|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014-07-26 23:17:59, szombat
|
|
|
Szeretettel kívánok kedves Mindannyiotoknak
|
|
|
0 komment
, kategória: Jó éjszakát! |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:54:49, szombat
|
|
|
Swimming pool koktél II.
Hozzávalók:
3 cl fehér rum
2 cl vodka
2 cl tejszín
2 teáskanál kókuszkrém
1 cl curacao
10 cl ananászlé
tört jég
kókuszdarabkák
Elkészítés:
A rumot, a vodkát, az ananászlét, a tejszínt és a kókuszkrémet mixerben összemixeljük habosodásig. A koktélos poharat félig töltjük jéggel, és az italkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük. A Blue Curacaot az italra folyatjuk kiskanál hátoldalán óvatosan, hogy csíkban folyjon le.
Megjegyzés:
Nagyon kellemes klasszikus, tejszínes, krémes, trópusi ital. A fenti mennyiség 1 italhoz értendő.
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-ital,szörp,gyümölcs |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:52:00, szombat
|
|
|
Tejfölös rántott tök
Hozzávalók:
1 kis, zsenge tök
1,5 dl tejföl
1 tojássárgája
5 dkg márvány sajt
1 csokor metélőhagyma
cayenne-bors
a panírozáshoz liszt
tojás
zsemlemorzsa
a kisütéshez Vénusz olaj
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kb. 1 cm vastagon felszeletlejük, a belsejét kikaparjuk. A tökkarikákat besózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a keeltkezett nedvességet leitatjuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a tojássárgájával. Cayenne-borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük. A krémmel megkenjük a tökkarikák egyik felét. Kettőt-kettőt összeragasztunk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A zsiradékot leitatjuk, a rántott tököt párolt rizzsel fogyasztjuk.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:50:31, szombat
|
|
|
Húsos-sajtos roló
Hozzávalók:
40 dkg darált hús (sertéscomb vagy -lapocka)
4 db krumpli
15 dkg kemény sajt (trappista, pannónia)
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
só
bors
ételízesítő
A panírozáshoz:
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, majd hűlni hagyjuk. A petrezselyemzöldjét megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, ételízesítővel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét. Jól összedolgozzuk. Végül belekeverjük a tojást és a kihűlt tört krumplit.
Gombócokat formázunk a masszából, két tenyerünk között lelapítjuk. Mindegyik közepébe kb. fél-egy centiméter vastag sajtcsíkokat teszünk. Rúd alakúra összetekerjük úgy, hogy a sajt ne látszódjon ki belőle. Lisztben, tojásban és zsemlemorzsába panírozzuk a rolókat.
Forró olajban mindegyiket aranybarnára sütjük. Azon melegében fogyasztva a legfinomabb, de hidegen is igazi csemege.
Megjegyzés:
A fotót Rozijn küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:48:20, szombat
|
|
|
Barackos-túrós rétes II.
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 tojásfehérje
1 csipet só
6 evőkanál víz
2 evőkanál ecet
A töltelékhez:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 tojás
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
1 db hámozott őszibarack (lehet befőtt, konzerv is)
A tetejére:
1 tojás
Elkészítés:
A tésztához a 30 dkg lisztet elmorzsoljuk 25 dkg margarinnal, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és a tésztát feltekerjük rúd alakúra. A tésztarudat 4 egyforma darabra vágjuk, egyenként kinyújtjuk egyforma méretű téglalap alakra. A 4 kinyújtott tésztát egymásra fektetjük, és a hűtőben fél órát pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és félretesszük.
Ezután a rétegzett tésztát vékonyra nyújtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk az egyik oldalára, a másik oldalt pedig szépen ráhajtjuk, az illesztésnél előtte tojással bekenjük, és jól lenyomkodjuk. A tetejét villával megszurkáljuk és tojással megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 210 fokon 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kismaccs1 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:46:05, szombat
|
|
|
Burgonyagombóc II.
Hozzávalók:
1 kg sárgahéjú burgonya
2 tojás
liszt (amennyit felvesz)
só
őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzöm, ha megpuhult, leszűröm, hagyom kissé hűlni, meghámozom.
Egy keverőtálba krumplinyomón átnyomom a burgonyákat, sózom, borsozom, szerecsendióval fűszerezem, beleütöm a 2 tojást, kézzel jól elkeverem, és annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz. (Vizet vagy más folyadékot nem adok hozzá!)
Kézzel pingponglabda méretű gombócokat formálok, amit lobogó, sós, kis olajat tartalmazó vízben addig főzök, míg fel nem jön a tetejére.
