Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Az ENSZ-főtitkár megelégelte az "önvédelmi" gyilkolászást: h
  2014-07-28 23:36:50, hétfő
 
  : 2014-07-28. 18:49
Az ENSZ-főtitkár megelégelte az "önvédelmi" gyilkolászást: hurrikánhoz hasonlította az izraeli pusztítást

Izrael az ENSZ Biztonsági Tanácsának fölszólítását figyelmen kívül hagyva ma is elutasította a tűzszüneti javaslatot, mire a korábbi vállveregetéses politika után Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár röviddel ezelőtt erélyesen bírálta a Gázai övezetben véghez vitt pusztítást, s azonnal tűzszünetre szólította föl a harcban álló feleket. Izraelben közben ezekben a percekben komoly veszteséget okozó rakétabecsapódás volt.
Zoom
Ban Ki Mun - végre bekeményített a legerkölcsösebbeknek
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a korábbi kedélyeskedés és Izrael önvédelmi jogának hangsúlyozása után nem sokkal ezelőtt (végre!) azt tette, amit már húsz nappal ezelőtt tennie kellett volna: erélyesen bírálta Izraelt, amiért nem hajlandó beszüntetni a tüzet. Az egyelőre fölmérhetetlenül nagy anyagi pusztítás, illetve a halálos áldozatok és a sebesültek magas száma "kérdéseket vet föl Izrael agresszív politikájával kapcsolatban", jelentette ki Ban Ki Mun a New York-i ENSZ-központban.

Közben a Gázai övezetben meg csak temetnek
Az ENSZ-főtitkár elmondta még, hogy a legutóbbi "humanitárius tűzszünet" alkalmat adott az izraeli hadsereg okozta károk nagyságának fölmérésére. "Több mint 173 ezer Gázai övezetbeli lakos, a térség lakosságának tíz százaléka az állandó menedékkeresés állapotában van, mert egyszerűen nincs hová menekülniük", hangsúlyozta Ban Ki Mun, majd azonnali tűzszünetre szólította föl a feleket. S végül mondott még olyan tényt is, amelyet a cionista propaganda hatására már szinte elfelejtenek az emberek: "Véget kell vetni a fél évszázada tartó megszállásnak", s béke érdekében komolyan el kell kezdeni a tárgyalásokat.
Zoom
Az önvédelem legújabb áldozatai a Gázai övezetben

További részletek: http://kuruc.info/r/4/130979/#ixzz38nksbF5G
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor miért nem szerettek ti engem??
  2014-07-28 23:17:16, hétfő
 
  Orbán Viktor miért nem szerettek ti engem?? ( egy kis humor néha az is kell ))

Itt állok előttetek kialvatlanságtól felpüffedt arccal és fenyőmikisre bőgött szemekkel! Mi a büdöskurvaélet fene történt veletek, ti hálátlan semmirekellők? Hová tűnt a hit, az erő és a belém vetett bizalom? Hová lettek a szavazóim? Hová tűnt belőletek az optimizmus, hová a vakhit képessége? Hová az irántam érzett feltételek nélküli rajongás és szeretet? Ti elfelejtitek, hogy a NER ezek nélkül nem működik?Az államadósság és a felültervezett, megalapozatlan költségvetés ismeretében ígértük, de na és? Szegény ember az aki ígérni, és utána hülyeséget beszélni sem tud. Ideje lenne belátnotok végre, hogy a válság közepén, a hanyatló nyugat és a turulszobrok árnyékában dideregve, negatív zabszemteszttel a kezünkben mindenre nem futja egyszerre! A beszerzési stop ellenére 89 910 963 285.- forintot voltunk kénytelen elkölteni mégis autókra, utazásokra, telefonra, bútorokra és számtalan egyéb hasznos holmira. De hátralévő életemben felcsúti pályagondnok legyek, ha nem volt minden fillér indokolt! Hegedűs Zsuzsa mégsem járhat Skodával napocsibét osztani sofőr nélkül, hogy nézne az ki. Sokkal jobban veszi ki magát a szegények között is a sofőrös Audiból mosolyogva integető jótevő.
Nem vádolhattok részrehajlással sem. Igazságosan, sok tízmillióval tolom a két Libling Intézet, a Századvég és a Nézőpont szekerét is ahogy erőmből telik. Mit gondoltok, géfodorgábor különben írna olyan veribig megfejtéseket, hogy az IMF és az MSZP ilyenek? Frászt írna! Ingyen? Ingyen azt sem írná le, hogy olyanok, ne vicceljetek már! Ha ez nem elég elárulom, Mráz Ágoston nézőpontja sem lenne tele hurráoptimista jelentésekkel havi harminc millió nélkül. Ilyen napi szükségletek viharában meg ne rendelgessenek a tanárok holmi konyakot, ahogy Giró-Szász Bandika, általános alkoholügyi szóvivő és rendkívüli VSOP nagykövet is megmondta.Tessék tudomásul venni, nekünk a szükségleteink mellett a pedagógusok életpályamodelljére nem telik. Pedagógus napra majd 40 ezres pakkot meg adócsokrot kapnak, örülni annak kell amit nyújtani tudunk. Ha ez megszorítás, akkor annak. Elvégre a Füstbement Terveket nem ők írják, a feritélt nem ők álmodják, és még egy Közgép - A NER legbravúrosabb közbeszerzései című kódexszel vagy valami egyéb, szolidan jelképes ajándékkal sem kedveskedtek a születésnapomon. Mindig csak ez az elégedetlenkedés, hogy az oktatási törvényeket egy őskommer félbolond írta, hogy az iskolaigazgatóknak kinevezett új helytartók menjenek a francba. Tartsunk már valami sorrendet, jóvan?! Ők csak a jövő nemzedékéért felelnek, az meg a legegyszerűbb tanáraggyal is felfogható, hogy belőlük választópolgár többnyire csak a ciklus után lesz. Ilyen messze meg érthető okokból nem gondolunk, képzőiket nem dotáljuk, vili?
Hallom ám, hogy a kötelező regisztrációt sem értitek, és 80% az elutasítottsága köztetek. Ezért nem szavaztatok rám mostanában? Ezért?? Nem értitek, hogy ez a demokrácia kiszélesítése? Nem értitek, hogy ez értetek van? Nem értitek, hogy Salamon László képviselő nem öncélú heccelésből indítványozta, hogy ti, határon belül élő adófizető választók a határon túliakkal ellentétben levélben egyáltalán ne regisztrálhassatok, hanem a testi és szellemi egészségetek érdekében kényszerítene személyes zarándoklatra? 200 ezer határon túli szavazó regisztrálhat levélben, 8 millió hazai választó meg nem. Hol itt az egyenlőtlenség? Mit kell hőbörögni, hogy a KDNP egy képviselője sem vett részt a regisztrációs törvény parlamenti vitáján? Hogy a Jóisten megfeszítve kíntornázó, szomorú szemű édesgyereke tekintsen le rátok a felcsúti golgotáról, hát nem mindegy? Nincs már mit vitatkozni azon amit én egyszer eldöntöttem. Én pedig be vagyok tojva tőletek, az utóbbi két hétben tanúsított magatartásotokkal is csak a félelmeimet, elkeseredettségemet növeltétek annak ellenére, hogy tudjátok mennyire
utálok kicsinek, bénának és legyőzhetőnek látszani.
szeressetek már egy kicsit!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több mint száz főosztályvezetőt találtak egyetlen minisztéri
  2014-07-28 23:12:26, hétfő
 
