Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A 3 éves aki emlékszik előző életére!
  2014-07-01 20:08:00, kedd
 
  Az univerzum tele van rejtélyekkel, amelyek kihívást jelentenek jelenlegi ismereteink számára. Vannak olyan kölönös jelenségek, melyek arra ösztönzik a képzeletet, hogy olyan dolgokra is nyitottá váljon, melynek lehetőségéről korábban sohasem álmodott. Vajon igazak lehetnek? Mindenki maga dönti el.




Link

Egy 3 éves fiú a Golán-fennsík régióban, közel a szíriai és izraeli határhoz azt mondja, hogy előző életében egy fejszével ölték meg. Megmutatta a falu véneinek, hogy hol temette el a gyilkos a testét, ahol persze találtak egy férfi csontvázat. Azt is megmutatta nekik, hogy hol találják a gyilkos fegyvert, és az ásás után valóban találtak egy fejszét is.
Trutz Hardo német terapeuta a “A gyermek, aki korábban élt" című könyvében elmondja a fiú történetét, valamint más gyerekekét, akik ellenőrzött pontossággal emlékeznek korábbi életeikre. A fiú történetének tanúja volt Dr. Eli Lasch, aki leginkább az egészségügyi rendszer fejlesztéséről ismert, az 1960-as évek izraeli kormányában. Dr. Lasch, aki 2009 hunyt el, korábban Hardo-nak számolt be ezekről a megdöbbentő eseményekről.
A fiú a drúz etnikai csoporthoz tartozott, az ő kultúrájuk tényként fogadja el a reinkarnáció létezését. Történetének ennek ellenére akkora ereje volt, hogy még a közösségét is meglepte.
Egy hosszú, piros anyajeggyel a fején született. A drúzok hisznek benne, ahogy néhány más kultúrában is, hogy az anyajegyek kapcsolatosak a múltbeli élet haláleseteivel. Amikor a fiú elég idős volt ahhoz, hogy beszéljen, elmondta a családjának, hogy a fejét ért fejszecsapással ölték meg.
A véneknél szokás, hogy elvisznek egy három éves gyereket előző életének otthonába, ha emlékszik rá. A fiú ismerte a települést, ahol élt, így odamentek. Amikor odaértek a faluba, a fiú emlékezett előző életéből a nevére.
Egy helyi falubeli elmondta, hogy a férfi, akiről a fiú állította, hogy a reinkarnációja, négy évvel korábban tűnt el. A barátok és a család úgy gondolta, lehetséges, hogy ellenséges területre tévedt a közeli területen, ami néha előfordul.
A fiú emlékezett gyilkosának teljes nevére. Amikor szembesült ezzel az emberrel, az állítólagos gyilkos elsápadt, mondta el Hardo-nak Lasch, de nem ismerte be a gyilkosságot. A fiú ezután azt mondta a véneknek, hogy elvihetnék oda, ahol a holttestet eltemették. Pontosan azon a helyen egy férfi csontvázat találtak egy sérüléssel a fején, ami megfelelt a fiú anyajegyének. A gyilkos fegyvert, a fejszét is megtalálták.
Szembesülve ezzel a bizonyítékkel a gyilkos beismerte a bűncselekményt. Dr. Lash, az egyetlen nem drúz, aki az egész folyamat során jelen volt.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Kurkuma és gyömbér
  2014-07-01 20:04:27, kedd
 
 


Link

Egy érdekes cikk a kurkuma és gyömbér hatásáról: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Al Bundy
  2014-07-01 20:00:48, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Az új étkezési szabályok
  2014-07-01 19:59:51, kedd
 
  Só ügy

1. Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót. A magyar meséknek mindig komoly tanulságuk van!
2. A kecske imádja és nyalogatja a sót, ha teheti, megkeresi..
3. A marhák egészségéhez "marhasót" adnak a jó gazdák a takarmányhoz. (Ugye nem gondoljuk, hogyha az állatoknak szükségük van a sóra, akkor az ember képes nélküle egészségesen élni?)
4. A királyok régen ügyeltek rá, hogy az országban, ha csak lehet, legyen egy sóbánya. Ha nem volt, akkor az országnak ügyesen kellett lavíroznia, hogy mindig meg legyen a szükséges mennyiség, hiszen

A SÓ AZ ÉLET.

