Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Pintér Attila megdicsérte a focistáját, aki végig a kispadon
  2014-06-05 21:28:48, csütörtök
 
 
Pintér Attila megdicsérte a focistáját, aki végig a kispadon ült
Herczeg Márk

Herczeg Márk
futball
ma 16:41


,,Annak viszont nagyon örülök, hogy Vécsei Bálint, illetve Korcsmár Zsolt vagy a Heffler személyében nagyon bátran futballoztak. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a jövőben, hogy fognak a mérkőzéseken teljesíteni"

- értékelte az Albániát csodával határos módon 1-0-ra verő válogatottat a szövetségi kapitány. Csakhogy a jegyzőkönyv szerint Korcsmár Zsolt végig csere volt, pályára se lépett.

Egyébként Lovrencsics Gergely, aki tényleg focizott, a lefújás után a megszerzett 3 pontnak örült - a barátságos meccsen. (Sport Géza)

http://444.hu/2014/06/05/pinter-attila-megdicserte-a-focistajat-aki-vegig-a-kispa don-ult/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány Ferenc felcsönget az MSZP-hez.
  2014-06-05 21:16:18, csütörtök
 
  Gyurcsány Ferenc felcsönget az MSZP-hez.

-- Csókolom, lejöhet az MSZP focizni?

-- Jaj, Feri, hát nem tudtad? Az MSZP-t tegnap elütötte egy autó, és meghalt!

-- És a labdát le tetszik tudni dobni?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindörökké háború
  2014-06-05 21:08:11, csütörtök
 
  Mindörökké háború

Orbán Viktor folyamatos háborúja örökké új ellenségeket igényel. Most éppen a megmaradt függetlennek nevezhető média és a civilek kerültek sorra. A harcnak soha nem lesz vége, hiszen a csata célja nem a győzelem, hanem éppen a háborús állapot fenntartása. Aki konszolidációban, esetleg Orbán hátrébb vonulásában, a régóta nem létező ,,emberarcú fideszesek" előretörésében reménykedik, hiú ábrándokat kerget. Ezek a rendszertől idegen fogalmak. Konszolidáció nem lesz.

Az elhúzódó orosz-csecsen gerillaháború idején terjedt az információ, miszerint az oroszok régóta lezárhatnák a konfliktust, de nem teszik, mert jól jön nekik a háborús helyzet az államilag támogatott csempészet miatt. Nem lévén a nemzetközi konfliktusok szakértője, nem tudom, mi volt igaz ebből a megállapításból - valószínű persze, hogy ennél jóval bonyolultabb volt a helyzet. Az analógia viszont tökéletesen áll a magyarországi viszonyokra: a kormány állandó háborús helyzetet tart fent azért, hogy zavartalanul folytathassa politikai-hatalmi üzelmeit.

Szerencsések vagyunk persze abban a tekintetben, hogy nálunk nem kell vérnek folynia: a háború elsősorban anyagi érdekek mentén folyik, eszköze pedig nem a fegyverropogás, hanem a jogszabályalkotás, a zsarolás és a megfélemlítés. Csak e hét hétfőn benyújtásra került a független médiát kivégző reklámadó tervezete, kormányzati támadást intéztek a Magyarországon valószínűleg messze legátláthatóbban működő civil szektor és a Norvég Civil Alap ellen, majd kirúgták az Origo főszerkesztőjét, mert lapja lehozott egy Lázár Jánosra nézve kínos cikket. Ilyen egy nap a NER-ben, és bármelyik nap lehet ilyen. A lézerblokkolós, tízmilliós költségtérítést felvevő, kétmilliós hotelszámlát gyártó, majd ellenértékét (szemrebbenés nélkül, zsebből) kifizető, trafikokat újraosztó, civileknek nekirontó Lázár János talán még Ugandában is megbukott volna, igaz, ott még neccesebb olyat mondani, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Magyarországon pedig a legnépszerűbb párt második embere.

Lázár azonban csak tünet, ő sem működik ugyanis független entitásként a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. A Miniszterelnökséget vezető államtitkárt a miniszterelnök vezeti, az ő állandó háborújának első katonája a fáradhatatlan Lázár. Hogy éppen nem Orbán Viktor írta alá a médiatörvényt, az Alaptörvény negyedik vagy huszonhetedik módosítását, a segélyplafonról szóló rendeletet, a hajléktalanok kriminalizálását - ez teljesen mindegy. Ebben az országban minden hatalom tőle ered. És ezt a hatalmat csak állandó háborús helyzettel, állandó ellenségképzéssel lehet fenntartani.

Ellenség az Európai Unió, amely az országban megvalósuló befektetések 97%-át fizeti. Ellenség az átláthatóságért, szegénység ellen, környezetvédelemért küzdő civil szektor. Ellenség a független média, még ha apolitikus is. Még akkor is, ha nem ellenzéki. Ellenség a hajléktalan, a munkanélküli, a kimondva- kimondatlanul a cigány, a homoszexuális, a multinacionális tőke, de a hazai tőke is, ha nem kötődik a Fideszhez. Ne legyenek kétségeink: újabb ellenséget bármikor lehet találni. Lehetnek a pékek, akik nem adják elég olcsón a kenyeret a magyar népnek - pedig megérdemelné. Lehetnek a sportszergyárak, mert a három szoba, három gyerek és négy kerék (mintha ilyesmiről egyébként nem lenne szó ma Magyarországon) jár a focicipő is! Bárki sorra kerülhet, csak a ,,nép" valódi ellenségei, a milliárdos felcsúti gázszerelő, és a még milliárdosabb építőipari vállalkozó nem. Na meg az, akinek ők a strómanjai.

A hallgatás, a különalkuk, a stratégiai megállapodások semmit nem érnek. Ki lehet húzni velük ideig-óráig, de egy idő után mindig lesz valaki, aki közelebb lesz a tűzhöz, mint mi; és akkor mi leszünk az új ellenség. Bármikor ránk foghatják, hogy nem vagyunk eléggé magyarok, hiába drukkolunk a magyar válogatottnak, élünk születésünk óta a hazánkban, hiába nem vagyunk (finoman fogalmazva sem) Gyurcsány hívei, és hiába tennénk meg mindent azért, hogy Magyarország jobb- és baloldaliaknak egyaránt jobb hely legyen.