  Több mint száz főosztályvezetőt találtak egyetlen minisztériumunkban
2014. július 27., 13:09

Az MSZP a közpénzek pazarlásának tartja, hogy a harmadik Orbán-kormány minden korábbi kormánynál több vezető tisztségviselővel működik és ezáltal drágább is - tudósít az MTI. Van, ahol több mint 100 főosztályvezető dolgozik.

Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, 2010 óta emelkedik a vezetők száma és ível fel fizetésük is, a most megalakult kormány 11 tagú, 54 államtitkára, 98 helyettes államtitkára van. Az MSZP ismét arra szólítja fel a Fideszt, hogy ne az embereket sújtsa a 110 milliárd forintos megszorítással, hanem csökkentse az államtitkárok és helyettes államtitkárok számát, ha már 2010-ben kisebb és olcsóbb államot ígért.

Szerinte az MSZP-kormányban jóval kevesebb, mindössze húsz államtitkár és 49 szakállamtitkár dolgozott, akik jóval több adót fizettek a többkulcsos adórendszernek köszönhetően. A politikus írásbeli kérdésekkel fordult a minisztériumokhoz. A Miniszterelnökségen és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban azt sem tudták megmondani mennyien dolgoznak ott és mennyiért. A Honvédelmi Minisztériumban, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumában azt meg tudták mondani, mennyit fizetnek a dolgozóknak, de azt nem, hogy mennyien vannak.

A kérdései válaszadási határideje után egy nappal a Miniszterelnökség honlapjára felkerült a tárca szervezeti és működési szabályzata, e szerint kilenc államtitkár, 24 helyettes államtitkár, négy kormánybiztos és több mint száz főosztályvezető dolgozik ott. Azt mondta, hogy korábban a helyettes államtitkári posztok szakmainak számítottak, most azonban a parlamentből kihullott kormánypárti képviselők kapták azokat.

http://privatbankar.hu/karrier/tobb-mint-szaz-foosztalyvezetot-talaltak-egyetlen- egy-miniszteriumunkban-271124

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cristina Fernández ejti az argentín állampolgárságot azokról
  2014-07-28 22:56:47, hétfő
 
  Szíriai Hírek

Cristina Fernández ejti az argentín állampolgárságot azokról az argentín zsidókról kik fegyvert fognak a cionista megszállás hadseregének oldalán Palesztinában!