Nagyon nehéz több évtizednyi agresszív agymosást helyretenni. Nem mennék bele összeesküvés elméletekbe, de sok mindent megmagyaráz, ha a dolgok mögé látunk és nem csak a felszínt nézegetjük.
A krónikus sóhiány először a vesét teszi tönkre szépen csendben, fájdalommentesen. Utána jön a szív és érrendszer, majd a többi szerv, leggyakrabban a II. cukor betegség.
A szervezet igyekszik tolerálni egy ideig, ha mi rosszul bánunk vele. Ide sorolom a sok műételt a rengeteg adalékanyaggal, kivont, liofilizált, módosított stb. alkotóelemmel, amivel szervezetünk évtízezredek alatt sem találkozott, így idegenként, ellenségként, feldolgozhatatlanként kezeli. De a só elengedhetetlen az egészséges élethez és nem adjuk meg neki kellő mennyiségben.
A legfrissebb kutatások is bizonyítják, hogy nem lehet annyira sok sót enni, hogy ez okozzon problémát pl. magas vérnyomást. Ez egy téveszme.
Sajnos nagyon sok orvos sem néz utána a kutatásoknak, csak elfogadja, amit sulykolnak.
Ha elővenné az egyetemi tankönyveit megtalálná benne, hogy ideális esetben a szervezetben a NaCL (só) és a KCL (kálium) aránya 30:1-hez kell legyen. Intelligens szervezetünk a végsőkig védi az életet, ezért szinte a halál pillanatáig igyekszik a vérben fenntartani ezt az arány. Nem véletlen, hogy a Ringer oldat is ezt tartalmazza, illetve - ha jók az értesüléseim - a legutóbbi időkig, mert 1-2 éve megváltoztatták az arányt benne, akárcsak a laborleleteknél a tól-ig referencia értéket, ami sajnos igen rossz irányba viszi el a dolgot. Ideális esetben a szervezetben 142 mol/l kell legyen a NaCl, azaz a nátriumklorid (só) mennyisége. A legtöbb magyar ember ezzel sajnos nem "büszkélkedhet". "Áldásos" következménye a hibás reklámnak.
Pedig ha egy egészséges embert, főként kisgyereket megfigyelsz, akit engednek a szülei úgy étkezni, ahogy ő kívánja, még a paradicsomot is megsózza. Miért is? Ja, hogy a paradicsomban magas a kálium szint és így helyreáll az egyensúly? Ki gondol közülünk erre?
Nagyszüleink egyszerűen tudták, hogy ezt vagy azt így kell enni pl. a paradicsomot sózni kell, a görögdinnyét zsíros kenyérrel kell enni (a vitaminok egy része zsírban oldódik), a szalonnát hagymával kell enni (a hagyma rendben tartja a koleszterin szintet) stb.
Nem tudták ők ennek tudományos magyarázatát, csak megszokták gyermekkorban, hogy mit mivel helyes együtt enni. Éltek is 90 feletti életkort és legtöbbször "ágyban párnák közt" végelgyengülésben haltak meg (hacsak nem volt háború pl.).
