Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kohut Katalin: Mit tehetünk a gyerek érdekében?
  2014-06-06 23:19:56, péntek
 
 

Szívesen emlékezünk az igazi nagybetűs tanárokra, akik egy életre megtanították nekünk a magyar nyelv, írás, számolás alapjait. Kiemelkedő helyet foglalnak el szívünkben a lelkiismeretesek, soha nem felejtjük el őket. Nekünk még vannak szép emlékeink, de vajon így vannak-e ezzel a mai gyerekek is?

Az egyik kislány két napja duzzog, tegnap nem akart iskolába menni, mert a már nyugdíj előtt álló tanárnő nem adta le a tananyagot, egyszerűen közölte velük, hogy hatvan oldalt tanuljanak meg, mert abból lesz dolgozat írás. A környezetvédelem nem olyan, mint a számtan, kémia és fizika, ahonnan egyetlen órát sem lehet mulasztani, át lehet rágni magát a gyereknek az anyagon, de lehetnek benne olyan részek, melyeket meg kell magyarázni, meg kellett volna. A szülők azzal reagálnak, hogy jön majd a gimnázium, s egyetem, ott is egyszerűen közlik majd, hogy hány oldalt kell átvenni, sajnos az iskolák ma inkább öntanulásra rendezkedtek be, önszorgalomra építenek. Hiába a szorgalom viszont, ha van olyan rész, amit nem ért a gyerek, azt el kellene magyarázni. Mégsem járja, hogy mindenki korrepetáló tanárt fogadjon, mert a tanár az iskolában nem magyarázza meg az anyagot. Vagyis nem helyes a szülői reagálás oly' módon, hogy majd lesznek nehezebb anyagok is, amit maguktól kell megtanulniuk. Azért van a tanár, hogy elmagyarázza, ezért választotta ezt a hivatást, hogy gyerekeket oktasson, lelkiismeretesen, ahogyan ez illik és szükséges. Még felsőbb iskolákban is van konzultáció, amikor megbeszélhetik a tanárral, mit nem értenek, erről szólnak ezek az órák. Általános iskolában érthetetlen a tananyag nem leadása azért, mert a tanárnő az órákon a saját életét meséli. Sajnos sok ilyen tanár volt és lehet mostanában is. Megkeseríti a szorgalmas gyermekek életét az iskolában, odáig fajulhat a nem értése az anyagnak, hogy a gyerek dolgozat írás napján nem akar iskolába menni, a végén már nem szereti az iskolát magát sem. A szülők felelőssége itt kezdődik. Fel kell hívni a tanár figyelmét arra, hogy az órák arról szólnak, hogy amit nem értenek a gyerekek - ha már maguktól kell, hogy tanuljanak -, azt megmagyarázzák nekik. Azt hiszem, ez jogos elvárása nemcsak a szülőknek, gyerekeknek, hanem az iskolának is, ahol tanítanak, mert a rossz híre a tanároknak hamar szárnyra kel. Nincs értelme létrehozni a gyerekekben az ellenkezést az iskolai módszerekkel szemben már általánosban.

Mást nem tehetünk, beszélnünk kell a tanárral, hatni rá, hogy adja le az anyagot rendesen, s otthon is segíteni a meg nem értett részek elmagyarázásával. Ehhez szükséges a gyermek és szülő jó kapcsolata, a naponkénti iskolai dolgok megbeszélésével. Egyetlen meg nem értett példa már az egész éves tanulmányt befolyásolhatja, ez év végi vizsgakor derül ki, hogy hiányos a tudás.

Hassunk oda a gyerekeink védelmében figyelem felhívással akár, hogy a szorgalmas gyermekeinkből ne váljon nemtörődöm, gyenge tanuló!

2014. június 5.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
A börtön város ember gyilkosságból él jólétben
  2014-06-06 17:27:33, péntek
 
  Ma ketten is megsértettek azzal, hogy fogyókúráznom kellene. Hogyan is mondanám el, hogy Zoltán Erika médiájának elmeosztálya puffaszt, a II-es elme állata bennem van, egyre nőnek bennem az állatok, mint a struma Sátánként a nyakamban és gondolkozásom megbénította, mellette vannak a szőkék elmeosztályának csapásai gondolkozási nehézségük miatt. Most már ők a híresek-nevesek nemi csapásként az egész országban Gábor Zsazsa óta.