Hiszen éppen ez a rendszer természete: az örök háború újabb és újabb ellenségeket igényel. Ha a harc megszűnik, a Fidesz rendszere a legitimitását veszti el. Ha a háború véget érne, Orbánnak válaszolnia kellene arra a kérdésre, hogy ha ,,Magyarország jobban teljesít", miért fordult elő éhezés minden második családban.

Márpedig erre nem adható értelmes válasz.

-sabater-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövedelem és adóelemzés Magyarország és Ausztria tükrében 20
  2014-06-05 21:02:19, csütörtök
 
  Jövedelem és adóelemzés Magyarország és Ausztria tükrében 2010-2013 között

2014. június 04. - 08:55


Bizonyára sokakban felmerült, miközben az újsághíreket olvasták: “az átlagbér emelkedett" stb., hogy vajon kik keresik ezt meg? Merthogy a legtöbben csak a statisztikai adatokban látnak ekkora összegeket, saját pénztárcájukban nem. Lerántjuk a leplet a csaló átlagbérről! Először is mennyi az annyi?

2011-ben a nettó átlagbér: 141 151 Ft! A bruttó: 197 911 Ft!
2012-ben a nettó átlagbér: 144 040 Ft! A bruttó: 208 636 Ft!

2013-as adózással ahhoz, hogy megkeresd a 2012-es nettó átlagbért, azaz 144 ezer forintot, bruttóban 220 ezret kell keresned! A cikk olvasói közül sokan nyilván csak hüledeznek, kik keresnek ennyit? Mert egy bolti alkalmazott örül, ha 90 ezret kézhez kap, csakúgy mint egy rendőr főtörzsőrmester, vagy egy óvónő, tanár, éttermi konyhai kisegítő, ahogy a szakácsok sem keresnek ennyit (az adatok 8 órás munkaidőre vonatkoznak)... a sort bőven lehetne folytatni... Hányan keresik meg az átlagbért? Rendkívül érdekes eredményre jutunk, ha megvizsgáljuk a részletes adatokat. Hányan keresik meg hazánkban az átlagbért? A választ a Munkaügyi adattár adja meg: az országban dolgozóknak mindössze 34%-a! Ez a szám elképesztően alacsony! Ennyien nem képesek pl. a kisvállalkozásokat életben tartani! Arról nem is szólva, ha összevetjük az árakkal! A részletes táblázat így fest:

A táblázatra pillantva elképed az ember! Pláne, mikor Orbán kihirdeti, hogy Magyarország lassan már a világnál is jobban teljesít! A táblázat alapján kimutatható, hogy a munkával rendelkezők (már akinek még van) több mint 65%-ának jövedelme el sem éri a nettó 144 ezer forintot, azaz az átlagbért! A középrétegünket egy mindösszesen 18%-os sáv alkotja! Egy működő országban 40-50%-nak kéne lennie! És felettük helyezkednek el a már jól és nagyon jól keresők! A jövedelmek az utolsó sávban sokszor meghaladják a milliós, illetve több milliós összeget is! Egykulcsos adó - az Orbán-kabinet mit tett? Hát a felső réteg fizetését emelte nettóban az egykulcsos adóval!!! Miközben lent a 65% nyomorog, ő a saját és oligarchái milliós jövedelmét emeli! Ahelyett, hogy létrehozna végre egy nemzeti középréteget, ami képes lenne legalább Ausztria szintjére emelni országunkat! De hát szegény, nem ért hozzá... és fontosabb neki a saját és káderei BMV alapítványait duzzasztani!
Én tanultam, más miért nem tanult, hogy többet keressen? Miért adózzak én ezért többet? - Na, ezek azok a tipikus megnyilvánulások, amelyek az illető értelmi képességeit a nullával azonosítják! Ma a közgazdászok tudása egyet jelent az excel tábla használatával! Fogalmuk nincsen a hitelpénz-rendszerről, az üzleti tervről, a gazdasági körfolyamatokról és sorolhatnánk... A diplomásoknak mindössze 5%-át nem tudnánk pótolni sima érettségivel rendelkező emberekkel: ilyenek a mérnökök, orvosok, gazdasági informatikusok, jogászok és a valóban kőkemény statisztikai számításokat végző közgazdászok! A többi diplomás nem az iskolában tanultakból él, mert már vizsgák után sem tudnák felmondani a tételek 5%-át sem! Amit a 6 hónapos gyakorlati idő alatt a fejébe vertek, azokat a részfeladatokat végzi, általában egy jól felépített excel táblázatban molyolva egész nap, néha tovább molyolva a semmit nem érő meetingeken!

És akkor jön a nagy kérdés: ha mindenki ugyanazt tanulná, hogy sokat keressen, ki tanítana meg másokat a "jól kereső" szakmákra? Ugyanis senki nem tanulna tanárnak (havi 110-ért)! Ki szüretelné le neked a paradicsomot, etetné az állatokat, vágná le és készítené el mindazt, amit megeszel? Ki menne rendőrnek, tűzoltónak, ápolónak, mentőtisztnek havi 90-110 ezerért? Kinek sírnál, amikor kirabolnak?

Sajnos ma a jól kereső diplomások (és vállalkozók) többségének annyi esze van, mint a falnak! Arrogánsok, agyatlanok és fogalmuk nincsen a gazdaságról! A kapitalizmus egy egymásra közvetlenül és közvetetten is ható társadalmat feltételez és igényel! Azért kell a többet keresőnek többet adóznia, mert nem az ő érdeme, hogy annyit kereshet, amennyit! Ezt a hitelpénz-rendszerben kizárólag mások kárára teheti meg! Magyarul: kifosztja a másikat, hogy neki több jusson! Az, hogy anno a hitelpénzrendszer kitalálóit nem börtönnel jutalmazták, hanem törvényesítették, más kérdés... Nem lehet rajta jelenleg változtatni! Később úgyis összedől magától... Viszont a társadalmi felelősség keretében a jobban keresőnek többet kell adóznia, ugyanis maga a rendszer érdeme, amit elért, nem pedig az övé! Aki nem hiszi el, vándoroljon ki Észak-Koreába, meglátjuk, ott mit ér a flancos diplomájával (vállalkozásával) az illető!!! Semmit! Ugyanis a rendszer ott nem engedi meg a túlzott jómódot, kivétel persze a politikai elit tagjait... Na ezért kell többet adóznia a jobban keresőnek! Mert nem az ő érdeme a nagyon jó kereset, hanem a rendszeré!