Hol vagyunk mi ettől, az én korosztályommal (59) tele vannak a rendelők. Alig vonszolják magukat, súlyos rendszerbetegségekkel küzdenek. Ki gondol rá, hogy hol rontották el, hol az alap hiba. S ma már így adjuk tovább, beteggé téve szeretett gyermekeinket, unokáinkat.
Egy magyar kórboncnok orvostól nemrégiben azt olvastam, hogy "amikor kezdtem a pályámat, alig találtam olyan embert, akinek a veséje beteg lett volna, manapság alig találok egészségeset...". Ő már csak tudja, ő a legjobb diagnoszta.
Ez teljesen egybevág azzal, hogy a 60-70-es években kezdték el a hadjáratot a só ellen. Manapság tiszta sóhoz is nehéz
hozzájutni. Szinte mindegyikben van "-", ami valamilyen káliumszármazékot jelent. S ez gyakran elképesztő mennyiséget tesz ki, pl. a Horváth Rozi féle só 30 %-a kálium. Tessék visszanézni, mit írtam, mi a helyes arány a szervezetben? 30:1 az NaCl és a KCl.
Így aztán nem csoda, hogy ennyire beteg a magyar ember.
Persze még sok oka van, de fizikai szinten bizony a só hiánynak előkelő a szerepe. (Összetett kérdés ez, belemehetnénk egyéni és csoport karmába is.., a helyes útról való letérésre, mely lelki betegségeket okoz és fizikailag is jelez, de most nem ez a téma.)
Egy saját tapasztalat:
Két éve hideg huzattól lebénult a fél arcom. Több, mint 10 éve nem voltam orvosnál, de mivel ezzel nem boldogultam az alternatív módszereimmel, kénytelen voltam elmenni. Úgy megörült nekem, hogy azonnal teljes kivizsgálásra küldött. A kardiológussal karöltve ki is derítették, hogy magas a vérnyomásom. 150-155 szisztolés értéket mértek, 65-80 közötti diasztolést és 45-56 közötti pulzust. No az utóbbi kettővel egyáltalán nem foglalkoztak, csak és kizárólag a szisztolés értékkel. A legfrissebb amerikai kutatások szerint akkor lehet magas vérnyomásról beszélni, ha a diasztolés érték tartósan 90 fölött van. Nálam szó sem volt ilyenről. Azonnal kaptam három gyógyszert, melyet "sajnos életem végéig szedni kell".
Mondanom sem kell, hogy mai napig bontatlanul ott van mindhárom a polcon. Az orvosi kommunikáció hatása alatt szinte zombiként én is kiváltottam. Jó tapasztalat volt ez arra, hogy sokan miért képtelenek jól működő alternatív módszert végigvinni...
Tehát végiggondoltam, hogy mit tudok, mit csinálok rosszul, mi a lelki ok, mit kell változtassak. Régóta halogattam, hogy jobban odafigyeljek a vízivásra és a sózásra. (Ötven évig éltem sószegény diétán, gyerekkori orvosi tanácsra, azt hiszem csak a gondolkodásomnak és az egyéb életmódomnak köszönhettem, hogy nem ültem én is a rendelői folyosón naphosszat.)