Úgy tünik a BRICS országainak a vezetői kik Szíria oldalán állnak és egyre nagyobb léptekben lépnek fel az eddig ismert világ rend, és azt irányító korrupt cionista lobbi és bank rendszer ellen. jóval többet tesznek a palesztin ügyért mint az összes arab állam együtt Szírián kívül. a napokban láthattuk ahogy számos latin amerikai vezető és nagykövet palesztin kendőbe tartott beszédet és fejezett ki szolidaritást a palesztin nép iránt. több ország utasította ki Izrael nagyköveteit, ma viszont Cristina Elisabet Fernández argentín köztársasági elnök írta alá mindazoknak a zsidó vallású argentín állampolgároknak az állampolgári joguktól megvonását illető törtvényt abban az esetben ha Izrael hadseregének oldalán harcolnának az elnyomott palesztin nép ellen!

Mikor merne ilyen lépést tenni bármelyik európai ország hm hm? főleg hogy mára már bebizonyosodott hogy a több mint 1000 gázai halott áldozat, és több ezer szétszakad végtagú áldozat ki élet és halál között fekszik e percekben is a gázai korházakban, hamis jogtalan indokkal lettek megtámadva, miután bebizonyosodtt hogy nem a Hamasz felel a 3 izraeli fiatal elrablásáról...

Szíriai Hírek 2014,07,27
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyámügy dönthet az uniós pályázatkezelő rendszer tulajdonj
  2014-07-28 22:52:44, hétfő
 
  2014. július 28. hétfő
A gyámügy dönthet az uniós pályázatkezelő rendszer tulajdonjogáról


Bár Csepreghy Nándor januárban azt állította, hogy egymilliárd forintért megvette az állam a Welt 2000 Kft.-t, az Átlátszó értesülése szerint erre azóta sem került sor. Az egyik tulajdonos, Komáromi András váratlan halála után ugyanis a társaság rá eső része kiskorú gyermekeihez került, az államnak tehát újabb köröket kell futni, ha valóban meg akarja szerezni az uniós pályázatkezelő rendszert üzemeltető magáncéget. Úgy tudjuk, hogy a gyámügynek kulcsszerepe lehet az eladási procedúrában.

Márciusban váratlanul elhunyt a Welt 2000 Kft. egyik tulajdonosa. Akkor a hírek arról szóltak, hogy Komáromi András halála előtt aláírt minden dokumentumot, ami ahhoz kellett, hogy az államhoz kerüljön az uniós támogatások lehívása szempontjából kulcsfontosságú cég, így sok teendő már nem lesz az adás-vétel körül. Az Átlátszó értesülése szerint azonban az ügy egyáltalán nem így alakult, éppen ellenkezőleg: Komáromi halála után a társaság új tulajdonosa nem az állam lett, hanem az üzletember kiskorú gyermekei.

“A hagyatéki eljárás után ők örökölték meg a cég felét" - foglalta össze röviden az ügyre közelről rálátó forrásuk.

A cégnyilvántartás adatai is erről tanúskodnak: eszerint a vállalat tényleg nem került át az államhoz, a tulajdonosok között Komáromi három kiskorú gyermeke szerepel. Tulajdonosi jogviszonyuk március másodikán kezdődött, a változást június 24-én jegyezték be.

További érdekesség, hogy bár a cégnyilvántartás szerint a társaságban 2006 óta nem volt tulajdonos Komáromi - az EMIR jogtulajdonosa viszont ő volt, ezért is tárgyalt üzlettársa, Galambos László mellett vele is az állam - a cég tulajdonrésze pár nappal a halála előtt ismét hozzá került. Tagsági jogviszonya hosszú kihagyás után 2014. február 26-án kezdődött újra, a változást február 27-én jegyezték be.

Úgy tudjuk, attól függetlenül, hogy most a gyerekeké lett Komáromi üzletrésze, az állam továbbra is fenntartja vételi szándékát. Új ajánlat viszont még nem készült, neve elhallgatását kérő forrásunk egyelőre semmilyen erről szóló dokumentumot nem látott, tudomása szerint még csak a papírokat készítik elő.

“Sehol nem tartunk. Nem hogy árat, szerződéstervezetet se láttunk" - közölte forrásunk, aki szerint a helyzetet bonyolítja, hogy a gyermekek kiskorúak, így nem mindegy, hogy mekkora lesz az állam által ajánlott ár.

“A törvényes képviselőnek a gyerekek érdekeit kell képviselni. Ez annyit jelent, hogy a céget nem lehet áron alul eladni. Ha van egy 100 milliós ház, amit a törvényes képviselő 10 millió forintért értékesít, akkor ezzel megkárosítja a gyerekeket, a gyámügy pedig ez esetben elveheti a törvényes képviselőtől a pénzügyi felügyeleti jogát" - magyarázta forrásunk a helyzetet.

A korábbi tulajdonosok ma már nem kívánnak akadályokat gördíteni az eladás elé, ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen ajánlatot tesz a kormány ezután. Forrásunk szerint a korábbi ár, amely a cég értékénél jóval alacsonyabb volt, már nem lesz megfelelő, éppen a gyerekek miatt, akiket nem érhet kár.

Megpróbáltuk elérni Komáromi özvegyét, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Csepreghy Nándor helyettes államtitkár viszont érdeklődésünkre megerősítette a fentieket. Mint mondta, a gyámhivatal rendel majd egy értékbecslést, az alapján tudják eladni a tulajdonosok a céget.

