Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
diós kakaós csodasüti
  2014-06-05 21:59:59, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
3 tojás sárgája
kevés tej
A piskótához:
2 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg liszt
2 ek kakaópor
1/2 sütőpor
A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
ízlés szerinti mennyiségű cukor
baracklekvár
A mázhoz:
1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
18 dkg Rama margarin
18 dkg porcukor
2 ek tej

A díszítéshez:
fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)

Elkészítés:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A bevonat:
Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.
forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/csokis-sutik/dios-kakaos-csodasuti/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
meggyes mézes krémes
  2014-06-05 21:58:10, csütörtök
 
 



A tésztához:
25 dkg cukor
15 dkg margarin
3 evőkanál méz
2 tojás
30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
2 dl tej
25 dkg magozott, felezett meggy

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
15 dkg margarin
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
2 evőkanál étolaj

A cukrot, a puha margarint, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25 × 39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, majd a felezett meggyeket hosszában lefelé belenyomkodjuk a tésztába. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük. Ezután a margarinnal együtt jól kihabosítjuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, simára keverjük és a krémre csurgatjuk.
A tálcán kicsit megrázogattam, és így egyformán eloszlott a csokoládé. Nagyon finom és egyszerű!
Vass Lászlóné készítette el, a receptötlet Csodasarok oldalról származik.

Forrás: http://webcukraszda.hu/meggyes-mezes-kremes-piskota/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
meggyes tekercs
  2014-06-05 21:55:04, csütörtök
 
 



Alap:
50 dkg darált háztartási keksz
3-4 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
4 evőkanál feketekávé
tej az összeállításhoz
Krém:
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
magozott meggy
Az elkészült kekszes alapot három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket folpackon egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor meg tudjuk nézni, hogy milyen hosszúak lesznek, és ehhez igazítjuk majd a nagy tészta méretét. A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
Folpackon a nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a folpack segítségével óvatosan feltekerjük. Meglehet, hogy segítség kell hozzá, mert négy kézzel könnyebben lehet vele boldogulni. A végeredmény azonban megéri a fáradtságot!
Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe. Lehet, hogy a leírás nem a legegyszerűbb, de a képek alapján nagyon könnyű elképzelni az összeállítást.
A saját ötletem alapján készült. Sok sikert kívánok hozzá!
Jung Istvánné receptje.


Forrás: http://webcukraszda.hu/meggyes-kokuszos-keksztekercs/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
meggyes süti
  2014-06-05 21:52:57, csütörtök
 
 



A piskótához:
9 tojás
9 evőkanál porcukor
9 evőkanál rétesliszt
késhegynyi szódabikarbóna
A gyümölcskocsonyához:
2 üveg magozott meggy
7 dl meggylé
50 g zselatin
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
2 tojásfehérje
csipet só
20 dkg porcukor
1 evőkanál meggylé
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük gépi habverővel, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk. A piskótatésztát kettévettem és külön sütöttem meg 25 × 39 cm-es tepsiben.

A gyümölcskocsonyához 2 üveg meggyet leszűrünk, és a meggyet folpackkal kibélelt tepsibe tesszük. (Ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük, hogy egyformák legyenek!) 7 dl meggylében feloldunk 50 g zselatint és forrásig keverjük, majd a meggyre öntjük és kb. 2 órát állni hagyjuk, hogy megdermedjen.
Közben a krémhez a vaníliás pudingot a tejben megfőzzük. Kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit:
piskóta
krém
meggyzselé
krém
piskóta
A tetejére a hozzávalókat kikeverjük és rásimítjuk. Porcukorral meghintve is mutatós.

Forrás: http://webcukraszda.hu/meggyes-szelet-3/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
meggyes túrógombóc
  2014-06-05 13:06:44, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
(12 db közepes méretű gombóchoz):
50 dkg zsírszegény túró (vagy félzsíros)
6 evőkanál búzadara
2 egész tojás
2 csipetnyi só
meggybefőtt
fahéj
Bundázáshoz:
15 dkg mák
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk csipetnyi sóval.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, a búzadarát és egy csipet sót. A búzadara mennyisége függ attól, hogy milyen túrót használsz. A zsírszegény túró krémesebb, több búzadara kell hozzá, akár 8 evőkanálnyi is.
A masszát körülbelül 10 percig hagyjuk pihenni, hogy a búzadara kissé megdagadjon. Ha a légiesen könnyű, lágy gombócot kedveled, akkor a tojás fehérjét verd fel és úgy add a túróhoz. És a csalafintaság: 12 szem meggyet fahéjba forgatunk.
Amikor felforrt a víz és lejárt a pihentetési idő, nedves kézzel golflabda méretű gombócokat formálunk, lyukat nyomunk a közepükbe és belenyomjuk a meggyet. Jól köré dolgozzuk a gombócot. Óvatosan a lobogó vízbe helyezzük őket.
Körülbelül tíz percig főzzük. Akkor jók a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor szűrő segítségével kivesszük őket a vízből, folyó hideg víz alá tartjuk kicsit, hogy szilárduljanak. Ezután a gombócokat lecsepegtetjük és a darált mákba helyezzük, óvatos mozdulatokkal megforgatjuk őket a mákban. Fontos, hogy elég nagy legyen a tál ahhoz, hogy az összes gombóc elférjen benne.
A cukor nem véletlenül maradt ki a receptből, ugyanis anélkül is elég édes. Alapvetően a gombócba nem kell cukor, de ha Te édesebben szereted, akkor a cukrot vagy édesítőszert keverd a mákhoz vagy a tejfölhöz (natúr joghurthoz).

http://receptneked.hu/nagy_receptjei/gombocok/meggyes-makos-turogomboc/
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
aszfaltrajzok
  2014-06-05 12:39:37, csütörtök
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 909 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 782
  • e Hét: 2457
  • e Hónap: 3449
  • e Év: 35178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.