Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Itthon minden rendben van?
  2014-07-14 22:46:28, hétfő
 
  Itthon minden rendben van?


2014. július 14.
Az Európai Unió Mubarak megbuktatása után egymilliárd eurót adott nekik segélyként. A pénzt ellopták.
A rendkívül rossz közállapotok miatt oda menni se érdemes, nemhogy egymilliárd dollárt beleönteni semmire, még a gondolata is elborzasztó! Tényleg meg kell állítani most már a pénzszórást, mert a fél ország már éhezik!
SVPSZ



Egymilliárd eurós hitelt adna a magyar kormány Egyiptomnak 0

Egymilliárd euró nagyságrendű kedvezményes segélyhitelt biztosítana az Eximbank révén Egyiptomnak a magyar kormány idehaza gyártott vasúti járművek vásárlására - írja a Népszabadság.

Vasúti kocsikat vásárolna Magyarországról Egyiptom, mégpedig rendkívül kedvezményes, a hírek szerint akár húsz évre, egyszázalékos kamat mellett folyósított egymilliárd eurós hitelből - írja a Népszabadság.

A Cairo Post egy hete írta meg, hogy a magyar kormány előfinanszírozná Egyiptomnak hétszáz magyar vasúti kocsi megvételét.

A hétszáz, egyelőre még meg sem tervezett vasúti kocsi gyártásának oroszlánrésze a Bombardier MÁV Kft. néven jegyzett vasúti járműjavítónak jutna - írja a Népszabadság. Azt is hozzáteszik, hogy a nehézségekkel küzdő, és kanadai-német tulajdonosa, a Bombardier küszöbönálló kormányzati kivásárlása révén visszaállamosítás elé néző társaságnak ez a megrendelés akár öt-hét évig is munkát adhatna.

A Népszabadság szerint az egyiptomi közbeszerzés kiírására a kairói kormány elnöki hivatala felmentést adhat arra hivatkozva például, hogy az Eximbank nem piaci, hanem segélyhitelt folyósítana a beruházáshoz.

Forrás: Népszabadság/hvg.hu

Fotó: aegonhitel.hu

http://pestisracok.hu/egymilliard-euros-hitelt-adna-a-magyar-kormany-egyiptomnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
,elbaszott generáció,,....ígyigaz
  2014-07-14 22:41:48, hétfő
 
  ,elbaszott generáció,,....ígyigaz

"Éjfél múlt. Aludnom kellene, de nem tudok. Sokszor nem. Jár az agyam, a gondolataim kavarognak. Sokszor, egyre többször.
Azon töprengek, mit rontottunk el? Miért? Miért ennyire? Miért, hogy nem tudunk kiállni egymásért, önmagunkért? Féltjük a tetves kis pozíciónkat, a még meglévő állásunkat, a nem-tudom-minket. Közben a politika, a hatalom mindent felzabál. Minden hatalom, az éppen megdicsőült és a barikád mögött hasaló. Azok az emberek régen elszakadtak a valóságtól. Évek, évtizedek óta a politikában, és a politikából élve hogyan is tudhatnák, mi történik lejjebb? Azok főleg honnan tudhatnák, akik az iskolapadból ültek a selyem-bársony akármilyen székbe. Semmiről semmit nem tudnak, de nem is akarnak tudni. Nekik ez játszma, amit meg kell nyerni. Beltenyésznek egymás között, diadalmasan kacagnak, amikor valami borzasztóan frappánsat sikerül mondani a másik oldalon állónak. ,,Győzelem! Lám, milyen nagyon okos is vagyok én!" Ez kell, ennyi kell. Akik beszélnek róla, sem tudhatják, milyen élni semennyi pénzből. Milyen úgy lefektetni egy gyereket, hogy nem tudsz enni adni neki. Milyen, amikor szégyellem magam, mert autóval megyek vásárolni...
A parkolóban mellém lép egy nő. Szomorú szemű. Halkan beszél, alig értem. Nem koldul, csak meg szeretné mutatni..nyújtja a papírdobozt, benne gyönyörű, cérnából horgolt angyalka, nyuszi. Ha esetleg vennék tőle... adjak, amennyit gondolok, vagy tudok. Ő máshoz nem ért...munkát nem kap, majdnem ötven éves. Csak enni szeretne. Élni valahogy.
Emlékszem a rendszerváltásra. Amikor fiatal felnőttként hirtelen azt mondták nekem: amit eddig tanítottunk neked, amit mondtunk, amit tudni vélsz, az mind hazugság. Emlékszem, amikor a fél ország ellenség lett, mert kiszolgálta a múlt rendszert... a másik fele meg ellenálló volt. Szerinte. Ez ma sem változott, csak minden sokkal rosszabb lett. Egyre rosszabb. Valahogy ezt az országot soha nem akarta a politika szolgálni, mindig uralkodni akart. Mi pedig engedtük, engedjük. Mert mit is tehetnénk ellene? Hiszen alig vagyunk tízmillióan... a mennyihez is? Háromszáz? Háromezer? Néhány éve még volt valamiféle - ha nem is védőháló - de egy hártya. Ami nem engedte lezuhanni azt, aki megbillent. Ma már ez sincs, már magunk lökjük a mélybe, aki nem képes kapaszkodni. Magyar Tajgetosz. Ülünk és várjuk a csodát, ami nem létezik.
Közben, aki teheti, menekül. Tudják, ott sincs kolbászból, meg hazát cserélni nem lehet, meg a túró rudi. Arra majd vissza fognak jönni, mint legyek a lószarra. A büszkeségünk... Bár az oroszok úgy tudják, ők találták fel, de az ő bajuk! Mi büszke nép vagyunk, mert mennyi Nobel díjast adtunk a Világnak! Csak akkor nem kell a másként gondolkodó, a sorból kilógó, amikor itt van. Ha már elment, akkor nagyon tudjuk szeretni! Vagy köpködni. Attól függ, az éppen aktuális hatalom mit vár el tőlünk. Mert mi annak megfelelünk, ha beledöglünk is! Nálunk nem szokás, hogy kiálljon a tanár a tanárért, a rendőr a rendőrért, a bíró, az orvos, a vasutas, a diák. Mi sem állunk ki a gyerekeinkért, miért is tennénk? Senki senkiért... az a tuti! Mint a szent tehenet, úgy imádjuk a semmi-eszű celebeket, a sztár-meteorológusokat, sztár-hírolvasókat, percek alatt színésszé avanzsált senkiket, sikerkönyvet sikerkönyvre halmozó analfabétákat. Közben igazi színészek, zenészek, írók, költők, újságírók éheznek. Konkrétan. Mert nekünk érdekesebb a lotyó önéletrajza, a semmiből jött senki hadonászása a képernyőn, a kivénhedt bártáncosnő gyereknevelési szokásai. Mert azt könnyen nyeljük, rágni sem kell.
Közben csomagolunk. Na, nem magunknak. A gyerekeinknek. Mert ők elmennek, már akiben van elég kurázsi. Akiben lenne elég bátorság, dac, elszántság, tudás és ész ahhoz, hogy talpra rángassa ezt a leborult országot. Ők elmennek, mi maradunk. A gyáva alkuinkkal, a félrenézéseinkkel, a lustaságunkkal, nemtörődömségünkkel. Mennek, viszik a még meg nem született unokáinkat. Mi meg bámulunk és várjuk tovább a csodát. Közben búcsút intünk az elveszett generációnak. Mi, az elbaszott generáció."

