Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjt!
  2014-07-26 23:17:59, szombat
 
  Szeretettel kívánok kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Swimming pool koktél II.
  2014-07-26 22:54:49, szombat
 
  Swimming pool koktél II.

Hozzávalók:

3 cl fehér rum
2 cl vodka
2 cl tejszín
2 teáskanál kókuszkrém
1 cl curacao
10 cl ananászlé
tört jég
kókuszdarabkák

Elkészítés:

A rumot, a vodkát, az ananászlét, a tejszínt és a kókuszkrémet mixerben összemixeljük habosodásig. A koktélos poharat félig töltjük jéggel, és az italkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. A Blue Curacaot az italra folyatjuk kiskanál hátoldalán óvatosan, hogy csíkban folyjon le.





Megjegyzés:

Nagyon kellemes klasszikus, tejszínes, krémes, trópusi ital. A fenti mennyiség 1 italhoz értendő.

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Tejfölös rántott tök
  2014-07-26 22:52:00, szombat
 
  Tejfölös rántott tök

Hozzávalók:

1 kis, zsenge tök
1,5 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg márvány sajt
1 csokor metélőhagyma
cayenne-bors
a panírozáshoz liszt
tojás
zsemlemorzsa
a kisütéshez Vénusz olaj

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, kb. 1 cm vastagon felszeletlejük, a belsejét kikaparjuk. A tökkarikákat besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a keeltkezett nedvességet leitatjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tojássárgájával. Cayenne-borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. A krémmel megkenjük a tökkarikák egyik felét. Kettőt-kettőt összeragasztunk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A zsiradékot leitatjuk, a rántott tököt párolt rizzsel fogyasztjuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Húsos-sajtos roló
  2014-07-26 22:50:31, szombat
 
  Húsos-sajtos roló

Hozzávalók:

40 dkg darált hús (sertéscomb vagy -lapocka)
4 db krumpli
15 dkg kemény sajt (trappista, pannónia)
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld

bors
ételízesítő

A panírozáshoz:
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.

A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, ételízesítővel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét. Jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a tojást és a kihűlt tört krumplit.

Gombócokat formázunk a masszából, két tenyerünk között lelapítjuk. Mindegyik közepébe kb. fél-egy centiméter vastag sajtcsíkokat teszünk. Rúd alakúra összetekerjük úgy, hogy a sajt ne látszódjon ki belőle. Lisztben, tojásban és zsemlemorzsába panírozzuk a rolókat.

Forró olajban mindegyiket aranybarnára sütjük. Azon melegében fogyasztva a legfinomabb, de hidegen is igazi csemege.





Megjegyzés:

A fotót Rozijn küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Barackos-túrós rétes II.
  2014-07-26 22:48:20, szombat
 
  Barackos-túrós rétes II.

Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 tojásfehérje
1 csipet só
6 evőkanál víz
2 evőkanál ecet

A töltelékhez:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 tojás
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
1 db hámozott őszibarack (lehet befőtt, konzerv is)

A tetejére:
1 tojás

Elkészítés:

A tésztához a 30 dkg lisztet elmorzsoljuk 25 dkg margarinnal, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és a tésztát feltekerjük rúd alakúra. A tésztarudat 4 egyforma darabra vágjuk, egyenként kinyújtjuk egyforma méretű téglalap alakra. A 4 kinyújtott tésztát egymásra fektetjük, és a hűtőben fél órát pihentetjük.

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és félretesszük.

Ezután a rétegzett tésztát vékonyra nyújtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk az egyik oldalára, a másik oldalt pedig szépen ráhajtjuk, az illesztésnél előtte tojással bekenjük, és jól lenyomkodjuk. A tetejét villával megszurkáljuk és tojással megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 210 fokon 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kismaccs1 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Burgonyagombóc II.
  2014-07-26 22:46:05, szombat
 
  Burgonyagombóc II.

Hozzávalók:

1 kg sárgahéjú burgonya
2 tojás
liszt (amennyit felvesz)

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, ha megpuhult, leszűröm, hagyom kissé hűlni, meghámozom.

Egy keverőtálba krumplinyomón átnyomom a burgonyákat, sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, beleütöm a 2 tojást, kézzel jól elkeverem, és annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz. (Vizet vagy más folyadékot nem adok hozzá!)

Kézzel pingponglabda méretű gombócokat formálok, amit lobogó, sós, kis olajat tartalmazó vízben addig főzök, míg fel nem jön a tetejére.





