordpress.com/2014/06/04/libsihorges-pesten/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme a senki – Hoppál Péter politikus lesz
  2014-06-04 17:28:18, szerda
 
 
Íme a senki - Hoppál Péter politikus lesz

szerző
narancsblog
publikálva
2014. jan. 04., 13:50


Ő felel majd a magyar kultúráért Magyarország kormányában. Nem viccelünk. A Magyar Nemzet szerint ő lesz a kulturális államtitkár. Ezzel a januári cikkel köszöntjük, sűrű szentségelések közepette.

A Fidesz szóvivőjéről eddig legfeljebb annyit tudtunk, hogy a közreműködésével fémjelzett sajtótájékoztatók úgy zajlanak, hogy tenyérbe mászó módon felmond valami közleményt, kérdezni pedig tilos. Noha jól emlékszünk Szijjártó Péterre, s hogyan is felednénk Selmeczi Gabriellát, Hoppál náluk is rémisztőbb; míg az előbbiekben nagyritkán - igaz, kifejezetten visszatetsző - emberi vonásokat is felfedezhettünk, ez az ember valóban olyan, mint a betanított papagáj. Ezzel az erővel egy robotot is kiállíthatnának, akibe magnót szereltek. Ki jöhet utána? Legfeljebb az éneklő kutya.
Hoppál Péter

Hoppál Péter

Fotó: MTI - Kovács Attila

A Népszabadságnál viszont úgy gondolták, nem a szerelőt hívják ki hozzá, inkább elérkezettnek látták az időt, hogy a köz is megismerje az ,,emberarcú szóvivőt" - Hoppál pedig beállt modellnek a portréhoz.

Talán még tetszett is neki, amit az újságban viszontláthatott magáról...

Még szép, hogy tetszett. A cikkből olyan epizódokra derül fény, hogy ifjúkorában ,,csajozós srác" volt, zenei pályára készült, gitározik és orgonál, illetve, hogy a pécsi református gimnáziumban, ahol előbb ének-zene tanár, majd igazgató lett, olyan projektekkel hívta fel magára a figyelmet, mint a Szentírás egy héten át tartó felolvasása - stafétában.

Soha nem tudjuk meg, hogy hosszú távon milyen iskolavezető lett volna Hoppál Péter, ő ugyanis inkább a politikát választotta, ahol a papagájkalitkát jelölték ki tartózkodási helyéül.

Mert mit mond ez a jóember, miután elcseverészett az ifjúkoráról? Például azt, hogy azért vállalta a szóvivői munkát, mert úgy vélte, ,,ez ismertséget biztosít számára, és előrelépést jelent a politikában, és ő megpróbál profi politikussá lenni". Ezek szerint 2007-2010 között egy bevallottan amatőr volt a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője, egy műkedvelő, akit csak azért választottak szóvivőnek, mert ,,az egykor iskolai szavalóversenyeket nyerő politikus fejből és hibátlanul mondja fel a kormány leckéit". Amúgy sincs más dolga. Szövegeit nem ő írja, és saját bevallása szerint is mindent elhisz, amit be kell magolnia és fejből elmondania, legyen szó trafiktörvényről, pedagógus-béremelésről vagy éppen rezsicsökkentésről, sőt hozzáteszi, hogy ,,némi kockázattal járna", ha megtagadná egy olyan nyilatkozat felmondását, ami tudomása szerint hazugság.

Ám egy percig se gondoljuk, hogy Hoppál és a hozzá hasonlók bármit kockáztatnának. A ,,nagy emberek" közelében ők maguk nagy embernek képzelik magukat, noha csak betanított pártmunkásként, megfélemlített dedósként mondhatják, amit mondanak nekik, hogy mondják. Nincs önálló gondolatuk, de ha lenne is véletlenül egy, attól megrettennének, s a halálukig titkolnák. Bárki bármit mond: 2014-ben nem a bal- vagy jobb-, nemzeti vagy nem nemzeti oldal között lehet választani, hanem a hoppálok és a nem hoppálok között.

Nincsenek illúzióink.


http://magyarnarancs.hu/narancsblog/ime-a-senki-hoppal-peter-politikus-lesz-88125
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép gyerekek vagytok úgy együtt !
  2014-06-04 17:25:13, szerda
 
  Szép gyerekek vagytok úgy együtt !

"Bárándy-lista - amikor egy MSZP-s komcsi olvassa fel a fideszes komcsik névsorát"

http://www.youtube.com/watch?v=xCwr8499Mv0&feature=share


Gazsi a ciganyprimas is be akar allni a FIDESZ-be. Behivjak meghallgatasra ahol kiderul , hogy a mult rendszerben muzsikalt a KISZ balokon es ezert elvagjak. A baratja a nagybogos megkerdi , ha me nem tagadtad le? mire Gazsi , kinek tagadtam volna most is mind azok voltak ott.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.