E. Swan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország – szégyen ország
  2014-07-14 22:41:24, hétfő
 
  Magyarország - szégyen ország

2014.07.10. 06:00 | Vízy Cs.


Itt, Európa közepén található az a népcsoport, amelyik az egyik legbirkább és legszolgalelkűbb egész Európában, de talán még az egész földkerekségen is. A nép, amivel bármit meg lehet tenni, bármennyire meg lehet alázni, bármennyire meg lehet sarcolni, a többség pedig tovább tapsikol és béget; ezek a magyarok, és ez Magyarország.

500px-Magyarország.png

Itt nincsenek értékek, nincsenek értékrendek, nincsenek elvek csak az üres lózungok és szájtépés. Mindeközben a többség mindent szépen benyel, amit elé tesznek. A magyar nem gondolkodik, nem lát, nem hall, csak robotol. De így is van ez rendjén, ez az ország, ez a nép nem is érdemel többet.

Lehet itt szabadságharcot vívni, lehet követelőzni, lehet óbégatni, jajveszékelni, de a helyzet az, hogy felesleges, ugyanis mi, magyarok nem érdemlünk többet annál, amink van. Nem érdemlünk többet egy Orbánnál, egy Lázárnál vagy épp egy Rogánnál. Nem érdemlünk többet a be nem jelentett, vagy épp a minimálbéres munkahelyeknél sem. Hogy miért nem? Mert mi, magyarok birkák vagyunk és nem tettünk semmit az ellen, hogy a dolgok ne így alakuljanak, ahogyan alakultak.

20120604-orban-viktor-mi-ellen-erositene3.jpg

Mi hagytuk, hogy szétverjék a szakszervezeteinket - amiben Orbánnak igencsak nagy szerepe volt -, mi vagyunk, akik hajlandóak elviselni mindenféle megaláztatást, és mi vagyunk hajlandóak bármennyit is dolgozni pár rongyos húszezresért. Mi vagyunk, akik nem állunk ki saját magunkért és méltóságunkért, és magunknak köszönhetjük azt, hogy most már csak egyik napról a másikra élünk, mintahogyan azt is, hogy több millióan élnek a létminimum alatt és azt is, hogy fél millió gyermek éhezik hazánkban. És mi tehetünk arról is, hogy a multik itt annyiért dolgoztatják honfitársainkat amennyiért. Mi tehetünk róla és a magyar vezetők. A magyarok és nem a mocskos külföldiek! Ami rabszolgamunkát itt minimálbérért megvesznek a multik azt máshol Európában többszörösen fizetik meg és emberi, nem állati körülmények között dolgoznak a munkavállalók.

A magyar nem igényli azt, hogy környezetében, ahol nap, mint nap megfordul rend és tisztaság legyen. Nem zavar senkit az eldobált szemét, cigaretta csikk, vagy épp az illegálisan lerakott szemétkupacok.

