Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Levél Dr. Halász Józseftől
  2014-07-25 16:30:31, péntek
 
  Levél a MOD-SZER szervezőinek és az MSZ élenjáróinak a verőcei rendezvény kapcsán



Kedves Barátaim!



Németh Zoltánnal cseréltünk gondolatot a minap a MOGY helyébe lépő ,,Verőcei MOD-SZER"-ről. Zoltán ugyanazt mondta el célmeghatározásként, ami Bene Gábor felhívásában szerepel. Beszélgetésünkkor ezért ugyanazt válaszoltam Neki, amit Nektek írok le az alábbiakban.



Nyilván az arisztotelészi hármas kérdésre utal a rendezvény módszer-meghatározása: ,,A ,,Hogyan?" kérdésekre keressük és adjuk meg a válaszokat".



Arisztotelész azt mondta, hogy a ,,Miért?", ,,Mit?" és ,,Hogyan?" kérdésekre adott válaszok vezetnek el az igazsághoz. A kérdések egy logikai folyamat állomásait - és ezzel sorrendjét - határozzák meg.



I. Miért?



A ,,Miért?" indítja a kérdés-sort. Az erre adott válasz egyértelmű: ,,Szenvedhetetlen iga alatt élünk" - Rákóczi szavaival (ld. Breznai kiáltvány).

A válasz ezerkétszáz éve állandó.

Nemcsak Rákóczi idejében, az 1700-as években volt a válasz ugyanaz, de később, 1848-ban és 1956-ban, valamint korábban - ha Tiborcra gondolunk - az 1200-as években, sőt, ha Koppányra, akkor a Krisztus utáni első ezredforduló körüli években is. A szenvedhetetlen iga oka pedig a Géza által 973-ban megkötött Quedliburgi szerződés, amely a szabad magyarokat szabadságuktól megfosztott rabszolgákká, Hazánkat pedig gyarmati sorba alázta.

Ezért keseríti a szenvedhetetlen iga ezerkétszáz év óta a magyarság életét.



A ,,miben mutatkozik meg a szenvedhetetlen iga napjainkban?" segéd-kérdésre adott felelettel válik aktuálissá a válasz.

Erre a kérdésre saját tapasztalatunk alapján mindannyian tudunk legalább egy rész-választ adni. Hogy csak a legújabbakat említsem: földtulajdonlási- és használati jog, vagy a devizahitelesek ügye.

A rész-válaszok összegzése az MTA-TK és GfK felmérésben[1] mindennél szemléletesebben mutatja a szenvedhetetlen iga mai mértékét: a magyar népesség 73 %-a jövőkép nélkül él, ezen belül 23 % pedig ,,leszakadt", azaz létminimum alatt tengeti sorsát.

Ha összerakjuk a mai rész-válaszokat, és azokat összevetjük a történelmünk során adottakkal, akkor rájövünk arra, hogy a szenvedhetetlen iga egy okra vezethető vissza: a szabadságtalanságra, amivel a Quedlinburgi szerződés tette jövőkép nélkülivé, leszakadttá az egyetemes magyarságot.



II. Mit?



A ,,Mit?" kérdésre adott válasz a stratégiát határozza meg.



A ,,Miért?" és a ,,Mit?" kérdésre adott válasz egy arisztotelészi szillogisztikus rendszert alkot, ahol a premisszák (érvek) a ,,Miért?"-re adott válaszok, amelyekből következik a konklúzió (következtetés), vagyis a ,,Mit?" kérdésre adott válasz (ezt nevezhetjük stratégiának), amely - bármilyen teljes is a premisszarendszer - legalább két konklúziót tartalmaz.

Aquinoi Szent Tamás megadta az alternatívák közül követendő konklúzió meghatározásának módját, az arisztotelészi materialista véletlenszerű és forrástalan intuíció kiváltására. Ez a mód a ,,transzcendentális premissza" (vagyis az isteni iránymutatás érve).



A ,,szenvedhetetlen iga" rendszerbe foglalt következményei és a következmények okai teljesnek mondható premisszarendszert alkotnak, amelyekből két konklúzió következik:



1. változtatjuk az okok által meghatározott gondolkodási mód mintát (paradigmát), azaz fenntartjuk a nyugati civilizáció nemzetek feletti (föderatív) érdekérvényesítő szemléletét, vagy

2. felváltjuk azt egy olyannal, amely az okokat megszűnteti az ősi civilizáció eszméjével, vagyis a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolásával (konföderativizmussal).



1-hez: A föderatív gondolkodási módot a nyugati civilizáció kényszerítette ránk.



Jogszabályai:

- Európában a Lisszaboni Szerződés[2], mint a tagországok Alkotmánya (iránymutatás),

- Magyarországon az Alaptörvény[3], ami nevének megfelelően a LSz iránymutatásait irányelvekkel bontja le Hazánkra.



A föderatív paradigma tarthatatlanságát a 2008 óta tartó második világválság és a jelenkori események sora bizonyítja.

Ez a konklúzió-alternatíva - ami az EU-é és a magyar parlamenti pártoké - a hátrányos következményeket eredményező ok változtatását (és nem megszűntetését) jelenti a konföderatív elemek alap nélküli (és ezáltal hatástalan) átvételével.