“A kormány vételi szándéka nem változott, és a mostani tulajdonosok eladási szándéka sem" - mondta a helyettes államtitkár az Átlátszónak.

Csepreghy a vételárral kapcsolatban hangsúlyozta: a Welt 2000 csak akkor értékes, ha az állam megrendelőként ott van a konstrukcióban.

A bonyolult jogi helyzet eredőjeként a cég átruházására egyelőre nem kerülhet sor, pedig Csepreghy Nándor helyettes államtitkár már januárban azt nyilatkozta, hogy a társaságot megvette a kormány.

Tavaly októberben született kormányhatározat arról, hogy a kormánynak január elsejétől át kell venni a Welt 2000 Kft. által végzett feladatokat. A cég működteti az uniós projektek nyilvántartását, monitorozását végző Egységes Monitoring Információs rendszert (EMIR).

Mint a 444 tavaly decemberi cikkéből kiderül, a feladatok átvételét elvben meg lehetett volna oldani egy új program rendszerbe állításával is, de erre valójában esély sem volt, mivel egy új rendszer brüsszeli akkreditációja nem készült volna el ennyi idő alatt. Vagyis ősztől a kormány lényegében előírta a Welt 2000 Kft., vagy legalább az EMIR állami tulajdonba vételét, miközben a cég és a szoftver tulajdonosai egyiket sem kívánták akkor még eladni.

Ezt követően a 444 értesülése szerint a NAV fegyveres adóellenőrökkel ütött rajta a cég irodáján, és a cég tulajdonosának lakásán.

A Welt 2000 Kft. tíz évig dolgozott az államnak, a társaság az első Orbán-kormány idején lett beszállító. Pályázatkezelő szoftvert adtak el az akkor Matolcsy György vezette gazdasági minisztériumnak. Néhány évvel később ezt fejlesztették tovább úgy, hogy a program az EU-s pályázatokat is kezelje. Ezeket az eszközöket az államigazgatás a mai napig használja, a program forráskódja viszont mindvégig a Welt 2000 tulajdonában maradt, a cég frissítette és tartotta karban a programot.

Komáromi András a társaságot és a szoftvert nem kívánta eladni, majd miután mégis belement az állam által forszírozott üzletbe, váratlanul meghalt.

Oroszi Babett

http://atlatszo.hu/2014/07/28/a-gyamugy-donthet-az-unios-palyazatkezelo-rendszer- tulajdonjogarol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fegyvert adtak a bajorok Viktor kezébe
  2014-07-28 22:48:45, hétfő
 
  Fegyvert adtak a bajorok Viktor kezébe
Szárnyathy Géza

Összejön végre Viktor álma, végre meg van véve a bank. Alapvetően semmi meglepő nincs a hírben, hiszen azt mindenki tudja már évek óta, hogy a bajoroknak el kell adniuk magyar lánykájukat az év végéig. De hát ugye csúnya is volt, szegény is volt és a szóba jöhető kérők elég kurvával futottak össze az elmúlt időszakban, hogy ez a kis feslett már éppen nem kellett senkinek. De mindig van egy kérő, aki végül ingyen is megkapja a lányt.

Az államnak is kellett egy bank, lehetőleg ingyen, neki meg aztán teljesen mindegy volt, hogy az a Rafi vagy az MKB vagy bármelyik más. A Rafi már majdnem összejött, de aztán a hazai menedzsment meg tudta győzni az egyébként baromira bepöccent górét, hogy van értelme itt még bankot működtetni. Persze ez még a devizahitel balhé úgynevezett megoldása előtt volt, lehet, hogy most már nem menne könnyen a győzködés.

De minek kell az államnak ez a csődtömeg, amely 2009 óta több mint 400 milliárd forint veszteséget gyártott? Attól nem kell félni, hogy ez majd továbbra is így lesz, és az állam majd nyomja bele a százmilliárdokat a feneketlen kútba. Valójában ugyanis az MKB giga buktája az elcseszett ingatlanbiznisz - nem a másfél szobás panelek, hanem a szállodák, éttermek, soha fel nem épülő lakóparkok és ki tudja mi minden szar. Ezek nélkül az MKB egész jól elvan, mondjuk az a minimum, hogy alapvetően egy bank nyereséges legyen.

És milyen meglepő a jegybank titánja egy órával a vásárlás bejelentése után előáll azzal, hogy szeptemberre kész lesz a magyar rossz bank. Igyekszik hozzátenni, hogy jó lesz, ha a bankok végre realizálni fogják veszteségeiket, ez a rossz bank meg erre milyen fasza lehetőséget nyújt. Aha. Tehát lesz egy rossz bank, ahova el lehet sózni a bebukott szarságokat, ami marad, az meg a remek kis állami pénzintézet. Amely teljesen átalakulva lép majd színre, akár egy teljesen új bankként. A Takarék hálózattal és az MKB-val az állam mindenképpen tényező lesz, teljesen mindegy, hogy ötven vagy harminc vagy húsz százalékos a részesedése a piacon.