A kétmilliós főváros lakóit nem érdekli, hogy az egyik legforgalmasabb metró vonal, valamint a vonatszerelvények életveszélyesek. Már orosz barátaink is elképedtek, amikor alkatrészeket kunyiztunk tőlük a negyven éves szerelvényeinkhez, amelyek élettartamát az oroszok körülbelül fele ennyi időre határozták meg. Feltételezem, hogy az alkatrész kunyizó delegáció is pár millióért utazott, hogy körberöhögtessenek minket az oroszokkal. Ez is egy szégyenfolt. A mi foltunk, amely senkit nem zavar.

2444_metro_tuz.jpg

A magyar társadalmat nem érdekli, hogy a volt köztársasági elnök plagizált. Az ügy felháborítóbb része az inkább, hogy ígérete ellenére nem volt képes megszerezni doktori címét, így Orbán személyes jó barátja érdekében és kedvéért törvénybe foglalják, hogy egy olimpiai győzelem egyenlő egy doktori disszertációval. Abszurd törvény, ebben az amúgy is abszurd országban, főleg, hogy Pali bácsinak semmi köze nem volt az olimpiai bajnoki címhez, ahhoz nem tett semmit, mivel kispados vívóként vett részt az ominózus olimpián. De ez sem számít, és ez sem érdekel senkit. Kérvényezzük, hogy nyolc általánossal lehessen valaki orvos vagy épp építészmérnök természetesen nyelvvizsgával együtt. Az olimpiai bajnokaink pedig minden bizonnyal örülnének egy-két doktorihoz ilyen-olyan területen.

World_News_4-1_jpg_292005t.jpg

Az sem zavar senkit, hogy a rendőrség vegzálja a polgárokat, mintahogyan az sem, hogy egy járőr hat órán keresztül hajlandó ácsorogni egy lehúzott ablakú BMW mellett, amíg a kedves tulajdonosok befejezték az adott strandon a lubickolást. Eközben mást megbüntetnek azért, mert nyáron, a döglesztő melegben résnyire lehúzott ablakokkal, bezárva hagyja magára az autóját, míg bevásárol. Hogy a frissen napvilágra került rendőri vegzálásokról ne is beszéljünk.

Természetesen együtt érzésem fejezem ki azzal az ellentüntetővel szemben, akit megrugdostak a biztonsági őrök a Pride-on azért, mert felmászott az egyik kamionra és provokálta az egybegyűlteket. Az eljárást megszüntették ellene, ugyanis nem tájékoztatták a szegény sértettet arról, hogy a kamion tetejére nem mászunk fel. Nos, ezek alapján bármikor lepisálhatsz egy rendőr autót, vagy felmászhatsz rá, de akár még magát a rendőrt is oldalba hugyozhatod, ugyanis a rendőr nem tájékoztatott előre arról, hogy azt bizony nem szabad. Ki az a hülye, aki nem tudja magától azt, hogy mozgó jármű tetejére nem mászunk fel? Erre külön fel kell hívni bárkinek is a figyelmét? Természetesen az ügy tovább folytatódik, a provokátor mostanra sértetté avanzsált. Érdekes módon tavaly, amikor is az ,,ellentüntetők" egy csoportja bántalmazta a rendezvény résztvevőit ott nem állapított meg senki garázdaságot, testi sértést és egyebet. Arról természetesen nem igen van információ, hogy azok ellen a honlapok ellen, akik vérdíjat tűztek ki a biztonsági őrök fejére indítottak-e eljárást mondjuk felbujtás, uszítás, vagy hasonló bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Vélhetően mindannyian tudjuk a választ.

Mindezek mellett hiába a három százalék alatti államháztartási hiány, nagyon úgy néz ki, hogy visszakerülünk a szégyenpadra és ismételten elindítják ellenünk a túlzott-deficit eljárást. Kérdés, hogy akkor miért, minek kellett éveken keresztül szívatni, kifacsarni a jó népet.

Itt a legnagyobb kérdés az az ellenzék számára, hogy ki támogatja és ki nem a miskolci jelöltet. Olyan pártszövetség beszél rasszizmusról és kirekesztésről, amely párt szövetségesének egyik platformját kirekeszti, lenézi és próbálja elnyomni azt. Mindezt úgy teszi, hogy ennek a platformnak van egyedül cigánytagozata, mozgássérült tagozata és a többi. Tehát, sarkítva ugyan, de állíthatom, hogy ez a párt mindenkit kirekeszt, mindezt úgy, hogy azzal, ami a feladata lenne, nem foglalkozik. És igen, ismételten visszautalok arra, hogy ideje lenne a ,,nagy" zöld pártoknak a Városligetbe dekkolni és tenni azt, ami az elsődleges feladatuk lenne, és amely feladatot, életszemléletet ők választották maguknak, nem mások erőszakolták rájuk. De nincs új a nap alatt a magyar politikában, ezért nem is lepődöm meg rajta, hogy az ,,újak" sem azt csinálják, amit mondanak.

És az is sokat elárul, hogy olyan cég foglalkozhat a közétkeztetéssel, amelyik cég felelőtlenül vásárol húsárut. Elképesztően nagy szerencse, hogy egyetlen, a közétkeztetésben résztvevő gyermeknek sem esett baja. Pedig a szakácsnak csak annyira kellett volna hanyag munkát végeznie - és nem megfőznie a húst -, mint ahogyan azt eladták és megvásárolták.