A lényeg:
Beosztottam a napi 2,5 liter vizet, és figyeltem rá, hogy amikor idő van, megigyam. Elhagytam a reggeli édes tésztát (túrós batyu, kakaós csiga, briós stb.) és áttértem a vajas, tejfölös vagy gabonakrémes rozskenyérre, melyet alaposan megsóztam és zöldséggel ettem, vagy rántottára, mivel lakto vega étrendet követek. 4 hónap alatt a vérnyomásom tartósan beállt 120-130 per 70-80 közé.

Egy angol orvos utána eredt a hirtelen szívhaláloknak, melyek elsősorban sportolók között voltak gyakoriak, ill. ennek volt nyoma. Azt találta, hogy minden esetben, ismétlem minden esetben felborult a szervezetben a NaCl:KCl arány. Ezek a sportolók (fiatal felnőttek és gyerekek) zömében vega étrendet követtek, sok szóját (a szójában baromi magas a kálium aránya, mi itt a Kárpát-medencében nem is ettünk szóját, de még az állatainknak sem adtunk) ettek, ittak, nagyon keveset sóztak és egy meccs vagy edzés után szomjukat nem sózott vízzel, hanem kólával oltották. Emlékezetes az a fiatal magyar focista esete, aki a feleségével és kicsi gyermekével élt kinn Görögországban és egy meccs után lenyomott egy flakon kólát, összeesett és meghalt. Diagnózis: szívmegállás. Nem megyek bele a részletekbe...
Tehát ha külföldre mész, hozzál sót, mindenfelé jó SÓT lehet kapni.
Budapesten a Herba házban lehet jó sót kapni.
Ja, még ide tüzöm a magyarországi új rendeletet...
Az új közétkeztetési szabályok
2014. 05. 03. 13:33
Megjelent a közétkeztetésről szóló, szeptember 1-től hatályos rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az
iskolai menzákon,
kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát.
Tilos lesz többek között a szénsavas vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény, és rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. Előírták továbbá, hogy a közétkeztetésben fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét. !!!!!!!!!!!!!
A Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által jegyzett jogszabály rögzíti az étrendtervezés szabályait, például, hogy egymást követő kétszer tíz élelmezési nap főétkezéseiben egy ételsor csak egy alkalommal fordulhat elő. Továbbá, hogy állati eredetű fehérjeforrást minden főétkezésnek, bölcsődei étkeztetés esetén az egyik kisétkezésnek is tartalmaznia kell, írja az MTI.
Részletesen leírja továbbá a különböző ellátások során biztosítandó étkezésekkel kapcsolatos követelményeket. E szerint a közétkeztető köteles egész napos ellátás esetén a korcsoportonkénti előírt energiaszükséglet 100 százalékát napi három fő- és két kisétkezéssel, bölcsődei étkeztetés esetén az előírt napi energiaszükséglet 75 százalékát napi két fő- és két kisétkezéssel biztosítani. Napi háromszori étkezésben az előírt napi energiaszükséglet 65 százalékát egy fő- és két kisétkeztetéssel, míg a napi egyszeri étkezés szolgáltatása esetén az előírt napi energiaszükséglet 35 százalékát egy ebéddel kell fedezni.