Csányi Sándornál (OTP elnök, Magyarország leggazdagabb embere) százszor okosabb embereket tudunk felmutatni! Abszolút nem az ő érdeme a milliárdos vagyon, hanem a Rothschild-féle hitelpénz-rendszeré, ami megengedte a részleges tartalékok módszerét, magyarul, hogy a bankok teremthessék a pénzt a semmiből egy jövőbeni (még nem létező) fedezetre, amelyben a keletkező kamatokra sosem képződik forrás! (Épp ezért fog önmagába roskadni idővel ez a rendszer, melynek jeleit már most láthatjuk: Ciprus, Görögország stb.) Arról nem is beszélve, mit kezd egy ember 50 milliárddal? Mi a fenének, miközben mások éheznek??? A világ vagyonának 80%-át a nép 20%-a birtokolja! Ennek semmi köze a tehetséghez, ez a törvényesített rablás!

Tanulság, ha jól kereső diplomás vagy és abszolút fogalmad nincsen erről a pénzügyi rendszerről, ne az arroganciádat emeld, hanem a befizetett adódat!

Csak mert a közvélemény-kutatási és a népszámlálási adatok szerint Magyarország lakosságából 5,5 millió vallotta magát kereszténynek, köztük a Fidesz is ezt hirdeti a bekebelezett KDNP-vel karöltve:

Biblia Márk 12, 41-44.

“És leülvén Jézus a templomperselynek átellenében, nézi vala, hogy a sokaság miként vet bele pénzt. Sok gazdag pedig sokat dob abba. És egy szegény özvegyasszony is odajövén, két fillért, azaz egy negyed pénzt dob bele. Akkor előszólítván tanítványait, monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ez a szegény özvegy asszony többet adott, mint a többi, akik a perselybe dobtak. Mert azok mindnyájan a fölöslegükből adtak, ő pedig az ő szegénységéből, amije csak volt, mindet beledobta, az ő egész vagyonát."

Máté 6, 19-24. - Lukács 16,14-15.

“Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a Földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják;
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok nem ássák. Mert ahol a kincsetek, ott van a ti szívetek is. (...) Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és Mammonnak."

Többkulcsos adót alkalmazó EU-államok (2012-2013)

Ausztria
0% 0 - 11.000 €
36,5% 11.000 - 25.000 €
43,21% 25.000 - 60.000 €
50% >60.000 €

Németország
0% 0 - 8.004 €
14% 8.005 - 13.469 €
23,97% 13.470 - 52881 €
42% 52.882 - 250.730 €
45% >250.731 €

Nagy-Britannia
0% 9440 £
20% 9441 - 32010 £
40% 32.011 - 150000 £
50% >150000 £ (2013 április 6-tól levitték 45%-ra)

Hollandia
1,95% 0 - 18.945 € (2013-tól 5,85%)
10,8% 18.946 - 33.863 €
42% 33.864 - 56.491 €
52% >56.492 €

Franciaország
0% 0 - 5963 €
5.5% 5,964 - 11,896 €
14% 11,897 - 26,420 €
30% 26,421 - 70,830 €
41% >70,831 €

Milyen érdekes, hogy ezen államokban fel sem merült az egykulcsos adóra váltás, miközben láthatjuk: a legmagasabb adókulcs 50-52%! És mégsem háborog senki! Nem jönnek azzal, hogy miért nem tanul mindenki jó szakmát! Ezekben a kitömött, relatív "jóléti" államokban az egész adószerkezet teljesen más, mint nálunk! Ezért működik jobban(nem jól, csak jobban)! Az egymást váltók (Fidesz és MSZP) arra is képtelen volt 23 év alatt, hogy lemásolja, ha már olyan nagy kapitalisták! Mindig az ellenkezőjét tették annak, amit kellett volna! Ha véletlenül egy jó lépésük volt is, rögtön száz másikkal mondtak annak ellent!

És hogy mindenki tisztában legyen a dolgokkal: sem Ausztriában, sem Németországban nem gyűlöli senki a jobban keresőket! Nincs arról szó, hogy mindenkit vérig adóztassanak! Az egész adórendszer olyan, ami segíti az elviselhető, élhető élethez jutást - a társadalmat kiegyenlítve! Elég megnézni, évi 11 000 euróig nincsen SZJA! Ez havi 275 000 forintos bért jelent! Eddig nem adózik senki! Nem az a cél, hogy ne éljél normálisan! Ez csak Magyarországon cél, mert a politika nem ért a gazdasághoz, ezért a kisebb keresetűeket sanyargatja, a gazdagokat viszont támogatja, akik ezt meghálálva pénzt tesznek vissza a pártba! Ez egy világi körforgás része! Magyarországon is többkulcsos adó volt, miért nem működött? Mert Ausztriában a többkulcsos SZJA egészen más, mint nálunk volt! Ausztriában havi 275 ezerig nem adózol! (Látható, hogy a többi államban is az első kulcs 0% vagy a körüli, hogy a minimális jövedelmeket ne adóztassák!) Utána viszont azonnal magas adósávba esik a 275 ezren felüli jövedelmed! Nálunk Magyarországon a többkulcsos adó nem így nézett ki! Ez a nagy különbség többkulcsos adó és többkulcsos adó között! Ausztriában az egész adórendszer más, ezért működik! De nálunk a 23 éve stagnáló szerencsétlen politikai elit még lemásolni sem képes ezt az egyébként rendkívül egyszerűen megérthető rendszert! Arányosság, már ha kapitalista világban kell hogy éljünk most még egy darabig... És akik még mindig nekiállnak vitatni a többkulcsos adórendszer jogosultságát, azoknak nem árt az általános iskolai matekot feleleveníteni, ha már arányosságról beszélünk!