Még pár évtized - esetleg évszázad - és eljutunk egy szlovák szintre. Ne is epedezzünk Nyugat-Európa után. Németország, Ausztria és a hozzájuk hasonló országok nem évtizedekre, hanem fényévekre vannak tőlünk.

Na, de, hajrá Magyarország! Hajrá, magyarok!

http://vizycs.blog.hu/2014/07/10/magyarorszag_szegyen_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZ a JÓ, HA EGYMÁST ŐLIK!
  2014-07-14 22:33:06, hétfő
 
  AZ A JÓ, HA EGYMÁST ŐLIK!

Hadakoznak a magyarországi zsidók - brutális belháború a Mazsihisznél
2014. július 14. 18:54
Hunhír.info

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke szerint hatalmi harc folyik a Mazsihiszben. Heisler András a nol.hu-nak azt mondta, Zoltai Gusztávnak, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) áprilisban lemondott ügyvezető igazgatójának "volt hűbéresei" szeretnék megakadályozni, hogy új korszak kezdődjön a szervezetben.

Heisler András a nol.hu-n hétfőn megjelent interjúban elmondta, nem örült, hogy Schwezoff Dávidot választotta meg a BZSH ügyvezető igazgatójának július 3-án, de mivel a választás idején csak pletykálták, hogy Schwezoff fellépett egy melegbárban, bizonyítékot viszont nem látott, nem foglalkozott vele. A megválasztott ügyvezető "katolikus és evangélikus vallásgyakorlata" pedig még támogatóit is meglepte - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Schwetzoff Dávid egy héttel később kis szavazatkülönbséggel maradt alul a Mazsihisz ügyvezető igazgatójának megválasztásakor Kunos Péterrel szemben, a Mazsihisz elnöke úgy fogalmazott, nem Schwezoff Dávid kapott 40 szavazatot, hanem a szervezetben megindult változások kaptak 40 ellenszavazatot. (Kunos Pétert 45 szavazattal választották meg.)

"Ennyien vannak a küldöttek között, akiket vagy félrevezettek, vagy félnek a szervezet modernizációjától, vagy elutasítják a hitközség átlátható működését. A félelmük annyira erős, hogy teljesen vállalhatatlan döntést hoztak, félredobtak minden racionális szempontot" - mondta a Mazsihisz-elnök.

Heisler András szerint azért szavaztak Schwezoff Dávidra, mert tőle várják "az előző nomenklatúra fenntartását". Létezik egy kör, amely a régi rendszer megmaradásában érdekelt - jelentette ki. Kérdésre válaszolva hozzátette: Zoltai Gusztávnak, a Mazsihisz és a BZSH lemondott ügyvezető igazgatójának a "volt hűbéreseiről" beszél, akik szerinte szeretnék megakadályozni, hogy "új szelek kezdjenek fújni a Mazsihisz háza táján".

"A Schwezoff Dávidra adott szavazatoknak semmi közük a zsidósághoz és a zsidó értékrendhez. Egyszerűen csak hatalmi harc folyik. Megjegyzem, hogy a hozzám eljutott információk szerint Schwezoff Dávid a BZSH ügyvezető igazgatójaként (...) ugyanazt a stílust képviseli, amit elődje. Ígérgetésekkel, emberek megvásárlásával próbálja tovább építeni a hűbéresi rendszert. Kaptunk egy másik Zoltai Gusztávot, csak rosszabb kiadásban. Úgy látszik, a korszak még nem zárult le" - jelentette ki a Mazsihisz elnöke.

A Mazsihisz közgyűlésén ügyvezető igazgatónak megválasztott - az Agrobank elnökeként folytatatott hitelezési gyakorlatáért vesztegetés miatt a kilencvenes évek végén szabadságvesztésre ítélt - Kunos Péter múltjával kapcsolatban azt mondta, Kunos és Schwezoff története nem összehasonlítható. Egyrészt, mert Kunos Péter múltjával a közgyűlésen tisztában voltak. Másrészt Heisler András számára "hiteles" az a magyarázat, hogy Kunost olyan banki módszer alkalmazása miatt ítélték el, amit ma már egyetemen tanítanak. Első fokon felmentették, az ezzel ellentétes másodfokú ítélettel szemben pedig akkoriban nem lehetett fellebbezni. Mint mondta, Kunos Péter több mint tíz éve mentesült a büntetett előélet hátrányos következményei alól, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezik. A BZSH számvizsgáló bizottságának elnökeként és a Mazsihisz számvizsgáló bizottságának tagjaként pedig bizonyította szakmai rátermettségét - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy miután kérte Tordai Péter BZSH-elnököt, hívja össze az elöljáróságot, függesszék fel tisztségéből Schwezoff Dávidot, Tordai úgy reagált, hogy bizalmat szavaz a BZSH új ügyvezető igazgatójának, Heisler András azt mondta, az elöljáróságban más is kérheti, hogy vegyék napirendre a kérdést. Tordai Péterrel pedig harmonikusan dolgozik együtt, akkor is, ha ebben a kérdésben más a véleményük - tette hozzá.