Link

A jogszabály értelmében egész napos étkeztetés esetén egy embernek biztosítandó: legalább fél liter tej vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumtartalmú tejtermék, négy adag zöldség - ide nem értve a burgonyát - vagy gyümölcs, ezekből legalább egy adag nyers formában, három adag gabona alapú élelmiszer, amiből legalább egy adagnak teljes kiőrlésűnek kell lennie. A napi háromszori étkezésben legalább 3 deciliter tej vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumtartalmú tejtermék, két adag zöldség - ide nem értve a burgonyát - vagy gyümölcs, ezekből legalább egy adag nyers formában, két adag gabona alapú élelmiszer - amiből legalább egy adagnak teljes kiőrlésűnek kell lennie - az előírt mennyiség.
A felhasználási előírások, korlátozások és tilalmak szerint az italként kínált tejhez nem adhatnak cukrot, és a tea is legfeljebb a "nyersanyag-kiszabati előírás" szerint megengedett mértékben tartalmazhat hozzáadott cukrot. A szükséges folyadék biztosítására étkezések között ivóvíz, illetve ásványvíz adható. A rendelet értelmében tejföl és tejszín kizárólag ételkészítéshez használható fel, bölcsődei étkeztetésben pedig nem adhatnak bő zsiradékban sült ételt. Mindemellett rögzítik azt is, hogy a tálalókonyhán nem adható az ételhez só, illetve cukor, továbbá hogy az étkezőasztalon só- és cukortartó nem helyezhető el.
A rendelet szerint a közétkeztetésben nem lehet felhasználni: sótartalmú ételport, sótartalmú leveskockát, sótartalmú ételízesítő krémeket, pasztákat "állományjavításon vagy ételízesítésen kívüli célra". Nem adható továbbá 30 százaléknál magasabb zsírtartalmú, a 15 évesnél fiatalabbak számára 23 százaléknál magasabb zsírtartalmú húskészítmény. Az 1-3 éves és a 4-6 éves korcsoportok számára készített ételekhez sertés- és baromfizsírt sem lehet felhasználni.
Nem lehet felhasználni továbbá alkoholt tartalmazó élelmiszert, szénsavas vagy cukrozott üdítőt, szörpöt, a "Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása szerinti" gyümölcslén kívül más gyümölcs- vagy zöldségitalt, továbbá a népegészségügyi termékadóról szóló törvény szerinti energiaitalt, illetve gyümölcsízt. Mindemellett a rendelet rögzíti azt is, hogy a 18 éven aluliak - tea, illetve a kakaó kivételével - nem kaphatnak koffeintartalmú italt.
A rendelet előírja azt is, hogy a közétkeztetőnek az étlapon fel kell tüntetnie minden étkezés energia-, zsír-, telített zsírsav-, fehérje-, szénhidrát-, cukor-, illetve sótartalmát, valamint az élelmiszerek jelöléséről szóló miniszteri rendeletben meghatározott allergén összetevőket. Részletesen rögzíti továbbá a diétás étkeztetés szabályait, az ételek elkészítésének személyi feltételeit, valamint a közétkeztetési rendelet hatósági ellenőrzését is. Az átmeneti rendelkezések között azt is előírja, hogy a közétkeztetésben a napi bevitt sómennyiségét 2020-ig az előző évi mennyiséghez képest - a különböző célértékek eléréséig - legalább 10 százalékkal kell csökkenteni.
A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló miniszteri rendelet hatálya valamennyi közétkeztetési szolgáltatást nyújtó szervre, szervezetre, gazdasági társaságra, természetes személyre továbbá a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerinti nevelési-oktatási, a szociális alapszolgáltatásokat és szakosított ellátásokat, illetve a gyermekjóléti alapellátást és a gyermekvédelmi szakellátást biztosító, valamint a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményekre kiterjed.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Főzéssel kapcsolatos viccek
  2014-07-01 19:53:27, kedd
 
  Az idős hölgy a kutyájával megy a henteshez. Az állat felkap a pultról
egy darab húst, Öné ez a kutya, asszonyom? - kérdi méltatlankodva a
hentes. - Régen én gondoskodtam róla, de mára önellátó lett.

Két nyulat kérek - mondja a vadhúst árusító boltban a háziasszony. -
De ne olyan szétlőtteket, mint a múltkor. Asszonyom - az eladó - olyan
nyulakat mik halálra röhögték magukat, eddig még nem kaptunk.

Egy különc úr bemegy a zöldségeshez: Tessék mondani, alma van? Igen,
nagyon szép, friss almánk van. Kérek tíz darabot, de kérem,
mindegyiket csomagolja be, külön papírba... Köszönöm. És őszibarack
van-e? Gyönyörű őszibarackunk van. Adhatok belőle?- Igen, huszonöt
darabot, de mindegyiket külön papírba csomagolva kérem... És mák
van-e? Van, de nem eladó!

Egy akkurátus és meglehetősen csúnya nő sárgadinnyét vásárol. Vagy
harmincat megnyomkodott, megszagolgatott, mire a zöldséges rászólt:
Legközelebb a férjét küldje el vásárolni, ő nem válogatós! Miből
gondolja? Ha az lenne, nem vette volna feleségül.

"Kedves Szerkesztőség! Férjem három hete azzal ment el otthonról, hogy
leszalad egy kis ecetért, amit a fejes salátára akartunk önteni, és
azóta nem tért vissza. Mit tegyek?"A gasztronómiai rovat vezetőjének
válasza:"Csepegtessen citromlevet a salátára."

Kreatív szakács: Aztán mit csinál ebből a szép darab marhahúsból
főszakács úr?- Hát fiam, lesz belőle szarvaspörkölt, vaddisznósült,
őzfilé, zergetokány és vagdalt libamell.