2013-as adózással:

150 000 forint bruttó jövedelemből (tanárok, rendőrök, tűzoltók, közterület-felügyelők, diplomás közalkalmazottak, mentőápolók stb.) nettóban kézhez kapsz 98-99 ezer forintot! (24 000 Ft ebből az SZJA). Az arányosság kedvéért, ebből az összegből is mindenkinek ki kell fizetni a rezsit, amit nem lehet megúszni, minimálisan 40 000 forint! Tehát az illető fizetésének 40%-a a rezsi! Enni is kell, számoljunk napi 1000 Ft-tal, ami havi 30 000 forint! Fizetésének a 30%-a megy el ennivalóra! Ezek mind az alapszükségletek csoportját képezik! 1 700 000 Ft bruttó jövedelemből (Vitézy Dávid, Orbán Viktor, Zsiga Marcell, Rogán Antal, Kövér László stb...) nettóban kézhez kapnak 1 110 000 forintot! Tételezzünk fel ebből egy sokkal jómódúbb költekezést, úszómedencével stb. A havi rezsiköltség mondjuk 120 000 forint! Fizetésüknek a 11%-a! Enni is kell, nyilván finomabb ételeket vásárolnak, drágábbakat, de napi szinten ők sem fognak 20 000 kalóriát megenni, tehát étkezésre elmegy 100 000 forint, és akkor már bélszínnel, kaviárral, pezsgővel kalkuláltunk! Ez fizetésüknek a 9%-a!

150 000 Ft bruttó fizetésből:
- rezsi: 40%
- étkezés: 30%
- SZJA: 16%

1 700 000 Ft bruttó fizetésből:
- rezsi: 11%
- étkezés: 9%
- SZJA: 16%

Jó lenne felébredni végre, a többkulcsos adó pontosan az arányosságot jelenti! Ugyanis ez egyenlíti ki az előbb említett aránytalanságot! Valamint azt az aránytalanságot, hogy a felsővezetőkre - ugyan szükség van -, ám távozásuk nem okozna sok esetben katasztrófát, ugyanis a társadalmi értékük a fizetésükkel ellentétes! Mi történne, ha egyik napról a másikra kirúgnánk a BKK vezért? Az ég adta világon semmi! Mi történne, ha egyik napról a másikra kirúgnánk az alsóbb szinten dolgozó rendőröket, ápolókat, orvosokat, mentőtiszteket, tanárokat, kukásokat? Az utca bűzlene, az emberek meghalnának, megbetegednének, nem értenének semmihez, és mindenki csak siránkozna, mikor kirabolják az utcán! Az alsó réteg társadalmi fontossága 1-10-es skálán 8-10-es, a felsővezetés fontossága 1-10-es skálán 1-3-as! (Bármennyire is szeretné elhitetni magáról egy felsővezető, mennyire fontos a munkája, valójában a társadalomra nézve nem az. Van a néhány kivétel, amit elsoroltam.) Mivel társadalmi fontosságuk eltörpül, a minimum, hogy magasabb adózással pótolják ezt vissza a társadalomnak! A fura, hogy ezt Ausztriában értik!

2010 esztendejében Magyarországon, a következőképpen módosították az adózást, bevezetve az egykulcsos adót is.

150 000 Ft bruttó bérből nettóban maradt a dolgozónál:
- 2010-ben: 107 ezer forint
- 2013-ban: 98-99 ezer forint

1 700 000 Ft bruttó bérből nettóban maradt a gazdag dolgozónál:
- 2010-ben: 800-900 ezer forint
- 2013-ban: 1 millió 110 ezer forint

Igen! Lehet örülni Orbánnak, ahol a gazdagok egyre jobban és jobban teljesítenek, miközben a szegényebbeket még inkább elszegényítik! Lehet örülni a 10%-os rezsicsökkentésnek, miközben látható, mennyivel keresel kevesebbet! És a gazdag mennyivel keres többet! Orbánék Barzília szintre hozzák az országot! A medián - szeretnék még egy gazdasági fogalmat elmagyarázni, ami pedig a medián átlagbér! A mediánt pont azért találták ki, hogy kimutatható legyen az adórendszer esetleges hamissága, a keresők kettészakadásának mértéke! A sima átlagbér ugyanis nem más, mint egy számtani átlag, ahol a gazdagok bére felhúzza a szegényebbekét, miközben azok vannak többen, akik rosszul keresnek, de ezáltal úgy tűnik, mintha milyen “jó ország" lennénk, ahol az átlagbért simán meg lehet keresni! Láthattad, a nemzetgazdaságban a dolgozók több mint 65 %-a nem keresi meg az átlagbért, azaz 2012-ben a nettó 144 000 forintot! Ausztria statisztikai hivatala nem is használja a sima átlagbért! Azonnal a mediánt közli: “im Mittel (Median) 1.732 Euro netto im Monat (inkl. anteiligem Urlaubs- und Weihnachtsgeld)". Senkit nem szeretnék még jobban elkeseríteni, de Ausztriában minden dolgozónak jár 13. és 14. havi fizetés! Ezt ott nyaralási pénznek hívják, hiszen gyakorlatilag ebből az extra jövedelemből mennek nyaralni! A medián átlagbér a középen elhelyezkedőket mutatja meg! Más szóval a valóságot! Ebben az esetben ugyanis hiába emelik a gazdagok bérét, az NEM HÚZZA FEL a medián átlagbért! A medián átlagbérre NINCSEN hatással, ha egy réteg bérét felhúzzák! Azt a bért mutatja, amit egy normális iskolai végzettséggel ténylegesen meg lehet keresni!

A legdurvább következik: Magyarországon a KSH nem számít és nem közöl medián átlagbért! Hiszen a politika célja Magyarországon, hogy mindenkit átverjenek! A medián átlagbér MINDIG kisebb, mint a sima átlagbér! Gondolj bele, milyen lenne Orbánnak, ha nem hazudozhatná, mennyivel emelkedett a sima átlagbér, amit a 65% soha nem kereshet meg!