A Mazsihisz és a BZSH korábbi ügyvezető igazgatója, Zoltai Gusztáv áprilisban mondott le tisztségéről, azzal indokolva döntését, hogy az idén 79 éves lesz, munkakörének ellátása egyre nagyobb megterhelést jelent számára és nem kíván a magyar közéletben dolgozni. A BZSH július 3-i közgyűlésén Schwezoff Dávidot választották meg ügyvezető igazgatónak. Megválasztása után a Tudozsido.com oldal számolt be arról, hogy korábban transzvesztita énekesként és katolikus kántorként is tevékenykedett. A Népszabadság július 10-i számában arról írt, Heisler András levélben javasolta Tordai Péternek, hogy hívja össze az elöljáróságot, függesszék fel tisztségéből az új ügyvezető igazgatót, és tartsanak rendkívüli közgyűlést.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=76742
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb ukrajnai meglepetés - lelőtt AN26
  2014-07-14 22:29:27, hétfő
 
  Újabb ukrajnai meglepetés - lelőtt AN26
2014.07.14 21:57


A mai napon újabb komoly veszteségeket kellett elkönyvelnie az ukrán hadseregnek. Az első a sorban a tény, hogy nem sikerült a "feladott" városokat megszállni. Egyre súlyosabb városharcok zajlanak, az ukrán hadsereg csak Szlavjanszkban a mai napon 12 embert veszített. A többi városokban is harcok folynak. A milícia főereje pedig egyre nagyobb veszteségeket okoz a déli harcokban résztvevő ukrán utánpótlási vonalaknak. Ma két konvojt számoltak fel. Az egyik a donyecki harcokhoz szállított utánpótlást, a másik a határvonalak felé. A két konvojban több mint 100 ukrán esett el. A felvételen láthatóak a szétszóródott utánpótlási hadianyagok, halottak.

A leglényegesebb a mai napi harcokban, hogy az ukrán légierő 3 gépet veszített. Két harci gépet veszítettek el a donyecki térségben, az egyik pilótát elfogták. Azonban a mai nap szenzációja, hogy lelőttek egy utánpótlást szállító AN26-os gépet 6000 méter magasságban. Ilyen magasan vállról indítható eszközzel lehetetlen lelőni, azok maximum 3000 méterig képesek felmenni. Felvételeken (amelyeket azóta gondosan mind eltüntettek a megosztó oldalakról) látható volt a találat és a lezuhanó repülőgép, és a rakéta is. Vagyis a milícia mára komoly, telepített vagy mobil, de hatásos nagy magasságú légvédelmi rakétákkal rendelkezik.

Hídfő.net | Lelőtt AN 26

Az ukrán vezetés a megszokott nótát kezdte fújni, biztosan orosz oldalról lőtték le. Kijev mindenáron bele akarja rángatni Moszkvát a háborúba, elsősorban azért, hogy terelje magáról a felelősséget. Az ukrán hadsereg eddig legkevesebb 6000 orosz civil, nők, gyerekek, idősek haláláért felelős. Mai nap, a tehetetlen ukrán hadsereg MLRS rakétákkal lőtte Luganszk város olyan részét, amelyben még egy milicista sem fordult meg. Miután a milícia az összes ukrán felderítő repülőt lelőtte, azóta az ukránok semmiféle felderítéssel nem rendelkeznek, vaktában lőnek mindenhova, a lényeg, minél több orosz haljon meg.

A donyecki repülőtéren bennrekedt ukránok helyzete is egyre rosszabb. Ma a milícia először tüzérséggel lőtte a repteret. Minden utánpótlást elvágtak már régen, a bent rekedtek szó szerint éheznek. Az elmúlt 2 napban 300-an adták meg magukat.

Az ukrán hadsereg terve, hogy Donyeck városát körbezárja. Erre összpontosítja ereje nagy részét. Eközben az egész déli hadsereg egyre kritikusabb helyzetbe kerül. A mai meglepetés sokkolta Kijevet. 3 repülő elvesztése egyetlen nap alatt. Összekuszált frontvonalak, meggondolatlanul felvállalt városharcok, és növekvő technika a milícia kezében. Talán nem véletlen a felröppent hír, miszerint Jacenjuk, az ukrán miniszterelnök le akar mondani. Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról?

http://www.hidfo.net/2014/07/14/ujabb-ukrajnai-meglepetes-lelott-an26
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan ne buktassuk meg Simicskát?
  2014-07-14 22:09:54, hétfő
 
  Hogyan ne buktassuk meg Simicskát?

2014. július 14., hétfő, 12:20 Utolsó frissítés: 8 órája





Ha túltettük magunkat azon, hogy Lázárék elszánták magukat a Fidesz-közeli oligarchákkal történő leszámolásra, akkor az igazán érdekes az, hogyan és mikor került elő ez a javaslat: a főnök távollétében.

Lázár János cáfol, és ha ő cáfol, akkor ott kétségnek helye nincs: nem, nem lesz utólagos Simicska-adó. "Nem terveznek" különadót kivetni azon útépítő cégekre, amelyek az elmúlt hét évben - a sors kiszámíthatatlan szeszélyéből - jelentős állami útépítő megrendelésekhez jutottak közbeszerzés keretében.