Pincér, mi ez? Szarvassült vagy őzsült?- Uram, ha nem tudja
megkülönböztetni, úgyis mindegy.

A vendég ránéz az abroszra, és felháborodottan mondja:- Pincér, ezen
az asztalon rajta van az egész étlap.A pincér nem jön zavarba, hanem
megkérdi:- No, és tetszett már valamit választani róla.

A vendég magához inti a pincért, és az étlapra mutat:- Hozzon nekem
egy ropogós malacsültet, de sovány legyen, vékony rásütött szalonnával
a tetején. És ne legyen túl sült, de véres se... És ne legyen puha...
De ne legyen kemény se, csak ropogós... Kérdezi a pincér. - És a
vércsoportja milyen legyen?

A vendég megkérdezi az étteremben: Mondja kérem, mikor vágták le azt a
csirkét? Pardon uram, a csirkéhez csak krumpli, saláta vagy kompót
jár, de életrajz nem.

Azt kérdezi a pincér a vendégtől: Hogy ízlik a sült hús, uram- Mint
szakember megállapíthatom, hogy dicséretre méltó darab. Ön szakács?
Nem, cipész vagyok.

Kovács a vendéglőben dühösen mondja a pincérnek:- Nézze csak kérem,
milyen kicsi ez az adag. Majd meglátja uram - vigasztalja a pincér -
milyen sokáig fog rágódni rajta.

A vasúti restiben panaszkodik egy dühös vendég.- Felháborító! Ez a hús
olyan kemény, hogy már negyed órája rágom, és nem tudom lenyelni. Nem
kell sietni - -, a vonat húsz perc késéssel indul.

Pincér! Ennek az ételnek se íze, se bűze. Már megbocsásson, uram, bűze
azért van!

Kovács dühösen szól a pincérnek:- Ez a sólet olyan kozmás, hogy nem
tudom megenni. Hívja ide azonnal a tulajt. Fölösleges uram - legyint a
pincér -, ő sem tudja megenni.

Főúr kérem! Már több mint egy órája várok a megrendelt bécsi szeletre!
Tudom, uram. Ha minden vendég ilyen türelmes lenne, mint ön, öröm
volna a munkánk...

Látja főúr, a maguk vendéglőjében úgy érzem magam, mint odahaza.
Ugyebár, a barátságos környezet, uram... Fenéket! Itt sem törődik
velem senki...

Főúr kérem! Ma van a házassági évfordulónk. Milyen bort ajánlana erre
az alkalomra? Az attól függ, hogy ünnepelni akarnak, vagy felejteni.

Kovács bemegy a vendéglőbe, és látja, hogy barátja, Szabó valami
fehéret kanalaz. Te mit eszel? Joghurtot. Mi az a joghurt Tejtermék.
Aki ezt eszi, száz évig él. Szabó nézi a joghurtot, majd azt mondja:-
Nem hiszem! Az előbb esett bele egy légy, és máris megdöglött.

Pincér! Egy inggombot találtam a levesemben! Hálás köszönet uram! Már
mindenütt kerestem.

Pincér, jöjjön ide! Mondja, ez rablópecsenye? Hát persze, uram. Nézze
meg az árát az étlapon!

Pincér! Ez valami nagyon olcsó bor lehet! Uram, ne tegyen
elhamarkodott kijelentéseket!

Hé, pincér, nedves a tányérom!- Az a levese, uram.

A vendég kéri a számlát a pincértől. A főúr nagyon készséges- Ízlett
az ebéd uram? Hát, ami azt illeti, ettem már jobbat is. Lehet, de nem
nálunk!

Nahát! - csattan föl a vendég az étteremben. - Hogy ez micsoda
vendéglő! Ide se jövök még egyszer... Rántott hús nincs, húsleves
nincs, pörkölt nincs és desszert sincs... Kérem a kabátomat! Attól
tartok uram, hogy már az sincs...