Ha azt hinnénk, hogy itt majd ezt követően az kis állami MKB majd össze lesz eresztve a ringben az olyanokkal, mint a túlságosan nagy OTP vagy a túlságosan labanc Rafi, vagy a túlságsoan nagypofájú Erste, akkor nyilván csalódni fogunk. Azt már rohadt jól ismerjük, hogy hogy szokott a kormány jogszabályokat kitalálni és azt hogy szokta a sok agyatlan droiddal megszavaztatni a patkóban. Vagyis szépen megy majd tovább a bankok szopatása, amely szopatás alól az új szereplők ki lesznek vonva. Át lehet alakítani a bankadót úgy, hogy kijavítják azt a sokat kritizált elemet, amely szerint a 2009-es mérlegfőösszeg után kell adózni. Tessék akkor legyen a 2014-es év az új számítási alap.

Ja, az állami MKB mint új cég nem fizet még adót, hiszen a zsenge törzsű kis fácskát óvni kell. Persze az is előfordulhat, hogy az egész bankot szétdarabolják, jelentősen lecsökkentve ezzel a az adóalapot, így szintén megúszható az adófizetés. De az is lehet, hogy valami ennél sokkal szofisztikáltabbat találnak ki a fiúk, elvégre a kiskeradó vagy a pénzügyi szervezetek különadója is elég jól be tudta lőni, kit is kell adóztatni és kit nem.

Összességében tehát ne aggódjunk, nem nekünk fog nagyon sok pénzbe kerülni az MKB, hanem például az Erstének, amelyik itt ragadt ezen a nyomorult piacon és nem tehet mást, mint hogy az osztrák anya tolja bele a pénzt végeláthatatlanul. Egy jól megkomponált különadó-szabályozással, rossz bankkal és még egy-két trükkel simán kistafírozható az MKB az osztrákok pénzéből. Aztán lehet majd mindenféle gyökeret a vezérigazgatói székbe ültetni, lehet Mészáros Lőrincnek jutányos áron hitelt adni, és lehet pöffeszkedni, hogy milyen faszagyerekek vagyunk.

Update: közben megjött az ihlet:

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/07/25/az_mkb-val_gyikolja_tovabb_a_bankrendsz ert_az_allam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol marad a szemet szemért elv,
  2014-07-28 22:25:53, hétfő
 
  Hol marad a szemet szemért elv, - a halálos túladagolásokat előidéző drogkereskedőkkel szemben?
Az orvos saját praxisában az utóbbi időben egyre több olyan fiatallal találkozik, aki gondokkal küzd." - Van egy olyan érzésünk, - mintha valakik részéről szándékos lenne, a fiatalságunk életerejének ilyetén lerombolása. Mégpedig módszeresen, - előre megfontolt aljas szándékból. - Melynek célja egyrészt a drogkereskedelemmel megszerezhető extra profit, - másrészt pedig, - az elbutult nemzedékekből már könnyű kinevelni, az engedelmes rabszolgákat.
Úgyhogy talán hiába is tennénk fel azt az ominózus kérdés, hogy: Hol van ilyenkor a rendőrség? Miért nem tud lecsapni a drogkereskedőkre, de úgy istenigazából és keményen, - bezsuppolva az egész bandát, - akár örökre!
Hol van az a kemény törvény, meg lehetőséget adna a rendőrségnek a határozottabb fellépésre, - vagy akár rákényszerítené a rendőrséget a még keményebb fellépésre a kábítószer maffia ellen, - hogy végre megszabaduljon hazánk ettől a piszkos kapitalista mételytől?!
És persze az átlag szülőnek hiába is bizonygatná bármelyik kábítószer kereskedelem üldözésével foglalkozó rendőr, - hogy ők bizony kemény munkát végeznek, - mert ez nem hiszi el nekik már senki! Ha komolyan dolgoznának, - nem lenne egyre nagyobb és komolyabb gond a kábítószer fogyasztása és ezek kereskedelme hazánkban.
A kádári egyesek által “átkosnak" nevezett rendszerben, - egyszerűen nem volt kábítószer probléma Magyarországon. Mert a Népköztársaság vezetése nem tűrte a kábítószerek jelenlétét semmilyen formában.
De, ha mégis megjelent valahol, felütötte fejét egy-egy kisebb “csöves-galeriben" (így hívták akkor az aljanépet), - felütötte fejét a drogozás, - vagy akár ennek helyettesítője, a gyógyszerre való ráivás, a “parkánozás", - vagy a szipuzás, - a Népköztársaság rendőrsége úgy csapott szét köztük, mint a farkas a tyúkólban! - Hamar megteltek velük a cellák, és vagy mentek kényszermunkára Baracskára, - vagy a terjesztőket úgy megmázsálták, - hogy 5-10 év után, mire szabadultak, bizony elment a kedvük a Népköztársaság törvényeinek be nem tartásától.
Ha pedig egy terjesztő felelőtlensége következtében a valamelyik szerencsétlen kölyök meghalt a szertől, - akkor olyan szigorú büntetés várt a felelősökre, - hogy hosszú időre elment a a kedve a hasonszőrűeknek mindenfajta kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménytől.
Mert bizony a Népköztársaság Bírósága, a szemet szemért elv jegyében, - a halálért, - halált mért ki a felelős drogterjesztő fejére.
És most? ... A kapitalista állam bíróságaitól milyen büntetéseket is kapnak a fiatalok haláláért felelős drogkereskedők? - Mikor még halálbüntetés sincs...