Jó, láttunk már ugye olyat, hogy nem tervezik, aztán valahogy mégis lett belőle valami, meg valamiért beugrik emlékként egy magabiztos szőke nő, aki majd jól "megvédi" a magányugdíj-pénztárakat, annak se lett jó vége, mindegy; most egyelőre, a következő nyilatkozatig, vegyük kész ténynek: az Orbán-kormány nem tervez legalább 20 milliárd forintot elvenni a Simicska nevével fémjelzett Közgéptől, az útépítési biznisz nagy nyertesétől. Nem is ez az igazán érdekes.

Ha túltettük magunkat azon a hetek óta nyíltnak számító titkon, hogy a Lázár János nevével fémjelzett új hatalmi centrum elszánta magát a Fidesz-közeli oligarchákkal történő leszámolásra, akkor az igazán érdekes az, hogyan és mikor került elő ez a javaslat: a főnök távollétében. A Népszabadság figyelmét legalábbis arra hívták fel informátorai, hogy "a különadó kivetéséről szóló hír már hetek óta kering, ám hogy ez pont akkor szivárog ki, amikor Orbán Viktor miniszterelnök külföldön tartózkodik, az több mint beszédes, és arra utal, hogy Simicska Lajos és vállalkozásai lehetnek az adó célkeresztjében." Pont akkor szivárog ki? Több mint beszédes? Tehát nem csupán a törvénytervezet ténye, hanem időzítése is Simicskát jelenti? Mert az Oligarchamentes Magyarországért Mozgalom - ezek szerint - csak akkor mer lépni, ha Orbán nincs?

Tehát tud róla, de nincs itthon, pro forma, nehogy (túlságosan) hozzá kössék? De könyörgöm, kihez köthető (túlságosan) Lázár János, Kövér László, Seszták Miklós és a többi bátor oligarchátlanító, ha nem a legfőbb főnökhöz? Vagy nem tud róla? Ezt ugye senki nem gondolhatja komolyan? "János, mi történt, amíg nem voltam itthon? Tényleg, hadat üzentél Simicskának? Hát, oké, te tudod. Hogy tetszett az esti meccs?" Kit akarnak hülyíteni az ilyen jó király - rossz rendőr urbánus legendákkal?

Utoljára 1989. január 28-án próbálkozott valaki kihasználni a legfőbb főnök távollétét arra, hogy új üzenetet vigyen át a nyilvánosságba. Pozsgay Imre megvárta, amíg Grósz Károly gépe szépen leszáll Davosban, majd interjút adott a 168 órának, amelyben közölte: az MSZMP történész albizottsága szerint 1956 nem "ellenforradalom", hanem "népfelkelés" volt. A manőver sikerült, onnantól minden más volt. De azért néhány apró történelmi körülmény eltért a maitól: az alfőnök utálta a főfőnököt, suttyomban ellene dolgozott (épp a rendszer megmentése érdekében); az a rendszer hatalomtechnikailag és médiailag is jóval lassabban, bonyolultabban működött, mint a mai; a tömegkommunikációs eszközök még nem tartottak ott, mint ma (fiatalabb olvasóinknak: még nem volt internet).

Lázár azonban Orbán legfőbb bizalmasa, innentől miről beszélünk? Hamarosan egyébként valószínűleg arról, mit talált ki Simicska vitorlázás közben.


http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140714_Hogyan_ne_buktassuk_meg_Simicskat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkelnek önként le kell mondania
  2014-07-14 17:33:35, hétfő
 
  Merkelnek önként le kell mondania
2014.07.14 12:34


Angela Merkel német kancellár visszavonulásáról ír a német média - a Der Spiegel információi szerint a kancellár még azelőtt lemond és visszavonul a politikából, hogy újabb választásokat tartanának. A lap kormányközi forrásokra hivatkozva közölte értesüléseit, hozzátéve, hogy a kabinet és a párt is tisztában van Merkel visszavonulásával, mert azt korábban már többször is bejelentette zártkörű rendezvényeken. Visszavonulását azzal magyarázzák, hogy nem akarja megvárni az esetleges választási vereséget, illetve, hogy a párton belül leváltsák. Arról is információkat kapott a Der Spiegel, hogy Merkelt Ursula von der Leyen külügyminiszter válthatja a poszton, ami egyben azt is biztosítaná, hogy Németország stabilan a korábbi irányvonalat kövesse.

Nem teljesen egyértelmű, hogy mi vezet a kancellár lemondásához, annyi azonban bizonyos, hogy köze nincs valamiféle önkéntes visszavonuláshoz. Annak is nagy a valószínűsége, hogy Merkel maga is a sajtóból értesült arról, hogy önként le fog mondani.

Hídfő.net | Merkel önként lemondatása

A főkancellár ugyanis az utóbbi időben nyíltan szembement a Washington által diktált intézkedésekkel. Kétség nem férhet ahhoz, hogy Németország amerikai kollaboráns szerepe mindeddig jelentősen nem sérült, de a nyilvánosság előtt Merkel megkérdőjelezte a transzatlanti szabadkereskedelmi övezet létrehozásának szükségszerű voltát, valamint több alkalommal is eltért a Washingtonban tett fogadalmaktól. Nem egy alkalommal Merkel Washingtonban még azt nyilatkozta, hogy Németország támogatja az Oroszország ellen bevezetett szankciókat, majd a hazai üzleti körökkel folytatott "beszélgetéseket" követően ennek ellenkezőjét tette. Merkel alkalmatlanná vált arra a szerepre, hogy Washington agresszív oroszellenes bábja legyen Európa vezető gazdaságának élén, így önkéntesen le kell mondania. Az utóbbi hetekben Németország CIA általi ellenőrzéséről is elkezdtek nyilvánosságra jutni az információk, vagyis valamelyik érdekkör a német társadalom nyugat elleni hangolását fokozni kezdte.