A szomszédasszony kérdezi a tízéves Pistikét, meg tudja-e
különböztetni ki főzött: az apja vagy az anyja. Persze, hogy meg! -
szólt a határozott válasz. - Ha az apa főz, sose kell kinyitni az
ablakot.

Két férj beszélget: A te felséged is oda szokta égetni az ebédet?-
Hogy oda-e? Nála még a hidegtál sincs biztonságban!

Mit főztél vacsorása szívem? - kérdi a férj a feleségétől. Nem tudom,
mert a konzervről leázott a címke.

Asszonyom, felírtam magának egy jó receptet - mondja a háziorvos a
betegének- Jé, doktor úr, hát maga is annyira szeret főzni?

Férj kérdi a feleségétől: Hová mennél a házassági évfordulónkon?
Valahová, ahol eddig még nem jártam. Akkor a konyhát ajánlanám.

Két barát beszélget: Mondd! Te mindent megeszel, amit a feleséged
főz?- Ha csak ennyivel beérné! - sóhajt fel a másik. Nekem még
dicsérnem is kell a főztjét.

A mama esküvő előtt nyugtatgatja a lányát: Ne izgulj kislányom! Tudod
a szex.. Ugyan a szex! - Én a főzéstől tartok.

Szívem! Tudsz főzni- Igen. A mama tegnap megtanított...

A mézeshetek alatt a fiatalasszony először főz otthon. A férj töltött
kacsát szeretne enni. Az asszonyka korán reggel bevásárol. Kimegy a
piacra, vesz egy tisztított kacsát. Délben aztán megjelenik a tállal,
ami iszonyatos bűzt áraszt. Atyavilág! - hördül fel a férj. - Mivel
töltötted meg a kacsát? Semmivel. Tudod már tele volt, amikor
megvettem.

Minden kezdet nehéz.Az anya megkéri lányát- Kislányom töltsd meg a
sótartót. Eltelik egy óra. Mit piszmogsz? Még mindig nem vagy kész?
De anyu, tudod milyen nehéz ezeken az apró lyukakon átnyomkodni.

Kezdő háziasszonytól kérdezi a férje Miért formázod mindig más
méretűre a gombócokat? Mert változatosan akarok főzni.

Mérvadó amerikai szaklapok nemrégen adták tudtul, hogy a kutatások
szerint egyenlő arányban gyorsul fel a szív ritmusa az asszonyoknál,
mikor azt hallják: "szeretlek", és a férfiaknál, ha bejelentik nekik:
"tálalva".

Súlyos a baj? - kérdi egy fiatalasszony a férje betegágya mellett álló
orvost. Nos, azt hiszem, túléli a dolgot - dünnyögi az orvos. -
Persze, csak ha mi ketten összefogunk. Én beadom neki az orvosságot,
maga meg sürgősen vásároljon egy szakácskönyvet.

Jancsi és Juliska fiatalok házasok. Nagyon szeretnek még kettesben
lenni, ezért ezen az estén is inkább otthon maradnak. Juliska főz.
Elkészül a vacsora. Jancsi szó nélkül kanalaz. Juliska megszólal: Jaj,
annyira boldog vagyok, hogy ilyen jó étvággyal eszel. Anyukám mindig
azt mondta, hogy csak két dolgot tudok csinálni: a spenótot és a
vaníliakrémet.- Igen? - néz fel Jancsi a tányérból. - És ez melyik?

A fiatal házasok ebédelnek. Az ifjú férj hősiesen kanalazza az ételt,
a fiatalasszony pedig talán azért is, hogy elterelje a figyelmét az
ételről, állandóan csacsog. - Olvastam egy tudományos cikket a
napokban, amelyben az orvosok azt írták, hogy egy felnőtt ember 3-4 kg
sót eszik meg évente. A férj felnéz, megáll a kezében a kanál: De nem
egyszerre!

