Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Aladin pupos teve született Pécsen a cirkuszba
  2014-06-08 18:55:00, vasárnap
 
  A cirkusz társulata a kis jövevényt Aladdinnak nevezte el.
Újabb taggal bővült a Pécsett tartózkodó Hungária Nagycirkusz társulata. A 14 éves Leila névre hallgató púpos teve hölgy életet adott kicsinyének. A púpos teve bébi pénteken született 15:10 perckor. A cirkusz társulata Aladinnak nevezte el - írja a bama.hu. Az újszülött teve június 9-ig látható Pécsett, a Budai vámnál található nagyáruház mellett.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Barátaimnak pünkösdre
  2014-06-08 18:48:51, vasárnap
 
  Kedves Barátnőim
Köszönöm szépen a csodás pünkösdi ajándékokat.
és hogy régi jó barátom vagy

.
Üdvözlégy, Mária videó Link
...... ........


,,Piros pünkösd napján, mikor gyümölcs érik,
életed kalászát, angyalszemek nézik.
Ezüstös harmatot csorgatnak tövére,
hogy termése nőjön, s vihar ki ne tépje.

Piros pünkösd napján, az Úr keres téged,
zúgó szelek szárnyán, Lelkét küldi néked.
Fogadd szeretettel, a mennyei lángot,
növeljen szívedben, hitet, boldogságot."
/Piován Győző/
...... .....


...... ..........Mészely József: Pünkösdi kívánság
Engedd te is szeretettel
szívedbe a pünkösdi lángot,
melengessen sötétlő kamráiban is
reményt és boldogságot!

Engedd, hogy tebenned is
mértékké nőhessen a becsület,
nevedben ne ölhessen semmi jót
a kapzsiságtól habzó gyűlölet!

Engedd, hogy életté teljesüljön
a semmibe vett, meggyalázott élet,
Tündérországnak ne csak szivárványa
de minden jósága glóriázza e földet!
2014 évben a Csíksomlyói búcsú
...... ........... .........


Baráti ölelésem,


 
 
1 komment , kategória:  Pünkösd  
Pünkösdi videó dalok
  2014-06-08 18:46:42, vasárnap
 
  St Martin - Halleluja videó Link

Sillye Jenő: Pünkösd videó Link

Mária, Mária, szép virágszál videó Link

Üdvözlégy, Mária videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Duna TV pünkösdi videói.
  2014-06-08 18:24:46, vasárnap
 
  Klikk a linkre Link
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Kiss Benedek: Pünkösd havában
  2014-06-08 17:48:21, vasárnap
 
  /Pné Szabó Máriától kaptam/

.......


Virágaival eljött pünkösd,
kihajtott az öreg diófa.
Egy éve már, hogy újra élek,
de mintha élnék századok óta.

Pók ereszkedik le egy ágról,
és most nem hoz balhiedelmet.
A levélrések közt vastag sugárban
osztja a Nap az áldást, kegyelmet.

Megizmosodnak majd a hajtások,
s mint tej a tőgyből, szűrődik a fény,
s megterít hűssel a diófa alja,
mikorra megkondul a dél.

S zokog lelkem a boldogságtól,
mert a diók zöld gömbjei
úgy hullámzanak a fejem fölött,
mint egy galaxis csillagai.
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Pünkösd vasárnap
  2014-06-08 17:21:23, vasárnap
 
  Amikor a hét első napján (Húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett és így szólt hozzájuk: ,,Békesség nektek!" Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: ,,Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: ,,Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot."
Jn 20,19-23