Merkel "önként lemondása" így azt vetíti előre, hogy a német politikai elitben igen alapos tisztogatás várható, létrejött ugyanis a törésvonal az amerikai kollaboráns, és a saját üzleti érdekei miatt az oroszokkal békés együttműködésre törekvő érdekcsoportok közt. A közeljövőben ez a teljes politikai berendezkedést is boríthatja.


http://www.hidfo.net/2014/07/14/merkelnek-onkent-le-kell-mondania
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz-kormány háborúba vinné az országot
  2014-07-14 17:17:52, hétfő
 
  A Fidesz-kormány háborúba vinné az országot
2014.07.14 10:46


Június 21-22-én került sor a V4 országok vezérkari főnökeinek találkozójára a balatonöszödi kormányzati üdülőközpontban. A találkozón részt vett a kijevi vezetés részéről az Ukrán Fegyveres Erők nemrég kinevezett vezérkari főnöke is.

A találkozón végleges formába öntötték a V4 harccsoport megvalósítási menetét, melynek végén 2016 január 1.-től a harccsoport a valóságban is létezni fog.

A találkozó után Hende Csaba, a Fidesz-kormány honvédelmi minisztere boldogságtól sugárzó arccal tartott sajtótájékoztatót a harccsoport megalakulásának jelentőségéről. A Hende-féle nyilatkozat lényegi pontjait kiemelve rámutatunk az alapvető hazugságok és félretájékoztatások egyes elemeire.

Hídfő.net | Hende Csaba

- Hende szerint ez a harccsoport 2500 főből állna.

Itt Hende kapásból rádobott 1000 főt a magyar vezérkari főnök által bejelentett hivatalos létszámra. Hantázós Hendének nem ez az első ilyen megalomán kijelentése: a több milliárdnyi forint médiapropagndával kikiáltott tízezer műveleti tartalékosból alig 1000 főt tudtak az elmúlt négy év alatt összeszedni, amit ő 5800 főben állapít meg mostanában.

- Hende szerint az ilyen típusú harccsoportok teljesen bevett szokásnak számítanak az EU keretein belül, több nyugat-európai ország is együttműködik ugyanilyen struktúrában.

Amit Hende elfelejtett hozzátenni az az, hogy az általa említett más EU-s harccsoportok konkrétan meghatározott rövidtávú reagálási céllal jönnek létre, és maximum hat hónapos egyszeri időtartammal látnak el feladatokat. Ez után a harccsoport feloszlik. A V4 harccsoportot pedig állandó jellegű alakulatnak szánják, mely békeidőben sem oszlik fel. Ez szó szerint benne van a harccsoport létrehozásáról szóló alapdokumentumban.

- Hende szerint az ukránok a helikopteres kapacitásban és a légiszállításban kapnak jelentős szerepet.

A helikopteres ukrán kapacitás minőségét és mennyiségét jól jelzik az üzemképtelen, és így a kifutókon szétrohadó, legfeljebb alkatrészutánpótlásnak használható gépek, valamint az, hogy az orosz felkelők elleni harcokról szóló jelentésekben már egyáltalán nem szerepelnek harci helikopteres cselekmények. Ami pedig volt, azt a felkelők előtte kilőtték. Hendének ezt tudnia kellene.

A légiszállítást illetően meg lehet állapítani, hogy az egykor valóban számottevő ukrán teherszállító légitársaságok járatsűrűségének mutatója drasztikusan csökkent. Tehát az ukránok már most gyűjtik a stratégiai tartalékokat a háborúra, melyet mindenképpen ki akarnak provokálni, vagy egyszerűen nincs üzemanyag.

- Hende büszkén nyilatkozta, hogy Magyarország adná a légtérharcászati, különleges műveleti és műszaki alakulatokat.

Felszerelésben, kiképzésben és bevetési költségekben pontosan ezek az alakulatok kerülnek a legtöbb pénzbe a harccsoport összes egységei közül. Miközben a magyar lakosság lassan egyharmada a létminimum alatt él, a gazdasági menekült magyarok száma külföldön pedig már stabilan a háromnegyed millió fölött van, a kormány 5 milliárd forintot különített el a költségvetésből a V4 harccsoportra.

Ugyancsak Hende jelentette ki a tájékoztatón: a Visegrádi Harccsoport 10 napon belül bárhol bevethető lesz 6000 km hatósugarú körben.

Hol? A Donyecki medencében Szlavjanszknál? A Krím-félsziget körül? A Szaharában vagy az Északi Sarkon?