Megjegyzés:
Szaftos sült húsok köreteként tálalom,
általában párolt káposzta is jár az így szervírozott ételekhez. Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:43:01, szombat
|
|
|
Dinsztelt marhafelsál
Hozzávalók:
1,5 kg marhafelsál
1 kg hagyma
10 dkg libazsír
2 db tv paprika
2 db nagyobb paradicsom
3 dl száraz vörösbor
2 dl húslé (lehet leveskockából is)
só
frissen őrölt vegyes bors
babérlevél
őrölt kömény
tárkony
A páchoz:
frissen őrölt vegyes bors
babérlevél
őrölt kömény
tárkony
kevés mustár
borókabogyó
extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A marhahúst felszeletelem, széleit beirdalom, sózom, borsozom, megkenem mustárral, egy jénaiba rétegezem, a szeletek közé szórok tárkonyt, őrölt köményt, teszek bele babérlevelet, borókabogyót. Ismét jöhetnek hússzeletek, fűszerek, míg a hús tart. Felöntöm olívaolajjal, hogy ellepje, 2-3 napig hagyom a hűtőben pihengetni.
Eljött a főzés napja, felbontok egy száraz bikavért, a biztonság kedvéért megkóstolom. A hagymákat megtisztítom, félfőre vágom, a paprikákat és a paradicsomokat felkarikázom, a pácolt hússzeleteket kiveszem a pácléből.
Előveszek egy méretes lábost, felhevítem benne a libazsírt, beleadom a hagymát, a húst, a paradicsomot, a paprikát, a hozzá való fűszereket, összepirítom. Amikor zsírjára sült, felöntöm a húslével és a vörösborral, fedő alatt, rázogatva, nem keverve összepárolom. Olyan 10 percenként ránézek, nehogy lekapjon, ha igényli, a folyadékot pótolom. Addig dinsztelem így, míg a hús omlósan puha lesz. Sötétbarnás, sűrű állagú szaftot kell kapnom, ekkor jó.
Burgonyagombóccal tálalom, egy adagba 3-4 gombóc és 2 szelet hús kerül, bőven meglocsolva az isteni szafttal. Friss zöldsalátával, paradicsom karikákkal díszítem, savanyúságot szerintem nem igényel.
Megjegyzés:
Időigényes, de nagyon finom étel, évszaktól függetlenül bármikor készíthető, családunk, vendégeink imádni fogják, garantálom! Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:41:14, szombat
|
|
|
Erőleves palacsintatekerccsel
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy fej hagyma
2 csomag leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, kelkáposzta)
1 kg levescsont
fél evőkanál egész feketebors
1 babérlevél
1 citrom levágott héja
A levesbetéthez:
1 tojás
6 dkg liszt
1,2 dl tej
3 evőkanál vegyes vágott zöldfűszer (mélyhűtött is lehet)
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A csontot megmossuk.
Felforrósítunk zsiradék nélkül egy nagy lábost. A vágott felével lefelé beletesszük a hagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a csontot, kissé ezeket is megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, beleszórjuk a borsot, a babérlevelet, a citromhéjat, és kb. 2 órát lassú tűzön főzzük. A habját néha-néha leszedjük. A levesbetéthez simára keverjük a tojást a liszttel, a tejjel, a zöldfűszerekkel és egy csipet sóval, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és a masszából 4 nem túl vastag palacsintát sütünk. Szorosan feltekerjük őket, és hidegre tesszük. A levest átszűrjük, még egyszer felforraljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A répát, a zöldséget, a karalábét külön tálkába szedjük. A palacsintatekercseket ferdén felszeleteljük, 3-4 szeletet a tányérokba teszünk, és rámerjük a levest. Megszórhatjuk vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 240 kcal
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2014-07-26 22:39:59, szombat
|
|
|
Kolbászkrém
Hozzávalók:
15 dkg lecsókolbász
5 dkg füstölt gyulai kolbász
2 db főtt tojás
5 dkg "Vénusz sütőmargarin
1 kiskanál mustár
Elkészítés:
A kolbászok bőrét lehúzzuk, majd a keményre főtt tojásokkal együtt kétszer-háromszor átdaráljuk. A krémhez hozzáadjuk a magarint és a mustárt, összekeverjük. Kenyérre kenve uborkával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Ancsur küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2014-07-26 11:27:45, szombat
|
|
|
Már megint meleg van, hétágra süt a nap,
jót mosolyog rajtunk.
Igazság szerint ilyenkor kell melegnek lenni, -
de nem ilyen szélsőségesen.
Hol hőgutát kapunk, hol meg megfagyunk -
napról-napra változik a hőmérséklet viharokkal,
felhőszakadásokkal, szélviharokkal megtűzdelve.
Emlékszem gyerekkoromban egy-egy nyári zápor után
mezit-láb tapostuk a vizet, meleg volt, nem hűlt le a levegő.
Most meg! - esik az eső, olyanra hűl a levegő, mintha ősz lenne. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2014. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
371 db bejegyzés |
e év: |
4790 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1479
- e Hét: 6060
- e Hónap: 19965
- e Év: 149672
|
|
|