Heilig Gábor pár éve ismételte, hogy elmebetegsége, állandó vigyorgása miatt apa első házasságából született Gyurit tönkretették, összezúzták, nyomorba döntötték, Gyuri vigyorgására a nyolcvanas években figyeltem fel, ugyanolyan az arca is, belőle van Heilig Gábor létrehozva.

Valamennyi magyar együttest az alapján állították, fel, ahogyan minket gyilkoltak névtáruk és együttesek nevei szerint, ez ismétlésben a fenyő kislány gyilkossága Erdélynek a Feketevonat cigányságával az Észak-Magyarország rajzain és írásain való végig menésével az összes írásommal együtt a cigánytelepének borsodiaknak.

Én rasszista vagyok, amiért leírom, hogy születésem óta Vekkerdi cigányság kezdetével rajtam emelték fel kelet népét a cigánysággal együtt emberré a világ nemesei és médiája mellett, valamennyi pusztai országával Borsodnak. A 666 cigányságának saját emberjogi bizottságaik is vannak,amin nevettek 2001-ben már, amikor külföldre juttatták őket. Éppen Balog Edgár vastrágya Keletes miskolci meghalt költő írását hajtották végre, mely szerint a cigányokkal evett egy fazékból és tele volt minden a levegőben baktériummal, ezért a cigányok szalvéta nélkül adták az ennivalót nekem a Nyírő Gyula zsidó kórházban 2001-ben, miközben mentek végig az összes elmével a vastrágya és főnix 666 dalain, énekelték nekem, hogy Mindenki másképp csinálja.
Miért kellett felvenniük a 666 cigányainak a lírai karám zöld írótollas teremtőinek a nevét és a filmszereplők neveit, valamennyi könyv ismétléséhez a börtönnek, amit rajtunk végrehajtottak a neveiket, mint Oláh Ibolya Fejezetek a szexualitás történetében könyvet jelenti a menhellyel születésem óta.

Ida a börtönből már ismétlésben is túszként való idehozatalom óta és gyalázata közben a börtönnek és Rákóczi térnek ma meséli, hogy húsz éve megszünt a munkahelye, nem találtak nála betegséget, ezért dr. Vaszily Mária ember áldozó börtön pszichiáter a Sokféle nevek magyarázatából elmeosztályával együtt a börtönből eredőket lerokkantosította Jakabokkal, mindenféle ember gyilkosságból megtartott börtön képviselettel együtt, mivel ezekkel kezdtek születésemkor a kiliáni téglalakásaival a Benedek utcának, mindegyiket így vitték el a bányászokkal együtt, valamennyi városával, falvával a megyének, az elvittekkel, elköltözöttek együtt. A Farkasok azóta a világ minden részén új vastrágya honfoglalást hajtanak végre.
Vicces könyvben kiadták, hogy a Farkas név azelőtt nem létezett. Most döbbentem fedezem fel, hogy a borsodiak között mennyi felvett nevű van még a régi apokaliptikus csapások mellett.

Idát dr. Vaszily Mária depreszióval húsz évre lerokkantosította, mivel egészséges volt a hatalmas rokkantsági nyugdíja mellett dolgozott, így ment nyugdíjba, most kapja hozzá az özvegyi nyugdíjat. Én nem tudok a városból elmenni, mert a Maria Duval asztrológiáját 1992. óta ismétlik, hogy nekem kellett volna egyedül elmennem, ezért legyilkoltak többszörösen, a város szétment a világ minden részébe. Ida egyszer németben, egyszer Pesten van, utazgat totál egészségesen, hatalmas jó kedvvel, hatalmas nyugdíj mellett, de ugyanígy vannak ellátva a nyolcvan éven felüli börtön csapások és Rákóczi tere is Romániának, rima Jeruzsálemnek, akik maguk helyett engem támadtak meg húsz évvel ezelőtt. Mindegyik diplomás már nyugdíjba vonult börtön nép és vasfüggönyös ember gyilkosságból él hetven éve. Varga vasfüggönyös őrház sorompós bibliai apokalipszise szerint a határlezáráskor egyedül nekem kellett volna külföldre mennem, én nem voltam csapás.