A harccsoport létrehozásának célja nem világos. Az olyan általános megfogalmazások, mint ,,a védelmi képességek növelésének érdekében", vagy ,,az együttműködés hatékonyságának fokozására" nem célok, hanem irányelvek. Ilyenekből az ember több tucatot felsorol fejből egy perc alatt. A valós cél, mint azt már majd három éve megírtuk, a NATO és az USA előretolt pajzsaként a Balti-tengertől a Fekete tengerig terjedő régióban egy elsővonalas csapásfelfogó blokk létrehozása.

Egy ilyen blokk az első orosz csapás esetén teljesen eltűnne a térképről. Az az 1500 fő annyi mint légypiszok a papíron a több tízmillió főnyi, magas készültségű, harcedzett orosz állománnyal szemben, az elképesztő orosz technikai fölényről már nem is beszélve. A harccsoport de faco tagja, a kijevi vezetés pedig mindent megtesz azért, hogy ezt a csapást kiprovokálja.

A Fidesz kormány dilettantizmusát csak tetézi, hogy a kijevi vezetéssel szemben a harccsoport tagságért cserébe semmilyen garanciát nem követelt a kárpátaljai magyar lakosságot illetően.

Elgondolkodhatunk azon, hogy a Fidesz kabinet vajon tényleg ennyire képtelen felmérni a geopolitikai helyzet alakulását Európában és a nagyvilágban, vajon tényleg ennyire ostobák e. Ha nem, és az USA-nak való újabb nagyívű benyalásról van szó, az csak tetézi bűneiket.

http://www.hidfo.net/2014/07/14/fidesz-kormany-haboruba-vinne-az-orszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol a boldogság mostanában?
  2014-07-14 17:13:22, hétfő
 
  Hol a boldogság mostanában?
2014.07.14. 15:25


Most éppen Németországban. Általában a skandináv országokban, Svájcban, Kanadában és a két nagy óceániai országban van, de most főleg a németeknél. Fiaik megdolgoztak érte a VB-n, hosszú éveken keresztül, úgyhogy legyenek joggal boldogok vele. Merkel és Gauck büszkén kéretőzhettek be fényképezkedni a csapat tagjaihoz. A játékosok maguk közé emelték őket, nem ők ereszkedtek le a nationalelfhez.

De máshol is van ám boldogság, mégha kicsit más is! Van például Gaston Browne lelkében is, aki pont egy hónappal korábban lett a focihagyományairól is közismert Antigua és Barbuda elnöke. Országa a FIFA-listán épp hogy kiszorul a top 150 közül.

Egy másik, személyes boldogságát az országára sugárzó vezér Ali Bongo Ondimba, Gabonból, Sepp Blatter jó barátja. Gabon már kényelmesen benne van a legjobb 150-ben.

Két közös vonás is van Borwne és Ondimba urakban. Az egyik, hogy mindketten rajta vannak a finálé VIP-listáján, a másik, hogy nem álltak ki népük elé a VB-re utazásuk előtt, hogy nem közpénzen, de saját zsebből finanszírozzák majd az utazásukat, és azt sem jelentették ki előre, hogy nem közpénzből a gyerekükkel is a VIP-páholyból nézetik meg a döntőt.

Ők így teljesítettek jobban a boldogság megszerzésében.



Ui. Az országboldogság és a vezérboldogság korrelációjáról most nem értekeznék, érdemes megnézni a 2010-2013 közti országboldoság szárnyalást a VIP-esek esetében


http://orulunkvincent.blog.hu/2014/07/14/hol_a_boldogsag_mostanaban_479

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ördög Nóra válthatja Orbánt
  2014-07-14 17:03:22, hétfő
 
  Ördög Nóra válthatja Orbánt


A siker érdekében váratlan húzásokra és áldozathozatalra is szükség lehet.

nők.gif

Fotó:Index

Meglepő felismerésre jutott a brazíliai futball világbajnokság kapcsán a Századvég. A pályázatot a Miniszterelnökség írta ki azzal a céllal, hogy segítse a magyar futball felemelkedését.

A sikeres nemzeteket elemezve a szakértők arra figyeltek fel, hogy az első négy helyen végzett országok közül hármat nő vezet:

Brazília elnöke Dilma Rousseff asszony, Argentína élén Cristina Fernández de Kirchner elnök áll, Németország kancellárja pedig Angela Merkel.

A 350 milliós tanulmány leszögezi: ,,Mielőtt a kétkedők a bronzérmes Hollandiát hoznák fel ellenérvként, meg kell említenünk, hogy a Holland Királyság élén 1980-tól egészen 2013 tavaszáig szintén egy hölgy, Beatrix királynő állt."

A Vakkomondor információi szerint a Századvég nem merte publikálni a tanulmányt.

Ugyanakkor a birtokunkba került dokumentumban ajánlásokat is megfogalmaznak a stratégák: az egyik opció, hogy Áder János felesége válthatná férjét az államfői poszton. Egy ennél is merészebb elképzelés szerint Orbán Viktor váltaná Ádert, míg a kormány élére Pelczné Gáll Ildikó kerülne - vagy, a napokban országos érdeklődést kiváltó Ördög Nóra műsorvezető. Mert mint írják, ,,a magyar nemzeti labdarúgás feltámasztása érdekében váratlan húzásokra és áldozathozatalra is szükség lehet."


http://avakkomondor.blog.hu/2014/07/14/ordog_nora_valthatja_orbant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.