Mekkora a medián átlagbér? Mivel a KSH nem számít és nem is közöl mediánt, kikértem az adatot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkaügy Adattárától. Megdöbbentő! Ők sem hozzák nyilvánosságra ezt az adatot! Ki kell kérni! Hihetetlen ez az ország, komolyan mondom! Ausztriában a KSH azonnal a mediánt közli! Magyarországon a KSH-nak fogalma sincsen erről az adatról, a Munkaügyi Hivatal pedig rejtegeti a nagyközönség elől! De meg kell jegyeznem, rendesek voltak, azonnal megadták a kért adatot.

Sima átlagbér
- 2011 bruttó: 197 911 Ft
- 2011 nettó: 141 151 Ft
- 2012 bruttó: 208 636 Ft
- 2012 nettó: 144 040 Ft

Medián átlagbér
- 2011 bruttó: 157 589 Ft
- 2011 nettó: -
- 2012 bruttó: 168 000 Ft
- 2012 nettó: 110 000 Ft

Szemmel láthatóan éles a különbség a kettő között! Sajnos, mintha a médiában dolgozó újságírók soha életükben nem fogtak volna kezükbe gazdasági tankönyvet! Eszükbe nem jut írni a mediánról! Mire jó a sima átlagbér? Az ég adta világon semmire! Össze lehet hasonlítani az előző évivel, és annyi! Esetleg más régiókkal összevetni, de ekkor is mindig közölni kéne a medián összevetést is! A medián az a bér, amihez mérni lehet és kell az árakat! 2012-ben 110 000 forint, amihez hasonlítani kell a BKV bérlet árát: több mint 10 000 forint, a fizetés majd 10%-a! Egy felnőtt mozijegy 1 600 forint, a vidámparki belépő 5 000 forint stb. Lehet örülni ebben az országban Orbánnak, Gyurcsánynak, Mesterházynak, ezekkel nem előre, hanem hátra haladunk! Egy ország irányításához őszinteség, lelkiismeret és komplex látásmód szükséges! Mindez az osztrák politikusokban megvan! Nem csoda, ha a fiatalok harmada el akar vándorolni ebből az országból! Amikor ez bekövetkezik, akkor nézhet a sok tulok, aki folyamatosan erre a két semmirekellő pártra szavaz, hogy majd ki fogja eltartani az országot? Akkor majd lehet imádni a koporsóból tovább szüntelenül ezt a két pártot!

Várhegyi Kálmán-Dr. Madarasi Pál - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2014/06/04/jovedelem-es-adoelemzes-magyarorszag-es-ausztri a-tukreben-2010-2013-kozott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birodalmi gondolat
  2014-06-05 20:59:57, csütörtök
 
 
Birodalmi gondolat
2014. június 04. - 09:30


A trianoni országvesztés évfordulójára mindenki aszerint emlékezik, mit üzen neki a múlt, miként vonja le a történelmi tanulságokat, világnézetétől függetlenül.

Ki gyásznapot tart, ki pedig nemzeti összetartozást ünnepel. Mint sok más tárgykörben, itt is két szélsőséges megközelítés jellemzi a közhangulatot. Mondani sem kell, mindkettő hibás.

Bár azok az idők már elmúltak, mikor jóformán csak néhány rövid hajú fiatal volt egyáltalán tisztába az évfordulóval, a hivatalos politika pedig tabutémának tekintette, egyesek még a parlamentből is kivonultak a felemlítéskor.

A magunk részéről számtalanszor kifejtettük már, hogy a nagy nemzeti siránkozást és önsajnálatot pont úgy elutasítjuk, mint a történelmi tudatlanságról és eszmei felkészületlenségről tanúskodó, érzelmi-indulati, egyébként teljesen üres és impotens követelőző hangoskodást.

A korabeli, és megelőző történelmi tények ismeretében mi nem gyásznapnak tekintjük 1920. június negyedikét, hanem a szégyen napjának. Ezt többször írás és előadás alkalmával kifejtettük már, nem részletezzük most.

Ehelyett egy olyan perspektívából vizsgáljuk a kérdést, mely világnézetünkből fakad, és nem csak a múltat értékeli eszerint, hanem nemzetünk küldetését is.

Az első világháborút követően nem Magyarországot szakították széjjel az idegen érdekek, nem csupán magyart szakítottak el a magyartól. Nem egyszerűen az országot darabolták fel, hanem a birodalmat tépték szét. Nem a hazát rombolták le, hanem a birodalmi gondolatot.

Bár színmagyar Kárpát-medencéről korántsem lehetett akkor, de megelőzőleg sem beszélni (ez az érzelmi-indulati alapokon álló, álmodozó, hangos, de tehetetlen revizionisták hamis illúziója), annál inkább egy olyan földrajzi, gazdasági és politikai egységről, melynek a magyar nemzet volt a megszervezője és mozgatója (még ha a dualista időszakban nem is beszélhetünk teljesen önálló államvezetésről).

A Kárpát-medence sok nemzetiség szülőhazája, melyeket a vezetőnépnek kellett összeszervezni, és életét irányítania. Ez volt a Magyar Birodalom. Nem térünk itt ki annak elemzésére, miként rogyott meg a birodalom, avatkoztak be idegen érdekek, és éledtek ellentétek a társközösségbe rendelt népek között. Itt egy dolgot fontos meg megvilágítani: nem csupán egy országot ért csapás itt Európa közepén, hanem egy birodalomként működő, meghatározó egységet robbantott szét a népek és nemzetek ellen munkálkodó, szabadkőműves, romboló és hódító szellem.

Ennek felismerése és tudatosítása különbözteti meg a tudatos hungarista gondolkodást az érzelmi-indulati alapú nemzeti gondolkodástól. És ez szabja meg számunkra a követendő utat, és a távoli jövő célját is.

A jelenben a következő feladatokat rója ránk az ismert történelmi események által kialakított helyzet.