B-R
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország azt se bánja, ha neki is fáj, ELKÉPESZTŐ!!!!!
  2014-07-28 22:22:14, hétfő
 
  Németország azt se bánja, ha neki is fáj

Kárpátinfo.net | 07/28/2014

Németország a gazdasága számára fájdalmas szankciókra készül Oroszország ellen, és az eddig vonakodó Japán is szigorú büntetőintézkedéseket léptet életbe.



Németországban a kiterjedt orosz gazdasági kapcsolatok miatt eddig óvatosan viszonyultak az úgynevezett harmadik körös, egész gazdasági ágazatokat sújtó szankciók kérdéséhez, és valamennyi döntéshozó hangsúlyozta, hogy a német gazdaság is megszenvedheti ezeket.

Az utóbbi néhány napban azonban fordulat történt - tudósított az MTI. Az új irányt jelző nyilatkozatok sorát az Oroszországban tevékenykedő német cégeket összefogó szervezet - a Német Gazdaság Keleti Bizottsága - elnöke, Eckhard Cordes nyitotta meg, aki a Handelsblatt című üzleti lapban pénteken megjelent interjúban kijelentette, hogy a vállalatok hajlandók megfizetni a szankciók árát.

Nincs alternatíva

A hét végén többek között Sigmar Gabriel gazdasági miniszter, a szociáldemokraták (SPD) elnöke, és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, a konzervatív CDU egyik tekintélyes vezetője foglalt állást a gazdasági büntetőintézkedések mellett.

A szankciókat az EU és a német gazdaság is megérzi, de nincsen vállalható alternatíva - mondta Sigmar Gabriel a Der Spiegelnek. A büntetőintézkedéseknek fájdalmas következményei lesznek, ,,de milyen következményei lennének annak, ha Európa a gazdasági hatásoktól tartva tétlenül nézné a polgárháborút és az ártatlanok halálát?" - fogalmazott a gazdasági miniszter.

A stabilitás és a béke a legfontosabb

,,Nem a gazdasági érdekek a legfontosabbak, hanem a stabilitás és a béke megóvása" - tette hozzá Wolfgang Schäuble a legnagyobb példányszámú vasárnapi lapban, a Bild am Sonntagban megjelent interjúban.

"Ha a német pénzügyminiszter vagy a gazdasági miniszter azt mondaná, hogy legyünk óvatosak, mert a szankciók sértik a gazdasági érdekeinket, akkor ez csak azt jelentené, hogy a kancellár nem megfelelő személyt nevezett ki a pénzügyi és a gazdasági tárca élére" - fejtegette Schäuble, megjegyezve, hogy ,,a gazdaság fejlődését éppen a stabilitás és a béke megsértése veszélyezteti a legnagyobb mértékben".

Segít Oroszország függősége

A német iparvállatok szövetségének (BDI) elnöke, Ulrich Grillo a Handelsblattban hétfőn közölt kommentárjában azt írta, hogy az eddiginél keményebb szankciók hatását az EU-ban és Németországban is erősen lehet majd érezni, de a gazdasági károkat bőven ellensúlyozná, ha sikerülne érvényre juttatni a nemzetközi jog előírásait.

Grillo szerint Oroszország függősége a nyersanyagexporttól ,,lehetőséget kínál arra, hogy megindítsuk a vitát Moszkvában a 21. században követendő útról".

Hasonlóan vélekedett a CDU/CSU pártszövetség parlamenti frakciójának helyettes vezetője, Michael Fuchs, aki az előző héten azt vetette fel, hogy meg kell vonni Oroszországtól a 2018-as labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, hétfőn pedig a Deutschlandfunk közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az orosz földgáz felhasználásának korlátozása lenne a leghatékonyabb szankció, mert Moszkva így kevesebb devizabevételhez jutna.

Munkahelyek függenek az orosz exporttól

Németország a földgázfogyasztásának mintegy 85 százalékát külföldi forrásból fedezi, az orosz földgáz aránya a teljes fogyasztásban nagyjából egyharmados.

A német cégek tavaly 36,1 milliárd euró értékben exportáltak Oroszországba, elsősorban gépeket, gépjárműveket és vegyipari termékeket. Oroszország részesedése a német kivitelben így 3,7 százalékos volt.

A német kereskedelmi és iparkamarák szövetsége (DIHK) szerint 300 ezer németországi munkahely megmaradása függ az orosz exporttól, és az eddigi szankciók is ártottak, hatásukra az év egészében 4 milliárd euróval csökkenhet az Oroszországba irányuló export 2013-hoz képest.

Ugyanakkor a lakosság többsége támogatja a gazdasági szankciókat. A Der Spiegel megbízásából a napokban készült felmérés szerint a németek 52 százaléka egyetért azzal, hogy keményebb büntetőintézkedéseket kell bevezetni Oroszország ellen, akkor is, ha ez sok munkahely megszűnéséhez vezet Németországban.