Mivel Magyarország az EU tagja, és az EU nemzetek feletti érdekérvényesítést követ, Magyarország rá van kényszerülve arra, hogy társadalomszervezési rendszere a föderativitást kövesse, vagyis a települések és társadalmi csoportok feletti érdekérvényesítés legyen a meghatározó, a települések és társadalmi csoportok érdekeinek összehangolása helyett. (Ez a felülről lebontás és az alulról épülés ellentéte.)



Legérzékletesebb példa a most alakuló USA - EU közötti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP-FTA)[4] arra, hogy a föderáció, mint ok hátrányos következményeinek látszólagos orvoslása konföderatív megoldásokkal nem jelenthet tényleges változást.

A TTIP-FTA a WTO (Kereskedelmi Világszervezet) általános összevonó (integráló) globalizálása helyett célzott (egymást kiegészítő) területek összehangolását (koordinálását) tűzi ki célul. Az összehangolás konföderatív elvének alkalmazása föderatív alapok mellett fenntartja a nemzetek feletti érdekérvényesítést. Nem nemzetek vagy országok, hanem ,,integrált ország-csoportok" (Amerikai Egyesült Államok és Európai Egyesült Államok - ennek teljes kialakítását jelenti az EU 7. - jelenlegi - ciklusára az ET által meghatározott stratégiai prioritás-rendszer) közötti kétoldalú megállapodást jelent, úgy, hogy az ország-csoportokon belüli nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása nem érvényesül, sőt egyes területeken - Magyarországot különösen érintve a mezőgazdaság vonatkozásában - a nemzetek kiszolgáltatottsága növekszik.



A BRICS államok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) értékcsere alapon történő kereskedelmet valósítanak meg egymás között. (Irán minden állammal ilyen módon hajlandó kereskedni.) Ez szintén konföderatív elem, de a BRICS államokban a nemzeti érdekérvényesítés összehangolásának jelenleg még gátja ezen országok liberális-kapitalista gazdaságszerkezete.

Még nem tisztázódott a TTIP-FTA és a BRICS államok viszonya egymáshoz, különös tekintettel arra, hogy a BRICS államok - Kína kivételével - vagy már csatlakoztak a TTIP-FTA-hoz, vagy csatlakozás előtt állnak, ugyanakkor a hidegháború részese (jellemzően más-más oldalon) mindkét szervezet.



2-höz: A konföderatív gondolkodási mód hagyományainkból ismert számunkra.



A konföderatív paradigmát a Magyar Küldetéssel transzcendentális premisszaként kaptuk.



Ez a konklúzió-alternatíva a föderatív gondolkodási mód minta hátrányos következményeket eredményező ok megszűntetését jelenti, felcserélve azokat a konföderatív paradigmával.



Jogszabályai[5]:

- Európai Konföderációról szóló szerződéstervezet - a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása,

- Magyarország Szabadság Alkotmánya, Magyarország Alaptörvénye és főtörvényei - települések és társadalmi csoportok érdekérvényesítésének összehangolása.



A föderatív és konföderatív gondolkodási mód összevetését - Morvai Krisztina EP képviselőasszony felkérésére késztett - két tanulmány tartalmazza:

,,Az európai konföderáció - mint Európa lehetséges jövőképe" - http://nemzetiegyseg.com/AzEukonfEuropajovokepe.pdf és

,,Kiút a válságból - a föderatív Európai Unió átalakulása Európai Konföderációvá" - http://nemzetiegyseg.com/Kiutavalsagbol.pdf.



III. Hogyan?



A ,,Hogyan?" kérdésre adott válasz a stratégia taktikai lépéseinek meghatározását jelenti.



A stratégiát és a taktikai lépéseket a nyugati civilizáció paradigmája felváltásához az ősi civilizáció gondolkodási mód mintával

- ,,A nemzetstratégiától a nemzettaktika teljesítéséig" (http://nemzetiegyseg.com/Anemzetstrategiarol.pdf) c. tanulmány, valamint

- A Szent Korona Értékrend bevezetésének Munkaterve (a Választási főtörvény ideiglenes végrehajtási utasítása) - http://nemzetiegyseg.com/Munkaterv.pdf

tartalmazza.



Kedves Barátaim!



Azt javaslom, hogy a ,,Hogyan?" meghatározásához a ,,Mit?"-re adott konföderatív választ fogadjátok el.

Ebben az esetben szívesen tartok bevezető ismertetőt azon települések képviselőinek, akik elfogadják a rendszerváltást és tenni is akarnak annak megvalósulásáért.

Minden magyarországi település cca. 500 adata szerepel adatbázisomban (benne a 2011. népszámlálás minden adata). Ezt felhasználva fel lehet készülni az október 12-i önkormányzati és kisebbségi választásokra. Ha jónak látjátok ismertetőmet ennek a szolgálatába állítom.



Kelt Szegeden, 2014. Áldás havának 24. napján.

dr. Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 136 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5518
  • e Hét: 6898
  • e Hónap: 7845
  • e Év: 43786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.