1. A mai Magyarország szemszögéből nézve reálisan kell értékelnünk helyzetünket. Lehetőségeinket, erőnket, de képességeinket is. Elég csak onnan kiindulni, hogy feltesszük a kérdést: alkalmas-e jelenleg a magyarság a vezetőnép szerepének betöltésére? Kézben tudjuk-e tartani egyáltalán a jelenlegi országunkat is? Egyáltalán miénk-e az ország? Csak pár alapvető kérdés egy tartalmasabb előadás témájának anyagából, de talán gondolatébresztőnek elég.

2. Országunk, és a benne élő nép (nemzetről már alig beszélhetünk, szervezett nemzetről pedig egyáltalán nem) helyzetének értékelése mellett számot kell vetni az elszakadt területek magyarságának helyzetével, viszonyainkkal. Érdemes végiggondolni, hogy a béka feneke alól, minden erőt, és ezzel jogalapot nélkülöző kurjongatással és hangoskodással segítjük-e őket, vagy nem ártana valóban építő kapcsolatokat keresni feléjük? Mert van ám adósságunk feléjük! Továbbá, mint a nemzet rejtett tartalékaival is számot kell vetni külhoni véreinkkel.

3. A történelmi tények ismeretében, és a birodalmi gondolkodás birtokában kell számot vetnünk nemcsak a múlttal, de a jövővel is. Van küldetése a magyarságnak a Kárpát-medencében? (Az önsajnálaton és önigazoláson kívül?) Milyen út vezet felé?

Világnézetünk szerint válaszolunk hát a történelmi kérdésre. A magyarság feladata a Kárpát-medence újraszervezése, békéjének és fejlődésének biztosítása, ez által pedig a térség stabilitásának szavatolása. Ezért az érzelmi-indulati alapú önsajnálatnak, nonszensz követelőzésnek, és az ezekből egyenesen következő tévutaknak helye nincs!

Annál inkább ki kell jelöni és végig kell járni azt az utat, mely számunkra elrendeltetett. Melynek lépései, a jelenlegi Magyarország visszafoglalása, a nemzet újbóli életre hívása, erkölcsi, szellemi, gazdasági megerősödése, a magyarság mind anyagi, de főleg szellemi erejét tekintve vezetőnéppé válása.Példát véve valós történelmünkből, erőt a tradíciókból, és a kölcsönösség jegyében merítve a külhoni magyarság által megőrzött és konzervált nemzettudatból.

A haza és a nemzet felemelkedése után, a birodalmi gondolkodás jegyében a Kárpát-medence újraszervezésének élére állni, melynek első lépése a szomszédos népek elismerésének kivívása, a közös érdek szükségének felismertetése. A folyamat végén pedig egy új hatalom jelentkezik, itt a Kárpát-medencében!

Célunk: Pax Carpathia!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2013/06/04/birodalmi-gondolat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy tűnik, kevés német látott már cigányt életében: egy felm
  2014-06-05 20:37:51, csütörtök
 
  Cigánybűnözés, Külföld :: 2014-06-05. 18:04
Úgy tűnik, kevés német látott már cigányt életében: egy felmérés szerint a megkérdezetteknek csak az 55,4%-a nem szeretne a szomszédjuk lenni

Németországban a gazdasági fellendüléssel egyre inkább visszaszorulnak a "szélsőjobboldali eszmék", de a lakosság nagyjából egynegyede továbbra is "idegenellenes beállítottságú", és több mint 50 százalék "elutasítja a romákat" a lipcsei egyetem felmérése szerint.
A szászországi nagyváros egyetemének "demokráciakutató" intézete 2002 óta minden második évben végez felmérést a "szélsőjobboldali nézetek elterjedtségéről". A legújabb - a német sajtóban csütörtökön ismertetett - tanulmányuk szerint a gazdasági növekedéssel, a munkanélküliség csökkenésével és a foglalkoztatottság bővülésével párhuzamosan "visszaesett a szélsőjobboldali eszmék támogatottsága", ami "stabilizálja a társadalom középső rétegét".
A "zárt szélsőjobboldali világkép" a lakosság 5,6 százalékára jellemző, ami sajnos a legalacsonyabb érték a rendszeres felmérés kezdete óta, és csaknem 50 százalékos csökkenés a 2002-ben, a német gazdaság legutóbbi nagy válsága idején regisztrált 9,7 százalékhoz képest.
A "szélsőjobboldali világkép" egyes elemeit külön-külön vizsgálva is ez a tendencia mutatkozik. Például az "idegenellenes beállítottságúak" aránya 18,1 százalékra csökkent a legutóbbi, 2012-ben végzett vizsgálatban mért 25,1 százalékról, az antiszemitizmus pedig rendkívül sajnálatos módon csak a németek 5,1 százalékának világképére jellemző, a két évvel korábbi 8,6 százalék után.
A "szélsőjobboldali nézetek" ellen az oktatás (értsd: iskolai agymosás - a szerk.) a legjobb "oltás", ezt mutatja, hogy az érettségivel rendelkezők körében 6,8 százalék az "idegenellenes beállítottságúak" aránya, az érettségivel nem rendelkezők körében viszont 20,8 százalék. Ugyanakkor az "idegenellenesség" mindenekelőtt változóban van, és nem eltűnőben - emelték ki a kutatók, rámutatva, hogy az utóbbi években az euróövezet válságával és a kelet-közép-, illetve kelet-európai uniós tagországok állampolgárait sújtó munkavállalási korlátozások megszűnésével évtizedek óta nem látott bevándorlási hullám indult Németországba.
A bevándorló idegeneket a lakosság kezdi differenciáltabban szemlélni. "Nem az idegenek megkülönböztetés nélküli elutasítása a jellemző, mert sokan úgy gondolják, hogy a bevándorlók a németek hasznára válnak. Azok a bevándorlók viszont magukra vonják a lakosság haragját, akik azt a benyomást keltik, hogy kerülik a munkát, de mégis jól élnek, vagy kiváltják azt az érzést, hogy alapvetően különböznek tőlünk" - mondta Oliver Decker kutatásvezető. Ennek a jelenségnek tulajdonítható a menedékkérők, a muzulmán bevándorlók és "a szintik és romák" magas elutasítottsága.
A menedékkérőket a nyugati tartományok lakosságának 73,5 százaléka távolítaná el az országból, míg a volt NDK területén 84,7 százalék ez az arány.
A muzulmánokkal kapcsolatban a lakosság 36,6 százaléka ért egyet azzal a követeléssel, hogy ne engedjék be őket az országba, és 36 százalék értett egyet azzal az állítással, hogy a muzulmánok jelenléte azt az érzést kelti, mintha az ember idegen lenne a hazájában.
Erős a cigányok elutasítottsága is, a reprezentatív felmérésben megkérdezettek 55,4 százaléka értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy "gond, ha szintik és romák jelennek meg a szomszédságban".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/128813/#ixzz33n81nAg1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem vagyunk elég EU-konformok: a magyarok többsége nem hajla
  2014-06-05 20:37:00, csütörtök
 