Japán már szigorított

Az eddig vonakodó Japán is szigorúbb szankciókat léptet életbe Oroszország ellen az ukrán válsággal kapcsolatban - közölte a japán kormány szóvivője hétfőn.

Az intézkedések között szerepel a Krím félsziget Ukrajnától való elszakítását támogató személyek és csoportok Japán bankokban található vagyonának befagyasztása, továbbá krími termékek importtilalma is. A japán kormány előreláthatólag kedden nevezi meg a szankciók alá vont személyeket és csoportokat.

Tokió és Moszkva kapcsolatai az elmúlt években látványos javulást mutattak, aminek oka elsősorban a közös energetikai érdekekben rejlik: míg Oroszország az európai piacoktól való függés csökkentése érdekében a következő két évtized során meg akarja duplázni Ázsiába irányuló kőolaj- és földgázexportját, addig Japán jelentős energiahordozó-behozatalra szorul.

A Japánba irányuló orosz kőolajexport 2013-ban 45 százalékkal nőtt, és a szigetország földgázellátásának tíz százaléka Szibériából érkezik.


- See more at: http://www.karpatinfo.net/cikk/gazdasag/nemetorszag-azt-se-banja-ha-neki-faj#stha sh.XwP58BAH.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraeli hadsereg vs Hamász – a döbbenetes különbségek
  2014-07-28 22:18:16, hétfő
 
  Izraeli hadsereg vs Hamász - a döbbenetes különbségek számokban
2014, július 27 - 08:51


Vitathatatlan tény, hogy katonailag Izrael a Közel-Kelet ura. A korábbi arab-izraeli háborúk tapasztalatait is felhasználva a világ egyik legjobban képzett és legjobban felszerelt haderejét építették ki. Természetesen mindez nem jöhetett volna létre az Egyesült Államok hathatós segítsége nélkül. Érdemes megemlíteni, hogy Izrael a mai napig nem csatlakozott az 1968-ban életbe lépett Atomsorompó Egyezményhez, és a legszerényebb becslések szerint is legalább 80 atombombával rendelkezik.

A Hamász erejét és az Izraeli hadsereget gyakorlatilag nem lehet összehasonítani. Nagyjából olyan, mintha egy elefántot próbálnánk a hangyához mérni. Ennek ellenére a teljesség igénye nélkül néhány beszédes adattal azért megpróbáljuk bemutatni, hogy mi van a serpenyő egyik és másik felében.

Izrael rengeteget költ a hadseregére, évente közel 9 milliárd dollárt. Ez a hatalmas összeg meg is látszik a haderő méretén és minőségén. Közismert, hogy Izraelben a kötelező sorkatonai szolgálatra a nőket is behívják. A hadsereg teljes személyi állománya 168 ezer fő, ehhez jön még mintegy 50 ezer tartalékos, de ha ez sem lenne elégendő, akkor közel 1,5 millió ember mozgósíthatnak.

Mivel a zsidó államot számos alkalommal sújtották fegyverembargóval, ezért saját hadiipart is kiépítettek. Ez mára a világ élvonalához tartozik, és nemcsak saját szükségleteiket tudják kielégíteni, hanem exportra is bőven jut. Az izraeli UZI géppisztoly talán a leghíresebb ilyen fegyver, melyet többek között a Magyar Rendőrség egyes speciális alakulatai is használnak.

A legkorszerűbb harckocsikkal rendelkeznek

A zsidó állam összesen 3090 harckocsival rendelkezik, ebből a mennyiségből mintegy ezer darab a saját fejlesztésű Merkava (harci szekér) III. és IV. generációs változata. Ezekkel a tankokkal gyakorlatilag egyik szomszédos állam harckocsija sem veheti fel a versenyt, nemhogy a Hamász. Egyedül talán a jordán hadsereg Challenger tankjainak lenne esélye ellenük. Ha az izraeli hadsereg összes, aktív szolgálatban, illetve tartalékban lévő lánctalpas harcjárművét egymás mögé állítanánk, akkor egy több mint száz kilométer hosszú menetoszlopot kapnánk, ez nagyjából a Budapest- Győr távolságnak felel meg. Itt érdemes megemlíteni, hogy a rettegett Hamásznak egyetlen harckocsija sincs...

A Merkava IV. a világ egyik legjobbja

Brutálisan erős légierő

Izrael közel 400 darab harci géppel rendelkezik, ezek kivétel nélkül amerikai gyártmányúak és a világ legjobbjai közé tartoznak, van többek között 339 F-16-osuk, és 89 F-15-ös vadászbombázójuk. A zsidó állam többnyire nem elégszik meg az alap típusok megvásárlásával, szeretik a saját, speciális igényeik szerint legyártatni, vagy átalakítatni a harci gépeket. A vadászgépek mellett jelentős számú harci helikopterrel is rendelkeznek, csak AH-64 Apache helikopterből 40 repül dávidcsillagos felségjellel.