Mulatnak, táncikálnak, élik a világukat. Páran megbolondultak az ember áldozás miatt, mint a kiliáni Benedek utca 17. szám alatti táncosnő, aki megismerkedésünk után meg is halt. Férje nemi szervére piros masnit kötött. Ez a mozzanat ismerős volt, mivel a bátyám nemi szervére kötöttek anyámék masnit kiskorában, amit én szégyenkezve néztem az ablakon át. Így lepleződnek le az áldozásaik a börtön bűnözőknek a Szörnyeteg koporsójával, amelyik népét az Időjelek születésemkor nálam Medúza zeneszerzővel kezdett testenyészeteivel megbüntetni nem lehet, rajzból születtek, mint Deák Bill Gyula ember gyilkos a Feketebárány és többi együttessel együtt.

Ágotainé Jakab Jutka késsel támadt férjére, ami miatt az elme 1986-ban engem támadott meg, ekkor kaptam idegösszeroppanást, mert mentek végig a cigányság és kelet felemelői a Pszichografológián és elmebetegségein, mint a menhelyiek cigarettáján Unió kezdettel.

Mit nekünk a zene, hogy is beszélhetnék arról, hogy a Jézus Krisztus szupersztár itt nőiesítve van Istálló-Jézus kezdettel, a római egyház hallgat az összes börtön feszületről, a bábkirályokról, amiket megmentettek.

Hogy is mondhatnám el, hogy az Operaház fantomja 1986-os kiadása nem véletlen, ekkor került a nyakamba Ádám és Éva Sátánja Csernobilkor, s hogy az 1976-os Evita miskolci berendezésű történelem az én főszereplésemmel, melyet a II-es elmeosztálya Miskolcnak Madonnával ismételt 1997-ben? Hogy a Hair lényegében már a skizoprenek háborújaként került megrendezése a nyolcvanas években a 666 által.

Soha nem lesz ennek vége, évek óta pakolnak tele még a csonkítás és pufffasztás, betegségei mellett a két elmeosztálynak anyajegyekkel, kinövésekkel, mert két szépségjegy volt rajtam. Nem lehet visszahozni egyetlen életemet, sem ismételni, meg nem történtté tenni, hogy embereket nyilvánítottak elmebeteggé az elmeosztályok apokaliptikus szereplői maguk helyett, hogy ezek így harcolnak. 56 éve kezdődött a Kékes televízióval.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Új Idők új dalai
  2014-06-06 07:09:45, péntek
 
 

Az operettekkel kezdeném a bemutatását az ária utáni könnyebb műfajok dal-történetének.

A operett daljáték jellegű mű, jelentése lényegében operácska lenne, mivel színpadi dramaturgiás elemekkel, párbeszédekkel előadott táncos, daljátékos darabok romantikus, szórakoztató történetekkel.

Első operettnek Hervé Don Quijote és Sancho Panza című művét tekintik. Az első nagy operett író Offenbach volt pariodisztikus darabjaival.
Az első igazi nagy operettje az Orfeusz az alvilágban, melyből mai napig sikert arat különösen a franciáknál a kánkános jelenet, melyet ezen a videón be is mutatok:

http://www.youtube.com/watch?v=U8CtYyBnqvc

Az operett központja Bécs volt, melynek fénykorát elsősorban Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjei jelentettek. Kálmán Imre első műve a Tatárjárás volt budapesti bemutatóval. Említésre méltó operett műfajtól kissé eltérve a Csárdáskirálynő, melyből itt láthatnak részletet Honthy Hanna előadásában:

http://www.youtube.com/watch?v=Bh_bv_jo_6k

Lehár Víg özvegy című operettje Amerikában a Brodwayn is fogalom lett. Házy Erzsébet előadásában Udvardy Tiborral választottam a híres Kettőst:

http://www.youtube.com/watch?v=QapQeOhZPUo

Híres zeneszerzők voltak még Karl Milliöcker, aki a Koldusdiákot is szerezte és Johann Strauss, akit Jókai egyik regénye ihlette a Cigánybáró megalkotásánál, de híres műve még a Denevér is, ebből hallhatnak most egy részletet, a Denevér nyitányt:

http://www.youtube.com/watch?v=aasnMPkbRo8




Második témának a musicalt választottam, melynek őse a daljáték és az operett. A musical egyesíti magában a zene, a tánc és a színpadi dramaturgiai elemeket, akár az operett, de népszerűségét a szívhez szóló dallamok titkában kell keresni. A musicalt gyakran az modern kor operájának nevezik. Ízig-vérig amerikai műfaj, egyenesen a Brodwayról.