  2014-06-05. 18:17
Nem vagyunk elég EU-konformok: a magyarok többsége nem hajlandó amiatt rettegni, hogy az oroszok veszélyeztetik a világbékét

A magyarok többsége nem érzi veszélyeztetve az ukrán válság miatt sem Magyarország, sem Európa, sem a világ biztonságát, mert úgy gondolják, Oroszország nem törekszik befolyása növelésére a térségben - derül ki a Tárki közvélemény-kutatásából, amelyet a cég honlapján tettek közzé csütörtökön.
A közlemény szerint a magasabb iskolai végzettségűekre inkább jellemző, hogy van véleményük, és kevésbé gondolják úgy, hogy az ukrajnai helyzet veszélyeztetheti a világ békéjét: míg az érettségivel rendelkezők 43 százaléka, addig a diplomások 31 százaléka szerint veszélyes az ukrán válság a világra nézve. Ezek az arányok Magyarország és Európa biztonságával kapcsolatban is hasonlóan alakulnak - közölték.
Azt írták: a magyar lakosság az ukrajnai helyzet veszélyességét nagymértékben azonosítja Oroszország esetleges térnyerésével. Akik szerint Oroszország a közeljövőben erősen fog törekedni arra, hogy visszaszerezze befolyását a térség fölött, majdnem háromszor annyian vélekednek úgy, hogy az ukrajnai helyzet veszélyezteti a világ békéjét (62 százalék), mint azok, akik szerint Oroszország a közeljövőben egyáltalán nem törekszik majd befolyásának növelésére Kelet-Európában (21 százalék).
Magyarország és Európa biztonságával kapcsolatban valamivel kisebbek a különbségek: azok vannak többségben (69 százalék), akik nem érzik veszélyeztetve Magyarország és Európa biztonságát, egyúttal szerintük Oroszország a közeljövőben nem törekszik majd térnyerésre.
A Jobbik szavazótáborában mindenkinek határozott véleménye van a kérdésről, de megosztottak, 56 százalék érzi veszélyeztetve Magyarország biztonságát, 44 százalék nem. A legkevésbé a Fidesz-KDNP szavazói (35 százalékuk), a leginkább pedig az MSZP-Együtt-DKP-MMLP szavazói (65 százalékuk) érzik úgy, hogy az ukrajnai helyzet veszélyezteti Magyarország biztonságát.
A közlés szerint a válaszokból kiderül, hogy az optimizmus erősen befolyásolja a lakosság biztonságérzetét. Azok között, akik szerint rosszabb lesz az anyagi helyzetük az elkövetkezendő egy évben, csaknem minden ötödik válaszadó (18 százalék) vélekedik úgy, hogy az ukrajnai helyzet kifejezetten veszélyezteti Magyarország biztonságát, míg ugyanez az arány az anyagi helyzetük javulásában bízók között jóval alacsonyabb (6 százalék).
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/128814/#ixzz33n7obtxs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csütörtök este a Híradóval és Obersovszky Péterrel tiltakozn
  2014-06-05 20:35:25, csütörtök
 
 
A köztévé is csatlakozik az elsötétítéshez
2014. június 5., csütörtök

Csütörtök este a Híradóval és Obersovszky Péterrel tiltakoznak a tervezett reklámadó ellen.

201406-orig.jpg

,,Úgy véljük, az RTL Klub és a többi médium aránytalan megsarcolása országos közügy, ezért csatlakoztunk a felhíváshoz. Fontos nekünk, hogy a nézőink minél sötétebbek legyenek" - nyilatkozta Németh Zsolt, az MTVA hírigazgatója. Mint mondta, mialatt a kereskedelmi tévék nettó sötétséget sugároznak, aminek semmi köze a valódi médiához, a közmédia még több zenélő biciklit és élő Bilderberg-kapcsolást ad majd, Obersovszky Péter pedig jótékony hümmögéssel nyugtázza Lázár János vadászós képeit, és szilaj felháborodással tekint majd az RTL Klubra.

Elemzők szerint a közmédia akciója máris sikeres: egy friss felmérés szerint ugyanis az M1 Híradóját követő nézők 80%-a szerint nem érdemel több esélyt, 65% szerint Bajnai Gordon norvég, és 96%-uk szeretne gyermekének zenélő biciklit venni kenyér helyett.

Az esetről szerettük volna megkérdezni bárkit az MTVA-tól, de sajnos az elmúlt napokban túlságosan megváltoztak a médiafogyasztási szokások.

http://hircsarda.blog.hu/2014/06/05/a_kozteve_is_csatlakozik_az_elsotetiteshez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
300 milliárdért áldozhatták be az Origo főszerkesztőjét
  2014-06-05 19:58:55, csütörtök
 
  300 milliárdért áldozhatták be az Origo főszerkesztőjét

Hír24

2014. június 05. 07:19



Míg az anyacég Deutsche Telekomnak zsebpénz, a magyar leányának, a Magyar Telekomnak vérdíj lehetett az összeg - írja a Progresszív blog a német és a magyar cég vezéréreinek írt nyílt levelében.