Kovács baráti társaságban dicsekszik: Nálunk én vagyok az úr a
háznál. - Tegnap például így szóltam a feleségemhez: Három percen
belül meleg vizet akarok! És három perc múlva ott volt a meleg víz. Ez
igen! És mire kellett neked a meleg víz olyan sürgősen? Mosogatni.

A te anyukád mit csinál, ha csak öt alma van és nyolc gyerek között
kell elosztani? Kompótot.

A tanító néni számtanórát tart: Ha kettévágok egy szelet húst, mennyi
lesz belőle? Kettő. Nagyon jó. És ha azokat is elfelezem? Négy. És ha
azokat is Pistike jelentkezik: Fasírt.

Anyuka hazatér a munkából, és látja, hogy a főzni tanuló kisfia
serényen forgolódik a tűzhely körül Mit főzöl? - kérdi. Még nem lehet
tudni. Ha ilyen híg marad, akkor krumplilevest. Ha sűrűbb lesz, akkor
paprikás krumplit. Ha meg besűrűsödik, akkor krumplifőzeléket. Ha
viszont odaég, akkor sült krumplit.
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Hasznos tudnivalók a mikróról
  2014-07-01 19:48:26, kedd
 
  12 tipp a mikróhoz, amiről eddig esetleg nem tudtál




Link

Mikróban ma már 5 perc alatt készíthetünk piskótát, megolvaszthatjuk a tortabevonót, azonban vannak olyan dolgok, amiket esetleg nem tudtál:
1. Könnymentes hagymapucolás:




Link

Vágd le a hagymák végeit és tedd be 30 mp-re a mikróba. Garantáltan nem fogsz könnyezni.

2. Bélyegek újrahasznosítása:




Link

A borítékon lévő bélyegre tegyél pár csepp vizet, mikróz 20 mp-ig és sérülésmentesen leszedhető a bélyeg.

3. A mikró könnyű tisztítása:




Link

Egy tálba tegyél vizet egy kis ecettel, mikrózd 3-5 percig, könnyedén letörölhetsz minden szennyeződést.

4.Házi szárított fűszer:




Link

Egy csészényi fűszert tegyél papírtörlőbe. 2-4 percig mikrózd, majd morzsold össze. Kész is a friss, házi, illatos fűszer.

5.Kristályos a méz?




Link

Vedd le az üveg tetejét és mikrózd 50%-on 2 percig. Újra szép folyós állagú lesz.

6. Meleg borogatás:




Link

Vizes törölközőt mikrózz 1 percig. Kész is a meleg borogatás.

7. Több citromlé :




Link

Tedd be a citromot 20 mp-re a mikróba. Könnyebben facsarható, és több leve lesz.

8. Fokhagyma gyors hámozása:




Link

Tedd be 15 mp-re a fokhagymát, ezután könnyen kijön a héjából.

9. Paradicsom, barack hámozása:




Link

Mikrózd 30 mp-ig, aztán hagyd kihűlni a paradicsomot vagy barackot. Ezután könnyen lecsúszik a héjuk.

10. Lencse, bab áztatása:




Link

Tedd őket egy tálba, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát és öntsd le annyi vízzel, hogy ellepje. 10 percig mikrózd teljes fokozaton, majd hagyd állni fél órát. Ezután használhatod úgy, mintha egész este áztattad volna.

11. Száraz kenyér felfrissítése:




Link

Tekerd körbe a kenyeret nedves papírtörlővel és mikrózd 10 mp-ig. Ha szükséges ismételd meg még egyszer.

12. Állott chips:




Link

Tedd papírtörlőn mikróba a chipset pár másodpercre. Újra ropogós lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Egy parányi, apró testben
  2014-07-01 15:55:55, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Az élet nem azt jelenti
  2014-07-01 15:55:10, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Az egyik legnagyobb boldogág
  2014-07-01 15:54:12, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Egy életnyi hosszú
  2014-07-01 15:53:14, kedd
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1173
  • e Hét: 4609
  • e Hónap: 15623
  • e Év: 121767
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.