Izraeli F-15 vadászgépek

Légvédelem és Vaskupola

A légvédelemre egy modern háborúban jelentős feladat hárul. A légierővel közösen tőlük függhet egy konfliktus kimenetele. Tudják ezt Izraelben is, a hagyományos csöves légvédelmi eszközök mellett nagy számba rendszeresítették a legkorszerűbb amerikai légvédelmi rakétákat, rendelkeznek többek között 17 üteg MIM-23I HAWK, három üteg Patriot, és két üteg Arrow II. rakétával.

Patriot rakétaüteg tüzelésre készen

A Vaskupola egy, az Egyesült Államok támogatásával felépített izraeli rakétavédelmi rendszer, mely még a levegőben semmisíti meg az ellenséges rakétákat. A Rafael által fejlesztett eszközök drágák, de hatékonyak, a Hamász által kilőtt rakéták többségét még a levegőben leszedik.

Rakétatámadás esetén a Vaskupola lokátora a levegőben felderíti és azonosítja az ellenség által kilőtt rakétákat. Ezt követően kiszámítja a várható röppályáját, és továbbítja az információt az irányítóközpontnak. Ahol, amennyiben úgy ítélik meg, kilőhetnek egy Tamir rakétát. Ebből a típusból egy indítóállásban egyszerre húszat lehet tárolni. A Tamir rakéta a röppálya csúcsán semmisíti meg a célpontot. Egy Tamir rakéta mintegy 45 ezer dollárba kerül, ezért a vaskupola csak a lakott területeket védi, az ezen kívül becsapódó robbanóeszközök amúgy sem okoznak jelentősebb kárt.

Dolgozik a Vaskupola

Hamász ,,arzenálja"

A Hamász nem rendelkezik nehézfegyverzettel, csupán kézi fegyvereik és vállról indítható páncéltörő rakétáik, illetve aknavetőik vannak. Az izraeli területekre többnyire aknavetőkkel, vagy elsősorban házilag barkácsolt Kasszám rakétákkal lőnek át, minimális károkat okozva, ugyanis e lövedékek és rakéták vagy lakatlan külterületekre esnek, vagy leszedi őket a Vaskupola. Légierejük és légvédelmük nincsen.

A jelenleg is vívott fegyveres konfliktus tehát teljesen egyenlőtlen, a világ egyik legjobban felszerelt és kiképzett hadserege, kénye-kedve szerint gyilkolhatja a Hamászra hivatkozva az ártatlan palesztin civileket, mindezt a demokratikus Nyugat asszisztálásával.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/izraeli_hadsereg_vs_hamasz_a_dobbenetes_kulonbsegek_szamokban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor romániai beszédéről
  2014-07-28 22:07:21, hétfő
 
  Orbán Viktor romániai beszédéről


2014.07.26. 13:02

Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a kisebbségi jogokkal, na ilyen a nemzeti illberalizmusban nem fordulhat elő. Gondolom, itt volt az első ütemes taps.

Milyen az, hogy az államot csak úgy perelni lehet, ha túllépi kissé a hatáskörét? — kérdezte Orbán Viktor Romániában. Ha mondjuk, a román miniszterelnök leváltana egy magyar nemzetiségű romániai polgármestert, mert nem tetszik neki az illető szép selymes lódingja, akkor ez ugyan a román alkotmány szerint a hatáskör túllépése lenne, de nehogy már emiatt ugrálni merjen... ki is?

Hát azok, akik külföldi érdekeket képviselnek, azok a civil szervezetek. Őket (ütemes taps) az államnak meg kell figyelnie, és nyilvánosságra kell hoznia a nevüket, és azt is, hogy kik a külföldi megbízóik. Kiktől is kapják a pénzt.

Próbáljunk elvégezni egy gondolatkísérletet! Fogjunk meg egy tárgyat, mondjuk egy felfújt felcsúti hólyagot, és helyezzük el Tusnádfürdőn vagy Bálványoson. Mely országok számíthatnak a tárgy relációjában külföldinek? Norvégia az külföldinek számít, az egy tipikus külföldi rohadékállam, ahogy ezt Orbán Viktor észrevételezte. Vagy itt van például Mauritánia és Tonga. Azok szinte mindig külföldiek.

Van egy másik ország, amelyik külföldi. Onnan ismerszik fel, hogy amikor csinál valamilyen disznóságot, nagytestű madarakra fogja, és épít nekik szobrot: a Kakadu vette el a magánnyugdíjad! az Emu miatt mennek el ebből az országból a fiatalok! a Kondorkeselyű építi tele az országot stadionokkal, hogy fent nevezett Mauritánia és Tonga is elverhesse a magyar futballválogatottat! Ezzel az édes cuki országgal mi lesz? Ki kit fog itten listázni?

Nemzeti Munkaalapú Illiberális Országot fogunk nektek építeni — mondta Orbán Viktor azoknak a fiataloknak, akik szigorú formállogikai szempontból Romániában élnek, és akik úgy gondolják, hogy nekik az a jó, ha azokkal, akik szigorú formállogikai szempontból Magyarországon élnek, olyasmit tesznek, amit ha velük tenne a Victor Ponta, nem nagyon lennének boldogok, már szigorú formállogikai szempontból.

Nekem is lenne egy javaslatom. Csak nem írom le.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.