Megjegyzés:

Szaftos sült húsok köreteként tálalom,





általában párolt káposzta is jár az így szervírozott ételekhez. Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Dinsztelt marhafelsál
  2014-07-26 22:43:01, szombat
 
  Dinsztelt marhafelsál

Hozzávalók:

1,5 kg marhafelsál
1 kg hagyma
10 dkg libazsír
2 db tv paprika
2 db nagyobb paradicsom
3 dl száraz vörösbor
2 dl húslé (lehet leveskockából is)

frissen őrölt vegyes bors
babérlevél
őrölt kömény
tárkony
A páchoz:
frissen őrölt vegyes bors
babérlevél
őrölt kömény
tárkony
kevés mustár
borókabogyó
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A marhahúst felszeletelem, széleit beirdalom, sózom, borsozom, megkenem mustárral, egy jénaiba rétegezem, a szeletek közé szórok tárkonyt, őrölt köményt, teszek bele babérlevelet, borókabogyót. Ismét jöhetnek hússzeletek, fűszerek, míg a hús tart. Felöntöm olívaolajjal, hogy ellepje, 2-3 napig hagyom a hűtőben pihengetni.

Eljött a főzés napja, felbontok egy száraz bikavért, a biztonság kedvéért megkóstolom. A hagymákat megtisztítom, félfőre vágom, a paprikákat és a paradicsomokat felkarikázom, a pácolt hússzeleteket kiveszem a pácléből.

Előveszek egy méretes lábost, felhevítem benne a libazsírt, beleadom a hagymát, a húst, a paradicsomot, a paprikát, a hozzá való fűszereket, összepirítom. Amikor zsírjára sült, felöntöm a húslével és a vörösborral, fedő alatt, rázogatva, nem keverve összepárolom. Olyan 10 percenként ránézek, nehogy lekapjon, ha igényli, a folyadékot pótolom. Addig dinsztelem így, míg a hús omlósan puha lesz. Sötétbarnás, sűrű állagú szaftot kell kapnom, ekkor jó.

Burgonyagombóccal tálalom, egy adagba 3-4 gombóc és 2 szelet hús kerül, bőven meglocsolva az isteni szafttal. Friss zöldsalátával, paradicsom karikákkal díszítem, savanyúságot szerintem nem igényel.

Megjegyzés:

Időigényes, de nagyon finom étel, évszaktól függetlenül bármikor készíthető, családunk, vendégeink imádni fogják, garantálom! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Erőleves palacsintatekerccsel
  2014-07-26 22:41:14, szombat
 
  Erőleves palacsintatekerccsel

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy fej hagyma
2 csomag leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, kelkáposzta)
1 kg levescsont
fél evőkanál egész feketebors
1 babérlevél
1 citrom levágott héja
A levesbetéthez:
1 tojás
6 dkg liszt
1,2 dl tej
3 evőkanál vegyes vágott zöldfűszer (mélyhűtött is lehet)
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A csontot megmossuk.

Felforrósítunk zsiradék nélkül egy nagy lábost. A vágott felével lefelé beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a csontot, kissé ezeket is megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beleszórjuk a borsot, a babérlevelet, a citromhéjat, és kb. 2 órát lassú tűzön főzzük. A habját néha-néha leszedjük. A levesbetéthez simára keverjük a tojást a liszttel, a tejjel, a zöldfűszerekkel és egy csipet sóval, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és a masszából 4 nem túl vastag palacsintát sütünk. Szorosan feltekerjük őket, és hidegre tesszük. A levest átszűrjük, még egyszer felforraljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A répát, a zöldséget, a karalábét külön tálkába szedjük. A palacsintatekercseket ferdén felszeleteljük, 3-4 szeletet a tányérokba teszünk, és rámerjük a levest. Megszórhatjuk vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 240 kcal

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Kolbászkrém
  2014-07-26 22:39:59, szombat
 
  Kolbászkrém

Hozzávalók:

15 dkg lecsókolbász
5 dkg füstölt gyulai kolbász
2 db főtt tojás
5 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 kiskanál mustár

Elkészítés:

A kolbászok bőrét lehúzzuk, majd a keményre főtt tojásokkal együtt kétszer-háromszor átdaráljuk. A krémhez hozzáadjuk a magarint és a mustárt, összekeverjük. Kenyérre kenve uborkával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Ancsur küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Meleg van
  2014-07-26 11:27:45, szombat
 
  Már megint meleg van, hétágra süt a nap,





jót mosolyog rajtunk.

Igazság szerint ilyenkor kell melegnek lenni, -
de nem ilyen szélsőségesen.
Hol hőgutát kapunk, hol meg megfagyunk -
napról-napra változik a hőmérséklet viharokkal,
felhőszakadásokkal, szélviharokkal megtűzdelve.

Emlékszem gyerekkoromban egy-egy nyári zápor után
mezit-láb tapostuk a vizet, meleg volt, nem hűlt le a levegő.
Most meg! - esik az eső, olyanra hűl a levegő, mintha ősz lenne.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 4790 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1479
  • e Hét: 6060
  • e Hónap: 19965
  • e Év: 149672
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.