Gershwin megalkotta az első igazi jazz musicaleket. Ilyen volt a Porgy & Bett.
Leanord Bernstein és Stephen Sondheim West Side Storyja 1957-ben újabb hatalmas sikert jelentett musical műfajban. Ez számított az első igazi modern musicalnek. A vad zenére épülő táncos darabok igazán csak a film rendezőjének és alkotóinak, szereplőinek hozták meg a sikert, Bernstein neve alig hangzott el. Az America videót osztom meg Önökkel:

http://www.youtube.com/watch?v=Qy6wo2wpT2k

Andrew Llioyd Webber Evitája hozta meg a sikert ezt követően 1976-ban a latin elemekkel ötvözött Evitával, melyből egy részletet megosztok Önökkel:

http://www.youtube.com/watch?v=r8orWom8RxQ

Korszakalkotó Webber mű a Jézus utolsó napjait bemutató Jézus Krisztus szupersztár rockmusical. Ezt felülmúlni a szerző az Operaház fantomjával tudta 1986-ban. Ez a jelenleg legtöbbet játszott musical szerte a világon.
Egyik híres betétdalát mutatom be Önöknek:

https://www.youtube.com/watch?v=Ej1zMxbhOO0&list=FL_Ux26X42jDY3WWhhVyIuAQ& ;index=6

Filmzene harmadik témaköröm még a némafilmek idején kezdődött. Kezdetben zongoraszó kísérte a filmeket. A zene az érzékszervekre hat, nélküle élvezhetetlen lenne a film.
Warner Bross forradalmasította elsőként Amerikában a filmzenét, fonográfon rögzítette a filmzenét. Az 1920-as évek végére az amerikai mozik fele részben majdnem már hangos filmeket vetítettek. Néhány filmzeneszerző: Charlie Chaplin, Irving Berlin, George Gershwin, Cole Porter, Richard Rodgers, Wolfgand Korngold, az egyik legnagyobb hatalmas érzelmi kihatással.
A Némafilm című film zenéjét hoztam el Önöknek a nyolcvanas évekből, mert a régi zongora kezdetet sajnos nem leltem meg:

https://www.youtube.com/watch?v=rLCqvyhYmHs

A sanzon francia eredetű daltipus műfaját, mely főleg kabarékban tűnt fel két híresség említésével mutatom be. Edith Piaf, akinek Piaf nevét felfedezője adta veréb jelentéssel. Nagy szegénységből indult, bárokban lépett fel, majd felfigyeltek a vékonyka, kis termetű énekesnő hangjára szinte az egész világon. Yves Montand francia férfi eszményként orosz bevándorló családból tűnt fel saját dalaival. Énekelt a lyoni takácsokról, párizsi sugárutakról, francia partizánokról. Edith Piaff egyik híres sanzonját osztom meg Önökkel:

https://www.youtube.com/watch?v=bGoM7hqWU0Y&feature=kp

Az utolsó új idők új dala a jazz, másképpen dzsessz műfaját öleli át. Bluesként is emlegetik kicsit borongós lelkivilágú zeneként. Amerikában kialakult műfaj, gyakran improvizálnak, kérdés-feleletnek nevezték el az ilyen dalokat. A valóság ábrázolásától kezdve a lélek benső bemutatásáig minden megtalálható a dzsesszben. Híres zenetudósok szerint ez az a műfaj, amit a négerek találtak ki közlési módként. Átgyűrűzött ide a negyvenes, ötvenes években a jazz, majd elterjedt hazánkban is, de igazi otthona mindig Amerika lesz, bár itt is fellelhetőek a blues zene kedvelői. Aki igazi kikapcsolódásra vágyik, kellemes estét szeretne eltölteni relaxációs, megnyugtató zenével, hallgasson dzsesszt! Gerswin Kék rapszódiáját itt hallhatják:

http://www.kultura-muveszet.hu/zene/jazz-ragtime-es-hasonlok/george-gershwin-kek- rapszodia-budapest-saxophone-quartet.html