A szerző emlékeztet arra, hogy több jel is kétségessé teszi azt a hivatalos cáfolatot, hogy az Origo főszerkesztőjét nem kormányzati nyomásra váltották le. Ráadásul a közvélekedést erősíti, hogy Lázár János miniszterjelöltként bizottsági meghallgatásán azt mondta, hogy a kormány "átfogó vidékfejlesztési informatikai fejlesztést tervez minden háztartásba a Deutsche Telekommal közösen, 300 milliárd forint értékben, a korábban kötött stratégiai megállapodás értelmében".
Nem hallatszik az égig

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt, a Deutsche Telekom leányvállalata. A nyílt levél szerzője ennek kapcsán felteszi a kérdést, mi is ez a 300 milliárd forint: zsebpénz vagy vérdíj? Zsebpénz a német anyavállalatnak, de nem a magyar leányának, amelynek több évre elosztva is komoly többletbevételt jelenthet. "Ezért a ,,vérdíjért" már érdemes beáldozni némi információs szabadságot, gondolhatta a magyar menedzsment..."

Egy kis súlyú leányvállalatnál történt személycsere ,,nem hallatszik az égig", a cégcsoport legfelső vezetéséig. Ám ez a cégcsoportszinten szinte jelentéktelen leányvállalat üzemelteti az egyik magyar független médiát, az Origo.hu-t. Ami egy sok milliárd eurós nemzetközi nagyvállalat szintjén ,,semmiség", az bizony a mai Magyarországon fontos demokratikus fórum.

Manapság, amikor az egész európai közvélemény tud arról, ami demokratizmus terén Magyarországon folyik, egy ilyen személycsere, függetlenül annak tényleges okától, mindenképpen rossz üzenet Európa ,,demokratikus nagyhatalmának", Németországnak egyik meghatározó nagyvállalata felől. További részletek itt!
Deutsche Telekom: Ez az Origo belső ügye

"A Deutsche Telekom számára a sajtó- és szólásszabadság elidegeníthetetlen alapjog, amely semmilyen módon nem kérdőjelezhető meg. Az Origo a Magyar Telekom tulajdonában van, és függetlenül dolgozik. Az ottani személyzeti változások a belső átalakítás következményei, amelyekre a Deutsche Telekom semmikor semmilyen befolyást nem gyakorolt. Ez az Origo belső ügye" - válaszolta a Deutsche Telekom egy német blog megkeresésére.

Idén februárban partnerségi együttműködési megállapodást kötött Magyarország digitális fejlesztése érdekében a kormány és a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó Magyar Telekom. A dokumentumban foglaltak szerint a Magyar Telekom szándéka az, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű szélessávú internet mielőbbi hazai elérhetőségét.

A nyílt levél egyik címzettje, Timotheus Höttges akkor azt mondta, hogy üdvözli a virágzó Digitális Magyarországért kötött stratégiai partnerség céljait. A kormánnyal azért fognak össze, hogy 2018-ra minden háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet. "Ennek eredményeként Magyarország idő előtt teljesítheti az Európai Unió Digitális Menetrendjében 2020-ra kitűzött célokat és a mintaként szolgálhat a többi tagállam számára."
Hangfelvétel a kirúgásról

http://blog.atlatszo.hu/2014/06/itt-az-origo-szerkesztosegi-ertekezletenek-hangfe lvetele/

Szerdán az Átlátszó.hu közzétette azt a hangfelvételt, amelyből kiderül, hogy a június 3-ai szerkesztőségi értekezleten Vaszily Miklós, a cég vezetője hogyan bizonygatta a hitetlenkedő újságíróknak, hogy a döntés valóban közös megegyezéssel született, semmilyen politikai nyomás nem játszott közre benne, és egyáltalán nincsen köze az Origo.hu Lázár Jánosról közölt cikkeihez.

"Nem kell olyanokat beleképzelni ebbe a sztoriba, ami nincs" - fakadt ki az értekezlet végén Vaszily, miután az újságírók már kissé indulatosan nem voltak hajlandóak elfogadni az integrált tartalomfejlesztési stratégiáról szóló mellébeszélést, rendre visszatértek a "mi történt" alapkérdésére, vagy éppen a felmondási lehetőségekről érdeklődtek.

A kiadó kedden vált meg az Origo főszerkesztőjétől, a háttérben sokan politikai akaratot sejtenek. Érzékenyen érinthette Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy az Origo megírta: Lázár Jánosnak hét nap alatt kétmillió forintos hotelszámlát sikerült összehoznia egy munkatársával.

Még kedd este tüntetést szerveztek az Origóért és a sajtószabadságért. Sáling Gergő a Hír24 kérdésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy politikai okok állnak menesztése mögött. Pedig Lázár János is tőle várja, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba.

http://www.hir24.hu/belfold/2014/06/05/300-milliardert-aldozhattak-be-az-origo-fo szerkesztojet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Családmodell erőtartalék módra: egyszerre támadtak a tesvíre
  2014-06-05 19:55:32, csütörtök
 
  Családmodell erőtartalék módra: egyszerre támadtak a tesvírek
2014. június 05. 12:46
Hunhír.info

Egy "testvérpár "került összetűzésbe egy buszmegállóban egy házaspárral. A szóváltás után verekedés következett, a garázdaságnak a rendőrök vetettek véget. A polkorrekt tudósítás helyett a lényeg: megtámadtak egy házaspárt a cigányok, akik egyből ütöttek is.

Garázdaság miatt indítottak eljárást egy jutai testvérpár ellen, akik szóváltásba kerültek egy házaspárral a kaposfüredi buszfordulóban, majd egyikőjük ököllel állon és fejen ütötte házaspár férfi tagját. A helyszínre érkező rendőröknek meg kellett akadályozniuk az esetleges további verekedés, mert hiába értek a buszmegállóhoz, a bántalmazó testvére is agresszív magatartást tanúsított.

A 18 éves H. Szilvesztert és testvérét a 24 éves H. Józsefet az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. Aztán szépen mennek hatza, mert a garázda házaspár akarta összeverni a tesvíreket, mert nem tetszett nekik a bőrszínük.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75773
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 465 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.