Megújulást hozó Szentlélek
Megérett ez a világ a pusztulásra - fordul hozzám a postán sorban állás közben egy idős néni. Elégedetlensége okáról kérdezvén őt, mindjárt sorolni kezdi mindazokat a negatív eseményeket, amelyekkel az elmúlt napokban személyesen vagy a híradásokban találkozott: a fia hónapok óta nem talál munkahelyet, valahol az országban félholtra vertek egy embert saját házában néhány száz forintért, emelték a kenyér árát és így tovább. A végén pedig megerősítésként megismétli: Megérett ez a világ a pusztulásra.
Szavain elgondolva én másként fogalmaznék: Megérett a világ a változásra. Kétségtelen, vannak negatív jelenségek. Sokan önző módon csak önmagukért élnek, dolgoznak. A fiatalok számára a szórakozás vágya elnyomja a tanulás és lelki fejlődés vágyát. Előtérbe kerültek olyan irányzatok, amelyek nem tisztelik az emberi élet kezdetét és végét. A társadalmi igazságtalanság miatt egyre nő a gazdagok és szegények közti távolság. A gazdasági fejlődés háttérbe szorítja a környezet, az emberi élettér védelmét. A demokráciának nevezett társadalmi modell sok szempontból csődöt mondott a ,,globálisnak" nevezett értékek túlzott hangoztatása miatt. A béke világméretű hirdetése mögött háborúk és polgárháborúk dúlnak. A pénzvilág - túlterjeszkedve a gazdaság területén - tért hódít a tudomány, a művészet és a sport világában. Az emberek közti kapcsolatokban természetellenes formák kerülnek előtérbe. A becsületes munka helyett az ügyeskedés és a versengés előnyt élvez. És mindenütt érezzük, hogy az ember elveszik a felfordult világban. Igen, megérett a világ a változásra. Valóban megérett a világ a megújulásra, mégpedig olyanra, amely az embert szolgálja.
Honnan, kitől várhatjuk ezt? Honnan, kitől jöhet olyan tartós megújulás, amely nem lesz kártékony az ember számára, hanem valóban testi és lelki fejlődését szolgálja? Honnan, kitől jöhet olyan újjászületés, amelynek alapja az igazságosság, a szeretet és a béke? A történelem igazolja, hogy az ember nem képes megvédeni magát önmagától. Szent II. János Pál pápa több írásában és beszédében állította egymással szembe a ,,halál kultúráját" és az ,,élet kultúráját" (például Az élet evangéliuma kezdetű, 1995-ben megjelent enciklika). A pápa az előbbi alatt azokat az emberi élettel tudatosan szembeforduló rendszereket, folyamatokat értette, amelyek különféle programokkal és tudományosnak nevezett módszerekkel támadják az életet és az élethez való jogot. A ,,halál kultúrájának" képviselői törvényes hátteret teremtenek életellenes magatartásukhoz, s ezzel megtagadják azt, hogy Isten az élet és a halál Ura. Rossz, erkölcsileg helytelen, bűnös kezdeményezések ezek az ember részéről.
Ezzel szemben az Egyház elismeri Isten hatalmát az élettel kapcsolatban. Tiszteletben tartja Isten szándékát az emberi élettel, annak kezdetével és befejezésével kapcsolatban. Elfogadni Isten rendjét és értékeit, ez az élet kultúrája. Az ember és a világ számára megújulást, újjászületést a Szentlélek hozhat. Ő tanít meg bennünket az igazságra és az igaz értékekre. Ő ismerteti meg velünk, hogy mi a jó és mi a rossz. Ő ad nekünk erőt, hogy elutasítsuk a rosszat és minden élethelyzetben a jót válasszuk. A Szentlélek mutatja meg életünk célját, értelmét: Istent keresni és megtalálni, a szeretetet keresni és megtalálni Istenben. Hozzon számunkra Istenben való megújulást a pünkösdi Szentlélek!
ˆ Horváth István Sándor atya

Imádság
Urunk, Jézus! Te az utolsó vacsorán megígérted tanítványaidnak, hogy távozásod után elküldöd az Atyától a Vigasztalót, az Igazság Lelkét, s ez az ígéret a feltámadásod utáni ötvenedik napon, pünkösdkor teljesedett be. A Szentlélek eljövetele egykor megújulást hozott. Küldd el nekünk is Lelkedet, hogy az élet tiszteletére, megbecsülésére, megóvására tanítson minket! Jöjj el, Szentlélek, Urunk és éltetőnk! Segíts minket az élet igéjének hirdetésében!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 3406 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.