Hatalmas blues zeneszerzői tábor közül egy szerzőt emelek ki, Louis Armstrongot, akinek a Milyen szép a világ magyar jelentésű dalát itt hallhatják:

https://www.youtube.com/watch?v=E2VCwBzGdPM

Remélem, hogy a pár videóval és korszakalkotó zeneszerzőkkel készített rövid bemutatóm elnyerte tetszésüket és szívesen visszatérnek ide olvasgatni!

Nagyon jó szórakozást kívánok!

2004. június 5.














 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Piszkos tánc filmajánló
  2014-06-06 07:07:30, péntek
 
  Kohut Katalin: Piszkos tánc (1987) - Filmajánló

Amerikai magyarul beszélő táncos romantikus film - 100 perces

Rendező:
Emile Ardolino

Színészek:
Jennifer Grey (Frances `Baby` Houseman)
Patrick Swayze (Johnny Castle)
Jerry Orbach (Dr. Jake Houseman)
Cynthia Rhodes (Penny Johnson)
Jack Weston (Max Kellerman)
Wayne Knight (Stan)
Kelly Bishop (Marjorie Houseman)

Baby családjával 1963. nyarán Kennedy elnök meggyilkolása előtt, a Beatles kezdetekor a Kellerner fogadóban nyaralt a hegyen, egy tó partján.
A fogadóban ingyenes táncoktatás történt, Patrick az egyik tánctanár volt. Baby hamar felfigyelt a két tánctanárra. Patrick rocktáncos volt azelőtt. Most megalázó helyzetekbe került, idős hölgyekhez fogadták fel a férjek némi pénzjuttatásért ,,vigasztalni, szórakoztatni" őket. Patrick azt gondolta magáról, hogy ő ebből a helyzetből már soha nem fog kitörni, elfogadta a méltánytalanságot.

Baby táncolni tanult, de első pillanatban megtetszett neki az izmos, jóképű fiú, Patrick, akinek a társán, Pennyn titkos abortuszt hajtottak végre. Baby kérte a műtétre a pénzt apjától, aki arra tanította, hogy mindig segíteni kell másokon. - Van aki számít, van, aki nem! - felelte a lányt teherbe ejtő gazdag fiú, Roby. Baby ment el fellépni a fiúval egy másik hotelbe a mambo betanult táncot előadni. Aznap este válságosra fordult Penny állapota, Hauseman doktorért, apjáért szaladt Baby. Patrick köszönetet szeretett volna mondani, nyújtotta kezét a doktornak, de az nem fogadta el, azt hitte, az ő gyerekét vetette el barátnője, nem vállal felelősséget tetteiért - afféle könnyelmű fickónak könyvelte el. Lányát eltiltotta tőle.

Baby szerelmes lett, Patrick viszonozta az érzéseit. Együtt töltötték az éjszakát. Ugyanabban az időben ellopták az egyik vendég pénztárcáját. Patrick lett a gyanúsított, de Baby igazolta. A lány szembeszállt apjával is, elmagyarázva neki, hogy ő is hazudott,mert azt mondta, mindenki egyforma és esélyt kell adni mindenkinek, de ha csak olyanok, mint ő. Patrickot Baby alibije ellenére kitették a munkahelyéről.

Mi lesz a két szerelmes sorsa, megenyhül-e Baby apja? Megtudhatják mindezt, ha megnézik ezt a csodálatos táncos filmet, melynek a végén igazi csattanó várható.

A filmet itt tekinthetik meg:

http://www.magyarvagyok.com/videok/28-Film/81984-Dirty-Dancing-Piszkos-tanc.html



Nagyon jó szórakozást kívánok!

 
 
0 komment , kategória:  Filmajánló  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 796 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 579
  • e Hónap: 6820
  • e Év: 59086
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.